Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
envagyok #40999 üzenetére
valahol igazad van,de a 70000Ft-os evga nem elérhető+ jönnek rá valószínűleg egyéb költségek is.
gtx 1060 3g-t nézz akkor,kevesebb a fogyasztás, új garanciás, 1gb-tal kevesebb ram,de kb azonos teljesítmény,ha 60-ba meg tudsz venni egy minőségibb darabot(nem palit és tsai),akkor árbarátabb a történet magyar garival, probléma esetén nem kell külföldre postázgatni.
-
envagyok
veterán
válasz
laychi #40998 üzenetére
De ha új evga gtx970 van 70-ért, és új gtx1060ti 3GB 68-ért, ami igaz hogy 1 gigával kevesebb (de legalább nem lassú) rammal van vadonatújan, de ugyanolyan gyors mint a 970, akkor mennyit ér egy használt adott esetben több éves (már lassan három) gtx970?
Én használt cuccért 70-80%-nál többet nem adnék. -
laychi
veterán
válasz
envagyok #40997 üzenetére
Annyiért nem biztos,hogy találsz,hisz a kártya többet ér annál.
Egy új gtx 1060 szintjét be lehet érni, egy 970-essel, 2gb ram a hátránya,illetve valamivel magasabb fogyasztása van,viszont az árdifferencia irreálisan magas.(persze ez megszokott)
valamint a vga árak is megugrottak,a mérséklődés ellenére ott van pl a giga wf 1060 6g 82k-ért lehetett kapni,most 98k.
Nem csak az új alkatrészek drágulnak,hanem a régiek is és a használt piacon is emelkedik az áruk.Mini/ITX kártyák pedig sokszor a méretük miatt még magasabb áron futnak,mint a rendes hűtéssel ellátott és minőségi anyaghasználatú kártyák...
-
envagyok
veterán
válasz
GeneraL_XTX #40995 üzenetére
Úgy 50 körül szánnék használtra, de nem nagyon találok, mindenki horror áron kínálja.
70 körül már van új 3 év garival az evga webshopjából, szerintem 50k nem elvakult ár. -
envagyok
veterán
Sziasztok
A Gigabyte GTX 970 4GB GDDR5 Mini-ITX (GV-N970IXOC-4GD) az félpasszív? -
törölt tag
Én arra gondolok, hogy a paladins maxed outon 150fps-el megy 30-40%-os GPU kihasználtság mellett. Viszont néha bizonyos helyzetben bedroppol és akkor beszaggat. V-sync nélkül kicsit törik a kép amit nem szeretek. FAst syncel nem érzem simának. Most úgy játszok, hogy a v-sync nincs bekapcsolva, a tripla pufferelés viszont be van. Így valamiért nem csíkozódik. 150 fps-t hozom csak néha bedroppol.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
#34576640 #40988 üzenetére
Nem mindegy hogy neked a maximális teljesítmény kell (minél több fps) vagy minőség (kinézet)..
2 együtt nem fog menni
Mivel írtad hogy offline használod, ezért a vsync maradhat és akkor nem lesz tearing-ed. Online fps-nél meg alap hogy kioffoljuk, mert durva késleltetést ad.
Többnyire mást nem igazán kell nv panelben állítani.
Játékban/programban fontosabbak a beállitások, igénytől függően. -
Pro!Petya
addikt
válasz
#34576640 #40986 üzenetére
Bárcsak ott lehetne állítani a gpu kihasználtságot...
Maximális teljesítmény opció választható az nv panelben. És kb ennyi is.
Tweakerben kell húzni core-t, memóriát, kitolni a power limitet, és egy kis feszt adni... (+esetleg egy másik vbios)
Hűtő csere is kellhet na meg vrm hűtés
Csak így fogod nagyobb teljesítményre bírni -
törölt tag
Az nvidia panel(vezérlőpult) mely beállításával érhetem el a legnagyobb teljesítményt? A legnagyobb GPU kihasználtság, a GPU folyamatos 100%-on való pörgetését stb..
Előre reprodukált képkocka szám?
Függőleges szinkronizáció: V-sync on/off, adaptív, gyors
Tripla pufferelés? stb..Melyik kombináció a legjobb a maximális teljesítményre input lagtól függetlenül (offline gépigényesebb/rosszul optimalizált játékokhoz)?
-
törölt tag
És a cuda core? Úgy tudom az renderelésnél eléggé számít.
-
hajbel
addikt
Sziasztok! Egy Inno3D GeForce GTX 980 X3 OC-t vehetnék jó áron. A topikban nem találtam sok infót az Inno 3D-ről. Konkrétan erről a modellről nincs is teszt, csak az X4-ről, legalábbis nem találtam. Mi a véleményetek róla? Megvegyem? Másfél év kisker gari lenne rá elvileg, itt angliában Cex-ben, ami elég neves cég.
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #40979 üzenetére
Engem az érdekel, hogy a rosszul optimalizált játékok, mint például az ark vagy a butterfly sign nem mennek-e jobban egy régi csúcs kártyán mint egy új felsőkategóriáson.
-
-
törölt tag
Rosszul optimalizált játékoknál számít valamit a nyers erő?
A 980-amat vagy 980ti-re vagy 1070re váltanám. Nyers erő, hardware adatok alapján a 980ti masszívabb a 1070nél. Több cuda core, nagyobb memóriasávszél, a boostja is nagyobb (%-ban a 1070nél). Renderelésben közel 1080 szintű. Játékok terén nyilván az idő előre haladtával a 1070 talán el fog húzni de még 1-2 évig jó lesz a 980ti is. -
Cs1csó
titán
Láttátok a Geforce Experience legújabb újítását? Megszüntette a tálcaikont, erőforráskímélésre hivatkozva. Végre valami kreatív.
-
smiti
veterán
Asus 970 Strix gariztatásával van valakinek tapasztalata? Nem adott képet hdmi-n és DP-on sem.
Állítólag elég sok kártyánál előfordul ez a hiba. Ezt hogyan javítják?
Hónapokig oda lesz a VGA az Asus-nál?
-
Pro!Petya
addikt
Itt hagyom én is csoportot mert pár napja megjött a Strix 1080-am.
Jó kis móka volt kihegyezni és izzasztani a strix970et!!
Thx mindent srácok! -
törölt tag
Korábbi posztomban feltettem erről eredményeket.
-
laychi
veterán
Valaki nyomna egy 3dmarkot (Time Spy) csúcsra húzott 980-assal(gpu/vram)?
1 kártyás eredményre lennék kíváncsi,sajnos nincs fent csak sli-s a 3dmark results-ban -
emmm
őstag
Elbúcsúzom a topictól: ma vettem át egy EVGA 1070 SuperClocked kártyát, így a jó öreg Asus GTX 980 Strix-em eladóvá vált.
(Akit amúgy érdekel, privátban megkereshet, még van rá vagy 1 év gari)
-
törölt tag
Nem jöttél még rá, hogy melyik program hordozta magában ezt a vírust?
Amúgy elég lol, hogy több hónapig kb. egy gtx 950-es szintjén dolgozott a kártyám és észre se vettem -
törölt tag
Na... Azt hittem minden jó. Játék után kilépek (dead by daylight) és azt asztalon a GPU meter még mindig 95%-os Usage-t mér.
Lefuttatom újra a rougekillert. Két dolgot talál, ki xelem őket, finish és újra 1%a usage. Ez mitől lehet? Fél óra alatt magától települ? -
juve600
nagyúr
üdv
holnap belépek a klubba egy ASUS GTX 970 STRIX-el -
core i7
addikt
válasz
#34576640 #40939 üzenetére
én leszedtem egy gadget desktop installert és úgy lehet feltelepíteni minialkalmazásokat win10-re és nekem GPU meter minialkalmazás mutatta ki ,hogy a kártya 80 fok meg magas a kihasználtsága a gpu-nak és aminialkalmazás jó mert asztalon ottvan de aida 64 el is megtudod nézni akár az is mutatja a kihasználtságot
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #40938 üzenetére
Hol lehet megnézni a desktopon a kártyakihasználtságot? Win10-em van. Nekem a feladatkezelő csak processzor és memória kihasználtságot ír.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
#34576640 #40936 üzenetére
Az egy dolog, attól még a gépedre felkerülhetett, és folyamatosan használja a kártyádat.....nálam is felkerült egyszer, én is onnan vettem észre, hogy a WoT be-be esett fix 60fps-ről ami egy 1070-el eléggé furcsán jött ki, utánajártam és láttam, hogy a kártyám a desktopon is, nyugalmi állapot helyett 100%-on teker.
Ha így van le kell írtani a rougekiller nevű progival. A normál vírusírtók nemigen találják meg.
Az órajeleket GPU-Z-vel is tudod logoltatni.
-
törölt tag
MSI afterburnerrel néztem a kihasználtságot. Sokszor 99%.
-
-
válasz
Bjørgersson #40922 üzenetére
Meg azért az 56 elég jól sikerült kártya szerintem, a fogyasztása se olyan vészes, +30W egy RX 580-hoz képest kb. semmi.
(#40923) 4264adam
Jó szórakozást hozzá! Szerintem jó GPU lett az 56, a Sapphire Nitro TriX vagy XFX GTR meg biztos nagyon jó kártyák lesznek.
Milyen felbontást hajtasz majd vele, 1440p vagy valami ilyesmi csak ultra-wide? -
4264adam
veterán
válasz
Bjørgersson #40922 üzenetére
Freesync monitor megléte
-
4264adam
veterán
Elhagyom eme tulajok klubját. Valamely custom RX56 lesz a jövőben. Utolsó vga amit bírnia kell az I7 2600-nak 4Ghz-en.
-
válasz
Bjørgersson #40916 üzenetére
Tudsz olyan programot ajánlani, ami csak is erre terjed ki?
-
-
válasz
laychi #40907 üzenetére
Mint írtam, linux alatt ügyködök, így a Unigine benchmarkok valamint a phoronix test suite áll rendelkezésemre a teszteléshez.
Mivel a driver minden leálláskor elfelejtette az OC-t, így írtam egy kis bash-szösszenetet ami rendszerbetöltéskor beállítja az OC-s órajelet (gpu frequency offset +246MHz), viszont így nem érzem 100%-ban stabilnak az 1600MHz-et (igen: zavart, hogy nem volt kerek a szám).
Kicsit még tesztelem, de szerintem 1580-1590 körül simán mehet majd hosszú távon. -
smiti
veterán
Sziasztok!
A kölök gépében lévő 970-el azt vettük észre, hogy amióta Win 10 van feltelepítve azóta nem megy a több képernyős üzemmód.
Konkrétan a win+p lenyomása után hiába nyomunk a kívánt beállításra nem történik semmi.Ez VGA hiba lehet vagy oprendszer?
Előre is köszi a segítséget.
-
Szervusztok!
Kb. két héttel ezelőtt megjött az EVGA GTX 970 HYBRID-em, éppen most hangolom be.
Fontos, hogy a kártyát linux alatt használom, így MSI Afterburner, EVGA Precision és egyéb hasonló programok nélkül, csak az NV driverével tudok tuningolni.A GPU egy 250MHz-es órajel-emelés után Unigine Heaven alatt teljesen stabilan boostol 1604MHz-re (gyárilag 1354-en ment a benchmark alatt, szóval minden úgy van, ahogy lennie kell). Hőfokok tegnap este és ma is 44-48 fok között ingadoztak terhelés alatt, üresjáratban 30 fok köré ment vissza így ebben a hűvösebb időben (25 fokos szobahőmérséklet).
A VRAM tuningra viszont nagyon nem reagál jól: már egy 500MHz-es túlhajtásra is artifact-ekete profukált.
Ehhez fontos tudni, hogy linuxon elvileg nem a felszorzandó frekvenciát állítja az ember (ami nálam gyárilag 1753MHz), hanem a a GDDR5 effektív órajelét. Vagyis az Nvidia meghajtó szerint a GDDR5 órajelét állítottam 7510MHz-re a +500MHz-es offsettel. Próbálkoztam 350MHz-es emeléssel is, azzal se volt teljesen rendben.
Lehet, hogy mégis a stack-ek órajelét állítja ilyenkor a meghajtó, csak rosszul jelzi ki?
Esetleg van valami trükk a memória OC-hez, amire a 3,5+0,5GB VRAM felállás miatt van szükség? -
creed13
tag
Jogos, rosszul fejeztem ki magam.
Szóval minden játék más és más hibát generál.Van ahol crashel az asztalra fél perc után, van ahol az nvidia driver dob fel hibát a jobb alsó sarokban és indul újra/omlik össze és persze fagy ki a játék.És van amelyik totál kékhalált tol a gépnek.Kipróbáltam, h az Nv vezérlőpultban az energiagazdálkodási módban beállítottam a maximális teljesítményt, akkor kb 1-2 percel tovább bírta, de mindig ugyan az a vége...
-
creed13
tag
válasz
F e Z o #40901 üzenetére
Nem volt, megnéztem a gyári bios van rajta és az előző tulaj se nyúlt hozzá.Csak ugye azt nem értem, nála miért bírta az emelt órajeleket és nálam nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest