Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ingalls
senior tag
Üresjáratban olyan dallamokat játszik a Strix-em, mint a játéktermi gépek/nyerőgépek. Ez normális? Nem túl hangosan, de tisztán hallhatóan.
-
törölt tag
A 980 as fogyasztása belefér még egy 550W-os egyágas Seasonic belsős tápba ?Bár ha a 290X et vitte csak nem lesz ezzel se gond. ( 120 euro bukóval ment el végül a 290X, alig tudtam eladni
)
-
törölt tag
Itt valami vírusos vételi járvány lehet,épp az előbb rendeltem az EVGA step up programjában egy 980 at
Csak nem bírtam ki,így 2 lépcsőben a váltás talán átmegy csont nélkül asszonypajtás szigorú ámde szerintem igazságtalan kontrollján
-
ÁdiBá
veterán
válasz
szasanyi #9771 üzenetére
RENDELEM!
KELL NEKEM egy darab!Azt hittem nem lesz GTX980-ból Mátrix.
Ez sajnos még egy bizonyíték arra hogy nem lesz Ti jelzés ebben a kategóriában, a 980 marad a csúcs, én 90% esélyt látok arra hogy csak jövő év vége felé kapunk új csúcs kártyát új GPU-ban, új kategóriában. -
válasz
#Morcosmedve #9775 üzenetére
Bocsesz, rosszra válaszoltam
-
h1mpi
félisten
Fél nap alatt elment a 980 Strixem. Van kereslet a használtra is
-
Casanova*
veterán
válasz
#Morcosmedve #9773 üzenetére
azt én sem értem. mátrix,poseidon jóval drágább lesz. 8 gb rammal megérné az árát,de 4 gb - al nem.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Casanova* #9772 üzenetére
Nem valószínű, de akár a 980 Strix, elég gyengusznak tűnik a VRM hűtés.. nem értem miért vreztetik ki itt a VGA-kat... de legalább a 980 Poseidonnál normális lett... látom senki se posztolta... igaz nem lesz olcsó gondolom (a Matrix se).
Szer, azt hittem 8GB-ot kap már a Matrix
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Zsmester89 #9769 üzenetére
Abból hány darab volt nálad használatban, ami alapján ezt így magabiztosan kijelented?
-
Zsmester89
őstag
G1 980 nem cicereg
mielőtt a nézelődő azt hinné, hogy az összes g1 cicereg.
-
-
bombibmw
veterán
Akinek G1-e van...
...miből derül ki,ha esetleg használták már a kártyát? -
bombibmw
veterán
Kaptál egy 980-at 970 árban?
Egyébként a cw-hoz hozzászólva,ha nekem nagyon ciceregnek majd a kártyák,én is vissza fogom vinni őket.
Ugye lehetnek tünetmentesek is a kártyák,de lehet az is,hogy üvölteni fognak.
Nem lehet letesztelni őket,tehát valamilyen szinten zsákbamacskát vesz az ember.
Ha gázos lesz,visszaviszem és cserélem egy 980-ra,amit már megtartok. -
TTomax
félisten
Az eVGA nem kicsit van elveszve... itt a GTX975... amit a dobozra firkáltak is megérne egy misét...
-
SSJPeter
őstag
válasz
Televan74 #9757 üzenetére
És a 2 hetes visszavitt példányt meg még inkább kinek adják el? 2 ből 1xer már talán szerencsém lesz, kis 3ds cw ért nem fogok problémázni de ez 2d s cw megőrjített, ezt nem lehetett elviselni, ilyet mégegyszer nem akarok, még akkor sem ha meg tudtam oldani. De mondom én most 760 ról beszéltem, de kb. ugyanilyen lehet mindegyiknél.
-
Televan74
nagyúr
válasz
SSJPeter #9753 üzenetére
És a bontott 970 -t utána kinek adják el?
A bolt sem fogja többet megcsinálni utánad,ha csak a hatodik kártya lesz tünetmentes.De legyen szerencséd,ha találtál egy boltot aki megcsinálja neked.Mivel a cw nem garanciális probléma.Zavaró dolog,én sem örülnék ha ilyet kapnék,de ha kell a 970,akkor be kell vállalni és reménykedni.
2D cw -s kártyák már határ esetek,ott szerintem joggal mondja a vásárló,hogy ez már nem. -
SSJPeter
őstag
Nem, nem, nem. Magas frekvenciájú, fülsüketítő coil whine ról beszéltem 10-15 KHZ es tartomány között, ezt értettem zúgás alatt, nekem ezt csinálta a GTX 760, dehogy keverem össze a venti fordulattal, az teljesen más hang egyébként is, szinte már kellemesen zúg.
Ez a 10-15KHZ-es hang amúgy átjött minden hangszigetelésen sajnos, de mondom ezt már megszüntettem.
-
SSJPeter
őstag
Amúgy jövő ilyenkor nagy a valószínűsége annak, hogy én is veszek egy 970-et és elmondom, hogy fogom csinálni és ezt ajánlom másoknak is.
Bocs ha ez senkit nem érdekel, akkor át lehet ugrani a hsz-t.
Előre meg kell beszélni a bolttal, hogy az átvétel és a vételár megfizetése után nem viszi haza az ember, hanem egyből megy vele a szervizbe és ott berakják egy tesztre.
Ha nem zúg--> elviszem
Ha nagyon zúg---> már adom is vissza (illetve át sem veszem) és ott helyben bontanak egy másikat és újra próba.Ez szerintem jobb megoldás annál, minthogy én hazavigyem, leteszteljem és ha zúg utána vigyem vissza, mert ha egy szervizes tesztelés után történik a vétel én még csak hozzá sem nyúltam a kártyához, csak szervizes, ő elrontani nem fogja, és egy 5 perces teszt után meg még inkább jobban el tudják adni, mint 1 vagy 2 hét használat után.
Amúgy én egy boltnál már puhatolóztam ez ügyben és nem zárkóztak el ettől a megoldástól, mert szerintem így még mindig jobban járnak ők is.
-
SSJPeter
őstag
válasz
brumi1024 #9751 üzenetére
Értem, csak azért kérdeztem, mert most vettem egy GTX 760-at és az még pl. windowsban is zúgott, de rájöttem, hogy kell megszüntetni, de csak 2D-ben működik.
Amúgy szvsz ilyen esetekben teljesen jogos az elállás, mert az ilyen esetekre találták ki ezt a jogintézményt, amikor a termék valami olyan hiba miatt nem felel meg a fogyasztónak, amit egyébként a garancia nem fed le és ez jól is van így.
-
brumi1024
veterán
válasz
szasanyi #9706 üzenetére
Én is visszavittem az Asust, meg a Gigát is, de mindkettő (számomra) elviselhetetlenül ciripelt. Másodszorra mondjuk többször is elgondolkoztam rajta, hogy megtartom, mert nem volt pofám megint visszavinni - többek közt azért, mert tudom mi történik ilyenkor a kisker oldalán - de végülis nem akartam elfogadni, hogy ez ilyen. De ezzel le is tettem a Maxwellről most egy darabig, marad az IGP a 390-ig/980Ti-ig. Ha kevésbé tuningos kártyát fogtam volna ki pont nem érdekelne, azért visszavinni pofátlanság.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
Pardise #9744 üzenetére
Az egy jó táp, de nem a minőségtől függ elsősorban... Némelyik táp össze tud gerjedni vmelyik gépalkatrésszel (videókártya, alaplap) és ciceregni kezd. Bizonyos konfigokban egy adott táp csendes, másokban cicereghet...
Sőt, általában a legjobb tápok hajlamosak "coil whine"-ra: Seasonic (+ átcimkézett társai) eléggé cicergős hírben állnak...
-
Bandi79
aktív tag
válasz
csibuka85 #9743 üzenetére
egy tegnapi hír szerint még jobban lement az ára:
200e-ért megkapod az SLI 970 teljesítményét (magasabb felbontásokon többet is), plusz vízhűtés.
Ami neked fontos: 1 PCI slot kell neki + 1 helyen nyomja ki a meleget, ahová a radiját teszed.
Ha viszont ráérsz, és valóban kevés a 980 teljesítménye (mihez is ?
) , akkor várd meg a big maxwellt vagy a 390-es AMD-t.
SLI-t és CF-et én nagy ívben kerülném... (hely, hő, zaj, ár, kompatibilitás...)
-
vbbb
őstag
Sajnálom, hogy nálad így alakult. Azt azért elárulom, hogy amire megvettem ezt a kártyát járt nálam két hibás AMD is. Egy 7950 és egy 7970 OC. Körülbelől két hónapom ment rá mire mind a kettőt kiteszteltem és visszakaptam az árukat. Rám fért egy kis szerencse már. De még bármi lehet később, inkább nem kiabálom el.
-
csibuka85
őstag
válasz
proci985 #9734 üzenetére
Belement , a felsőbe persze de volt egy kis gond. Recsegett a hangja mindíg (játéknál , filmnél , zenénél) . Utánaolvastam és az sem mindegy állítólag hogy melyik slotba rakod , mert a másik slotban máshogy reagál a hangkártya + hozzáért a procihűtőhöz is és lehet hogy azért adta azt a furcsa rescegő hangot amikor kontaktthibás az erősítő hangerőszabályzója. Visszaraktam a két vga közti slotba és tökéletes lett.
-
Pardise
senior tag
válasz
proci985 #9679 üzenetére
Egyébként az a cicergés minden GTX 970-nél van, vagy csak az MSI-nél? Mert ha igen, akkor emiatt félek megvenni az MSI-t. A Gigabyte-ot meg ahogy olvasom megéri megvenni igaz? A mérete nem baj, simán befér a házba. Tudnátok olyan programot mondani, amivel meglehet nézni h mikor hány RPM-el vagy a VGA ventije?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csibuka85 #9729 üzenetére
azert ezt meg lehet oldani.
a Z mar boven nem az a felsokategorias megoldas ami anno az XFI volt a maga idejen, ahogy tudom. mas kerdes, hogy multigpu + hangkartya problemam nekem is volt, bar nalam a gpuk maradtak. meleg volt, ez teny.
mas kerdes, hogy a SBnek a felso pciEx1es slotba is be kellett volna mennie, ott nem zavart volna semmit. b varians is van, avagy az en megoldasom az Asus Essence Oneval: egyszeruen kivittem a hangkartyat a gepbol. alaplapi tenyleg nem az igazi, de c megoldaskent optikan ki lehet vinni a cuccot, es akkor nem szed fel zajt. a lap tud dtst, ez se akadaly.
ha a far cry 4ben villogtak a dolgok az ismert hiba es ahogy tudom mar van ra fix. crossfirevel is csinalta. mondjuk az egy 970el meg nem neztem, de talan majd ha szabim lesz par het mulva
.
-
csibuka85
őstag
Sajnos így van. A villódzás nem tudom miért volt. A hangkártya probléma meg most megoldódott végre
Igazából nem szabadott volna EVGA-t vennem ez volt a baj. A melegedés és a kevés tuningpotenciál. Mostmár nem viszek vissza semmit mint mondtam hanem elolvasok előtte minden egyes fórumot magyart és külföldit és aztán döntök véglegesen. Amúgy meg egy darabig most semmi sem lesz.
-
jeszi
tag
Nálam sem volt az msi 970 doboza leragasztva, de a ventiről nehezen jött le a fólia. A kártya cicergett vsync-el is bizonyos játéknál. A gép a fejem mellett van szekrényen (gyerekbiztos), idegesített este a zúgás, visszavittem. Elég zavarban voltam, sajnáltam a boltot... Még arra is gondoltam, 5 ezerrel kevesebbet kérek vissza a kellemetlenség miatt, de végül erre nem került sor. Legözelebb akkor veszek vga-t, ha teljesen biztos, hogy nincs ez a búgás. Remélem soha többé nem kell visszavinnem így terméket, elég kitolás ez a vállalkozónak. Kérdeztem, mi lesz így a sorsa a kártyának. A válasz: Vagy megveszi valaki más vagy visszaküldik az MSI-nek.
-
zaja8
aktív tag
-
csibuka85
őstag
Nem is az hogy kevés volt hanem jobban megérte mint 1 db 980 as kártya , mert teljesítményben jobban , ment mondjuk 70-80 %-al, mondjuk cicergés is volt sajnos nem erősen csak enyhén. Elég sok játékban a kép villódzott , és akármit csínáltam az mindíg ott maradt , meg az hogyha grafikát állítottam akkor vitted a magaddal az árnyékot is. Sok képhiba volt de szépen mentek rajta a játékok. A hangkártya miatt is mondtam le róla mert az alaplapi az szörnyű. Az Soun Blaster Z meg egy nagyon jó hangkártya és ha azt kiveszem a gépből akkor a Razer Tiamat 7.1 es headsetemet és a Z5500-at sem tudnám élvezni rendesen , mert a zene és a filmek számomra fontosak , nameg a játékbeli hangok is. Úgyhogy most alaplap csere lesz szerintem , mert a hangkarit kell valahogy elhelyeznem úgy hogy ne legyen útba a vga-nak és legyen hely majd a jövőbeli SLI -nek ami még sokára lesz. Nem tudom milyen lapot kéne nézni ahol elfér minden rendesen.
-
blu79
addikt
Játszottam Gta4-el, töltéskor az fps felugrott 4-5...-7 ezerig és semmi hang másnéven no cicergés
... Eeez igen....
-
törölt tag
Hát hogyne tesztelgeti a bolt,hogy elégedettek legyenek az ügyfelek és nem újracsomagolt visszavitt cucc volt,hááát hooogyneee
(#9721) szunya1 Teljességgel kizárt,hogy egy bolt nyugaton hozzányúljon az originál csomagoláshoz,abban a pillanatban B ware lenne és min 20-30% os árengedményes lenne.Igaz akkor az sem áll,hogy újracsomagolt lenne a termék,mert kinyírnák őket a fogyasztók.( ausztriai tapasztalat )
-
vbbb
őstag
válasz
rapidsquirel #9700 üzenetére
Még egy valami eszembe jutott, a matrica elég könnyen lejött a ventilátorról és a doboz nem volt ragasztva. Úgy értem le szokták ragasztani a nyitókájánál ugye, általában. Persze lehet tévedek és valaki itt majd megcáfol. Mindenesetre nem tartom kizártnak, hogy küldés előtt tesztelik a kártyákat. Legalábbis a bolt helyében én ezt tenném ilyen magas számú szériahibánál, - legalábbis ha megvan rá az emberanyagom - én azt tenném a felesleges ide-oda garanciáztatások végett.
(#9721) szunya1
Nézd meg, egyetlen visszajelzés sincs ez miatt. Szerintem azért minimum egynek lennie kéne:
Végig néztem a kedvedért az 58 visszajelzést és egy valaki írta, hogy gondja volt a ventilátorral a másik meg azt írta, hogy előjött ez a cicere viszont ha zárva van a ház oldala már nem lehet hallani. Szóval akkor az sem volt igazából hangos.
-
Sondi1986
addikt
válasz
szasanyi #9697 üzenetére
Mondjuk azt meg megtehetik hogy ilyen embernek nem adnak el kártyát.
Mondjuk ilyet én se merek megcsinálni mert csak magamat minősíteném le.
De hallottam olyat is mikor bányász szezon volt hogy bevásároltak R9 290x kártyával 14-nap múlva vissza vitte, vissza kapta pénzt máshol is vett, és a szezon végére nem maradt a nyakán kártya. -
csibuka85
őstag
válasz
rapidsquirel #9711 üzenetére
-
Asbee
veterán
válasz
szasanyi #9706 üzenetére
Megírtam nekik, hogy felhasználtam, valami kódvisszahívás van uplay-en ha kell azt megteszem és leírom a kódot meg hogy nem 1 nap után küldtem vissza csak kód miatt. Erre más nem írtak semmit. Gondolom pénteken megjön a lóvé. Bár én azért másképpen tekintek a kuponra. Ez nem egy tartozék, külön jár hozzá, teszik bele.
-
SSJPeter
őstag
Úgy látom, hogy senki nem emlékszik már rá, de régen is volt elállási lehetőség, csak akkor 8 munkanapon belül kellett megtenni, nem 14 napon belül.
Szerintem ez egy jó dolog amúgy, de minimum egy indoklást kellene megkövetelni hozzá, hogy miért nem felelt meg a termék, mert teljesen jó, hibátlan termékeket eleve csak próbára megvásárolni, majd visszaadni szerintem is nonszensz.
-
vbbb
őstag
válasz
Mondtam, hogy vájt fülű vagyok. Én hallok valamit, de tényleg ha csak nagyon akarok akkor.
Amúgy néztem a bolt visszajelzéseket és senkinél nem jött ki eddig. -
csibuka85
őstag
válasz
rapidsquirel #9695 üzenetére
Nem örülnék neki , de ha 1 hónapnál később adom el akkor meg bukok rajta azt meg nem szeretném. Egyenlőre most semmit nem fogok venni ! Ez a dolog meg nem fog megszűnni ezért mert én visszaviszem és még rajtam kívűkl hányan visszavitték. Őket is lehetne érte csesztetni , nem csak engem.
Először írtam egy levelet az iponnak hogy sajnálom hogy vissza kell vinnem , sőt még amikor átvettem akkor is mondtam hogyha arra kerülne a sor hogy visszavigyem akkor is azt mondták hogy nem kell megindokolnom hogy miért vittem vissza. Akkor is visszavihetném ha nem tetszik a színe vagy hogy nem jó a teljesítménye. Ezt ők mondták.
-
szasanyi
félisten
Hosszas hezitálás után én is lerendeltem 1x egy GTX970 STRIX-et PikkPakkPontra, de engem nagyon bosszantana a coli whine amiről itt sok szó eset (és éppen Erdei88 PH!órumtárs küldte vissza az ugyanilyen kártyáját cw emiatt) így inkább nem vettem át, hanem visszamondtam mailben. Nem tartottam fernek, hogy kibontsam és teszteljem pár napig majd úgyis visszaküldjem ha hallom. Még emiatt is kissé lelkiismeret furdalásom volt, és azóta sem rendeltem mert még mindig nem lehetek biztos ezen részében. És én sajnos hajlamos vagyok belenyúlni.
Mondjuk azon csodálkozom, hogy visszavették felhasznált kuponnal mivel csak hiánytalanul visszaküldött terméknél kötelesek elfogadni az elállás szándékot, és ez esetben a kupon tartozékként járt hozzá. Ez szvsz több mint korrekt volt!csibuka85: abba belegondoltál-e, hogy mit fogsz szólni ha mondjuk a következő rendelésedkor egy hasonló arc által visszaküldött, kvázi használt kártyát kapsz? Gondolom azonnal reklamálsz, hiszen TE újat rendeltél, olyat akarsz venni!
-
SSJPeter
őstag
válasz
Én sem hallottam az égvilágon semmit...szerencsés.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
csibuka85 #9694 üzenetére
Én eddig mindig úgy vettem hardvert, hogy elolvastam róla x tesztet + y vásárlói véleményt (ezért olvasom ezt a fórumot is, mert 970 vásárlásán gondolkodom).
Nekem nem lenne képem tesztelgetni majd visszavinni "mert van rá lehetőség", főleg hibátlan termékeket, amik a saját tudatlanságod miatt nem hozzák az eleve megalapozatlan elvárásaidat. Veszel egy Ferrarit és visszaviszed, hogy kicsi a csomagtere és nem megy át a somogybabodi dagonyán ez a fos....
Attól tartok, hogy pont az ilyenek miatt fog előbb-utóbb ez a lehetőség is megszűnni...
Élni =/= visszaélni, ahogy már elöttem is írták
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- Asrock Radeon RX 5600 XT Phantom Gaming D3 6G OC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest