-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ricshard444 #2199 üzenetére
garancia terén meglehetősen merevek, és a korrektség határát nem mindig a megfelelő oldalról közelítik meg...
-
-
válasz
ricshard444 #2194 üzenetére
az, hogy szinte azonnal megjelenik az áraiban az árfolyam-emelkedés
-
-
Gainka
őstag
Ja és szerintem nekem böven elég ez a hütös modell is mert látom it ph-n a forum 90%a a tuningolásrol szol
én meg nem vagyok hive
-
Gainka
őstag
Hali
Nem tudja valaki mi oka van annak hogy ennyire mennek fel az árak? Számomra kicsit felfoghatatlan hogy a Gainward gtx 660 már volt 55ezer is ... ja és ha valakinek van ilyen tipus irna róla pár dolgot tapasztalaott volt e vele gond stb köszönöm -
Nem értem miért olyan fontos a 60 fps, nekem mindig az a szempont hogy ne lássak lassulást, ha ez megvan nekem tök mindegy hogy hány fps. HDMI-n szoktam játszani 42-es tv-n xbox 360 wireless joyal.
-
-
válasz
ricshard444 #2179 üzenetére
kevés a zefpéess.
-
-
-
Puro
aktív tag
válasz
JoolsNOS #2171 üzenetére
Igazából én kicsit többre számítottam
, mivel nem FHD-ban játszom, így a tesztekben elért értékekhez képes nálam még plusz pár %-ot hoznia kellene. Azt hittem, hogy elindítok egy gépgyilkos játékot és a mutató kiakad legalább 60-on
De nemsokára végzem és elkezdem a monitorozást.
-
-
Puro
aktív tag
Értem.
Majd készítek gpu-cpu kihasználtság logot a hwinfoval. Általában mindent fullra toltam a 460 esetén is, 2x msaa vagy FXAA-val. A 460OC 815-1750-2200-ra van belőve.
@marcusa: 3,6GHz a max, amit ezzel az alaplappal stabilan el tudok érni, felette már a win betöltésnél kifagy. Fesz emelés ide-oda. Rammal nem lenne gond, mert azok 1600-asak és azt a plusz 100MHz körülit simán vinnék.
-
a 460 és a 660Ti között nincs 120%, inkább olyan 90%. a sima 660 az olyan 60-70%-kal gyorsabb a 460-nál. a 460OC és a 660OC között hasonló lehet a különbség, amennyiben a 715MHz-es 460-ról és az 1033/1098-as 660-ról van szó.
1280x1024-ben minden bizonnyal van CPU-limitációd, de ettől még a stabil 60 fps-nek a legtöbb helyen meg kellene lennie. persze ha a BF3 az multi, akkor ott lehet kevés a processzor a 60 fps-hez.
-
Puro
aktív tag
Szerintetek egy Gigabyte N66OC-2GD-hez elég a Core i5 760? A proci turbo boostol egészen 3,5GHz-ig, de játékok alatt vegyes tapasztalataim vannak. Előtte GTX460OC volt, ahol a BF3 40FPS-el ment vele, ott most a 660-al kb 50-60 között mászkál, de több játék alatt is képes ingadozni
Nálam a natív felbontás 1280x1024 85Hz. Ott van pl az Unigine Valley, néha beáll 30FPS-re, ha a vsync-et bekapcsolva hagyom, kikapcsolva felugrik 85-re stabilan. Tegnap jó pár gépzabáló játékkal megnéztem, de olyan bődületes teljesítmény ugrás nem volt. Logoutos cikkben a 460-hoz viszonyítva a Ti 120%-od ad, akkor ez kb legyen 100%. Tuti nincs annyi. Talán cpu limitem van? Az alaplap Giga P55USB3 8Gb rammal 1333MHz-n. Én azt hittem, hogy legalább meg lesz a stabil 60FPS.
-
van itt olyan kolléga, akinek 660-asa van (nem Ti), i5 2500k-ja, és megvan neki a sleeping dogs? megkérném egy tesztre...
-
A gpu core emelésével sokkal drasztikusabb volt a változás mint a memóriáná, de ha mondjuk +58 helyett +59-et adtam a core-nak akkor a valley már simán kidobott a felénél. Meg akartam találni mi az én kártyám maximuma, 1mhz-enként szarakodtam, azt nem mondom hogy megérte de közben tanultam is
-
-
..
-
OC esetén a core órajel emelése jelent többet teljesítményben vagy a memória órajele? Mert ha a core fontosabb akkor megpróbálom úgy emelni hogy visszaveszek a memória órajeléből.
-
Alpachino
veterán
válasz
marcusa #2138 üzenetére
igen tök ugyanazon konfig, minden kari esetében ami az utóbbi időben hozzám került.... és még procilimitre sem lehet panasz
De összeségében nagyon meg vagyok elégedve az ASUS 660 DC2-vel, mert egy kiegyensúlyozott karinak tartom és kategóriáján belül pont hozza az elvárható teljesítményt ami azért elvárható egy játékos karitól
Még ami tetszik benne az a fogyasztás, zaj, melegedés...semmi hangja még 50% venti mellett sem és 60 fokot még nem monitoroztam FC3, crysis3 alatt semBocsi elírtam és belekerült a felsorolásba..... a Crysis3-at 7870-el nem mértem, mert akkor már nem volt meg, Őt 7950-el mértem csak, ill. most a 660-al, de a crysis2 7870/660-is mértem. Érdekes, mert alapon tényleg közel azonos, bár így is kicsit gyorsabb volt a 7870, de tuningolva, persze normális feszmentes tuningal mérve, ami az én 7870 esetében 1180MHz-volt, már nőt a különbség....vagyis olyan érzés, mint ha a 7870 tuning hatására jobban skálázódna egy kicsit....
-
Alpachino
veterán
válasz
marcusa #2136 üzenetére
Sajnos a DM 11-ben még nagyobb a különbség a 7870 javára, de ahogy tapasztalom, most már így kb. egy hét használat után, a többi általam játszott gémekben ( Crysis2, BF3, MOHW, crysis3....stb) is erősebb, persze van ahol kevesebb és van ahol több, de erősebb....(talán a MOHW amiben kb. hozza) , ami nem meglepő a netes tesztek láttán, de azért reménykedtem, hogy tuning/tuning mellett behozza a 7870-et a "kis" 660-am
Heavent és valleyt sajnos nem futtattam a 7870-el
-
Henker2
addikt
A 314.21-es beta driver-rel egy "elég" húzott és szerintem jó eredmény: 4660
-
Blaise
veterán
Tegnap kijött az új 314.21 béta driver, aki Tomb Raider-el játszik, melegen ajánlott frissíteni, 45-60% közötti gyorsulást hoz állítólag.
-
batt
aktív tag
Én is köszönöm szépen a válaszokat!
-
tombar
senior tag
(#2119) pcsabat
(#2120) Bile Demon
köszi a válaszokat! -
Bile Demon
őstag
Meg tudom erősíteni, hogy a ciripelés csak zavaró, de a kártya nem fog tönkremenni emiatt. Az előző kártyám ciripelős volt, főleg játék menükben logó megjelenítése alatt vagy Heaven benchmarkból kilépés közbent.
Olyan helyeken, ahol az FPS több száz vagy ezer értéket ért el (ezért nem is zavart, mert csak ritkán jött elő). Évek alatt sem romlott el a kártya.A jelenséget amúgy az okozza, hogy a kártyán lévő VRM tekercsek, esetleg a kondik vagy maga a NYÁK az áram változás hatására (amit a GPU terhelésének változása okoz) mikrométerekben mérhető deformációkat végeznek, és ha ezek az apró mozgások épp olyanok, hogy hallható frekvenciájú hang tartományba esnek, akkor sípol, cicereg stb.
Nekem alaplapokkal volt ez állandó probléma. (Abit IC7, emiatt cseréltem is (nagyon zavart, de nem romlott el az se) és a második teljesen hangtalan volt, aztán a Gigabyte P35-DS3 DS3R P45 DS4 ezeket is cserélgettem az egyik már elfogadható volt, de az meg más miatt nem jött be (elindulási problémák...), nem gariban, úgyhogy kész ráfizetés... végül az Asus P5Q Deluxe ami teljesen hangtalan és jó lett... De most pl a HP Elitebookom is zavaró hangokat ad, de az nem érdekel, mert alig használom.
Azonos típusú kártyákon is lehet, hogy ez egyik hallható hangokat ad a másik meg csendben van, ha az egyiken a tekercs jobbra sikerült, jobban ki van öntve gyantával és nem tud megmozdulni. Ez is olyan mint az overclock, szerencse is kell hozzá, hogy ne legyen rajta egy olyan alkatrész se, ami hangot kelt.
Nekem is MSI kártyám van, de ez eddig még soha egy árva hangot nem adott, ebből a szempontból jó.
magyarul:
-felesleges várni a komolyabb tünetekre, mert úgysem fog elromlani,
-ha zavaró, és valaki nem tud vele együtt élni, akkor meg le kell cserélni a kártyát, de ez nem garis téma. -
pcsabat
őstag
Tombar + Batt: semmi baja nincs a kártyátoknak. Volt a ciripelésről szó már számtalanszor, tápok, vga-k, alaplapok vonatkozásában. Még cikk is született róla itt ph-n. Semmivel nem lesz rövidebb a kártyák élettartama, mint a nem ciripelősöké.
Gariban sem fogják cserélni ezért őket, nagy valószínűséggel - jogosan egyébként. Több kára lesz a kártyának, ha valami kevésbé hozzáértő megpiszkálja.
-
batt
aktív tag
Nálad mondjuk lehet táp is akkor!
A bajom nekem is az,hogy vagy nem akarták vagy nem tudták megmondani,hogy ez mennyire hat ki a kártya élettartamára úgyhogy engem kur...a idegesít! Nem olcsó kártya volt!
Vagyis retteghetünk,hogy a gari idő alatt ki jöjjön a probléma,legalábbis akkor ha tényleg anyaghibás a kari!
Még ha a gariba reprodukálni tudják a cicergést akkor is azt fogják mondani,hogy zavaró de nem befolyásolja a működést,így nem tudnak vele mit csinálni! !
De nem akarom elvenni a kedved és meg próbálhatód az ipon garit hátha szerencséd lesz! De írd meg mi lett belőle majd! -
tombar
senior tag
hali!
engem annyira nem zavar -mármint maga a hang- viszont pont a mögöttes hibalehetőség igen. viszont ha no para, akkor annyira nem lényeg, mert ráküldöm 60%ra a fanspeedet és nem is hallomaz az érdekes h full loadon semmi ilyet nem tapasztalok, idleben, nV panelben, élményindexnél szintén semmi.
-
batt
aktív tag
Szia!
Pont ugyan ez a problémám!
Ugyan az a karink és én is iponbol vettem!
Beszéltem már sajnos sok mindenkivel ez ügyben(msi vel, msi magyarországi szervizzel,ipon szervizzel stb!!Nekem azt mondták nem valószínű,hogy a kondi csinálja hanem valami a kártyán áram szabályzó tekercs vagy mi! (na jó most lehet valami új terméket találtam fel!
)
Nekem speciel Bf3 alatt nem csinálja de windows élmény index és az nv driverben!Ipon azt írta vigyem vissza és le tesztelik de sajnos ennek semmi értelme,mert 2 hétig agyon tesztelik majd a jól meggyűrt kártyát vissza adják,hogy semmi baja! Sajnos ez mást haverom tapasztalata Ip-el!
Úgyhogy én sajnos várom,hogy valami komolyabb tüneteket produkáljon és megy vissza gariba! -
tombar
senior tag
furmark alatt full loadon (42% venti 70 fok gpu, itt lenyomtam) semmi hangja sincs.
elvileg kondik miatt van ez a boldogság. van rá esély h iponnál legarizzák? -
tombar
senior tag
sziasztok!
van egy msi 660 ti pe-m és bf3 alatt a gép éles cicergő, kerregő hangot ad ki. odadugtam a fülemet a táphoz (450es fsp saga) és a vgahoz de kb ugyanúgy hallottam ezt az éles magas frekvenciás hangot. valami tipp h mi lehet? fanok alacsony fordulaton mennek, talán 8%ot ha emel rajta, viszont ha a felbontást változtatom, vagy a felnyomom ultrára, akkor érezhetően erősödik a hang. -
pcsabat
őstag
válasz
papírzacsi #2108 üzenetére
elnézést, akkor vedd semmisnek amit írtam. Azt hittem játék közben produkálja ezt.
-
ETOM
addikt
Guru3d forumon is látni ilyen hibákat szóval lehet csak a driver szar. Bár nekem nem volt eddig, de én 60fpsel nyomom.
-
belinho
senior tag
válasz
papírzacsi #2104 üzenetére
Ott van a képen, DirectX hiba, nincs semmi baja a kártyádnak, pakold fel mégegyszer a DirectX-et!
-
belinho
senior tag
válasz
papírzacsi #2098 üzenetére
Megkéne nézni valami más játékot is!
Lehet csak egy programhiba, és a kártyának semmi baja! -
pcsabat
őstag
Akinek hasonló problémája van mindenképpen próbáljon finoman feszt emelni/órajelet csökkenteni, mert az szinte biztosan megoldja. Csak elég tré dolog, hogy úgy lőtték be gyárilag a kártyákat, hogy kevés az alapfesz (persze ez nem mindegyiknél van így), de ha már párnál előfordul az elég sok ideggel jár a felhasználónak és nagy presztízs vesztességgel a gyártónak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest