Új hozzászólás Aktív témák

• anulu

félisten

válasz Abu85 #94 üzenetére

amúgy nem tartom kizártnak, hogy a lapom a hülye. 2,5 éve van meg, azóta voltak érdekes húzásai. mindenesetre a standard beállításaimmal all core 5.5/4.4-en R23 alatt nem megy 250W fölé, ami szerintem teljesen vállalható, max package temp ~88 fok.
    volt hozzá olyan BIOS, ami OC 2 "Ai" tuning profillal úgy megzavarta, hogy 360-as AIO (Deepcool LT720) mellett szó szerint 2 mp után thermal throttlingolt, mert a 400+ (!) wattal nem tudott mit kezdeni.

egy szó, mint száz: egy másodpercig nem mondom, hogy a probléma nem létezik, azt sem, hogy a 14. gen nem egy kazán.
    azt viszont igen, hogy odafigyeléssel, és idő rászánással meg lehet zabolázni ezeket a procikat úgy, hogy hozza is a teljesítményt.

amit részemről problémának látok (és mondom ezt 35 év pc építési tapasztalattal a hátam mögött), hogy ez a fajta hozzáértés és idő ráfordítás nem elvárható sem az Intel sem az alaplap gyártók részéről, semmilyen célközönséget nézve. ha default gyári beállításokkal ilyen hiba előjöhet, akkor ott valami el van cseszve, leginkább mindkét fél részéről.

fentebb linkelve és említve volt a játékfejlesztőket érintő hiba. nem hiszem, hogy napokat foglalkoztak volna minden gépnél, hogy egyedileg összelőjék. jó eséllyel összerakták a gépeket, menjen. csak default beállítások mellett nem jó, agyatlan mennyiségű energiát megzabál, hőt termel, ráadásul a boosting miatt még a preferred magokat szét is darálja. naná, hogy hibázni fog.

ugyanúgy azoknál a home usereknél, akiknek annyi hátték infojuk van, hogy össze tudnak rakni egy gépet, de az advanced beállításokba már bele sem mernek nézni.

nem mondom egy másodpercig sem, hogy tévedhetetlen vagyok. azt viszont igen, hogy a beállításokról több fogalmam van, mint egy átlag usernek. nem gondolom, hogy a CPU-m tönkre fog menni. vagy ha még ennyi odafigyelés mellett is igen, akkor tényleg húzza le az Intel a rolót.

Új hozzászólás Aktív témák