- Töretlen a szilícium-karbid chipek népszerűsége
- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Projektor topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
envagyok #40999 üzenetére
valahol igazad van,de a 70000Ft-os evga nem elérhető+ jönnek rá valószínűleg egyéb költségek is.
gtx 1060 3g-t nézz akkor,kevesebb a fogyasztás, új garanciás, 1gb-tal kevesebb ram,de kb azonos teljesítmény,ha 60-ba meg tudsz venni egy minőségibb darabot(nem palit és tsai),akkor árbarátabb a történet magyar garival, probléma esetén nem kell külföldre postázgatni.
-
envagyok
veterán
válasz
laychi #40998 üzenetére
De ha új evga gtx970 van 70-ért, és új gtx1060ti 3GB 68-ért, ami igaz hogy 1 gigával kevesebb (de legalább nem lassú) rammal van vadonatújan, de ugyanolyan gyors mint a 970, akkor mennyit ér egy használt adott esetben több éves (már lassan három) gtx970?
Én használt cuccért 70-80%-nál többet nem adnék. -
laychi
veterán
válasz
envagyok #40997 üzenetére
Annyiért nem biztos,hogy találsz,hisz a kártya többet ér annál.
Egy új gtx 1060 szintjét be lehet érni, egy 970-essel, 2gb ram a hátránya,illetve valamivel magasabb fogyasztása van,viszont az árdifferencia irreálisan magas.(persze ez megszokott)
valamint a vga árak is megugrottak,a mérséklődés ellenére ott van pl a giga wf 1060 6g 82k-ért lehetett kapni,most 98k.
Nem csak az új alkatrészek drágulnak,hanem a régiek is és a használt piacon is emelkedik az áruk.Mini/ITX kártyák pedig sokszor a méretük miatt még magasabb áron futnak,mint a rendes hűtéssel ellátott és minőségi anyaghasználatú kártyák...
-
envagyok
veterán
válasz
GeneraL_XTX #40995 üzenetére
Úgy 50 körül szánnék használtra, de nem nagyon találok, mindenki horror áron kínálja.
70 körül már van új 3 év garival az evga webshopjából, szerintem 50k nem elvakult ár. -
envagyok
veterán
Sziasztok
A Gigabyte GTX 970 4GB GDDR5 Mini-ITX (GV-N970IXOC-4GD) az félpasszív? -
törölt tag
Én arra gondolok, hogy a paladins maxed outon 150fps-el megy 30-40%-os GPU kihasználtság mellett. Viszont néha bizonyos helyzetben bedroppol és akkor beszaggat. V-sync nélkül kicsit törik a kép amit nem szeretek. FAst syncel nem érzem simának. Most úgy játszok, hogy a v-sync nincs bekapcsolva, a tripla pufferelés viszont be van. Így valamiért nem csíkozódik. 150 fps-t hozom csak néha bedroppol.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
#34576640 #40988 üzenetére
Nem mindegy hogy neked a maximális teljesítmény kell (minél több fps) vagy minőség (kinézet)..
2 együtt nem fog menni
Mivel írtad hogy offline használod, ezért a vsync maradhat és akkor nem lesz tearing-ed. Online fps-nél meg alap hogy kioffoljuk, mert durva késleltetést ad.
Többnyire mást nem igazán kell nv panelben állítani.
Játékban/programban fontosabbak a beállitások, igénytől függően. -
Pro!Petya
addikt
válasz
#34576640 #40986 üzenetére
Bárcsak ott lehetne állítani a gpu kihasználtságot...
Maximális teljesítmény opció választható az nv panelben. És kb ennyi is.
Tweakerben kell húzni core-t, memóriát, kitolni a power limitet, és egy kis feszt adni... (+esetleg egy másik vbios)
Hűtő csere is kellhet na meg vrm hűtés
Csak így fogod nagyobb teljesítményre bírni -
törölt tag
Az nvidia panel(vezérlőpult) mely beállításával érhetem el a legnagyobb teljesítményt? A legnagyobb GPU kihasználtság, a GPU folyamatos 100%-on való pörgetését stb..
Előre reprodukált képkocka szám?
Függőleges szinkronizáció: V-sync on/off, adaptív, gyors
Tripla pufferelés? stb..Melyik kombináció a legjobb a maximális teljesítményre input lagtól függetlenül (offline gépigényesebb/rosszul optimalizált játékokhoz)?
-
törölt tag
És a cuda core? Úgy tudom az renderelésnél eléggé számít.
-
hajbel
addikt
Sziasztok! Egy Inno3D GeForce GTX 980 X3 OC-t vehetnék jó áron. A topikban nem találtam sok infót az Inno 3D-ről. Konkrétan erről a modellről nincs is teszt, csak az X4-ről, legalábbis nem találtam. Mi a véleményetek róla? Megvegyem? Másfél év kisker gari lenne rá elvileg, itt angliában Cex-ben, ami elég neves cég.
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #40979 üzenetére
Engem az érdekel, hogy a rosszul optimalizált játékok, mint például az ark vagy a butterfly sign nem mennek-e jobban egy régi csúcs kártyán mint egy új felsőkategóriáson.
-
-
törölt tag
Rosszul optimalizált játékoknál számít valamit a nyers erő?
A 980-amat vagy 980ti-re vagy 1070re váltanám. Nyers erő, hardware adatok alapján a 980ti masszívabb a 1070nél. Több cuda core, nagyobb memóriasávszél, a boostja is nagyobb (%-ban a 1070nél). Renderelésben közel 1080 szintű. Játékok terén nyilván az idő előre haladtával a 1070 talán el fog húzni de még 1-2 évig jó lesz a 980ti is. -
Cs1csó
titán
Láttátok a Geforce Experience legújabb újítását? Megszüntette a tálcaikont, erőforráskímélésre hivatkozva. Végre valami kreatív.
-
smiti
veterán
Asus 970 Strix gariztatásával van valakinek tapasztalata? Nem adott képet hdmi-n és DP-on sem.
Állítólag elég sok kártyánál előfordul ez a hiba. Ezt hogyan javítják?
Hónapokig oda lesz a VGA az Asus-nál?
-
Pro!Petya
addikt
Itt hagyom én is csoportot mert pár napja megjött a Strix 1080-am.
Jó kis móka volt kihegyezni és izzasztani a strix970et!!
Thx mindent srácok! -
törölt tag
Korábbi posztomban feltettem erről eredményeket.
-
laychi
veterán
Valaki nyomna egy 3dmarkot (Time Spy) csúcsra húzott 980-assal(gpu/vram)?
1 kártyás eredményre lennék kíváncsi,sajnos nincs fent csak sli-s a 3dmark results-ban -
emmm
őstag
Elbúcsúzom a topictól: ma vettem át egy EVGA 1070 SuperClocked kártyát, így a jó öreg Asus GTX 980 Strix-em eladóvá vált.
(Akit amúgy érdekel, privátban megkereshet, még van rá vagy 1 év gari)
-
törölt tag
Nem jöttél még rá, hogy melyik program hordozta magában ezt a vírust?
Amúgy elég lol, hogy több hónapig kb. egy gtx 950-es szintjén dolgozott a kártyám és észre se vettem -
törölt tag
Na... Azt hittem minden jó. Játék után kilépek (dead by daylight) és azt asztalon a GPU meter még mindig 95%-os Usage-t mér.
Lefuttatom újra a rougekillert. Két dolgot talál, ki xelem őket, finish és újra 1%a usage. Ez mitől lehet? Fél óra alatt magától települ? -
juve600
nagyúr
üdv
holnap belépek a klubba egy ASUS GTX 970 STRIX-el -
core i7
addikt
válasz
#34576640 #40939 üzenetére
én leszedtem egy gadget desktop installert és úgy lehet feltelepíteni minialkalmazásokat win10-re és nekem GPU meter minialkalmazás mutatta ki ,hogy a kártya 80 fok meg magas a kihasználtsága a gpu-nak és aminialkalmazás jó mert asztalon ottvan de aida 64 el is megtudod nézni akár az is mutatja a kihasználtságot
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #40938 üzenetére
Hol lehet megnézni a desktopon a kártyakihasználtságot? Win10-em van. Nekem a feladatkezelő csak processzor és memória kihasználtságot ír.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
#34576640 #40936 üzenetére
Az egy dolog, attól még a gépedre felkerülhetett, és folyamatosan használja a kártyádat.....nálam is felkerült egyszer, én is onnan vettem észre, hogy a WoT be-be esett fix 60fps-ről ami egy 1070-el eléggé furcsán jött ki, utánajártam és láttam, hogy a kártyám a desktopon is, nyugalmi állapot helyett 100%-on teker.
Ha így van le kell írtani a rougekiller nevű progival. A normál vírusírtók nemigen találják meg.
Az órajeleket GPU-Z-vel is tudod logoltatni.
-
törölt tag
MSI afterburnerrel néztem a kihasználtságot. Sokszor 99%.
-
pengwin
addikt
válasz
Bjørgersson #40922 üzenetére
Meg azért az 56 elég jól sikerült kártya szerintem, a fogyasztása se olyan vészes, +30W egy RX 580-hoz képest kb. semmi.
(#40923) 4264adam
Jó szórakozást hozzá! Szerintem jó GPU lett az 56, a Sapphire Nitro TriX vagy XFX GTR meg biztos nagyon jó kártyák lesznek.
Milyen felbontást hajtasz majd vele, 1440p vagy valami ilyesmi csak ultra-wide? -
4264adam
veterán
válasz
Bjørgersson #40922 üzenetére
Freesync monitor megléte
-
4264adam
veterán
Elhagyom eme tulajok klubját. Valamely custom RX56 lesz a jövőben. Utolsó vga amit bírnia kell az I7 2600-nak 4Ghz-en.
-
válasz
Bjørgersson #40916 üzenetére
Tudsz olyan programot ajánlani, ami csak is erre terjed ki?
-
pengwin
addikt
válasz
laychi #40907 üzenetére
Mint írtam, linux alatt ügyködök, így a Unigine benchmarkok valamint a phoronix test suite áll rendelkezésemre a teszteléshez.
Mivel a driver minden leálláskor elfelejtette az OC-t, így írtam egy kis bash-szösszenetet ami rendszerbetöltéskor beállítja az OC-s órajelet (gpu frequency offset +246MHz), viszont így nem érzem 100%-ban stabilnak az 1600MHz-et (igen: zavart, hogy nem volt kerek a szám).
Kicsit még tesztelem, de szerintem 1580-1590 körül simán mehet majd hosszú távon. -
smiti
veterán
Sziasztok!
A kölök gépében lévő 970-el azt vettük észre, hogy amióta Win 10 van feltelepítve azóta nem megy a több képernyős üzemmód.
Konkrétan a win+p lenyomása után hiába nyomunk a kívánt beállításra nem történik semmi.Ez VGA hiba lehet vagy oprendszer?
Előre is köszi a segítséget.
-
pengwin
addikt
Szervusztok!
Kb. két héttel ezelőtt megjött az EVGA GTX 970 HYBRID-em, éppen most hangolom be.
Fontos, hogy a kártyát linux alatt használom, így MSI Afterburner, EVGA Precision és egyéb hasonló programok nélkül, csak az NV driverével tudok tuningolni.A GPU egy 250MHz-es órajel-emelés után Unigine Heaven alatt teljesen stabilan boostol 1604MHz-re (gyárilag 1354-en ment a benchmark alatt, szóval minden úgy van, ahogy lennie kell). Hőfokok tegnap este és ma is 44-48 fok között ingadoztak terhelés alatt, üresjáratban 30 fok köré ment vissza így ebben a hűvösebb időben (25 fokos szobahőmérséklet).
A VRAM tuningra viszont nagyon nem reagál jól: már egy 500MHz-es túlhajtásra is artifact-ekete profukált.
Ehhez fontos tudni, hogy linuxon elvileg nem a felszorzandó frekvenciát állítja az ember (ami nálam gyárilag 1753MHz), hanem a a GDDR5 effektív órajelét. Vagyis az Nvidia meghajtó szerint a GDDR5 órajelét állítottam 7510MHz-re a +500MHz-es offsettel. Próbálkoztam 350MHz-es emeléssel is, azzal se volt teljesen rendben.
Lehet, hogy mégis a stack-ek órajelét állítja ilyenkor a meghajtó, csak rosszul jelzi ki?
Esetleg van valami trükk a memória OC-hez, amire a 3,5+0,5GB VRAM felállás miatt van szükség? -
creed13
tag
Jogos, rosszul fejeztem ki magam.
Szóval minden játék más és más hibát generál.Van ahol crashel az asztalra fél perc után, van ahol az nvidia driver dob fel hibát a jobb alsó sarokban és indul újra/omlik össze és persze fagy ki a játék.És van amelyik totál kékhalált tol a gépnek.Kipróbáltam, h az Nv vezérlőpultban az energiagazdálkodási módban beállítottam a maximális teljesítményt, akkor kb 1-2 percel tovább bírta, de mindig ugyan az a vége...
-
creed13
tag
válasz
F e Z o #40901 üzenetére
Nem volt, megnéztem a gyári bios van rajta és az előző tulaj se nyúlt hozzá.Csak ugye azt nem értem, nála miért bírta az emelt órajeleket és nálam nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Futás, futópályák
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Projektor topic
- One mobilszolgáltatások
- Linux kezdőknek
- Hisense LCD és LED TV-k
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest