- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Micro Four Thirds
- Milyen alaplapot vegyek?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Winchester95 #29496 üzenetére
Power limit +120% volt, temp limit alatt nem tudom mit értesz pontosan
-
Winchester95
őstag
Eddig 1467/8000, Giga ITX OC. 71,5% Asic Quality. 63FPS Extreme HD.
Custom venti profillal.
Remélem az 1500/8000 meglesz, mert a giga 960 gtx mini 4gb-al is meg volt.
-
Winchester95
őstag
válasz
GeneraL_XTX #29492 üzenetére
hm...
Esetleg power limit+temp limit?
Tápkábel csere? (960-as topicban megoldotta valakinek a gondot).
Lehet én is ránézek mit tud ez a mini itx, bár ventiprofilt tuti kell állítanom azt hiszem. -
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #29492 üzenetére
Na látod, de ép hogy az MSI, és a Giga kártyáknál szokott lenni a jó kis tuning potenciál.
(#29491) Peti198506: 1.2V nekem is, és alap boost az 1304mhz.
(#29493) akoska07: Köszönöm
Nem akarsz cserélni?
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX #29489 üzenetére
De a tiéd is MSI?
-
törölt tag
válasz
akoska07 #29470 üzenetére
Az enyém bizony anti tuning. 1500-nál már hibázik sok helyen. Nekem stabilan csak 1475Gpu, illetve 3800Mhz-es memórián használom. Nem tudok vele mit kezdeni, azt se értem hogy ilyen alacsony nálam az Achi, holott mindenki szinte 70 felett jár... Direkt adott ilyet a kolléga
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
szallasi007 #29482 üzenetére
A Heavent maximális tesszellációval szoktuk futtatni (8x), úgy már beszédesebb lenne az eredményed
-
Winchester95
őstag
válasz
Ren Hoek #29485 üzenetére
Én csak arra lennék kíváncsi mit hoz alap extreme HD Full képernyőn.
Nekem van egy cl10 es hyperx 1866 mhz lapom, de a b85 lapos csak 1600-on képes kezelni, így lehet meg kellene próbálnom 1600mhz @ cl9/ cl8 at.De nem értek hozzá biosban mit milyen értékre állítsak át. (természetessen az mhz-n kívül) -
Ren Hoek
veterán
válasz
Winchester95 #29484 üzenetére
Majd megkeresem az eredményeket, csak másik vinyón vannak valahol. (Talán Extreme, viszont kevesebb tesszel.) Egy csomó mérést csináltam, mert vettem új ramokat CL8-as 1600 MHz-en... Amúgy van azért pár FPS nyereség 970-el a 1333->1600 MHz esetében. CL9 vs CL8 viszont mérési hibahatáron belül. Win7-> Win8.1 se hozott semmi változást.
Most Win 10-et várom, "reserve"-n van... bár lehet ISO-val meg tudnám neki küldeni friss OS-t.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
joysefke #29473 üzenetére
catalyst uninstall mielott kiszeded a gepbol. utanna nv karival siman mehet default install. zsonglorkodni nem kell (7850CFrol valtottam 970re tavaly).
970 alapbol tuningolja magat, eloszor nezd meg meddig boostol. afterburner egyebkent jo.
nincs fix tuningbeallitas ami jo. 970ek kozul van ami gyarilag magasabbra boostol, mint amin masik kartyak meg egyaltalan stabilak.
-
szallasi007
őstag
Na megvettem az ASUS 970 Strixet meg egy XTX 550-es tápot, lassan beépítem aztán teszek fel teszteredményt
-
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
joysefke #29473 üzenetére
Feszt ne piszkáld egyelőre szerintem. Ha bírja alapfeszen ~ 1500 MHz-et a core, akkor jó kis darab már.
Nálam is MSI 270X Gaminget váltott amúgy. Kíváncsi vagyok nálad milyen élmény lesz a váltás. Nekem egy kicsit "smoothabb" érzés volt 270X után - lehet placebó, bár Homeworld Remastered 100%- hogy mikrolaggolt.
Én nem mókoltam vele semmit, de egy Win reinstallt beiktattam. 15 perc alatt megvan, nyoma se maradjon az AMD szutyok drivernekKülönben is, szűz Winnel nagyobb az élmény. Első boot az új kártyával, tiszta lappal induljon a gép.
(Többi kérdésre várd meg a szakik véleményét, én csak egy öreg kocajátékos vagyok
)
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Ma este beléptem a klubba egy MSI GTX 970 GAMING 100ME -vel, ami egy MSI R9-270X GAMING OC-t fog váltani. Ha csupán annyira leszek megelégedve az nV-féle MSI-vel mit az AMD-félével, illetve ha a minőségérzetből lehet következtetni magára a minőségre is, akkor jó barátok leszünk vele. (No meg ha itt nem jön elő az az nV-féle bug ami miatt akkoriban megváltam a GTX 660OC-tól)
Ma este még nem volt időm kipróbálni, de ami késik nem múlik.
Gondolom ez már 1000x lerágott csont itt, de nekem jó rég óta nem volt nV kártyám, Maxwell meg mégúgy sem, tehát nagyon hálás lennék, ha valaki röviden tömören összeszedné nekem az alábbi infókat:
-(1)AMD kártya utá kell valamiféle hókuszpókusz mielőtt berkaom az nV kártyát, vagy elegendő egy sime CCC-driver uninstal? Windows-t csak plattformváltáskor szoktam újrahúzni, ezen most sem akarok változtatni.
-(2) nV driverből milyen komponenst kell felrakni, mit nem érdemes, jó a default install? (Catalystban van egy csomó szemét)
-(3)Melyik a leghasználhatóbb processzorfüggetlen 3D tesztprogram, ezzel kb mennyi pontot kéne kapni alapórajelen? Melyik játékok jók stabilitástesztelésre?
-(4)Alapfeszes tunningra melyik a legjobb progi, ami nem akad össze a Geforce experience-vel (ami beállítja a játékokat) illetve az nV féle felvevőprogival?
-(5)Ha feszt akarok állítani, melyik progit érdemes használni?
-(6)Ha nincs kedvem sokat tesztelgetni, kb melyek azok az órajelek, amelyeket 80% hogy stabilan fog vinni?
-(7)Mi a tapasztalat, feszültség terén hol van a sweet spot, ahol kés többletfogyasztásért cserébe még jelentős teljesítménynövekedést kapok?
-(8)További tippek?
előre is köszi!
J. -
bombibmw
veterán
Eddig, akinek láttam az Msi eredményeit, szinte mindenkinek jól ment, ezért is nem vágtam rá magamnak, hogy G1, vagy Black.
Nem nagyon volt időm a procira.
Eddig a beállított 4,6GHz 1,17V-al stabil YouTube és Prohardver alatt.
Valószínűleg lesz egy delid is Eleknél.(#29468) KAMELOT:
Újat szeretnék, mert imádom az új szagot és a kibontást.(#29470) akoska07:
Egy ilyen példánynak örülnék.Ok, akkor Msi lesz a választottam.
Köszi mindenkinek a tanácsot! -
bombibmw
veterán
válasz
#35434496 #29460 üzenetére
Igen, ezt eddig mindenhol megkaptam, ahova bekérdeztem, de igazából csak röhögök éni s ezen kijelentésemen így utólag.
(#29462) shteer:
SC+(#29461) Erdei88:
Igen, láttam a szépséget.
Valami renitens személyé volt előtted.(#29466) Ren Hoek:
970 WF3 volt, csak eladtam, mert mást is ki szerettem volna próbálni és úgy volt, hogy megyek feljebb, de mégsem fogok, mert nem látom értelmét.(#29464) akoska07:
Erősen hajlok rá. -
bombibmw
veterán
válasz
#35434496 #29457 üzenetére
Most utoljára WF3 volt, előtte G1.
Elégedett voltam a G1-el, mert ment 1600MHz felett is, de talán kipróbálnék mást is.
Ennek fényében is maradjon a G1 szerinted?
Igazából lépnék feljebb, de a 980 még mindig 50k-val drágább, amit nem ér meg.
980Ti-re lenne érdemes váltani, de ezt a szériát szerintem kihagyom és várok a Pascal-ra a 970-nel.(#29458) ZeroDK:
Tudom, hogy az Msi is jó, pont ez a "bajom". -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Jövő héten veszek újra 970-et.
Nem tudok dönteni.
Msi Gaming, vagy Giga G1, EVGA SC?
Igazából nem tetszik az Msi-nél az álló venti 60 fokig, de egy kis bios mókolástól nem riadnék vissza. -
-
válasz
Interceptor #29453 üzenetére
Hát nem igazán ad ki hangot.
Már elég régóta jók a twinfrozr hűtései. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Tudnátok nekem csinálni egy GTX970/980 OC-val egy GTA5 benchmarkot?!
i7-4790K/i7-4770K vagy valami tuning i5 processzorral akár.Személy szerint arra vagyok kíváncsi, hogy egy 1460/2000 járatott GTX980Ti mennyivel bikább a volt GTX980-asomnál ilyen beállítás mellett a GTA5 saját benchmarkjában.
Nem mértem le sajnos anno.
Köszönöm a segítségeteket előre is. -
knbs
senior tag
Urak,
970-es kartyat vasarolnek a kozeljovoben, mit ajanlotok, gyartora gondolok?
Regi Asus X58-as rendszerbe lesz. 3 monitoros rendszerhez lesz. -
flash-
veterán
akkor egy NVIDIA GeForce GTX 970 strix vga-nak jól gondolom hogy kisebb az energia fogyasztása mint egy gtx 460 1gb oc vga-nak?
-
válasz
Interceptor #29438 üzenetére
Grat!
Nem rossz ez.
Nálam SLI-nél sincs hangjuk.
-
Interceptor
addikt
Egy alap órajeles mérés: [link] Nem tudom ez jónak számít e. Majd megnézem húzva is. Rohadt jó ez a kártya semmi hangja 72%-os ventinél sem.
-
shteer
titán
válasz
Interceptor #29433 üzenetére
-
joysefke
veterán
Köszi srácok, úgy tűnik holnap belépek a klubba..
J.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Interceptor #29433 üzenetére
b2 az a bios boot.
szerintem egy bios reset, esetleg, ha van ujabb, egy load default, majd update mehetne, esetleg ha az UEFI nem komazta be a 970-et, egy win telepites (ez a,igy se art egy komolyabb vga update nal).
-
Interceptor
addikt
Végre bent van a gépben az MSI 970 4G, de volt problémám bőven. Még soha nem jártam így, de azzal kellett szembesüljek, hogy nem fér be a házba
1cm-en múlott. Aztán megoldottam egy harapófogóval a dolgot, azon a részen ahol kellett behajlítottam egy fogóval a ház rekeszének alsó alumínium lapját, és így már befért a vga
Tudom kicsit barbár, de már régóta megvan a cucc, úgyis tervezek majd új házat venni. Aztán van az a probléma, hogy bootolásnál bal felső sarokban kurzor, jobb alsóban B2 felirat aztán várakozás. Szerintem alaplappal nem igazán szeretik egymást kb 1 perc gondolkodás után elindul a windows is. Nem tudom mi lehet, biosba sem tudok így belépni csak ha átdugom az igp-be a kábelt. Próbáltam másik vga kártyával azzal minden rendben ment. Szóval ha valakinek van ötlete ez mi lehet szívesen fogadom. Amúgy a kártya jól működik, most fogom tesztelgetni játékokkal is.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
kalozhun100 #29431 üzenetére
-
kalozhun100
őstag
válasz
#Morcosmedve #29430 üzenetére
Egy linket tudnál küldeni? Köszi
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
kalozhun100 #29428 üzenetére
Driver is lehet. Display Driver Uninstaller-er le kell törölni az előzőt, csökkentett mód alól, de előtte töltsd le a legújabb WHQL-t, majd az internetet húzd ki, hogy ne kavarjon majd bele az új telepítésbe. Ha ezek után is ilyen, akkor írj be.
-
kalozhun100
őstag
válasz
#Morcosmedve #29427 üzenetére
nem tudom miért, lehet hogy win 10 hibája, de van hogy befagy a böngészö, meg 1-2 progi 1-2 másodpercre.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
kalozhun100 #29391 üzenetére
Ha jol mukodik a VGA ne bonyolodj bele, csak, ha biztosan tudod mit csinalsz es jol csinalod, mert a frissitestol nem fog jobban mukodni.
-
-
kalozhun100
őstag
válasz
kalozhun100 #29391 üzenetére
Erre valaki?
-
joysefke
veterán
válasz
#Morcosmedve #29421 üzenetére
egy ilyen számlamásolat kerül valamibe?
Nem vagyok otthon a susmus meg áfaspórolás dolgokban. Ha a gyártyához van érvényes kiskergari, akkor mi lehet az oka, hogy az eladó nem rendelkezik az eredeti számlával? Nem értem, mert nekem minden cuccomnak megvan az eredeti számlája is...
J.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
GTX 970-es videókártyát szeretnék venni használtan, de a tulaja azt mondja, hogy megvan a kiskereskedésbe szóló garilevél, de az ÁFÁs számla nincs meg. Ez mennyire gáz nekem?
Ha majd én is el akarom adni a kártyát, mennyire fogja ez lenyomni az árat amit kérhetek érte?
üdv
J. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
akoska07 #29415 üzenetére
nezd, a logoutra en is amiatt raktam ossze az eyefinitys cikket, mert akkoriban kb semmi info nem volt, kabelt keriteni es kitalalni mindent is szivas volt.
a multimonitoros topik is pici de egesz jo onsegelyezo korkent mukodik. tapasztalat meg valamennyi van, en anno kb 2007tol hasznalok ket kijelzot, 2011 ota harmat. viszont a forumon tenyleg csak paran vagyunk ilyen setupokkal. nv oldalrol te vagy a masodik akirol tudok, hogy multigpu + multimonitort hasznal.
-
Winchester95
őstag
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Winchester95 #29413 üzenetére
Power limitet kitolhatod maximumra. Utána adj neki +100MHz GPU-t meg 300 memóriát és teszteld le.
GPU-z-vel is tudod terhelés közben nézni az órajelét, amit turbóval megy. Szerintem 1450/1900 körül menni fog, de lehet fölötte is. -
válasz
pramerb #29360 üzenetére
Igen majd vszinű az lesz a vége,hogy telóval készítek videót róla.
#29361 proci985 :
Szívesen adok minden infót,mert tudom,hogy nagy segítség.
logout
Nekem nincs ilyenekre időm.
Pedig nagyon sok érdekes és értelmes dolgot tudnék és tudtam volna már leírni.
Sosem találkoztam még a multimonitoros topic-al,igaz nem is kerestem.Ma lesz elvileg Phantom Pain teszt mindenhogy.
Már töltöm.
Este nem volt erőm megvárni,hogy elindítsam a letöltését. -
Bandi79
aktív tag
Lehet marha mázlista vagyok, de se 8600GT-vel, se HD5850-nel, se GTX 980-nal nem tapasztaltam semmilyen driver hibát. Igaz, csak akkor cseréltem drivert, ha szükségem volt rá = kb évente.
Utolsó AMD-Nvidia csere is egyszerűen ment: AMD driver le, AMD programok le, minden AMD mappa töröl, gép újraindít, Nvidia driver fel (Experience nélkül) és megy, mint az ágybasz@rás...
Ja, utána frissítettem Win 7-ről Win 10-re, emiatt kellett új NVidia driver és lám... ez is hibátlan.
Semmi DDU, registry mókolás és egyéb bűvészkedés nem kellett soha életemben.
-
Winchester95
őstag
Sziasztok! Adott egy 970 giga ITX mit erdemes csinalni vele elso korben? power limitet toljam ki?
i5 4670K@4GHZ szerintetek elég?
Extreme HD-ban mennyit csinál nektek?
Nálam egy a hozzá adott kábellel van osszekotve.
Nem a tapkabeltol kapja. -
Jack@l
veterán
válasz
dilipok #29411 üzenetére
Fogalmam sincs miről volt szó, de nekem ment a két uccsó whql driverrel hibátlanul a windows úgy, hogy előtte amd volt bent. Ha egyedi az eset, akkor a hiba nálad volt.
Ettől függetlenül egy chrome bohókodás lehet simán driver hiba is, azért adnak újabbat hogy javítsák benne a bugokat is. Legújabb win10 buildnél például ez alap volt, chrome ráfeküdt a témára és kijavították. -
dilipok
veterán
válasz
KAMELOT #29409 üzenetére
megint nincs igazad, mert van akinek csak jatek alatt jott elo, mint pl nekem, akinek az egyik verzioval midnenhol, majd az egyel kesobbivel csak jatekok (erted, nem egy, hanem szinte minden jatek) alatt produkalta a TDR-t
Nem ertem miert fajna beismerni, hogy nem volt igazad jelen esetben es tenyleg a driver volt sz*r
Vagy ha annyira tokeletes volt a driver, miert jott belole hotfix, amitol elmultak az adott hibak?
Jack@l: tokeletesen igazad van, de nem errol van szo
-
Jack@l
veterán
válasz
dilipok #29399 üzenetére
Driver uninstall (az összes intel-amd-nvidia ami csak megfordulhatott a gépen), gép ujraindít
DDU letölt, gép ujraindít vele csökkentett módban és szintén az összes driver szemetet letakarítani vele. Gép ujraindít.
Aztán felrakod az új drivert, nvidia experience nélkül, bepipoálod hogy clean install, ujraindítod a géped és örülsz hogy jó.Ha még mindig nem jó, akkor: win10 insider-t használsz a legújabb builddel, vagy valami automatán induló vackot, afterburner vagy fraps
Ha így se jó, akkor gáz van valami egyéb driverrel vagy alaplappal vagy vga-val.
-
dilipok
veterán
válasz
KAMELOT #29407 üzenetére
oke, de hogy szurhettuk volna ki a "szemetet" szerinted?
Ertem en h tompitani akarod, amit mondtal, de szerintem rossz oldalrol kozelited meg a dolgot es ez meg mindig nem tiszta, hogy ezert miert en a user vagyok a hibas? Es miert lenne "szemetes" a gepem. Ha a skype okozta volna a hibat, akkor mindenki, aki hasznalja, csak "osszeszemetelte" a gepet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest