Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• buci30

addikt

válasz Byk01 #22308 üzenetére

Én se vagyok képbe ezzel egyszerűen :( :W

"Egy példán keresztül illusztrálva:
    A rekesz és a záridő kapcsolata - viszonossági törvénytegyük fel, hogy egy fát fényképezel. A fényképezőgép 1/125-öd másodperces záridő mellett F8-as rekeszt javasol. Ez a helyes expozíció, ha így készíted el a képet nem lesz se túl sötét, se túl világos. Ha szeretnéd, hogy az előtérben lévő bokrok és a háttérben látható hegy is éles legyen a képen, választhatsz 1/60-ad másodperces záridőt F11-es rekesszel, vagy akár 1/30-ados záridőt F16-os rekesszel. De lehet, hogy te éppen a fát akarod kiemelni és a hátteret, illetve az előteret „elmosni”, ezért dönthetsz 1/250-ed másodperces expozíció és F5,6-os rekesz mellett is. Minden kombináció ugyanazt a jó expozíciót fogja eredményezni! Persze mindegyik kép más jellegű lesz: más lesz a mélységélesség és az esetleges mozgások másképp mutatnak majd."

Azaz:
    "Ha szeretnéd, hogy az előtérben lévő bokrok és a háttérben látható hegy is éles legyen a képen, választhatsz 1/60-ad másodperces záridőt F11-es rekesszel,"

S nekem elvileg ez kéne ha majd fotózok hogy minden éles legyen ugye.

Akkor nem F 5.6 vagy 7.1-re kéne állítanom ezek szerint hanem pont hogy F11 mert akkor lesz minden részlet éles. Nem de?

Új hozzászólás Aktív témák