- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- WHQL aláírást kapott a legutóbbi gyorsjavított GeForce driver
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
4264adam #39596 üzenetére
vegyünk egy kit-et amit csak fogsz és beszerelsz ott maximum lehet egy pumpa, radiátor mérettöl függöen 2 ventivel : , pumpa tényleges fogyasztása 10-30watt + a ventik Ez ugye nem lesz sok így, de mivel mivel a gyártok már (amelyik) megadja terhelési teljesítményt ott már ezeknek a kis szetteknek is 70-80Wattot ír amit kivehet a tápból huzamosabb idö után amit meg a psu-hoz nézve már lehet akár 130watt(de ennyit nem használ persze csak gari meg egyéb okok miatt van kitaláva) írva "ajánlott" címszóval, ami már attól függ h napi használatban hány órát mehet cucc ... pl ott van az a kis calculator-os link amit bedobtam ,ott is így számol ha jól néztem bár abba nem vagyok biztos 100ra .ergo egy 30-40 wattos kitre is ír egy 130watt körüli értéket a psuból
az elozo hszmbe- meg nem /db akart lenni hanem /2db csak nem maradt elég ídöm
Basszus Tényleg sry hogy így szétoffoltam a topikot csak válaszoltam a kérdésekre , De innentöl kezdve csak vga val kapcsolatban írok -
4264adam
veterán
Alap értékekeken, 3DMark-ot frissítve sem jön elő kép Time Spy alatt:
Windows Update-n belül sem találok semmi ehhez köthető frissítési követelményt. Driver legfrisebb, DOOM-al gondolom a DX12 is telepítődött vagy az MSI AB-vel. Minden más teszt le fut tuningolva is. Napi felhasználás alatt sem jelentkezik hiba.
-
cyberkind
félisten
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39590 üzenetére
iszonyat jól eszik az intel azt kell mondjam
tényleg nem hittem volna h huzva meg áll 400 alatt!! Az én psu-m csak egy Bequiet szval azon sem lennék meglepödve ha a 600 helyett (ami papíron jol néz ki) de mondjuk max 570-80 a tényleges
-
Pro!Petya
addikt
válasz
GeneraL_XTX #39592 üzenetére
És az csak a vga ....
De minden másra ott a 400wattos táp... jah nem, mastercard -
Pro!Petya
addikt
válasz
4264adam #39591 üzenetére
Nagyon örülök a te csodálatos fogysztásodnak de tényleg , az külön szép hogy az alap 165Wattos kártya nálad tuninggal megy 160wattal XD és akkor csak a vga ami nem stimmel abbol amit írtál.
De akkor szerinted egy 1080as kártya mellé sem kell majd erösebb psu mint 400watt , vízhutésröl nem is beszléve amik ca.150wattol indulnak /db . De akkor már nem is értem mi a problémád ha így megy kártyád ahogy...mr nem ma kezdtem a tuningot.
szerintem nem kell elemi 8 ahhoz hogy elmagyarázzam nekem miért kevés a 600... -
-
SoulReaver
veterán
válasz
Pro!Petya #39588 üzenetére
Kérdezd meg a tápos topikot...
Nekem összesen nem eszik a gépem 400 wattot, pedig a húzott proci, húzott vga, 1db vinyó, 2db ssd, 6+2db 14cm venti...
Januárban csináltam EZT a tesztet, feliratot kapcsold be rajta, írja, hogy mikor mi ment éppen.
550wattos bőven elég. Nálad más gebasz lehet, ha a 600-as megfő..
Ez a tép kalkulátor meg egy hülyeség... 850watt os tápot ír nekem, azt nem is kell annyi...
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39587 üzenetére
Nekem a 600watt az ma besokallt úgyhogy a cpu-t ki se toltam még és csak egy vizhutés van bent a házban , szerintem fog az idövel kelleni ha csak alapnak számolok egy cpu-vga vizhutést azon felul 2-3db 14-es vagy 12es ventit szerintem egy 1080as sem eszik maxon olyan keveset , és akkor még nem soroltam fel mindent , lehet neked van igazad de ártani nem árthat, de Kb a mai napom nagy része arra ment h 200-300Mhzekkel matekoztam hogy a prime95 alatt stabil legyen ugy hogy az OC menjen f@szán , De a psu még ne sípoljon ki aztán meg freeze ... hát kb itt döntöttem el h ha veszek akkor az böven elég legyen és ne kelljen fogyasztásokat néznem hanem csak beteszem megy és kész az tény h nekem írto kevés jelenleg a 600watt ....
De ha te is húzott procival -vga-val megtolt rammal , fasza hütéssel használod akkor én azt nem hiszem el h 400Watt vagy netan 700 watt alatt maradsz
PSU calculator -
Pro!Petya
addikt
válasz
GeneraL_XTX #39585 üzenetére
THX!!
Azért még az ellenállás ezüstözéses modra kíváncsi lettem volna ,úgy még kaphatott volna egy kis feszt mert ez a 1,21 max nem valami tuningbarát XD így ennyi az annyi
Amugy nem is vártam sokkal többet ebböl mert ahogy megnézem a TOP listákat nem az asus van elöl többnyire de még csak a középmezonybe se férne be ...
De legalább körvonalazódik h melyik gyártó felé nézelödjek majd az uj konfignál , meg tényleg fun volt megnézni mit lehet kihozni egy ("gyárilag "oc")1253MHz-es karibol aminek 1,175 az alapfesze.
Majd talán idövel ha lesz legalább egy 1000wattos tápom akkor lehet még ráveszem magam a moddingra ha már tudom h lassan cserés lesz a vgaami lehet nem lesz soká mert addig a cpu-t sem tudom 5Ghzig kihegyezni
És igen tény és való egy Intel proci mellet már magyon szép eredmények kisülhettek volna belöle a benchekben pedig ugye ez nem egy Giga!! -
Pro!Petya
addikt
válasz
laychi #39579 üzenetére
Én 1-2 honapja vettem a gépet és a nem a 2014es árakhoz fogok viszonyítani így 2016végén hanem a mostaniakhoz! Az meg h ki mennyiért vette az a saját dolga .. meg lényegtelen kb mert : hazai piac? külföldi piac? kisker-nagyker? kamionról esett?! Honnan tudod h itt kint németben a webshopok mennyiért és milyen akcioban árulják? Mert én mondjuk pont tudom Ennyi..
Ezek az árak vannak Most, ehhez viszonyítok
És senki nem mondott olyat hogy Iaychi tehet az amd lemaradásáról mert ő neki Intel procija van
Csak tényeket közöltem egy kis saját tapasztalattal...
Téma lezárva részemröl mert kirakják a kis seggem mert szétoffolom a topikot
Sorry és píííísz!!!!44!!!! -
laychi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #39580 üzenetére
-
laychi
veterán
válasz
Pro!Petya #39578 üzenetére
2014 őszén vettem a procit bruttó 58-59k-s bolti áron,akkor jött ki a te procid is,árukereső szerint a legolcsóbb ára 53k volt,tehát nem volt ekkora a különbség (20-25k)
Arról nem tehetek,hogy az amd le van maradva,hiába a több szál.
Évek óta ugyan arról húzzák le a bőrt,átcimkéznek,nem alkotnak semmi újat.
Így volt ez vga-nál is,kicsit magasabb órajellel,kis plusszal(trueaudio,stb) aztán semmi érdemi előrelépés. -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39574 üzenetére
Egy majd 20-25 ezerrel drágább proci azért tudjon is már többet (szerintem) , és van így is aki csak ennyiért tud procit venni mint a ami a kettő különbsége ...
-
F e Z o
veterán
válasz
pati2337 #39572 üzenetére
980Ti topik.
Egyébként a táp biztos, hogy elég neki. Melegedés, oc, driver lehet a probléma.
-
pati2337
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Vásároltam egy EVGA GTX 980 Ti-t, és az a problémám merült fel, hogy ha játszom ( WOT) egy idő után kifagy a játék. Ez annyit takar, hogy megáll minden a monitoron. Semmi kék halál semmi extra, csak leakad a kép, és kész. Újraindítom, és minden megy normálisan tovább. Ami feltünt, hogy PCIe 8x-ba volt belerakva, nem pedig a 16x-ba. Szerintetek ez lehet a probléma, vagy valami más lesz? Esetleg a táp (Corsair RM750) lenne kevés?
Hasonló tapasztalata valakinek?Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv: Attila
-
Cs1csó
titán
válasz
SoulReaver #39567 üzenetére
+1 ezen gondolkodtam, megéri e kockáztatni, szerintem nem! Amit az ab softveresen enged az bőven elég.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39567 üzenetére
Az enyémnél már bioszos modon se lehet ,csak egy kis moddinggal [link]
-
Pro!Petya
addikt
válasz
gaben88 #39558 üzenetére
Szép eredmények 0/24re!!!! Nekem is ez a célom hogy 0-24 vagy 7/24 be kihozzak egy igen magas és stabil Oc-t!! Te hány foktol állítottad a max fodulatot a ventinél? Mert már én is elég szoros tartományban használom és azota közelébe nem megyek a 70nek de cserébe kérte hogy 73 fokra rakjam a max fordulatot, addig meg terhelésfuggöen szabályoz. És igen 66-68 foknál akar visszavenni a proci ,azt probálom elkerülni de 3-4 ora után már azért bele bele megy a 68ba is
De mondjuk ilyen magas freki mellet ez nem rossz ...
Figyi már neked mennyi az alapfeszed h így birja az oc-t?? 1,2? vagy 1,175? Nekem a max amit enged feszemeléssel az 1,212. és 1,175 a gyári
Amugy a 470-est veri simán Oc-val a 970es de a sajna a 480-tól még így is nagyon messze van. -
Pro!Petya
addikt
válasz
4264adam #39561 üzenetére
Áhhhh még nem
Csak azért örülök ennek mert már kezdem behozni az Inteleseket egy árban és teljesítményben majd felét érő procival +még van benne jocskán tartalék ....Holnapra igéri a dhl a szállítást a proci vizhutöm miatt , azt gyorsba beintézem aztán meg is pöckölöm elvileg van stabil 5,13GHz erre a lapra meg a procira, Na az már megfogja dobni a pontokat ha meg megvan a dobogo (1.-2.hely
) Aztán mehetek vissza gamelni
Viszont ahogy láttam nálad képeket ugy elnézve én 2 lehetoségre saccolok mi lehet a bibi, : Kevés a fesz a magnak vagy a memoriák már tartományon kivul dolgoznak akkor szokta ezt csinálni ,legalább is az én régi kártyámnál ez volt .... még terhelés alatt nézz VRM temp-et meg feszt szerintem ott lehet valami.. + monitorozd a gpu feszt hogy az folyamatos-e és nincs e benne kiugró tüske -
Pro!Petya
addikt
Épp hogy lecsúsztam a dobogóról a 3Dmark oldalán... 4. hely a 176-ból
Itt a score : 4070
Akik elöttem vannak mindnek 300-500MHz-el több a cpu órajele , szoval annyira nem rossz -
gaben88
őstag
Én is bedobom a kártyám eredményeit: [link] Én ezt a konfigot használom 0/24. Én egyéni venti profillal amúgy nem engedem 67-68 fok fölé, mert akkor vesz vissza először egy picit.
Régóta tervezem, hogy megnézem majd fesz emeléssel mit menne majd max a kártya. -
4264adam
veterán
válasz
SoulReaver #39556 üzenetére
Szerintem nem volt a DX12 legfrissebb. MSI AB-vel telepítettem a DX-et. Teszt után pedig DOOM-ot indítva frissítette a DX-et. Minden más okés, játékok is.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39553 üzenetére
Nekem a demo van meg ott meg semmit nem lehet állítani , de amugy a tobbi benchben is feljebb tudom venni mint a monitorom felbontása és le is futnak szépen.
És azt írják neten is h a demoban a felbontás az 2560 x 1440 és nem változtathato .. -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39551 üzenetére
Háááát nem tudom... én személy szerint jo ideig nem fogok tudni 1920*1080 fölött játszani a monitor miatt, a bench az 2,560 x 1,440 felbontásban megy.
Szerintem ha bf1 elmegy maxon dx12 ben akkor még jo pár játék elmegy majd még ezen a vason fullHD-ba. -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Tudjátok, hogy kell a GeForce Experience új felületén beállítani, hogy a régen Shadowplay-ként hívott funkció automatikusan induljon?
Mindig elfelejtem manuálisan bekapcsolni, és játék közben olyankor Alt+Tabbal ki kell lépjek az asztalra, bekapcsolni, majd Ctrl+F1-gyel indítani a felvételt, macerás és sokáig tart. Tehát nem a felvételt akarom indítani automatikusan, hanem magát a funkciót. -
Pro!Petya
addikt
válasz
F e Z o #39545 üzenetére
Persze annyira nem fogom feltekerni (egyből
)
szépen fokozatosan, a cél amugy csak 1,25- 1,275!!
Ha megjön a vízhűtésem a procira abban ugy is lesz thermal pasta csak azt nem írják h ezüst-e vagy sem de ha az lenne akkor még vennem se kell és akkor mehet a mokaAztán remélem ezzel a MHz-ek viszzavétele is megszünik. A forroságtol meg annyira nem tartok mert láttam már 1,275 Volton léghutéssel és a megtartotta 80 fok alatt. Amugy meg még igy is ha akarom akkor 1565/8080at a tesztekben elment 70 fokig de nagyon laza venti állással ,De tegnap ota azon is szorítottam és 3 ora bf4 1540/8000 66fok , igaz itt már 96% ot is elérte néha a venti.
Es még igy is nagyon messze leszek a gyárto által írt max 98 foktól. De 80 fölé nem fogom engedni ha a gpu még birná is tovább akkor seMost a legnagyobb hotermelo így is a cpu ami nem elég hogy nem intel de cserébe lassabb is és forrófejűbb szval ha az solved lesz akkor már a vga sem a kap a nyakába annyi hőt + utána felszabadul 2 venti ami mehet a gpu kozelébe mert most a procit kell féken tartanom a gyári hutövel
ami az se rossz mert igy 8% oc-n van de nincs az az isten hogy ne kapja meg az 5GHz-et
Azért írom a game-t mert nekem az a mérvadó nem a benchek (az csak fun)hogy majd ott egy stabil OC kijöjjön.
-
Pro!Petya
addikt
Szerintem megyek egy kis ezüst festékért XD
És hozzá kell tenni hogy ez szinte még elég baráti megoldás és semmit nem kell forrasztgatni vagy buherálni -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39542 üzenetére
A feszt azért kérdezem csak mert nem látom az értékét h mennyi volt a Volt
micsoda szóvicc
Na asszem iszok egy kv-t már -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39539 üzenetére
Gratula hozzá
Mennyi fesszel ment?? 1.212?
Ha jól tudom akkor a G1-eseket fel lehet tekerni akár 1,35re is?!TimeSpy ist tudsz mutatni ezen az órajelen?
4264adam Igen sajna Mit tenni ha Amd -s a proci akkor az huzza szépen lefele a gput.... azaz nem nem huzza le csak semmit nem segít rá mint az intel, dx11-be.
Tudnál te is egy TimeSpy-t futtatni?
Van itt egyáltalán valaki amd mellet tekeri a vga-t?? nagyon kíváncsi lennék a teszteredményekre
-
SoulReaver
veterán
Új egyéni rekord
3Dmark FireStrike
-
slloyd
senior tag
válasz
4264adam #39533 üzenetére
Én már fél éve egy fps 350w os táppal hajtom oc-val a g1 et.
A tápomon gyárilag 1 db pci e 6 os csatlakozó sem volt nem h 8 as
A kártyához kapott pci 6 és 8 as molex átalakítókat használom de ehhez a flopy meghajtóra kellett kötnöm 1 pci e 6 ost mert nem volt annyi molex a kis 350w os tápon.
Érdekes mód elbírja az egész konfigot asrock z97 m4 pro lap,i5 4590, 8gb ddr3 1600 mhz és ketyeg a műszer gond nélkül -
-
4264adam
veterán
Megjöttem pár tesztel:
Először is, terhelés alatt már a Vrm rezgés hallható frekvencián van.
Alap órajelen 67°C alatt (1392/7010Mhz)
Szinyák által javasolt beállítás:
+95/215Mhz 70°C alatt (1487/7438Mhz) nincs Core Voltage emelés! power limit 112%
Processzor: I7 2600Non-K (3.9Ghz) Z lapban.
propetya85: Szépen látszik az AMD és Intel különbsége.
Használ valaki Corsair CX450M tápot? Egy kábelen van nekem 2x8PIN PCI-E, második csatlakozást (6PIN) inkább molex átalakítással oldjam meg?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39523 üzenetére
A gyáriak helyére ment fel a 2 akasa a Noctua-n?? Vagy csak a házba mentek?
Pedig a Noctua lapátok sem gagyik -
Pro!Petya
addikt
Örülök h kedvet hoztam egy kis tuningnak
Az enyémbe elbírta a Vram a 8080at a teszt idejéig , szerintem azt is ki lehet probálni , ha fagyni fog akkor a Vcore miatt mert ez a kártya határa ennyi fesszel.....
És eddig nagyon ugy áll a mai nap hogy lassan megkapja a stabil jelzöt a 1535/8000 kombo de holnap még game teszt ezerrelDe eddig 3 ora bf4 elötte egész nap szinte tesztek meg közte game és semmi fagyás ilyen magas Vrammal és 68-70 fokkal.
Már csak egy kérdésem lenne : Otthon osztogatják a i4790K -t????
-
4264adam
veterán
válasz
SoulReaver #39528 üzenetére
Nem vészes, kezdem megszokni, IGp után és GTX960 érdekes volt.
-
Ryder62
őstag
Sziasztok,
Egy MSI B150M MORTAR alaplapba minden probléma nélkül belerakható egy Asus GTX970 4GB DDR5 STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 videokártya? Azért kérdezem, mert a lap micro-ATX, a kártya meg böszme nagy.
-
Bib
őstag
válasz
Pro!Petya #39516 üzenetére
Nah örülök a jó kis strixednek, nekem is az van. Régóta nem tuningolgattam,de újra beállítgattam a te értékeidet kíváncsiságból. A fan speed alapból nem megy fel addig 91%-ra ,de 85-re belőttem. Memóriát csak 3900-on Gpu-t 1533-on hajtottam.Simán végigment 3x nekem is a teszt. De játékok alatt nekem 1450 körül stabil.Jelenleg f12016 ,bf1,gta5,forza h3, a fő gémek. Ezek közül az f1 2016 tekeri meg legjobban,vagy bf1 vsync offal.Gta 5 is csak 2-3 naponta fagyott 1500Gpu-nál.Lehet hogy újra tesztelgetem ,de játékokkal ,mert ezek a tesztek mindig lefutottak. Kívánom ,hogy neked stabil maradjon ezen gamek közben is.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39521 üzenetére
Nah jah pont erre céloztam!!! Dx11ben az amd elaludt az órán........ Csak nézd meg a Physics scoret az enyém alig éri el a 8450et míg a tiéd 13K fölött futkos az Intel procival. Mondjuk az is igaz h az egy 100K-s proci ez meg "csak" 50K -s , igaz még az enyémben benne maradt vagy 600Mhz de azt majd csak a vízzel hozom elö,De akkor is messze leszek a te pontjaidtól apropo milyen a Noctua D14?? sokáig nézegettem és ha nem pont mm-re passzolna a házba azt vettem volna ,de helyhiány miatt maradt a vízhűtés..
Dx12ben még még megállják a hellyüket...de már tényleg itt volt az ideje hogy jöjjenek az uj Zen amd-s procik.. -
Pro!Petya
addikt
válasz
synthattik #39519 üzenetére
Aha így már tiszta ,250 nek a 66% az olyan 165 így már okés
Én voltam a f@sz h a sajátombol indultam kiCsodálkoztam volna ha fele annyi fogyasztással menne egy ugyanolyan szériában lévö lapka (huzva)
Thx az infot
Olyan szerencsés azért nem vagyokmert vért izzadok hogy ebből a 970esbol kihozzak egy hasonló eredményt alulrol surolva mint amit a tiéd alapon ketyeg XD
-
synthattik
aktív tag
válasz
Pro!Petya #39517 üzenetére
Nem minden játék terhel ugyan úgy,de a 3 ventis gigabyte 970-nek,ha jól emlékszem a 100% tdp,az 250w,ebből kifolyólag olyan 165w-ot kér magának.
Általában a benchmarkok jobban megdolgoztatják,nálam pl a 3dmark 11,ami ha nem tolom ki a tdp csúszkát,akkor simán lefelé boostol,ilyen a 3dmark 2013 is.
Amit írtál fesz. lockot,az sajna nálam is meg van strix 980-on.
Olyan szerencsés azért nem voltam mint te 1470mhz a vége feszemelés nélkül,de én alapon használom. -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39513 üzenetére
Azt a TDP értéket keveslem nagyon .... az miért csak annyi??
az alap ennél a kártyánál 165 watt 100%on , akkor a te kártyád huzva viszi a gamet 66%-os fogyasztással? -
Pro!Petya
addikt
-
slloyd
senior tag
Én 1515 Mhz en használom a g1 et (nem teszteltem ki a végét mert szerintem felesleges tovább nyúzni ) amit melegedés hatására visszavesz 1490 mhz re.
(auto ventiprofil)
Eleinte zavart de viszont én úgy vagyok vele,hogy ez a minusz 30 Mhz szerintem fps ben számolva max 1-2 lehet...
Szóval teszek rá -
SoulReaver
veterán
válasz
Pro!Petya #39511 üzenetére
Bench az még sem több órás művelet.
Mondjuk játék válogatja, hogy melyik mennyi gpu-t használ.
Vannak erősebb játékok amik jobban leterhelik.
Bár a bf nem tartozik közéjük.Lehet pasztát kellene cserélned a vga-n.
Pár perc cod után, de tegnap előtt több óra cod után sem volt semmi gond.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39509 üzenetére
Folyamatosan monitorozom GPU-Z val meg HWmonitorral, és igen mindig olyan 69-71 fok között játsza ezt el .. Az nvidia pultot is probáltam már, ami vicc mert ott ha max teljesítményre állítom akkor nem is a beálított értéken futott hanem joval alatta olyan 20-30MHz-el , szoval ott maradt az Optimális lehetoség.
Ha meg a melegedés hatására veszi vissza a frekit akkor utána mondjuk 72 fok körül miért rakja vissza?!
Nagy átlagban sok ora game után beáll olyan 72-74 re,de a fölé sose megyEgyedi hűtés profil megcsinálva ugyanis ha auton hagynám akkor 85 fok fölött kapcsolna maxra a venti, ami szép és jo de ezért szépen meghagytam az ábrát csak mindenhol arányosan -10fok az autohoz számítva.
És még így is csak max 90%-on pörög jo pár ora után -
SoulReaver
veterán
válasz
Pro!Petya #39508 üzenetére
GPU-Z -vel monitorozd, ha játszol és kiderül, hogy mikor veszi vissza és miért.
Ezért mondtam, hogy játék közben tesztelj inkább, mert ott ezeket kiadja. Jobb hűtéssel lehetséges, hogy tarthatod a beállított órajelet.
Vagy csinálj egyedi hűtési profilt.
Még esetleg NVpanelon a 3d beállításokban nézelődj, pl: Maximális teljesítmény az energiagazdálkodási módban.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39507 üzenetére
Ha feltekerek mindent a bf4ben akkor is csak max 3200-3250et fogyaszt el a Vrambol... 1920*1080 felbontásban. Sajna ennyit tud a monitor....
Akkor Valszeg fix h nem a ram miatt fagy ki emelt orajelen hanem sok neki a gpu frekije a kevés Vcore fesz miatt
És tényleg!
Minimálisan viszavettem 1535 re azota vígan elmegy 8000-en!!
Viszont ez a gpu frek visszavétel b@ssza a csöröm... 90-95%ban tartja a beálított értéket de random magátol van h kezdi visszacsökkenteni akár 20Mhz-el is 1515-re , aztán gondol egyet és visszarakja, 70 fok körül van nekem is állandóan ergo tuti nem a melegedés miatt teszi...
Persze ezt game közben ami azért érdekes mert a Benchek alatt stabilan tartja...
Erre tud esetleg valaki megoldást? -
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39505 üzenetére
Nem is kellett kiprobálnom játékban mert ezek a magas orajelek ilyen kevés krafttal csak arra voltak elegek a tesztet lefutassák.(Jah és persze a Valley is futott jo párszor csak elfelejtettem írni)
Játékban Már jóval kevesebb oc mellett megnyeklik a vga. Nekem ami stabil azt írtam is 1545/7900.
72-74fokon.
Igaz kinek mi a Stabil?! Ezen a beállításon nyugodtan neki állok játszani ha van 1-2 szabad orám tudom h nem fog kifagyni,DE viszont ha mondjuk egész napos a móka és a gép már jo ideje nem volt offon akkor délutánra vagy estére Már nem bírja és kifagyogat!
Ami Viszont fix és tényleg bírja nálam nonstop az 1535/7900 ez olyan safemode Oc
UUpsssz javítanék!!! Szidtam itt az Asust na nem ök tehetnek rola hanem az Nvidia!! - meg elmehet a picsáb@ ezzel a Vcore lock-al. Gyárilag egy bivaly hütöt rá raknak, (jó nem tuning de a célnak megfelel) Soha nem láttam még 75 fok fölött Bármilyen nyuzás alatt a vgat.
És ez pont amiatt idegesíto mert 98fokon kezd el sülni (ergo ott kezd el hibásan számolni) a gpu és ezt a gyári oldalon is feltüntetik!!! De ha kell linkelek oldalt ahol ezt átforrasztják és láss csodát egybol lesznek normális eredmények....ugy h a közelébe nem mennek 80 foknak
Viszont az szép hogy neked megy stabilan 8000en .. nekem ott jo ha 1 orát kibir ...érdekes.
Mivel játszol amugy?? Mert az sem mindegy. -
SoulReaver
veterán
válasz
Pro!Petya #39504 üzenetére
Valami játékkal is kipróbáltad ezt az órajelet? Mert az esetek nagy számában, ott kibuknak a dolgok...
Ezek csak pontok...
Nekem is lement a firesrtike 1565/8000 -en, de nem játszok, csak 1525/8000-en.
Biztos menne 1540-en is, de így legalább van benne egy kis plusz még.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
gaben88 #39499 üzenetére
Na kérem szépen Hát tul vagyok jo pár teszt órán.... ezek után arra a következtetésre jutottam hogy a kártyának (asus strix 970) vannak korlátai
mégpedig
1. Vcore lock - 1,212 ebbol a max ami kihozhato Az egy (1565MHz/8080MHz)!!!!4!!4!!
Ez a kombo elég a TimeSpy-ban egy olyan jó 4095-4115 Graphics Score-ra....
2. nincs rá lehetoség programmal már EZT a Vcore-t (1,212) növelni ennél a kártyánál , csak hardveres megoldás van rá de könyörgöm ezért nem fogom szétbuherálni az ellenállásokat
3.Proci sem mindegy , ha dx11 ben használod akkor :Intel ott sajna az AMD nem tud beleszolni se, viszont dx12ben már szépen muzsikál együtt ez a vga az amd-vel!!
Most a TimeSpy-t veszem alapul mert jo pár teszt órám benne van na meg persze a Fire Strike-ot De ott ebböl a gpubol nem tudsz 1360 Graphics Score-nál kihozni ...Ha AMD-s Cpud van
4.a Bench miatt Ki lehet probálni ezeket a beállításokat 1565/8080 de 1 max 2 egymás utáni futást már nem fogsz kibirni fagyás nélkül. Teszt alatt 66 fok volt a max gyári hütéssel Mid házban szoval elfustolni tuti nem fogod a karit XD plusz a gyárto (asus) is levédte 2 ellenállásal nehogy véletlen adjál már neki 1,25öt hogy valami használható eredmény is kisüljön...
Ha jól látom a tesztekböl akkor a gpu Vcore-ja a keresztmetszet ott fogy el a kakaó....sokáig a ramtól tartottam de (1545/8100) végig ment simán 3-4x is a TimeSpy utána meg a Fire Strike levezetésként ami hozzáteszem szemmel láthatoan sokkal jobban megeroltette a vgat (AMD proci miatt) mint a DX12.
7/24es használatra személy szerint maradok (1543/7900) Ez ami fix h nem fagy ki vagy dobálja el az fpst és mivel többnyire DX11be használom ezért ez még ahhoz képest egy jó kombonak tunik.
Intelesek meg szerintem belohetnek (1550/8000) opciot mivel a cpu ugy is rásegít Nem keveset ergo annyit nem fog dolgozni az a kártya mint egy amd mellet..
Azt még hozzáteszem hogy nekem ez a (1545/7900) 24/7es kombom olyan jo 72-74 fokon üzemel 2-3 ora után is. Na estére egy kis olvasni valo... ez mind csak tapasztalat és saját vélemény + két egyforma kártya sem létezik szval ezek az értékek csak ugymond annak számíthatnak akiknek Asus Strix 970-se vanLegalább megválaszoltam magamnak azt a kérdést h érdemes e erre a vga-ra vizhutést venni
semmi esetre sem
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest