- Micro Four Thirds
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házimozi belépő szinten
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
Akkor add el és vegyél AMD-t!
A másik oldalon nincs probléma egyáltalán, nézz át a catalystos topikba cirka 22ezer hozzászólás, a boost nálam dobálja az órajelet össze vissza, ha nincs megokosítva, és olyan fps drop van miatta, hogy öröm nézni, a mikrolag-ról nem is beszélve a Far Cry 3 még mindig borzalmas.
Szóval gyere nyugodtan, de utána ne mondd, hogy nem szólt senki!Egyébként a problémádra visszatérve már dolgozik rajta az NV, amint kiderül mi a baj biztos jön orvoslás!
-
sutyi^
senior tag
Nyavajgás ON
Mióta megvan ez a 660-as az nVIDIA nem igazán győzött meg a drivereivel hogy őszinte legyek. 306.97 után az összessel random CTD WoT-ban, a legutolsó WHQL-el meg néha olyan artifacting van BF3-ban hogy öröm nézni. Hogy őszinte legyek az évek óta folyton fikázott Catalyst-tekkel nem volt ennyi nyűgöm 4 év alatt amíg Radeon kártyák voltak a gépben.
Nyavajgás OFF
-
belinho
senior tag
válasz
Bjørgersson #4897 üzenetére
Valószínűleg a windows-élményindex vizsgálata indult el, ilyenkor eltűnik az Aero a teszt ideje alatt, de ez miért lenne a videokártya hibája?
-
Bjørgersson
félisten
Egyre jobb ez a videokártya. Ebben a pillanatban tűnt el magától az Aero és vissza se tudom állítani.
szerk.: Most látom, hogy magától elindult valami "Windows rendszerfelmérő eszköz (WinSAT.exe)". Találkoztatok már ilyennel?
-
kovsol
titán
válasz
PandaMonium #4894 üzenetére
Nekem a sapphire karimat aminek elhalt a vrm -je 1 hét után megmondták ramirisben, hogy halott és két hét se volt a garanciális ügyintézés. Ezen mondjuk nem volt mit tesztelni, mert nem adott képet se
-
szasanyi
félisten
válasz
PandaMonium #4892 üzenetére
Az aztán szép baleset...
Így végképp mire kér az eVGA akkora felárat?
-
PandaMonium
őstag
Nekem volt már EVGA GTX660 -am, kétszer döglött be egymás után (kb. 3 hónap használat után) szóval nem javasolnám. Szerény véleményem szerint a mostani kártyáknak elég elegáns megjelenésük van, pl. az ASUS DCUII és az MSI TF3 ezerszer szebb mint egy ref. kártya, arról nem is beszélve, hogy a hűtésük fényévekkel hatékonyabb, csendesebb és még sokszor olcsóbbak is.
-
lowzor
veterán
-
98bja
senior tag
Olyan kéne aminek az oldalán van egy "Geforce GTX" felirat. Oldalról plexi van a gépházamon és nyilván be lehet látni.
-
szasanyi
félisten
& kovsol: valszeg így van, én is épp ezt mondtam. Én semmi értelmét nem látom azt hajkurászni, mert pölö a PoV forgalmaz totál referencia kártyákat (az MSI már pölö nem, ő egyedi nyákot használ ami sötétbarna nem fekete), de más gyártóknál is fellelhető teljesen ref. termékek..
-
98bja
senior tag
Valaki nem tudja hogy lehet-e venni nVidia márkájú GTX660-at? Mármint hogy nem ASUS vagy MSI, hanem nVidia. Kíváncsi vagyok hogy egyáltalán lehet-e kaőpni és mennyiért..
-
lowzor
veterán
válasz
ricshard444 #4878 üzenetére
Sokat nem tököltem vele, felraktam ultrára. Az ultra, meg az ultimate között csak annyi a különbsége, hogy az ultimate-ben tressfx a haj. De megpróbálom úgy is, ahogy te mondod.
-
-
Faterkam
addikt
Na a sima 660-at én még nem láttam 60 fok felett, se Heavenbe se Valleynél. De este bekapcsoltam a Tomb Raidert, 1h után max. 63 volt
Eddig ez a csúcs
A TR-nél milyen élsimítást érdemes 660-nál beállítani, FXAA vagy SSAA?
-
lowzor
veterán
válasz
szerncsétlen #4870 üzenetére
lol
Egy VGA topikban szerintem egyértelmű.
-
lowzor
veterán
válasz
Dark KillerX #4868 üzenetére
Ez mindig így volt. Akinek a nagyobb van, az nem képes soha tudomásul venni, hogy a kisebb képes behozni (vagy eseteg túl is teljesíteni), akinek meg a kisebb az mindig azt bizonygatja, hogy ő behozza vele a nagyobbat
-
-
kovsol
titán
Jót mosolygok itt.
Tulajdonképpen senki nem mondta azt, főleg én nem, hogy egy tuningolt gtx650ti boost megegyezik egy gtx660 al teljesítményben. Én linkeltem egy tesztet ahol jól látszik egyes játékokban szinte semmi eltérés, van ahol meg le van maradva. Átlagosan kb 10% körüli az eltérés alap vs alap.Be volt írva egy darab Valley teszt amire az a reakció jött, hogy "Lényegében egy alap 660" de csak arra az egy eredményre reagált.
Az amit írtam, hogy felépítésben a gtx660 vs 650ti boost közelebb áll, mint a 660 és a 660ti az meg tény, ezzel nem lehet vitába szállni.
Másik dolog amin mosolygok, hogy az a gondolat is, hogy valahol egy kisebb kártya utolérheti bizonyos alkalmazásokban a gtx660 -t az elképzelhetetlen, de azt ki lehet jelenteni nyugodtan, hogy egy húzott gtx660 utolér egy szintén húzott 660ti -t!
Topicok ha GPU szerint mennének akkor a gtx660ti az a gtx670/680 hoz tartozna. A gtx660 meg a gtx650ti boost és a gtx650ti vel lenne közösen. De nem felépítés hanem számozás szerint megy.
-
-
taknyi
aktív tag
Nem az egyes kártyák közötti különbségekről van szó, hanem hogy tuningal beérik e a náluk egy szinttel erősebbet. Szerintem igen. Ja egy 7850 beérhet egy nála elismerten erősebbet.. A 650ti boost és a 660 az nem ez erősen LOL. Szerintem itt szállj ki.
-
FaTHI
őstag
Akkor úgy mondom,hogy pl. a BF3-ban egy 660-al még húzva is le kell venni a 2xmsaa-t, és 1-2 dolgot high-re kell rakni, hogy ne essen le az Fps a játszhatatlan alá. EZ a 650TIBoost-nál még jobban igaz. ott néhol még High-ről is le kellett vennem a minőséget médiumra (Shadow,Effect minősége) Ez mondjuk egy 660Ti-nél simán ultrán minden +2xmsaa-val is játszható. Engem nem érdekelnek a csak 3fps-el kevesebbet mértek cimű dumák, meg csak 15%-al lassabb.Biztos van olyan játék ahol csak minimális a külömbség ezt nem is vitatom. Lehet az egy 660Ti, vagy egy 6xx-akárhanyas kártya,én a jártszhatóságból indulok ki.PL van most a 7850-es karim,ugyan soha nem voltam ATI-párti, de húzva jobban megy mint egy 660-as kari.De még egyszer mondom nem az összes játék alatt, ez kifejezetten a BF3-ra irtam.
-
taknyi
aktív tag
-
FaTHI
őstag
Én nem erősködöm, és tiszteletben tartom Kovsol fórumtárs véleményét, de én pont forditva látom a dolgot.Sőőt a 660Ti is jóval gyorsabb mint egy szarrá húzott sima 660-as kari. Volt mindegyikből jó pár db. szval én ezt tapasztaltam.
-
taknyi
aktív tag
Félre ne érts,tartom magam az általad írt értékek alapján 660 szint. FaTHI állította játékokban, hogy közel sem olyan gyors. Rendezzétek egymásközt a tapasztalataitokat. Nekem 41k-ba került az ASUS GTX660-om, szerintem annyit megért, nem beszélve a te karidról...
-
kovsol
titán
Nekem meg gtx660 nem volt soha
Én csak ezt a tesztet nyálaztam végig. Valamelyik játékban kicsit az eltérés val ahol több a két kari között.
Igazából olcsóbb volt sokkal, nem lehet elvárni tőle, hogy mindenhol hozza egy kis tuning után a nagyobb sebességét. Biztos van ahol befogja, van ahol le van maradva. -
kovsol
titán
Futtattam neked egyet.
A 1752MHz -es rammal a végén elkezdett bekockásodni, így visszaraktam 1727Mhz -re. GPU 1163 -ra boostolt ez alatt.
314.22 driverrel a 650ti boost
Unigine Valley Benchmark 1.0
FPS: 28.9
Score: 1211
Min FPS: 19.1
Max FPS: 50.6Render: Direct3D11
Mode: 1920x1080 8xAA fullscreen
Preset Extreme HDSajnos nincs lementve a 320.18 -as mérésem, de úgy rémlik az jobb volt.
-
d@minator
addikt
A Valley Benchmarkban már majdnem a te húzott beállításoddal a GPU 63 fokon tartásához - ahogy nálad a képen van - 1250 RPM-fordulat is elég.
Alap órajelen a Crysis3 ha a hűtést leveszem 35%-ra 1110RPM-re (IDLE érték) ekkor 68fok a GPU és szinte hangtalanul játszok.
Nem rossz ennek a hűtőnek a hatásfoka.Az anyaga más tészta. :-) Asus, MSI masszívabbnak tűnnek.
Sajnos nem tudom pont odáig húzni a VGA-t, mint a tiéd csak majdnem, mert az MSI Afterburner csak 110% power limitet enged. Nálad miért 140%? Átírtad az MSI AB cfg-t?
-
kovsol
titán
Főleg 38e Ft ért volt jó vétel ez
És még járt hozzá a kupon, +AC3 game.
Volt nekem 7850 7870CF 7870XT és most a gtx650to boost.
Starcraft2 ben gyorsabb mint a 7870cf volt!Egyedül Ego motoros játékokban gyengus, amúgy a többiben simán hozza a 7850 szintjét.
mod: visszaraktam a 314.22 drivert, mert kicsit megijedtem a hírtől, szerintem ebben lassabb lenne tesztben, mint az újjal.
-
kovsol
titán
Szerintem ezt én még hanyagolom inkább
Na meg nekem csak egy csíra kis 650ti boost van.
Ez amúgy +100Mhz core -t eddigi tesztjeim alapján bírja játékok alatt is hosszabb távon. (így 1176 a boost) Ramja 1752 -t viszi. +10% power limitet enged csak állítani.
Olyan kérdés még, ez a topic valamivel aktívabb, mint a kártyámé, hogy a hátlapon lévő ramokra ti raktatok ram süniket ? Van itthon pont 4db elfekvőben és gondoltam ráragasztom.
-
taknyi
aktív tag
Mióta követed a tuningolást? Azt vágod, hogy csabika0001 elterjesztette a biosban való feszemelés vírusát?
Annyit pluszba, hogy az első parancsot követően nvflash --protectoff majd utána a másodok parancs -
taknyi
aktív tag
válasz
marcusa #4820 üzenetére
Szerintem úgy kellett volna, mint ahogy én csináltam, ha zavar bármi, akkor a vásárlástól számított 8 napon belül indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól, ha neten rendeled. Nem számít az átvétel módja. Most ha 97 C akkor arra hivatkoznának, hogy az még üzemi. Felette te hivatkozhatnál, hogy a hűtése felé megy a max. üzeminek akkor szvsz. igen. Én azzal próbálkoznék, hogy leírnám nekik a tendenciát aztán vagy megértik, vagy nem, persze ráfizetnék egy drágább darabra, hogy lássák, hogy nekem termék kell...
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Jövő hét folyamán én is belépek a klubba. Ma pont kifogtam azt a pillanatot mikor az Asus (nem ti) ára esett 3ezret, gyors meg is rendeltem.
-
marcusa
addikt
válasz
Faterkam #4817 üzenetére
Pedig szerintem a legolcsóbb 660-ak között az a legjobb... én már bánom, hogy mikor vettem nem azt választottam... az msi 1 ventise és az akkor 1 árban volt. Ma teszteltem kicsit huzamosabb ideig a max stabil tuningot alap bios-szal 1160/6800, de GPU-Z szerint a max hőfok 86 fok volt...
Már azon is gondolkodtam, hogy újra kéne pasztázni, mert határozottan emlékszem, hogy vásárláskor 70 fok fölé ment csak picivel, egyre melegebb... Van egyébként hivatalos infó, hogy hány fokig mehet fel? -
d@minator
addikt
-
Tenken
őstag
Ezt a 320-as driver mizériát érezte itt valaki? Én pont pár napja szedtem le, hogy majd frissítem, mert gyorsulhat kicsit, de így most nem vagyok meggyőződve, hogy kell ez nekem. Anno a tdr miatt voltam kénytelen egy 570-est eladni.
-
-
d@minator
addikt
válasz
JoolsNOS #4803 üzenetére
Előtte egy AC Accelero Xtreme Plus 2 három ventis hűtőm volt az előző VGA-n ott 24%-nál volt 700RPM. Amikor írtátok, hogy 35%-on megy ez a gagyi Giga venti azt gondoltam, hogy IDLE hangos lesz. Azért írtam, hogy 35%-on is halk. Közel hajolva a gépházba lehet hallani, hogy forog ha lefogom a többi ventit de akkor is halk.
Terhelve nagyobb a hangja de az is elmegy. Egyelőre elégedett vagyok vele ha nem következik be amiről írtatok, hogy megadja magát akkor jó lesz ez nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest