- Házimozi belépő szinten
- Akciókamerák
- SSD kibeszélő
- Home server / házi szerver építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Haladó fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Léghűtés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzatzikiii
tag
Hja, a franc essen bele, mar varom a futart...
Nem vallaltam be vegul a bios frissitest, mert nem vagyok benne rutinos, es mert az Acer honlaprol letoltott biost tartalmazo zip-ben nem volt windows alatt futo utility (winphlash), DOS-lemezt pedig nem akartam irni, mert sose csinaltam meg, es nem az elsodleges gepemen akarok kiserletezgetni. Raadasul, ahogy utanaolvastam, az Acer altal ajanlott winphlash sokaknak gondot okozott 64 bites win 7 alatt, igy vegkepp elbatortalanodtam egy olyan kiserlettol, ami nem biztos, hogy megoldana a helyzetet.Atos, szerinted mi okozhatja ezt a ventillator porgest? Tegnap este azt hittem, hogy windows-zal kapcsolatos, mert mindig a betoltodesekor bogott fel eloszor a ventillator, de aztan egyszer beleptem a BIOSba, megnezni, hogy nincs-e valami elallitva, es akkor jottem ra, hogy ott is beindul 30-40 mp mulva, szoval OS fuggetlen.
Eros a sejtesem, hogy alaplapcsere lesz. -
tzatzikiii
tag
Sziasztok!
Itt is elsirom a problemam, bar mar az Acer topicba is megirtam:
Van sajnos egy kis gondom a par honapos Acer Aspire 5745G-mmel: a mai napon egy restart utan a starting Windows felrattol kezdve a ventillator maximum sebessegen kezdett el porogni. Everest szerint mindekozben a proci homerseklete nem ment 40°C fole, es kb 25%-os terheltsegen volt. A homerseklet megfelel az elvarasaimnak, a 25%-os terheles talan amiatt volt, hogy boot utan voltam. Mivel nem indult el a virusirtom, abban remenykedtem, hogy talan virus. Csokkentett modban ujraindultam (ott is eszmeletlenul tekert a ventilator), de sajnos ott se tudtam elinditani a viruskergetot, igy ugy dontottem, ujrarakom a rendszert. Sajnos emellett meg azt is tapasztaltam, hogy nagyon nehezen kapcsol ki a gep: kilep a windowsbol, majd sokaig vilagit a bekapcsologomb ledje, mintha varna valamire, aztan kialszik.
Most ujratelepitettem a recovery diskekkel, es ugyanez maradt, bar meg nem huzta le a WU a drivereket, azt meg megvarom.
Szerintetek mi lehet a baj? Alaplap, es kuldjem Brnoba? Vagy probaljak meg BIOSt frissiteni? Meg sose csinaltam eletemben, kicsit tartok tole.(Ami kizarhato: porosodas, tulmelegedes)
-
tzatzikiii
tag
ha már telepítés második fázisánál jár akkor írhat kékhalált és ujra indúlhat!
Ott a pont.
En egy szoval se mondtam, hogy a telepites elejen kaptama BSOD-t particiotorles-letrehozas kozben, nem, nekem akkor szallogatott el, amikor mar az alapok megvoltak, de meg a konfiguralo feluletnel tartottam.
Es igen, en is azt hittem, memoriahibam van, de nekem anno sajna az alaplap volt a ludas.
-
tzatzikiii
tag
Ne legy ilyen negativ.
Az elozo laptopom itt tartozkodasanak 4. napjan allando BSOD-k kozepette eldobta magat, azt hittem, valami agressziv virus, ujraraktam, de mar telepites kozben is kekhalalt kaptam. Lefuttattam egy memory diagnosticot, es ott az egyik modul hibajat jelezte, orultem, hogy egy modulcserevel meguszom, de a csere utan ugyanez volt a helyzet. Elvittem hat a szervizbe, ahol 6 munkanap alatt (szallitassal egyutt masfel het) alaplapcsere tortent, es egeszen mult hetig, azaz 3,5 evig boldogitottuk utana egymast. Mas kerdes, hogy nevezett gepemmel most ujabb problemak vannak (azt hiszem, tonkrement a bekapcsologombja, eladas elott szervizeltetnem kell...), de a kezdeti problemam relative gyorsan megoldodott anno, es nem 3 honap alatt, mint ahogy Te a kameraddal jartal.
-
tzatzikiii
tag
Tobbiek irtak mar a virus lehetoseget. Szerintem mielott barmihez is drasztikusabban hozzanyulnal, csinalj csokkentett modban egy full system scant, minden file-ra (rejtett es rendszerfile-okra is) kiterjedoen. Azert csokkentett modban, mert a butabb virusok akkor nem futnak. Persze nem 100% a modszer, de en a virusok 80-90%-at meg tudom igy csipni altalaban.
Ja, es fontos, hogy vedd ki a pipat a rendszervisszaallitasi pont letrehozasa mellol, mielott megcsinalod ezt a csokkentett modos scant, ez virusirtasnal alap. -
tzatzikiii
tag
Sziasztok!
Szerintetek mitol lehet, hogy az eddig reccenesmentesen mukodo Asus V1J tipusu, 3 eves notebookom "nehezen" kapcsolodik be? Egesz pontosan 3x kell megnyomnom a bekapcsologombot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Opel topik
- Házimozi belépő szinten
- Akciókamerák
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- SSD kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Advantage edition gamer laptop makulátlan állapotban, dobozával, ajándékkal.
- HP ZBook FireFly G10 / i5-1350P!!!!! NEM U!!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest