- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
3shae
aktív tag
Köszi, értem.
De amióta ezt a fórumot olvasom, egyre több kérdés merül fel bennem is, majd megfogalmazom, és leírom valamikor.
Most ez a feszültség ugrálás új nekem, bár az Intel talán nevet is adott neki? Valami via?
- x0129 mikrokód frissítés azért van, hogy megszűnjék a 4096 wattos és korlátlan ideig tartó pl2 turbózás
- ok, de ez a feszültségingadozás marad, vagy megoldás az x0129? -
zebra_hun
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az elég nagy baj, mert így garantáltan kicsinálod a procit. Pont azért van a gyári default berakva a BIOS-okba, hogy a nagy feszültségugrások ne degradálják a szilíciumot. És ennek nem szabadna 4096 wattra rakni a PL1-et. Ez teljesen szembemegy az Intel ajánlásával, hiszen a procit 125 watt PL1-re minősítik. Itt vagy a BIOS bugos, vagy rosszul állítottad be, de biztos nem rendeltetésszerű, hogy egy 125 wattra hitelesített termék 4096 wattos limittel működjön.
-
Franklin
addikt
Na jól van, megnyugodtam, fel van fújva az egész, Anulu nem látott még hibás procit, akkor nincs is itt semmi látnivaló...
Ezt a videót ajánlom megtekintésre, adatokkal alátámasztva szépen levezeti, hogy hibáznak az Intel procik: [link]
Egy játékfejlesztő logjai alapján 1584-szer fordult elő decompression hiba, ebből 1431 Intel 13. és 14. generációs procikon jött elő. A maradék 153-ból 149 volt egyéb Intel proci és 4 db volt AMD. Miközben a játékosok 70%-a rendelkezett Intel procival, 30% AMD-vel.
Van még kérdés?
-
Rick4
félisten
A nem ideális, az a degradációra való hajlamot erősíti, úgy érted? Igazából f!ngom sincs, hogy mit lehet még állítani, csak pár ezressel volt drágább a K a simához képest, mondom akkor legyen, majd könnyebben elmegy a piacon használtan, erre tessék...
Pár alap bios dolog be való lőve, cpu 90°C-max-ig engedve, a többi jellemzően auton, ramok 6000 helyett 6400-.on, és ennyi. Az én felhasználási módommal teljesen rendben működik, csak egyrészt nem tudom, a későbbiekben mire számíthatok, illetve másfél éve ez 187K volt a boltban, nem örülnék, ha 1-2 év múlva, mikor cserélném egy ezrest érne.
Azaz ha van valami gyíkja, inkább jöjjön elő, cserétetem, csak tudni kellene a módját. Nincs egy erre írt külön tesztprogram?
Ezt az allcore szorzót csak biosból lehet visszanézni, vagy egy hwinfo is mutatja? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért működik úgy a profil, mert az nem fogja idő előtt degradálni a lapkát. A 35k az az Intel jelenlegi álláspontja szerint tuning, és nem vállalnak rá garanciát.
#31 goodboy007 : Nyilván semmivel. Az ilyen meggyőződések az embereknél "vallási" eredetűek. Egyfajta hithez hasonló dolog játszódik le az agyban, aminek nincs logikus magyarázata, és akkor is maradnak a hitüknél, ha minden oszlop ledől. Ezért hívják hitnek. Ugyanez igaz fordítva is. AMD hit is létezik, NVIDIA hit is, akármi hit is. Nincs olyan nagy baj ezzel, ha valaki elfogadja magának.
-
-
zetor2000
őstag
Nincs semmi baj szerintem az AMD termékekkel, csak a helyén kell kezelni.
Én egy "dobozként" tekintek a PCmre, és azt nézem általában, hogy a büdzsémből elérhető teljesítmény legyen a maximumon. Ha ez intel, akkor intel procis, ha AMD, akkor AMD alapokon fog létezni. Az, hogy melyik gyár terméke számol nekem, az másodlagos.
Jelenleg egy AMD Ryzen R7 5700as CPUm van, amire kell a gépem, szerintem bőven sok, de nem félévre-egyévre ruháztam be gépre. Nem termelőeszköz, hanem hobbi, amire "szívesen" költ az ember.
Ez messze nem a legerősebb, de nekem nincs is arra szükségem. Szerintem az elvakult játékosokon kívül kevés embernek _kell_ a csúcs CPU. Meg azért amellé alaplap, és memória is kell. Mert azért egy felsőpolcos proci egy alsókategóriás lapban lehet, nem nyújtja a max teljesítményt egy belépő kategóriás memóriamodullal.
AMD vonalon meg ha kell teljesítmény asztali platformra, akkor "kicsit" többért van ezektől a Ryzenektől jobb választás, a Threadripper, aminek talán intel oldalon a Xeon termékvonal alsóbb szegmense feleltethető meg. De ott a TR procik szerintem magasan jobbak ár-értékben. Csak jó deszkát meg megfelelő mennyiségű ramot kell mellé pakolni, és használni.
Betojni az intel procis gép is képes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- INTEL CORE i7-11700 - Socket 1200 - processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5700X3D dobozában eladó (értékelésre vár)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest