Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- 3D nyomtatás
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Nem tartom prémium kategóriásnak. Az az 1.4-es szerintem.
A kérdés egyébként jogos. Amikor ajánlottam, akkor én is gondolkoztam egy sima zoomon, de a linkelt fotóktól eltérően van netszerte sok kis mélységélességű is. Pl ilyen.. Egy f4-től induló zoommal, aminek kb f8-nál lesz a sweet spot-ja, ilyet nem fog tudni lőni.
A másik szempont, hogy magamon azt tapasztalom, hogy nagyon kevés esetben beszélhetünk célobjektívről. Az ember megveszi ilyen-olyan céllal az optikát, amit évek múltán nagy eséllyel teljesen másra, vagy teljesen másra is fog használni. A 85-ös egy ilyen remek üveg. Kb vele együtt fogják eltemetni. Ellenben egy olcsóbb, fényerőtlen zum határait nagyon hamar el fogja érni, és túl fog rajta adni.
De ismétlem, DX-re megfelelő lehet neki az 50-es is, ami a maga 45k körül használt piaci árával a zumok szintjén van, és egy remek, fényerős üveg.
Új hozzászólás Aktív témák
- 15" MacBook Air M3 16GB RAM/ 512GB SSD - 27% ÁFA (0424AB)
- AKCIÓ! GIGABYTE B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510i NZXT 850W
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest