- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Dell notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- Amazon Kindle
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A Youtube-os teszt videókban milyen programo(ka)t használnak, amivel többnyire a jobb felső sarokban megjelenitik azt a sok adatot? (GPU, CPU, memória, hőmérséklet,stb.)
-
laskr99
addikt
Iponról vagy LeC-től érdemes venni a kártyát? 5-10k-vl olcsóbb LeC-nél de nem tudom... Ha gariztatni kell,vagy valami akkor nem tudom bízhatok-e benne.
-
Redneck
nagyúr
válasz Oszilaci #10294 üzenetére
Ezek szerint tárgytalan a dolog. Az hogy 60ról eldob néha pár fps-t v-syncnél, sajnos a GTA-nál teljesen általános jelenség. Van még pár ilyen produktum. Az egyetlen hátulütője, hogy mikroakadásnak érzékelheted ezeket a droppokat.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz Imre921 #10291 üzenetére
Nem ma kezdtem... 😆 Egyébként a Rockstar Support készségesen levelezett velem, csak megoldást nem tudtak a memory leak problémára. A dolog pikantériája, hogy visszatérő problémáról van szó.
Az OC egyelőre várat magára, de gyanítom hogy vagy az OS, vagy a BIOS kavar be. Egyelőre nem erőltettem, annyira nem akut.
-
Redneck
nagyúr
válasz Oszilaci #10289 üzenetére
Nekem sosincs fent, és 376.19-et használok Win7 64 biten. GTA-hoz, mivel csak 8GB RAM van, és memory leak buggal küzdöttem, mindig újraindítom a gépet, Avast és felesleges programok nélkül, egyszerű nézetben, teljesítménycentrikus energia és rendszer profillal. Így nyerek 0,5GB RAM-ot, és elhagyok pár százalék felesleges processzor használatot, igaz már a bugot is kiiktattam.
Ha 16GB biztos nem kéne így indítani.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Oszilaci #10285 üzenetére
Anno szívtam vele, leveleztem a Rockstarral is, aztán megcsináltam pár ajánlott nV beállítást, és trükköt. 4460-nal csak 50Hz-cel volt jó v-synckel, de 4790-nel már 60-on sincs gond. Csak 8GB van a gépben, de én csak a kampányt nyomom egyelőre. Este el tudom küldeni a beállításokat ha gondolod.
Egyszerűbb ha berakom majd ide, hátha mást is érdekel.
-
Oszilaci
senior tag
Lehet hogy itt előbb lesz megoldás mint a másik topikban:
GTA V GTX1060 6GB -al kapcsolatba van valakinek valami ötlete hogy miért zuhan meg az FPS ha autóval közlekedsz a játékban?
V-Sync esetén autókázásnál beesik 40fps alá
V-Sync off 85-100Fps majd autókázásnál vissza esik itt isCore i7-3770
ram van bőven a gépben
ja és hiába veszem visszább az Optimális beállításoknál gyengébbre a helyzet változatlan -
Solymi81
aktív tag
válasz zsoika #10282 üzenetére
Hogy jön ki nektek ez a 70e Ft? Hardveraprós vagy számlás vásárlással?
A kompakt GTX1060 6GB-osoknem igazán olcsóbbak jelenleg a két ventisnél.
Ha ilyenbe gondolkodsz akkor már inkább a Gainward két ventise.Ha RX480-ban, az se rossz választás. Esetleg ha nem annyira sürgős a vétel, akkor várd meg míg kijön az RX500-as széria.
Itt van két teszt pár kártyáról ill. a GTX1060 vs RX480 összehasonlításról, jópár játékkal.
Szerintem jelenleg mindegy melyik kártyát választod, nem jársz rosszul egyikkel se.
A GTX1060 drágább, viszont DX11-ben jobb jelenleg, talán később szoftveres segítséggel lehet jobb DX12-ben.Az RX480 olcsóbb, DX11-ben picit elmaradozik néhány esetben, viszont DX12-ben még lehet benne tartalék.
Válassz egy kártyát, vedd meg és használd, onnantól ne filózz rajta, hogy megérte-e vagy jól döntöttél-e.
Ha nem tetszik, később úgyis el tudod majd adni. -
Euromail
aktív tag
válasz zsoika #10275 üzenetére
Szerintem az "olcsó" 75 körül van
Én már bánom hogy nem ennyiért vettem inkább 6GB-osat.
Nem kell ide gamingX meg twin foster jó egy sima egy ventis olcsón ha rám hallgatsz de a felettem lévő is mondta nincs probléma velük.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Redneck
nagyúr
válasz zsoika #10277 üzenetére
Nem volt legendásan rossz, csak voltak elcseszett szériák. Rég volt, nekem is volt anno garanciális ügyintézésem Inno3D 7300GT-vel, de meg mertem venni és nem bántam meg! Kopp-kopp... Tanácsot sajnos nem tudok adni, én túlméretezett hűtésűt vettem, igaz az OC egyelőre nem nagyon megy vele.
Szerk:
A másik Inno3D 7300GT összesen vagy 6 évet lazán ment a második tulajnak azóta is megvan. Az első egy hónap után feladta.Ha biztosra akarsz menni, ajánlott népszerűbb márkát választani szintén 3 év garanciával. A lényeg hogy minőségi hűtés legyen rajta. A hőcsövek a hő elvezetésére és a bordákon való szétoszlatásra szolgálnak.
Csak bordás és ventilátoros kártyát nem vennék ennyi pénzért, de ekkora fogyasztásnál akár azok is simán jók lehetnek. Ne haragudj hogy nem tudok tuti tippet adni!Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz zsoika #10275 üzenetére
Nem tudom hol és mennyiért veszed, de 90 alatt simán WF Gigát vennék, ha most kéne vennem. Igaz én még 86-ért csíptem el az enyémet (Inno3D Gaming OC 6GB), de ennek brutál jó hűtése van.
A TwinX sem tűnik rossznak, 2 hőcső, nagy bordákkal, 120W-hoz bőven elégnek kell lennie. Jobban ugyan nem kerestem rá, és tesztet sem találtam, szóval sokat nem tudok hozzátenni.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Sziasztok! Inno3D (N106F-2SDN-N5GS) GTX 1060 Twin X2 6GB -ről vélemény?
Olcsó, ezért választottam ezt....de annyira nem ,hogy kukába dobjam.
Tuning off. Elvileg annyit megtudtam, hogy 2hőcsöves a hűtése(csak tudnám mit jelent az...jót, vagy rosszat ) -
alcsa
senior tag
A driver igen, a játék 23.ikán.
Szerk.: igen, 10 óra trial van, de majd 23ikán, miután lejött az első napi patch , akkor lesz okés . (mondjuk hozzáteszem, számomra annyira zavaró hibákat nem láttam gameplay videókból, és olvastam pozitív beszámolókat is, szóval renden lesz ez )
[ Szerkesztve ]
-
alcsa
senior tag
Legújabb driver fenn, várja az Andromedat .
-
EVL2
aktív tag
válasz Imre921 #10268 üzenetére
"Gpu load becsületesen 99% mindenhol, a proci is dolgozik szépen ahogy kell neki ilyenkor. Laza 60fps körül tűzharcban is.(ventik be se kapcsoltak még mivel nem érte el a 70fokot a gpu)"
Komoly venti profilt csinálhattál neki. Remek mert 68 fok felett már minden 1060 elkezd leskálázni. Van ami már 63-tól kezdi. Profi munka és igényes teszt!
Nekem hasonlóan tetszett az előzőben általad leírt alaplapi vga tuningolás is. -
Imre921
tag
No kész a vidi teszt jelleggel. Semmi baj ezzel a játékkal gyerekek Legalábbis egyenlőre
A világ legbénább gameplay video-i közül következik most egy
Lényeg hogy folyamatosan az értékeket figyeltem aztán néha azt se tudtam hova rohangálok Gpu load becsületesen 99% mindenhol, a proci is dolgozik szépen ahogy kell neki ilyenkor. Laza 60fps körül tűzharcban is.(ventik be se kapcsoltak még mivel nem érte el a 70fokot a gpu)
Jó kis háttértörténettel megspékelt visszafoglalós lövölde ami gányul van optimalizálva, de azért nem annyira gányul hogy egy modern középkategóriás játékra alkalmas pc-n ne úgy fusson ahogy kellene. De elvileg az updatenek köszönhető.
Érdemben még nem vonok le konklúziót. Megpróbálom végigvinni majd ha lesz időm. Számítok azért bughalmazokra meg fps zuhanásokra később. Mégiscsak Cryengine[ Szerkesztve ]
-
Imre921
tag
válasz Euromail #10264 üzenetére
Eddig meglepően hangulatos a játék. Very highon vagyok, viszont fél órája csak mászkálok meg egyik pontból megyek a másikba hekkelgetni meg turkálni Mikor lesz ebben valami lövöldözős orgia?
Persze, igazad van a képeket tekintve, csak az fps értékekre vagyok kíváncsi. Itt még nem fogok "benchmarkolni" hogy csak koslatok az a sötét utcákon ahol razziáznak az egységek.
-
Euromail
aktív tag
válasz Imre921 #10263 üzenetére
Hát cry engine ide vagy oda nem sokkal tud többet és a legjobb mérték még mindig a szemed és lényegi eltérés biztosan nincs sok a kódolásban alapvetően mindig konzolportokról beszélünk.
De ha konkrét választ akarsz nézd meg a téglafalat mennyivel másképp néz ki mint a mafia3-ban vagy az útakat ??? Engem nem érdekel minek hívják.
Nem kell ide sok varázsszó cry engine na persze ez valami open gl-es izé ez tipikusan olyan vita mint amikor azon vitáznak hogy melyik a jobb aztán kiderül ugyanúgy kínában gyártották ugyan abban a gyárban csak át lett címkézve és másik nevet adtak.Meg minek ide videjó itt van két kép két beállítással látsz te különbséget? High és very high között
De ugyan ezt eljátszották overclock3d oldalán is csak a mafia3-al[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Imre921
tag
válasz Euromail #10262 üzenetére
Ez a CryEngine motor... Tipikusan az ami eddig, és évekkel ezelőtt is volt. Ránéz az avatott szem, és egyből jön az érdekes konklúzió : szép, szép, meg nagyon nagyot akar mutatni, DE!
Szeretem a PH fórumot, mert néha rászánja magát az ember olyan dolgokra, amikre egyébként nem lenne hajlandó. Szóval mivel ma úgyis ráérek úgy döntöttem felpakolom ezen csudálatos produktumot, a jó nagy update-jével együtt amit utólag adott ki a majdnem tehetséges Crytek fejlesztőcsapat, aztán had szóljon.
Kimaxolom 1080p-ben aztán csinálok jó kis vidit experience-l monitorozva. Kíváncsi vagyok, mert elméleti szinten már eltettem a helyére a játékot, de most viszket a tenyerem a gyakorlatért
Majd jövök a vidivel[ Szerkesztve ]
-
Euromail
aktív tag
Fps-t leszámítva nincs különbség a homefront-nál se. (Amúgy egy jó játék. Történet ami igazán jó lett)
Néha tényleg nem árt azért kicsit ésszel is játszani.
High és very high amit kipróbáltam az utóbbin jól megy és a képen meg látszik nincs értelme a very highnak mert placebó az egész semmi extrát nem látsz.[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Euromail
aktív tag
válasz SirRasor #10249 üzenetére
Ha ránézel a játékra szemmel látható ugyan az mint a mafia3 ennyi.
Mafia3 is hiába állítod a szinteket low high nem lehet van is egy jó teszt róla még 4k-n is megnézték :
[link]
https://www.overclock3d.net/reviews/gpu_displays/mafia_iii_pc_performance_review/3+A mafia-t én is végig vittem és teszteltem semmi különbség nincs low és high beállítás között csak fps-ben
Néhe a szemednek az eszeddel is együtt kell működnie[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz SirRasor #10249 üzenetére
Nekem 3770K-m van. l0Lehet beszopni a marketing dumát, meg arra fapolni, hogy a legújabb proci van mindig a gépben, de egyelőre nem érdemes váltani másra erről. Egyszer inogtam meg, a haver jó áron eladta volna a 4790K-ját, de minimális többletet adott volna, felesleges pénzkidobás. Talán nem véletlen, hogy a 3770(K) rendesen tartja még az árát.
[ Szerkesztve ]
-
hundai
aktív tag
-
Vadasz1
tag
Sziasztok van egy laptop és gtx 1060 van benne és a drivert nem tudom frisitenni,most 376.74 van rajta ,azt irja hogy a legujjabb
-
SirRasor
addikt
válasz Redneck #10243 üzenetére
BIKA i7 3770. Nézem a játékteszteket mindenfelé és hiába adtak ki pár szériát azóta, játékra a 3770-es még mindig nagyon jó.
Mondjuk most találtam egy olyan pályát, ami elgondolkoztatott. Szmog van mindenfelé, ezért gázmaszk kell. 23 FPS stabilan, ha nézem a városnak bizonyos részét. Levettem mindent LOW-ra és felment..28 FPS-re. Ráadásul MSI afterburnerrel nézem az értékeket és a 1060-as 100%-on teker, max órajelen, tehát nincs beakadva semmi.
Fosadék a játék; ennyi. Tomb raider és társai röhögve mennek 60+ FPS-sel Eddig a DeusEx izzasztotta meg ennyire; ott az élsimítást ki kellett kapcsolnom, hogy ne szaggasson, de kb. ennyiImre921 Hát igen. Amúgy márciusi a Homefront; de olyan változat, aminek a patcheltségéről nem tudok nyilatkozni, ha érted mire gondolok
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Euromail
aktív tag
válasz Solymi81 #10247 üzenetére
Kártyabehelyezés nem mindig egyszerű folyamat tud lenni.Engem is megszívatott már mert egyik felét nem nyomtam eléggé le így meg kifagyott minden játék driver problémával.
Házam most olyasmi ami neked van nálam is megakad sajna és erőltetni kellett bele.
Ami a lényeg figyelni kell hogy jól illeszkedik-e a kártya a sínbe nem áll ferdén persze nem könnyű belesni odaIntel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Solymi81
aktív tag
válasz Solymi81 #10239 üzenetére
No, átvizsgáltam az alaplapot, szerencsére nem lett rajta sérülés. Valamiféle kosz ragadt rá, azt néztem sérülésnek.
Sikerült beraknom a kártyát, a ház volt a hibás, a befogókeret egy része belógott arra a részre, ahol a kártyának kellene lennie, ez akasztotta meg a sínt, erősebb nyomásra engedett annyit, hogy bement a kártya.
A két házfül eldeformálódott, emrt azt hittem elsőnek, hogy azok miatt van, de nem.Most feltolom a drivert és letesztelem a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
válasz scarabeus86 #10245 üzenetére
Nekem nem szokta frissíteni a win!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
scarabeus86
tag
Pár napja a WinUpdate a VGA driverét frissítette 376.53-as verzióra, előtte egy régebbi volt fent. Erről a verzióról nVidia oldalán nem találtam semmit. Akkor ez az MS írta, nem az nVidia? Nektek is frissítette a W10 a drivert?
-
Imre921
tag
válasz SirRasor #10237 üzenetére
Így van.
"Sajnos a korszerű CryEngine ellenére technikai téren sem sikerült hibátlan produktumot alkotni. Konzolokon a teljesítménybeli problémák a játékmenet rovására mennek, hiszen a 15-25 fps-es lövöldözés nem éppen kellemes élmény. PC-n sincs minden rendben, hiszen még a GTX 970-es sem képes stabil 60 fps-sel futtatni a játékot közepes beállítások felett, a mentésnél való szaggatás pedig minden platformon egyformán fennakadásokat okoz. A fejlesztők már jelezték, hogy készül egy giga javítás, mely megoldja ezeket a problémákat, de még ha technikai fronton sikerül is kikupálni a Homefrontot, akkor is rengeteg hiba marad benne."
Szóval nem "az ön készülékében van a hiba" Ne egy Homefrontot vegyél alapul. Vannak jóval értelmesebb, minőségibb lövöldék is(pl Far Cry 4 stb)
Egyébként van a Homefronthoz egy jó nagy update, nem tudom az fenn van e neked a játékhoz, de igazából nem sokat változtat a dolgon hogy ez a grafikus motor még mindig nincs igazán jó kezekben. Ezt a grafikát és látványt egy 1060asnak röhögve kéne vinnie hogy be se kapcsolnak a ventik csak úgy 1 óra játék után. Főleg hogy köze nincs a dx12-őhöz és ahhoz kapcsolódó értelmes fejlesztésekhez.
"Harcban, ha sokan jöttek, 15 FPS fölé nem ment.."
Uninstalld már ezt a sz@rt
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz Kaslerka #10241 üzenetére
Most felnyomtam mindent maxra, élsimítást is 2x-esre kint, mert láttam, hogy egy videóban is ezt csinálta a csóka és 60 FPS-sel ment (szintén 1060-as).
Élsimítás nélkül itt-ott 55-60 FPS megvolt, ha alig volt tárgy a képernyőn. 2x-es élsimítással 35-40 FPS.
Harcban, ha sokan jöttek, 15 FPS fölé nem ment..Make Love not war!
-
Solymi81
aktív tag
válasz Redneck #10204 üzenetére
Azért mert az egyik helyen olyan mintha lekapta volna a nyákról a bevonatot mindennel együtt vagy legalábbis megsérült volna. Nem tudom, nem értek hozzá, csak megijedtem. Jelenleg minden működik (kopp-kopp-kopp), de majd utána kérdezek a megfelelő helyen, hogy amit látok, az micsoda.
A kártya miatt holnap szétszedem az egészet, hogy megnézzem hogyan tudom berakni.
Bosszantó a dolog. -
SirRasor
addikt
Aztarohardtmocsok..a Homefront Revolution msot egy pályán konkrétan átment diavetítésbe, annyira darabos (minden maxon). Árnyékokat levettem mediumra, de még mindig nem éri el a 30 fps-t, ha van a képen 5-6 ember. Ez a játék borzalmasan rosszul van optimalizálva
Make Love not war!
-
Euromail
aktív tag
válasz hundai #10203 üzenetére
Hát ez konkrétan mi Szőrszál hasogatás Ez netto olyan fassság amikor valaki azon problémázott hogy a 4xmsa nem olyan szép mint a 8x na ugye mert az nagyon sokat számít hogy két pixellel több van.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
-
krizsi94
csendes tag
válasz TTomax #10230 üzenetére
Ahogy látom ezek szintén referencia modelles eredmények, az átlag 54Fps még így se rossz, de az Msi Gaming X karim hozta az átlag 60fps-t.
De ez már tényleg kezd átmenni vs-be és hagyjuk meg ezt az 1060 szakmai topiknak, remélem egyszer mindenki belátja hogy a másik tábor sem annyira rossz, mint amennyire sokszor állítják.
[ Szerkesztve ]
-
Imre921
tag
válasz Redneck #10204 üzenetére
Nem találtam semmi érdemlegeset Azaz lenne pár tippem, de nem akarom hogy miattam baja legyen a karidnak
@Hundai(10203)
Butaságokat beszélsz. De ha neked a 100fps felett kezdődik az élet, akkor csúnyán eltévesztetted a topicot Itt általában gamelni szoktak sztem, méghozzá úgy hogy tudják mire képes az adott középkategóriás nvidia kari amiért pénzt adnak. És ehhez semmi köze hogy neked mi frissít és hány hz-en. 1060asról beszélünk, amit már lassan úgy kezelsz 1-2 brutál hígfos elcseszett optimalizációjú Game miatt, mintha annak a szerencsétlen karinak 1080-asként kéne viselkednie. Az más kávéház.
Ezen párbeszédünk szakaszát lezártnak tekintem. Nyilván idővel lesz amiben egyetértünk
[ Szerkesztve ]
-
-
tonyrulez
őstag
válasz SirRasor #10211 üzenetére
Én aztán nem védtem semmit, csak láttam hogy fogyasztáshoz kellene forrás, és ez volt az első amit találtam
Ez alapján GTX1060 G1 Gaming 135W4 8 15 16 23 42
-
bobalazs
nagyúr
válasz tonyrulez #10210 üzenetére
Jó tudom hogy ez nem az a topik, de 480at nem választanék egyszerű oknál fogva hogy kurva magas az idle fogyasztása multi-monitor esetén! 40 watt kontra 6-8 watt a'la nvidia. forrás
és ez úgy néz ki hogy szarnak rá hogy óránként 30 watt elúszik a semmire, mintha nem is. 2k17et írnánk, illetve kétes hogy valaha is megoldás legyen rá. -
TTomax
félisten
-
törölt tag
-
TTomax
félisten
A 480pontosan annyit fogyaszt mint egy 1070.. a konzekvenciát vonja le mindneki maga.A 1070 is hüthetö,a 480is, a1060is csak még jobban...
(#10212) krizsi94
Hagyjuk már az életszerütlen hülyeségeket,Deus Exben 60fps Ultran...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
bozont
veterán
Az RX480-nál az MSi Gaming-nek van a legjobban eleresztve a fogyasztása, olyannyira hogy míg más típusoknál a powerlimithez is hozzá kell nyúlni tuningnál, addig az MSI-nél nem. De szemléltetésképpen itt van az Asus Strix fogyija: [link]
Persze így is többet fogyaszt, ezzel nem akarok vitázni, de ne gyártsunk már valótlan legendákat. Az az 50w nem vészes, ami a többi modellre is érvényes.Na meg az MSI-hez van már úgy bios, amivel visszafogják a fogyasztást.
[ Szerkesztve ]
-
krizsi94
csendes tag
"Maximum: We use Furmark Stability Test at 1280x1024, 0xAA. This results in a very high no-game power-consumption reading that can typically only be reached with stress-testing applications. We report the highest single reading after a short startup period. Initial bursts during startup are not included as they are too short to be relevant."
Szóval aki sokat játszik Furmarkkal annak tényleg az 1060at ajánlom, játékok alatt nincs ekkora különbség.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz krizsi94 #10207 üzenetére
Max terhelésen nálam az RX 470 evett kb annyit, mint a GTX 1070-em. Fogyasztásmérővel mérve. (Ráadásul még forróbb is volt nála. A teljesítménye meg...)
Mivel az RX 480 biztos többet eszik valamennyivel, mint az RX 470, a GTX 1060 meg jóval kevesebbet, mint a 1070, így garantáltan nem 30W lesz közöttük a különbség, hanem nagyságrendekkel több.Az RX-ek max a korábbi R9 200-as szériákhoz képest fejlődtek fogyasztás terén, mert pl. az R9 290-es gépem max terhelésen 480 Watt-tal sem bírt megelégedni, márpedig a tápom max ennyit bírt leadni. (A komplett gép fogyasztásáról beszélek.) Terhelés nélkül evett az a gép 48W-ot.
-
SirRasor
addikt
válasz tonyrulez #10210 üzenetére
És akkor ezek köszönőviszonyban sincsenek a boltban kapható példányokkal. Ezt valamiért nem említetted
A boltban nem vehetsz meg referenciakártyát, csak asus, msi stb-t.
Például itt van neked az MSI Gaming X:Sőt, ezt csak most láttam meg ott van alul a 1060-as is; több, mint 100 wattot ver rá Szóval ne védd a fogyasztását a 480-asnak; nincsenek 1 ligában a kártyák.
Ja én kérek elnézést, az a 1060-as is referenciaEDIT:2 1060 MSI GAMING X fogyasztása max loadnál a referenciához képest !!!5W!!!!-al eszik csak többet. Téma lezárva.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
tonyrulez
őstag
Szóval akkor GTX1060 és RX480 fogyasztásbeli különbségek:
GTX1060 119W
RX480 164W
szorzó: 1.37X[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
TTomax
félisten
-
krizsi94
csendes tag
válasz SirRasor #10205 üzenetére
Hey.
Teljesítményben tényleg elenyésző a két kártya közötti különbség, 1-2 FPS nem a világvége, főleg hogy oda-vissza működik a 480 és az 1060 között.
Fogyasztás papíron 1060 120W vs 480 150W, Én sehol nem látom a 2x-es különbséget, de az Én 480asom legtöbbször a 120W-ot is alig éri el, szóval a 2x-es különbség elég túlzó.
Árban ha az Msi Gaminget nézem az 1060 101k vs 480 80k.
Nem kötekedés, csak kezeljük helyén a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz hundai #10203 üzenetére
Kiskernél elég egyértelmű, ott beviheted a garijeggyel, aztán szevasz, még számla sem kell pl. az Aquánál. Nagyker viszont kétesélyes, ahogy Redneck kolléga írja. Aprós sajtpapír, meg nickre szóló garancia viszont felejtős. Azt hiszem, kisza járt pórul valami neves aprós emberrel, bár lehet, rosszul emlékszem.
-
SirRasor
addikt
válasz betyar1974 #10198 üzenetére
Szerintem érdemes belevágni, hacsak nem vagy dúsgazdag. Te is csakmisster-től vennél?
Ja más: megint láttam feljebb, hogy rx 480 meg 1060 és hogy az túlzás, hogy nincsenek pariban. Na akkor tisztázzunk valamit: hogy nincsenek pariban? Teljesítményben vagy összeértékben? Teljesítményben azt mondom kb. oké, de összértékben nem egy kategória a két kártya, mert a 480-as közel 2x-es fogyasztási mutatóval tudja utolérni a 1060-ast. ár/teljesítmény/fogyasztás; ilyen egyszerű a képlet.
Make Love not war!
-
Redneck
nagyúr
Nagykeres garival érdemes vigyázni, sok nagyker módosította a garanciális ügyintézés feltételeit, és csak azzal áll szóba akinek a nevére a számla szól! Meg kell nézni, hogy az adott nagyker milyen feltételeket szab.
Kisker garancia csak számlához kötött, nem köthetnek bele hogy te, vagy Gipsz Jakab vitte be.
Imre921: Tesztben simán húzták 2100 Mhz és 9Ghz fölé
Solymi81: Miért ment volna tönkre a lap? Nem azt írtad, hogy nem tudtad berakni, mert valami útban volt?
[ Szerkesztve ]
-
hundai
aktív tag
válasz Imre921 #10197 üzenetére
Ne kezdjük el ugyanazt az "1-2 dologból kicsit visszaveszel" dolgot mint a 6gb vs 3gb esetében! Szóval ha én veszek egy 144hz-es monitor az 1060 mellé akkor ismételten csak pár beállítást kell visszavenni és megvan a stabil 144fps igaz low-on de megvan! Tényleg elég az 1060 fullHD-re ! Ja!
(#10200) Hauptmann Ugyanezzel a kérdéssel fordultam a vizesekhez, válaszuk : A garanciáztatás a megrendelőtől függetlenül megy, így ha eladom az egyik garis cuccomat, ő is beviheti és szervizelik/garizzák.
-Wake up Neo!
-
Csupingo
veterán
válasz Hauptmann #10200 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Ha megkapod a számlát vásárláskor, az nem elég a boltban? Nem mindegy, hogy kinek a nevén van? Meg ha nem kérsz számlát a boltban, akkor csak blokkod van név nélkül, meg egy a4-es papír. (Akkor kisker garist kell venni papírokkal, ahogy említed, azzal nem lehet gond elvileg.)
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
betyar1974
senior tag
válasz Hauptmann #10200 üzenetére
Azt hiszem amit linkeltem, ott lesz a válsztás, mert használtban: tunning, 8x-fok, 110%, stb..., ki tudja mit műveltek vele? Pl: 970-em soha nem húztam(nem tudom és nem is érdekel hogy kell csinálni), nem is kellett, Primal ultra helyett high és kész!
Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest