- Vaskos ventilátort villantott a Seasonic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
Anfänger #11898 üzenetére
Gyakorlatilag semmi jelentősége, van mögötte elmélet, de a gyakorlat azt mutatja, hogy nincs benne semmi törvényszerűség. Nekem ez a tapasztalatom, és a fórumokon olvasottak alapján is ez jött le, persze mindez normál használat mellett, extrém tuning esetén lehet van jelentősége, azt nem tudom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
SSJPeter #11891 üzenetére
egyebkent oldalra is be tudsz dobni egy 120as ventit az air ductba, az is segit. anno a CFfel nekem ketto volt bent, csak az elforgatott csatik miatt a 970hez ki kellett szednem ezt a megoldast. egyebkent nem szellozik rosszul az a haz, csak meg kell erositeni a huteset
.
1600rpmig megy le (fordulat% mindegy szvsz), terhelve nalam surrounddal 2300-2400ig megy fel. az 1100as vinyohuto ventidnel szerintem nem hangosabb idleben (en 600-700rpm korul hasznalom a ventiket, a pumpa es a vga jelenleg a leghangosabb)
viszont az teny, hogy talan az MSI a leghalkab.
-
törölt tag
válasz
SSJPeter #11886 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy hasznos infókat adsz a VGA-d teljesítményéről. Tetszenek ezek az új GTX-ek.
Ha minden terv szerint alakul akkor január végén CPU-platform váltással egybekötve egy GTX970 kerül a gépbe.Már csak azt kell eldöntenem melyik a 3 esélyes közül.Giga G1, MSI Gaming, vagy ASUS Strix...
-
SSJPeter
őstag
válasz
bombibmw #11892 üzenetére
Azt a ventit a HDD-k miatt raktam oda, még mikor megvettem a házat vagy 5éve, mert szegény HDD-ket is kellene hűteni, de sajnos a ház hiányossága, hogy alapból nincsenek hűtve.
De annak a ventinek sincs egyébként semmi hangja, csak a noctuákhoz képest teker valamivel gyorsabban, 800rpm helyett 1100rpm-en megy, de mondom az nem a VGA miatt van ott...a HDD-k miatt.Sajnos továbbra is azt kell mondanom, hogy MSI fan vagyok.
-
bombibmw
veterán
válasz
SSJPeter #11891 üzenetére
Nekem most 34%-on mennek a ventik.
Szinte semmi hangja nincs így nekik.
Egyébként,ha már odaraktál egy "gyorsan tekerő" ventit,mehetne akár a VGA-n is,ugyanott lennél.
Nekem eddig csak Asus kártyáim voltak,mivel nagyon kevés rosszat olvastam róluk.
Nem gondoltam volna,hogy valaha is Giga kártyám lesz,de 970-ből nagyon jót csináltak végre,így ennek is eljött az ideje. -
SSJPeter
őstag
válasz
proci985 #11889 üzenetére
Ja persze, hisz neked is Cosmos 1000-ed van, el is felejtettem, bocsesz.
Az sokat megfog a zajból persze.Csak én azt olvastam, hogy a G1-ket idle-ben 40%-os ventifordulatnál lejjebb nem lehet venni, de ahogy linkeltek itt képeket a G1-ről ez nem is így van, mert lejjebb lehet venni...igazából kedvem lenni meghallgatni egy G1-et élőben is, hogy mennyire hangos, annyira nem lehet azért vészes.
Idle-ben nekem most kikapcsolt ventikkel 39-44 fokos a GPU és úgy állítottam be, hogy 52 foknál kapcsoljanak be a ventik, és játékokban így is max. 66 fokig megy fel, azért még ez is messze van a "megsüléstől".
Én amúgy odaeszkábáltam egy 12cm-es gyorsan tekerő ventit a HDD tartók elé, ez egyrészt a vinyókról is szívja el a "meleg" levegőt és fújja a VGA-t is, úgyhogy túl sok gondom nincs a ház szellőzésével sem, de amúgy meg a gigabyte kártyákban én már 2x-er is csalódtam, számomra azóta nem szimpatikus a márka, bár az a G1-es 970-ük valóban nem rossz, ha nem lett volna MSI valószínűleg én is G1-et vettem volna, de mostanában MSI fan lettem VGA-k terén.
-
Kommy
veterán
Elnézést, hogy ide írok valamilyen szinten kapcsolódik a kártáyhoz mivel ilyen kártyám van. A control panel indduláskor kifagy valami végett, valakinek lenne ötlete rá, hogy miért teszi ezt?
Ezt kártyacserekor is csinálta, akkor AMD-ről cseréltem gondoltam amiatt van ez, de úgy látszik nem mert most is csinálja, a legújabb driver van fenn.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
SSJPeter #11886 üzenetére
en is, de nem akartam megsutni a kartyat idleben
. plusz a Cosmost eleg sokat megfog a zajbol. kozel sem annyira veszelyes a helyzet, mint azt az ember revieweket nezegetve varja.
1000rpmes idlelel jobb lenne, de amugy se vagyok annyit itthon idle gep elott, hogy ez mar deal breaker legyen.
-
h1mpi
félisten
Amúgy próbálgattam a FC4-et és very high és ultra között én nem látok különbséget, ahogy SMAA és 4X TXAA között se. Én vagyok a vak? 30-40 FPS a difi. (1 db 980-an esetében)
-
SSJPeter
őstag
válasz
#85154688 #11867 üzenetére
Most néztem neked egy gyors tesztet, most többre nem volt időm, többet majd este.
Elfoglaltam egy Easy Outpostot, Rambo módjára berontottam és miközben lelőttem mindenkit, eldobtam 9 gránátot és 9 molotovot is...és az FPS olyan min. 65-re esett be...de pl. mikor elfogtam egy teherautót és bele ültem, vezetés közben leesett az FPS 59-re. :/
Általában persze jóval felette volt a 60fps-nek...de tudom, hogy vannak bizonyos erdős részek is a pályán, ahol a legalacsonyabbak az fps értékek...nem tudom ott mi lenne...ha ott menne a fight...Tehát azt kell mondjam, hogy nálam most ez határ eset volt...de az én kártyám szinte alapon megy, meg a processzorom sem túl izmos, alap 4690.
Tehát szerintem egy egészségesen megtuningolt 970 egy tuningolt 4690K-val minden bizonnyal fogja hozni az általad kívánt szintet, mert ebben még bőven van tartalék.
Este majd még jobban megfigyelem...(#11880) proci985:
Igen, én is azt láttam youtube videókon, hogy idle-ben viszonylag hangos a G1, és én viszont eléggé csend mániás vagyok.
-
bombibmw
veterán
válasz
TTomax #11881 üzenetére
Kipróbálom,köszi!
daveoff:
Ebben is van igazság.
Nemrégen még 180-190k volt a 980-ak zöme és aki akkor vette,nagyobbat fog vele bukni,mint az,aki 970Sli-t vett.
Ezt is szem előtt tartottam,mikor vásároltam.
Nagyon jól megy játékokban az Sli,szavam nem lehet rá.
Az,hogy van-e létjogosultsága,megint más tészta,mert van,ahol ez is majdnem elfogy.
Őszintén megmondom,én GTAV-re(meg persze a többi VGA zabáló játékra) vettem az Sli-t és fejlesztettem a gépet,remélem támogatni is fogja az Sli-t.
Ezt most megtartom 1-1,5 évig,aztán majd váltok az aktuális csúcsra,vagy megint egy csúcsközeli Sli-re.
Ebben a szegmensben pedig nem mindig a józan ész dönt,vagy aki ilyen kártyákat vesz,nem biztos,hogy jó döntést hoz,de ez van.Crysis3-at egy kártyával néztem,ahhoz képest nem sokkal gyorsabb a 980,sőt.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Montesantos #11879 üzenetére
Tök alapon dobálta már a képet, első bekapcsolástól számítva. Próbáltam húzni igen, de letettem róla, mert még bőven elég a gyári beállítás. Most is alapon ketyegett, amikor becsíkozta a képet. Előtte futtattam alap órajelen a Furmarkot kíváncsiságból. Ez nem normális, akkor sem, ha volt picit húzva ha nem. Egyébként +125/325 ig mentem el próba közben, semmi rendelleneset nem tapasztaltam semmilyen teszt alatt. Felveszem a PCX-esekkel a kapcsolatot majd, ha még egyszer megismétlődik a dolog.
-
daveoff
veterán
válasz
bombibmw #11877 üzenetére
Nálam is megy úgy a crysis 3, itt a videóm, végén van a 8xMSAA
http://youtu.be/DND1scLsUN4Jelenleg 160k egy 980 g1, a 970 SLI meg min 210k, szerintem nem kapsz annyi pluszt, hogy megérje, és akkor még vannak bizonyos hátrányai is. Persze ettől még lehet jó dolog az SLI, de FHD-n semmi létjogodultsága nincs, ezt tartom továbbra is...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
SSJPeter #11826 üzenetére
G1 idleben picit hangos, viszont terhelve is elfogadhato
en is az MSI es a G1 kozott gondolkodtam egyebkent, egyik reszrol ott volt az MSI halksaga, masik reszrol viszont a G1 hutese es VRMje plusz nalam a harom kijelzo miatt fontosabb volt.
de ahogy nezem jelenleg az MSI, az Asus es a G1 is mind remek vetel, igenyektol fuggoen.
-
Montesantos
senior tag
válasz
nagy.matyika #11873 üzenetére
Argh! Köszi most már értem
Valami gond van azzal a vga-val rakjál vissza mindent alapra és kezd elölről.... memóriád tuningolva vannak? hdekakas-nak is mindig dobálta ki a játékokat az asztalra (gtx 980 húzva) mióta kicsit visszább vett a memóriákból azóta rendben van a kártya lehet húzni rendesen...
nálam nincs a memória csesztetve gyári 1600-on mennek. -
SSJPeter
őstag
válasz
#85154688 #11870 üzenetére
A sima Last Light-ot full HD-ban max. grafikán viszi simán.
A Redux verziót majdnem max.-on viszi, de a Redux-szal pl. nekem nem hajladó fizikát számolni normálisan, mert random crashel, de ezt csak a Redux verziónál csinálja, a sima LL-el semmi gond, nagyon simán fut.
Ha Last Light Redux-szal szeretnél majd játszani ajánlott beszerezni hozzá egy társkártyát... -
bombibmw
veterán
Mondom,kipróbálom az FC4-et egy kártyával,hogy megy.
Letölti a Uplay a frissítést és erre nem indul el a játék.
Köszi Uplay!
Crysis3-at próbáltam.
Minden kimaxolva,8X Msaa-vel 40-50fps.
Nem rossz ez annyira. -
nagy.matyika
aktív tag
Szerintem sem kerek, mert az előző AMD-vel nem dobálta el a képet, csak annyira random a dolog, hogy ha elküldöm gariztatni és náluk lehet, hogy két óra alatt se produkálja, akkor vissza fogják küldeni és szopok tovább.
AB-van fenn egy profillal, mit tuning után mindig resetelek, ez tegnap is így történt, mert úgymond "megelégedtem", hogy tudom majd később húzni a kártyát és vissza lőttem alapra a dolgokat.
-
ffodi
veterán
válasz
Ott a vga-ddal valami nem kerek és/vagy valamilyen progi mindig erőltet valamilyen tuningbeállítást a háttérben.
Azt nem tudja szerintem a gyártón kívül senki, hogy ilyen liftime max értékek eltárolásra kerülnek -e vagy sem. Én nem tudok olyan esetről, ahol ilyenre hivatkozva ingorálták volna a garit. (persze ha van valami külsérelmi nyom az gáz....)
Szerk.: Szerintem törlöj le először mindenféle tuningprogramot, tedd fel a legfrissebb drivert és teszteld, hátha nem jön elő a hiba.
Montesantos:
Pontosan a DSR miatt állította akkorára a felbontást.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Azt konkrétan ki tudják olvasni a kártyából, hogy valaha mi volt a max órajel, amin üzemelt, adott beállításokkal?
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
Montesantos #11871 üzenetére
A gépem még mindig eldobálja a képet Randomra, amióta meg van a kártya, pedig monitort is cseréltem, valamint az előbb asztalon alap órajelen szétcsíkozta magát. WTF? Gondolom memória. Így, hogy tuningoltam megszoptam a faszt, vagy nem lesz belőle problémám?! 2-3x újra indítottam, mert addig csíkozott, most viszont magára talált. Nem sok jót remélek.
-
Argh!
aktív tag
válasz
Montesantos #11871 üzenetére
http://www.geforce.com/hardware/technology/dsr/technology
-
-
bombibmw
veterán
válasz
Montesantos #11863 üzenetére
Megnéznéd 1080p-n is,mi a vége?
(#11861) szasanyi:
Igen,ha eladod esetleg a kupont,majdnem ott vagy és mégis Te csomagolod ki,valamint el is állhatsz. -
törölt tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy GTX970-es vga képes-e arra, hogy a Far Cry 4-et Ultra beállításon SMAA élsimítással fix 60 FPS-el futtassa 1920X1080-as felbontásban a legkeményebb grafikai jeleneteknél is.Pl volt olyan, hogy mentem az erdőben (GTX770 vga) fix 60 FPS-em volt, hirtelen eldobtam egy molotov-koktélt és a robbanáskor beesett 50-re az FPS na ezt szeretném én eltüntetni a leendő új karesszel..A lényeg, hogy egy olyan kártyát keresek ami fix 60 FPS-el futtatja a Far Cry 4-et a fent említett beállítáon MINDIG ÉS MINDEN KÖRÜLMÉNYEK között, még akkor is ha atombombát robbantanak mellettem a játékban nekem akkor se moccanjon meg az FPS.
-
SSJPeter
őstag
válasz
nagy.matyika #11856 üzenetére
Far Cry 4-et, Metro Last Light-ot vagy Metro Redux-ot ajánlom tuning tesztelésre.
Ha vannak eredeti Metro játékaid, azokban vannak benchmarkok, ha azokat futtatod még a gép előtt sem kell ülnöd.
Rakj fel mindent max.-ra és a sima Metro Redux-ból futtass kb. 90 kört, a Last Light-ból meg 50-60-at.
Ha ezeket bírja, akkor nagyjából stabil, pár perc alatt már tuti nem fog kifagyni, és ezek után már csak játszani kell...hogy kiderüljön tényleg stabilak e a beállítások hosszú távon. -
daveoff
veterán
Akit érdekel, jövő héten lesz egy eladó pár hónapos MSI 970 gaming kártyám, hibátlan, ipon garis, jó áron.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
SSJPeter #11819 üzenetére
Valóban nem megy rosszul, sőt, lehet, hogy közelébe fog menni a Samsungnak, valószínűleg csak túl mohó voltam és túl nagy lépésekkel álltam neki a tuningnak.
Nekem is alapból 1380 ig elboostolt a kártya egyébként!
Honnan veszem észre, hogy kéne + fesz a kártyának? Eddig bármit adtam neki igazából stabilan ment még +125/350-nél is Valley és 3Dmark alatt, egy óra unity után meg mégis szó nélkül megfagyott.
-
bombibmw
veterán
válasz
szasanyi #11846 üzenetére
Általában Gigákra nem raknak és én se látok rajta.
Viszont,amikor leszeded majd az új hűtést(garancia,eladás,stb.),vigyázz,hogy mindenhonnan,nyom nélkül tüntesd el a pasztát,mert észreveszik és ugrik a gari!(#11850) h1mpi:
Jaa,hogy a G-sync!
Szép ez is.
Csak már megnézem az egykártyás végét. -
RMZ250
senior tag
Régebben kérdeztem, hogy valaki írta-e már át a kari biosát de nem kaptam választ. Már egy rakás verziójú Nvflash-t bróbáltam de nem megy. A venti min fordulatát szeretném lejjebb vinni. Régen egy GTX460-nál simán megcsináltam. Vagy van valami más progi
-
bombibmw
veterán
válasz
Locutus #11847 üzenetére
Ezt vedd,vagy ezt!
Most nagyon jó ár ez értük.Szerk.:
Ha csak ref. hűtős,akkor a 980-at szvsz.
Azért bent hagyom a többi részét a hsz-omnak,hátha valaki kedvet kap.
A Ref.-ek ugyanazok.(#11849) regener:
Igen,először nekem is furcsa volt.
Köszi!
Szerintem menne még jobban is,de majd máskor megnézem,mi a végük egyenként.
Sli-ben azért kevesebb. -
Locutus
veterán
Szerintetek melyiket vegyem:
- 970 cwr, casekingtől, átszámítva 130k-ban van (coil whine reduced, 980 ref nyákon, és hűtővel, elvileg a manli/pcpartner gyártja)
- 980 ref, gigabyte, 162k ipon/aqua stb...
Mindegyik 3 év garos... A teljesítmény inkább másodlagos kérdés, lévén csak fullhd-ban játszok a plazmán, erre a 970 is "elég". Olyat akarok, ami 24/7 üzemre megbízható, és halk, nem ciripel stb. Csak ref hűtős jöhet szóba. Ezzel az egyéb 970-eket ki is lőttem gondolom, de a ref 980-ak között van amúgy valami különbség? Miért kérnek az asusért egy 20-assal többet, más márkákért meg akár 200k fölött is?
-
szasanyi
félisten
Giga 970 G1 kártyán van-e matrica vhol, ami alapján látható szét volt-e szedve és/vagy aminek hiánya garivesztést okozhat?
-
-
ffodi
veterán
válasz
AudiA8Q42 #11831 üzenetére
Ez a szám azt indikálja, hogy hogyan sikerült legyártani az adott ASIC-et, vagyis milyen lett a GPU (mert a GPU tulajdonképp egy ASIC). A %-os értékből következik (pl.) a szivárgás mértéke, amit a GPU-Z a kis megnyitott ablakban fel is vázol röviden. Ebből aztán lehet következtetni a tuningolhatóságra (persze nem tekinthető aranyszabálynak). Ha magas a százalék, akkor alacsonyabb az alapfesz, magasabb a szivárgás és általában -a tapasztalatok alapján- léggel jobban tuningolható. (Az "általában"-t azért írtam, mert a tuningolhatóság mértéke szinte mindig a szerencsén múlik.
)
-
tapppeeer
tag
válasz
bombibmw #11830 üzenetére
Ez igy van. En meg kifejezetten emlekszem, hogy a Hynix, meg az Elpida volt a nagy szam, a Samsung meg akkor sehol sem volt, ha meg esetleg elofordult, akkor is mindenki a Hynix-ot javasolta volna... bar regebben ez a memoria-tema nem is volt tulhype-olva, mint manapsag...
-
bombibmw
veterán
-
blu79
addikt
-
bombibmw
veterán
A memóriára visszatérve kicsit...
...,régebben a Hynix volt az etelon az Elpida-val szemben,akkor sem számított semmit,mert sokszor utóbbi jobban ment,mint előbbi.
Nekem a G1-eken Hynix van.
Eddig 7600-on stabilak játékban.
Majd megnézem,mit mutatnak feljebb,illetve mérek már egy teljes rendszerfogyasztást oc-val és nélküle,bench-ben és játékban.daveoff:
Megcsinálom így is,meg úgy is.
Valami .tig fájlba menti el,ezért nem tudom már,mit dobott.
Hogyan tudom jpg-be menteni? -
daveoff
veterán
-
blu79
addikt
Egyébként annyira kicsi a különbség a Giga 970 G1 és az MSI 970 Gaming között hogy Fps ben, játékban észrevehetetlen....
-
SSJPeter
őstag
válasz
proci985 #11821 üzenetére
A 78.6% már igen csak jónak mondható szvsz, az 1418mhz-s alap boost előtt meg tényleg le a kalappal, az már önmagában nagyon magas.
Az enyém csak 1329mhz-ig boostol gyárilag 1.206V mellett...Én is úgy tudom, hogy Giga G1 TDP limitje 280W, míg pl. az MSI Gaming-é csak 220W.
Itt egy videó, ahol a csávó eléggé tört angolsággal ugyan, de a videó vége felé elmondja ezt az infót, tehát ő szintén így tudja.
Minden esetre én ha újra választhatnék a gyártók közül újra MSI-t vennék, mert nálam a halk működés számít elsősorban és a youtube-os videók alapján a G1 hűtése az egyik, ha nem a leghangosabb hűtés a 970-ek között, de persze tudom, hogy ez nem mindenkit zavar.
Amúgy ahogy felettem eggyel is írták, szerintem is az átlag usernek elsősorban az a lényeg, hogy a kártya sokáig megbízhatóan működjön.
-
Dr.Én
veterán
válasz
SSJPeter #11816 üzenetére
az enyémre csak 69.5%-ot ír... egy a lényeg...hogy gond nélkül ki bírjon nálam még 2 évet, úgy mint a GTX 670 ...
összességében nagyon meg vagyok elégedve ezen kártya teljesítményével...az hogy egy kicsit cicereg, nem zavar....Eme táp témára még kíváncsi vagyok hogy van-e köze hozzá, a cicergéshez ? de talán nem sokára megtudjuk..... -
bombibmw
veterán
válasz
Zsmester89 #11818 üzenetére
Na,ezt nem fogom megtenni egy Valley eredmény miatt.
A Heaven eredmény ezért már jobban fest,csak nem tudtam le print szkrínelni,mert valami lehetetlen fájlba mentette el.HSM:
Te még fent?(#11821) proci985:
A G1 még felboostol 1380-ig.(#11754) daveoff:
Ha azt nézem,hogy Te 1500/8000-en kaptál 80fps-t,akkor nem olyan rossz az a 110fps nekem.
De majd nyomhatnál egy Heaven-t,az talán mérvadóbb. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
SSJPeter #11819 üzenetére
78,6% itt.
viszont ettol fuggetlenul
fun fact: 1418ig boostol gyarilag a kartya 1.218V mellett (ez igy eleg sokmindent megmagyaraz), es 70%ig megy a TDPjenek. tehat bejott a tippem, hogy 200Wot eszik.
ja igen, 1418as boost az gyari ertek, nem nyultam OChez. vö gyari 1178, illetve a papiron 1329es G1 boost clock.
ez arra is magyarazat, hogy hogyan dongoli foldbe a 7850OC CFet olyan jatekokban is, ahol ment a CF rendesen... max 20-30% elonyre szamitottam, kaptam kb 60%ot. es igy eleg durva, hogy 20% gyari OCvel jon a kartya (tehat vettem nyomott aron egy 980at kb teljesitmenyre).
ja igen, borderlands2 folyamatosan 90% folott terhel eyefinityben, 98ig is felment, szoval kell a furmark tesztelni.
--
picit vegiggondolva akkor az en karim durvabban boostol alapbol, mint par embernek a max OCja itt a topikban, durva.
-
SSJPeter
őstag
válasz
nagy.matyika #11817 üzenetére
ASIC qualitym 70.7%-szóval ez se jött be
Ahogy nézegettem a számokat, 70% fölött már nem tekinthető az rossznak...direkt rákerestem nemrég itt a topicban és talán 1 valakinek volt 80% körüli, a többieknek még talán 70% se nagyon, persze nem mindenki írja ide be és egyesek szerint nem is nagyon számít...de látod neked sem megy annyira rosszul az a kártya, sőt...
Szerk. Na akkor felettem van egy újabb 70%+ -os
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
SSJPeter #11816 üzenetére
ASIC qualitym 70.7%-szóval ez se jött be
Most próbálgatva +125/300 al szépen ketyeg a kártya, kopp kopp és hozott kb 10%-ot. Szerintem megállok és elfogadom azt a tényt, hogy ennyit tud biztonsággal. Most szépen elmentem magamnak ezt a profilt és vissza teszek alap órajelre mindent, mert még mindent bőségesen kiszolgál, csak bennem volt a mi van ha majd később..
, de ezzel szerintem mindenki ki így van.
Köszönöm szépen mindenkinek az építő jellegű hozzászólásokat!
Új driver engem megszívatott, mert érdekes, hogy VSYN-cel 60 FPS-nél is volt, hogy csúszott a kép 200 hz-es tv-n. Visszaraktam az előzőt és most újra kerek neki a világ
-
SSJPeter
őstag
válasz
nagy.matyika #11814 üzenetére
A GPU-t sem tudja mindenki ugyanannyira húzni, ez szerencse kérdése elsősorban, de van arra nézve indikáció, hogy mennyire bírja kb. a tuningot a GPU.
Nézd meg az ASIC quality-jét a GPU-dnak, elvileg minél magasabb %-os a minősége, annál többet mehet tuningban.
Hátha a tied jó fajta és kárpótol majd Hynix ramokért.
Ha még nem hallottál erről, akkor úgy kell megnézni, hogy a GPU Z ablak felső szegélyére kattints rá és válaszd ki a "Read Asic Quality" sort...
Amúgy, mint mondtam én a ramokat amúgy sem nagyon akartam tuningolni, mert MSI-nél 4 modul sajnos egyáltalán nincsen hűtve, 980-nál viszont igen, ott sima ügy a tuning, persze 970-nél is lehet, csak nincs hozzá kedvem, meg minek?
Most játszogattam a Far Cry 4-el 2-3 órát és 1379mhz-n a GPU már néha-néha beleütközött a 100%-os TDP limitbe, úgyhogy azt hiszem én itt a GPU-val is meg fogok állni, mert a limitet nem fogom feljebb nyomni.
Az új driver óta a karim 4X TXAA-val is elviszi a játékot ultrán, úgyhogy feleslegesen nem fogom itt izzasztani... -
ffodi
veterán
válasz
nagy.matyika #11814 üzenetére
Nincs itt alapvetően jó, vagy rossz "fajta" memória, mint ahogy a tuningra sincs garancia. Az általánosságban elmondható, hogy jelenleg a Samsung RAM-okkal szerelt vga-kon jobban lehet tuningolni a VRAM-ot, de ettől még minden más tekintetben teljesen egyenértékű a Hynix-szel szerelt verziókkal. (nyilván a költséghatékonyság miatt tértek át a Samu-ról Hynixra, nem a userekkel való kib@szás vezérelte őket.....)
-
nagy.matyika
aktív tag
A mostani információk tudatában elvileg a GPU-t ugyan úgy tudjuk húzni, mint Samsunggal és a memóriát kell csak kifigyelni? Arra gondoltam, hogy megpróbálok majd egy 7500 körülit, hogy azt szereti e, de ha tényleg nem a legjobb fajta memória a Hynix, akkor lehet békén hagyom, hátha még a végén megdöglik
-
-
nyega
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest