-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz Kaslerka #11599 üzenetére
0 pontos, full friss regisztráció. Miért adja ennyiért?
Lehet gázos, vagy csak be akarnak húzni ha elmész a találkozóra.Egyébként ha most kéne vennem vagy az alap 2 ventis MSI-t venném 86-ért, vagy 91-92-ért az Inno Gaming OC, ASUS Dual, MSI Armor hármas valamelyikét, de leginkább nem költenék 90 fölött.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
klaca1978
tag
válasz sutyi^ #11584 üzenetére
A Te irányelvedben is van igazság, aláírom. Van némi tapasztalatom Giga, Gainword terén, sajnos nem túl sok jót tudok róluk mondani. (ez persze nem azt jelenti, hogy mindegyik rossz)
Nem évente cserélem őket, szeretem ha tartósak mindenben, árban is! Nem mind1, hogy majd eladáskor mit kínálsz. Pl. az én esetemben: 3 éves Asus gtx 660-at meghirdettem. Gigák, inno-k, stb.mellett ezt vitték el 30k-ért egy héten belül! Tökéletes állapotban, semmi csapágyhang, melegedés stb.(48k volt anno).!!! Többek közt ezért ragaszkodom az Asushoz. Ha már 1060-ra költök legyen szintén minőség! De nem kapkodom el, még kb. egy hónapot várok, a pénz már megvan, és ha a 1070 ára akkorát esne...ki tudja... -
shaddy1027
tag
válasz #24845312 #11595 üzenetére
Igen, a Turbora rakott venti profillal nekem is be-be kapcsol 10-15 percenként. Ezért is tértem át, hogy ha nem játszom akkor átrakom Autora ami miatt így a 60 fokot sose fogja elérni és így bekapcsolni se fog, hogy ha nem játszom. Max 55 körül szokott tetőzni így a hőfok, és állnak a ventik.
Viszont játék előtt érdemes benyom a Turbot mert ezáltal nem fog 70 fok fölé menni, ami az Auto profilnál lazán bele nyal terhelésen a 75-80 fokba."Azt hittem, ha a megfelelő szabályokat követi az ember, akkor végül győzhet." Harold Finch
-
törölt tag
válasz shaddy1027 #11593 üzenetére
"...45-től kapcsol..."
Az enyém szerencsére nem kerreg, de a 45-től kapcsol az az én kártyám esetében azt jelentené, hogy folyamatosan megy a venti, mert ezt én még soha nem láttam 50C fok alatt. -
shaddy1027
tag
válasz sutyi^ #11588 üzenetére
Egyébként a WF2 féle hűtést se mondanám rossznak, annak ellenére sem, hogy nálam is kerregett a hűtés.
Gyári szoftverbe két módot szoktam állítani. Ha komolyabb a játék akkor Turbóra rakom, ha csak netezek vagy más egyebet csinálok, esetleg kisebb játékokkal játszom, akkor Autora van állítva.
Előbbinél 45 foktól kapcsol de még így is a 70 fokot, nagyon ritkán éri el, és ott is max 80-85% fordulaton járnak a ventik.
Utóbbi profilt azért szeretem mert van, hogy napokig nem játszom, vagy csak kisebb játékokkal, amik nem terhelik a kártyát, és így egyáltalán nem kapcsol be a kártyán a venti.Szóval én teljesen elégedett vagyok vele, még annak ellenére is, hogy volt hibája.
[ Szerkesztve ]
"Azt hittem, ha a megfelelő szabályokat követi az ember, akkor végül győzhet." Harold Finch
-
edari
őstag
-
Ciccuka
veterán
-
gtamate2
veterán
Sziasztok,
Visszatértem egy új 1060-al, ismét a Gainward Phoenix GS-t választottam, remélem ezúttal nem lesz probléma vele. Majd leírom részletesen is, hogy mi történt ez alatt a 2 hónap alatt, mert nem volt egyszerű eset, a lényeg hogy újra van kártyám
Btw. a gariban azt mondták hogy az msi gaming széria hűtésével valami baj volt (megfőzött valami chipet vagy vrm-et?) , nem volt megfelelő a hűtése és emiatt kidobtak egy újabb szériát. Nem nagyon jártam erre, de teljesen meglepett. Volt ilyen?
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
bobalazs
nagyúr
Biztos jó az MSI gaming széria de nekem konkrétan három r9 270 gaming kártya ment tönkre, és kb el vesztettem a bizalmam. Ja és 80 fokra volt állítva 30%os ventifordulat biosba. 85° meg a 100% ezt kapd ki.
-
sutyi^
senior tag
válasz ingalls #11585 üzenetére
Azért azt ne feledd hogy a WF2 az MSI sima OC-jával van egy árban, míg az MSI Gaming széria környékén G1 Gaming-et vagy Extreme-et kapsz Gigaból. Ezeken mind komolyabb hűtés mint a sima WF2-őn.
Nyilván 2-5e Ft-on nem gondolkodik az ember ilyen tételnél, ha jobbat kaphat. De 15-30e Ft a differencia és az sok.
Ugyanattól az emberkétől apróról, az masszív hűtésű változatok:
INNO3D GTX 1060 ICHILL X3 6GB - 83e (100%)
PALIT GTX 1060 JETSTREAM 6GB - 86e (~4% felár)
GIGABYTE GTX 1060 XTREME GAMING 6GB - 95e (~14% felár)
MSI GTX 1060 GAMING X 6GB - 96e (~15% felár)
ASUS GTX 1060 STRIX GAMING 6GB - 100e (~20% felár)Ezek mind 3 év garival vannak, illetve a kakukk tojás a Giga Xtreme arra 4 év a gyártó ha jól dereng.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Euromail
aktív tag
Erről van szó 3 év múlva hol lesznek ezek a kártyák már
Én egy évet nem adok neki és tuti csere. Mert nem fogom megvárni még kijönnek az újak és leverik az árát.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Euromail
aktív tag
válasz klaca1978 #11582 üzenetére
Inno 3d-akartam de véletlen az iponban elcserélték a megrendelésemet olyan volt mint a hentesnél "ez a féldeka maradhat" hát mondom maradjon ez az msi 76ért szerencsére volt annyi nálam pedig 65 volt amennyit szántam rá.
Most imerősöm beszerzett egyet irigykedtem mert hülyeség volt a szép csicsáért plusz pénzt kiadni ugyan azt tudja.
Kár volt egyrészt elkapkodnom a vásárlást mert 26.000ft-ot spóroltam volna meg kár volt a szépségre is hogy világító led stb.... Meg ezek a kártyák képzelheted mennyire használtak mikor mindegyiken ott van a garancia. Meg tulfeszelni se lehet amivel tönkre menne.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
ingalls
senior tag
Egyszerre fogtam az egyik kezemben egy Giga WF2-t, másikban egy MSI Gaming-et. Hát, a kettő között ég és föld volt a különbség. A Giga bóvli, az MSI meg "termék" érzetét keltette, alig néhány ezres különbözetért. Nem bántam az MSI-t.
Meg kell védenem klaca1978-at, a Strix most tényleg irgalmatlan jól sikerült, nem úgy, mint a Maxwellnél. Én is kifizettem a felárat azért a látványért, hangért, hűtésért és teljesítményért.[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
válasz klaca1978 #11580 üzenetére
Ahogy érzed uram, bár én nem értem az ASUS-hoz ragaszkodást sem.
Mindenféle rosszindulat és bántó szándék nélkül mondom neked, hogy értelmetlenül drága. Ha a legolcsóbb normális hűtésű kártyákat nézem itt aprón 1060-ból...
Akkor 71e Ft-ért kapok GTX 1060 6GB-ot Inno3D-ből vagy 78e Ft-ért Giga WF2-őt, mindkettő 3 év / 36 hó garral.
A legmasszívabb darabokhoz is hozzá lehet jutni 90e Ft-ért más márkából. Semmivel nem kapsz többet vagy jobbat mint a konkurens gyártóknál azon kívül hogy majdnem annyiba kerül mint egy eggyel nagyobb kártya a többitől.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Euromail #11581 üzenetére
Most középkategóriának nevezzük, de egy éve csúcskategóriához közel volt. És mégsem egy 980-as árába kerül. Mint másik megközelítés. Én is a 10 rongy különbségen filóztam, mert biztos voltam benne, hogy specifikációban ugyanazok a kártyák kategórián belül. Csak eddig mindig az olcsóbbat választottam, aztán végig azon bánkódtam. Mondjuk 2 GB-os kártyát valasztottam 4 GB-os helyett legutóbb. Persze nem használtam, de bántam.
- Glaz-doz-fhut -
-
klaca1978
tag
válasz Euromail #11581 üzenetére
Kinek, hogy! erről hosszasan lehetne eszmecserét folytatni. Mások az igények. Használtan nem szívesen vennék, lehet hogy csak 55k, de milyen?(főleg az aprón ilyen 3GB-os pár napos gigát, vajon miért adja el)
Szóval személy szerint giga kizárva, használtban is csak asus, és ha a közelben van. Egy ventis is kizárva, csak 6GB-os. Nekem megér plusz 10-15k-t a biztosért, minőségért! Ha esetleg valami csoda folytán egy asus strix 1070 125k környékére csappanna akkor még el is gondolkodnék, de ennek vajmi kevés esélye van mostanában. Tehát kinek a pap kinek a ...paplan -
Euromail
aktív tag
válasz sutyi^ #11577 üzenetére
Ez így van.
Középkategóriás kártyáért ennyit kiadni na ne már 70 nél többet nem ér egyik se. Best buy 55 körül hv aprón én ezt ajánlom mindenkinek aki 1060at akar.
Már csak saját hibámból tanuljatok mert elkapkodtam a vásárlást akkor nem volt használt.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
klaca1978
tag
válasz sutyi^ #11577 üzenetére
Ez azért túlzás. Mivel nálam csak az asus játszik, így a 125k-s ár egy 1070-nél.....talán az év végén!!! A 1060 esetében reális az árcsökkentés mértéke. Egy asus 1070 strix og 6g 125- ért egy hónap múlva?? kizártnak tartom. (160-ról 125-re ) bár jó lenne
[ Szerkesztve ]
-
gbela
senior tag
Kicsit el vannak túlozva szerintem a kivitelek közötti különbségek. Mikor eldöntöttem hogy ilyen kártyát (6gb) veszek nézegettem amazont, alapból átugrottam minden nem top márkát, néztem MSI-t, Asust, stb.
Aztán megnéztem 1060asok összehasonlító tesztjét, 1-2% eltéréssel mind ugyanazt tudja. Innentől már inkább csak szériahibát kell kiszűrni, mint pl Giga-knál tényleg sok panasz van ventire (nem mind rossz, nem azt mondom). Végül vettem egy KFA2 6gb, 78k-ért (előtte elolvastam 2 review-t, amik teljesen pozitivak voltak). Tökéletes. -
sutyi^
senior tag
-
Csupingo
veterán
válasz karika26 #11571 üzenetére
Ha minden igaz, akkor az 1.2-es displayporttal rendelkező kártyák már tudják. Az msi ezt írja az r7 250x -ről: Max Resolution: 4096x2160 @ 50 Hz, a wiki szerint 3840 × 2160 -ban tudnia kéne a 75 Hz-et is. Hdmi-n azok tudják a 3840x2160 @60 Hz-et, amiken legalább 2.0-ás port van. Ilyen pl. a gtx 950, 960, stb. Az újakból: az amd rx (460, 470, 480) kártyáitól felfelé, meg a gtx 10xx (1050, 1050ti, 1060, stb) széria.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
klaca1978
tag
Lassan, de biztosan 100 alá kúszik az asus strix OG 1060 6G-verziója Nem érdemes variálni, 3 GB-os verzió, meg gigabyte félék között, de még a nem OG-s strix verziót sem érdemes 2-3k-s árkülönbözet miatt.. Egyértelmű ezt érdemes, aki már régebben kinézte magának és az árat is belőtte a pénztárcájához annak ez a jó választás! Én már 3 hete eladtam az elődjét, várok még vele pár hetet. Most kezdett "zuhanni", előreláthatólag május közepére az Asus fullos 1060-a már 95 ezer környékén beszerezhető lesz.Akkor lecsapok egyre. (1- másfél hónapja még 110k volt az alja)
[ Szerkesztve ]
-
-
karika26
csendes tag
Érdeklődnék ebben járatosabb emberektől hogy melyik kártya tudja már gond nélkül kihajtani a 4k/UHD monitort vagy tv-t,vagy mi a legalsó ami már megbirkózik vele.
Kártyavásárlás előtt állok ezért kérnék segítséget,amit mindenkinek előre is köszönök. -
bobalazs
nagyúr
Bluescreenviewban most néztem, 381.89 BSOD történt alvó módbol ébredéskor. Ez szerint is, úgyhogy megy fel egy másik verzió.
-
törölt tag
-
jacint78
addikt
válasz Redneck #11565 üzenetére
A single channel ram benchmarkban lehet, hogy "érvágás", de lassú nem lesz tőle a gép az biztos. Az új driver problémás az tény, én is visszaraktm a régebbit (elmennek ezek is a francba már ), de attól sem lassul. 99%-ig biztos vagyok benne, hogy User okozza a problémát, ahogy az lenni szokott.
type your text here..
-
Redneck
nagyúr
válasz jacint78 #11564 üzenetére
Persze hogy mennek nem is állítottam az ellenkezőjét. Szerintem baromság egyszerű lapba tuning processzort rakni. Én is ezért hagytam ki. A Single Channel RAM mindenesetre elég nagy érvágás.
Az új driver pedig sajnos nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz Whaazzup #11560 üzenetére
Én a szoftverekről beszéltem, nem a driverekről, gondolom fel lett rá rakva minden szar és kitudja mennyi bitcoin bányász és hasonló megy rajta. Mellesleg a lassúság igencsak relatív, nagyon kevés az infó ahhoz, hogy érdemi választ tudjunk adni.
Redneck
El ne kezdjük ezt megint! A K processzorok is mennek rendesen minden lapban, legfeljebb tuningolni nem lehet!
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
-
Nuada herceg
őstag
Felraktam az "új", vagyis a legutóbbi drivert. Már 1 ideje kint van, nézegetem a fórumot, gondoltam ha szar lenne, úgyis írnátok. Szóval feltelepítettem, erre most 30 fps-el megy a fifa. 60-as fps korlát van beállítva. Eddig is így volt, szépen futott is annyival. Tököm ki van már ezzel a driver mizériával itt. Van valakinek valami tippje, hogy mit lehetne állítanom? Esetleg az experience-ben valamit?
Itt öregszem meg...
-
Csupingo
veterán
válasz Whaazzup #11557 üzenetére
Miben lassú? Játékok alatt? Akár túlmelegedhet a proci is, vagy a vga, azokat is meg kéne nézni. Rossz a driver, régebbiekkel is ki kéne próbálni. Vagy a mostanában nagyon divatos bányászvírusok tevékenykednek nálatok is.
Maga a win 10 is sokat vacakol mostanában (pl. defender dolgoztatja a gépet), sokaknak az új frissítés is csak problémákat hozott.[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz Redneck #11554 üzenetére
Sziasztok előző topikban írtam, hogy a fiam kapót nem tőlem egy komplett PC-t.Amiben egy Asus GTX 1060 Turbó van vadi új az egész PC, de van hozzá egy remek cpu I7 7770-csak ez egy gyenge nagyon gyenge lapban van.Nevezetesen Asus H110M-A/M2 é nagyon lassú gondolom a lap miatt, mert 8Gb ddr4-még elég a gyengébb játékokra.Ezért kérdeztem egy B-vagy Z lapban jobban teljesítene.ÜDV.
-
jacint78
addikt
válasz tonyrulez #11555 üzenetére
Ez nem is FPS-ben fog látszódni, hanem amikor új pályarészhez érsz akkor megakadhat például, vagy bármikor amikor komolyabb adatmozgás van az expresszen, ami open world játékoknál előfordul gyakran például. Ezen hasalnak el az AMD kártyák, azok valamiért mai napig laggolank, akadoznak ilyenkor.
type your text here..
-
Redneck
nagyúr
válasz Whaazzup #11552 üzenetére
Annyi korrekció az előző hozzászóláshoz, hogy órajel és program függő a CPU-VGA párosítás hatékonysága.
i5 nagyrészt elég, főleg ha erősebb, magasabb órajelen jár. A GTX 1060 6GB jó kártya, főleg ha jó áron veszel, jó típust. Giga WF-fel mostanában volt a ventilátor zörgős gyári hiba, azt inkább elkerülném, pedig nem lenne rossz.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Whaazzup #11552 üzenetére
Nekem i5-3470 proci mellett van. FullHD-ban az i5 mellé az 1060 az ajánlott. Nem vagyok nagy szakértője a dolognak, kb csak annyit tudok róla, amit itt olvastam, de van olyan ajánlás is, hogy az 1070 mellé már i7-es CPU ajánlot. Hát nem tudom. Mindenesetre nekem nagyon bevált.
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok menyire ajánlatos egy GTX1060 - 6Gb-s akinek van milyen a tapasztalata.ÜDV.
-
Ciccuka
veterán
válasz Ciccuka #11547 üzenetére
We need PCI-E 3.0 working on X79 chipset NVIDIA!
pcie3.0 is enabled in 300.83 (89) driver, Nvidia disabled it in later drivers because some motherboards aren't native Pcie3.0 >> They are only overclocked pcie2.0 slots, so now they're testing various validation/certification tests.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
achim2
csendes tag
válasz Redneck #11548 üzenetére
Sikerült az elállás, nem csináltak belőle problémát, hogy egyéni vállalkozó nevén volt a számla, az volt benne a jó, hogy még nem volt elszámoltatva a számla ezután pedig csak tételesen kell és így nem lesz belőle gigszer, három napon belül vissza kapom a teljes összeget és kb 5 perc volt. Nagyon örülök, köszi mindenkinek a segítséget.
Ezt a kártyát néztem ki helyette:
https://ipon.hu/webshop/product/msi_gtx_1060_armor_6g_ocv1_geforce_gtx_1060_6gb_gddr5_pcie/1496859Mit a véleményetek ??
Zalman z11 házam van. Elvileg simán belefér.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz achim2 #11539 üzenetére
Mondjuk ezt leírhattad volna. Elállás csak magánszemély esetén van. Ahogy írták elég hülyén van megírva a törvény. A garanciát érvényesítheted jelen esetben, de nem tudom mik a kilátások.
EVL2: Ha van papír amin az áll hogy sérülésmentes akkor nem vonhatnak le. Ezért nem értettem. Ha pedig mindegyikre beírnák hogy karcos, mindig 10%-ot nyernek.
-
Whysperer
addikt
válasz Tomassy00 #11544 üzenetére
-1
Azt ,hogy eddig minden szépen futott a WOW-ban és most 2 hete 3-10 másodpercre megáll a kép. Aztán megy tovább. GPU hőfoka 60 fölé nem ment még soha CPU meg 50 (50 fok elírtam elöbb) . Nem tudom mi okozhatja. De nagyon zavaró. Máshol még nem tudtam tesztelni ,mert amennyit azokkal tudtam foglalkozni , azalatt nem okozta ezt a problémát.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz darkstreet89 #11506 üzenetére
Én nem tudom srácok ,de nekem meg WOW-ba van ilyen pár napja. Olyan,hogy a hőfok 60 fok a CPuz 40 fokos . Eddi gnem volt ,de olyanok lettek,ho gymeg ya játék és megakad egy 3-10 másodpercre a kép és aztá nmeg megy tovább. 2 hete csinálja. Eddig no para volt. a VGA-nak semmi baja. Eredeti win 10 64 pro nem értem.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
EVL2
aktív tag
Szerintem itt azért vontak le 10%-ot mert sérülést fedeztek fel a kártyán. Teljesen mindegy ki okozta. Mind azokat amiket mondtatok a törvény rendelet maradéktalanul tartalmazza és még mellette azt is, hogy ha a termékben bármi kár keletkezik annak a javítási költségét vagy a kár méretétől függően a különbözetet fedezetét köteles megfizetni a vásároló. Lehet hogy nem ő okozta a kárt a kártyában de ráhúzták a vizes lepedőt.
Így már jogilag teljesen korrektül jártak el. Más kérdés hogy morálisan vitatható ez a hozzáállásuk.[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz achim2 #11539 üzenetére
Igen, ez így van, csak magánszemély élhet az elállással. Ami egy hatalmas faszság, mert pl. a cigány, aki kikéri a tv-t rajozni egy hétvégére, az visszaküldheti, akinek meg mondjuk a munkájához kellene, nem. Röhej az egész.
Nyilván, a vállalkozó/cég könyvelését kicsit megnehezítené egy ilyen tranzakció, de ezért fizetjük a könyvelőt...
[ Szerkesztve ]
-
achim2
csendes tag
Sziasztok, pár napja írtam nektek a zörgő gigabyte miatt, és felmerült az elállási jog, amivel én is szeretnék élni, felhívtam ma őket és arról tájékoztattak, hogy vállalkozó nem élhet ezzel a lehetőséggel, és sajnos egyéni vállalkozó nevére kértem a számlát, természetesen elszámolás miatt.
// Az oldalon megtalálható jogrendelet vagy mi a mákom..
1.1. A Fogyasztó és a Szolgáltató közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (rendelet) alapján termék adásvétele esetén úgynevezett elállási jog, illetve szolgáltatás nyújtása esetén felmondási jog illeti meg a Fogyasztónak minősülő Ügyfelet internetes vagy telefonos megrendelés esetén. Ez alapján a Fogyasztónak minősülő Ügyfél (a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy) az ÁSZF alapján létrejött szerződéstől (amennyiben nem esik egybe: a termék átvételétől/üzembe helyezésétől) tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat, illetve a szerződést indokolás nélkül felmondhatja.
Akkor most mit csináljak? Menjen garanciába a kártya? vagy próbáljak meg vmi mást?
-
zsoika
addikt
válasz Mika1227 #11537 üzenetére
uTorrent, adobe reader...stb.
Az a lényeg ,hogy egy program telepítésénél ne az automatikust válaszd ,hanem az egyénit és akkor ki tudod választani mit tegyen fel és mi az amit köszönöd, de nem kell!
Szerk: Egyszer kaptam egy jó kis pop-up (nyertem egy iphone 6-ot naponta 100x)kéretlen alkalmazást(nem vírus így az nem is látja) ami átírta a routerben az ip címet és egy ukrán szerveren át futtatott minden adatforgalmam. Malwarebytes-al hiába írtottam+telepítettem újra ...minden eszközön(teló,laptop,asztali gép) újra feltette magát. Végül csak a router reset oldotta meg a dolgot...de mire idáig eljutottam .[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
De mivel települnek fel ezek a bányász programok?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
darkstreet89
tag
jacint78: Na ezt még kirpóbálom majd. Köszi!
Csupingo: Nem is gondoltam ilyen beállításra,de átlőttem. Köszi!
-
Csupingo
veterán
válasz darkstreet89 #11525 üzenetére
Szerintem az nvidia driverben maradhat az energiagazdálkodás adaptív-on, olyankor visszaveszi kis terhelésnél, a win energiagazdálkodást kéne teljesítménycentrikusra tenni, ha az nem azon van.
-
jacint78
addikt
válasz darkstreet89 #11519 üzenetére
alt+tab majd vissza a játékba és elmúlik a gta5 laggolása.
type your text here..
-
darkstreet89
tag
válasz Redneck #11523 üzenetére
Normál házam van, de single fanos a kártya, ahhoz képest mondom hogy jó a fok, persze venti profillal 65-től nem megy fentebb, mindig szoktam rá rakni azért egy kicsit. De az RX után még így is hűvösebb. Plusz ez 100% járatáson volt, amúgy játék alatt változó többször van 70 fok alatt. Nincs semmi, egyszerűen szebb a színt kapok.
rumkola: Igen tudom,de hát itt nem az a beállítás volt a gond, hanem simán valami bányászt nyelt be a gép és amiatt volt 100% kártya használat még böngészés alatt is. De amúgy szerintem a Dark Soul repack verzió volt a ludas ,egyedül az volt új a kártya után..
Hauptmann: Nincs nekem bajom azzal az oldallal se, itthon is van AMD konfig,sőt 5 éven keresztűl az ő kártyáikat fogyasztottam, most csere gariba jött az NV, viszont azért beugrott,hogy sok évig miért voltam Nvidiás.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Hauptmann #11520 üzenetére
Ez érdekes, úgy tudtam fordítva szokott lenni.
darkstreet89:
Nincs valami a színprofilban átállítva?A 77 fok azért már kicsit sok, de ha ennyire kicsi a ház, és nem vesz vissza, maradhat.
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
válasz darkstreet89 #11514 üzenetére
A maximális teljesítmény pont azt teszi, hogy kikapcsolja az energi gazdálkodást és mindig maxon járatja a vga-t.
-
Hauptmann
addikt
válasz darkstreet89 #11519 üzenetére
'AMD után elég fura,hogy élénk színeket látok a monitoron és a játékokba'
Ilyet a PH-n nem írunk, mert istenkáromlás. Itt a vörös oldalnak csak a faszát lehet szopkodni.
-
darkstreet89
tag
Na srácok úgy tűnik,hogy csak a GTA 5-nél lesz ez a jelenség, most minden alapbeállításon van a driverba és így a Rise Of Tomb Raider, The Witcher 3, Batman: Arkham Knight teljesen röccenés mentes, természetesen minimális fps zuhanás van hirtelen,ha átvezető videó vagy új pályát tölt be (de ez normális, Rx 480-nál is volt). Multizni nem multizok, max WoT. Az órajelek is szépen lentebb kerülnek ha a kártyát nem terheli úgy a játék vagy csak böngészek, a hőfok meg 77 volt a max (ez már folyamatos GPU használat mellett) és 32 böngészés közben. Szerintem ez már normál értek egy NV kártyához, a Boost órajel annyi, hogy 1985Mhz felmegy,de gondolom ez már bios beállítás (gyárilag). Úgy nem érezném,hogy a kártyának lenne baja, inkább valami felszívott a gép és ahogy mondjátok is a HDD miatt lesz a GTA 5-nél a gond. Ideje lassan tovább fejlődni. Még tesztelem azért a héten a kicsikét, viszont AMD után elég fura,hogy élénk színeket látok a monitoron és a játékokba.
Plusz köszönöm mindenki segítséget!
apa111: Szívesen, nekem is tegnap ajánlották!
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Redneck #11500 üzenetére
"A 4 mag 4 szál már nem elég pár játékhoz." Olyannyira ,hogy a 1060-am kb 50-60%-on megy BF3 alatt mert a 4x3,8-ra húzott i5 3470-em limitál(jó oké...nekem 144Hz a cél ,de akkor is...néha beesik 80fps-ig , a proci meg max-on).
Röhej , de egy 2011-es játékról beszélünk. -
Redneck
nagyúr
Ahogy jacint78 is mondja, ne állíts semmit a driverben, először nézd meg alapon. Semmilyen szinkron mellé nem jó az 1. Az inkább multis fps-hez van, de nem mindegyik engine szereti!
HDD miatt simán tud akadni a GTA V, legalábbis akkor ha már megette a RAM-oz és a lapozófájlt dolgoztatja. Ami természetesen automatikuson van, úgy is kell lennie.
Szerk:
Egyébként egy ideje 8GB RAM kevés a Steames játékhoz, én is tapasztaltam HDD-vel a dolgot. Offline el lehet játszogatni, de 8GB RAM-ot és 10-11GB lapozófájlt simán használ. Nekem is csak az SSD miatt okés, de egyelőre nem vettem RAM-ot.[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
Jó hogy erre tévedtél az a program amit irtál / RogueKille / nekem is talált 10 bányászkát .Már elöző hsz -ben irtam én is ide azokkal a panaszokkal amivel te találkoztál probáltak kolegák segiteni sajna nem sikerült ,mindig csak a Gpu twekkel tudtam orvosolni a bajomat ideig oráig ,de ez most úgy néz ki be vált és persze a többi szakinak is köszönöm a segitséget
-
jacint78
addikt
Mi történik ha kikapcsolod az adaptív vsync-et, vagy normálisra álítod? Az előre repdukált kékockáknál is lehet laggos 1-el. Ne álítgass semmit, minden álíts alapbeállításra. Ha törött a játék és nem legfrissebb verzió van, akkor alt tab-al ugorj ki, majd vissza mert az 1.26-os verzió még csinált ilyet és az a játékhülyesége.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
darkstreet89
tag
bobalazs: Redneck: Le futattam egy RogueKiller-t természetesen volt rajta 2 bányász vírus, olyan jól be ékelődött ,hogy ki irtani se lehetett (vagy legalább is semelyik malware program nem látta azt ami a gondot okozza.) Így ma hajnal 1-kor még neki álltam rendszert tenni. Így tiszta az op rendszer és rendesen helyre állt a VGA órajele és hőfoka alapjáraton is, természetesen 378.92 driver van fent. Viszont GTA 5-be a dadogásom ugyan úgy meg van ( pár perc repülés után,hogy most a HDD nyomja teli és amiatt jön elő, nem tudom).
A lapozófájlt igazából alap beállításon van, nem szoktam piszkálni ,sőt nagyon nem is tudom ,hogy azon kell állítani ahol a játék van, vagy szimplán csak a C: amin a rendszer.. Még megpróbálom a ROTR mert annál is dadogott, ha továbbra is fent áll akkor passzolom mi lehet (mert RX 480-nál nem találkoztam vele).
NV beállítások:
Energiagazdálkodási mód: Maximális teljesítmény
Előre reprodukált képkockák száma: 1
Függőleges szinkronizálás: AdaptívEnnyit állítottam, de most minden alapon van.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
-
Hauptmann
addikt
A 381.89-el van valami. Alapban 1600 MHz-en pörgette as kártyámat. Leszedtem DDU-val, visszaraktam a 378.92-t, most már 240 Mhz az alap órajel.
-
jacint78
addikt
Üresjáratban a 65 fok kicsit meredek, nem futnak bitcoin bányászok a gépeden?
type your text here..
-
Redneck
nagyúr
Az órajel és a hőmérsékletek jók, nem az a probléma. Ha melege lenne visszavenne az órajelből.
Szerintem is próbálj meg másik drivert. 378.92 elvileg teljesen hibátlan. Tolj egy DDU-t és utána mehet az előző.Mennyi lapozófájlt használ a két játék miközben elkezdődik a jelenség? Ha a HDD nagy igénybevételnek van kitéve, az is tud ilyet okozni, legalábbis GTA-nál biztos. Ha semmi sem segít próbáld ki SSD-vel!
Miket állítottál driverben be?
-
bobalazs
nagyúr
Nem tudom, érdekes a problémád. A 2002 Mhz órajel jó, azzal nincs gond, de hogy alapjáraton is azon pörög az már gond. Elsőként próbáld meg egy másik driverrel. Tiszta telepítéssel rakd fel ha van rá mód.
Másodsorban mehet a spyware kereső.
AF az minek a rövidítése? MSI AB akart lenni?[ Szerkesztve ]
-
darkstreet89
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy kedden megjött az EVGA GeForce GTX 1060 SC 6G csere kari, nem nagyon volt időm tesztelni ,viszont csüt és pénteken neki estem/ mit vak az ablaknak. Amit tapasztalok,hogy pl GTA 5-nél vagy pl a Rise of Tomb Raidernél olyan 10-20 perc után olyan sutteringem van,hogy még a hang is be recseg, az elkel mondjam,hogy RX 480-nál ezt nem tapasztaltam. A lényeg,hogy azt hittem power limit gondja van, így rá adtam az összes kakaót ( Jó AMD felhasználóhoz mértan ) és az NV driverba is beállítottam mindent ami GTA 5 alatt dadogáshoz vezet, de hiába, a kártya ugyan úgy dadog. "Kisebb" játékoknál nem jelentkezett ez a probléma és a Bayonettánál vagy a The Witcher 3-nál se. Ez lehet kártya hiba vagy sem? Igazából a CPU 60 fokon van, GPU meg 73-tól nem megy fentebb, ezenfelül 12G RAM használatot se éri el, 7.5G a teljes. Viszont alapjáraton nekem kicsit magas a hője ,ilyen 65 ha nincs venti profil be lőve, persze tudom ITX méret és Single Fanos, de igazából gőzöm nincs mi a baja. Proci limit sincs mert 60-70% van a proci használatom (hamarabb van vége a kártyának, mint a procinak és ezen felül a VRAM is 3.5G-nál megáll a GTA 5-be), friss op rendszer van fent, új kártya cserénél mindig újra teszem. Úgy,hogy adott a kérdés? Talán még a HDD-re gyanakszom, de akkor RX 480-nál miért nem jelentkezett ez a szintű dadogás... Jah még annyit figyeltem meg most, ahogy nézegetem az EVGA PX, AF-el és a GPU-zal az értékeket,hogy ugye a kártya 1853 MHz Boost Clock van, viszont nálam folyamatosan 2001Mhz ketyeg, állandóan, vissza se vesz az órajelből (Mondjuk erre holnap rá engedek egy RogueKillert, talán valami bányászt szedett össze),hogy ha nem használom a kártyát,gondolom ezért magas az alap hője. Tehát - 165MHz kell vissza vennem,hogy a gyári értéket kapjam, talán emiatt dadog annyit?.? 5 év alatt teljesen ki koptam NV téren, szóval lehet hülyeséget mondok. Viszont egyenlőre azt szeretném kideríteni,hogy a kártyának van baja vagy simán valami más?
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz rumkola #11501 üzenetére
Pedig jobb ha tudod hogy vannak játékok ahol a 4 magos 4 szálas i5 sajnos kevés.
Általánosságban manapság még 1-2 esetet kivéve elég, de ha új gépet vennék nem raknék bele 4/4-es i5-öt.Szerk:
Pláne a híreket figyelembe véve.[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
Ez a totyik egyre érdekesebb, már nem csak a 3gb-os vga nem elég, de már az i5 sem.
D
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest