- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kardkovacsi #34949 üzenetére
Mekkora a távolság az óra és a fogyasztó között? Simán elég lehet a 4-es kábel is, ki kell számolni.
A 25A biztos, hogy az indítóáram miatt kell. Működés közben a töredékét fogja felvenni.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
Vision #34947 üzenetére
Ötös multi, 9kW-os. Én sem értem, a doksiját se értem pontosan azt hittem sima 16A-es elég lesz neki, de ez van a doksijában (5MXM-A az enyém):
Hogy hova megy el még 15A amikor a kompresszora 10A-es, vagy én olvasom valamit félre. Mindegy holnap jön a felmérő és megkérem, hogy kérdezze már meg pontosan a Daikint mi is kell nekik.
-
kardkovacsi
senior tag
"A miniszter arról a tervről is beszámolt, hogy az új termelőknél 2024. január 1-től kivezetnék a szaldóelszámolást" - lehet szólni kéne Palkovicsnak, hogy rosszul tudja
olvassa már a fórumot mert itt is megmondták mindenkinek ki lesz vezetve.
-
válasz
kardkovacsi #34946 üzenetére
Miféle klímának kell 25A-es bizti? Vagy hőszivattyúról van szó? Bár még annak is bitang.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
its_grandpa #34936 üzenetére
Ezeket láttam, ezeket szerint van másik féle is. Köszi.
-
jani0625
aktív tag
-
válasz
kardkovacsi #34934 üzenetére
Földbe földkábel kell. Gondolom csatorna alatt védőcsövet kell érteni. [link]
-
its_grandpa
tag
válasz
kardkovacsi #34934 üzenetére
Csak gugli, nem vagyok képzett villanyász !
NYY-J 3x4 RE , földkábel + 20 A biztosíték.Kábelcsatorna ide vagy oda, ne tegyél földbe nem földkábelt (szerintem).
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
-szabi- #34907 üzenetére
A legnagyobb baj a napelemes fűtéssel a tél. Amikor legjobban kellene, akkor adja a legkevesebb energiát. Hosszú távon nem fog működni, hogy mindenki napelemmel fűtene, amíg az energia tartós tárolása nem megoldható. Eleve sok helyen már nem fogadja a szolgáltató az újabb napelemes rendszereket, mert a meglévőkkel is sakkozni kell.
-
kardkovacsi
senior tag
Tudom offtopic, de itt mindig vannak villanyászathoz értő emberek. Kültérre (földben menne kábelcsatornában) kéne nekem egy 3x4-es kábel. Van több fajta MCU, MBCU, MT stb. Melyik az ami ezek közül megfelelő lehet?
-
DopeBob
addikt
válasz
-szabi- #34930 üzenetére
A szigetelést úgysem úszod meg hosszú távon, azzal kell kezdeni. Padlásfödém a legtöbb helyen megy SK, nem túl drága, viszont észrevehető hatása van.
(Ha SOS akarsz valamit csinálni, akkor a legjobb a klíma, aztán fűtesz vele, ha gázból már kereten felül lennél. De inkább szigetelj)
Hőszivattyú azért sokkal jobb, mert van rá kedvezményes áram tarifa, ráadásul limit nélküli. Ha megszűnik a szaldó, egy hőszivattyúhoz még mindig lehet kérni H tarifát, villanykazánnal viszont fizetnek kellene az évi 30k kWh nagy részét.
-
PilG
csendes tag
válasz
its_grandpa #34928 üzenetére
"akinél nincs gáz annál miért nem magasabb a rezsicsökkentett elektromos energia mennyisége."
Aki gazdasagos modon hoszivattyuval fut, ott van lehetoseg H tarifara, szoval ott is van ugymond korlatlan kedvezmeny! (Pillanatnyilag...)
-
-szabi-
addikt
válasz
DopeBob #34925 üzenetére
A szaldó megszűnése a hőszivattyús rendszerekre ugyanígy hatással lesz, csak kisebb mértékben.
Vagy ami áram annak kell azt azért télen is megtermeli egy 10kW-os napelem rendszer?
#34927 kardkovacsi
A ház régi itt nincs 32A, még a fele se, 3x10A van.
Úgy érzem a tervem a napelemmel így zsákutcába futott. -
brodorics
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni! A telepített napelem tábláink T20 trapézlemezre lettek felszerelve. A rendszer SE, így optik is felkerültek a táblák alá. Most olvasgatom a SE inverter könyvét, és írják, hogy 2,5cm légrést kell hagyni az optik körül, hogy megfelelő legyen a hűtésük és mivel a tartósínek is alacsonyak ez nem igazán jött össze. Aztán meg van, hogy a hűtőbordák hozzáérnek a táblák hátuljához. Össze-vissza lettek lerakva, a mókus nem figyelt rá, hogy legalább lefele álljanak, és beilleszkedjenek a trapézba. Véleményetek szerint megreklamáljam a telepítést? Félek hosszú távon esetleg "kiégeti" a panelt hátulról a borda, illetve teljesítmény csökkenést okoz. [kép]
-
its_grandpa
tag
Köszönöm mindenkinek a 3 fázissal kapcsolatban feltett "hüje" kérdésemre adott választ.
A rendszer egyébként nem az enyém csak megnyertem a jogot a kérdés feltevésére kedves ismerőstől.
A túlméretezéssel kapcsolatban kis szösszenet, a big picture kedvéért.
Az adott házba nincs bevezetve a gáz, minden villany, mint mostanában elég sok esetben.
A téli fogyasztás a fűtés miatt horror ezért a nyári folyamatos túltermeléssel próbálja a tulaj kompenzálni a költségeket.
Azt a kérdést meg nem teszem fel, hogy akinél nincs gáz annál miért nem magasabb a rezsicsökkentett elektromos energia mennyisége. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
DopeBob #34925 üzenetére
és akkor arról nem is beszéltünk ahol régi házak vannak, szigetelés nélkül ott általában régi az elektromos hálózat is. Felpakolsz 22 kW-ot, már ha kapsz rá engedélyt, és akkor majd leold az inverter mert a környék fogyasztása nincs annyi amennyit termel
Ugye ehhez még egy kis elektromos felújítás is kell mert 3x32A-re se kapsz 22kW-os invertert, mert nem szeretik a maxra adni. -
DopeBob
addikt
válasz
-szabi- #34924 üzenetére
Nem vagyok energetikus, csak egy gyors "számítás":
Nem írtad, de mondjuk turbós gázkazánt használsz, éves átlag 80%-os hatásfokkal, 2255m3 gáz az kb ~21.000kWh, ennek a 80%-a tényleges fűtés: 17.000kWh/év
A fa az tippre 4 m3 lehet 2700kWh/m3 kb egy jó minőségű, légszáraz fa fűtőértéke, kazán hatásfoka mondjuk 70%: 7600kWh/év
25.000kWh/év villamos áramból fűtésre, ha villanykazánnal oldanád meg. Ha hozzávesszük még a mostani fogyasztás, egy 22kW-os napelem rendszer ki is szolgálja az igényeket. (Ez olyan 70 panelt jelent)
Ha nagyon olcsó kivitelezőt találsz, akkor legyen monduk az OFT-ben meghatározott 450.000Ft/kWp az ár: ~9-10misi. Inkább már több. Amint megszűnik a szaldó, ez a rendszer halott lesz, mikor sokat termel, adhatod el az áramot fillérekért, mikor meg fűteni kellene, nem lesz termelésed.
Ugyan ez hőszivattyúval, mondjuk éves átlag 3-as COP-val: 9000kWh fűtésre + saját fogyasztás ~12.000kWh, 10kW-os napelem rendszer elég, ami árban rögtön a fele.
Nem tudom miből van a ház, de szigeteléssel simán beleférne a gáz keretbe úgy, hogy fát nem használsz egyáltalán.
-
-szabi-
addikt
válasz
DopeBob #34915 üzenetére
Áramból az utolsó évi elszámoló alapján a fogyasztás: 3215kwh, aminek az ára: 48eFt volt, plusz rendszerdíjak: 60eFt, összesen 108eFt.
Gázból az éves elszámoló szerint a fogyasztás: 2255m3, aminek a költsége: 232eFt, alapdíj: 11eFt, összesen 244eFt.
Ehhez még hozzájön a fára költött összeg amiből a felhasználás a gáz használatól függ.
Tavaly inkább a gáz ment így az eltüzelt fa kb:100-120eFt.
Ezt így leírva és összeadva eléggé sokallom, mi tagadás meghökkentem.#34912 axioma
Pár éve az ablakok cseréje megtörtént. Következő lépés a tető felújítása.
Megújuló energia használata hosszabb távon volt tervben, de most ez előrébb került. -
MrZed001
tag
válasz
ssarosi #34916 üzenetére
Lap tetején Összefoglaló, ott Hibrid rendszerek
Legolcsóbb a Grid-tie + UPS megoldás.
Csak egy hálózatos szigetüzemű inverter kell hozzá, meg aksi.
Viszont Termelő ilyenkor áll áramszünetben, nem termel.Legprofibb az AC kapcsolt megoldás.
Hibrid inverter (Victron vagy Deye) mögé kötöd/kapcsolod ilyenkor termelő invertert, és máris termel neked a belső (védett) hálózatba.
Az pedig ez a megoldás -
-
y@g4n
tag
Helló, lehet igen, lehet nem speciális az eset amire rákérdezek, de kíváncsi vagyok:
ha van egy Budapesti, nem műemlékvédett, lapos tetővel rendelkező társasház, meg lehet-e oldani hogy a tetőre helyezzek olyan napelemeket, amelyeknek a termelt áramát semmilyen formában nem szeretném visszavezetni a nyilvános áramhálózatba, a saját lakásomba akarom bevezetni a DC-t direktben egy inverterbe amivel egy akkumulátorpakkot akarok tölteni elsőorban, és ha kell akkor az inverterből használnék AC-t magamnak.
Ez elképzelhető lehetőség-e, s ha igen, ilyenkor mennyivel rövidebb a jogi hercehurca?Biztosan van sok ellenvetés is rá, a célom a viszonylagos függetlenség.
-
tothbe
addikt
válasz
ssarosi #34916 üzenetére
Igen, jól értetted, elméletben tényleg így van. Már ha lehetne itthon olyan interface-t kapni, de sajna nem igazán lehet, sőt telepítő sincs, aki értene hozzá. Na meg ahhoz csak a nagy LG Chem RESU H aksit lehet illeszteni, ami szintén nem kapható itthon és support sincs rá, még ha be is hozod magadnak. Az idei új saját aksis rendszerük már ígéretesebb, mert elvileg ahhoz csak egy kisebb modult kell beletenni az inverterbe, de azt sem tudjuk, hogy bevezetik-e vajon ide és ha igen, akkor mikor. Szóval SE-vel az aksis téma jelenleg nem játszik. Illetve ha idei modellt vennél, azokban a vezérlő modul már benne van, de azok meg még nincsenek engedélyezve.
Célszerűbb inkább egy másik inverterben gondolkozni, amivel el tudod látni aksival a házat, ha ez a cél. -
Acheron
őstag
Sziasztok,
A napelemes rendszer telepítésénél mint sokan, én is beleestem abba a problémába, hogy a kezdetekkor kiajánlott Fronius inverterek jelenleg nem elérhetők.
Ehelyett két inverterre kaptam ajánlatot:
Solplanet ASW6K-LT-G2-PRO
Huawei Sun2000-6KTL-M1
Utóbbi jelenleg nem működne hibrid rendszerként, később esetleg igen.
Rövid olvasmányos élményeim alapján a kettő közül a Huawei magasabb minőségi színvonalat képvisel (a telepítő szerint előbbi is magas minőségű termék)
Árban ~350k -val drágábba Huawei. Nem ez a különbség perdöntő - a lehetőségekhez képest legjobb minőséget választanám ezek közül.
Nyilván más forrásokból is próbálok tájékozódni, de érdekelne a témában jártasabbak véleménye, miért érné meg egyik vagy másik inverter mellet letenni a voksom.
Köszönet! -
ssarosi
tag
Solaredge szakiktól kérdeznék.
Nekem egy SE5000H (1 fázisú, 5kW-os) inverterem van, amit már nem is engedélyeznek.
Láttam a weboldalukon Store Edge inverteket, amik (ha jól értettem, nem tudok angolul)) hibrid inverterek, vagyis lehet rá akku pakkot is tenni. De lehet külön venni Store Edge interfészt (jó drága az inverter árához képest), amit szoftver frissítéssel kezel a régi inverter is.
Kérdésem az lenne, hogy ez tényleg így van? Jól értettem?
Nagyon gondolkodom azon, hogy hogyan tudnék átmeneti időre akkumulátoros üzemet megvalósítani. Oka, hogy rendszeresen nézem a mavir.hu oldalt, és azt látom, hogy képtelen a meglévő erőműi kapacitás az országot ellátni villamos energiával. Láttam már olyan ábrát is, amikor 50% volt az import aránya. Ha szomszédaink többet fognak fogyasztani, és kevesebbet vagy semmit sem fognak adni, a mi energia rendszerünk össze fog omlani. -
Tiédetis
senior tag
válasz
-szabi- #34907 üzenetére
Ne is figyelj másokra, csináld amit elterveztél, hiszen az a saját döntésed. Csak nyugodtan haladj szembe a forgalommal, majd kerülgetnek
Mondjuk nem értem, ha valamit elterveztél, kigondoltál, miért kérdezel másokat meg?
Én voltam a hülye hogy szigeteltem, aztán kazánt cseréltem és mára a 100m2-es lakásban az átlag alatt vagyok bőven. -
HunChris
senior tag
válasz
HoryThePooh #34910 üzenetére
Igen, annyi amennyit az óra mutat. (éjfélkor)
-
axioma
veterán
válasz
-szabi- #34907 üzenetére
Hidd el, jelen helyzetben a hoszigeteles a megoldas.
Egyreszt, plafon fole, remelhetoleg van hozzaferheto felso sik.
Masreszt, ha teljes hoszig. nem fer bele akkor nyilaszarok, hohidak. Pl. nalunk (mas miatt) de volt hogy az ablaknyilasba kerult egy hungarocelltabla (na jo, nem egy mert az kicsi de erted) bepasszitva amikor epp nem kellett kintrol a feny. Ha ott sokat veszit a haz akkor ezzel a mostani telet kicsit tudod kontrollalni. Hohid pl. nem futott garazs/pince/egyeb fala a hideg oldal felol. Illetve - ha ekkora haz - akkor lehet me'g azzal, hogy mit milyen melegre futesz - de a paranyomas hatasaival szamolj, es bar kontraproduktivnak nezhet ki megtakaritas szempontjabol, de ha a lakasban van a teregetes egy hoszivattyus szaritogep meggondolando - alacsony paratartalom, kisebb peneszveszely a kevesbe futott helyisegekben). -
Andras6800
senior tag
válasz
-szabi- #34907 üzenetére
Az okés, hogy 40-50 fokos előremenővel jó a hőérzed, de kérdés, hogy mennyit megy.
Illetve mostanában enyhék a telek, mert ugye méretezve a leghidegebb télre van.
Konkrét számoklehetetlen/nehéz bármit is mondaniAmit írtak is, ha kb passzív házad van, megéri, mert amit spórolsz az éves karbantartásokon meg a gyakoribb cseréken annyivel több a fűtés számla vele mint egy kondenzációs kazánnal.
De inkább most egy kis letörtség, mint elköltes sok sok pénz valamire ami utána többe is fog kerülni.
Az egésznek úgy van értelme, ha leüsz egy papír mellé és számolsz. (Lehet Excel is).
Éves gáz fogyasztás, éves fa fogyasztás. Mire (Fűtés, HMV)? Ez mennyibe kerül?Mennyiért korszerűsítenél?
Utána mennyibe fog kerülni.
Amin lehet fogni "gyorsan és egyszerűbben, az egy villanybojler. Abból is megtérül a 700.000-es hőszipkás pár év alatt, de sima fűtőszálas negyedébe kerül és napelemmel is fedhető fogyasztású azért.
Igaz, ha hozzáveszed a plusz napelemet, akkor lehet máris nem annyira drága az a hőszipkás vízmelegítő..
Egy meglévő rendszer fejlesztése mindigtöbb kötöttséggel jár, mint egy újnál. Beleinvesztáltál egy rakat forrást már. Nyílván akkor fordul sokat a matek, ha elromlik a mostani rendszer és cserélni kell valami drágább tételt benne.
-
Marell
csendes tag
Sziasztok!Szeretném kikérni a fórum véleményét a BSD napelemekről (konkrétan BSD-G72MP9PHS-445W ). Van valakinek tapasztalata vele, pro/kontra? Köszönöm
-
-szabi-
addikt
A mi Totya kazánunk is 30-35kW körüli.
Hűtő-fűtő klíma 6 helységre kellene ezért gondoltam a jelenlegi rendszerre, radiátor már mindenhol van.
Tudjátok mikor van egy ötletem, felépítem magamban hozzá a meggyőző logikus gondolatmenetet, hogy számomra ez a járható út.
Aztán 10 perc alatt 4-en is szóltok, hogy ez így nem jó.
Most eléggé letörtem.Tudom, hogy nem a mienk a legjobb hőszigetelésű ház, de azért akkor gond sincs, mert 40-50 fokos vízzel már jó benn a hőérzet (tudom ez nem valami profi a szigetelés állapotának megállapítására).
Nekem most a fő célom a gázfogyasztás csökkentése, kiváltása, ha meg fából is kevesebb kell az csak a bónusz mert még jobb.
Nem is számoltam 1:1-es rendszerre ha több napelem kell azt el tudom fogadni. -
HunChris
senior tag
válasz
HoryThePooh #34895 üzenetére
-
válasz
-szabi- #34898 üzenetére
Az elektromos kazán az egyik leg gazdaságtalanabb fűtési módszer. Amikor elkezdtem utánajárni a dolgoknak akkor én is először ebbe „botlottam bele” mert ezt lenne a legkézenfekvőbb a mostani kazán helyére betenni, de nem tudnám kifizetni a villanyszámlát még Napelem mellett sem.
-
Andras6800
senior tag
válasz
-szabi- #34898 üzenetére
Hello,
a gondoltat menet jó, de szerintem mégsem.
Nem tudom most mennyi energiát használtok fűtésre, de elektromos kazánnal nem annyira olcsó a fűtés. Hatósági limit alatti árakon amúgy 3x annyiba kerül, mint egy kondenzációs kazánnal kerülne.
1 m3 gázból nyerhető hőenergia jól beállított kondenzációs kazán esetén megyegyezik 8,5 - 9 kWh áramból nyerhető hőenergiával villany kazánnal (Infra panel is kb ugyan ez, csak ott max a hőérzet más, ezért kevesebb hőfok is komfortos).
Ebből amúgy meglátod mekkora napelemre lenne szükséged. Már ha át akarod állítani az egész fűtést villanyra.
Itt a másik érdekesség. Kérdéses, hogy meddig, kinek marad a szaldo és milyen lesz a brutto.
Most még sima a matek, mert évente 1x leolvasság a mért és termelt értéket és a különbozet alapján van pénzbeli elszámolás. De ez borítékolhatóan változni fog. Kérdés a mikor és milyen ütemben és mire.Ilyen helyzetben igencsak megérheti a hősipka a felárat. De ez nagyon sokmindetől függ.
Ház hőigénye | jelenlegi rendszer kora, hatásfoka, átalakíthatósága | hálózati csatlakozás minősége (áram, hogy mekkora inverter tehető fel) | tetőfelület mérete, iránya | beruházás módja.
-
axioma
veterán
válasz
-szabi- #34898 üzenetére
Ha egy Totya kazan (emlekeim szerint 30-35kW de szolj ha tevedek) kell a hazhoz, akkor ne napelemre kolts, hanem szigetelesre, sokkal elobb megterul. Attol fuggoen mennyi helyed van, a totya egy puffertartalyt futeni hasznalhato maradna, ha mar le lesz szigetelve akkor mashogy nem tudod hasznalni mert tullovi a hoigenyt.
-
DopeBob
addikt
válasz
-szabi- #34898 üzenetére
Nem biztos, ha mindent végig számolsz is ez fog kijönni.
Egy villanykazánnál 1 egységnyi áramból 1 egységi hőenergia lesz
Egy hőszivattyúnál vagy klímánál az éves átlagban kb 1 egységnyi áramból - 4 egységnyi hőenergia.Szóval kapásból 4x akkora napelemes rendszer kell az éves villamos fogyasztás fedezéséhez. A szaldó pedig előbb-utóbb meg fog szűnni, akkor halálra lesznek ítélve az 1:1-ben villannyal fűtős rendszerek.
Egyébként axioma válasza az irányadó, első a szigetelés, azt úgysem lehet megúszni hosszú távon.
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elektromos autók - motorok
- Politikai mémek
- Yettel topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Politika
- További aktív témák...
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest