-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
Szerintemis ha huu de fontos lenne ez a VRM hőmérséklet a többi gyártó is tett volna rá érzékelőt és külön említenek Figyeljetek Rá
, fontos azért a VRM hőmérséklet de ezek a kártyák bírják
-
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #10691 üzenetére
Igen, főleg akiknél jól szellőző házban vannak. Úgyértem, valóban jól szellőző házban, nem olyanban, amire csak ez van ráírva.
Amúgy hogy szóba került, megnéztem pár hőkamerás mérést, nem tűnik ez annyira vészesnek, Guru3D-n ilyen 85 fokokat mértek. Mondjuk nem olvastam el a pontos módszertant, de nem tűnik rossznak, legalábbis így tuning nélkül. Ettől függetlenül szerintem jópont a Gigánál, hogy jobban odafigyeltek a hűtésre, tartalékokra, és hogy nem kell BIOS-t hekkelni a megfelelően magas TDP limithez.
-
SSJPeter
őstag
Értem, kár érte, köszi.
Közben rá is kerestem, úgy olvastam gyorsan, hogy azt írják MSI-n sem vészesen forró elvileg...bár itt is írják, hogy Gigán jobb hűtés van.
Amíg nem okoz gondot addig talán mind1.Hmm, egyébként akkor az ottani fórumozók hogyan nézték meg MSI kártyán a VRM hőfokot?
"Manuálisan" megmérték? -
-
SSJPeter
őstag
Ezt a VRM hőmérsékletet hol lehet megnézni?
Kíváncsi vagyok rá, de nem találom sem AB-ben, sem a GPU-Z szenzorai között...segítene valaki? -
Asbee
veterán
Én sem azt mondom, hogy vállalhatatlan ami Asus vagy MSI-n van de ha van ilyen téren jobb, akkor miért ne azt ajánljam. Főleg ha szóba is jön az adott kártya. Nekem is 95-105 fokos a vrm az Asuson, annyira nem is foglalkozom vele. Nyáron azért nagyobb venti profilt kap majd.
-
HSM
félisten
Azért egy alapból 100 fok felett működő megoldásban nincs már benne az a kellemes biztonsági tartalék, ami egy 80 fokon üzermelőben... Sajnos a FET-ek karakterisztikája erősen romlik ilyen magas hőfokon, elég könnyen elpukkanhat már itt nem túl nagy stresszre is.... Az meg azért annyira nem jó dolog.... Az elektrolit kondik se szeretik már túlzottan ezt a hőfokot a VRM-nél.
-
törölt tag
Nézd én nem forgatok ki semmit,mert nem is reagáltam arra mit írtál.Az meg, hogy megtaláltál, " kijavítottál " meg ezúton is köszönöm,tedd meg máskor is
( de még jobb, ha átugrasz a jövőben azon amit írok )
" A kérdező majd eldönti mik a releváns válaszok és segítségek."
Maradjunk ennyiben és további jó 'szakmaiságot kívánok neked -
Asbee
veterán
válasz
#16729600 #10673 üzenetére
Sajnos még mindig nem érted és kiforgatod a szavaim (hozzá nem értésnél tipikus, ami alapvetően nem baj) Nem, még mindig nem írok hülyeségeket és nem szubjektív ez a megközelítés. Az a szubjektív ahogy te állsz hozzá, mert neked mások az igényeid. Bármennyire fáj azok tények amiket írtam. Nem azzal van a baj, hogy neked van véleményed, nyugodtan írd le de ha az olyan ne csodálkozz hogy kijavítanak. Szakmai topikban vagy, ne akard megmagyarázni, hogy valami azért jobb mert jobban néz ki, vagy mert te azt a gyártót nem szereted. Ha valaki 970-ről kérdez és ilyen dolgok is játszanak nála úgyis megmondja és vagy meg lehet győzni vagy nem. Hagyjuk is abba. Nem akarlak téged meggyőzni, nem is lehet mert nem érted még mindig miről beszélek. A kérdező majd eldönti mik a releváns válaszok és segítségek.
(#10674) mate3553: Nem feltétlenül a tuningosoknak szólt csak ez. Szerintem akit nem érdekli melyiket veszi meg csak beteszi és menjen az úgysem kérdez rá fórumon. Aki meg igen annak úgy gondolom számít, és nem tartom hülyeségnek ilyen szemszögből megközelíteni a kártyákat, hogy vrm hűtés, memória hűtés. Lehet tuningot eleinte elutasítja aztán meg azt is fog. Az esztétika is egy szempont de véleményem szerint ami valakinek ez nem egy nagyon lényeges dolog, addig ez eléggé hátul szerepel.
(#10676) HSM: Téged ismerve szerintem te sem tartod hülyeségnek, ha már valaki rákérdez a kártyára, hogy milyen vrm, memória hűtés, kis-nagy nyák. De hát van akinél a napon üzemelés is szempont.
-
prokxy
veterán
válasz
#16729600 #10673 üzenetére
Mindkét dolog érthető, de sztem kompromisszumot kell megkötni!
Nekem színvilágban jobban harmonizálni az MSI a gépemmel egészen addig, amíg be nem rakom a helyére, ugyanis semmit nem látnék belőle, mert lefelé van fordítva, blackplate meg nincs. Gigán van, de nemcsakez döntött.Megrendeltem a Gigát, jelentkezem majd!
-
törölt tag
Szerintem meg Te írsz hülyeségeket.
Továbbra is tartom,hogy a dolog szubjektív,mert van aki telibe szarja a jobb VRM-et ,stb,stb és fontosabb neki,hogy azonos gyártótól legyenek a cuccai,amik harmonizálnak színvilágban is.Lehet ilyen vélemény is? Megengeded nekem? Ha igen, mélyen és hálásan megköszönöm neked
-
Asbee
veterán
Alapvetően a kis nyákosok sem rosszabbak, bár én ilyen megoldásoknál ahol a vrm és memória hűtésre annyira nem figyelnek jobban szeretem a nagyobb nyákot. Mondjuk ha nem akarsz annyira tuningolni, nem probléma. Azt a refet én egyáltalán nem ajánlom alig fog boostolni a hőmérséklet miatt vagy baromi hangos lesz. Akkor már sokkal inkább a kis Zotac.
-
Asbee
veterán
válasz
#16729600 #10668 üzenetére
Nem személyeskedés, mert megint félre érted másképpen értelmezed és olyat írsz ami hülyeség. Tényekről beszélünk nem szubjektív dolgokról. De akkor leírom neked még egyszer hátha megérted miért ajánljuk a G1-et ennyire. Asus, MSI és EVGA-val össze hasonlítva mert ezek jönnek szóba leggyakrabban.
- Legjobb hűtés, vrm hűtés téren is sokkal jobb mint az Asus vagy MSI, EVGA itt jó megoldást használ.
- Magas power limit
- Feszt lehet felfelé állítani, és valóban kap +feszt jobban megy tőleHátránya, hogy hosszú, kicsit hangosabb mint az MSI és Asus, nincs félpasszív venti vezérlés illetve hátoldalon is vannak memória chipek (csak Asuson nincs), ami mondjuk vízhűtésnél bosszantó lehet.
overclock.net-ről is idézve mert én szubjektíven látom a dolgokat:
Overall the best card when it comes down to performance and overclocking is definitely Gigabyte GTX 970 Gaming G1. From its superior 280w max stock power limit, to it's cooling and display connectivity. The card is very well rounded in terms of both features and performance, and takes the lead in pros going for the card. This does not make the ASUS or MSI cards bad choices though! If you're looking for a cool and quiet card my recommendation would be the MSI GTX 970 Gaming G4, as it is on average cooler than the ASUS card, has a higher max power limit for the stock bios, and also has the better idle fan shut off feature*both thresholds are ~60c*. All in all each card has its caveats, whether it be silence, a nice backplate, or serious cooling, each card still performs exceptionally. May Maxwell be with you thumb.gif
-
Asbee
veterán
válasz
#16729600 #10663 üzenetére
Ki beszél csak a sebességről? Párszor leírtuk már a giga miért az egyik legjobb választás... Azt sem mondtuk hogy az EVGA szigorúan nem ajánlott, de azonos áron vagy olcsóbban van jobb. Elég megnézni az EVGA fórumot. Még a nagy fanok is csalódottak egy kicsit a sima verziónál. Kb 100-ért lenne EVGA még én is bevállalnám. De 110k vagy többért sokkal inkább Giga, MSI, Asus FTW azért jobb. Azért mert kifogtál egy ciripelés mentest az nem jelent semmit. Van aki itt 3-4+ kártyán is túl van és mindegyik ciripelt csak halkabban hangosabban. Ez hardverkörnyezet függő is. Nekem egy elég nyitott házam van abból minden kihallatszik. A ref 980 nyákos MSI az egyáltalán nem csinálta, csak nagyon nagy fps-nél menüben. Mondjuk olyan hangos volt úgyis elnyomta volna a venti.
És mielőtt kiforgatod a szavaimat vagy másképp értelmezed (mert látom szereted), az is le lett írva nem egyszer, igazán nem lehet mellé nyúlni egyikkel sem, de egy sorrend akkor is van.
(#10665) Lauda: Ugyanaz a chip van minden 970 vagy 980 között így miért lenne. Nagyon nagy tuningnál power limit vagy hőmérséklet bench programoknál mutathat különbséget.
(#10667) prokxy: Hidd el elégedett leszel vele. Én is csak azért cseréltem le, mert új évre más PC ház terveim vannak és oda nagy lenne. Tényleg méret-ház méret párost azért nézd meg.
-
Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni, hogy a 970/980-as tipusok kozott van-e teljesitmenyben kulonbseg? Ugy ertem, ha mindegyiket azonos orajelre allitjuk be.
Koszonom!
-
törölt tag
A cső végén ( kép ) ugyanaz jön ki a gigából is,mint az összes többi 970 ből ( kb. van 5 fps pluszban ).Innentől kezdve a többi gyártó se rossz választás.Én MSI-t vettem volna, ha épp nem fogyott volna ki,már csak,hogy harmonizáljon a deszkámmal.Aztán lett egy EVGA,amin nem érintkezik a chip mind a 3 hőcsővel teljesen emiatt 2 fokkal ( ! )
melegebb és természetesen itt szigorúan nem ajánlott kategória.És? Ciripelés mentes lett,aztán lecseréltem egy 980 ra.Kb ugyanaz az élményt adja,mint a 970.Max csak jobban mutat az adatlapon,illetve a tudati tényező jobb
-
-
törölt tag
válasz
prokxy #10656 üzenetére
Én sokkal inkább az MSI-t venném,nagyságrendekkel jobban néz ki ( a játékok meg eleve hulladékok, amit adnak a G1 hez
)
(#10660) Asbee Saját véleményemet írtam meg, sorry érte
Én gigát semmiből, soha nem vennék ( ezzel büntetem őket a sok előző negatív tapasztalatom alapján
-
amadeuxs
tag
Koszonom a választ, kicsit meg orlodok, valahogy nem tudok donteni hogy megtartani-e a 780-t meg egy darabig vagy venni egy gtx 980 -t vagy meg varni legalabb 8 honapot es egy 980 ti-t vagy egy 8 gbs verziot (feltéve majd ha lesz)
-
amadeuxs
tag
Sziasztok, egy gtx 980-n toprengek, valahogy a referencia moddelek fogtak meg, egy evga gtx 980 sc referencia, vagy a gigabyte 980 gaming.
Mindenféleképpen szeretnék egy coil whine mentes karit. a mostani 780-som szeret sercegni meg 60 FPS-nél is.
-
Dr.Én
veterán
válasz
zozoz1 #10647 üzenetére
én is csak azt tudom írni ezen Giga GTX 970 G1-ről hogy nagyon jó a hűtése, dicsérik nagyon, én nekem is a héten jön meg a G1, már nagyon várom....illetve a jó tuning lehetőség van benne , ahogy tudom, bár ez azért kártyától is függ...
Nem jársz rosszul ha ezen kártyát veszed -
TTomax
félisten
válasz
Montesantos #10636 üzenetére
A gpu-z ablakban tessék a "sensor" fülre kattintani,ott van a megoldás.
-
zozoz1
aktív tag
SZIASZTOK!
:
Nagy AMD-s vagyok vagy voltam?
12 év után nV-re váltásban gondolkodom. (bár az egész baráti kör AMD-s)
Most egy ASUS R9 270x-em van.
De nagyon erősen gondolkodok ebben!Ha valaki aki nV guru és véleményezné ezt. Vagy ajánlana egy szerinte megbízhatóbb márkát ebből. Az AMD kártyák hűtésében elég nagy a minőségi szórás. Nem tudom az nV-ben hogy van ez. Még új vagyok benne. Most tanulmányozom...
Válaszotokat előre is köszönöm...
:
-
daveoff
veterán
válasz
Montesantos #10643 üzenetére
Bírják ezek, szinte mindegyik megy 1500-at, de érdemes FarCry 4-el nézni, azt tapasztaltam jelenleg az terhel a legjobban. Amit a GPU-Z kiír az a garantált boost, ehhez jön még a boost 2.0 5x13mhz-es lépcsője, ami a hőmérséklet, és a TDP limit függvényében lehet kevesebb is. Nálad elvileg ~1475+50mhz-en kellene mennie, az 1500 nem tudom hogy jött ki....
-
blu79
addikt
válasz
Montesantos #10643 üzenetére
Szia én a 970 re pakoltam 250 és 400 ha jól emlékszem és simán ment
-
Landon
addikt
válasz
Montesantos #10639 üzenetére
Velemenyem szerint GPuZ a fo fulon nem a real-time orajelet mutatja. Ebben az esetben AB a jo szerintem. De GPuZ-el is megnezheted: logold az adatokat egy fileba es akkor latod lebontva a valos adatokat game alatt. Uezt AB-ben is lehet.
-
Tévedések elkerülése véget: AZ Overclockers.uk postáz Magyarországra is.
Eddig még csak 800 milliószor írtam le.
-
daveoff
veterán
válasz
Elvileg itt 1525Mhz-en kellene mennie boost 2.0-ban.
-
törölt tag
válasz
Nem tudom pontosan mit kellene nézni, de ha értékekről van szó akkor szerintem a GPU-Z-t is a Sensors fülre kellene rakni.
-
-
torma1981
veterán
A játék kuponokat még érdekel valakit szerintetek? Mert kíváncsi vagyok mennyiért lehetne eladni.
-
SSJPeter
őstag
válasz
#35434496 #10631 üzenetére
Köszönöm szépen.
Pár napig még tesztelgetem aztán elkezdem majd megrángatni, úgysem fogom kibírni...
Amúgy ebből hosszú távon tuti SLI-t tervezek...jövő ilyenkor vagy max. 2 év múlva, ez a kari (meg úgy általában a 970) amúgy is jó alany az SLI-re szerintem. Keveset fogyaszt, halk, hűvös.
Tudom megoszlanak a vélemények az SLI-ről, de próba alanynak jó lesz hozzá ez, aztán majd saját szememmel meglátom milyen lesz.
Meg hát van itt jó pár SLI ahogy néztem a topicban is.Na most adhatom el a vadi új 760-mat, az ugye túl "brutál" dolog lenne, ha megtartanám PhysX-ra?
Mennyi értelme lenne annak?
Gondolom semmi...de javítsatok ki.Amúgy előre hozott karácsonyi ajándékra kaptam ezt a karit, ha egy kicsivel előbb kapom meg, a 760-at nem vettem volna meg és akkor lehetett volna 980 is akár, de jó ez így is, mert ahhoz már tuti nem lenne elég a procim.
-
SSJPeter
őstag
Nos, beléptem a klubba egy MSI GTX 970 Gaming-el.
Előszóban meg szeretném dicsérni az Nvidia drivereit, amiért ez már a 4. VGA a gépemben a 344.75-ös driver alatt és még csak hozzá sem kellett nyúlnom a géphez (mármint szoftveresen) , minden automatikusan települt és megy magától hibátlanul.Másodszor a coil whine témáról annyit szeretnék mondani, hogy kreatív kipróbálós módszerrel vettem a kártyát és a saját fülemmel hallottam azaz, hogy nem hallottam szinte semmit sem a boltban, mégis nálam egy kicsit előjön a CW, de 2D-ben nem, csak 3D-ben és szerencsére nem zavaró módon, mert a hangszigetelt házam még úgyis leszigeteli ezt a zajt ha nem is megy a hangfal.
Ez kb. ugyanaz a zaj, mint ami a 760-as kártyámból jött, mind1.De szerintem a lényeg az, hogy a CW jelenség akkor nagyban függ a hardveres környezettől főleg gondolom a táptól...tehát akinek elviselhetetlenül cicereg esetleg a kártyája, az megpróbálkozhat egy táp cserével.
Érdekes, hogy a boltban gagyibb táppal próbálták ki az enyémhez képest, mégis nálam hangosabb, de valószínűleg más hardvernek, főleg talán az alaplapnak is köze lehet hozzá.
Nos összességében egyelőre elégedett vagyok, játszok kicsit és meglátjuk, de jónak tűnik a cucc.
Tuningolni nem fogom, full HD-ban nekem felesleges.(#10626) Asbee:
Lehet, hogy majd én is megnézem, esetleg egy kicsit később.
Amúgy köszi. -
evitiguF
senior tag
Beléptem én is a klubba egy G1 Gaming-el. Napközben sikerült megcsípnem 100kért, azt hiszem így nagyon jól jártam vele. Ciripelést eddig nem hallottam, úgyhogy nagyon elégedett vagyok!
A teljesítményét még sajnos nem tudtam huzamosabb ideig tesztelni, de biztosan elégedett leszek azzal is. -
csibuka85
őstag
Ez jó kártya ? [link]
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
A Giga 970 G1 hangja terhelve mennyire hangos? A Stix,MSI Gaimeinghez képest?
-
csibuka85
őstag
Dragon Age Inquisition : [link]
-
bombibmw
veterán
Mi mással lehet még monitorozni játékokban,mint az Msi AB,meg PlayClaw5?
EVGA Precision X tudja?
Sajnos az AB és a PC5 összeakad mindennel. -
Vettem ma egy EVGA 970-et. Szeretném bereggelni, hogy kapjak +2 év garit. Létezik, hogy ezért fizetni kell 16 eurót? Úgy tudtam, hogy ez ingyenes.
-
Sziasztok!
Nezelodok proci ugyben es abban kernem a segitsegeteket, hogy milyen proci kellene egy 970 ala minimum 1680x1050-ben? Koszi szepen! Lehet regi foglalatos is, teljesen mindegy, a lenyeg, hogy ki tudjam hasznalni maximalisan a vga-t.
-
Qru
MODERÁTOR
Fejezzétek be az offolást!
-
csibuka85
őstag
Az előbb volt Egy ASUS GTX 980 Poseidon az iponban 198.000 ft-ért. Kicsit drágáa volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASRock RX 6950 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC - Gari 2026.05.02. -ig - Eladó!
- MSI GTX 1080 ARMOR
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- PNY - Founders - Referencia hűtéssel - GTX 780 TI - Korának leggyorsabbja - Gyűjtőknek is
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest