Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabika0001
senior tag
-
fsb1000
nagyúr
válasz
csabika0001 #4698 üzenetére
"Ezzel azt akartad írni hogy egy jobb minőségű terhelhetőbb 4 fázisú tápellátás jobb lehet mint egy 6 fázisú."
Nem... félreérted vagy félremagyarázod
Én nem ezt akartam írni hogy "jobb" (ilyet sehol nem írtam), hanem azt hogy egy 6 fázisú nem biztos hogy jobban terhelhető mint a 4 fázisú. Konkrétabban: egy jól méretezett 4 fázisú tápáramkör is hibamentesen el tudja látni azt a feladatot amit egy kisfogyasztású (jelen esetben <200W) áramkör igényel a speckója alapján.*****
Közben elmentem ebédelni és átgondoltam még egyszer a példám. Sőt egy fiatalabb kollégámnak a szitú részletezése nélkül fel is vázoltam az analógiát a tápáramkör és a robbanómotor között. Egyből értette..... Úgy tűnik nem fals a példám, vagy annyira biztos nem fals, hogy valaki nyeglén ezt írja rá:
"Vagy nem gondoltad át amit írna akarták vagy nem érted amiről beszélsz."Arra a megállapításra jutottunk, hogy még szerény absztrakciós készség sem kell ahhoz, hogy valaki elfogadja a tápáramkörök fázis számához hasonlóan a robbanómotorok hengerszámának növelése is teljesítmény amplítudó stabilitást eredményezhet.
Persze lehet, hogy a frissdiplomások erről nem tudnak...... vagy nem ültek még boxermotoros 2 hengeres járgányon.
-
csabika0001
senior tag
válasz
fsb1000 #4697 üzenetére
Szerintem amiket leírtam egyáltalán nem üti egymást csak te kiragadtál 2 szót és összehasonlítod.
"Csak az a baj hogy még mindig nem érted, hogy azt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a 6 hengeres dízel motor "erősebb", mint a 4 hengeres benzines, ha a hengerek űrtartalma nem ismert vagy a motor névleges teljesítményét a gyártó nem adta meg."
Ezzel azt akartad írni hogy egy jobb minőségű terhelhetőbb 4 fázisú tápellátás jobb lehet mint egy 6 fázisú.
Hát nem !Kéne szervezni egy ilyen össznépi találkozót összehasonítás gyanánt és akkor sok minden kiderül!
De igazából erről kár beszélni úgy van ahogyan írod a "Szóval én is úgy gondolom" bekezdésedben.
Szóval én ezzel(részemről) lezárnám ezt a témát és keresek egy Gyros-ost a környéken -
fsb1000
nagyúr
válasz
csabika0001 #4696 üzenetére
(#4696) "Az hogy hány fázisú a tápáramkör , nem az a lényeges adottsága hogy több energiát tud átadni persze ez sem utolsó."
Pontosan erről beszélek.
*****(#4687) "4 fázisú tápellátást látok ezt ugye mindenki tudja....minél több annál stabilabb és terhelhetőbb".
Ezt te írtad tegnap csak nem akartam kifogásolni, mert nem téves egy bizonyos kontextusban, csak pont azt nem tükrözi amit most leírtálSzóval én is úgy gondolom érdemes átgondolni mit hogy írunk le, mégha tisztában is vagyunk a fogalmakkal, könnyen tévútra vezethetünk másokat.
Remélem abban megegyezünk, hogy a tápellátó áramkör terhelhetősége nem elsősorban attól függ hány fázisa van. Azt soha nem vitattam, hogy a stabilításban ne lenne szerepe a fázisok számának.****
Az hogy te parasztvakításnak tartod az UD-t az legyen a te dolgod.
"Ez tök jó 70micronnal már erős fényű smd ledet le bírtunk hűteni"
Számolj utána mit is jelent egy ekkora nyáknál 2 réteg esetén, és mi lehet a hatása.
Nyilván nem a léghűtés kiváltását célozza..... -
csabika0001
senior tag
válasz
fsb1000 #4693 üzenetére
Bocsi ha belebonyolódok de a példád nem igazán tükrözi a valóságot.
4 vagy 6 hengeres kocsi és mellé említetted az űrtartalmatVagy nem gondoltad át amit írna akarták vagy nem érted amiről beszélsz.
Ha tanultál elektronikát vagy mikro áramköröket akkor nem írsz ilyesmit.
Az hogy hány fázisú a tápáramkör , nem az a lényeges adottsága hogy több energiát tud átadni persze ez sem utolsó.
Hanem azt hogy ezt milyen amplitúdó stabilitással viszi át persze nem mindegy hogy ez egyen vagy váltó feszültség.
Jelen esetben DC feszültség van tehát egy állandósult állapotot kell bizonyos tolerancia sávon belül tartani.
Ha ez a feszültség szint stabilabb akkor egyértelmű hogy a processzor működése is stabilabb.
Az hogy mennyi rezet használnak szerintem parasztvakítás éppen te mondtad hogy nem látni a nyákon!
Ráadásul a nyák alapján nehezen hiszem el hogy ilyen besűrítés mellett növelték volna a a rézvastagságot a nyákon.
[Ez lenne az] 70micron vastagságról van szó. Ez tök jó 70micronnal már erős fényű smd ledet le bírtunk hűteni "szóval tényleg jó vastag". -
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #4693 üzenetére
Ez már mosdatás
A fórumon legtöbbet a gigáról lehet olvasni panaszokat, ez logikus is, ha egy gyártó a spórolást tekinti fő szempontnak a kártya megépítésénél. A tuningpotenciál meg kártyától és gyártótól független, lutri. Bár az újabb gigáknál látható, hogy memóriában kevesebbet mennek, tehát már annál is spórolás történhetett.
-
fsb1000
nagyúr
OK, utánanézek.....
Csak az a baj hogy még mindig nem érted, hogy azt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a 6 hengeres dízel motor "erősebb", mint a 4 hengeres benzines, ha a hengerek űrtartalma nem ismert vagy a motor névleges teljesítményét a gyártó nem adta meg.*******
A nyákok leírásánál ki lett hagyva a többrétegűség, az alkalmazott rétegek vastagsága (réz), ami a gigánál az UD kódnevet viseli meg egyéb ficsőrök amik képről nem olvashatóak le. Továbbra is hiányzik a logikai kapcs. rajz. és az alkatrészlista.
Ezek nélkül csak tenyérjóslás kategória két elektronikai készüléket "mérnöki" szemlélettel összehasonlítani, marad az hogy fórumon olvastuk jóska-pistától hogy x kártya jobb. Persze van más lehetőség is: vagy mérünk sok VGA-n, vagy korrekt statisztikát nézünk, pl tuning listátak. Nem itt a fórumon, hanem több százt eredményt összesítő oldalakét, ahol látszik, melyik gyártó VGA-ja volt képes nagyobb tuningra.
Ebből is lehet következtetni valamire... akár a tápellátó áramkörök tulajdonságaira is.******
És persze az ASUS induktív alkatrészei nem zizegnek és nem túlságosan melegednek, mert kb azonos "újjításon" alapulnak mint a Gigáé. (meg az MSI-é, csak az nem reklámozza spanyolviaszként)
-
akkor borult meg ez a topik amikor egy kalap ala kerult a 660 es a 660ti, mar latszik hogy szar otlet volt
-
Bile Demon
őstag
A kártya a melegedést is igyekszik kordában tartani. Azt figyeltem meg, hogy 73 fokon visszaveszi a boostot 1 vagy 2 lépcsővel, a feszültséget is 25mV-al és csak akkor boostol újra a max értékre, ha 70 fokra vagy az alá csökken a GPU hőmérséklet.
Gyári és a moddolt BIOS esetén is így működik.Amúgy a BOOST-ot az alábbi dolgok korlátozhatják vagy csökkenthetik:
-TDP limit elérése (100% TDP felett visszaveszi a boostot, kivéve ha az afterburnerban ki van tolva a csuszka...)
-Túlmelegedés
-Vrel: megbizható működéshez szükséges GPU feszültség (a különböző boost frekvenciák különböző feszültséget igényel, ami minden egyes GPU-nál más), szerintem a GPU-ban van egy táblázat amit gyártáskor kitölt az nvidia, ebben az van, hogy melyik boost lépcsőhöz milyen GPU fesz tartozik, ezért ha csak a GPU feszültséget emeli valaki, akkor automatikusan magasabb frekvenciára boostolhat a GPU és ezért lehet az, hogy két azonos pl. MSI TFIII kártya különböző frekvenciára boostol. Pl az enyém 1111MHz-re, de van olyan szerencsés felhasználó, akinek pl. 1163MHz-re... szóval ez a táblázat nem a BIOS-ban van, mert az minden kártyánál közös.
-Vop, "Működési feszültség", ezt nem tudtam értelmezni
-GPU kihasználás (értelemszerűen, ha sok az üresjárat, az is csökkenti a boost frekit) -
-
csabika0001
senior tag
Szakmai szemmel nehéz bármit is állítani hiszen nem ismerjük ezeket a speckó tranzisztorokat meg fet-eket.
Egyetemen sokat foglalkozunk áramkör tervezéssel tina , eagle programok sokaságával. Nyilván egy ilyen vga-nyák nem szimplán auto route-al készül sok minden más is befolyásolja.Giga 660OC
Elégé össze van sűrítve a nyáklapon minden főképp a tápáramkör felőli részen. Ezt főképp a vezetősávok vastagságának csökkentésével érik el(grid).Ez azzal jár hogy néhol jobban melegedhet ahol több áram folyik át.
Ez arra enged következtetni, hogy spórolás volt a fő szempont! Fontos dolog ami a másik két kártyánál másképpen van hogy a 12V felőli tápcsati köré nem rakunk zavarérzékeny alkatrészeket és nem utolsó dolog a melegedés sem.
Ha jól számolom "csak" 4 fázisú tápellátást látok ezt ugye mindenki tudja....minél több annál stabilabb és terhelhetőbb.MSI 660OC
A borda miatt sok minden nem derül ki a képről. Viszont a 6 pines csatit kitették a nyák végére.
Azért egy fokkal kulturáltabban van megtervezve az egész. A sok felesleges passzív smd alkatrészt átvitték a hátoldalra. A grafikus processzort vezérlő chip (jobb oldalt felfelé) és a hozzá tartozó tranyó u10 van. A tekercseken nem látni semmit passz.
Hasznos hogy próbálják a rezet használni hűtés gyanánt ezért van sok kimaratlan rész.Asus 660
Egyértelműen még a laikus is látja komoly tervek alapján készült mindennek megvan a helye.
Digi VRM chip ez valami saját tervezés ha jól tudom. Nem tudom milyen tekercsek ezek, csicsás az biztos talán TUF gyártmány.Nem mindegy ezeknek a minősége mert a kapcsolgatás során egyik állapotból a másikba önindukció miatt elég magas áramértékeket vannak(18-25A) és ha ezt nem bírja egy idő után melegszik és ha melegszik akkor elmászik az ellenállása stb.... Szóval ha márkás az csak jó!
Több fázisú tápellátás. Szerintem a TI-ken jobban megoldották ott kitették a nyák bal oldalára úgy nagyobb eséllyel kimegy a házból a meleg amit termel.
Lényegében hasonló a véleményem mint az MSI ről.Kondenzátorokról kár beszélni mindegyiken ugyanolyan van kb mind szilárd alapú kondi.
-
Speed®
titán
Kívülállóként annyit megjegyeznék, ha félretennétek az ellenszenveteket, még egész konstruktív eszmecseréket is folytathatnátok..komolyan, nem lehet ezt értelmesebb kereteken belül megvitatni? Vágom, hogy vannak sérelmek, de azért lehetne ezt másképp is..peace meg minden, ha meg nem, jön a banhammer
Módosított BIOSal TDPlimit vagy hőmérséklet okán ér véget a Boost szárnyalása, esetleg figyeli a hardver/driver, mikor hibázik a ketyere és visszavesz? Tehát intelligens/állítható védelemmel van dolgunk vagy hardveres? Nem olvasgattam vissza, szóval ne kövezzetek meg, ha 2 oldallal arrébb kitárgyaltátok
-
fsb1000
nagyúr
hmmm... te valamit nagyon tudhatsz, hogy ilyen magabiztos vagy.
Sajnos a képek alapján én nem látom, hogy miben lenne jobb egyik VGA mint a másik.
A képekről azt pl. meg tudom állapítani, hogy a tápellátó áramkörök nem azonos fázis számúak, de sajnos azt nem látom, hogy konkrétan milyen alkatrészekből épülnek fel. Te látod a típusszámokat?Ha tudnál adni egy kapcsi rajzot azon eligazodnék elég gyorsan, katalógusból vissza tudnám nézni az alkatrészek paramétereit, de ezen adatok nélkül korrekt "szakmaisággal" semmi nem mondható, legalábbis nem több mint tenyérjóslással.
Nem tudom.... érted amit mit írok?
Az önmagában nem jelent egyértelműen "minőségi" előnyt, ha egy VGA tápellátása több fázisú mint a másiké, mert lehet épp a több fázisú épül fel silányabb minőségű, vagy gyengébb paraméterű alkatrészekből, esetleg más elven, más frekvenciám működik.
Én nem tudom, hogy ez így van az ASUS tekintetében, de ha megadod az alkatrészlistát akkor talán el tudom dönteni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
csabika0001 #4680 üzenetére
Köszi! Ebből mit tudunk meg?
Melyiken vannak a gyengébb alkatrészek? Konkrétan miben rosszabb mint a másik kettőé.A konkrét kérdésekre nincsenek konkrét válaszok, csak általánosítások.
-
fsb1000
nagyúr
Persze... de konkrétan melyik alkatrészről lehet elmondani, hogy a Gigán gyengébb minőségű, és az mire alapozható azonkívül hogy egy fórumozó ezt állítja?
Van alkatrészlistája valakinek, van dokumentációja az adott kártyáról? Vannak eredményei a dedikált mérési pontokról?Vagy maradunk annál az érvrendszernél, hogy itt olvastuk.
-
kovsol
titán
válasz
fsb1000 #4669 üzenetére
A kondenzátorok és ellenállásokat, hogy kitől szerzi be simán tetszés szerint választhatja meg a gyártó. Itt pl lehet minőségbeli eltérés. Vagy akár a ram modulok is lehetnek más fajták. Nyák vastagság, hossz. VRM -en is lehet spórolni. Számtalan módja van, hogy miben térhet el két azonos GPU val felszerelt kártya.
Nekem volt pl egy GIGA 7870 (OMG atista) kártyám, és teljesen meg voltam vele elégedve, de azt elismerem tényleg sok embernek volt már rá panasza. Én kifogtam egy jó példányt, mert ilyen is van azért.
-
fsb1000
nagyúr
Tudod az itt a gond, hogy megjelent néhány (korábbi)atibárat, és az eddig egységesnek tünő GTX660 tulajokat próbálják megosztani.
Amíg ők nem voltak itt (téged is beleértve) addig senki nem próbálta a saját GTX660-át jobbnak beállítani mint a másikét, bár mindannyian elmondtuk a véleményünket. Még a giga hűtéséről is. (keresd vissza az én hesz-emet ez ügyben kb 1 hónapja)
"Egyre inkább az van kialakulóban az emberekben, hogy ha valamit megvesznek akkor az az isteni termék"
Látod... ebben egyetértünk, csak abban nem hogy ez kikre vonatkozik ebben a topikban. Az ATIsta attitüd átjött ide is. Ez mutatkozik meg a meddő és epénisznövelő vitákban is.
Kár volt.Most már nem azon megy a vita hogy az ATI vagy a NVIDIA a jobb, hanem azon hogy kinek jobb a GTX660 VGA-ja és bizony Ő mennyire okos volt, hogy azt választotta a másik meg mennyire csóró hogy 4K-ért a silányabbat vette.
Gusztustalan ez.... én ebből nem kérek. Öreg vagyok már ehhez a színvonalhoz. -
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4674 üzenetére
Hol beszéltem én az Asus-ról? Azt is elolvashatnád mit írtam a giga hűtéséről. Csupán ha újra kéne választanom, már csak az itt olvasottak alapján, inkább kifizetném a többet az Asus vagy MSI-ért. És nem a hűtés miatt.
(#4676) fsb1000 : Hagy már ezt az ati barát troll szöveget. Ha mással nem tudsz mindig ezzel jössz elő. Ki beszél itt ati-ról. Ne kezd már megint... Az a gusztustalan amit te művelsz. Ahogy kiforgatod mindenkinek a hsz-ét mint ahogy ebben is teszted. Senki nem csórózik itt senkit, csupán megosztjuk a tapasztalatokat. Ez tényleg ennyire fáj neked?
-
fsb1000
nagyúr
A hűtésen kívül, konkrétan melyik alkatrész gyengébb a Giga GTX660-on, amiért azt mondjátok az ASUS minőségibb.
Ha ez kitétel csak a hűtésre vonatkozik, azt nem vitatom, de nekem úgy tünik elég gyorsan sikerült általánosítani a hűtés-ből most már az egész kártyára vonatkozóan..
Egyébként egyetlen szakcikket sem olvastam még, ahol a Giga WF hűtését gyengének tartanák.
A saját véleményem az hogy a nagyobb méretű ventillátorok előnyösebb zaj/légszállítási paraméterekkel rendelkezhetnek., -
Peat;)
veterán
Szerintem felesleges itt elmondani a véleményed. Egyre inkább az van kialakulóban az emberekben, hogy ha valamit megvesznek akkor az az isteni termék, nem baj ha esetleg már gariztatva volt, vagy kis ráfizetéssel garantáltan jobb minőséget kap, ajánlja továbbra is, egyfajta önigazolásként. Nem baj ha csak ebben a fórumban az asus-ra és msi tf3-ra nem találni panaszt, míg a sima 660-as gigabytera én már kb 5! alkalomra emlékszem, attól még az a szuper vga..nekik. Én sosem ajánlottam olyan terméket másnak ami nálam megfordult és hibát produkált, sőt akkor sem ajánlottam olyan általam birtokolt és megelégedéssel használt terméket ha tudtam hogy sok a gond vele vagy éppen nem éri meg. Egy ilyen birtokolt terméknek a topikjában természetesen ki is utáltak az őszinte véleményemért, a ph!-n már más szelek fújnak mint régen.
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4671 üzenetére
Ez miért baj? Senki nem fogja azt hazudni, hogy csapágyas a gigám, vagy 0 tuningot tud a gigám, vagy nem bírja a gyári oc-t a gigám. Vagy szerinted igen? Ha én itt olvasok 10 ilyen kariról de másnál nincs ilyen hiba persze, hogy ezt fogom tovább adni.
(#4673) Peat; ): Ott a pont.
-
szasanyi
félisten
Igen, annyit valóban megér bár a minősége ellenére az MSI hűtése tényleg nem olyan jó. De én például csak ehhez jutottam hozzá mint új termékhez (számlával, papíros garanciával) ilyen jó áron, szóval nekem csak ez volt jó alternatíva (akkor még 82k volt iPON-ban). És bár elégedett vagyok és eddig semmi problémát nem tapasztaltam, mint mondtam ez akkor sem fog változni ha jelentkezik a hűtés zörgésének problémája.
Mindemellett jegyezzük meg azért azt is, hogy a Gigabyte 3 éves garit vállal a termékeire ami nem lutri vagy zsákbamacska számlás, garis cucc esetén szóval én továbbra sem aggódom. -
csabika0001
senior tag
Ha ennyire belebonyolódtunk mit szólnátok ahhoz hogy csinálnánk egy nagy tesztet igaz fogalmam sincsen mikor és hol hányan.
Olyasmire gondolok hogy rászánnánk egy napot összeegyeztetni és akkor mondjuk én egy MSI 660 Twin Frozr III OC val tudok beszállni , több modellt is összehasonlítani egy időben tesztek fotók mármint csak sima 660 -ra vagy TI -re gondolok. De ez csak egy felvetés.
Szerk: áh baromság mindenki másfelé lakik kicsit elkalandoztam bocsi -
szasanyi
félisten
De ha olyan anyaghasználat és masszivitás jellemezné mint az MSI TwinFrozr vagy ASUS DUII hűtéseket, akkor az ára is olyan lenne. Csodák nincsenek, valamit valamiért. Legrosszabb esetben a ventik (és az egész keret) helyett kell egy másik 12cm halk venti, mivel maga a hűtés príma már meg van oldva.
-
lowzor
veterán
válasz
Faterkam #4657 üzenetére
Nekem meg már első ránézésre az jött le. Egy papírvékony kis műanyag, gyenge minőségű, hangos ventikkel, rossz felfogatással. Nekem egyszer a kezemben maradt egy giga 6870 soc egyik ventilapátja, mikor megakartam pörgetni a ventijét. Ez nem vicc, tényleg így volt. Utána adhattam el áron alul a híres minősége miatt.
-
Faterkam
addikt
-
válasz
Faterkam #4657 üzenetére
egy gond van ezzel a hűtéssel - a keret és a ventillátorok felfüggesztése egyáltalán nem stabil. az összes felfüggesztési ponton képes rezonálni, ill. abban sem vagyok biztos, hogy a ventillátorok zörgése nem a rögzítés gyengesége miatt van. a hűtési teljesítményével abszolút elégedett vagyok, és nagyon halk - amikor üzemszerűen működik.
-
kmisi99
addikt
Kinézetre valóban szép de kb elég gagyi minőségű az a műanyag kerete mikor megfogtam kb meghajlott. Meg a fő bajom az volt hogy bios moddolni kellett hogy ne halljam a ventijét mert 35% on nekem kihallatszik a gépből.
-
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4645 üzenetére
Tápos topikban most nem tudom mi a helyzet, de régen amíg segítettem ott mindig neves oldalak rendes műszeres mérései alapján ajánlottuk a tápokat. Amiről meg nem volt teszt, de köztudottan szar elektronikával készül inkább nem ajánlottuk. Akkora már a választék, hogy nem éri meg kockáztatni.
(#4652) predakon: Senki nem statisztikázik, most őszintén neked nem tűnik fel, csak itt topikban, hogy csak gigával van baj? Nekem is kapásból csapágyas volt. Amúgy a hűtése nagyon jó az az egy dolog amiatt még ajánlott nálam.
-
lowzor
veterán
válasz
predakon #4652 üzenetére
miért állnék szemellenzősen?
A cikkemnél is nekem estek páran, hogy biztos AMD fan vagyok, azért lett ez a teszt eredménye, aztán most itt ülök egy NV-vel a gépemben.
Nincs sehol szemellenzőm, csak nem fogok senkinek ajánlgatni egy gagyi alkatrészekből felépített terméket, mert erősen ott van a pakliban, hogy szívás lesz vele. Persze ha valaki nem engedheti meg magának azt a pár ezer ft pluszt, amibe egy minőségibb VGA kerül, az is érthető, bár egy 50k-nál kezdődő VGA-nál azért az már furcsa.amúgy kis ízelítő: vagy ez:[link] vagy ez: [link] a legtöbbnél előbb utóbb előjön.
-
taknyi
aktív tag
Azért az sem utolsó szempont, ha nem kell olajozni, mert a nélkül is kiszolgálja a működési ciklusát a termék. A vélemények nem a levegőből lettek általa kitalálva, felhasználók írták, tették hallhatóvá a youtub-ra. Engem biztos szétb@..na az ideg, ha kiadnék 50 rugót és ilyen pitiáner dolog miatt kellene több hétig gariztatni. Természetesen valamit valamiért adnak a piacon mindenki osszon, szorozzon majd döntsön pénztárcája, meggyőződése és megfogadott, vagy éppen elvetett mások tanácsai alapján.F
-
szasanyi
félisten
válasz
csabika0001 #4648 üzenetére
Bizony nem az, és bár ez sem csodaszer de biztosan rendkívül hatékony! Nem tudom most mennyi, saccra úgy 9-10k körüli lehet /doboz. Viszont a doboz kialakítása olyan, hogy lehetetlen szétszedés vagy szétvágás nélkül maradéktalanul kiönteni a tartalmát, ezért bőven elég ha vkitől be tudsz szerezni egy frissen facsartat amit félig tölts fel jóféle, szintetikus olajjal és kész!
Akár évekig használhatod nagyobb sikerrel mint bármi mást. Ha meg ez sem segít, tutira más sem fog csak a venti csere.
-
lowzor
veterán
válasz
fsb1000 #4645 üzenetére
Nem kell ahoz szakértőnek lenni, hogy valaki felismerje, hogy valami gagyi, összespórolt, legolcsóbb anyagokból készült. Aztán felőlem bárki megveheti, engem megnyugtat, hogy plusz párezer ft-ért minőségi, megbízható cucc van a gépemben. Van rá 3 év garancia? fasza...Aztán vagy legariztatják, mert elkezd zörögni, csörögni, vagy nem. Meg 3, vagy annál több hétig nem lesz VGA a gariztatás miatt.
-
szasanyi
félisten
Nem igazán tudom miről beszélsz, és remélem nem is fogom megtudni. Ha meg mégis, majd kitalálom mit csináljak vele... vagy az is lehetséges, hogy akkor már majd az új tulajdonosa.
predakon: pár ventinél (nagyon zörgő, hangosnál is) kipróbáltam már, és állítom ez az elixir mindent visz!
Gondolom nem ismeretlen a METABOND adalék neve, amit én ugye kiváló minőségű szintetikus motorolajhoz keverve használom. 2-3 csapp csodával határos javulást okozott a (mindenféle) ventik túlnyomó többségénél.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
predakon #4635 üzenetére
Ugyanaz a szajkózás megy mint a TÁP topikban.
0 ismeret, de 99-szer olvasta már mástól és leírja 100-adiknak szakértőként, hogy XY táp a géped is tönkreteszi. Vegyél minőségi tápot mert az jó.Megvan a dolog lélektana.
Vettem a fáradságot és végig olvastam némelyek egyedfejlődését a TÁP topikban.
Először csak kérdezett, majd belőle lett a tájékozatlanok útbaigazítója és végül a megkérdőjelezhetetlen véleményű szaki.Arról fogalma sincs mi az a kosz_fi, vagy hogy mi is az az atx2.0, de tutira megmondja hogy a tápnak milyen belseje van és az jó vagy rossz, ezért aztán meg ne vedd vagy ha mégis, akkor jobb ha be sem kapcsolod.
-
válasz
szasanyi #4642 üzenetére
Vagy wd40-et
, annyira rohadtúl leszarom hogy mit csinál a venti basszus, az én kártyámon 3 venti is van sőt legalább 10 éve giga az alaplapom és a kártyáim, soha semmi gond nem volt velük. Engem az utóbbi hetek általánosító, statisztika hangosztató idiótaságok húznak fel.... na meg a hűtés, max 61 fokos a kártya, de az sem érdekelne ha 70 lenne....
Mindegy, már rájöhettem volna, hogy ez a téma is szélmalomharc. -
-
szasanyi
félisten
Legfeljebb meghallom, de azt sem hiszem. Jó átlagos, nem ultrahalk a gépem (2 ház-, 1 CPU-, plusz VGA ventikkel) úgyhogy ezért nem fogok magamon eret vágni, sem VGA-t cserélni.
De ha bekövetkezik a termékek jelentős részénél, még akkor sem lehet rossz, és nem ajánlott véleménnyel lenni a Gigabyte kártyákról! Említés szintjén mindent, aminek alapja van csak hát az már nem úgy hangzik. -
válasz
petike2014 #4628 üzenetére
ezért kérdeztem. az ASUS hűtése azért jobban össze van rakva, mint a Giga-é, de a Giga is megfelelő. azt döntsd el, hogy mennyire fontos a hűtés, és akkor megkapod a választ, hogy 50-ért érdemes a Giga 660, vagy, ha fontos a hűtés, akkor 69-ért az ASUS 660Ti.
-
szasanyi
félisten
És ennek átlagos felhasználónál miért lenne jelentősége? Én semmi problémát nem tapasztalok, de 63k-nál most sem adnék többet érte. Ha meghibásodna ott a 3 éves (!) garancia, ami nem kevés. Ráadásul itt nem olyan népek vannak akik sokáig használnak egy VGA-át (konkrétan évekig, akár garancia időn túl is), hogy ez igazán fontos szempont legyen.
És azt továbbra sem értem, hogy azok akiknek nem volt, esetleg volt egy Gigabyte kártyája az utóbbi egy évben (mondjuk) azok miért szapulják és/vagy próbálják erőltetni az "általános igazságot"? Ez valami a sikk, vagy? Néhány darabról általános következtetést levonni nem lehet, és továbbra sem láttam olyan statisztikát, kimutatást (de javítsatok ki, és főleg linkeljétek be) ami szerint igaz a Gigabyte meghibásodásokkal kapcsolatos rémhíresztelés.
Hozzáteszem, hogy nincs Gigabyte részvényem, sem üzletem semnemvan, kvázi semmi érdek nem fűz hozzá amiért nekem ezt bizonygatnom kéne se pro, se kontra. -
Faterkam
addikt
-
Faterkam
addikt
Nem értem ezt miért írod, én szerintem teljesen rendben van a Gigabyte GTX660. Én teljesen elégedett vagyok vele! Én is azért választottam anno ezt mert 50eFt alatt volt és nincs akkora teljesítménykülönbség 660Ti és ez között, mint árban!
Figyelemmel kisérem a topikot szinte a kezdetek óta, szerintem olyan áron amin árulják, teljesen elfogadható, számomra legalábbis. 3 év gar. van erre is, szóvel, még egyszer mondom, szerintem korrekt!
-
petike2014
aktív tag
-
Vigneau
félisten
válasz
fsb1000 #4619 üzenetére
Akkor legyen még árnyékoltabb a kérdés.
Ha nem számít annyira a pénz, valamint nem akar tuningolni az egyén, akkor GTX 660 Ti-t kell venni. Egyéb esetben inkább a kistesó ajánlott - amolyan "szegény ember" gamer kártyájaként.
Ezt még lehet tetézni a használt piacon ritka esetenként fellelhető jó árfekvésű példányokkal és még árnyaltabb lesz a döntés.
-
lowzor
veterán
válasz
petike2014 #4625 üzenetére
Én még rááldoznék kicsit egy Asus-ra, vagy MSI Twin Frozr-ra. A giga nem véletlenül olyan olcsó, visszaköszön nagyon a minőségében az ára.
-
petike2014
aktív tag
Köszönöm, tökéletesen meggyőzött a hozzászólás. A gigabyte féle 660OC a legolcsóbb a piacon 51e-ért kapom, a legolcsóbb 660ti az asus dcu II-ese amire rá lehet mondani,hogy hasonló ugyan az (nem stock) és az 70e ft. Megrendeltem a giga féle 660oc-t. Köszönöm a segítséget.
-
válasz
petike2014 #4611 üzenetére
a teljesítménykülönbség nagyban attól függ, mivel játszol. a "kompjútséder"-intenzív játékokban a 660Ti inkább 15-20%-kal lesz a 660 előtt, a kevésbé AMD-barátokban akár valóban 10%-ig is lemehet a differencia. MSAA rajongóknak a 660Ti szintén nem a legajánlottabb kategória.
ha 50-ért ugyanazt a hűtést kapod, mind 69-ért, akkor én a sima 660-at választanám. -
kmisi99
addikt
Valaki nvflashnél ilyennel találkozott már?
EEPROM erase failed.
Error: Software write protection enabled unable to erase EEPROM. -
fsb1000
nagyúr
válasz
JoolsNOS #4618 üzenetére
Egyetértek. Bios moddolt VGA-t Bios moddolthoz hasonlítsunk.
A gyárit meg a gyárihoz.Azt gondolom, ha a GTX660 beesett 50K alá, akkor a Ti is követni fogja egy kis áreséssel, de persze aki most akar venni, annak nagy dilemma az a 20K különbözet.
Sok mindentől függ, hogy mennyire számít 10-15%-nyi fps többlet, de ez esetben a 20K-t én sokallanám érte. -
lowzor
veterán
válasz
Ne viccelj már...10-15% plusz teljesítmény távolról sem ér meg +20k-t. Ezen még gondolkodni is hülyeség. A másik az, hogy bios moddal el lehet érni sima 660-al is egy húzott 660Ti teljesítményét.
-
*Tata*
senior tag
válasz
petike2014 #4613 üzenetére
Hát ha másra is kellene, akkor a 660 is remek választás. Avval sem lősz mellé.
-
*Tata*
senior tag
válasz
A véleményem az, hogyha megvan rá a pénzed vedd a TI-t, rosszul nem jársz vele mert jó áron van. Az más kérdés, hogy a 660 is elég a Full HD-ra, de itt ott kompromisszummal.
-
fsb1000
nagyúr
Mutattam neked két ASUS GTX660 biost, ami csak órajelben különbözik.
Azt is mutattam, hogy több 10 bájtnyi eltérés van a kettő között csak a végén a fájl többi részét nem is érdemes megnézni ezek után.Azt se mondtad rá hogy bikmakk.
Gondolom azért mert ez megcáfolta azt elképzelést, hogy a bios-ok csak órajelben különböznek, és még nagy szakmaiság se kell hozzá, hogy ezt bárki belássa az ellenkezőjét, ha megnézi a képet amit mutattam.Volt értelme 1 percet dolgozzak vele? Nem
Úgyis ugyanazt a passzát szelet fújjátok majd tovább. Holnapra elsüllyed a hsz-em, azt lehet oltogatni, hogy a BIOS csak órajelben különbözik. -
fsb1000
nagyúr
válasz
predakon #4606 üzenetére
Én vagyok a hülye. Jobb ha csak bólogatunk mindenre. Széllel szemben nem lehet véleményed.
GPU-kat nem válogatják és kész!
BIOS-ok egyformák, csak az órajelben különböznek (ellenpélda nem számít)
A Giga gyakrabban hibásodik meg.
SLI megy híd nélkül is
XY ATX2.0-ás TÁP hazavágja a géped -> sose vegyél olyat.A lényeg: Amit soxor olvasol az interneten az igazzá is válik!
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4605 üzenetére
Először is nem a haverom asdxv. Akkor várjuk a pontos mérési eljárást ami alapján kiválogatják a chipek-et komolyabb gyári tuninghoz, ha már Te itt ennyire kened vágod a témát. Szerintem itt nem mi vagyunk a gázak... De fölösleges is erről többet beszélni, nem lehet veled itt semmit értelmen megbeszélni. Ilyen előélettel a fórumon miért is csodálkozom...
-
fsb1000
nagyúr
"Asic quality alapján nem fognak neked tuningra válogatni."
LOL: EZ tisztára olyan mikor az egyik újság leírja, hogy állítólag Gézát zöld sapkában látták egy nyílvános WC-ben,.
Másnap jön a másik, hogy biztos forrásból tudja géza rendszeres látógatója a nyilvános WC-knek és mindig zöld sapkában jár oda.Neked is gratulálok!!!!!
Cseppet se zavarjon, hogy én soha sehol nem írtam, hogy az ASIC quality lenne tuning válogatás alapja. Ez neked meg a haverodnak lehet valami ötlete, én ilyet soha nem írtam.Nagyon gáz ez gyerekek....
-
taknyi
aktív tag
A bios flash-nél dosban először a jelenlegi (gyári lementett) biost kell berakni az nvflash-be, majd unlockolni, utána berakni a moddolt biost és azt flashalni?
priviben is felvilágosíthatna aki csinálta, nekem a videó kicsit kusza(gk106.rom unlock, majd ua. csere és flsh), de ez az én hibám...
-
Asbee
veterán
válasz
fsb1000 #4584 üzenetére
Azért neked írom mert te kérdezted szoktam-e összehasonlítani. Nem szoktam de azt asus-t hasonlítottam, mert volt már több asus kártyám és többek között 660 és 660tiben is nézegettem. Illetve kifejezetten az Asusról beszéltünk.
(#4585) ST05: Nem válogatnak semmit. Pont 680 lightningnál vannak ilyen gondok, hogy előfordult nem egyszer, hogy nem tudta a gyári tuning órajeleket. Ha valahol akkor ott indokolt lenne a válogatás de ott sincs.
(#4596) fsb1000: Asic quality alapján nem fognak neked tuningra válogatni. Feszt belövik az alapján, hogy tdp-be beférjen azt helló. Ha tetszik ha nem tuningra nem válogatnak ilyen tömeggyártásnál chip-eket. Az egyedi vid-et szintén csak emiatt adják. Más szivárgású chipek, valami alapján be kell lőni, hogy tdp-be beférjen. De továbbra sem értem miért vagy itt a ph-n ha neked itt mindenki hülye senkinek nem fogadod el a válaszát és teszed mindenre a megjegyzést... és igen Abu-nak előbb hiszek mint neked. Bocs.
-
imrufo
tag
Ha van a gépemben egy Asus alap 660 ti, és mondjuk venni akarnék hozzá még egyet hogy SLI-t építsek, mindegy lenne, hogy melyiket veszem hozzá? Alap, OC, vagy TOP? KIcsit meghozta a kedvem ez az Ipon-os akció.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Spórolós topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest