- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiltrus@citr
csendes tag
Mondjuk pont ennél a játéknál (resident VII) nem a very high ad szép képet hanem van ez a resolution scale vagy mi
nekem újdonság nem tudom mi pontosan de ez feltolva nagyon látszik
sajna a kártya nem bírja elég kompromisszumos
pont most játszok vele[ Szerkesztve ]
i7 4770, MSI Gtx 1060 Gaming 3X
-
kiltrus@citr
csendes tag
Ugyan már minden út kínába vezet és tényleg csalódás hogy egy msi is PRODUCT OF CHINA
Ha ezt tudom jó a manli vagy inno3d isLetudnád tesztelni? (Vagy valaki?) esetleg ha már le volt akkor milyen értékeket kaptál/kapott?
Unigine Heaven Benchmark 4.0? ( Minden fullon: Ultra, Estreme 8xAA) (min:28.9 max:117.7 1429)
3dmark Fire Strike (v1.1) Basic (10.616)
Mafia3 minden high frapsal mértem egy kisebb küldit meg autózást 105-el.
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
9376, 206830, 30, 54, 38.218Ezt offban tényleg érdekességnek: Hogy a teszt alapján mint amit a nagy tesztekben végeznek nem lehet hinni,
mivel lehet jól mutat, hogy nem zuhant be 30 alá ami elvileg azt jelenti jól futott, de mégis a szemem nem ezt érzi mert érzem meg látszik a mikrolaggolás kicsit szaggatott a kép ahogy küszködik a pc vele. Ez az miatt van hogy nem lehet jól kimutatni még minimum fps-el se mert a minimum fps is csak átlagol.Ha az egyik félmásodpercben, (0.5 másodpercben) csak 0 frame jelenik meg a másik felében 0.5 másodpercben meg érkezik késve 30 (0.5s+0.5s=1s). Akkor az átlag fps még 30 lesz.
Pedig volt mikrolagg (0+30=30frame/s) Ezt az aránytalan szaggatott képáramlást érzékeljük.És frame-ről van szó képernyő információról nem képkockáról mint a moziban ahol 24 is elég mert egy vetítőgép folyamatos mozgással vetíti a filmszalagot amin egységesen helyezkednek el a filmkockák.
Ha a pc is vetítőgéphez lenne hasonlítva akkor azon a filmkockák elhelyezkedése nem lenne egységes és a vetítőgép sebessége se lenne állandó mindig minden változna váltakozna de átlagosan 1s alatt a teljesítményét kilehetne hozni akár állandóra is ha a sebességgel kompenzáljuk a filmkockák közötti távolságot vagy fordítva.[ Szerkesztve ]
-
kiltrus@citr
csendes tag
válasz megaandrew #9254 üzenetére
nem hinném
Nézd meg a gtx 960-at még 64.000ft aztán szart se ér már mert egy 1060 alap model ugyan ennyibe kerül de a kettő között hatalmas különbség van (mert 960-al már nem játszol semmit full grafikán a mostani játékokból).
Már ha a bolti árban reménykednél.Én az msi gaming verziónál láttam ez nem lesz már olcsóbb mert extrém áron 97.000ft-ért is volt már karácsonykor 80 most meg 75-ért vettem max majd lejjebb megy kicsit 1-3 ezerrel
-
kiltrus@citr
csendes tag
Idáig az MSI Gtx1060 Gaming X 3G Nagyon jól teljesít (hitman, bf1, resident,doom,)
Egyedüli kivétel ami erősíti a szabályt a Mafia 3 bár nem volt meglepő mert írták is hogy elcseszték.Mondjuk frapsal nézve jól mutat full high-on de a szemem azért kiszúrja hogy nem jó:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
9376, 206830, 30, 54, 38.218Kompromisszumos(depth of field: off,ambient occlusion low) amúgy se nagy szám mert a játék grafika ocsmányra sikerült a programozók hanyagsága miatt . (kidolgozatlan textúrák hanyagsága)
Motion blur-t meg alapból kinyomom mert utálom mindig kivan kapcsolva.
(Az ok ami miatt játszok vele jó a story.)Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
23176, 523883, 30, 79, 49.639(Ebbe benne volt egy hosszabb kocsikázás kb105-el meg egy kisebb gyilok küldi.)
Ez a cikk meg érdekes róla.
[link][ Szerkesztve ]
-
kiltrus@citr
csendes tag
Végre megérkezett még meg is köszönték egy szerelmes képeslappal de
minden út kínába vezet hát ez is kínaiGyorsan csináltam tesztet is.
Meglepett milyen hűvös alig melegedett de magam leptem meg mert az msi afterburner-ben megmaradt a hűtés venti beállításom.
Tesztet fullon csináltam mert azért mégis csak teszt bár bőven elég szép high-on normál tesszellációval 2x élsimivel aki nem hiszi járjon utána.
-
kiltrus@citr
csendes tag
válasz szasanyi #9088 üzenetére
A monitor mérete pedig lényeges plesident Evil-ből láttam képeket hogy nagyobb monitoron valami skálázódással jobb részletgazdagabb képek vannak.
Mondjuk azt komolyan gondoltam hogy screenshotokat berakhatunk játékból hogy mi mennyivel szebb így vagy úgy beállítássokkal hogy mire érdemes odafigyelni.
Meg lehet nem egyezik az ízlésünk mert pl: gta5 depth of field effektet én biztos hanyagolom mivel homályos és a motion blurt se szeretem .
ON: Nézd a kerítést homályos
Off:Itt tisztán látni
A cikk prohardverről: [link]
Jah igen a pixelekre vissza térve szerintem akkor van igazán zavaró különbség ha low és high között nézed és akkor veszed észre a különbséget ha medium és high között vagy, de amikor very high és ultra beállításokat hasonlítod össze az már csak szőrszál hasogatás olyan nagy különbség azért nincsen amit észlelnél is főleg ha akcióban vagy.
-
kiltrus@citr
csendes tag
válasz szasanyi #9080 üzenetére
Hát én ezt nem hiszem majd csináljunk képeket játékokból mennyi a különbség. Konkrétan miről is van szó.
Az meg hogy milyen monitorod van Az nem vga-hoz tartozik az megint más keresztmetszet lesz szóval kell egy monitor is nem csak videókártya.
3GB elvileg [link] HD(1920x1080), (1920x1200) WUXGA monitorhoz jó,
ha nagyobb van akkor kell a 6GB UWHD (2560x1080), WQHD (2560x1440)
ha meg ettől is nagyobb monitorod van nem hinném hogy elég az 1060 UHD (3840x2160), 4k (4096x2160) monitorokhoz.Szerintem mikor pár pixelről van szó az lényegtelen mert nem azt figyeled játék közben mikor elsuhansz mellettük. Ez az ultra betegség.
A gyorsasága nem lesz olyan mértékben jobb a 6GB-oson hogy ez miatt szebben fusson sőt minél nagyobb monitorral használod annál többet veszítesz a sebességből.
Idén 2017 már biztos nem lesz olcsóbb a WQHD monitor szóval biztos nem veszek majd jövőre szóval a +GB nekem tökéletes WUXGA monitorhoz.
[ Szerkesztve ]
-
kiltrus@citr
csendes tag
Azért jó ár minden full grafikán ennyiért megéri szerintem
Még mindig jobb mint egy laptop kb300.000-ért.
Munkatársam most sír miatta mert vett egy asus rog-ot (gtx 960m vga) de az nem fullon viszi a gémeket.Én is kihagytam egyenlőre az ssd-t inkább most vga csere és így 180-ba lesz a gépfejlesztés mert jó áron volt a proci használtan 60 .(amit vettem: ház/táppal, alaplap, memória, és csütörtökön jön a vga)
-
kiltrus@citr
csendes tag
Benéztem mert megnézve van bőven tér a levegőnek. Így akkor olyan mintha egy kisebb passzív hűtés lenne.
(Van 2db 120mm 2000rpm ventim házhűtésre amik szükségesek mert panelban lakom. Régi gigabyte gtx 460-om nem bírta a kiképzést 2011 nyarán. Persze saját hibából is de az nem a leghűvösebb kártya volt az összes közül akkoriban)i7 4770, MSI Gtx 1060 Gaming 3X
-
kiltrus@citr
csendes tag
Ez is lehet végül is biztosat én se tudok csak ránézésre meg általános tudással felmérve nekem ez jött le hogy csak dizájnból raktak rá egy szép nagy sárkányt.
De akkor az is lehet hogy ez valami újítás és jobban hűti a másik oldalt ahol nincs semmi extra hűtés.
Amúgy próbáltam tesztekben megnézni msi kártyája jobb-e de egyértelmű tesztet nem találtam sőt túl sok tesztet se.i7 4770, MSI Gtx 1060 Gaming 3X
-
kiltrus@citr
csendes tag
Mind2 de azért az neked is beugrik fizika órából hogy a műanyaghoz képest a fém jobb hővezető? De ki lehet próbálni egy gyújtóval ha nem hiszed melegíts fel egy fémet(pl: alu sörösdobozt) meg egy müanyag pet palackot (pl: üditős üveg) melyik lesz melegebb hosszú távon?.
-
kiltrus@citr
csendes tag
-
kiltrus@citr
csendes tag
MSI GTX 1060 GAMING X 3G GeForce GTX 1060 3GB
Elég jól lement az ára pedig volt ez már 96.000ft-is
Na akkor nem kell az inno3D-t megvennem.
Nagyon csicsás kártya de az msi-ben bízok az jó márka viszont egy díszlap ami állítólag fém na az minek rá én leveszem ha lehet mert a hűtése úgy biztos rosszabb lesz még leégeti a ramokat.i7 4770, MSI Gtx 1060 Gaming 3X
-
kiltrus@citr
csendes tag
Szerintem csak bekell álítani hogy a jó hűtés legyen az elsődleges szempont.
[ Szerkesztve ]
-
kiltrus@citr
csendes tag
válasz kiltrus@citr #8919 üzenetére
"Kb. 21°C-os szobahőmérsékleten, terhelés nélkül nagyjából 30 °C-os volt a GPU, majd terhelésre a kártya kb. 65-68 °C-ig melegedett." hát kb így tesztelnek csak télen ) ez abszolút nem élethű nehogy komolyan vegyétek már minden mesterségesen meg csinált
[ Szerkesztve ]
-
kiltrus@citr
csendes tag
Ez egy aránylag jó kép
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A vramok jobban melegedhetnek akár jóval nagyobb hömérsékleten is mint a mag gpu ezt jó figyelembe venni mikor tunningra kerül a sor mert túlhajtásnál általában a ramok mennek szét.
És ez a teszt még standard normál körülmények között zajlott le kb 24.5 fokos szobában DE! ugye
nyáron egy meleg szobában (nem mindenkinél van klíma) akár 35 fok is előfordulhat
(itt a panelban biztos sajna)
szóval egy ilyen környezetben (léghűtéssel) nagyon nem teszel jót egy kártyának ha szét tuningolod mint a prohardveres tesztekben ahol 90fokig is felmenneki7 4770, MSI Gtx 1060 Gaming 3X
-
kiltrus@citr
csendes tag
Februárban veszek egy olcsó 1060-at ez most 64.000 de volt már olcsóbban is 61-ért is. inno 3d [link] talán lejebb megy addigra. Másikat meg eladom akkor talán nem buktam sokat -35
[ Szerkesztve ]
-
kiltrus@citr
csendes tag
válasz Bjørgersson #8659 üzenetére
sorry very high már rég játszottam vele
trevor miatt pedig kivittem 3xi7 4770, MSI Gtx 1060 Gaming 3X
-
kiltrus@citr
csendes tag
válasz Formaster #8550 üzenetére
ez az ultrázás már betegség kategória
szégyen mert cikk van róla itt hv-n nincs értelme feltenni mindent nem lesz szebb gta5-ben a cikk [link]konkrétan a Depth of field effekt kikapcsolva szép csak ugye a sok dilettáns a szemét a zsebébe hordja
de ultra és high textúra között se sok különbség van értelme nincs csak paraszt vakításnak jói7 4770, MSI Gtx 1060 Gaming 3X
-
kiltrus@citr
csendes tag
válasz sakal83 #7768 üzenetére
Hát elvileg pedig a 2 ventis a zajosabb mert a kicsi lapátnak jobban kell dolgozni forogni az meg zajosabb.
Mondjuk engem csak egy érdekel melyik ad jobb hűtést?
Msi afterrel is inkább feljebb veszem a fordulatot ne legyen már 75-fokos a max meg majdnem 80 mert az nem tesz jót a kártyának a paszta is előbb szárad ki.
-
kiltrus@citr
csendes tag
válasz ggbuffon1897 #7717 üzenetére
nem túl jó stratégia hosszútávra
mert az azt is jelenti 80fok is lehet a max akkor meg előbb szárad a paszta meg a chip-eken nincs hűtés azoknak se jó.i7 4770, MSI Gtx 1060 Gaming 3X
-
kiltrus@citr
csendes tag
[link]
Na lol Hát milyen felhasználó az ilyen itt beszél aztán olvasni meg nem tud.
Komolyan mondom vicc kategória a csávóItt hardveren le is tesztelték amit mondasz semmi értelme mindent észnélkül csutkára húzni mert konkrét eredménye nincsen nem lesz szebb akkor meg minek? Ésszel kell állítgatni.
[link]
pltt van a tesszeláció ami elég magas szinten is mert nem lesz több ha maxra veszedÉn erre már nagyon hamar rájöttem BFBC2 a kamu árnyék hatás sso vagy mi volt akkoriban a parasztvakítás. Semmi értelme nem volt de ha benyomtad 15 20 fps minuszt kaptál.
De a nagy dx11-nek se volt értelme akkoriban mert ugyan az volt dx9-en is csak ugye letiltották az élsimitást hogy na azért legyen már különbség ha már lusták voltak rendesen dolgozni.Meg mostanában már nem mindegy milyen felbontásról van szó
(bár nálam a minimum 1200 mert nem szeretem a csík monitort ahol a magasság nem arányos a szélességgel de ez már szörszálhasogatás)WUXGA 1200, 1440, 2160, 4xxx Szóval ha a csávó már 2k-ban tolja vagy netalán magasabban akkor okés hogy szaggat.
-
kiltrus@citr
csendes tag
msi afterburnert szoktunk használni és riva tuner statistics szerver-el monitorzni a teljesítményt cpu gpu hőfok Mhz stb.... játékközben mindent mutatja
Szerintem lehet vmi energia takarékos módba rakja akkor a gpu Mhz-eket leveszi a felére nekem volt már ilyen de nem minden játéknál és driver cserével lett megoldva nálad másabb bajnak tűnik de hátha sikerül.i7 4770, MSI Gtx 1060 Gaming 3X
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest