Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
Ezen jót nevettem.
-
Zoltn
senior tag
-
NFree
addikt
Akkor ebben tévedtem jelen esetben . Ha vizezve volt nem a hő nyírta ki , de ha nem viszi a gyári órajeleket (amire a kari boost-ol gyárilag) akkor sajnos rossz valami.
Uniengine haven -el szoktam tesztelni minden maxon nekem az nyírja legjobban a karit vagy a witcher 3 , más nincs a gépena fire strike nem épp egy kimondott stabilitás teszt 1500 fölött kéne legyen a mag órajel
-
Zoltn
senior tag
-
Zoltn
senior tag
Aha, de új korától fullcover vízbokk volt a kártyán max 55-60fokkal, most raktam vissza rá a gyári FE hűtést 2 hete, ami 0km es volt.
Még nem volt érkezésem megnézni mit visz, hétvégén letesztelem. 1400on már nem indult el a Firestike 3. tesztje, akkor levettem gyári órajelekre és azóta nem csináltam vele semmit.
-
NFree
addikt
Ez viszavett órajelek mellett van így ? kéne menjen a kari ez a baj a founders editionokkal midig mindenki gyötri de a hőfok az felkúszik 80fokra mi normál de a sok hőingadozás előbb utóbb degradálja a karit . ventiprofillal meg hangos
nállam max 65 fok minden karit így lövök be de most a 980 kingpin 55 fok max üzemel ventiprofillal . inkább kicsit legyen hangos de ne menjen 60 fok fölé . 71-2 az még belefér . de nem valószinű más is így használja(ta)
-
NFree
addikt
De ez a boost ez normál . s azért kell gyári bios mert sokan eljátszadoznak a gyári boost órajellel , (módosítják) s utánna nem jó , de a te esetedben a gyári értéket sem bírja a kari . sajnos. van gpu clock meg a boost clock megadva minden karinál ,és általába a boost clock fölé szokott boostolni a kari.
Nekem a gyári 1304 a boost 1418 de 1430 on megy . gyárilag ez szinte minden karinál így van csak más az érték . 1300 az telejesn normál lenne boostolva de nem megy , sajnos gpu döglődikMennyire melegszik egyébként a kari ?
-
NFree
addikt
Meg kéne nézni gyári bios van e a karin ha nem, frissísd ha utánna sem megy szar a kari .
Volt anno egy gyári 770lightningom gyári órajelen fagyott , vagy kidobott driver ilesztő hibával , vagy kockásodott a kép. ha adtam +ba feszt akkor bírta vagy ha lejebb vettem az órajelet . (cserélték Gariba ) -
Zoltn
senior tag
Sziasztok!
Vettem nemrég egy Giga 980FE-t. Faszányosan hozza a szintet, nincs vele semmi baj. Olyan jelenség viszont van, amit nem értek, hogy alapból 1300Mhz fölött működik a gpu. Ha nem rakok fel valami OC progit hozzá, és húzom vissza manuálisan alap órajel környékére az órajelet, akkor amint elindítok egy 3D alkalmazást kifagy.
Ha kézzel meghatározom a max órajelet, megy szépen. -
válasz
AeSDé Team #41684 üzenetére
Mivel szerintem a 980 nem használ 300W-ot, így nem lehet belőle nagy baj.
2*8 pin = 2*150W lenne, emellett meg még ott van a PCIe foglalat alap 75W-ja.
Szerintem alapból elégnek kéne lennie a 150+2*75W-nak, amit a PCIe foglalat és a tápodon lévő 2db tápcsatlakozó le tudnak adni. Az én GTX 970 emelt TDP-je pl. max. 187W lehet, a gyári meg 175, ha jól emlékszem, a 980 meg ettől max. +10-15%.
-
Bib
őstag
válasz
AeSDé Team #41684 üzenetére
Én használtam 450-es corsair táppal 970-et oc-va 6-8 -as átalakítóval, azon csak egy 6 pines csati volt. Semmi gondja nem volt. Nálad csak valóban 2 negatív pin hiányzik.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy mennyire biztonságos egy 8+8 pines GTX 980-at egy 6->8 pines konverterrel olyan tápra kötni, ami alapból csak 8+6 pint tud?
Utána nézve az extra két pin elvileg csak földelés, és mivel a referencia 980 két darab 6 pines csatlakozóval rendelkezik, ezért ha valaki nem OC-zik orrba szájba akkor nem feltételezem hogy ez bármilyen problémához is vezetne.
-
karis
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a jelenlegi GTX970-es kártyám, hogyan muzsikálna egy Intel i5-8600 processzorral? Vissza fogná egyik a másikat?
Válaszokat előre i köszönöm! -
rup1u5
nagyúr
Lassan elhagyom a topikot. Downgrade-eltem egy tartalék GTX 660-ra a KFA2 GTX 970-em meg megy az apróra.
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41676 üzenetére
Sajnos csak elore fert be a 240-es radi igy nem kap annyi friss levegot mint nelkule,illetve az is picit fel van futve talan.A regi lapomon en is ugy csinaltam ahogy irtad de a mostani asusomat nem tudom win alol vezerelni,mert nincs ra gyari program.Push-ba 2x 140-es tolja be pullban meg 2x 120-as sziv,igy probaltam egy kis plusz friss levegot melle keverni,hatul es fent meg egy 140,120-as dolgozik.
Majd leveszem az oldallapot,legalabb kiderul hogy a szellozessel van-e gond.Porosnak nem igazan poros,a vga nalam is szep tiszta mert 70%-ban passzivan megy a bekapcsolt idobol. -
Cs1csó
titán
válasz
mihione #41675 üzenetére
Nekem - Asus Strix GTX 970-em kb. sosem megy 70 celsius fok felé - legalábbis a dióda - 80 még beleférhet bár jobb lenne alatta, tehát max 75 felett kicsivel.
Persze ez több mindentől is függ:
- mennyire jól szellőző a házad és a házventik mennyire mennek mikor játszol (én játék előtt manuálisan fel szokta tekerni az elülső és a hátulsó ház ventiket maxra ez rengeteget jelent)
- mennyire poros a gépház - a VGA bordái a házventik stb. - pont a héten - a jó idő miatt - vittem ki az udvarra és egy kompresszorral kifúvattam hát a VGA-ba alig volt por - keveset játszom és mivel félpasszív ha nem terhelem akkor állnak a ventik ezért nem gyűjtik a port - de a táp-ban és a CPU toronyhűtőben volt bőven. szépen kifúvattam
- a szobahőmérséklet csak pár fokot jelent - nálam minimum 20-22 fok maximum 28-30 fok szokott lenni mindkét hőmérsékleti viszonyban teszteltem és nem volt drámai az eltérés, a venti pörgött jobban hogy tartsa a hőfokot ennyi.juhasz.p
blu79 is írta ezek az opciók: 1070, 1070Ti, 1080
Igazság szerint az IGAZI előrelépés a 980-ról a 1080 lenne. -
mihione
őstag
Gaz ha 80 fokra melegszik az msi gtx 970-em?Mostanaban sokat nyuzom 4k-ban es azert ez elegge megizzazsztja csorot
Ha 190-ert szamoljak be az nagyon jo lenne de ketlem mert en 120-ert vettem ujonan.
-
blu79
addikt
válasz
juhasz.p #41672 üzenetére
Helyette ahogy van rá keret : 1070 > 1070ti > 1080 ezek viszonylag normális áron vannak és jóval erősebb kártyák mint ami van most neked! De ha elég ez a teljesítmény neked és nem akarsz sokat költeni akkor egy 1060 6Gb a nyerő. És Gigabyte márka helyett próbálj ki egy Msi Gaminget vagy Evga -t akár Asus vagy Gainward Phoenix -et...
-
juhasz.p
aktív tag
Mindenképp szerviz lesz. Még jó hogy garanciális. (12+24 hó garancia van rá)
Köszönöm mindenkinek a segítséget.Ha nem tudják megjavítani, mit érdemes helyette venni?
-
blu79
addikt
válasz
juhasz.p #41668 üzenetére
Meg kellene nézni egy másik gépben is esetleg a kártyát ott hogy viselkedik.. ha ott is pörögnek a ventik stb akkor lehet meghibásodtak ... vagy a venti vezérlő ment tönkre... azt is tisztázni kellene hogy 0 % e a videókártya használata miközben van ez a venti anomália. Amúgy emlékszem hogy volt időszak mikor fórumtagok panaszkodtak a gigabyte ventikre hogy különböző anomáliákat produkáltak... fúrcsa zaj stb...
-
juhasz.p
aktív tag
Beraktam egy 480GTX kártyát, most az alól írok. Még a meghajtó drivert sem cseréltem le.
A másikat mikor kivettem forróak voltak a ventilátorok.
Ilyenkor mi van?! -
Cs1csó
titán
-
mihione
őstag
En meg megprobalnek egy egyedi venti profil beallitast is,esetleg fix fordulatra szabalyzast,ha ott is csinalja szerintem inkabb hardveres problema lehet.
-
juhasz.p
aktív tag
-
-
juhasz.p
aktív tag
Üdv,
van egy Gigabyte 980 GTX windforce hűtéssel.
Tegnap este netezés közben elkezdett olyan erővel hűteni, hogy rendesen zavaróan zúgott. Lassan két éve van meg, eddig sosem hallottam a hangját még játék közben sem. Most pedig randon felpörög és visszalassul. Nem régen volt takarítva a gép, elvileg tiszta a belseje.
Valaki találkozott hasonló hibával? -
Cirkaloo
tag
Esetleg ha valakit érdekelne egy GTX 980 k|ngp|n teljesítménye léghűtéssel, akkor katt ide.
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
válasz
KAMELOT #41635 üzenetére
Hitelre VGA-t!
Elég kemény! Én már egyre kevesebbet játszom és direkt maradtam is fullHD-n. A 660 meg Half Life 2re bőven elég lesz, amíg nem jön velem szembe egy 1070+blokk jó áron. A modern játékok se hoznak már lázba nagyon. Just Cause 4, RDR2 (ha lesz PC-re) és GTA6 kb amiket várok. A többi mind kaptafa-fos.
-
-
KAMELOT
titán
Csatlakozom a topikhoz egy GIGABYTE GTX 970 WF3-al.
-
Cs1csó
titán
válasz
Toby888 #41628 üzenetére
Amúgy jó kérdés hogy melyik a jobb:
FHD 60Hz magas beállítások vagy FHD 144Hz közepes beállításokLehet a képfrissítés több mint duplája többet hoz mint különböző beállítások.
Megjegyzem örülök a 4K őrületnek remélem az lesz az eredménye hogy 2-3-5 év múlva egy jó 24"-os FHD monitoron MINDEN játék magas beállításokkal fog elmenni egy akkor megjelent xx50-es kártyával hiszen már ELVÁRÁS lesz addigra hogy még a leggagyibb kártya is vigye a 4K-t és ugye ebből az fog profitálni aki még mindig megelégszik 4K-val
Ez kb. olyan mint ha egy extra gépizzasztó játékkal csak 800x600-ban játszanál, azért az nagy könnyebbség a kártyának.
-
Toby888
senior tag
válasz
Depression #41625 üzenetére
nagyon eltalálták a gtx 970-et,én simán fogom még használni 3-4 évig
-
Cs1csó
titán
válasz
mihione #41623 üzenetére
Persze szívesebben játszanék én is ULTRA beállítások mellett egy ILYEN monitoron, de szerencsére elég kraft van a 970-ben még, hogy ha egy új játék jól van optimalizálva - nem valami AC játék - akkor kisebb komprmisszumokkal el lehet vele még tolni jó sokáig, FHD 60Hz-en.
-
mihione
őstag
válasz
Cs1csó #41622 üzenetére
En szeretek magas/ultra beallitasokkal jatszani ezert is valasztottam a pct,de a mostani jatekokban mar nem akkora a grafikai kulonbseg mint regebben.Fhd-ban meg a mai napig jol szolgal a 970.Ha nem akarnek 4K-ban stabil 60 fps-t es jobb grafikat akkor en sem valtanek.
-
Cs1csó
titán
válasz
mihione #41620 üzenetére
Igazság szerint nekem is ilyen van és ameddig nincs pénzem jobb kártyára addig eszem ágában sincs FHD 60Hz felé menni.
Amúgy nem meglepő az érték, anno sokat nézegettem a különböző teszteket és ha megfigyeled gyakorlatilag mindig mindent ULTRÁN nyomatnak, nem csoda, hogy nem ugrálnak az FPS-ek az egekben. Nekem kisebbek az igényeim és közepes vagy akár még annál is kisebb beállításokkal sokáig el lehet majd még játszani ezzel a játékkal, SŐT vannak olyan paraméterek - mint amit te is sorolták ezh MSAA stb. akármik amik a látványban lehet csak paraszthajszálat jelentenek vagy aki már tudja mire figyeljen az érzékeli ellenben ÖLI a kártyát.
-
mihione
őstag
Jelentem,ugyan mar kicsit koros a 9xx szeria de meglepoen jol teljesit 4K HDR felbontasban is.Gtx 970-el 45+ fps-el jatszom a horizon 4-et medium beallitas mellett 2x msaa-val,gyakran 55-60 is eleri.
-
Cirkaloo
tag
Van két ritka(?), eladósorba került GTX 980-am. A baj csak az, hogy Angliában élek. Szerintetek van, akit még innen postázással is érdekelhet egy KFA2 HoF, vagy egy k|ngp|n verzió Mo-n, vagy inkább próbáljam meg itt elszórni őket?
-
Cs1csó
titán
Ha valakit érdekel: NVIDIA driver karcsúsító ki lehet venni belőle a sok xart.
-
laychi
veterán
válasz
AeSDé Team #41612 üzenetére
Ahogy mondod,1,78-at válaszd ki DSR-nél natív FHD esetén
Bizonyos játékokban, pl cod ww2 meg 1-2 cím 60fps-t tudtam tartani 970-nel. 1528Mhz/7800MHz volt az állandó OC mindennapi használatban.
Ezzel kb egy 980 teljesítményt értem el. -
AeSDé Team
őstag
válasz
AeSDé Team #41609 üzenetére
A több éves PH-s teszt alapján elég gyengén teljesít 1440p-n, még low-on is
Ha DSR-al nagyobb felbontáson rendereltetek, és azt nagyjából belövöm úgy hogy megegyező mennyiségű pixel legyen rajta mint egy WQHD monitoron, akkor az eredmény is olyan mintha natívan azt a felbontást futtatnám?
Így ki tudnám próbálni mennyire esik vissza a teljesítmény.
-
válasz
AeSDé Team #41608 üzenetére
GTX 970 simán elboldogul egy 75Hz-es WQHD monitorral linuxon, szóval a 980-nak sem okozhat komoly problémát. Azért az újabb Hashashim's Creed és hasonló remekek alatt számíts rá, hogy már kicsit köhögni fog.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kapásból azt mondanám, hogy játéktól függ, amúgy el kellene ezzel boldogulnia.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Látom a gyártók össze-vissza használják a WQHD fogalmát, úgyhogy pontosítok: a 2560 x 1440 felbontásra gondolok.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Használja valaki a GTX 980-at WQHD 144Hz-es monitorral?
Mennyire képes azt kihajtani? -
laychi
veterán
Üdv urak.
Búcsúzni jöttem a topiktól és az itt jelenlévőktől.
Ma elkelt a 970-esem.
Mostanság úgysem játszottam sokat,így egy ideig átvészelem igp-vel.
Meglátom még mi lesz a következő,addig kuporgatok.
További minden jót!
Még majd benézek egyszer egyszer. -
mihione
őstag
válasz
4264adam #41603 üzenetére
Nekem is ez volt az elso gyanum,de nem talalt semmit,win reinstall utan szinten ez volt.Aztan gpu-z-ben lattam h pci 1x sebesseggel megy,kartya ki foglalat tisztitas majd osszerak,azota se kep se hang,nem kapcsol be a gep,mintha nem kapna aramot,mar kiszedtem a lapot meg minden sallangot de tovabbra is semmi.Proci vagy lap hiba lehet,ma hozok egy uj lapot es remelhetoleg minden fasza lesz ismet.
-
mihione
őstag
Nem,ugyanugy full hdban fut,kiprobaltam most csgoval is es ott is elegge ugral az fps 220-40 ig lehet is erezni hogy vannak mikro lagok,meg stutter.Full tiszta telepites volt particio torles,formazassal.Hardveres hiba tud ilyet okozni?Nem igazan tudom mire gondoljak.Csgot reg nem jatszottam,meg panorama ui elott legutobb.Forumokon irtak h valami idozites elment de nekem az se segitett ha belottem :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest