- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nuada herceg
őstag
válasz
Mika1227 #19553 üzenetére
Hát garancia nincs rá, csak próbagarancia, egy hónap.
Igazából már az enyémre sincs.
Ezt itt vettem a hardveraprón, újonnan, ilyen hardveraprós garanciával.
Az illetőt azóta már kitiltották innen, szóval az én garanciám is elszállt.Köszönöm a válaszokat, gyengébbnek gondoltam a jelenlegi kártyámat...
-
törölt tag
válasz
Mika1227 #19068 üzenetére
Én személy szerint rászánnám azt a 30ezret, jól fog majd jönni a későbbiekben a 1070 ereje.
Persze lehet kivárni is, hátha még lejjebb mennek az árak, és talán még tovább csökken a 1060 és a 1070 közötti árkülönbözet. De az is benne van a pakliban, hogy újra elszabadulnak az árak, és pont hogy növekedni fog az árkülönbözet.
-
törölt tag
válasz
Mika1227 #19066 üzenetére
Nagy. Konkrétan FullHD monitor mellett soha többet nem kell grafikai beállításokkal foglalkoznod, automatikusan mehet minden manuálisan a plafonra.
Viszont ha hajlandó vagy a grafikai beállításokkal is foglalkozni, akkor szerintem tökéletesen el lehet lenni egy 1060-nal is FullHD-ban. (Sőt, nekem személy szerint még egy 1060 3GB-tal sem volt soha hiányérzetem a látvány terén.)Ha meg esetleg FullHD-nál nagyobb felbontású monitorod van, ott meg eleve a 1070 a befutó.
-
-
rumkola
nagyúr
válasz
Mika1227 #18569 üzenetére
nyilván minél kevesebbet megy és minél kevesebbet kapcsolgat le-fel, annál tovább bírja
ezek a kártyák nem melegednek már annyira mint a régiek, szerintem kár babrálni addig, amíg nincs gond az alap beállítással
én csak Diablo 3-at játszom, félóránként kapcsol be rajta a venti 1-2 percre, gyakorlatilag passzívban megy alapból szinte állandóan
Giga 1060 WF OC 3GB -
Redneck
nagyúr
válasz
Mika1227 #17942 üzenetére
Mikor optimális OC profilt csináltam, próbálgattam a limitek kitolását külön-külön. Egetverő különbség nem volt, sem mérve, sem érzésre. Persze ettől még érdemes megnézned.
Kimarja:
Van különbség, az ajánlott kártyák komolyabb VRM-et és jobb minőségű alkatrészeket kaptak. Azt hogy válogatott GPU-kat raktak volna rájuk, nem merem kijelenteni, de a teszteredmények és a tapasztalatok alapján gyanús... -
őstag
őstag
-
törölt tag
válasz
Mika1227 #15468 üzenetére
1060: halkabb, hűvösebb, gyorsabb, és mindezek mellé még jóval kevesebbet is fogyaszt!
RX 470-ből 4 GB-osom volt, közvetlenül utána meg 1060 3GB. Én amiket kipróbáltam játékokat, mindenhol a 1060 3GB volt a gyorsabb. Kis egyventis kártyám volt belőle akkor épp (Inno3D Compact), mégse volt semmi hangja. Minden téren jobb volt az RX470-nél.
Utána kiadott az AMD valami "csoda-drivert" (ReLive) amivel elvileg már gyorsultak az RX-ek is, de addigra én már megszabadultam tőle, így arról már nem tudok nyilatkozni, hogy utána mi volt a helyzet velük.Amíg RX-em volt, tökéletesen meg voltam vele elégedve, de aztán amikor beleraktam ugyanabba a gépbe a 1060 3GB-ot, leesett az állam, hogy hol tart jelenleg az Nvidia az AMD-hez képest. Közel azonos ár mellett egy minden létező szempontból jobb kártyát kapunk tőle.
-
fanti
addikt
válasz
Mika1227 #15468 üzenetére
Én egy XFX RX480 8GB Black Edition-t használtam közel fél évig a Gigabyte GTX1060 Xtreme Gaming 6GB előtt.
Egy kategória. Az RX480 8GB VRAM-ja sehol sem dolgozott fullon, azaz a 1060 6GB-ja is röhögve kiszolgálja a FHD-t, még sok is.
A két kártyát egymásnak eresztve fej-fej mellett küzdenek, címenként hol az egyik, hol a másik a gyorsabb, de a különbség marginális.
Fogyasztásban és támogatottságban nyilván a zöldeké az elsőbbség. A kisebb hőmennyiség is a zöldek mellett szól.
Képminőségben semmiféle különbség nincsen! Sem 2D, sem pediglen 3D alatt. Ez egyfajta AMD-s vesszőparipa, hogy jobb az AMD kártyák képe, de ez nem igaz. Egyformák!
Driverekben viszont nem jobb az nVidia! Pedig ez egy sarkalatos pontja szokott lenni a vitának, de én állítom, hogy mindkét gyártó driveres csapatának vannak jobb, és gyengébb "műremekei".Mondom mindezeket úgy, hogy az elmúlt 10 évben nagyjából ezek a kártyáim voltak:
4850, 4890, 5850, 6950, 7950, 290X, RX380, RX480 ---------- majd zöldre váltás a 1060-al.Egy vélemény még, és ebben kérem a kedves fórumtársak megerősítését, vagy cáfolatát!
Mintha az nVidia jobban támaszkodna a processzorra, azaz esetlegesen egy gyengébb processzor társaságában (pl. egy Pentium G4560) az AMD kártyák kevésbé vesztenek a minimum FPS-ből, mint az nVidia kártyái. -
AusWolf
őstag
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
Mika1227 #14692 üzenetére
Új játékok esetében sok különbséget nem fogsz észrevenni, de pl. a 2013 - as Tomb Raider borzasztó fps eséseit a Win 7 szépen kiküszöbölte, kizárólag automata mentéseknél akad meg egy pillanatra, de ott meg úgysem csinálsz már semmit. A Win 10 még messze nem tökéletes, a hibák okait meg kár is keresni, szerintem a Microsoft - nál sem tudják mindet
-
Ciccuka
veterán
válasz
Mika1227 #12182 üzenetére
Semmi különleges változást nem tapasztaltam.
TechPowerUp GPU-Z 2.1 is megjelent közben
Od!3 Igen és WHQL -
-
zsoika
addikt
válasz
Mika1227 #11537 üzenetére
uTorrent, adobe reader...stb.
Az a lényeg ,hogy egy program telepítésénél ne az automatikust válaszd ,hanem az egyénit és akkor ki tudod választani mit tegyen fel és mi az amit köszönöd, de nem kell!
Szerk: Egyszer kaptam egy jó kis pop-up (nyertem egy iphone 6-ot naponta 100x)kéretlen alkalmazást(nem vírus így az nem is látja) ami átírta a routerben az ip címet és egy ukrán szerveren át futtatott minden adatforgalmam. Malwarebytes-al hiába írtottam+telepítettem újra ...minden eszközön(teló,laptop,asztali gép) újra feltette magát. Végül csak a router reset oldotta meg a dolgot...de mire idáig eljutottam . -
-
EVL2
aktív tag
válasz
Mika1227 #10143 üzenetére
7/24-be a gpu-nak +100. A vram-nak +400, de ez így nem sokat érő infó mert a gpu más Mhz-n kegyeg a Gaming X és a G1-en. Szóval a gpu-m most van 1695/1910-en. Gaming X-nél többet kell ennél húzni rajta de szerintem simán bírni fogja az is a 1910-et. Így nekem fel boostol 2116-ig de kb. 20 perc után le esik tartósan 2089Mhz-re. ezt már tartani szokta.
Ezek az eredmények beton stabilak szóval nyugodtan mehetnek 7/24-be. Amolyan biztonsági light-os tuningnak nevezhető.
Példaként a Crysis 3-ban ez kb. 6-7fps pluszt hoz. ami elég ahoz hogy majdnem maxon. (-egy élsimivel lejjebb véve) ne nézzen be 60-alá.
Wicher-be is szemmel láthatóan hoz legalább +5fps-t a gyári OC.-hez képest. Sajnos nekem a prockó határt tud szabni a képességeinek ezért nem is nyüstölöm jobban.ui: "de szerintem simán bírni fogja az is a 1910-et" ezt úgy értettem hogy a te Gaming X-ed nagy valószínűséggel jóval többet is bír mint az én G1-em. Elvileg!
-
EVL2
aktív tag
válasz
Mika1227 #10141 üzenetére
A vram-ot minden modellnél viszonylag könnyen és elég jelentősen lehet húzni. Sajnos főleg a bench eredményekben hoz szép nagy számokat. Élőben játék alatt viszonylag kevés + fps-t jelent, de a szintetikus tesztek alatt igen látványos eredményeket produkál. A legtöbb 1060-ba simán benne a +500-600Mhz. A 900 szokott vízválasztó lenni. Mivel sok értelme a játékokban nem látszik így én csak +400Mhz-n járatom. ez mindenképpen még biztonságos határ és normális hőfokokat produkál vele a G1.
Igazán jelentős eredményeket csak a gup tuning hoz. A vram átlagosan 2-3 fps-t fog dobni egy játékon 500 körüli plusznál. -
jcs
tag
válasz
Mika1227 #9364 üzenetére
Ezt találtam...
If you set you dsr-resolution to the desktop and set the UI-scaling of windows back to 100% then it doesn't change the icons anymore when you play games in that resolution.
Somehow windows applied this scaling to the desktop when playing or leaving a game in dsr-resolution.
I did this for 3 different resolutions that i use regularly and no problem with messed up icons on my desktop.hope this works for you too.
-
EVL2
aktív tag
válasz
Mika1227 #9364 üzenetére
Nálam is ugyan az a baj, ha kilépek a játékból az ikonokat szanaszét rendezi. Gondolom ez felbontás váltásból keletkezhet. Az adott játékból való kilépés után gondolom egy kicsit késik a skálázás és a win 10 asztalt is egy pillanatra felskálázza és amire ez végig fut az agyában már át is pakolta a dolgokat.
-
eami
veterán
válasz
Mika1227 #9307 üzenetére
igen, legalábbis ha HDMIvel van csatlakoztatva a TV akkor biztos. Hangbeállításoknál a gépen maradjon a gép. Lejátszóban pedig kiválasztod hogy a HDMI legyen a kimenet. Ilyenkor lejátszó a film hangját a TVre tolja ki, míg te játszhatsz (pl) fülessel. Arra érdemes még figyelni hogy adott játék milyen video outputot használ. Ha pl OpenGL-t, akkor a videólejátszót érdemes átállítani Direct 3D-re, úgy tuti nem zavar be egyik a másiknak.
pl VLCben itt lehet átállítani hova küldje a hangot:
disclaimer: most még a régi kártya van a gépre, várok hogy mehessek az újért
nyilván nvidia lenne listázva amúgy
-
Redneck
nagyúr
válasz
Mika1227 #9307 üzenetére
Ez engem is érdekelne, nekem egyszerre csak egy eszköz/kimenet szól.
Hang nélkül játszik és a gyerekeknek szól a rajzfilm?kiltrus@citr: Szépen leírtad miért egy rakás hulladék manapság a sok konzolport és mit nem mutatnak meg a tesztek. G-sync és Freesync monitor tud segíteni ezeken, de egyébként sajnos nézheted az eltérő frame timeokból eredő akadást.
-
Grafirka
őstag
válasz
Mika1227 #9271 üzenetére
"windows billentyu + P" es az utolso verzio a listabol a "projector only" -val le fogja kapcsolni az elsodleges megjelenitot es csak a masikon ( TV a te esetedben) lesz kep. JElenleg azert aktiv mindket kepernyo, mert duplicate modban vagy. Bocs most latom , hogy mar valaszoltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged