- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Automatizált programozóplatformon dolgozik az Apple
- OLED monitor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pepe78
őstag
MSI AB-ben hogyan tudom beállítani, hogy induláskor már az én általam belőtt órajeleket használja?
Nekem induláskor minden alapon van. -
SoulReaver
veterán
válasz
taknyí #39795 üzenetére
Szerinted én ma kezdtem?
Neked válaszoltam a power limitet. Ha az nem elég, akkor hiába húzgálod a feszültséget, nem lesz jobb semmi. Kárt nem tudsz okozni, max, ha biost- moddolsz...
Egyébként a G1 gaming 1.212V-on megy ennyit. annyit meg nem tudsz adni neki, hogy megérje, 1-2 fps-t hoz ,vagy annyit sem.
-
taknyí
senior tag
válasz
SoulReaver #39794 üzenetére
Ne sértődj meg kovsol nem ma kezdte. Nem a power limit-ről van szó, az a feszhez nem nyúl én az Ab-ben a feszemelésre vagyok kíváncsi.
-
SoulReaver
veterán
-
Pepe78
őstag
1550 / 2000 mhz alapfeszen szépen megy.
1588 / 2000 mhz -en alapfeszen már nem volt tökéletes az Unigine. Láttam itt-ott egy pici hibát a képen.
1588 / 2000 mhz + 10mv szépen lefut. Így már 64-65 fokos volt...1 napos a kártya jó sok garival de ennek ellenére inkább maradok egy 1500 / 1900 nél mert azért tartok valami esetleges károsodástól.
Vagy semmi köze ennek az élettartamhoz ha ilyen hőfokon megy? -
kovsol
titán
válasz
SoulReaver #39789 üzenetére
Ne nézzél már teljesen madárnak.
Egy régebbi hsz: [link] Most ezért nem fogok futtatni új teszteket, hogy elhidd.
-
Pepe78
őstag
Azoknak akik esetleg BF1 multit játszanak GTX 970 el néhány tapasztalat.
1550 / 1950 en nyugodtan mehet az Ultra beállítás.
Általában 85-105 közötti fps-t produkál egy meghúzott 970.Viszont a " hiba" az egyik másik pályán ugyan úgy megvan.
Azaz van olyan pálya ahol 99% on megy szinte végig a vga és van 1 ahol csak 55-60 % on....Egy barátom GTX 780 al nézte velem egy szerveren és neki is így alakult a gpu használata.
Vagyis ez valami baromság a játék készítőitől és nem a gtx 970 em hibája.Éjfél körül a 2 x 4 gb 2133 mhz ram helyett 4 x4 1600 került a gépbe és ez igen pozitív irányba vitte a dolgokat.
Láthatóan több lett az fps és ami még fontosabb , hogy érezhetően folyékonyabb lett az egész.
nagyon örülök, hogy a Giga Xtreme kártyáját választottam.
Szép is , jó is és tuningban számomra igen + csalódás ez a kártya.
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Új oprendszerrel minden ok.
A driverből a legfrissebbel még 1 x eljátszotta ezt a 65% gpu használatot.
Picit régebbivel megy szépen.
Egy nyers 1530/1950 es beállítást csináltam minden fesz stb alapon van.
Megy eddig szépen és 60 fok körül mozog. -
Pepe78
őstag
válasz
kovsol #39780 üzenetére
Üdv.
nem fix.
beállítástól függően a jelenlegi 50-70 % gpu használat mellett volt 55-100 között.full hd minimumon volt olyan 100 körül ami a 670 oc val is magasabb volt, de legalább ilyen.
Nyilván az 100 % on ment.
Semmit nem telepítettem fel.
Megjött a 970 , a gépben lévő 670 driverét letöröltem, kicseréltem a VGA-kat majd a legújabb drivert telepítettem a 970 hez.
ennyi.Heaven-ben megy mint a szél teljes gőzzel.
A problémám a BF1 re korlátozódik.
Remélem most az új Oprendszerrel minden megoldódik majd.
-
Pepe78
őstag
válasz
F e Z o #39778 üzenetére
sziasztok!
i7-2600k @ 4,3 ghz, 8gb 2133 mhz ram.
Próbáltam minden felbontást és nem volt jó az eredmény.
pl:Full HD , minimum részletesség kb annyi fps mint a GTX 670 OC volt egy fél órával előtte.
Hiába medium, High vagy Ultra nem változik a GPU kihasználtsága.Ugyan ebben a konfigban a már említett 660ti, 670, r9 280 mind 100% körül dolgoztam BF1 multiban.
Most telepítettem újra a kb 1 éves win 7 et.
Már töltöm a BF1 et.Megnézem most mi lesz és írok ha van eredmény.
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Beszereltem a GTX 970 xtreme-t.
Legfrissebb drivert telepítettem és BF1 ben teszteltem.
V Sync OFF ennek ellenére csak 50-70 % között használja a játék a GPU-t.
Más tesztben 100% megy.
Valaki találkozott már hasonlóval? Így nem túl sok az fps.GTX 660ti, 670, R9 280 mind 99-100% on mentek eddig BF1 multiban.
-
Egyébként az asus strixen a dobozon van valamilyen serial szám. Az mi lehet?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SoulReaver #39761 üzenetére
És még van abban a strixben, még gpuban elfért volna +20-30Mhz + ram is bírja a a tartos 4k-t csak a vrm legyen hűtve dögivel
De ezek a drop-ok ki idegelnek .... itt a videon is 1511-1549 között ugrál...
A hűtöt meg vagy maxon pörgeti h épp csak bele megy a 60 fokba vagy van rá más hűtése mert itt már melegednie kéne rendesen. -
Toxy
aktív tag
Sziasztok,
Lehet hogy nem ide való a kérdésem, de hátha tudjátok a választ.
Tegnap vettem egy Sencor SLE43f12 típusú TV-t.Amíg nem szereljük fel falra, gondoltam kipróbálom monitorként. Azonban nem teljesen éles a kép, s bármit csinálok nem olyan mint kéne. Korábban volt egy 32-es Tv-m, amit néha monitornak használtam, ott is volt ilyen, de ott PC-re állítottam a tipust, s jó lett. De most sajna nem.
Mi lehet gond?
Frissítettem vga drivert is.Köszi
-
Pepe78
őstag
válasz
Tiger. #39751 üzenetére
A BO III , BF4 Multit még r9 280x-el játszottam. Full HD , magas részletesség.
Msi AB -val monitorozok általában. Mindkét játékban 3 ból 3 GB ram volt használatban..
Aztán egy 970-el néztem akkoriban, hogy ezek mellett a beállítások mellett 3,5-3,7 GB ramot kajáltak meg a 4 ből. -
cyberkind
félisten
válasz
Cs1csó #39746 üzenetére
Nem lehet ott tartani, nálam a 4790K, 4.7-en és nem túlfeszelve a Gta 5-ben bele-belefigyelgetett nyáron a 80-85 fokba, persze ehhez a kupak alatti paszta sokat tesz.
Az viszont igaz, hogy az új szériás procik több okból kifolyólag hidegebbek, persze nem a kupak alatti paszta miatt.
-
Cs1csó
titán
válasz
misiizsai #39745 üzenetére
A 63 fok az okés - úgy tudom a i7-esek jobban melegednek, de lehet csak városi legenda - de azért egy masszívabb hűtővel - persze a háztól is függ - , 50-60 fok között lehetne tartani.
Nekem az i5 4690-esre - talán kicsit túltervezve - egy Schyte Ninja van rátéve egy böhöm toronyhűtő egy gyengébb cpu-ra venti nélkül passzív módban is használható.
-
válasz
Pepe78 #39741 üzenetére
Gratula hozzá! Én is vehettem volna egy gtx 1060-nat 3gb de ugye ezek ennyi pénzért belépőek 62eft.
Inkább vettem egy 3 év garis Asus Strix Oc gtx 970-net
Max felbontásom ha nem nézzük a dsr-t akkor 1368*768
Tehát mindenre elég bár a 3dmark- ban max a gépem 3600pontot tudott, -
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Talán fura döntés de úgy döntöttem, hogy veszek egy új GTX 970 -et. ( Új VGA-m nem volt vagy 5 éve .... )
Full HD ban játszok és a 1060 6gb az szerintem aránytalanul drága a 970 hez mérten.( képben volt még az RX 470 / 480 de a driverek miatt illetve az olcsóbb szegmensben található gagyi hűtések miatt lemondtam róluk.. )
Gigabyte Xtreme OC lett végül mivel ezt találtam nagyon nagyon kedvező áron. Igaz itt csak két év garit adnak rá ha jól tudom.
Pár tesztet átfutva örömmel olvastam, hogy 1500 mhz az "kipréselhető" belőle.
Jelentkezem még.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Asus STRIX 970-nél hogy a fenébe tudnám kikapcsolni hogy a tápcsatinál ami van fehér led ne világítson? Éjszaka szép kis hangulatfényt csinál a szobába, ami számomra nagyon zavaró. Szigszalagon kívül van valami lehetőségem?
-
Cs1csó
titán
válasz
misiizsai #39731 üzenetére
Üdv ez az i7-6700 jelenleg az egyik legjobb asztali proci úgyhogy ez kb. mindent kihajt, elboldogulna akár egy 1080 SLI-vel is. FONTOS! Lehetőleg NE gyári ventilátorral használd a procit vegyél rá valami minőségit egy 100 ezres proci megérdemel egy 10-15 ezer közötti CPU hűtőt.
-
misiizsai
tag
Sziasztok!
Csatlakozom az Nvidiás oldalhoz a mai nappal.7 évig AMD m volt.Egy MSI GTX 970 et vettem.A proci mellette egy i7-6700.Az lenne a kérdésem hogy ha megtetszik az Nvidia oldal később a proci kitud egy 1070-1080 at pörgetni? Mert olvastam erről érdekes dolgokat.Pl hogy 1080 hoz 4770K kell jól meghúzva..Kíváncsian várom a véleményeteket. -
válasz
SoulReaver #39714 üzenetére
-
slloyd
senior tag
Én Titan x ről váltottam vissza fél éve.
Nem vártam ettől a 970 g1 től szinte semmit,de kellemesen csalódtam benne ár/teljesítmény arányban nagyon ott van
Persze használtan vettem 210€ ért. (annyit szóval megér) -
davidsone
addikt
válasz
SoulReaver #39710 üzenetére
970 iszonyat tömeg termék lett ami a 980 fényében nem is csoda aztán generáció váltásnál mindenki cserélte le és túlkínálat lett belőle. Én 57-ért adtam el pár napja, mondjuk egy kukázott OEM 970 WF3 volt
-
davidsone
addikt
válasz
SoulReaver #39708 üzenetére
Én lekopogom, mondjuk egyszer sikerűlt szert tennem egy nitros 780Ti-re ami pár hét után elkezdett csíkozni de aztán sikerült "megoldani" kaptam cserébe egy sima 780-at
-
davidsone
addikt
válasz
SoulReaver #39706 üzenetére
Gondoltam h Nálad ez a helyzet én meg csak használtan veszek vga-t jól bemelegítve
-
davidsone
addikt
válasz
SoulReaver #39704 üzenetére
Ja 780 nagyon tartja magát nincs nagy különbség teljesítményben a 970-hez képest viszont kis szerencsével 105-ért kifogható valami jófajta 980Ti az megérős lehet...
-
SoulReaver
veterán
válasz
GeneraL_XTX #39703 üzenetére
Nagyon fáj a fogam egy 1070 re, de nem éri meg ezeket a legelején megvenni. Mikor vettem a 970-et, még 107k volt, most 60 -at ér. Viszont a 780-as kártyákat is hasonló árban mérik, ez az ami zavar..
-
laychi
veterán
válasz
GeneraL_XTX #39700 üzenetére
Jók is a giga kártyák,a mostani megelőzően egy giga gtx 960 wf2oc 2gb,előtte egy giga gtx 750Ti 2gb volt.
ha befért volna a giga a házamba,akkor vagy egy g1 gaming lett volna vagy egy wf3oc,de az msi-vel is elégedett vagyok.
Az asussal már égettem meg magam lap és kártya terén is,tartózkodom tőlük.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED monitor topic
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest