- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Időnként túlmelegedhet a Switch 2?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Eddig 0.7V-tól 1.6V (+) -ig ment idle az I9.
X129-cel 0.8V lett a 8x/11x idle. Helyes, mindenki felemelte eddig is 0.8V-ra.
Eddig nem volt semmi limit (csak hőmérséklet), de mindenki kézzel beírta.
Az eddigi idle 1.6V+ most 1.55V-on megáll. Helyes.
Eddig is mindenki visszavette.
Tehát a "játszótér" az uv-s emberek esetén eddig is kisebb.
Biztosan szétégetjük, mivel a 0.7-1.6V helyett 0.8-1.30V-ig engedjük azt a 11 (8 aktív) lépcsőt.
Egyéni döntés az idle max LLC (Vdrop) kalkulálással.
Én pl. a max frekit is elvettem, nem engedem 60x-re a 2 magot, és 56x (57) -re sem allcore.
Így sokkal kevesebb feszültség is elég.
Amúgy sem fut fel 56-57-60x-re a Default senkinek sem, mert az x129 is egy kamu, túllőtt Vmax/Vmin, throttle.
Ez az UV (direktbe VID szerkesztés) így kötve hinném hogy káros.
Intel "játszótér" most (x129) 0.75V,
UV esetén (nálam) 0.50V.Tegnap 4 órát futtattam Y Cruncher-t, pontosan ugyanannyi a Vmin, mint első napos korában.
Sok 100 óra Y Cruncher van benne.
Mondjuk nem is az Intel féle 1.30V Load die sense-n 370W-on, hanem 1.09V/230W-on.
X129 sem jobb, csak az idle feszt "csalják" látszólag, mert LLC5-re nem kell magas idle.
Eddig LLC3 volt, ami jó(bb). Idle meg kutyát sem érdekli.[Saját fake vid kép] die voltage (sense) 1.07-1.08V sft alatt.
Még pontos is a curve editor. -
Nem ide való a garis dologba, de attól, hogy levonatok ( - offset) 60mV-ot a feszültségből, attól pontosan ugyanannyit fog "ugrálni".
Az egész görbe tolódik.
Ez alól kivétel, amikor az egész görbét szerkesztjük, ott minden lépcsőre van egyedi fesz.
Van erre topik, ott ki lett ez tárgyalva, oda való.
UV alatt nem lesz olyan, hogy a mostani x129 vagy bármely verzió alatt, hogy káros. UV nem káros.
Ha elbénázzuk, akkor instabil, de nem megy tönkre.Abu:
Nem, az a Te verziód, elfogadom.
Briketté égetés szted jó, szerintem nem.Vlatch = szkóp.
LLC miatti tuskék okoznak gondot. Nem arra gondolsz? Írtam is, hogy az gond. -
A dinamikus V/F nem káros UV alatt.
Amit írsz, az igaz az agresszív LLC beállításra, amikor egy terhelésnek vége, és az LLC egy tüskével "elköszön".
A gyári, Default, na, az a káros. Ez régen (fél éve) az alapon használt 14900k eseteiben 1.6V fölé ugrott. (VID/SP arányában, hiszen egyik jobb, másik rosszabb)
x129 esetében most hoztak egy max értéket, amit tudunk is mérni, ez 1.5V lett.
Asus lapok már évek óta rendelkeznek Vlatch (Elmor Labs hitelesített) lehetőséggel, ami a szkópos mérésekkel megegyezik. Nem olyan jó, de a tüskékre tökéletes.Azzal, hogy azt állítod, hogy az UV káros, azzal nem értek egyet. Vannak akik az egész V/F görbét tolják lejjebb (egyszerűbb megoldás), vannak akik magát a VID-et írják, szerkesztik újra. (Legjobb megoldás)
Szerinted az Intel Default ami jelenleg (változtatható az idle, vagy 8x/0.6V, vagy 11x/0.8V) 11x-57x (igen, 57x újra, csak sosem éri el a leszabályozás végett) - 60x 2 magos, és ez
0.8V-1.506V @LLC5!!! jobb, mint egy UV alatti11x-54x - 57x 2 magos@1.288V felső tüskés beállítás, ami 1.09V Vmin load Vcore.
Intel default vs Custom:
~50-51x (van throttle) vs 54x (nincs throttle)
1.19V vs. 1.09V (Vmin load)
1.508V vs. 1.288V (idle spike)
LLC5 vs LLC3
253W vs. 215WIgen, szerinted ha a mostani 1.5V kilövés jobb mint az 1.28V, akkor ezzel nem értek egyet.
Dinamikus szabályozás évek óta bevált, a jelenleg 11 lépcső teszi a dolgát jól.
Fix allcore beállítások a károsak a bioszosok szerint. Így egy csomó védelem megy, throttle van szükség esetén. Bonyolult, nem vagyok profi benne, sokat olvastam, meggyőztek, hogy ne használjak fix frekit és fix feszültséget.
Ahogy a képen látszik, az új x129 sem jobb, csak limitál 253 Watt-ra.
Igen, 253W-ra alapon frissítés után, nem 125W!!! Egyetlen IBL sem csinált 125W limitet.
Ennyi erővel a válogatott procik, amelyek alacsonyabb fesz-en tudják azt amit a többi magasabb, az is rossz.
Szerinted káros az UV, szerintem nem. Leírtam az én véleményem is.
Ebben a témában nem írok többet ide, nem ide tartozik.Nem kell velem egyet érteni, szerintem a 200W kellemesebb egy Cb szintű terhelésen, mint a mostani 253W. Régen ez 370W volt alapon. Sokan meg úgy használták, használják most is.
Az biztos, hogy az új x129 sokaknak jobb, hiszen aktív a 253W, amit eddig is beírhatott bárki. Nem is értem, hogy senkinek nem szúrta évek óta a szemét a 4096W. Egy sor, bárki beírhatja.
Felső fesz korlát is volt, van, azt is érdemes 1400mV-on limitálni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autószerelők, autószerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kés topik
- Renault, Dacia topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest