- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttoth
tag
válasz
sasa134
üzenetére
Nekem csak részben hasonló a dilemmám: a fix 35 vagy 50mm-es legyen. De arra jutottam, hogy az 50mm-re járok jobban, portrézni jobb ez a gyújtótáv. (Ráadásul kisfilmes objektívek közül is inkább a 85 mm való portrézni.)
A 18mm-nek igen nagy jelentősége van nálam, egy fórumtárs adott egy tippet: explosureplot - statisztikát készít a fotók adataiból, fókusztáv, blende, iso, stb. Meglepődve tapasztaltam, hogy kb a képeim harmada 18mm-en készült. Nem gondoltam volna, de nagy szükség van a nagylátószögre. (A második leggyakrabban használt fókusztáv meg az 55mm - addig tart az obi)
Most az merült fel bennem, hogy az 18-55 + 55-200mm mennyire ad többet mint a 18-105. És nem a triviális +95mm-ernyi tartományra gondolok, hanem annak a kihasználhatóságára.
Illetve 18-55 objektív mellé egy nagylátószögű obit vennétek vagy egy vakut?

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Nyaralás topik
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kuponkunyeráló
- Picit nagyobb kijelzőt, jóval nagyobb aksit kaphat a Honor 600
- További aktív témák...
- LG 75QNED86T3A / QNED / 75" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Corsair VENGEANCE Pro 32GB (4x8GB) DDR4 2800MHz
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 8500G/7600/8700G/7800X3D processzor 3 év 27% áfa
- Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Apple MacBook Pro 16 (2021) 16GB / 1TB használt, szép állapot 90% akku - 136 ciklus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs