Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Akkor kompjúterizáltan sz@ úgy, ahogy van.
t72killer: én azt tapasztaltam, hogy itt csak okoskodni lehet de okosnak lenni nem. 1-2 kivételtől eltekintve (mondjuk ár alatti-, nagykeres stb vásárlás) csak bukta van ezen a hobbin. Azt valamelyest lehet csökkenteni termék és eladási időpont jó megválasztásával.
-
szasanyi
félisten
válasz
t72killer #9094 üzenetére
Szerintem meg nem lesz jelentős eltérés ha %-os arányban nézed, csupán a magasabb eredeti ár miatt lesz több a bukta. De ez szinte felesleges is, ez nem befektetés, főleg nem jó. Akinek nincs erre pénze nem vesz a többieknek meg úgysem számít mert egyszerűen megengedheti magának a helyzetéből adódóan. Én pölö nem, ezért egyelőre nem is veszek.
Ezen az iPON-os árképzésen mindig elcsodálkozok... nagy dzsíniuszok lehetnek ott, ez nem is vitás [link]Televan: így van, az fizesse is meg! Akinek a legjobb kell mindig jól megfizettetik, attól függetlenül, hogy valóban jobb-e annyival az egyel alatta, és (sokkal) jobb áron kapható másik terméknél. Ez kábé mindenre igaz, nem csak a VGA-ra.
-
Televan74
nagyúr
válasz
vaakuum #9091 üzenetére
Árakat maximum a konkurencia nyomhatná le.Hogy mikor lesz kész termék, azt nem tudni.
(#9094) t72killer A 970 -et adhatták volna 130000-140000 között is,akkor is jó termék lett volna belőle,számomra egyértelmű,hogy egy fricska volt az AMD -nek.A 980 ára ott van ahol lennie kell kb.,új egy gpu -s top kártya.Majd ha jön a Ti egyértelmű,hogy lejjebb szorul az ára.
-
válasz
vaakuum #9091 üzenetére
A 980 tuti gyors pénzügyi bukta már csak a magasabb alapára miatt is. A 970 amortizációja - kiindulva a 770-ből - sokkal emberibb lesz.
#9093: Az árat a verseny nyomná le, ha az AMD virítana valami komolyabbat. Hardveroldalról alkalmasint tudtak ők eddig is komoly vasakat az asztalra tenni, csak néha mindez hiába, ha nincs hozzájuk masszív support.
#9095: Igazából a 980 és 970 között túl nagy különbséget nem látok. Csúcsra tuningolva hogy is állunk? 20% körüli a 980 hátránya? Kb konkrétan Unity-vel és FC4-gyel kell játszani QHD-n, hogy ezt az előnyt láthatóan kihasználja az ember. 4k-ra lépve teljesen mind1, mert arra még az SLI 980 is kevés AC
-ban. FullHD-n meg a 970 nagyjából elég.
-
vaakuum
addikt
De nagyon nem izgatott, annyira a lélektani határ alatt volt
+ kaptam mellé (akkor még) 3 kódot is. Most októberben ment el a kártya 49eFt-ért úgy, hogy 23 hónapig használtam előtte
Csak most mit veszek, amivel ugyan így jól járnék
Asszem várok januárig, hátha lesz addig valami, ami megmozdítja az árakat lefelé egy kicsit.
(Reménykedek a 8 gigás kártyákban, esetleg egy új Ti bejelentésében) -
vaakuum
addikt
-
TomiLi
addikt
A Giga WF3OC 980 most 155k az iponban!!!
(1db van)
Kár, hogy ez szerintem csak valami "kivételes" alkalom lesz, és nem pedig egy árcsökkenés kezdete....
(De ne nekem legyen igazam) -
-
DigitXT
nagyúr
válasz
t72killer #9083 üzenetére
fHD-val én a telefonon teljesen elégedett vagyok (GUI), viszont játékban
AA nélkül még így is pixeles/recések az élek. Igaz 5,9", közelről nézve.
Még ha az egyes pixeleket külön külön nem is látod maga az "Aliasing"
lehet zavaró, főleg mozgásban, amikor kvázi-hullámzik az egész.Akkor egy darabig még együtt kell élnünk az AA-val...
Ez nem feltétlen baj. Csak a gyors, közelítő, önmagukban is új hibákat
behozó élsimításoktól kellene tartózkodni, ahogy az eredeti felvetés írja. -
válasz
JoolsNOS #9082 üzenetére
Az emberi szem felbontása kb fél ívperc - ez így volt régen, így lesz a jövőben is kb a kiborg-inplantok megjelenéséig. Ez azt jelenti, hogy 40centiről (ahogy közel hajolva nézünk egy 27"-os monitort) kb 0.06mm alá kell tornázni a pixelméretet. Normális nézési távolság mellett (~70 centi) a 4k-val (0.15mm-es pixelméret) már nagyjából jók vagyunk. Szubjektíve én már a QHD-vel is elégedett vagyok (fHD-vel nem voltam) - bár még nem láttam 4-5k-s monitort.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
vaakuum #9073 üzenetére
Akkor majd már az lesz a kevés. Vagy ha mégsem, akkor meg atomreaktor kell a meghajtásához. Emlékszem mikor a 320*240es megszokott felbontás után a 3d gyorsítók lehetővé tették a 640*480as "csodagrafikát". Tűélesnek tűnt akkoriban. Ma meg már egy 4 colos kijelzőn is nevetséges szinte.
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
t72killer #9077 üzenetére
Nem tudom, de geforce board fórumokon rengeteg embernek van ilyen gond változó játékokkal. Jó persze Far Cry 4 meg AC Unity nem mérvadó, mivel ott a Ubi b*szott optimalizálni, de régebbi játékoknak simán kéne fix 60 fps-el menniük szerintem. (Metro Reduxok mondjuk tükörsimán mennek very high-on, de a Bf 4-el sincs gondom)
Mondjuk nekem leginkább a cryengine-s játékokkal van nagyobb problémám, ami régen nem volt.
-
daveoff
veterán
válasz
WongFeiHong #9075 üzenetére
Érdekes, nekem nincs ilyen gond a 3770k-val, mondjuk elég jól meg van rángatva, de crysis-nál nem is figyeltem a GPU kihasználtságot, majd ránézek. Egyébként szerintetek lehet számítani boost driverre a maxwell-hez? NV-vel nincs sok tapasztalatom, volt már ilyenre példa?
-
válasz
WongFeiHong #9068 üzenetére
Nem lehet, hogy valami tápellátási difi van? Mivel G1-ed van, max alaplapi VRM malőrre gyanakszom, a kari powerlimitje jó magasra van belőve
.
-
daveoff
veterán
válasz
WongFeiHong #9068 üzenetére
Lehet a procid, ami a 770-hez még elég volt, a 970-hez már kevés, nem?
Egyébként a 390x megjelnése körül egy 10-15%-os boost drivernek én is örülnék!
-
WongFeiHong
senior tag
Az alacsony gpu használatra kíváncsi leszek mikor adnak ki drivert vagy valamit. Nagyon sok játék rosszabbul megy mint anno a 770-en...
pl: összes Crysis
-
csibuka85
őstag
-
ingalls
senior tag
-
blu79
addikt
más is észrevette, hogy ha kikapcsoljuk a játékokban az FXAA-SMAA-...stb , mintha szebb lenne a game?
-
hdekakas
senior tag
Melyik most a menő gtx 980? Asus, vagy Msi? Msi, vagy Asus?
Asus továbbra sem szeret hűtést rakni a VRM-ekre, hadd menjenek 100-110 fokon? -
Sondi1986
addikt
válasz
t72killer #9029 üzenetére
Nem kell félni a feszelésnél mert minden gyártó más max értéked ad meg neki. Amire vállal is garanciát.
Nv kártyáknál ilyen +87mV ír de hogy valójában mennyi azt nem tudom.
AMD tuningolás sokkal átláthatóbb rendes órajeleket írnak le.AMD kártyánál megszoktam hogy a feszeléstől nem megy tőle tönkre a kártya csak akkor jobban kell figyelni a hőfokokat, mivel jobban melegednek ilyenkor.
24/7-ben nem szoktam alkalmazni ezt a beállítást, hanem 1530/7600 használok, + fesz nélkül.
Ramokat nem tudom már nagyon cibálni +350 fölött már hibáznak.
-
-
ÁdiBá
veterán
Ne mááááá....
Végén vásárolnom kell még egy GTX980-ast mert poton pénzért dobálják.
Kíváncsi vagyok mikor kezdik jelentősen csökkenteni az árukat, egyrészt örülök is neki mert az SLi gondolata egyből szóba jön.
Másrészt pedig szomorú vagyok mert az nvidia megint kidobatott velem az ablakon egy tetemes összeget.(#9052) ingalls
1. Garancia
2. Nem figyelsz oda rá, avagy fülessel játszol.
3. Eladod hogy más garanciáztassa le helyetted te pedig veszel egy újatÉn ezeket a megoldásokat látom alternatívának.
-
ingalls
senior tag
Kidobtam az ablakon 110k-t... Ez elviselhetetlen. Már nincs elállási jogom és az új kártyám rosszabb, mint amit visszavittem. Ilyen hangos kártyát eladni sosem fogok tudni.
Ezt hogy lehet megtenni a fogyasztóval?
Egyébként volt már precedens, hogy enyhült/elmúlt a coil whine?
Szeretnék valami tanácsot kérni, hogy mit tehetnék ez ellen, mert tényleg nem viselhető el, zárt házból szétrepeszti a fejem. Eladni így 10k-ért sem lehet. Mit tehet az ember ilyenkor? Most komolyan? -
csibuka85
őstag
Igazán nincs mit. Az előbb farsok voltak az adatok. Nem ment annyival a Crysis 3. Ennél az 1 játéknál az evga precision x megduplázta az fps számokat. Ez az igazi amit a videóban látsz amit most töltök majd fel.
-
csibuka85
őstag
Megcsínálom azonnal. Meddíg vagy még fennt ? Ha gondolod megtvárhatod .
-
csibuka85
őstag
Itt egy MSI GTX 970 GAMING SLI eredmény
-
Asbee
veterán
VRM az nálam magasabb ventivel is 1450-1500-on egy komoly játékban fc4, bf4, sniper elite 3 90-100 fokos. De igazából nem érdekel, le is szedtem a hwinfót mert mindig azt lestem.
3 évet elmegy így is. Lehet majd oldalra bepróbálok valami jobb ventit. Asus lamellázása mellé mehet.
-
ingalls
senior tag
Szóval visszavittem az Asus-t, s elhoztam helyette egy újat, megnéztem, nem volt bontott. Nos kár volt, mert ez még elviselhetetlenebbül nyekereg. De itt már nem állhatok el a vásárlástól.
Ettől biztos nem lehet baja a kártyának? -
jeszi
tag
válasz
#35434496 #9036 üzenetére
Nekem tetszett a vicc
Egyszer leesett 140 környékére az ár, de azonnal javították, gyorsan emeltek ~47eFT-ot
Nálunk pl. emag.hu-nál lesz black friday, kíváncsi leszek változnak-e ezek az árak:
http://www.emag.hu/search/gtx%20970
Vagy emag-tól nem érdemes venni?
-
regener
veterán
Aki nem idehaza él/tartózkodik azok nézzenek körbe a 970/980 árakról
(esetleg 290/X-ekre is).
-
válasz
Sondi1986 #9020 üzenetére
"GTX 970-es meg 1600Mhz-en..." - Aztak@&Ä#!
Én 1520 magasságánál nem mertem tovább tekerni a G1-et, főleg hogy +feszt nem szivesen adnék neki tartósan. Alapfeszen csinálja ezt az ámokfutást a karid, vagy alápörkölsz néhány volttal? Vajon mennyi az a +fesz érték, amit még biztonsággal rá lehet nyomni? Én megérzés alapján legszívesebben a ramokat tolnám amennyire csak lehet.#9030: Nagyon jó dolog ez a Black Friday
, ezt hívják akciónak, nem azt, amikor a 99'999Ft-os terméket először drágítják 109'999-re majd óriási hírverés mellett leárazzák 102'999-re...
-
hszilard666
veterán
válasz
hszilard666 #9025 üzenetére
Meggondoltam magam leállok az esztelen fejlesztéssel, marad a mostani és majd akkor cserélek ha ezzel már nem lehet élvehetően játszani!
-
Ha valakinek van kedve megszórni pár eredménnyel, amit megbeszélünk, az küldjön nekem privátot.
970 -s tulajt keresek.
-
Sondi1986
addikt
válasz
hszilard666 #9013 üzenetére
A GTX 970-es meg 1600Mhz-en hozza:
-
hszilard666
veterán
Elkezdtem leszedni a "tökéletes" netem 2 órát ír amíg leér
Daveoff:
El lettünk picsázódva, szomorúan haza kullogunk!
(De az enyém hűvösebb!)
-
daveoff
veterán
válasz
graphics score:
780ti - 13618
980 - 16131Érzed a különbséget?
Azért frissíts egyet a 3dmark-ot, mert a cpu score-os is sokkal rosszabb ugyanolyan procival, mondjuk itt sokat számít a jobb ram. Nekem a legfrissebb verzió van.
(#9015) players111: Megelőztél!
-
törölt tag
válasz
16131graphics score 980
13618 780ti -
#Morcosmedve
veterán
válasz
hszilard666 #9012 üzenetére
sikerult pont mashogy lemerni
lehet cserlelni a modszert es akk van sima es extreme is!
-
hszilard666
veterán
Sima:
Valamiért itt nem igazán megy sokat a picim :/ Lehet hogy frissteni kéne a 3dmarkot, vagy a driver vagy nem tudom
hpeter:
Igazad van, még gyorsan beillesztettem a hsz ed elé!Players: Mennyi lehet a pontkülömbség a más win a más driver és a más 3dmark miatt?
-
-
törölt tag
válasz
hszilard666 #9008 üzenetére
Jó lenne. Daveoff te is tolj 1500-as gpuval légyszives. Ùgy ahogy crysis 3 ment!
-
daveoff
veterán
válasz
hszilard666 #9003 üzenetére
-
Asbee
veterán
Kellemes csalódás az Asus kártya. Nagyon halk. Custom venti profilt csináltam ahol max 45% a venti, így komolyabb terhelés alatt 1504-es gpu-val 65 fokos a kari. Nem rossz, nem rossz. Még ekkora fordulat sem kéne csak vrm azért meleg.
-
daveoff
veterán
válasz
hszilard666 #9001 üzenetére
Nekem 1500/2000mhz-en ment a 980, és ugyanúgy 4,8-on a proci, ne mond már hogy elveri a 780ti, ráadásul ennyire, valamit máshogy mértünk, vagy más beállítással....
1,4V 24/7-re? Te jó ég!
Az rengeteg, simán lehet, hogy degradálódik, azért kér plusz fesz.-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Strix GTX 1080 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítok!!!
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- ASUS ROG Strix LC NVIDIA GeForce RTX 4090 OC Edition
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest