Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
snecy20 #30239 üzenetére
A maximális órajelfrekvenciát a leghosszabb adatút összkésleltetése határozza meg. Ez alatt azt értsd, hogy van olyan utasítás, ami nem használja a leghosszabb adatutat, akkor azt hiszed, hogy milyen sokat bír a kártya. Ezért van az, hogy amíg vígan lefut mondjuk a Valley, addig a GTAV már rég lehal (mert ő használja), hiszen sokkal szélesebb körben használ utasításokat. Lehet, hogy sose futsz bele olyan utasításba, amit majd nem bír a kártya, de az is lehet, hogy igen (sőt játéknál biztosan).
Ez nem a játék hibája, ez így működik.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
snecy20 #30239 üzenetére
Ahogy mondod
+/- 50 MHz legalább a szórás és lehet alábecsültem, mivel kevés időm van játszani és tesztelgetni... Bár, azért hogy 66 FPS-t (60 Hz + monitor overclock) tudjon a legtöbb játék FHD-ben, nem kell agyoncibálnom a kártyát, ezért elmentettem egy profilt Afterburnerben, ami 1470 / 8000, azon még semmi se fagyott ki, oszt jónapot... A Benchmark rekordok döntögetését meghagyom másoknak
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
snecy20 #30194 üzenetére
Nálam egyrészt hangszigetelt ház van, 7v-os ventikkel, másrészt +50mv van a kártyán, harmadrészt nem sok játék terheli le a GPU-t úgy, mint ez ezekkel a beállításokkal.
Azért is írtam külön, hogy ez rendesen terheli a kártyát, mert nekem is 60-68 között szokott lenni a legtöbb játéknál.
-
-
Jack@l
veterán
válasz
snecy20 #28997 üzenetére
Akinek sok ideje és jó karija van, 6giga: http://www.overclock3d.net/articles/gpu_displays/unreal_engine_4_kite_demo_now_available_to_download/1
Ez még nem dx12-vel megy. -
blu79
addikt
válasz
snecy20 #28848 üzenetére
Nem is érzi meg mert szinte semmi nem változott de a régi monitoron nem vettem észre annyira ha az fps csökkent de most jobban észreveszem... talán mert nagyobb a monitor nem tudom, érdekes mert ha a vsync ki van kapcsolva akkor nem nagyon veszem észre ha benéz 60 alá de ha be van kapcsolva akkor észre veszem hamar
-
KAMELOT
titán
válasz
snecy20 #28783 üzenetére
Hát igen OC socket-os lapot kellett volna venned, ott menne 3200-at is a ram!
(#28815) players111: majd akkor a szakértő 04ahgy elmagyarázza neked! 3000Mhz feletti ramok csak OC socket-os lapokban mennek. Kérdeztem őt mert érdeklődtem utána! Mert ugyanis vannak jó olcsón 4x8GB Mushkin 3200Mhz ramok!
-
válasz
snecy20 #28755 üzenetére
Ha nekem elég lesz 3 monitorra (1920x1200 monitoronként) a 970 akkor neked is elég lesz FHD-ra egy 970.
Kivárni érdemes.
A 970 ugyanannyiba kerül,mint amikor 10 hónappal ezelőtt a megjelenéskor megvettem.
Erejéből semmit sem veszített.
Illetve még vmi,bizonyos tesztek alapján még az FHD sincs elterjedve.
FHD alá,illetve kompromisszummal FHD-ra egy 660Ti is elég tud lenni.Sok pénzt nem akarok vga-ra költeni már a Pascal-ig,de egy 970 SLI még befigyelhet.
-
válasz
snecy20 #28752 üzenetére
Azért annyira nem vészes a különbség 4790K és 6700K között.
Csak számomra vonzó volt és ki akartam próbálni,illetve a tesztek alapján is kijött az a különbség ami miatt a 4770K-ról 4790K-ra váltottam.A 970 pedig nagyon nem ideiglenes vga-nak való (még akkor semha nálam eért van),sok ember szeretne ilyet birtokolni aki ki is tudná használni napi szinten,de sajna nem juthat hozzá.
-
ingalls
senior tag
válasz
snecy20 #28551 üzenetére
Pedig sírtam róla már vagy egy egész lapot. Semmi, csak nem indul az első (csatlakozó felől) venti. Csak nyikorog és "indulgat". Ujjal kell belökni, akkor megy egy darabig, majd megint leáll.
Az is bajom a 980-nal, hogy újonnan nagyon nem jó vétel, mivel csak néhány %-kal veri a 970-et (még Te voltál ennek nagy megmondója, mikor teszteket linkeltem). A Ti meg valóban még vagy 50k, de cserébe nem 10%-kal lesz erősebb 970-nél, hanem 50-60-nal. Tehát nem fogom használni. Inkább eladom kuponnal, egérrel 0 km-rel. Mondjuk 15 k bukóval.Lauda: Igen, ezt már valóban mondtad, meg is szívleltem, hidd el, de most kár belém az "én megmondtam" (ráadásul azt is későn mondtad,
apa).
bombi, erdei (én is 88-as vagyok): először bombi tanácsát, majd ha semmi sem megy, Erdei tanácsát fogadom meg.
Annyi tuti, hogy vizeséket mostantól messze elkerülöm.
-
mcwolf79
veterán
válasz
snecy20 #28407 üzenetére
Ez is kb. olyan lehet, mint amit a Gsync-re mondanak. Leírni nem lehet, hanem tapasztalni kell.
Már csak a játékélmény miatt is jobb, hogy nem kell 60 fps-re lekorlátozni a monitort. Van olyan játék, ami nem annyira hajlamos a képtörésre (értsd. 60 hz-es monitoron is játszható vsync nélkül), de pl. BF3-ban is vannak olyan pályák, amik hajlamosak szétesni ,ha nincs vsync. -
Ren Hoek
veterán
válasz
snecy20 #28273 üzenetére
Szerintem ne. SLI-ben semmiképp nem ajánlott a 970. A RAM nem duplázódik, tehát 3.5 GB -ból kell gazdálkodni... ahová SLI-t terveznél az meg nagyobb felbontás -> oda meg kevés lesz a 3.5 GB illetve belefuthat a lassú részbe és akkor negyedelődik az FPS. Eleve az SLI sem túl jó támogatottságú szerintem.
Tippre inkább add el majd, és vegyél egy 1 GPU-s 16 nm-es Pascalt HBM-el, 1 év múlva.
A DX12-es multiadapter cucc pedig a fene tudja hogy fog működni SLI helyett.
-
válasz
snecy20 #28243 üzenetére
Ajjaj akkor most a nagy nehezen megtalált VGA-hoz keressek nagy nehezen egy jó boltot is? Hol vegyem akkor ezt meg most? Privát infó is jöhet.
Aztán ha már úgy is kérdezősködök a memóriahűtés érdekelne még, mennyire hatásos ebben az ASUS szériában? A VRM-re általánosságban jót írtak, de a memóriát azt nem tudom.
Ha húzok mindig a GPU-t szoktam egy kicsit, memóriát soha - de azért ne legyen kimaxolva a hűtése legyen benne egy bizonyos tartalék különösen az ilyen 40fokos kukás időkre
Előköszi!
-
válasz
snecy20 #28106 üzenetére
En ugy tudom, hogy a chipnek kell megegyezni.
Nem biztos, hogy igy van. En mindenkeppen ugyan ezt a tipust fogom venni, ha fejlesztek.
(#28108) blu79 Egyelore ugy nez ki, hogy jol skalazodnak a jatekok sli alatt. Termeszetesen jobb az egy kartyas rendszer, ha hozza az az egy kartya azt a teljesitmenyt es meg is tudod fizetni. Viszont akinek mar van egy 970 mondjuk es birja a tap es eleg a procko hozza, akkor szerintem erdemes fejleszteni sli-re. 970-et eladni hasznaltan es venni egy uj 980ti-t eleg nagy kiadas azert. Ha tudsz venni hasznlat 970-et, akkor meg foleg jo biznisz.
-
válasz
snecy20 #28103 üzenetére
Akinek mar van egy 970 foleg elgondolkodtato azt eladni, mert mar azon is buksz mindenkeppen. En is gondolkodom mar regota a fejlesztesen, annyi a gond, hogy a regi nehalem 920-am nem eleg hozzajuk. Viszont nincs kizarva, hogy a kesobbiekben egy 4790k/6700k nem fog befigyelni es amelle eleg kemeny parositas a ket db 970 meghuzva. Nezelodom es ha lejjebb megy kicsit az ara a black-nek, akkor valoszinu veszek meg egyet. Vagy egy hasznaltat majd 90 korul, csak ritka kartya ez a gond vele, igy utobbi nem lesz egyszeru.
-
N@idia
őstag
válasz
snecy20 #28032 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok, de egyik kollégámnak szintén ez a CPU van és 4.5-ön használja mellett Giga 970 G1 és a tesztek alapján amiket ő mért és amit itt látok kb 2-3 fps eltérés van. Érdemes lenne megnéznie, hogy Witcher 3 alatt mennyi a GPU kihasználtság és ha nem 99-100% akkor lehet mondani azt, hogy kevés a CPU és limit van. Ha pedig a GPU kihasználtság stabilan 99% akkor nincs limit és nincs is miről beszélni szerintem tovább...
Azért egy 4-5 éves CPU-t ne hasonlítsunk egy i7-hez meg egyébként sem, mert köze nincs hozzá az i5-csak 4 magos az i7 pedig 8 HT-val... Viszont semmivel nem gyengébb az i5 2500K egy i5 3570K-tól például Z77 chipset-en belül
-
-
-
törölt tag
válasz
snecy20 #27974 üzenetére
Nekem sajnos az Asic csak 66.2% de ennek ellenére hozza az alap tuningokat. De ez az Asic mi alapján változik? Nem úgy kellene a gyárnak megcsinálni hogy azonos legyen?
Meg ha minél több az Asic, akkor annál több az alap GPU boost órajele? Mert mint ha a táblázatban ezt láttam volna.
Valaki világosítson már fel. -
-
bardi
senior tag
-
Speed®
titán
válasz
snecy20 #27478 üzenetére
Őszintén, miért kéne maxra huzigálni mindent..? Egyéni preferenciák kérdése persze, de szerintem aki amiatt nem kap értelmes FPSt az arcába, mert csillió*AAval tolja, meg is érdemli, hogy zsbbe kell nyúlnia..értelmes beállításokkal FHDban simán el lehet lenni 1db 970nél gyengébb karikkal is.
-
BullZeye
veterán
válasz
snecy20 #27367 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, nálam passzív táp, fél-passzív cpu hűtő, és 512gb SSD van, akármilyen halk is a ventilátor, az lenne az egyetlen ami hangot ad. És azért 90-105°C simán tűrnie kell minden alkatrésznek benne pasztát leszámítva, azt meg 2 évente egy értelmes ember úgyis újrapasztázza minőségi cuccal.
Úgyhogy a kellemes 40°C procit és 45°C VGA-t sztem simán bírnia kell, minek menjen akár 500RPMen is a venti, ha fölösleges?
-
iceool20
tag
válasz
snecy20 #27370 üzenetére
A venti profilozható így ha nem akarod nem kell, hogy álljanak a ventik a kártyán.. nekem így is tökéletes mert a nagy melegbe is amikor filmeztem vagy csak neteztem akkor is normális hőfokok uralkodtak... Semmivel sem volt magasabb hő a gépembe mint amikor nem volt benne vga és a prociba integráltat használtam.
Így szerintemteljesen hibátlan, hogy csak terhelve kapcsolnak be a ventik.. talán a csapágyazása tovább bírja így. Viszont nekem ned ad hozzá semmit a gép csendességéhez mert a tápom túlzajong mindent
Pedig 3 hetes fsp raider 750-es... edigi legzajongósabb táp amivel tallálkoztam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest