- RAM topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazon Kindle
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz Euromail #11494 üzenetére
Nem neked szólt a komment, csak ilyenekkel szoktak védekezni ha butításról van szó.
Teaway: Középkategóriás CPU, egyelőre el lehet lenni vele, de épp változás alatt áll a piac. A 4 mag 4 szál már nem elég pár játékhoz.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Gerice01
csendes tag
2 gpu bányászik jelenleg. (1060 és egy r7 360)
Ezeknek a fogyasztása 180w összesen. Egy hasznos kis weboldal segítségével ki tudjuk számolni a bevételünket. (Cryptocompare)
1 hónap alatt 300-as hasrattel 66$ tiszta hasznunk van. 72$ áramszámla nélkül.
Az, hogy mennyit keresel belőle az nagyon változó mivel nem mind1 mit bányászol.
Ha pl bitcoint bányászol akkor kb -20 dollárt keresnél havonta. De ha altcoint mint pl: Zcash vagy a mostanában legkifizetődőbb ethereum akkor egész jó kis pénzt tudsz szerezni. + ottvan a claymore dual miner amivel ethereumot meg pascalt is tudsz bányászni egyszerre. Nagy pénzeket 30 vidikarival már tudsz keresni.[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Gerice01 #11495 üzenetére
Nem értek a témához, de esetleg alulfeszelni nem lehet a kártyát, vagy bányászásnál állítani valamit, hogy kevésbé terhelje a vga-t? Napi 18 óra az nem kevés. A proci igp használata szerintem működne, biosban kell bekapcsolni, pl. itt, hogy az is aktív legyen. Az alaplapi kimenetre is kell akkor kötni kijelzőt, vagy több bemenetes monitor esetén váltogatni. Amit az igp által működtetett megjelenítőn indítasz az azzal fog menni (játék), a bányász progit meg a vga által megjelenített kijelzőn futtatod. Szerény véleményem szerint ezek a kártyák nem erre vannak kitalálva, hosszabb távon talán árthat is nekik, mondjuk 1 év bányászás után. Ezt a topikot találtam hirtelen, esetleg ott is érdeklődj.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Gerice01
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja elkezdtem az msi gtx 1060 gaming x3-as vga-mal online valutát bányászni. (Zcash)
Azon gondolkodtam, hogy ez a folyamatos gpu terhelés nem e fogja kinyírni a karit pár hónapon belül.
68-75 celsius fok között mozog a hőmérséklete 47% fan speed mellett.
Egy nap kb 18 órát bányászik.
A másik kérdésem az lenne, hogy lehet e olyat csinálni, hogy a gpu dolgozik, de a displayért és esetleges játékokért az igpu felel (I5 6400-as procim van).
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Geri
Config:
i5-6400
gtx 1060 3gb
msi z107a tomahawk (click bios 5-öt használ)
8gb g.skill ram
fsp hexa 500w 80+ táp
120gb adata ssd
1TP wd hdd -
Teaway
veterán
válasz Rick3D #11478 üzenetére
„Azok akiknek normális procija van és esetleg ért annyira hozzá hogy mit tud annak megéri a 6gb mert kitudja préselni belőle amit valójában tud a kártya és ez az ember igényt tart a lehető legmaximálisabb látványvilágra ELLENBEN egy olyan ember akinek idejétmúlt procija van annak totál fölösleges vennie a nagyobb modellt”
Az i5-4590 melyik táborhoz tartozik szerinted, így 2017 dereka felé?
Nincs itthon csokid??
-
Redneck
nagyúr
válasz Rick3D #11491 üzenetére
Szerintem kár folytatni a témát, mindkét kártya jó, mindenki azt vesz és állítgat amit akar. Nem akartam azt játszani hogy figyelnem kelljen mennyi fogy, ezért is lett a nagyobb. Jártam már meg, és úgy gondoltam egy 70 rugós VGA-val 1-1.5 év múlva nem akarom monitorozni hogy belefér e a VRAM-ba. Most se férnék bele, élsimításról pedig nem szívesen mondanék le. Nézőpont kérdése. Mindenkinek igaza van és senkinek sincs.
Ez a téma erősen szubjektív. Olyan mint a "játékra elég az i5", "nem kell az élsimítás", "nem zavar a CPU limit", ésatöbbi...
[ Szerkesztve ]
-
Rick3D
senior tag
válasz Redneck #11479 üzenetére
Áhh ez semmi igazából csak egy pillanatra húzott fel hogyan lehet ilyen badarságot állítani de egyébként végig azt az 1 bekezdést leszámítva nyugodtan írtam legalábbis többszöri visszaolvasásra is ez jött le de aztán én is tévedhetek Igen igen te is tudod milyen a Vram ha elfogy , nem kívánom vissza azt az időszakot Semmiség erre én is csak most találtam rá nem olyan rég , remélem beválik.
(#11485) Scorp2011 A Vram felhasználásra gondoltam hogy megdöbbent. Nem vagyunk egyformák ezt nem is firtatom
(#11488) Euromail Nekem sincs továbbá mit hozzátennem ahhoz a színvonalhoz amit sikerült megértened az irományomból
További jó hétvégét mindenkinek !
-
Euromail
aktív tag
válasz #24845312 #11489 üzenetére
Erről van szó kinek éri meg azt a felárat főleg hogy én rossz időben vettem drágán mert biztos hogy hülyeség *110.000 ft-ot kiadni a 6Gb-ért (én 76-ért most inno 3d 55) amikor most 1070 megkapod "használtan". Azért írom használtat zárójelbe mert van ami 2 év 8hónap garis azt nagyon használták.
* kb februárban.
amikor elkapkodva vásároltam fent voltak az árak az egekben sajna pedig használt piac most már* jó üzlet és én vettem volna de akkor nem volt.
(*Amióta van gpu boost 3.0) nem lehet túl feszelni a kártyát (1.093v) nem igazán lehet tönkre vágni ez miatt meg ott van még a garancia is.[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
törölt tag
válasz Euromail #11488 üzenetére
Így volt ez a Tomb Raider-nél is, ahol a belső benchmark alatt voltak gondok a 1060 3GB-tal, aztán játék közben meg semmi.
A Resident Evil legújabb részét is fel szokták még hozni, hogy ott aztán vége van a 1060 3GB-nak, aztán kiderült, hogy csak egy azaz 1 db opciót kell kikapcsolni, és máris minden rendben van a 3 GB VRAM mellett is.
A sort még lehetne folytatni, de az biztos, hogy én még egyetlen 1060 3GB tulajt sem láttam panaszkodni, és csak olyanok szokták leszólni ezt a kártyát, akiknek soha nem is volt.
Mondom ezt úgy, hogy VRAM tekintetében számomra is visszalépés volt a 4-8 GB-os kártyák után, de minden más egyéb téren viszont óriási meglepetést okozott. Igaz nem is vagyok maximalista, sokszor még az állóképek összehasonlítása esetén sem látom meg azt a minimális kis különbséget egy-egy beállítás között, de hogy játék közben folyamatosan mozgó képnél nem, az tuti. Persze ez én vagyok, az én saját igényeimmel. -
Euromail
aktív tag
Nem tudom mi bajod azokkal a gta5 beállításokkal ki vannak maxolva ennél jobban feltolni nem nagyon lehet persze ha az a cél akkor igen persze de a 6Gb is bezuhan fps-ben amikor vidéken jön a sok bokor stb....
A guru meg techpoweres témához meg pont azokat mondod hitelesnek amik kamuk legtöbnször se minimum fps se video se kép se semmi csak rizsa meg benchmark.
Imádom az olyanokat akik belső bench adatokkal villognak aztán kiderül hogy játék közben más az fps. Meg le van mostmár végre nálam zárva a téma én lelki világom megnyugodott haveromnál megnéztem mert ő is inkább a 6os feléhúzott én jártam jól mert nincs különbség. Amiket te említesz persze 4k játszál rajta nyugodtan ha neked jo az 1061 és alacsony fps nem probléma.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
rumkola
nagyúr
válasz jacint78 #11471 üzenetére
Ezt most direkt kipróbáltam, nálam semmilyen vga memót nem esznek az ablakok. GPU-s gyorsításhoz nem nyúltam úgy van ahogy települ, alap chrome.
Ettől függetlenül szerintem nagy parasztvakítás a 6/8GB, de rengetegen benyalják.update:
Megnyitottam 50 lapot, így látszott, kb. 50MB-ot ettek összesen. GPU gyorsítás be van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz donnie.d #11483 üzenetére
Én is így voltam vele, 72-ért volt normális hűtésű 3GB-os, 86-ért 6-os. Nem bízom a fejlesztőkben és a gyártókban. Ahol tudják tolják feljebb a gépigényt.
Scorp2011: Egyelőre nem drámai a helyzet, de nem vagyunk egyformák! Nekem inkább Very High és MSAA jön be. Az Ultra számomra inkább felesleges mint az élsimítás. Általában semmi pluszt nem ad, ellenben jóval többet kér.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát az állam továbbra sem esett le, sajnálom, hogy ezt vártad. Volt már 8 GB-os kártyám is (többféle 1070), 4 GB-os is (sokféle), most jelen pillanatban meg van 3 GB-os (1060 3GB). Plusz régebben a kisebbek.
Én azok közé tartozok, akiket említettél az írásod végén, tehát akik nem látják a különbséget játék közben folyamatosan mozgó képnél a 2xMSAA és a 8xMSAA között. Nekem személy szerint időm sincs ezt nézegetni, hiszen a játékra, az adott küldetésre koncentrálok.
Ha a 3 GB vs 6 GB közötti "nagy" különbség alatt ezt értetted, akkor egészen egyszerűen csak arról van szó, hogy mást értünk "nagy" alatt. Számomra a nagy különbség azt jelentené, hogy ránézek az egyik beállítással kapott grafikára, meg a másikra és egyértelműen észrevehető a gyengébb grafika. Hát ilyenre még nem került sor a 1060 3GB-nál sem. Viszont aki totál maximalista ő nyilván ne is vegyen 3 GB VRAM-os kártyát, mert csalódni fog, ha esetleg alkalmanként 1-2 beállítást 1-gyel visszább kell vennie.GTA 5-tel én amúgy kikapcsolt MSAA-val játszottam, így minden Ultrán maradhatott. Vagy ha be akarnám kapcsolni az MSAA-t, akkor meg 1-2 helyen az Ultra beállítást Very High-ra kéne tennem. Én nem látok különbséget játék közben az Ultra és a Very High között sem a GTA 5-nél.
Most még a Just Cause 3 van a gépemen, az is teljesen maxon van.
De eddig amiket megnéztem játékokat, sehol sem volt hiányérzetem látvány terén, pedig azért egy Ultra->Medium beállítást már biztos észrevennék én is.
Hozzáteszem, minden játékot kipróbálni még nem is volt időm, szóval akár még az is lehet, hogy a későbbiekben változni fog a véleményem a 3 GB VRAM-ról, de eddig pozitív csalódás a szememben a 8 GB-os 1070 és a többi 4 GB-os kártya után. Sokkal rosszabb helyzetre számítottam a 3 GB VRAM miatt, mint ami a tényleges helyzet. -
Tomassy00
senior tag
9000MHz memóriás... Érkeznek az első fecskék
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hauptmann #11461 üzenetére
Tévedés ne essék, túl tudod lépni a 3 GB-ot ha szándékosan ez a célod, ezt nem vitatta senki sem. Meg bele is tudsz férni anélkül, hogy látvány terén bármiféle hiányt szenvednél bármiben is. GTA 5-nél konkrétan elegendő az MSAA-t kikapcsolnod, és máris elég a 3 GB VRAM. Vagy ha kell az MSAA, akkor meg 1-2 Ultra beállítást visszaraksz Very High-ra. Látvány terén látsz bármi különbséget? Mert én nem. Volt is egy oldal, ahol a GTA 5 beállításoakt tudtad végigzongorázni, és mindegyik mellé volt kép is csatolva, hogy milyen minimális, játék közben gyakorlatilag észrevehetetlen különbségekről van csak szó.
-
Redneck
nagyúr
Hű de felhúztad magad májsztró! Azért ennyire nem kell!
Én azért vettem a nagyobbat mert időtállóbbnak és ár/érték arányban jobbnak találtam, nekem 14k-t megért. Párszor már megszívtam a VRAM dologgal, még egyszer nem akartam. A tippeket köszönöm, meg fogom nézni a TXAA-t, eddig nem nagyon próbáltam!
[ Szerkesztve ]
-
Rick3D
senior tag
válasz #24845312 #11457 üzenetére
Akkor kezdjük GTA 5 , R6S , Elite Dangerous
( Dead by daylightal is próbálkoztam de egyik overlay program sem volt képes működni akármit csináltam, R6S detto ! )
GTA 5 : 3,8 ról indul és 4,2-4,3 között szépen beáll.
R6S : 3,1-3,3 között mozog . 8x vagy txaa 4x -hez ami 3,6 gbt enne meg már 1070 gpu kellene mert fps-ben már nem jövök ki olyan jól.
Elite dangerous :4,4 - 4,9 között ingázik ezen azért meglepődtem ugyanis ez a játék korántsem híres a Vram szemetelésről. Végül is nekem tök8 amíg nem eszik meg 6-otGTA 5-ben ha nincs elég Vramod akkor az élsimítási kombókat el is felejtheted ami rohadt sokat dob a grafikán FHD-n ! Én most ezt fogom letesztelni : 1. 2. 3. remélem beválik és jobban fog kinézni a jelenlegi kombómnál.
R6S : Nem akkora érvágás a 3gb Vram ez igaz viszont még itt is jelentős különbségről van szó 0-2x-8x vagy txaa4 nél. Még valami baromi fontos !! Nincs feltelepítve még az Ultra HD texture pack !! Hétfőn tudom elkezdeni letölteni ami garantálom hogy lazán rádob 1-2gb Vramot a jelenlegi szintre ! (Cirka 30gb ez a pack több mint maga az alapjáték )
Elite Dangerous : Nem használtam DSR-t sem multisamplingot itt és egyik játékban sem !(#11466) NandoXXL: Kezdjük azzal hogy Scorp megkért valamire amit szívesen megmutatok és az hogy más topikban mi megy az engem hidegen hagy. Nem tudom mit akarsz ezzel a Forzával mondani de engem nem érdekeltek soha az autós játékok. Természetesen arany áron megy én sem fizettem volna meg a 15-20k-s ár differenciát a 3 és 6gb változat között de 8 ezer forintot nekem viszont megért.
(#11473) Euromail : Egyáltalán nincsen olyan játék jelenleg ahol te azért leszel hátrányban mert nincsen elég ram ez nagyvárosi mítosz előbb fog a kártya lassúsága miatt beesni az fps mert nem bírja az 1060.
Próbálok szépen fogalmazni , oké ? Ekkora hazugságot baromi rég olvastam ! Az hogy youtube kommentek között olvastam hasonlót az egy dolog de azért itt tartsunk már egy színvonalat és ne hirdessük a hülyeséget ! Az írásod alapján feltételezem fogalmad sincs mi az DSR vagy multisampling . . . FHD-n egy midrange gpu mint az 1060 nem éri meg bekapcsolni a dsrt vagy multisamplingot ugyanis az alábbi képen ahol be van kapcsolva van 39-50 fps-em ahol nincs ott 100+ , nézzétek meg a két képet mekkora a különbség , megéri? Kérlek mond meg melyik kép melyik technikát alkalmazza ha már annyira jártas vagy benne mert lefogadom hogy erről sincs fogalmad. 1. 2. Az egyik kép fel van skálázva 1440p-re a másikon csak sima FHD MLAA 4x el ! FHD monitoron ér nézni ... Nem véletlenül találták ki az élsimítási módokat és ezeket tovább bonyolítva a technikákat míg FHD-n használod ezeket addig nagyobb felbontáson már nincs akkora vagy semennyire jelentősége !! FHD-n profitálsz belőle ha használod. 1070 kártyával lazán használhatod a dsr-t és a multisamplingot FHD-n kb 2% differencia van látványvilágban ... Ennyit erről -> De ott vannak a tesztek 4k meg 1440 mennyit profitál a vramból? Semennyit Javaslom hogy Guru3D re látogass el vagy techpowerupra mielőtt következőre sületlenségeket írsz tényként !Én az elmúlt pár héten baromi sokat rágódtam ezen a 3gb vs 6gb témán ugyanis tudom hogy nem kell 6gb de 3gb kevés ezért is tartottam nagy lehúzásnak az ár differenciát ugyanis ezt a kártyát FHD-ra érdemes használni nem pedig 1440p vagy 4k ra !! Szinte a létező összes tesztet és videót mellé hsz-t elolvastam és végül találtam egy olyan modellt ami tökéletes az igényeimnek és csak 8k felárat fizetek egy teljes értékű 1060-ért. Na azt azért szögezzük le hogy a 3gb-os verzió nem csak Vramban kapott kevesebbet Cuda Core-t is. Igaz nem nagy a differencia de akkor is van !
Végül a tapasztalataimra hagyatkoztam és így lett a 6gb verzió 8000 forinttal került többe mint a 3gb verzió.
Mi történik akkor ha nincs elég Vramod ? -Stuttering -> szinte azonnal játszhatatlan lesz / microlaggok , Egy idő után elkezdi zabálni és felélni az összes Vramodat pl : DIVISION ! -> instant bedroppolsz 20fpsre és caka van ! Hamarosan kipróbálom , remélem ezt már javították azóta. Egy nem elhanyagolható tényező nem kell azon paráznod jaj csak 3gb van elég lesz vagy sem ...Egy más szegmensből kellene ezt szerintem megközelíteni . . . Azok akiknek normális procija van és esetleg ért annyira hozzá hogy mit tud annak megéri a 6gb mert kitudja préselni belőle amit valójában tud a kártya és ez az ember igényt tart a lehető legmaximálisabb látványvilágra ELLENBEN egy olyan ember akinek idejétmúlt procija van annak totál fölösleges vennie a nagyobb modellt mert az extra erővel lósz*rt sem tud kezdeni és ahogy én tapasztaltam ez a kategória nem is akarja a csúcsot hanem megelégszik alatta pl 1-el. Valóban pénzkidobás a nagyobb változat vagy azoknak akik nem látják a 2x msaa/2x txaa vs 8x msaa/4x txaa között a különbséget ide tartoznak részemről azok is akik egy 60hz monitor vs 144hz között sem látnak
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz ttwepinefrin #11458 üzenetére
Nnna. Olyat se láttam még. Mármint XFX-et.
Nekem Sapphire HD7700 Vapor-X kártyám volt, azon nem volt tápcsati.
Szerintem maga a kártya nem vehet fel 75W-nál többet, az a tápcsatlakozó nemoszt nemszoroz.
Talán csak valami nagyon túlhajszolt állapotban, TDP limitet átlépve jöhet szóba.Közben a saját megnyugtatásomra megguggliztam, itt a válasz a kérdésre.
[link]
80Watt
(Ebből 75 a PCI-E csatlakozón, és 5 a tápon). -
Redneck
nagyúr
válasz Euromail #11473 üzenetére
Nekem Steames, Advanced Graphics ki van kapcsolva mégis bezabál 3,6GB VRAM-ot. 1080p 2xMSAA, Very High, FXAA, Motion Blur, Depth of Field, Tessellation ON. Az hogy a menüben mit ír semmit nem ér.
Játék közben a háttérben semmi nem fut, csak a Steam és az MSI AB monitorozni.jacint78: Nekem a 750 Ti is többet kért mint amennyit a menü írt.
[ Szerkesztve ]
-
Euromail
aktív tag
válasz Hauptmann #11461 üzenetére
Fejlesztett grafikát ha be se kapcsolod bőven 3GB alatt van de rossz példa mert egy memória zabáló játék amennyit adsz neki annyit használ.Eleve olyan időben készítették amikor javarészt 1-2GB volt a meghatározó a 3GB meg felsőkategória volt már.
Egyáltalán nincsen olyan játék jelenleg ahol te azért leszel hátrányban mert nincsen elég ram ez nagyvárosi mítosz előbb fog a kártya lassúsága miatt beesni az fps mert nem bírja az 1060.
De ott vannak a tesztek 4k meg 1440 mennyit profitál a vramból? SemennyitIntel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
jacint78
addikt
-
arabus
addikt
válasz Kaslerka #11463 üzenetére
Teljesen mindegy milyen procival megy a teszt csak a vgat méri.
Egy pentiummal is ugyenez az eredmény.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
jacint78
addikt
válasz Redneck #11467 üzenetére
Be is van kapcsolva nálam is 2x, ha nagyobbra állítom több vramot eszik, de játszhatatlanra lassul. Multkor már kifejtettem, hogy elfogy a vram, akkor be kell zárni a böngészőt me a többi programot ami a háttérben megy és máris felszabadul akár 1GB Vram is!
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Redneck
nagyúr
válasz jacint78 #11462 üzenetére
Nálam lazán 3,6 de volt más játék 4,5 is.
Kötve hiszem, hogy az nV ok nélkül rakta a palettára a nagyobbat. Ha nem lenne, az 1060 3GB és az 1070 között szakadék volna. Nem kényszer kártya.jacint78: Az MSAA jó ha be van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
tag
-
tag
-
Euromail
aktív tag
válasz #24845312 #11457 üzenetére
Nagy eltérések vannak még teszteken se pedig 1440 fölé is érdemes benézni ahol várnám a 6GB+ jótékony hatását.
Ez egy multys játékban lett mérve elvileg szóval azzal se lehet jönni hogy multyban más.
Az meg egyértelmű 4k-ban egyik se megfelelő.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
törölt tag
válasz cskamacska #11399 üzenetére
Akkor talán nem véletlenül emlékeztem én úgy, hogy hűvösebb volt az Inno3D Compact, mint a Gigabyte WF2OC.
-
jeni
félisten
válasz Redneck #11453 üzenetére
igen a 6GB van meg,bocs elütöttem a billen a 8GB-al.
én is elítélem ha humbukból vesznek és a végén a pénzzel lelépnek.
nálam kényszer volt,hogy kiderüljön,hogy a VGA rossz vagy nem kompatibilis a lapommal. ezt akartam kideríteni,mivel előtte a 280X volt meg azzal sose volt gondom,még az előtti 270X sem volt semmi bajom. a gondom az RX 480 8Gb volt, ráadásként a jelzett hibáról még küldtem képet az Aqua boltnak,és erre mondták vigyem vissza ha szeretném akkor vehetek másikat. sajnos a vége nem az lett amit szerettem volna egy másik VGA vételt,hanem szükségük volt arra a 8000Ft-ra,hogy legomboltak annyival ezek szerint. -
törölt tag
Az Aqua-val nekem is volt már problémám, bár az más jellegű volt, mindenesetre az ő sz@rságaik miatt kényszerültem rá arra, hogy minden esetben a csomagbontásról videofelvételt készítek.
Viszont ez sem biztos, hogy elegendő minden esetben, mert küldött már nekem magánszemély alaplapot, amelyben elgörbült lábak voltak a foglalatban, mikor pedig jeleztem neki, azt állította, hogy nála nem volt ilyen. Hiába írtam meg neki, hogy ez már így volt a csomagban benne, amit bizonyítani is tudok videofelvétellel, azt írta, hogy lehet, hogy kibontottam, elgörbítettem, majd visszacsomagoltam, és csak ezután készítettem a videót! Polgári peres úton lehetne esetleg érvényt szerezni az igazamnak, de az nagyon sok időt venne igénybe, kisebb összeg esetén semmi értelme. Rendőrség meg nyilván nem foglalkozik az ilyen átveréses esetekkel. A dolognak persze meg lesz még a böjtje, csak elkeserítő, hogy az embernek saját magának kell kézbe vennie a dolgokat, mert nincs egy hivatalos szerv, aki a csalókkal érdemben is foglalkozna.
-
Redneck
nagyúr
Sajnálom hogy átvertek de nézd a dolog jó oldalát. Ma is tanultál valamit az elállási jogról! Még egy dolog: nincs olyan hogy levásárlás, ez szintén jogellenes gyakorlat.
MSI 1060, de 6GB nem 8. Üdv a topikban, használd egészséggel!
Egyébként ez az Aqua volt? Nekem anno nem volt gondom velük. Kértem a lét és viszlát!
jacint78: Azokat természetesen elítélem akik visszaélnek ezzel! 1 hetes nyaralásra kikért fényképező/kamera, bulira elvitt hangcucc stb... Meséltek már pár történetet tékozló homáron, és szervizes ismerősök is!
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Az megvan hogyha lepapíroztátok hogy sérülésmentesen adtad le, fejen állhatnak akkor sem a te gondod onnantól? Szerviz bevizsgálja? Ugyan már... Átvertek, utólag is tehetsz panaszt, de tény hogy a fogyvéd egy jogkör nélküli szar, a békéltető testület pedig csak ajánlásokat osztogat. Magadat kell megvédeni, de onnantól hogy a papír a kezedben volt már nyert helyzetben voltál. Tudják ám hogy 10%-ért sokan nem pattognak, ezért csinálják!
Webshopból rendelve 14 napon belül elállási jogod van és kész. Feltéve ha hiánytalanul, minden tartozékával, sérülésmentesen adod le a terméket és van róla számlád/garanciajegyed.
Ügyvédi fizetési meghagyást küldhetsz nekik a lehúzott lóvéról, felvázolva milyen ügyben vertek át.
jacint78: Az újracsomagoltat egyébként fel kell tüntetni. Az enyémen nem volt feltüntetve, de az iPon korrekt volt, nem csináltak ügyet belőle. Ha elállok, visszakapom a pénzt.
jeni: Arról nem is beszélve hogy a termék árváltozása irreleváns ebben az esetben. A kifizetett árat kell visszaadni, nem számít aktuálisan mennyiért adják.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz jacint78 #11448 üzenetére
Probléma,hogy nem tudtam bizonyítani képekkel,hogy sérülés mentesen adtam le a kártyát,csak azzal,hogy a vissza vételi papíron oda volt írva a sérülés mentesség,de azt még hozzá tették,hogy előbb még a szervizben bevizsgálják ha hibátlan a működése akkor vissza kapom a pénzt vagy levásárolhatom. 8000Ft miatt nem megyek a bíróságra vagy a Békéltető testülethez hónapokig vitatkozni! Bp-i XI-ker bolt. A szerviz viszont a Dohány utcában van,ott bírálták el a dolgot!
Tévedés,hogy én azért vittem vissza mert meggondoltam magam! Többször is jeleztem ,hogy ezzel a kártyával kék halál volt a gépemen több alkalommal! Én csak biztonságos probléma működés akartam egy másik kártyával. Nem a pénzre mentem! Ha kell a drágábbra is ráfizettem volna!
A történet jó oldala mióta az MSi 1060 8GB karim van azóta 1x sem volt kék halálom.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Téged bevittek. Biztos online rendelted? Ez melyik Aqua volt?
Mi az az elállási jog?
Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten (távollevők között) megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére.
Itt találhato a 45/2014. Kormányrendelet.
Jogellenes gyakorlatot folytatnak, határozottan bajba kerülhetnek.
jacint78: És te mit szólnál ha újracsomagolt, de amúgy jó kártyát vennél amire 3 év garancia van? Én így jártam, jeleztem az üzletnek, e-mailben és személyesen is. Hiába volt hibátlanul lezárva a doboz, nem volt fólia a kártyán.
Az iPon azt írta két dolgot tehetek. Elállok és visszakapom a pénzt, vagy használom. Leteszteltem, semmi gond nem volt vele, így nem álltam el. Az is lehet hogy Tajvanban nem rakta rá gipszjakab, kiderülni sosem fog.[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
Feltenék egy kérdést! Mit szólnál, ha kivennéd a csomagból az újan vásárolt kártyádat és látszódna rajta, hogy használt, ráadásul még festékleverődés is van rajta, tehát mondhatni esztétikailag sérült is? Le tudnám lőni azt, aki kitalálta a vásárlástól való elállás nevü nonszenszet.
type your text here..
-
jeni
félisten
válasz Redneck #11445 üzenetére
Azt írták,hogy felszámolhatnak,sőt a külső fém takarón volt egy festék picike leverődés és erre is mondták,ha csak kipróbálod akkor nem vonnak le de ha használod 14 napon át akkor már használtként kezelik a dolgot! Természetesen amikor a boltban leadtam akkor a boltos ráírta a papírra,hogy a kártya szemrevételezésnél hibát nem találtak rajta. Nem akartam pereskedni az a 8000Ft miatt,inkább elkértem a pénzt és SOHA NEM VESZEK a VIZES boltban többé!
Amúgy mutatót ilyen paragrafust a boltokat védve,hogy nem csak 14 napra vegyenek termékeket,erre hivatkozva lett meghozva.
Közölték ha nem fogadom el akkor vissza adják a kártyát,vagy a -10% és akkor épen a 78000Ft kártyámból lett valamivel több mint 70000Ft és akkor ment fel az R480 8Gb kártya ára 85000Ft-ra,tehát ha kérek újat helyette mert ő részükről, nem volt hibás a kártya de nekem vagy 4x lefagyott a gépem tőle akkor az új kártya ára 70000Ft+15000Ft lett volna vagyis 85000Ft lett volna vég ára.Netes rendelés és személyes átvétel.
Sőt csere kártyát is megrendeltem,mivel levonták a -10% így már nem érdekelt az új csere kártya! Azt kértem,hogy töröljék és többet nem látnak engemet.
Egyébként ellentmond ez a fajta hozzá állásuk mert tavaly novemberben az Asrock Z170 alaplapot és az épen akciós szóló Corsair 16Gb ramot vettem meg,és kértem ,hogy ha megjött a KIT ram akkor ezt vegyék vissza és és akkor levásárlom a 2x16GB Corsairra a pénzt. Érdekes akkor nem is vontak le pénzt erre hivatkozva. Szerintem az van,hogy megkarcolták a fém fedlapot és +közel 8000Ft legombolással vissza vették és épen akkor emelték meg akari kártyát ami azzal már csináltak volna maguknak 16000Ft plusz haszont! Hiszen a vissza vett kártyát újra eladják utána,tehát akkor is nyertek volna vele még több pénzt! A Novemberi dolgot is megírtam akkor arra már csak halandzsáztak arra!Ha nagyon akarjátok megkeresem azt az emailt amit az Aquacomp írt nekem ez ügyben. Sőt mivel nem fotóztam le leadásnál a kártyámat így megvédeni sem tudtam volna magam azzal,hogy a festék leverődés nem tőlem származik!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Netes vásárlásnál ha 14 napon belül visszajuttatod, nem kérhetnek semmiféle amortizációs díjat. Ha nem neten vetted, akkor viszont nincs 14 nap sem, ilyen esetben nem kötelesek visszavenni, ha mégis megteszik, nyugodtan megszabhatnak egy alacsonyabb árat is visszavételként, mivel eleve nem lennének kötelesek visszavenni. Netes vásárlásod volt, vagy csak bementél hozzájuk és megvetted a boltban?
-
Redneck
nagyúr
Téged jól átvágtak! Nem számíthatnak fel amortizációs díjat, 14 napon belül elállási jogod van és kész. Indokolnod sem kell, a törvényben semmilyen amortizációs díj nem szerepel. A vételárat kell visszautalniuk 30 napon belül.
Nyilván normális ember nem szórakozik ezzel, és nem 2 hét gyilkolás után viszi vissza.
ttwepinefrin: Alapon el fogja vinni az 1060-at, és még egy kis ésszerűsítő OC is belefér, alacsony fesszel. Erről az FX topikban tudnak pontosabb infót mondani.
achim2: Indoklás nélkül elállhatsz, és ha náluk rendelsz egyet, valószínűleg nem kell 1 hónapot várnod a pénzedre. Ha bemész okosabb leszel. Ha már lepapíroztátok, nyugodtan elmondhatod hogy szériahibás a kártya, de lehetséges hogy ettől függetlenül megpróbálják újra értékesíteni. Az én kártyám is refurbished volt, valószínűleg nem jött be az arcnak hogy nem annyira OC-s (2025Mhz-ig jutottam egyelőre). Az ipon szervizes azt mondta hogy elállhatok, nem biztos hogy náluk vitték vissza, lehet már a nagykerből jött így. Jól működik, 3 év garancia a vásárlástól van, leszartam, megtartottam.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz ttwepinefrin #11441 üzenetére
A hd7770-nek nincs külön táp csatlakozója, max 75w-ot vehet fel.
-
jeni
félisten
válasz achim2 #11429 üzenetére
Igen el lehet állni 14 napon belül,de egyes helyeken levonják az amortizációt díjat,mint nálam az Aquacomp bolt esetében ami 10% minusz a vételárból! Az Iponnál is van egy ilyen szabály betartás ezt nem tudom.
Nálam AMD-s fagyás volt egy MSI RX480 8GB karival. Nem találtak működési hibát rajta,de kértem ,hogy akkor levásárlom,ezt csak -10% esetében tehettem meg. Addigra felnyomták az árát és így inkább a kevesebb pénzt kértem el és vettem egy MSi 1060 6GB verziósat.[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
-
ttwepinefrin
tag
válasz ttwepinefrin #11440 üzenetére
Most hd7770 van benne anomália mentesen működik, bár nem tudom mennyit vesz fel.
Jól elbeszélgetek magammal
[ Szerkesztve ]
-
achim2
csendes tag
válasz Rick3D #11437 üzenetére
Pár utcányira lakok az ipon szervizes helytől uh be fogok menni a videokártyával. Az érdekelne, hogy ezt ilyenkor indokolni kell, hogy miért állok el vagyis inkább nem az hanem hogy mi történik a kártyával? Újra értékesítik, mert azt nem szeretném h más is ugyanebbe a cipőbe járjon. Uh mondani fogom, hogy gáz van a kártyával és ebből nem lehet probléma, hogy hibás terméktől állok el? Lehet, hogy hülye kérdés de nem akarok kibaszni senkivel, főleg magammal.
-
Rick3D
senior tag
válasz Redneck #11436 üzenetére
Semmiség Köszi. Engem sem nagyon érdekel mert ha egyszer beállítod utána nincs vele gond viszont amin megvagyok lepődve hogy nem akadnak össze a programok és stabilak. Már 3 éve.
achim2 : Én már használtam garancia futár - garanciáztatni iponos cuccot Baromi pontos a futár 5/5 és korrektek bár azért nem árt közbe rákérdezni mi a helyzet.Ha tudod vidd be a gépet de ezt itt olvasd el előbb. Csomagolásra nagyon kell figyelni hogy szabályos legyen , a papírokról fénymásolatot otthon tartani esetleg mert az eredetit van hogy kérik.
[ Szerkesztve ]
-
Rick3D
senior tag
válasz Redneck #11426 üzenetére
Igen illik de ha van egy ilyen lapod nem szükséges ugyanis ez a program amit külön ehhez a lap szériához csináltak mindent kezel , tehát én itt asztalról csak megnyitom és annyit olyan mértékben húzok a procin amit csak akarok, ram detto, még a vgat is lehetne de én jobban szeretem az afterburnert. Van még egy raklap más addon hozzá de én csak az alapot használom a többi sallang nekem nem kell.
Nagyon ultimate egy software és stabil ! Ilyet nem láttam pl annak idején a giga lapomnál.
Ezen kívül használok a Kraken x61 miatt " CAM " programot ugyanis csak ez tudja kezelni a pump rpm-et. A kettő szinkronban dolgozik egymás mellett minden fajta hiba nélkül. Az ai suit kezel mindent kivétel a pump rpmet és a vga-t. A Cam kezeli a pump rpmet és mellé kapok egy számomra jobb rivatunert(ja és olyan színben úszik az NZXT felirat a procihűtön amit szeretnék , bár ezt pont lesz@rom ).Az msi afterburner pedig kezeli a vga-t. Egyik sem akad és zavarja be a másikat a dolgában pedig mind kettőben van lehetőség a gpu-t tuningolni stb..Lőttem neked pár képet itt megnézheted.
Itt van még két kép a five way optimizationról , még a ventiket is benchmarkolja 1. 2.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz hundai #11432 üzenetére
Persze, tudom, konnektorból felvett. A biztonság kedvéért érdemes ésszel kalkulálni ha valaki húzott FX-szel tervez! Láttam már pár problémás FX konfigot.
achim2:
MSI GTX 1060 6GT OCV1 - 84.980 Ft, nemrég téma volt a tulaj azt írta jó kis kártya, a tesztben is jól szerepelt. A különbözetet pedig visszautaltatod. Csak tipp, tégy beletásod szerint!Kicsivel drágábban is vannak jó kártyák, nézz szét, ne ott hirtelen dönts!
[ Szerkesztve ]
-
hundai
aktív tag
válasz arabus #11430 üzenetére
Szóval 7970+alaplap+ram+ventilátorok+hdd megvan 45 wattból és a 8350 300w ?Gondolom konnektorból mért fogyasztás, amiben benne van a táp hatásfoka miatti veszteség is...
(#11431) RedneckNem a processzor az egyetlen fogyasztó abban a gépben.
[ Szerkesztve ]
-Wake up Neo!
-
Redneck
nagyúr
válasz hundai #11428 üzenetére
Nem hülyeség amit mond. Guru3d FX 8350 OC-s tesztjénél ez szerepel:
"The power draw however is intense as at this stage we consume roughly 356 Watts by stressing all eight CPU cores."Az anandtechnek is sikerült egy 294W-os kergetés.
achim2:
Nagyon egyszerű, de csak akkor élhetsz a jogoddal ha online rendelted meg a konfigot. Küldhetsz nekik előzetesen e-mailt hogy ez van, és elállsz a vásárlástól, de nem lényeges. 30 napon belül kötelesek visszautalni a pénzt, amennyiben minden tartozékával, hiánytalanul és sérülésmentesen bevitted.1. Ha van lehetőséged, és mivel komplett a konfig, vidd be, papírjaival együtt, szervizes ránéz, kiszereli ő, és lepapírozzátok a vásárlástól elállást.
2. Kiszereled te és csak a VGA-t viszed be a számlával együtt. Elmondod mi a probléma, és elállsz a vásárlástól.
3. Kiszereled, és futárszolgálattal küldöd nekik.A futárszolgálat árát nem kötelesek megtéríteni, a doboz nem feltétele a garanciának, de kultúráltabb abban visszaadni. Az iPonnak ha jól emlékszem van garanciafutár szolgáltatása, nézz rá azért arra is!
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
-
achim2
csendes tag
válasz Redneck #11395 üzenetére
kb 3-4 órája próbálgatom és az eredmény: egyre hangosabb és szarabb, egyre jobban bassza az agyam uh megy vissza. Erről az elállásról még most hallok először, az Ipon-nál megnéztem ez az idő 14 nap. Valaki használta e már ezt a lehetőséget? ilyenkor mit kellene mondani és mi a lefolyása az egésznek ? Várom a tapasztalatokat.
Kicsit ideg vagyok mert most pakoltam össze 420 ért ezt a gépet és vhogy sejtettem hogy nem lesz gigszer mentes.
-
arabus
addikt
válasz ttwepinefrin #11423 üzenetére
Nagyon vigyázz azzal a táppal fx procik joval 300w felett zabálnak!!!!
Nekem annakidején fx+2 Tahiti leverte a 850TX tápot![ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Redneck
nagyúr
válasz Rick3D #11425 üzenetére
CPU-t RAM-ot illik BIOS-ból/UEFI-ből húzni. GPU VRM-et mér ez a program? Nem alaplapit?
Azért Giga laphoz nem erőltetném, egyébként sem gondolom hogy foglalkozni kéne a kérdéssel. Hűtött a VRM?
jacint78: A húzott FX, fogyasztás szempontjából azért más műfaj mint egy i5 K.
[ Szerkesztve ]
-
Rick3D
senior tag
válasz dewil666 #11424 üzenetére
Fogalmam sincs , próbáld meg de 50-50 hogy sikerül vagy sem. Ezt kifejezetten asus lapokra tervezik. Ebből a progibol szoktam oczni is mindent kezel az ég adta egy világon ami a lapon van.
ASUS maximus lapok driverei között találod meg , ai suite 3.0 néven.
Semmiség , remélem működni fog. -
dewil666
őstag
válasz Rick3D #11422 üzenetére
Köszi! Giga lapom van azzal is jó lenne?
[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Ciccuka
veterán
válasz ttwepinefrin #11402 üzenetére
Jó minőségű 350 Wattól már megteszi (FSP, Seasonic), ha kis fogyasztású géped van (Pentium G széria, i3 és nincs sok fogyasztó a gépben).
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Jövő héten visszatérek egy 6gb-os kártyával (tesztek után elárulom hogy mivel ).
Milyen progival tudom mérni a VRM hőmérsékletét? Vagy azt csak külső hőmérővel lehet mérni?KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
Redneck
nagyúr
válasz Rick3D #11413 üzenetére
Évekkel ezelőtt voltak gondok, de ma már ennyire nem drámai a helyzet. Az újabb példányoknál nincs az ami az elején. 8320E verzióhoz volt szerencsém, húzva sem volt gázos és nem kellett sokat bűvészkedni.
cskamacska: Mindegyik gyártó tud ha akar, kérdés mennyi a végösszeg... Az biztos hogy pár ezrest nem érdemes spórolni és szart venni!
-
cskamacska
addikt
válasz Oszilaci #11404 üzenetére
Pardon, még új.. leszek itt. Másfél hónap teszt lapátolás után pont most aprós áremelkedések közepén sikerül majd beszerezni egy Inno3D Compact 3GB-os darabot ócóé, de lehet kár volt eddig húzni, mert agyamra mentek a grafikonok.
Egyébként RX470 került még szóba(meg 480/6GB 1060, de azóta kifújt a keret, és már az 1050 kacsingatott ), viszont az most szó szerint kihalt apróról, és a még többet kajoló és drágább RX570 kártyák meg a hátam közepére nem kellenének, inkább legyezem az Inno3D-t, és tömörítem WinZippel a textúrákat.
Na azt meg sem említem, hogy még a hely hiányt is meg kellett szenvednem, így hiába van normális áron MSI Gaming 3GB is aprón, nem tudom hova dugni.
Redneck: Ohó, könnyű azt mondani! Inno3D OC-d akkora mamlasz, hogy ha nem is lenne fehér olló szerű ritkaság, meg amúgy drága is, még akkor is csak HDD keret kivágása után tudnám berakni, a meghajtókat meg aggathatnám a fülemre.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
ttwepinefrin
tag
válasz cskamacska #11412 üzenetére
Pedig a Zotac on és az Evga n el is gondolkoztam.
Egész idáig. -
Rick3D
senior tag
válasz Redneck #11410 üzenetére
Nekem volt régen 8350-em amit meg is tuningoltam 4,6 vagy 4,8-ra már nem is emlékszem de 4,4 biztosan megvolt. NH DT 15 hűtötte. Olyan brutálisan sokat kajált hogy ez a hűtő ami régen a legjobb léghűtésnek számított talán még ma is ott van a lista tetején , nem tudta lehűteni !!! Ai suite folyamatosan lekapcsolta a gépet mert a proci elérte a 60 c -t !!! egy idő után felvittem a limitet 70re és azt sem tudta megtartani.
Ugyan ebben a házban , helyileg ugyan ott van, ugyan azokkal a ventikkel egy i7 4790k-t letudok hűteni még 4,8 Ghz-n is és megkockáztatom lehet van még annyi tartalék hogy az 5ghz is kiférjen a csövön. A házamban már akkor Akasa viper 14cm ventik voltak (best fans..) Arról nem is beszélve hogy nyáron annyira felfűtötte szó szerint a szobát hogy vízipólóztak a t*keim. Érdekes semmi nem változott ... részemről gusztustalan egy ótvar proci széria az FX senkinek és soha nem tudnám javasolni. Míg én már évek óta elvagyok ezzel a szépséggel már annak idején problémák voltak a teljesítményével 8350-nek.
(Arma 3 -ban 10-15 FPS-em volt !!!! közbe kifért a csövön 20 is ejha ... nem a GPU volt a hibás hanem a proci.)
Míg nem volt meg az 1060 addig az intel hd 4600 al toltam idén. Arma 3 avg fps : 40-50 pedig a viewdistancet felvittem 7 8 kmre mikor jetben ültem. Nem voltak droppok se semmi.)
Mikor meglátom ennek a procinak a nevét feláll a hátamon a szőr és a t*keim elkezdenek izzadni. -
cskamacska
addikt
válasz jacint78 #11401 üzenetére
Az bezony lehet, mert így néz ki a Gigabyte G1 alulról
Hatalmas lamellás-hőcsöves borda, 6+1-es VRM, minden hűtve van rajta amit hűteni lehet. Tudnak ők, ha karnak..
Csak nem akarnak, mert akkor nem lehet szabad szemmel is jól láthatóan szétbontani a termék kategóriákat, és jó vastagon megfizettetni a "minőséget".
Ott van szegény Zotac Mini példája, alig kisebb mint az AMP! változat, mégis látványosan direkt elrontották a hűtését még a többi belépő modellhez képest is, és lett egyik legmelegebb 1060 kártya, míg az árprémiummal árult AMP! meg az egyik leghűvösebb.EVGA még gátlástalanabb volt, ott még a méret is pöccre tök ugyanaz, és a név is megtévesztő:
és az EVGA Single Fan
Kép és a netes nyávogások alapján konkrétan a Zotac Minit-t is sikerült alulmúlni.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
ttwepinefrin
tag
válasz Redneck #11410 üzenetére
Igen tisztába vagyok vele nem is kétséges, hogy 1 kórszerübb proci jobban kihajtaná de a hd 7770 nél jobb lesz.
Legalábbis amit a video megosztókon láttam.Gtx 970 en gondolkoztam még, de annak nagyobb tápot írnak,bár a havoromnak kölcsönadtam a tápot és ugyan az a konfig csak 970 el és elvitte.
Viszont játékot nem próbált. -
Redneck
nagyúr
válasz ttwepinefrin #11409 üzenetére
Igen az 1060-ban. Jó hűtő úgy kell az FX-nek mint falat kenyér az éhezőnek! Tuning ügyben azért nem érdemes túlzásba esni, mert egy szint fölött fogyaszt mint az állat.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz ttwepinefrin #11407 üzenetére
Bőven elég a 450-es FSP. A helyedben azért egy ésszerű OC profilt megnéznék, az a CPU alapon nagyon sokat hagy benne.
-
Redneck
nagyúr
válasz Oszilaci #11404 üzenetére
Az 1060-as nem igényel túl extra hűtést, nincs horror fogyasztása pláne alapon nem. Ettől függetlenül nyugodtabb az ember ha hűtött a RAM és a VRM, élettartam szempontjából jól jön! Nem kell túlreagálni, jó a WF ha nem cicereg és nem kerreg.
ttwepinefrin: Húzott az FX vagy alapon megy? Ha húzott mennyi feszt kap, mennyire melegszik? Ezek mind számítanak, de alapvetően egy jó 400-as 450-es táp bőven elég!
-
Oszilaci
senior tag
nincs egy kicsit túltova ez a hűtőkérdés?
melegszik vagy nem ,nekem WF2OC van és nem igazán vettem észre hogy melegedne de még csak a ventinek sincs hangja -
hundai
aktív tag
válasz ttwepinefrin #11402 üzenetére
Szia!
Elég lesz, de nem ismerjük a konfig többi részét, ajánlott a cuccok fülbe bírni a konfigodat.
-Wake up Neo!
-
ttwepinefrin
tag
Üdv mindenkinek.
Érdeklődnék, hogy általánosságba a1060 as kártyának mekkora táp kell?Fsp 450 es elegendő lehet?
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
Ja akkor G1 volt az amiket én láttam vagy mi a frász. Ez mekkora egy szar, hát gagyibájt és ahogy látom megint jött egy zörgőventilátoros, mégis veszik az eberek, mintha nem létezne más.
type your text here..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest