- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Automatizált programozóplatformon dolgozik az Apple
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #38697 üzenetére
Ertem koszi.
-
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #38693 üzenetére
Mennyire kozeliti meg a Noctua ventiket hofokba kb ugyanott van? Neztem hogy szep a legszallitasa.
(#38694) sephi: Koszi, ezt sose nezem.
-
RazoR
veterán
válasz
SoulReaver #38693 üzenetére
Nálam is a ramok vannak útban neki, de szerencsére kiemelkedik a ház oldala így fel tudtam rakni a 2db 14-est és még az oldallap is felmegy.
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #38690 üzenetére
Azok milyen proci hutok?
-
RazoR
veterán
válasz
SoulReaver #38690 üzenetére
Jó a procihűtőd, látom nálad is Viper-ek vannak rajta! Miért nem 2 14-es?
-
SoulReaver
veterán
válasz
msgt.fubar #38689 üzenetére
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
F e Z o #38682 üzenetére
A nyákot hogyan tudom megemelni? Alul a hűtés, felül a backplate van. Egyébként hűtést nem tervezek cserélni rajta (már csak azért sem, mert az gari vesztéssel járna), szóval ha nem szakad ki PCIe slot-ostúl a helyéről, addig nagy bajom nem lehet.
Érdekes egyébként, mert a gépből kivéve, asztalra letéve nem billeg, nem érzékelhető elvetemedés.
-
NFree
addikt
válasz
ricsi8800gt #38687 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, van egy pár karim van görbe is ebből kifojólag én györskötözővel megfogom, hogy ne húzza le a súly 1 mozdulat , s nincs elvetemedett karim, főleg a nehezebb darabokat kötöm ki , 480,580 ,770 lightning. jelenleg a 780 is ki van kötve s ha jön a 980 az is ki lessz , nem szép de nem érdekel nyugodtan alszom. Nem sokára viszont átköltözöm egy dimastech-re ott már majd nem kell kötözni . Pl az 580 meg van hajolva és nem szép ennyi. (valszinű eddig csak lógott.)
-
F e Z o
veterán
válasz
ricsi8800gt #38685 üzenetére
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
msgt.fubar #38675 üzenetére
Mi volt a gondod amúgy hogy ezt kellet végrehajtanod ?
-
juve600
nagyúr
válasz
komoly,tényleg nem esztétikus,de biztonságos
-
F e Z o
veterán
válasz
msgt.fubar #38680 üzenetére
A nyákot kell megemelni, nem a hűtést rajta.
Egyébként nem gond, ha egyenesre húzod a nyákot, nekem anno volt 6950-em vizesblokkal, annyira elhajlott a nyák 2 év alatt, hogy amikor a gyári referencia hűtést visszaraktam nem illeszkedett rendesen a GPU-nál a hűtés, pikk-pakk 80-90 fokon volt a GPU.(#38681) ZeroDK : Mármint a GPU a hűtővel.
-
törölt tag
válasz
msgt.fubar #38680 üzenetére
Szerintem lehet tul merevitetted, es a GPU nem erintkezett rendesen a nyakkal.
-
msgt.fubar
senior tag
Igazatok van, fogok én itt ezzel tökölni. Ki is vettem, ha lesz valami gariztatják úgy is. Van még rá majd 2 év AQUA gari, de úgysem lesz baja. Meg az alaplapot sem A4-es lapból csinálták, az is bírja a törődést.
Érdekes egyébként, mert amikor fel volt "függesztve" a kártya, akkor sokkal gyorsabban felment 70°C körülre, kb 1-2 perc alatt. Most, hogy kiszedtem megint csak a 60°C-ot nyaldossa alulról a hőmérő. Szóval lehet nem is tesz neki különösen jót.
-
törölt tag
válasz
szallasi007 #38678 üzenetére
-
szallasi007
őstag
válasz
Hali,
majdnem egy éve van Strixem plexi házba, de konkrétan letojom hajlik e vagy sem. Működik? Igen. Nem működik? Gariba visszaviszem és csókolom, ezek nehezek el kell fogadni. Nagyjából úgysem nézel rá a büdös életbe, azt úgyis tudod ha vmi nem jó a kártyával az meg nem attól van hogy far nehéz a kártya. -
törölt tag
válasz
Ha kicsit hajlik nem lesz semmi baja. Nekem a regi batar nagy Asus HD6970 hajlott azert rendesen, 3 even at hasznaltam, egyszer nem merevitettem egyenesbe, azota eladtam a tulaj se panaszkodott semmi problemara. Tul van lihegve szerintem ez a jelenseg. Akkor a gyarto ugy csinalna ha karosodna ettol a kartya, hogy merevebbre csinalna.
-
cyberkind
félisten
válasz
Nálam a rettenet nehéz Giga Xtreme-nél nincs baj, pedig annak aztán van súlya de nagyon.
-
Mika1227
őstag
válasz
#97716736 #38668 üzenetére
Az is valami, bár a 73-74 se sok! Főleg, hogy max.-nak 98 van megadva!
-
törölt tag
válasz
F e Z o #38662 üzenetére
Hat csak a gondolat, hogy lehetne kevesebb is, es szeretnem kihasznalni, de lehet csak en vagyok bekattanva.
Minosegi jatekviz, pl egy Corsair H100i, 240-es radival, nem pedig egy sima egy slotos egy ventisre gondolok, de nyilvan maga a minosegi viz az az epitett.Lenne olyan aki 1:1-ben cserelne az en hutomet egy Corsair H100i-re, gondolkodok rajta.
Also slotba nem probaltam meg, de kifogom probalni.
-
F e Z o
veterán
válasz
#97716736 #38661 üzenetére
Nem tudom, miért zavar, hogy 73-74 fok a vga-d nyáron full terhelésen? Abszolút nem sok, ezért biztos nem cserélném le a cpu hűtőmet egy "minőségi játékvízre", mondjuk ami számomra ismeretlen fogalom.
Vagy játékvíz vagy épített szvsz.
mod.: Próbáltad a vga-t az alsó slotban is, mennyire melegszik?
-
törölt tag
Nekem bo 2cm van a vga, es a cpu borda kozott, a cpu borda meleget pedig a vga nyakra tolja, a vga pedig oldalra es fel a cpu hutore, szoval csak lehet koze a melegebb hofoknak, mert sokaknal a 70 fokot se eri el, gyengebb hazal, vagy azonos szellozesel. Nekem meg 73-74fok, ezt nem tudom masra fogni, csak erre hogy a cpu/vga melege egymas ellen dolgozik.
A 2db 20cm-es ventim, meg igy is maxon jarnak ugy hogy a légszállítás 110CFM.
Nem tudok jobb szellozest csinalni. -
RazoR
veterán
válasz
#97716736 #38655 üzenetére
Nekem is D14-em van és nem hiszem, hogy az gátolná a légáramlást.
A kártyáról kiszivatni a levegöt meg nem tudom, mert pont a kártya alá esik a két venti és kapja a friss levegőt így hogy fújnak a ventik. Próbáltam úgy is hogy bentről szívnak de magasabb volt a vga hőfok úgy. -
törölt tag
válasz
juve600 #38656 üzenetére
Na akkor nalam meg is van mitol melegebb a gpu. Lehet csinalok egy tesztet a gyari Intel proci hutovel, megnezem nyerek-e hofokot. Bar ma erkezik a dragalatos Thermal Grizzly pasztam, azt rakenem a gpu-ra es remelem nyerek par fokot, mert az MX4 kb azt a szintet hozta, amit a gyari paszta, amin meg is lepodtem.
-
törölt tag
válasz
juve600 #38653 üzenetére
Hat de latod hogy melegek a hofokok, mondjuk nekem igen nagy dog proci hutom van ( Noctua NHD14 ), es szerintem az is gatolja a szellozesbe, most hogy igy belegondolok, mert a vga nyak, es a CPU huto kozt alig van hely
(#38654) RazoR8402: Az nagyon is jo, en oldalrol kiszivatnam a levegot, mivel nem tavozik elegge ki a melleg. A ref hutos kartyak jok, azok a hatuljan adjak ki a meleget, de hat az hangal is jar.
-
RazoR
veterán
Storm scout 2, két 120-as ventihely az oldallapon ami pont a vga magasságában van
-
Mika1227
őstag
Az MSI Gaming 970-nek, hogy alakulnak a hőfokai? Tudom, hogy ez ház függő de mégis! Ahogy olvasgattam itt a topikot ez a típus a leghalkabb és leghűvösebb?
-
SoulReaver
veterán
válasz
msgt.fubar #38635 üzenetére
Jólenne nekem is egy ilyen, mert tetszik ez a rácsos tartó, de nem ér nekem 6000 ft-ot.
Nekem egy házi megoldásom van, evőpálcikát feketére festettem és beleszúrtam egy parafa dugóba, a másik végére wgy gumi kupakot tettem és kész. Nem csúnya és direkt tartást ad. Az is sokat jelent, hogy a táp takaró boritáson támaszt.
-
RazoR
veterán
Első körben pár gyors észrevétel a 290 után a 980-al, majd jövök teszteredményekkel is ha lesz több időm foglalkozni vele!
Pár hőfok:
290 idle cpu 40 fok, vga 50-53 fok, load cpu 55-57 fok, vga 85 fok
980 idle cpu 29-30 fok, vag 29-30 fok, load cpu 45-46 fok, vga 65-68 fok
Azonos grafikai beállításokon Division 290-el 35-60 fps között ugrált, microlag, megakadások, 980-al 56-63fps vajsima, semmi microlag!
Eddig igen pozitív!!! -
taknyí
senior tag
válasz
msgt.fubar #38635 üzenetére
A tápcsatit én sem használnám.
Jól látom, hogy 6000 - 1500 Ft egy olyan semmiség? -
msgt.fubar
senior tag
válasz
SoulReaver #38633 üzenetére
Köszönöm, próbáltam keresni a topikban mielőtt feltettem a kérdést. A "hajlik" szóra találtam pár találatot, az alapján az jött le nekem, hogy elég sokakat foglalkoztat a kártya 2014-es megjelenése óta folyamatosan a kérdés, többek szerint pedig nincs miért aggódni.
Én egy icipicit aggódom azért, a gettó megoldásoktól viszont óvakodnék, már csak a plexi oldallapos ház miatt is, úgyhogy rendelni fogok szerintem valamilyen support bracketet a VGA alatti PCI bővítőhelyre.
Olvastam olyat is külföldi fórumon, hogy ha felsőbb kábelelvezető nyíláson van bevezetve a PCIe tápkábele a kártyának, akkor azt is lehet "függesztéknek" használni, tápkábelre viszont nem szívesen bíznék tartási feladatot...
-
morfondőr
addikt
válasz
msgt.fubar #38632 üzenetére
Ha nem számít hogy néz ki: én egy madzaggal és gyorskötözővel fogattam oda a régebbi kártyámat a ház tetejéhez. A gyorskötözővel állítottam be a magasságot, addig húztam, amíg vízszintbe került a kártya. Nem valami szép megoldás, de a célnak megfelel!
-
SoulReaver
veterán
válasz
msgt.fubar #38631 üzenetére
Nagyon sokat foglalkoztunk már ezzel a témával.
Vannak egyszerű házi megoldások és hasonlóak is, mint amit linkeltél. Rosszat nem teszel, ha nem engeded hajolni a vga-t.
-
msgt.fubar
senior tag
válasz
msgt.fubar #38631 üzenetére
-
msgt.fubar
senior tag
Mennyire érdemes aggódni a "gpu sag", azaz a kártya hajlása miatt? ASUS Strix GTX970-em van, látható kb 1 centi hajlás a kártya végén (tápcsatinál), de annyira nem tűnik vészesnek.
Kivettem az alaplapból, újra beletettem, mozgattam ide-oda, nem változott, viszont fixen áll. Támasszam alá vagy teljesen felesleges ezzel foglalkozni?
-
RazoR
veterán
Megjött a 980, holnap írok pár sort a tapasztalatokról...
-
Rasiel
senior tag
Régi keletű dolog ez. DVI csatlakozással eleve Full (0-255) a kimeneti dinamika tartomány, HDMI, illetve DisplayPort esetén pedig limitált (16-235). Az opció csak utóbbi kettő esetében jelenik meg a felbontás módosítása menüben az NV Control Panel-en belül.
Digital Vibrance-hoz eleve nem nyúlok, mert inkább árt, mint használ. Default (50%) értéken a legoptimálisabb az opció. Megfelelően beállított, kalibrált sRGB monitoron bőven nincs szükség ilyen funkciók használatára.
Nvidia és AMD kártyák között megfelelő beállításokkal színek tekintetében pedig nincs különbség. -
scr006
tag
Akinek meg nincs esetleg az opció ott a "Toggle" az megold mindent, de szerintem is csak HDMI-n lesz ez "probléma".
-
törölt tag
válasz
synthattik #38614 üzenetére
Szerintem is csak HDMI-n van. Nekem a Digital Vibrance 75%-on van, ugyebar en TN panelt hasznalok, eleve hatranyba vagyok a szinekkel.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
synthattik #38614 üzenetére
Igen, ez lesz az!
Emlékszem anno a régi nv kártyáimon a digital vibrance-t kellett feljebb venni hogy telítettebbek legyenek a színek. Ez nálam alapból +50%-on van. DVI-n vagyok én is és nálam sincs más opció. Feltettem 55%-ra hátha látok különbséget.
-
synthattik
aktív tag
válasz
Mika1227 #38612 üzenetére
Lehet,hogy csak arra vonatkozik,mert mintha azt olvastam volna,hogy ez a beállítási opció,csak hdmi-n van,és dvi-on már a teljes színskálát mutatja,tehát azért is nem jelenik meg annak,akinek dvi-al van összekötve a monitor.
Nálam ami be van keretezve ezt szoktam pár százalékkal feltolni,na ettől lesznek brutálisak a színek nálam. -
Mika1227
őstag
válasz
SoulReaver #38611 üzenetére
Kipróbáltam. Így se jön be az a panel. Franc se tudja, hogy színesebb lett-e a kép!?
De miért nem jön be az a panel ez izgat!?
synthattik:ott nekem is van ilyen opció, de az csak a videó beállításra van. Nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest