- RAM topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Kindle
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rick3D
senior tag
Közben MSI GTX 1060 6GT OCV1 lett belőle. Egészen jó áron. Köszönöm még egyszer mindenkinek a hsz-t.
Hétvégén megrángatom a kicsikét , valakit itt szokott érdekelni a bench eredmények vagy oczás ilyenek? Ha igen esetleg pakolok majd pár képet.
-
jacint78
addikt
válasz #24845312 #11088 üzenetére
Teljesen kizárt dolog, hogy a másik kártya a kissebb bordájával, 10 fokkal hidegebb lett volna üresjáraton, miközben ugyanaz a GPU, gondolkozz már, hogy mit beszélsz, de komolyan. Bekapcs után fél órával az enyém is 35°C de egy óra múlva már 45. Terhelés alatt is tlejesen kizárt, hogy hidegebb legyen a WF2-től, képtelenség amiket írsz.
type your text here..
-
Rick3D
senior tag
válasz #24845312 #11088 üzenetére
Hmmm .... Ezek egyáltalán nem rossz értékek.Ennyire a GTX 970 Giga G1 SLI setupom is felmelegedett anno.
Még lenyomom a reggeli edzést aztán döntök. Nagyon jó árban tudnék hozzájutni ehhez az Inno3D compacthoz és ezért vacillálok rajta, annyival olcsóbban hogy már kb utánam dobják , persze pénzért(#11084) Euromail : Szoktam , az én venti profiljaim 70-75 C már 100%-on jártak. Igaz volt hangja mikor 6 venti pörgött max RPM-en de már hozzászoktam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #24845312 #11087 üzenetére
Közben előkerestem egy régebbi hsz-emet #6830, abból már tudok pontosabb értékeket is írni, mint az emlékezetem.
Terhelés nélkül: 42C fok
Játék alatt: 52C fok --> hogy ez melyik játék volt épp, azt nem tudom, de nem a GTA5, mert ott 60-70C fok között volt, az tuti
Firestrike alatt pedig 67C fok volt a max.Megnéztem most a WF2OC-val is Firestrike alatt, de ezzel sajnos 73C fokig is fölment, szóval ez nem csak álló ventivel melegebb, hanem terhelésen is.
Plusz még "fütyül" is, tehát terhelés alatt a ventik ahogy hajtják a levegőt, az kiad ilyen fütyülésszerű hangot. Nem cicergés, nem ventizörgés, hanem a levegőáramlat ahogy akadályba ütközik, annak van ilyen fütyülésszerű hangja. -
törölt tag
válasz jacint78 #11083 üzenetére
Megnéztem én is kíváncsiságképpen ezzel a WF2OC-vel.
Vsync-kel:
Vsync nélkül:Sajnos az Inno3D Compact nincs már nálam, de hatvanakárhány fokra emlékszek annál is, pont mint ennél, ezért is írtam, hogy én nem vettem észre különbséget hőfok szempontjából a 2 kártya között. Viszont sajnos csak az emlékezetemre tudok hagyatkozni, mert nincs róla screenshotom.
-
Peti78
őstag
válasz Hauptmann #11070 üzenetére
2008-tól 2016-ig volt egy passzív Gigabyte 9600 gt-m. Rádobtam egy 12-es Zalman ventit.Sose volt vele gondom, működőképesen váltam meg tőle tavaly. Ekkor beszereztem egy Gigabyte780 gtx-et. 3 hónap alatt meghalt, pedig nem zúztam, nem húztam, nem feszegettem a határait mint a 9600-nak anno. Az utolsó élményem a meghatározó. Nem kell több giga. 2008-ban vettem egy corsair tápot, chieftecet cseréltem le. Két nap múlva meghalt. Chieftecre gariztattam, a mai napig megy. Nem kell több corsair. Szerintem sem a gigabyte, sem a corsair nem rossz, viszont a negatív tapasztalataim miatt elkerülöm őket.
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
jacint78
addikt
válasz #24845312 #11082 üzenetére
Most kipróbáltam a GTA5-el Vsync nélkül 100%-on dolgozva ment 70°C-ig, Vsync-el egyszer ugrott 63-ba egyébként 62 volt. Üresjáratban pedig ez is van 45°C simán. Most picit hüvös van a kégliben (20°C) tehát lehet rászámolni 2-3°C-ot.
A ventilátornak van egy olyan bugja, hogy 10% alatt nem képes menni, hanem elindul és leáll az látszik a második képen...
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
törölt tag
válasz jacint78 #11080 üzenetére
Nem 60C fok volt, hanem hatvanvalahány fok (ezért írtam úgy, hogy 60 és 70 közötti, tehát hatossal kezdődő). Pontos értékekre sajnos már nem emlékszek, és nem néztem ventifordulatszámot sem, de a gyári értéken volt minden, tehát a kártya saját maga állította hőfoktől függően a ventifordulatszámot. Az órajelek is mind gyári értékeken voltak.
Majd ezen a mostanin (Giga WF2OC) megnézem a pontos értékeket mind hőfok, mind fordulatszám szempontjából, de le merem fogadni, hogy rosszabb lesz, hiszen már terhelés nélkül is jó 10C fokkal melegebb. Bár ebben meg közrejátszhat a műanyag hátlap, ami nem hagyja rendesen szellőzni a kártyát. -
Rick3D
senior tag
válasz jacint78 #11078 üzenetére
Én is hasonlóra számítottam amit te írtál. 83 C sok annyin én nem szívesen járatok GPU-t max 76-77. 4870x2 óta nem szeretek VGA-t főzni Bár az akkori 102 C rekord döntő volt számomra.( Azok a szép idők mikor L4D közben kifagytam mert megsült a kártyám )
Olyan configom van amivel az utolsó % teljesítményt is kifacsarom az 1060ból sőt még manuálisan oczni is szoktam.Annak ellenére hogy logikus volt számomra is az 1 ventiseket én sehová nem oczom azért eljátszottam a gondolattal hátha de így már biztos hogy duplát választok.Köszönöm a segítséget
(#11077) Scorp2011 : Én kifejezetten erre a darabra lettem volna kíváncsi ezért is nem érdekelt milyenek a zotac,evga megoldásai. Ezen kívül egyet kell hogy értsek Jacint78 kollégával.
Legalább okosabb lettem , köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat
-
jacint78
addikt
-
törölt tag
válasz jacint78 #11078 üzenetére
Jogos a felvetésed, így kiegészíteném az írásomat.
Az Inno3D Compact nálam szinte csak GTA5-öt látott, de bármikor néztem rá a hőfokokra, mindig 60C és 70C fok között volt. Hangját soha nem hallottam, de gondolom ez egyéntől függő is lehet, hogy kinek mi számít soknak ventihang szempontjából. Terhelés nélkül 40C fok alatt volt (álló ventivel), érintésre olyan volt a hátulja, mintha nem is lenne áram alatt, ezt írtam is akkoriban, hogy hihetetlen. A mostani műanyag hátlapos 2 ventis Giga WF2OC-m ez kereken 50C fok még terhelés nélkül is ugyanabban a házban, tehát minimum 10C fokkal melegebb.Az Inno3D Compact-tal egyidőben volt nálam MSI Gaming GTX 970 és az Asus Strix GTX 970 is, azoknak a hangját viszont már hallottam, bár engem egy kicsit sem zavart egyik se. Persze nyilván egy GTX 970-nek más a hőtermelése, így hiába volt azokon jobb hűtés, okádták még így is a hőt, ami konkrétan abban nyilvánult meg, hogy a ventiknek is volt egy kis hangja, illetve már 20 centiről tolta a hőt a kezemre mindkét kártya (főleg az Asus Strix). 1060-nál garantáltan nem tapasztaltam ilyent.
Sajnos már nincs meg a kártya, így ennél pontosabb adatokat nem tudok írni.A Gigabyte WF2OC ez meg van még jelenleg is, ennél tudok írni pontos hőfokokat is ventifordulatszám mellett, amint megfrissítette magát a GTA5. Valószínűnek tartom, hogy mivel ez bő 10C fokkal melegebb már terhelés nélkül is, így terhelésen is föl fog menni jóval 70C fok fölé.
-
jacint78
addikt
válasz Rick3D #11076 üzenetére
Tessék. Az övé egy ventilátoros EVGA ami 83°C 1650rpm mellett, nálam most hogy rendes házba került 72°C 1500rpm mellett, előtte zárt nem szellőztetett házban volt 78°C 1700rpm mellett, pedig az enyém eléggé low cost verzió (ASUS dual), a nagyobb bordás két ventilátorosok hüvösebbek.
Amit scorp kolega állít egyel feljebb az eleve nonszensz, általános iskolás fizikával is egyértelmű, hogy lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
törölt tag
válasz Rick3D #11074 üzenetére
Nekem voltak ilyen kártyáim, semmi gond nem volt velük.
Hőcsöves hűtéssel rendelkeznek, tehát ez az 1 ventis Compact hűtés nem ugyanaz, mint például a 1050 Ti-n is lévő szintén 1 ventis Compact hűtés, amin konkrétan nincs egyetlen darab hőcső sem.
Ha nincs terhelés, áll a ventije.
Nem hangosabb, nem melegebb, mint a mostani Gigabyte WF2OC kártyám.
Mindössze 17 cm a hossza.
Kb ennyi.
Semmi extra, de hozza, amit kell, és 3 év a garancia rá.
Youtube-on tudsz nézni unboxing videót, meg teszteket is akár. -
Rick3D
senior tag
Üdv mindenkinek !
Valakinek van valamiféle információja erről a kártyáról Inno3D GTX 1060 Compact 3GB ?
Nagyon nem bízok meg az egy ventis kártyákban és mielőtt döntenék szerettem volna pár benchmarkot/reviewet vagy legalább egy pár órás használat után hőmérséklet tesztet látni de sehol semmi.Az 1060 tulajok között van olyan akinek ilyen kártyája van ? Esetleg bárkinek bármi infó?
Esetleg valakinek tapasztalata egy ventis vgaval ?Előre is köszönöm
-
jacint78
addikt
válasz Hauptmann #11072 üzenetére
Én csakis az alapján ítélek ami a kezem között megfordul (javítok), ha valamit szídok, azt jó okkal teszem. A gányvard kártyákon a kimenetek felöli lemez sem stimmel, elhúzza a HDMI a aljzatokat, így ferde az egész, tehát azon alap lakatolási problémák minimum vannak, a gigabájtok egytől egyik görbék, mert nem stimmel a hűtő a nyákkal és az alkatrészekkel.
type your text here..
-
Hauptmann
addikt
válasz jacint78 #11071 üzenetére
Az MSI-s példát nem konkrétan Rád értettem, hanem úgy általában a PH fórumra, szinte mindenki a Gaming X-re veri a faszát. De nemrég volt itt valaki, aki azt ecsetelgette, hogy a Zotac, vagy a Gainward mennyire minőségi, stb. (mert pont azt vett), ellenben a Gigabyte fos, aztán pár nap alatt be is szart neki. Én pl. a G1-emen nem láttam, hogy mennyire hajlik, mert kb. semennyire (bár ezen rendes hátlap van).
Szerintem minden gyártónak vannak szarabb és jobb szérái, és ez alól nincs kivétel. Mindenhol akadnak cicergős, ventilátorhibás példányok.
-
jacint78
addikt
válasz Hauptmann #11070 üzenetére
Én biztos nem mondtam ilyet az MSI-re, részemről mindkettő ugyanaz a hulladék. A gigabájt kártyái eleve nevetségesen hajlanak görbülnek dobozból kivéve is, minőségről nem nagyon van értelme beszélni és pláne nincs értleme egy darabos tételek alapján kijelenteni valamit.
type your text here..
-
Hauptmann
addikt
válasz jacint78 #11062 üzenetére
Nem értem amúgy ezt az általános Gigabyte ellenességet itt a PH-n. Bezzeg az MSI... Az a videókártyák Hondája. Maga a tökéletesség, és soha nem romlik el. Pedig abból is van szar bőven. Meg páran használunk itt Gigabyte kártyákat, ahol se cicergés, se ventilátor probléma.
[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Elérkezett az idő és jövő hónapban leváltom a Giga 960-am egy 1060-ra...számomra meglepő módom fókuszba került a Zotac AMP. Olvastam hogy 5 év garit ki lehet préselni regisztrációval. Ez még aktuális, illetve nem lövök mellé ezzel a márkával szerintetek? Vagy esetleg MSI OC? Vagy bármi, amivel a legjobban járok? Sztem az MSI gaming már drága lenne...
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz Glaz-dozfhut #11064 üzenetére
Ja windows 7, ez esetben nem lepődnék meg, ha hibás lenne a kártya.
type your text here..
-
arabus
addikt
Látszik win 7 7601 build.
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
jacint78
addikt
válasz Glaz-dozfhut #11055 üzenetére
Én csak magamat tudnám ismételni a gigabájt kapcsán, de inkább nem teszem.
Amúgy milyen verziójú windows 10-et használsz? Mert az anniversary előttivel sokminden megőrül, van, hogy a driver telepítő sem talál hardvert.
type your text here..
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
törölt tag
válasz Glaz-dozfhut #11059 üzenetére
Alaplapi chipset driver fönt van?
Ha igen, tolj egy DDU-t csökkentett módban, majd újra mehet föl az Nvidia driver, mert ott valami nagyon nem oké, hogy még a GPU-Z sem jelzi ki a kártya adatait. Nálam is volt már ilyen probléma többször is, de nálam hetente többször cserélődik az alaplap is, a processzor is, a VGA is, szóval az én esetemben mondjuk nem meglepő. (Mondjuk nálam is csak a Win10 alatt szoktak ilyenek előfordulni, Win7 az több év alatt se feküdt meg soha.) -
Glaz-dozfhut
őstag
De nem is mástól sajnálom, meg úgy a pontok sem hatnak meg. Valahol arra lettem volna kíváncsi, hogy ez normális működés e. Bár nem sok embernél láttam ezt a típust. Egy-két tesztet megnéztem utólag, vásárlás után és elvileg 10% van benne az alap verzióhoz képest, amit nem nevesített az oldal.
- Glaz-doz-fhut -
-
olta
aktív tag
válasz Glaz-dozfhut #11057 üzenetére
70K Huf volt használtan 2,5 év garanciával, csak hogy fokozzam
-
eami
veterán
válasz Glaz-dozfhut #11055 üzenetére
vett egy jobb kártyát és jobb eredményt hoz. mi ebben a furcsa?
-
Glaz-dozfhut
őstag
Ezt nem tudom feldolgozni egyelőre. És most nem pont neked irányul a kérdés csak arra reagálok. Én is Gigabyte terméket vettem Xtreme Gaming verziót és nem tudok 2300-as értéknél nagyobb értéket kisajtolni a kártyából, mert a legkisebb órajelemelésre szétszakad a rendszer/kép. Például az egyik próbálkozásom egyikének eredménye az lett, hogy a hard disk sentinel program 4 ével SMART statisztikái eltűntek a licenszel együtt. Mondjuk még nem tuningoltam kártyát sem, meg semmit. Talán nem a legalkalmasabb a a Gigabyte saját programja, ami az összefoglalóban is benne van, az Extreme Gaming Engine? Ami legújabb érdekesség ami éjszaka óta tapasztalok, hogy a VGA nem jelez magáról semmilyen adatot. Egyik monitorozó program sem érzékeli. A gépet még nem indítottam újra azóta.
- Glaz-doz-fhut -
-
r92king
tag
válasz jacint78 #11051 üzenetére
Hát az új Superposition benchmarkot tolom, szerintem megterheli Még húztam is a kártyán, és nem volt órajel változás teszt közben (2113 Mhz GPU 4201 MHz RAM). Bár már nem tudom, hogy müködik most az NVIDIA Boost órajel. Útolsó zöld karim GTX 260 volt 2012-ig. 5 évig vörös voltam
[ Szerkesztve ]
À tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir
-
r92king
tag
Üdv!
MSI GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 karim van és 59 fok felé soha nem megy, most ilyen jó hűtés van rajta vagy vissza vesszi inkább az órajeleket?À tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir
-
Hauptmann
addikt
-
Ciccuka
veterán
Gyengébb CPU esetén a GTX 1060 3GB vs 6GB párbaj:
GTX 1060 3GB vs GTX 1060 6GB | Pentium G4560
GTX 1060 3GB vs GTX 1060 6GB | Pentium G4560 | FPS Benchmark
GTX 1060 3GB vs GTX 1060 6GB | Pentium G4560 | 14 New Games[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
laskr99
addikt
válasz jacint78 #11029 üzenetére
Nem. Az ilyenekre érzékeny a fülem(1 méterre tőlem működő töltőt is hallom) +most elindítottam párat(bf3-4,infinite warfare,wot,wows,war thunder) és oda raktam a fülem de kuss volt. Nem akkora gond max nem játszom vele. Vagy olvastam azt a módszert ,hogy fesz emelés+pici overclock és nagy eséllyel megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Coil whine előjöhet csak bizonyos játékoknál? Mert elindítottam a Cities Skylines-t és kaptam egy ilyen hangot:[link]. Zümmög de csak ennél a játéknál. Beszorulni bogarat nem láttam
-
dewil666
őstag
-
dewil666
őstag
válasz Oszilaci #11016 üzenetére
Én megrendeltem
De jött nemrég üzenet:"Tisztelt XY !
Elnézését kérjük, valami csúnya adatbázis hiba áldozatává tettük önt!
A kiválasztott kártya valójában nem MSI, hanem Gigabyte és nem 1060-as, hanem 1050-es és nem 6GB-os, hanem csak 4GB-s.
Viszont a jó hír, hogy 6000 Ft-tal olcsóbb is lenne. 49.380 Ft-ért tudjuk adni.
Kéri esetleg?"
Várható volt
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Ciccuka
veterán
Normál esetben igen. Egyébként cikkszám alapján Gigabyte. Így elég szépen elírhatták.
A végén meg benyomnak egy reklámablakot is: Azt gondoltuk, vásárolni szeretnél!
Tényleg lemondasz a jó árakról és nyereményjátékunkon sem szeretnél részt venni?[ Szerkesztve ]
-
-
Ciccuka
veterán
Elég érdekes 1060-as
-
Redneck
nagyúr
válasz jacint78 #11004 üzenetére
Ha hiba van ajánlott full lepucolni. 3 perc az egész, így tuti maradékoktól mentes lesz. Nála ajánlott, nem mindennapi hiba. Egy sima install esetén nem kell, az nV ennyire nem gáz.
3 percet megér, de majd ő mérlegeli.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
jeni
félisten
válasz Redneck #11003 üzenetére
köszi
Én az NVidia által felkínált friss telepítést kértem,hogy törölje a korábbit. Ezt bejelölve rakta fel,persze azt nem tudom,hogy valóban elsőre le is törli és utána rakja fel az újat? Ugyanis a gépet nem indítja újra,ebből nem lehet kivenni,hogy tényleges teljes törlés volt-e?[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
Ezt szedd le. Amit most raktál fel az nagyon régi, ráadásul akkoriban eleve bugosak is voltak, ilyen TDR szerű hibákat produkáltak a kártyák.
type your text here..
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazon Kindle
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik