- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
- OLED monitor topik
- Léghűtés topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Energiahatékonyabb lesz a Lunar Lake az új Arc meghajtóval
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy egy ilyen táp elég lenne egy ASUS GTX 660 Ti-nak ? Gép többi része szerintem nem annyira fontos, régi 775-ös deszkában döcögne. Illetve ahhoz kéne még segítség, hogy látom hogy valamelyik tápon kettő 12V-os ág van pl 20A + 20A. Ez össze is adódik vagy hogy működik ? Azt tudom, hogy 660 Ti 24A kell a 12V-os ágon, és ezért nem értem ezt az egészet.
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok kaptam egy msi gtx 660 2gb oc tf2 kártyát és erre keresnék egy gyári biost illetve hogyan tudom majd feltenni a vbiost a kártyára milyen parancsal(nvflash64.exe ésaz utána lévö kapcsolokra meg ilyenekre gondolok)? Elöre is köszönöm.
-
bossvico
senior tag
Hali. Vettem egy msi gtx 660-at. Érdemes a pasztát kicserélni, még nem volt? Lefuttattam egy trsztet az unigine legújabbját, ott 78 fokos volt max.
-
Kingfisher1
tag
Üdv!
Még mindig használom hibamentesen 5 éve. A kezdetén lecseréltem a gyári hűtőt erősebbre. Gigabyte
-
Vertigo
aktív tag
Megvan a cucc, DP-n szepen viszi a 4k 60Hz-et.
-
Vertigo
aktív tag
-
Vertigo
aktív tag
Sziasztok, az utolso 3 oldalt es a bevezetot olvastam el, ott nem talaltam valaszt, igy elore is bocs, ha mar redundans a kerdes.
Van egy asus 660ti oc-m (2gb) es most cserelem le a monitoromat egy 4k-s-ra.
Eddig hdmi-n hasznaltam, azon keresztul tudtommal max 30hz-en tudnam hasznalni az uj szerzemenyt, viszont van a kartyan dp is.
Van tapasztalat, hogy 4k 60hz-en rendesen muzsikal e dp-n keresztul?
Esetleg kabelnel erdemes odafigyelni valamifele verzio jelolesre? -
lotuska
tag
válasz
sfdrakex #9227 üzenetére
A kartyat kiprobaltam a masik gepemben, es egybol megy, en ezt nem ertem...
Ott a tap egy 4 agas Bequiet, agankent 18A-errel.
Az LDLC erosebb, egy agas, raadasul vitte zokszo nelkul 275W TDP-s R9 390, aminek a fogyasztasa a duplaja a 140W-os GTX 660-nek.
Igazabol egy 2004-es jatekra kellene leginkabb "World of Warcraft Vanilla", es ezert is idegesit rettenetesen ez a szarakodas. Kenyelmesen eleg lenne a GTX260 ereje is, csak ahhoz meg a driver tamogatas szar. Ha meg ebben a Core 2 Duo E8400 gepben hagynam akkor ugy erzem a proci ereje lenne sovanyka hozza...
Otlet? Probaljam a PCI express foglalatot tisztitani? Csak egy PCI Express foglalat van a P67-es lapomon az a baj...
-
lotuska
tag
Sziasztok, az "Azonnali VGA-s kerdesek oraja" topic-ban tettem fel a lenti kerdest. Tudna valaki ebben segiteni? Koszi!
1.)
"Sziasztok,Asus GTX 660 DirectCUII azt csinalja, hogy neha nem ad kepet inditasnal, 1-2 reset utan megy. Van, hogy 5 reset utan sem. Displayport-rol beszelunk elsodlegesen, de a HDMI-t es a VGA->DVI-t is kiprobaltam, ugyanez. Megjegyzem, hogy tobb mint egy eve vettem a kartyat es akkor is neha ezt csinalta.
A Zotac GTX 260 AMP-vel ez a hibajelenseg nem jelentkezik, VGA->DVI kimenttel, probaltam csak es tokeltesen mukodik.
Kerdes mi lehet a gond? Szoftveres vagy haldoklik a kartyam?
A gepem az adatlapomon i5 2500k, windows 7 64 bit.
Koszi elore is a segitseget!"
2.)
"Csak inditaskor, es nem mindig.Tapot kizarnam, elotte egy R9 390 MSI GAMING-et vitt es egy 4.4GHz-re huzott 2500k minden problema nelkul.
Windows is volt azota ujrateve, erdekes, hogy mikor tavaly megvettem akkor csinalta, sot amikor eloszor a gepbe kerult, alig tudtuk eletre kelteni, az elado is mellettem volt, aztan csak addig dugdostuk a kimeneteket mig Displayport-tol adott jelet. Aztan fel evig ment hiba mentesen, es utana ujra elojott, akkor HDMI-re valtottam, majd ismet fel ev hiba mentesen.
Most ujra elojott. Egyik nap 3x ujrainditas utan adott csak kepet, masnap 5 ujrainditas utan sem, cserelgettem a kimeneteket, de egyiken se adott jelet, felidegesitettem magam es kiszedtem a masik gepem-bol a GTX260-at es azzal jatszok most..
Megjegyzem, hogy nalam mindvegig gyari orajelen uzemelt, hiba mentesen artefact nelkul.
Megprobalom a topic-jaban is feltenni a kerdest.
Koszonom."
-
Smaresz
újonc
sziasztok ! le szeretném cserélni a palit gtx 660 ti kártyámat. procim i5- 2500. a kerdesem az lenne hogy mit birna el. illetve mi lenne az amire erdemes lenne valtani. kb olyan 50-60 ezer ft ertekben.
-
Ezt a drivert használom jelenleg a GTX660 Ti kártyámhoz: 378.49 WHQL
Van esetleg újabb?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Ricsimokus #9222 üzenetére
Nem.
-
Ricsimokus
újonc
Sziasztok. Szeretnék venni a Gtx660ti extrem amp!-om mellé mégeggyet . Szerintetek érdemes?
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Gtx660 2ventis gigabytenál mennyire mehet fel furmarkban a hőmérséklet? -
rolii92i
tag
Hali!
Hogyan viselik a korosodást az itteni kártyák?
Mik a meghibásodási arányok? -
lotuska
tag
válasz
lotuska #9215 üzenetére
Valami cicereg a gepembe, de nagyon, es veletlenszeruen, van, hogy 2 orat is.Irtam tapos topikba, de nem kaptam valaszt, a hang hasonlo: [link]
Lehet a videokartya? Van, hogy elmulik magatol, es ujra elojon. Nincs csere videokartyam, se tapom ezert nem tudok kiserletezgetni, ha lehuzom a tapcsatit a videokartyarol meg forog a venti es kiirja kepernyore, hogy kakao kell neki. Kozelrol meg nem tudom megkulonboztetni melyik cicereghet.
Szerintetek a videokartyaval lehet a gond vagy a tappal? Ilyenkor meg kb mennyit megy el? Vagy javithato-e?
Koszi a segitseget.
-
lotuska
tag
válasz
Bjørgersson #9216 üzenetére
Koszike
-
lotuska
tag
Sziasztok, szabad meg GTX660 -ot venni?
A kiszemelt peldany [link] , 17e Ft szemelyesen kiprobalhato dobozaval egyutt, vagy mar nem szabad ilyen regi kartyat venni? WoW-ra kellene, eladtam a "regi" MSI R9 390, mert a regi karimtol semmivel se tudott tobbet ebben a jatekban, cserebe sokkal hangosabb, melegebb es sokkal tobb aramot fogyasztott...
Mennyire megbizhato voltak ebbol a szeriabol az Asus kartyak?
Vagy varjak meg mig nem talalok egy 750Ti-t jo arban? Azzal jobban jarok?
Koszi a segitseget
-
_drk
addikt
Msi Afterburn!
GPU-z Monitorozni!Msi afterburn-ben Power limitet maxra kihúzod.
A 2 Clock-ot meg apránként emeled.
Core Clock-ot mondjuk 50-el, a Memory Clock 150.
Úgy érdemes hogy van vmi szorzó köztük(2x,3x,4x)pl 100-300.Unigine Heaven Benchmark-al tudod tesztelni. Az fusson. Ha nem bírja akkor úgy is elő jön valami.
GPU-zénél meg tudod nézni a hőfokot. Elvileg bír 90-et. Én 85 fölé nem mennék.Ha gond nélkül megy akkor emeled még 1-el, így folyamatosan.
-
Szajo
őstag
Sziasztok.
Az Asus GTX660 OC-m szeretném húzni. Tudtok tanácsot adni hozzá? Mennyit bír a kártya mire érdemes figyelni? -
sgergi
veterán
Sziasztok!
Van egy 660-am, Experience nincs felrakva, csak a driver. Tegnap Windows Update telepíteni akart egy újabb drivert, szépen feltette, a gép újraindult, de azóta csak Szabványos VGA driverrel megy a kártya. Nvidia telepítő azt írja ki, hogy NVIDIA telepitő sikertelen. WU és driver tallózás is látszólag felteszi a drivert, de újraindítás után a szabványos driverrel indul. Próbáltam lepucolni minden maradékot az Nvidia után, registry tisztítás is volt. Használtam a Display Driver Uninstallert is, nem segített, mindig elszáll a telepítő.
Ötlet, mit érdemes még kipróbálni?Köszi.
-
taknyí
senior tag
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
A Fifa 17 demo alatt a GeForce 372.70 -es driverrel egyszerűen fekete lesz a képernyő és a gépet csak resettel lehet újraindítani.
Win7 és Win8.1 alatt is teszteltem új, tiszta oprendszerrel.
Geforce GTX660 2GB
A Doom játék jó.Driver vagy vga hiba lehet?
Köszi -
gézu
őstag
Time Spy basic edition cpu 4.0Ghz, video default
-
törölt tag
Sziasztok,
Most váltottam erre a kártyára. A monitor DVI csatlakozót használ, az erősítőbe/tévé pedig HDMI kábel megy.
Amikor elindítom a gépet, akkor a kártya a monitorra nem ad ki képet, csak az erősítőn/tévén látom a BIOS opciókat. Amíg a Win be nem tölt, addig nincs kép a monitoron. Ezzel lehet kezdeni valamit? -
galovics
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Gigabyte GTX 660-as kartyam, aminek sajnos leallt a ventilatora es az istenert sem akar beindulni. Van otletetek, hogy esetleg mit nezzek meg rajta fizikailag vagy tudtok ajanlani egy szervizt Budapesten?
Koszi elore is!
-
törölt tag
Üdv!
ASUS GTX 660 tulaj lettem. mi a mostani ajánlott driver ?
GTX660-DC2OCPH-2GD5 a pontos tipus.
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok! Most vettem egy asus gtx 660at s nagyonállat
viszont egy problémám van vele: húznám de a nyamvadt tdp megakadályoz benne miszerint plusz 10%ot enged a afterburner. Na most olyat olvastam h lehet a biost moddolni/flashelni h jobb legyen mert olyat csinál ez a kepler bios tweak vagy mi h 1,212v ra felnyomja meg elv engedi h a tdp limit 170%os legyen, nos a kérdés az h csinált vki ilyet? Ha igen tudna kis infóval segíteni?
-
regener
veterán
Próbálta valaki a 368.39-es drivert?
Amint elindítok bármi 3D-s dolgot rögtön elmegy a kép vagy kifagy az alkalmazás, tegnap még simán játszottam ugyanezzel.
Rég volt frissítve a driver így ezért került csak frissítésre, most rakom újra, ha nem lesz jó váltok vissza a régi driverre, ami asszem a 365.10 volt.Lehet megérezte hogy felraktam apróra? ...
-
_drk
addikt
Hello
Gondoltam kicsit feldobom a topicot.
GTX 660 Ti kártyámat kicsit tuningolgattam.
Itt az alap eredmény:Nagyon nem értek hozzá mivel kéne még tesztelnem hogy biztos jó lesz e ez?
Egyébként nagyon megvagyok elégedve vele, mai napig minden játékot futtat.
Csak attól félek 2+ éves kártya gari lassan lejár csak nem ezzel a tuninggal ölöm meg. -
PCsmack
újonc
Sziasztok! Az én problémám már vagy fél éve tart, és nem tudom mi okozza. A képeket a Borderlands játékban készítettem, de ugyanez a hiba az Assassin's Creed 2-ben, Far Cry 3-ban,GTA4-ben vagy a Fallout New Vegas-ban is...Itt a link a képekhez:
https://www.dropbox.com/sh/jgn2ljg7fi2klrg/AABULb3SSiOrlsRqP6db77_ma?dl=0Egész pontosan a problémám az hogy a karakterek/tárgyak kontúrjai "recések". Csak simán az élsimítás állítgatása nem oldja meg, ahogy a képeken is látszik minden maximumra van húzva. Árnyékoknál extrán kijönnek ezek a recék.
Laptopon játszok (Lenovo Y580, GTX66M-mel, I7 3610Qm-mel és 8 GB Ram-mal). De nem volt mindig ilyen, 2-3 éve nem volt ilyen problémája egyik játéknak sem.
Az Nvidia driver mindig a legújabb, és mindig frissítettem is az elmúlt fél évben, hátha egy újabb driver megoldja.DirectX 11 van fent.
Valaki tapasztalt már ilyet? Nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni, előre is nagyon köszönöm!
-
taknyí
senior tag
válasz
kicsiultra #9179 üzenetére
Black jobb lenne a hűtés miatt, de igen szerintem is..
-
kicsiultra
tag
Úgy néz ki, hogy a gariból már nem jön vissza a 660 ti. Nem tudják megjavítani, szóval egy 960 STRIX lesz belőle +5k-ért. Szerintem megérte
-
HUNlacus
csendes tag
Szerintetek ez mennyire kamu?
http://www.ebay.com/itm/Genuine-ASUS-GTX660Ti-2GB-DDR5-PCI-E-DVI-HDMI-VGA-Graphics-Card-GTX650Ti-/281871298175?hash=item41a0d6ae7f:g:h68AAOSwp5JWXA6-
-
astreno
tag
Sziasztok!
Nekem ugyan nVidia GT 630m-es kártyám van, de talán beleillenek a kérdéseim a topicba...
Problémám van a videókártya driverével. Leírom az egész történetet, mert nem tudom, hogy hol lehet javítani...
Probléma 1: vettem egy monitort, de ahogy összekötöttem a laptoppal HDMI-n keresztül, a színek nem voltak elég finomak. Olyan zajos-féle képet produkált. Fórumoztam és a következő linket kaptam. A beállításhoz az nVidia Control Panelre lenne szükségem, de a beállítási lehetőségeknél csak az első 3 opció él. Úgy mint ebben a videóban. A problémát nem oldotta meg az, hogy leszedtem a drivert, a driver sweepert is használtam és újraraktam a hivatalos oldalról. Először a win10-ra gyanakodtam, ezért feltettem a win8.1-et, de ugyan így viselkedik.
Probléma 2: időközben észrevettem, hogy a laptopmonitorom is hasonlóan néz ki. Mintha kevés lenne a színmélység. Durva átmenetek vannak. Lehet, hogy a driverem nem dolgozik megfelelően. Ha letörlöm, nem veszek észre változást. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy egyáltalán dolgozik-e a videókártya? Az eszközkezelőben felismeri a rendszer.
Remélem tudtok tanácsot adni! Előre is köszi!
-
starius
tag
Hello,
Nyar ota van egy sima geforce 660 oc kartyam, eddig semmi baja nem volt, de most mintha magatol visszavenne mindig a teljesitmenyet amit csak gepresi old mrg, Driverek a legujabbak, a kartya 60fok korul mozog, olvastam hogy 70felett magatol visszaveszi de azt nem eri el. Erdekesseg meg ,hogy amikor csokken a teljesitmeny akkor ugyanugy 99% kihasznaltsagot ir jatek kozben de a hofok 30-40re csokken. Memoria orajelnel 3005 ot ir, ez normalis? Mi lehet a baj? Selejtes kartya? -
gears27
aktív tag
Sziasztok! Vásároltam egy [ilyen]kártyát. Kérdésem az, hogy érdemes ezt vagy egyáltalán lehet tuningolni, játékok miatt?
-
regener
veterán
válasz
Lovro Joe #9171 üzenetére
Nekem csak 1 hónapot volt oda tavaly, de azt megkaptam +1 hó garancia jóváírással.
Nektek szokott olyan lenni hogy DX11 játék közben hallasz egy hangot mintha kihúztál volna egy eszközt a gépből és befeketedik a képernyő? Olyankor mindig tálca vagy alt-tab segít és visszajön.
-
Lovro Joe
tag
válasz
kicsiultra #9170 üzenetére
Nekem tegnap sikerült Giga 660 ti oc kártyámat gariztatni Iponnál!
2hónapig ültek rajta a gyártóék!Kitartás!
-
kicsiultra
tag
Remekül indul az új év, a 660 Ti VGA-m úgy gondolta, hogy be kéne adni a kulcsot. Elvileg júliusig garis, reménykedem, hogy nem fognak kötekedni és cserélik
-
BiP
nagyúr
Sziasztok,
Valakinek van tapasztalata 660Ti SLI-vel? Érdemes belevágni? Az eredeti terv egy 970-re csere lenne vagy 290/290x, viszont azon agyalok, hogy a mostani 660Ti mellé érdemesebb lenne-e egy másik kártyát venni (egyszerűbb/olcsóbb) vagy inkább cserélni (single card előnyei).
A google-t tudom használni, és nyilván, a konklúzió mindig az, hogy ha belefér a keretbe, akkor egyértelműen 1db erős kártya, de inkább személyes tapasztalatra lennék kíváncsi. (No meg drága azért a 970)Zaj, fogyasztás (üresjárat, terhelés), várható teljesítménynövekedés, játékok mennyire tudnak profitálni az SLI-ből? FullHD ill. felette hogy viselkedik, 2x2GB vs. 4GB ? lyesmi érdekelne.
-
Lui76
őstag
Asus 660-at elcserélem más portékára, most mi az ami hasonló teljesítményű de esetleg még kevesebbet fogyaszt és olcsóbb (downgrade) ?
-
Sziasztok mesterek,
Valóban vannak hőmérséklet- illetve terhelésfüggő ventilátorvezérlésű kártyák, azonban az a szomorú hírem van, hogy a Palit JetStream nincs közöttük.
Én is próbáltam utánanézni a dolgoknak, hátha én vagyok hülye, de sajnos nem.
Elég megnézni csak ezt a videót: [link] - 2D-ben, terhelés nélkül, szobahőmérsékleten mind a 2 venti pörög.
Amúgy beszéltem egy másik sráccal is, aki az iPonnál dolgozik a szervizben, és ő mondta hogy nem ismeretlen számára az ilyen hiba, sajnos nem a vezérlés rossz, hanem a venti hibás
azt mondta hogy a csak cserével lehet megjavítani. Beszélek még pár emberrel hátha a venti teljes cseréje nélkül (pl venti vezeték csere, stb) meg lehet e oldani, de egyelőre nem fényes a helyzet.
-
1m1s
tag
Háh, pont most akartam írni ugyanez miatt.
MSI 660 van és alapjáraton csak az egyik venti pörög, és 85%-os fanspeed mellett kapcsol be a második venti.
Hőfokkal még egyszer se volt problémám, de ilyet én még nem hallottam, hogy csak egy venti menjen a kettő helyett.A kérdés az, hogy ezt kilehet e kapcsolni, vagy módosítani hogy mikor kapcsoljon be.
-
b0rZ
aktív tag
Sziasztok,
Palit JetStream 660Ti kártyám hátsó ventillátora csak akkor kapcsol be, ha manuálisan 90%-ra állítom a fan speedet. Egy hardveraprós kollégával vettük észre most, hogy megvette tőlem a kártyát. Nekem fel sem tűnt eddig. Furmarkkal nem sikerült annyira megmelegíteni a kártyát, hogy bekapcsoljon magától.
Szerintetek ez bug, vagy feature? -
olikan
újonc
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy van egy Gainward gtx660 ti phantomom és minap újra raktam a windows7-et és mikor felrakom rá a legújabb vga drivereket akkor az aero effektek leállnak és azt írja hogy a vga-m nem támogatja őket. Ha viszont felrakom a drivereket a telepítőlemezéről amin 2012-es a driver azokkal tökéletesen mennek az aero effektek is. Ezelött tökéletesen ment az újabb driverekkel is. Mi lehet a probléma? Segítsetek kérlek mert már 24 órája próbálgatom újrarakni meg mindent állítgatni de semmi :/
-
sirdenis
tag
válasz
regener #9156 üzenetére
Sziasztok! msi 660 TFIII Bios-t akartam unlockolni kgb-vel, de kiírta , hogy voltage offsetet nem talál.Ha jól gondolom, kepler bios tweakerrel megcsinálom a biosomat és azt tudom majd ráfleshelni a kártyára kgb-vel.
A gondom az, hogy nem tudom milyen értékeket érdemes magadni. TDP keretet lehet ugye kitolni meg a maximális feszt. Ebben tudna vki segíteni ?
-
Lovro Joe
tag
Sziasztok!
Tönkre ment a gigabyte 660 ti oc 2gbos szeretett kártyám. 3hónapig van még gari rá.
A kérdésem az lenne mivel már nem forgalmazzák a kártyát itthon hogy szerintetek milyen árat fognak meghatározni ha cserélik?Üdv.
-
Hunork
veterán
Ok, amint fiam elzúg a gép elől.
De miért Low-on? Nálam maga a játék High beállításokkal nyomul.
Korábban írtam egy cikket [link], ott poénból ultra beállítást használtam. Mondjuk a proci 3,6 GHz-en fut. Ott ezek lettek mérve a FRAPS progival:
Minimum FPS: 22
Maximum FPS: 62
Átlagos FPS: 42,75 -
Hunork
veterán
Tény, ami tény, szeretem a házikót babrálni, porszűrőket, ventiket megpucolni. Az is igaz, hogy a Z3 nem nagy ház, és tele van pakolva. És ha már itt tartunk, nemrég cseréletem nagyobbra az AC proci hűtőt is, hát az sem kis szerkezet.
És ott is jó pár fok javulás van, nem kevés.
Ráadás: nyilván nem az a fontos, hogy Idle mennyi, imént toltam kis Rage-t, és 42 fok volt a max. Fiamat most kérem egy zúzósabb játékra (Crysis 3), aztán meglesem akkor is. De imádok barkácsolni, eltaláltad!
kovy29 :
Én is pólóban ülök. Lásd fentebb.
-
Hunork
veterán
válasz
Bjørgersson #9145 üzenetére
Jégveremben?
(nálam sajna közel a géphez a fűtőtest, így télen is meleg van a gép körül. )
-
Hunork
veterán
Kis infó: jó ez az Asus GTX660. Minap újrapasztáztam, hiszen vége a nyárnak, majd következő nyár előtt ismét, és eddig a gyári massza dolgozott. Nos, bekapcsoláskor 28 fok.
Igen, ez nagyon szép. Csak ennyi. Köszönöm Asus és CM Essential paszta!
-
pcjani11
csendes tag
válasz
kicsiultra #9140 üzenetére
Na super akkor csere lessz elsö körben,és reméljük megoldodik a gond
-
pcjani11
csendes tag
válasz
Bjørgersson #9138 üzenetére
Simán vezérlöpultbol,a táp egy középkategoriás 500 wat teljesitményü LC Power LC500H a tipusa.És A call of duty legújabbal csinálja meg még hasonló gépigényü játékokkal,de gyengébb játékoknál semmi zavaró nincs ott nem jelentkezik ez a gond.
-
pcjani11
csendes tag
válasz
Bjørgersson #9136 üzenetére
Hali Kovy29!
Igen le let törölve az elözö driwer,ami 1 gts 450 1 gb ddr5 kari volt hivatott illeszteni.És fent van az uj driwer a kártyához
-
pcjani11
csendes tag
Hali Mindenkinek!
Van 1 problémám,haveromnak most cseréltük ki a VGA-t 1 N-widia gtx 660 2gb ddr5 oc kártyára.A probléma a következö:huzosabb játékoknál kicsit zavaro de lehet látni a monitor frissitést.Olyan mintha egy monitort kamerán keresztül néznél,a játékok akadás mentesen futnak rajta,HD videonál ill,normál használatnál nincs ijen gond.Én a tápegységre fonám a problémát mert az csak 500 wat-os,de nem vagyok benne biztos.Tud valaki tapasztalat alapján valamit ezzel kapcsolatban.Köszönöm elöre is a tanácsokat. -
Hunork
veterán
Hali!
Régen nem írtam. Csak pár infó: újrapasztáztam, először a vásárlás óta a GTX660-at, ráfért, szépen rászáradt a hűtőbordára a gyári cucc. Paszta: CM Essential.
Most induláskor 36-37 fok, remélem, ez jó, a 3DMark 11 alatt 60 fok volt a max, fiam meg most tol egy Ryse SofR -ot, az kicsit odatesz neki.
Aztán csak érdeklődök, hogy mi számít egy 3Dmark 11 / Vantage teszt esetében, nevezetesen, mitől jönnek rosszabb eredmények pár szász ponttal nekem? Alaplap, processzor? Adatlapomon ott a teljes konfig. De röviden: i5-3470, ami 3,6 GHz-en ketyeg, aztán 2x4GB GEIL Corsa, ami 1600 MHz-en, és hát az alaplap valóban nem ütős, egy H61-es Asrock. Vagy Driver beállítás?
Nyilván nem megyek a Dunának, de érdekel, hogy mi adja a több pluszt két hasonló konfiguráció esetében:
Ha valaki csípőből vágja, kérem, ossza meg velem! -
Submarine
senior tag
Szerintem is adtak neki..
A ventije meg nem zörgött, azt végül kipróbáltam, a 6850-m az zörög 50-60% -on, utána megint nem..
Lehet tényleg nem vettem volna, de tudod fő a bizalom.. hát ezt megfőzték, még előtteAzt nem tudom biossal lehet-e ezt visszacsinálni, de majd a havert leinformálom..
Mondjuk én már nem folyok bele, ez visszamegy ahhoz aki csinálta. -
taknyí
senior tag
válasz
Submarine #9129 üzenetére
Mondjuk én nem vettem volna giga karit, ha követted volna a topikot te sem, igaz ott venti zörgés volt a fő gond. Ebből a szériából asus és msi volt az ajánlott. Igaz nálad valami túlhúzás mizériára fogják, gondolom fesz pluszt addhattak neki, ami szétqrhatott valamit.... GTX660-okkal volt divat biosmoddal TI szintre hozni, minimális fesz (1,15V helyett 1.1875V-ra) emeléssel, én is megcsináltam, semmi probléma azóta se. A tiédnél valamit nagyon szétfeszelhettek, ha igy tönkrement... Ugyanis alap volton nem lehet túlhúzással kinyírni a karit, mert vagy megy vagy nem.
-
Submarine
senior tag
Köszi, én is sajnálom. Az eladó is vissza veszi ha minden igaz, de azért elviseltem volna a duruzsolását a házban.. azért jó kis ideg evett két napig, meg a szerelgetések..
Mondjuk a HD6850-em sem rossz, csak már kevés az 1GB, emiatt a GTAV alatt sincs kihasználva 50%-nál jobban.
Vajon az lesz majd egyszer, hogy a vga karik is csak alaplapok lesznek, aztán te választasz bele gpu-t meg memót?
Vagy megy minden a levesbe és jön valami szerves technológia?Amúgy kínomban már a 660-ról lehúztam a 2. tápcsatit, de akkor meg bootolásnál rögtön kiírta, hogy: "akkor most szépen kapcsold ki a rendszert, aztán dugd rá a másik dugót is cucókám"
Úgyhogy nem lehetett vele szórakozni.. -
Submarine
senior tag
válasz
Submarine #9126 üzenetére
Na aszonta a komám, nem ény vatyok a hulye, télleg csokis a kari..
Valami túlzásba vitt túlhajtás miatt, egy védelmi órajelen vagy min fut a kártya, és tényleg meg sem moccan.
Úgyhogy vissza a feladónak, aztán hátha nem járok pórul..Köszi Mindenkinek a segíteni akarását!
-
Submarine
senior tag
válasz
regener #9125 üzenetére
Most odaadtam havernak, ő már azért ért is hozzá (meg eleve 560-ja van).
MSIafterburn-t mondta utána ő is, azzal a ventit engedte felpiszkálni, de belenyúlni nem mertem.GPU-Z képeket a neten lévőkkel hasonlítgattam, minden paraméter stimmelt, tehát úgy nem volt különbség.
Most nem tudok csinálni.
Talán annyi hogy a gpuz sensors fülön a gpu-t 324MHZ-nek, a memót 162-nek mutatta, a Furmark, teszt közben mindkettőt 324-nek, és 99% osnak a kihasználtságát, és akadt a kép.
A TDP meg 139-144%-volt, ha ez valami problémát jelez.Az eladó azt mondta, neki egy informatikus tesztelte, de visszaveszi ha nem jó.. hát így legyen.
Max arra tudok gondolni, hogy az alaplapomon van valami beállítás ami lefogja, de passzolom.
-
Submarine
senior tag
válasz
#19784448 #9123 üzenetére
Üdv ismét!
Köszi!
Most egy friss rendszer alól is teljesen ugyanaz a helyzet.
A tápot kicseréltem egy 535W -os Enermaxra.
Nem vált át 3D-be az alap órajeleiről (324MHz).
Furmark is akad akármilyen felbontáson.
Úgyhogy asszem hibás a kari.
Néztem az alaplapi beállításaimat, van olyan hogy PCIE Gen1 Gen2 Gen3 Auto - auto-rol átraktam gen3-ra,
meg a pcie support - efi drivert visszatettem auto-ra, de nincs különbség.
Próbálkoztam ezzel a progival, de semmit nem enged, még a ventilátort sem lehet vezérelni.
NVIDIA Performance Group -
taknyí
senior tag
válasz
Submarine #9120 üzenetére
Félre értettél, 450w-ot írnak de ezek az ajánlások túlméretezik, a biztonság kedvéért. A te tápod az ajánlott minőségi táp. Szerintem nem számít az a -20w. Az amd karid is 127w-os és azzal tökéletesen fut a rendszered ezen táppal. Itt sem hiszem, hogy az a - 23w miatt ami a két kari közt van (a 660ti 150w)... Ja és ezek a full kihajtási TDP-k.
-
Submarine
senior tag
Igen, ezért erre gondolok én is (jóhiszeműen, hogy nem a kari a hibás).
Viszont egy átlag 450-es táp 300W körül tud 12V ágon.
És ha elkezdek okoskodni, akkor lesz csak igazán bonyolult:
Ha számolgatunk az jön ki, hogy még csúcson járva is marad tartalék a Munichben:
120W körül fogyaszthat az i5 4460-al meg a 3 ventivel 1HDD + 1SSD. Vegyük 150W-nak.
A 660Ti 150W, vegyük 170 -nek.
320-nál járunk, amit papírforma szerint lazán vinnie kellene (408W), de lehetnek benne egyéb számomra ismeretlen tényezők, amik mittomén letíltják a kártya fokozottabb működését..
Ezért vagyok carban.
Remélhetőleg ki tudom valakinél próbálni.De Köszönöm Mindenkinek az eddigi Segítségét!
-
Submarine
senior tag
Na mondjuk ez sem hülyeség (újratelepítés), és még nem jutott eszembe.. Köszi!
Gigabyte-os verzióm van, azt még nem mondtam. Rádugtam mindkettőt, cserélgettem is.
hmm.. de akkor a tápnak szerintetek is el kéne vinnie..? Direkt a jobbik-újabb fajtát vettem
Mondjuk van egy másik vinyóm (de az csak sata2) arra teszek majd friss rendszert próbának..
Most visszatettem a HD6850-et és ok.Tehát úgy tapasztaltam, hogy mintha vissza lenne fogva szépen magyarul megmondva - ezért leginkább mégis a tápra gondolok.
A GW2-őt a 6850 is viszi high bállításokkal, a GTX nél vissza kellett vennem.
A GTAV-öt meg nem bírta a defaults-on, ott is vissza kellett vennem, mindent legalább normal-ra, hogy szépen fusson.
Azt viszont láttam, hogy egyes részletek, tükröződés így is mutatósabb vele mint az amd-vel..Amúgy nem látok baját, nincs külsérelmi nyom rajta, minden progi fölismerte, a 2GB ram hiánytalanul tiszteleg, írtam az eladónak is. Ha akar majd válaszol.
-
taknyí
senior tag
válasz
Submarine #9114 üzenetére
2. oldal 6. kép 2db 6pines tápcsatit rá kell dugni.
AMD driver teljes lepucolása, legfrissebb NVIDIA telepítés.
Havernál kipróbálás.
Annak idején amikor AMD kártyáról váltottam GTX660-ra javasolták az oprendszer úrarakását...
Ha mégis fenn áll a hiba, akkor karihiba. -
Submarine
senior tag
válasz
regener #9113 üzenetére
Köszi hogy foglalkozol velem!
Rádugtam persze, a kártya vége felől van a tápom pcie tápcsatija, a beljebb lévőre dugtam a két molexes verziót.
Szerintem csak betojtam, mert most a GW2 is jól futott, meg a GTAV is alakulgat, csak a beállításokon kell még finomítgatni. A "restore defaults" sok neki.
A freki értékek a progikon keresztül figyelve nem változnak, és ezt mondjuk nem értem.
Még egyelőre folyamatban vagyok.... de GPU kihasználtság 99%
úgyhogy valami nagyon nem jó
egy erősebb gépben talán meg tudom majd valamikor nézni.. -
Submarine
senior tag
Sziasztok!
Beszereztem egy használt 660 Ti-t, és olyan problémába ütköztem, hogy csak az alap órajelen fut a kártya.
Tehát terheléssel, nem emeli meg őket, és akad is minden:
GPU:324MHz RAM:162MHz
(GPUZ + AIDA64 szerint is)Abban reménykedek, valami illesztő/biosz beállítás/hiány lesz..
Ha nincs szerencsém rossz a kártya..
Vagy esetleg kevés hozzá a tápom (új 430W Thermaltake Munich - de az írás szerint 408W a 12V-os ága, bírnia kellene)..Illesztőt csak ezt tettem fel, az nVidia oldaláról szedtem le:
355.98-desktop-win8-win7-winvista-64bit-international-whql.exe
nem látok benne erre utaló beállítási lehetőségetEddig sosem volt dolgom nVidiával, HD6850-et akarnám vele leváltani egy i5-ös mellett, Win7 alatt.
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Gigabyte GTX 660-as kártyám van, és egy ideje nem mennek az encoder programokban a cuca magok. Inaktív a fül, mintha nem is lenne.
Olvastam már, hogy az új driverekben nincs bekapcsolva, azért tűnt el.
Hogy lehet visszakapcsolni? -
satazz
csendes tag
Tiszteletem!
Valaki tudna segíteni, bios modban? Egy GV-N660WF2-2GD típusúról lenne szó (Samsung ram), próbáltam kgb-vel ott nincs voltage offset, aztán kpt-vel ott pedig maga a program crashel be hibára hivatkozva. Remélem van valami más megoldás esetleg, előre is köszönöm.
Tisztelettel satazz
-
general
addikt
Sziasztok! A 660 Ti-t rá lehet bírni valahogyan 10 bites outputra?
-
Revenge
tag
válasz
regener #9106 üzenetére
Köszönöm. Tehát ha jól értem, mivel pcie 2.0-n kommunikál a kártya, ezért mutatja ezeket az eredményeket. Néztem teszteket pcie2 vs pcie3, és 1 max 2 fps eltérés volt a két mért teljesitmény között játékokban. Illetve akkor ez jelentse azt, hogy nem is érdemes beruháznom egy erősebb vga-ra? GTX 960 van tervben. Az alaplapőomtól nem szeretnék megválni illetve lecserélni, a csatlakozók és szolgáltatásai miatt.
Vagy akkor ez a program bár lelomboz mért adatokat tekintve, de gyakorlatban játék közben nem kapok kevesebb teljesitményt, mint más, ilyen kártyával hasonló procival?
-
Revenge
tag
Sziasztok, olvasgattam a feljebbi hsz-eket és kedvet kaptam megnézni a cuda-z progit. No ez a jelenség miért van, hogy ilyen csutka teljesitményem van? Bár pcie2.0-n kommunikál nem gondolnám hogy ennyi lenne a különbség. Amikor gpu-z -vel leterheltem a karit akkor már 2200mib-re is lement a performance. Szóval nem értem mi van pedig ez a kártya (point of view 660Ti) 1110MHz-en tud boostolni és játékokban sem mutat gyengeséget. Talán a régi procim a gond? (Ph.II x6 1090T) De az még egy GTA 5 alatt sem megy 75%-on sem amikor a vga már letérdel.
Ja hevay loadot ha kipipálom akkor is +200Mib a változás.
És a kép:
-
BiP
nagyúr
válasz
regener #9103 üzenetére
Nálam a Windows 10 frissítette a drivert erre, (még nem az NV oldalán kiadott), azóta sincs semmi gond vele. Igaz, nem is nyüstöltem sokat, és 10 alatt még azóta sem állítottam be a tuningot, így nem vagyok referencia
Mostanában sokszor megkísért a gondolat, hogy kéne új kártyát venni, de aztán mindig rájövök, hogy ez a kártya alapon is elég gyors, és még ott a tuning is. -
regener
veterán
Azóta hagytam hogy frissítse a 353.62-es WHQL-re, hát kár volt, kaptam egy TDR-t és azóta bármit csinálok (gépresi, vga alapra) mindig kapok egy erőigényesebb játéknál.
Megy vissza a .49 éppen.
Tényleg megöli a Keplert az NV, driverekkel és hibákkal...
Ez felmegy és marad egy jó darabig az biztos. -
BiP
nagyúr
válasz
regener #9101 üzenetére
Azt én is feltettem a hétvégén, az nálam is felment szépen Experience-szel együtt. Pöpecül megy.
(sőt, ma láttam guru3D-n, hogy volt közben egy .45-ös hotfix is, de az kimaradt.)Ráadásul ami meglepő volt számomra, hogy ma kipróbáltam a Project Carst, feltoltam mindent grafikát csutkára, és a 660Ti alapon, tuning nélkül hibátlanul, nagyon szépen vitte fullHD-ben.
(azért alapon, mert W10 alatt még nem variáltam a tuninggal)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest