- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kona005
senior tag
Egyenlőre még full HD sem lenne, 1440*900-ba nyomulok még...
Mindig is vonzott a két kártyás rendszer, csak most ahogy nézem lehet még egy másik ház is elférne mert leraktam a 2. slotba a karit és biza nem sok helye maradt szegénynek... Lehet inkább csak egy 770 lesz majd
-
BiP
nagyúr
Ezért furcsa nekem, hogy miért dupla neki. És az eddigiek alapján inkább az övé lóg ki a sorból.
Amire tudok még tippelni, az hardverek eltérése. Pl, proci, alaplap, vagy a PCI-Express csatoló. Ahogy nézem, neki újabb alaplapja van. Talán az.Szerk: marcusa-nak is Z77-es alaplapja van, és neki is 12e.
-
Chappy
tag
Oké köszi! Nekem is így tűnt, hogy nem annyira akarják levinni, max majd egyszer kivonni. Akkor már csak az van hátra ogy msi vagy asus.
(Egyébként a játékot persze eladni terveztem, így inkább 660-at veszek, a várakozást meg azért kérdeztem, mert ha minden jól megy most végzek az alapképzéssel és mesetrképzés előtt pár hetem van gameelni)
-
-
marcusa
addikt
Nekem az volt. Én elégedett voltam vele, melegedett nálam, de valószínűleg csak a gyenge hűtésű ház miatt...
Idle nem hallani a hangját, viszont terhelés alatt azért megjön a hangja, tehát picivel hangosabb mint az Asus, de nem tragédia.(#6922) Faterkam nem azért váltottam le a mert bármi gond lett volna vele, egyszerűen mindössze 3k ráfizetéssel tudtam Asus 660ti-re váltani, így nem sokat gondolkodtam
(#6917) Faterkam Nekem 85%
1293/7280MHz-en tudom max használni, felette kezd el hibázni.
-
AAntii
őstag
Msi 660
Számomra még load sem volt hangos, idle pedig végképp nem, hozzátartozik a dologhoz, hogy engem a 70 fok körüli hőmérséklet sem zavart, ebből kifolyólag 10-47%-ig engedtem az Afterburnerben a ventilátort pörögni.
Ha nem lett volna hirtelen árcsökkenés a 660ti-knél, akkor még egy darabig maradt volna. -
AAntii
őstag
Nem azt írtam, hogy a chip az, hanem, hogy teljesítményre tudja azt, mivel arra a kérdésre válaszoltam, hogy mivel van pariban. A válasz az eggyel későbbi hozzászólására ment a kollégának technikailag (arra nyomtam, tehát elismerem, bamba voltam), de a szövegkörnyezetből szerintem egyértelmű, mire válaszoltam. Az azonos teljesítményű (de nem azonos chippel rendelkező) Tahitinél pedig kevesebbet fogyaszt továbbra is.
-
LSL1337
őstag
Most Humble Bundle után újra feldobtam a Mirror's Edge-t, és driverben bekapcsoltam mindent amit csak találtam, minden élsimítást a maxra, és WOW, nagyon durván nézett ki 4 év után is.
pláne hogy PC után PS3-n is tologattam trófeák miatt, de a 720p tönkreteszi a látványt.
be is teszem most egy óráramost hogy így eszembe jutott
-
kalap12
tag
..ok...pedig ez egy overclockos 650, és érdekes módon az 5 éves lassabb gpu és ram órajelű 4870-esem a grid 2 és far cry 3-at akadás nélkül vitte max felbontáson! Lehet hogy gépet kell tényleg cserélnem, procit alaplapot ramot a kártya alatt, mert nem tolja neki eléggé??
-
Bjørgersson
félisten
Egy budapesti nagykerbe (Compmarket) szólt a gari, így az a srác intézte nekem, akitől vettem, mert mindenféle céginformációt kellett megadni, ami nekem nincs. Elvileg javították, viszont olyan hibája is volt, amit szerintem nem lehet javítani. Az alábbi linken meg tudod nézni.
(#6146) Puro: [link] Az enyémnek ugyanolyan poros a hűtője, mint mielőtt visszaküldtem, úgyhogy gondolom nem cseréltek ezen semmit.
-
Peat;)
veterán
Más jó nevű gyártók alkotásai meg kerepelnek és instabilak, 2x is tapasztaltam. Aki jót akar magának tápügyben a jelenlegi piacon az XFX-et vásárol
Pampers: teljesen mindegy mit mondunk, úgyis ki fogod próbálni. A processzorod baromi keveset fogyaszt asszem, így szerintem nem lesz gond, csak ne húzd a vga-t.
kovy29: vagy nem, annak a márkának is vannak olcsó (és rossz) változatai. Az meg röhej hogy a user olvasson utána napokig melyik modellje a jó. Nálam valami iArena volt talán tőlük, annak a ventije csapágyas, 1-2 napig, aztán 1-2 napig jó, gariztatás kilőve. FSP400: kezdődő venti gond + valamiért ettől a táptól a házból is kihallatszódott a vga-n a tekercsek zizegése, ezt így gariztatni megint nem lehetett. Régen FSP bluestorm: 4 év után resetelte a gépet. Nekem elég volt belőlük, de nyilván mindenki a saját tapasztalataira épít, aminek alapja lehet egy peches kör alapja is. De XFX egyszerű mint a faék, bármelyiket veszed valószínűbb hogy nem lesz gondod és alig drágább, sőt.
-
DNS_65
senior tag
Sajnálom, a downgrade az valahogy mindig szomorusággal tölt el.
Hu, szuper, már várom az írást - arra kiváncsi lennék, kipróbáltad-e a BF3 multi részt a 2020/660Ti komboval - ott sztem azért előfordulhattak random belassulások az intezivebb harcjeleneteknél (csak közelitő min/avr. fps-t nem tudnál mondani BF3-rol?).
Most futottam át a cpu/vga cikkedet ahol az volt a konkluzio h 4 magra fel, lehet hogy mégis van élet kevesebb magon is? -
PandaMonium
őstag
Az iPon -nál előfordul ilyesmi. Olvastam a mini-ITX topikban, hogy még régebben volt, hogy 13.000Ft - ért árulták a Bitfenix Prodigy házakat (pedig akkor tájt 25k fölött voltak boltokban). Meg én is még az AMD -s lapomat 10k -val olcsóbban vettem náluk mert pont elcsíptem egy ilyen leárazást.
-
PandaMonium
őstag
Hát azért plusz teljesítmény is van benne alaposan, de szerintem is igaz, hogy 80.000Ft -ot nem ér. A 660 most a legjobb ár/teljesítmény arányú kártya Nvidia oldalon szerintem, de ilyen jó áron kihagyhatatlan a Ti (ráadásul úgy is kissé régi már az egerem, örülök a Roccat-nek
).
-
Faterkam
addikt
-
petike2014
aktív tag
Köszönöm, tökéletesen meggyőzött a hozzászólás. A gigabyte féle 660OC a legolcsóbb a piacon 51e-ért kapom, a legolcsóbb 660ti az asus dcu II-ese amire rá lehet mondani,hogy hasonló ugyan az (nem stock) és az 70e ft. Megrendeltem a giga féle 660oc-t. Köszönöm a segítséget.
-
szasanyi
félisten
És ebből mi derül ki? Az, hogy ezzel a termékkel szvsz nem az átlag usert/gamert célozták meg - nálunk biztosan nagyon nem! Ha azon kevesek közé tartozol akiknek nem gond egy valag pénzt kifizetni egy ilyen kártyáért (mert van jó sok, amiből jut is marad is) vedd meg. Az esetben lehet én is azt tenném. De ha hónapokat kell spórolni egyéb szórakozás, vásárlás, család stb. rovására (esetleg nincs még kisebb megtakarítás, lakás, autó vagy van de az is hitelből)...aki ilyen kártyát ésszerűtlenül és nagyjából fölöslegesen (csak a birtoklási vágyát kielégítendő) és az anyagi lehetőségit ennél fontosabb dolgok rovására túllépi arra nem tudok mást mondani csak azt, hogy prémium ökörség. A baj sokaknál az értékrenddel van, aminek egyébként a hw gyártók/forgalmazók nagyon örülnek.
És persze az ilyen és hasonló fórumok nagyon megfelelőek a részben-, vagy teljes egészében mesterségesen generált igények, és az alapján a vásárlás ösztönzésére.
-
szasanyi
félisten
Hol írtam én olyat?
Aki teheti és kell is neki a prémium kategória (VGA, Tv, mobil, tökmnd1) az vegye. Én azt mondtam, hogy nálunk a túlnyomó többség nem engedheti meg magának, pár hülye meg akár részletre is megveszi (és igen, azok az a véleményem de ezzel sem vagyok egyedül).
-
szasanyi
félisten
fsb1000 & gbors: ez mind igaz... de pont elég a vaknak, hogy nem lát. Márpedig hiába a jó termék, sokak vagyunk "vakok".
Persze ha a fiam mondjuk nem egyetemre járna (aminek általában ismertek a nem épp alacsony költségei) és éppen ki is tudnám fizetni én akkor sem vennék ilyet - prémium kategória ide vagy oda. Ahhoz, hogy vki ilyen kártyát vegyen nagyon nem elég, hogy ki tudja fizetni. Persze én már öreg vagyok, másképp látok dolgokat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Próbáld ki azokon a pályákon, ahol a kocsik fényszórót kapnak. Rögtön a rajtnál látható, hogy a hátad mögötti autó megvilágítja a kocsid hátulját, míg klasszikus render mellett ez nincs meg, mert csak a fényszórók effektjei látszanak, de a hozzá tartozó fényforrások már nem. Egyszerűen le kell spórolni a fényforrásokat, mert nincs elég power ahhoz, hogy klasszikus FR-rel lehozzál 1500 pontfényforrást.
Valószínű, akkor azért, mert forward+ nélkül eleve nincs elég fényforrás, tehát eleve kevés virtuális pontfényforrás keletkezne, vagyis sok hatása az effektnek nem lenne klasszikus FR mellett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az EGO motor sosem használt deferred rendert. Klasszikus forward render volt. A PC-n a konzolos leképző annyival egészült ki, hogy DX11-es módban kapott post-process effekteket, hogy fake megoldásokkal megteremtsék azt az illúziót, hogy van elég fényforrás a pályán. Ebből a szempontból a nappal és az éjszaka külön post-processt használt. Az éjszakai jóval megterhelőbb volt. Ugyanezt a rendert hozzák tovább évek óta. Nagyjából 100 fényforrást tud hatékonyan kezelni, szóval főleg trükközésekkel dolgozik az egész. A DiRT Showdownban egészült ki a motor az advanced lighting opcióval. Ez annyit csinált, hogy a klasszikus forward rendert lecserélte a forward+-ra, és persze így már a trükközésekre sem volt szükség, mert a hatékonyan kezelhető fényforrások száma a sokszorosára nőtt. Tudtommal ez a mód úgy 1500 fényforrással dolgozik (ennyi szvsz elég is egy modern játékhoz).
Eleve, ha deferred renderről váltana, akkor nem lenne ekkora a különbség:
Itt ugye a fényforrásoknál a klasszikus forward render az autókon spórolt, így a bekapcsolt lámpák csak látszanak, de nincs fényük. Az advanced lighting opciót bekapcsolva fényt is kapnak, így látható, hogy a két kocsi mögötti autó megvilágítja a kocsik hátulját, de az is látható, hogy a buggy megvilágítja maga előtt az utat.A VPL-GI az nem kapcsolódik funkcionálisan a forward+-hoz. Önállóan is működik, csak nem olyan jó a minősége, mint advanced lighting mellett. Ez ügye abból ered, hogy tizedannyi fényforrás van a klasszikus forward renderrel. Ezért érdemes az AL-t és a GI-t együtt használni. Az új forward++-ban van egy beintegrált VPL-GI, hogy gyorsabb legyen az egész. De az a része is inaktiválható a kódnak, ha nincs rá szükség, viszont itt a VPL-GI már nem működik önállóan, ami persze nem egy nagy veszteség, hiszen úgy sem lenne elég fényforrás a jó eredményhez.
-
szasanyi
félisten
Nem vitatom, hogy igazatok van ti. én tájékozatlan vagyok a témában (nekem nulla azaz 0 az érdeklődésem az autós játékok iránt).
És itt nem lehet megint az, hogy lesz a lényeg, hogy melyik architektúrának kedvez a játék grafikai motorja? Mert ez a legborzasztóbb, hogy veszel 70-80k körüli összegért egy erős, felső-középkategóriás VGA-t és vagy jól megy rajta egy adott játék, vagy nem. Ez az ami egy (rossz) vicc. És visszajutottunk az eredeti problémához: két különböző (NV és AMD) VGA kell 2x100k-ért, hogy ez biztosan kiküszöbölhető legyen, vagy mi?
-
szasanyi
félisten
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Sleeping Dogs esetében a Titan sem remekel. Nem a memsávszél okozza a fő problémát, hanem a komplex AA, amit beépítettek. Ez rengeteg kontextusváltást követel meg a hardvertől a fejlesztők szerint. Ezért erős a GCN benne, mert sokszor gyorsabban vált kontextust mint bármilyen más hardver. A Hitman esetében már több szerepe van a memsávszélnek az eredmény kialakulásában.
Véleményem szerint az új konzolok mellett a DX11.1 is egy elavult izé. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de brutálisan kell egy új DX verzió még az év vége előtt, mert a konzolok SL-je sokkal, de nagyon-nagyon sokkal jobb, mint az aktuális HLSL vagy GLSL. Valszeg a DX11.1 nem lesz hosszú életű, és jön egy DX11.2-es frissítés, vagy a másik lehetőség, hogy a PC-sek nézik a konzolok szebb grafikáját. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a piac érdeke, szóval az MS fülét rágni fogják a gyártók.
-
szasanyi
félisten
Nekem is csiklandozta a fantáziámat ez a Kepler, gondoltam kipróbálom ezt (mert a 670 brutál drága nekem). Én némileg rosszabbra számítottam, így kellemesen csalódtam és még pénzem is maradt a 7950-ből. És ahogy elnéztem a GTX700 sorozatról szóló hírt nem is biztos, hogy hamar kell (érdemes) cserélni.
-
szasanyi
félisten
Akkor jó, nekem nem teljesen ez jött le - bár Te megrögzött "tuningőrült" vagy, úgyhogy neked tuti az a fontosabb, legfeljebb a szomszéd szobában nem tévéznek.
gbors: de ha a fogyasztást nézed mindjárt nyilvánvaló lesz.
Vigneau: igen, valszeg elég az is, csak csináld meg mert lehet ez okozza. Nem sok idő, úgyhogy annyit mindenképp megér, hogy lásd mi a helyzet úgy.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
kovsol
titán
Mondjuk azért 1250Mhz fölé lehet húzni azokat a ramok attól még, hogy annyira vannak csak hitelesítve. Nekem három 78xx kártyából 3 vitte eddig stabilan 1450Mhz felett. Volt egy Tahite-LE kártyám is azon mondjuk más fajta ramok vannak az 1725 -t vitt.
Mondjuk a tuningra tényleg fölös alapozni. Max ha használtat vesz az ember és tudja mire számíthat. -
joysefke
veterán
mondjuk az igaz, hogy egységnyi számítási teljesítményre vetítve a 660-nak nagyobb a sávszélessége, így azt fogja a kettő közül (660/660ti) arányaiban kevésbé visszafogni a szűkös sávszélesség ha valamennyit tunningolsz rajtuk. Ergo a cikked alapján azt feltételezném, hogy egységnyi GPU freki-emelés esetén a memória órajeleket békénhagyva a 660-nak emelekedik jobban, százalékban kifejezve a tényleges teljesítménye. /jó nyilván tesztekre lenne szükség/
És ugye Te írtad, hogy a 660Ti OC-ja akkor ér igazán valamit, ha ugyanakkor mértékben sikerül húzni a memóriát is, azáltal, hogy ez a szűk keresztemtszet ne legyen a GPU sebességéhez mérve még szűkebb.Ha összevetjük a 660 és a 7870 sávszélességét, a 7870-nek eleve némileg több van (katt), illetve a 660-nak jóval magasabb órajelen jár a memóriája mint a 7870-nek, ebből én azt feltételezem, hogy a 7870 memóriáján százelékosan nagyobb emelést lehet elérni, mint a 660 memória frekijén /ugyanakkora abszolút emelés nagyobb százalékos változást fog nála jelenteni/, (nyilván ez konkrét memóriatípusoktól és példányoktól függ) tehát ha csak nem tudod a memórát jobban húzni a kártyákon, mint a GPU-t, akkor szerintem a 660 memóriaéhsége a 7870-hez képest (GPU+mem húzás esetén) tovább növekszik.
nyilván a legtisztább az lenne, ha sok konkrét kártyán le lenne mérve a tunning max mértéke és hatása, de ez ugye behezen kivitelezhető.
J.
-
Ernest.
tag
Az én gépemet nappal nem is hallom csak este (van benne cooler dögivel, de minden 1100-800 RPM körül), a power LEDet is letiltottam, így a vinyó led villogásából látom h megy a gép, ha a monitor kikapcsol
Este azért hallatszik, mellette nem aludnék, de azt garantálom, h csukott ajtó mellett, már az ajtó mögül sem mondod meg, h be van e kapcsolva.. (Gigabyte 660ti kártyám van) A lakótársamnak valami ótva régi gépe van, amibe egy 4k-s táp van, ami olyan hangos, hogy a lakás másik végéből is hallani csukott ajtók mögül is
-
-
-
-
Puro
aktív tag
Értem.
Majd készítek gpu-cpu kihasználtság logot a hwinfoval. Általában mindent fullra toltam a 460 esetén is, 2x msaa vagy FXAA-val. A 460OC 815-1750-2200-ra van belőve.
@marcusa: 3,6GHz a max, amit ezzel az alaplappal stabilan el tudok érni, felette már a win betöltésnél kifagy. Fesz emelés ide-oda. Rammal nem lenne gond, mert azok 1600-asak és azt a plusz 100MHz körülit simán vinnék.
-
Metro2033: 1920x1080, DX11, 4xMSAA, 16xAF, Very High, DoF: on, Tess: on.
Az összes játéknál maximális beállítások, 1920x1080 felbontás és 4xAA.
zsinor008:
Min fps-t nem mindenhol mértem és ezeket nem is nagyon jegyeztem fel, ahol mértem ott kb ugyanaz az arány volt mint az átlag fps esetén. Ahol 660Ti-vel valami játszhatatlan volt maximális beállításokkal (Metro2033) ott a 680 is elvérzett. -
Crysis
660Ti: 55,18
680: 60,83Crysis WH
660Ti: 55,01
680: 60,03Crysis 2
660Ti: 61,8
680: 67,1BF3
660Ti: 59
680: 68CoD4
660Ti: 188
680: 201Batman AC
660Ti: 99
680: 108Metro 2033
660Ti: 32,1
680: 29,3Sniper Elite V2
660Ti: 37,1
680: 40,5Boost órajel minkét kártyánál 1240 volt Afterburner szerint, mivel mindkét VGA-nak kb itt volt vége. Memória mint az már előzőleg is írtam 7000Mhz. 130k-ért vettem akkor az Asus 680-at és 80k-ért a a Giga 660Ti-t... Mindenki döntse el hogy melyik éri meg jobban, de gyanús hogy ahol a 660Ti kevés ott a 680 is elfogy.
-
zsinor008
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- 3 Év Gari - Asus RTX 3060 12GB Dual V2 OC 192bit
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest