Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
-
PROHARDVER!
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
Geresics #6099 üzenetére
Hm, akkor nem jot mondtam, valoban, keverem mar oket. DEMASZ lett az NKM, az a szegedi, nem? NKM-es a szamla az biztos, csak az az egy franya betu (meg hogy a delmagyarorszagi eleg fura elnevezes ha a del-dunantuli az nincs is benne). [Bar lassan mindegy lesz, miota az eon-rwe mar nem is tudom melyik iranyban felvasarolja egymast.]
Azert a felvetel kikerestetese jo otlet! Ha meg is van nekik (bar ha jol ertem akkor ez fgtl attol hogy megvan-e), akkor lehet arra hivatkozni, hiszen tenyleg mondtak. Kar hogy csak egy idopont van meg, amikor tuti errol beszeltem veluk, a felszereles utani nap, pedig biztos hogy tobbszor is mondtak, akkor mar ugy beszeltem veluk hogy mondtak, de azt lehet hogy szemelyes ugyintezesnel.[ Szerkesztve ]
-
Geresics
Topikgazda
DÉDÁSZ az a Dél-Dunántúli Áram Szolgáltató volt, annak az utódja az EON.
Ha pedig van telefonhívásod, akkor kérd ki a hívás felvételét! Az nekik rettenetesen rossz statisztikában, és én mikor ki akartam kérni, hirtelen felhívott egy osztályvezető, hogy megoldják a problémát, csak ne kérjem! -
axioma
veterán
En elmu teruleten nmk-s (vagy mi most a neve a dedasz-nak) vagyok, es nekem pont azt mondta a szolgaltatom, hogy en kellett volna kerjem az elmu-tol mint halozati engedelyestol kulon, hogy rakjak at az eves leolvasast (persze telefonba meg allitottak hogy automatikusan novemberi lesz, addig nem kapok szamlat). Nem tudom, hogy mukodott-e volna, a korona miatt "csak" 30e forinttal szivattak meg, es me'g a panaszra se valaszoltak. Mondjuk azt epp ideje megreklamalni.
-
Blamazs
senior tag
válasz
petermadaras #6096 üzenetére
Köszönöm szépen az infot, ez ad némi reményt
Bízom benne, hogy átmegy és jöhet az mfb tortúra -
petermadaras
csendes tag
válasz
Blamazs #6065 üzenetére
Nálam 3x16A-ra átment az 1x3.68kW (16A) és a 2X2.5kW (2x10A)-os igény is.
Végül a 2x2.5kW került fel, mert olyan inverter volt éppen kéznél. Viszont kicsit lassú volt most a folyamat, május közepén volt az igénybejelentés, és elvileg jövő héten óracsere lesz. Az elején nem sikerült a 30 napot tartani az Eonnak, utána már határidőn bellül ment minden. -
nimba1
aktív tag
Sziasztok!
Most lett üzembe helyezve egy rendszer Elmü területen. Az éves leolvasásom időpontja november. Ez fog maradni vagy az óracserével az elöző időszak lezárásra kerül? És a mostani időpont lesz az éves leolvasás időpontja? -
Geresics
Topikgazda
válasz
Janusz001 #6087 üzenetére
nagyobb, mint mi?
A fázisok szimmetriájára figyelni kell, ezért a max. 5kVA eltérésnél nagyobb sosem lesz!
Léteznek amúgy nagyobb 1 fázisú inverterek, de azokat csak akkor szabad használni, ha a többi fázisra is tesznek invertert úgy, hogy a fázisok közötti eltérés ne legyen nagyobb, mint 5kVA... -
Janusz001
őstag
Szerintetek a jövőben fognak nagyobb invertert engedélyezni 1 fázisra?
-
FRENK1988
veterán
A Huaweii inverterekrol vélemény?
-
törölt tag
Ha jól látom ez van nálad....
Fronius Symo 6kW és 16db JA mono 315Watt panel: 8 DK - 8 DNy 34° árnyékmentes tető
... ami az eltérő tető irány miatt.JÓL van bekötve a 2 külön MPP-re.
Igen, cirka 8x30=~240 Volt körül alakulgat csak a DC feszültség rajta amikor éppen termel rendesen és valamivel több lesz amikor csak kevésbé termel.
Szóval, jó az úgy ebben az adott konkrét esetben.
Nem kell vele semmit csinálni.----
Valóban, átlagosan ~1%-al kisebb hatásfokkal működik az inverter a 8-8 napelemmel,
ahhoz képest,
mintha az optimum körüli monjuk 15 napelemmel lenne megrakva egy sztring.
Ami az éves ~5500 kWh termelésnél cirka 50 kWh/év elmaradt napáramot jelent.HA bővíted akkor pedig majd javul a hatásfok is :-)
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
Topikgazda
igen, azért rajzoltam be a lehetőségeket, hogy legyen miből válogatni, és simán életképesnek néz ki amit bejelöltél
Az invertert is teheted oda, ahova gondolod, DE(!!!) a mérőhely körül rendszerint a falban bőségesen mennek vezetékek, pláne, ha anno, mikor csinálták, nem volt szempont a "szép elvezetés" - márpedig sok ilyet láttam már - szóval ha oda fúrod fel az invertert, akkor könnyen belefúrhatsz vezetékbe! Ráadásul ha jól emlékszem, ez déli fal, amit egész nap tűz a nap. Nincs más hely, akár utcafronti, ahova lehetne tenni? Ha nincs, akkor maradhat a déli oldal persze, de biztos arrébb raknám, akár az ablak, vagy az ajtó túloldalára, és csinálnék neki valami árnyékolót. Bírja-bírja, de az élettartamot hosszabbítod vele! -
JKalo
tag
válasz
Janusz001 #6076 üzenetére
Meglett.. :-)
a solarweb elemzés részben lejerdeztem az áramot es feszültséget, amely szerint 2 külön munkapontra kötötték he, igy viszon a munkafeszültség az optimális 595V helyett kb. csak fele! jelenleg 230V/900mA
Lehet/kell ezen javítani? esetleg a ket munkapontról az egeszet egy munkapontra kötni? -
Kommy
veterán
Köszönöm mégegyszer geresics-nek, a rajzot a lehetséges napelem elhelyezésről.
Az lenne a kérdésem, hogy jó ötlet e az ha a lakórész feletti terület lenne napelemmel fedve ezzel egy kicsit hűtve a tetőteret. A csillaggal jelöltekre gondoltam [kép]. Ez 17 darab napelemet jelent. Fronius Symo 6-os inverterrel, így még lehet bővíteni ~7 napelemmel ha jól értelmezem a konfigurátort. Nézegettem a gen24-es invertert de elég nagy felára van ha jól láttam, és ha jól értelmeztem a leírást akkor minden nélkül 3kW szükségáramot tud.
Most már csak ezt nem tudom milyen napelem legyen.
A következő kérdésem az inverter elhelyezése lenne, hogy a villanyóra szekrény és a tető közé berakható e, az ott levő lengő kábel megszűnik. [kép] . -
Janusz001
őstag
Inverter mindegy, hogy 5 vagy 6 -os symo, mindkettő 1000V -os, ha kell a bővíthetőség akkor a nagyobb én is azt tettem volna fel. Ha van solarwebes alkalmazásod, akkor ott részletesen ki tudsz kérni mindenféle grafikont az inverterről (ac/dc fesz munkapontonként, áramerősség, teljesítmény, stb. ) vagy csak simán az inverter menüjében meg tudod nézni a pillanatnyi dc feszt, párszor ránézel a nap folyamán, a napi legmagasabb csalóka lehet, mert pl. 1-1 felhőátvonulás okozhat kiugró értéket és az ember azt hiszi, hogy minden rendben van.
Szóval nézd meg ezeket, lehet minden rendben van, Fronius elég intelligensen tud munkapontot állítani.(ha ilyen 200-300V -t látsz, akkor valami el van szarva).
Nálam tegnap itt dk -en reggel fél hattól este fél nyolcig 600-700V között alakult az mpp1 fesz, 40kwh jött le, hozzátenném, hogy nálam azért van 33% túl napelemezés, még ebben a melegben is 3 órán keresztül vág az inverter, áprilisban 5 óra is volt. -
-
JKalo
tag
válasz
Janusz001 #6057 üzenetére
Szia Janusz!
Felcsigáztál, így beleástam magam, de laikusként segíts légyszi...
A kivitelező mint a leírásban mentette önként nálam is, mert visszajött és kettészedte a 16 panelt : 2-2 par dc vezetékér és 2 feszültség levezető van beépítve. Mar csak azt nem tudom, hogy 1 vagy 2 munkapontra van-e bekötve?
- Ha egyre akkor : I_maxDC: 16A helyett 19A (de Imax array short circuit current 24A) ! , de még így is alacsony a munkaponti feszültség (min595V helyett 530V), ahogy írtad.
- ha kettőre, akkor
Inverter U_nominal: 595V helyett már csak 265V!
- Ha plusz ket panelt felraknek saját kezűleg egy munkapontra? Igy 18*33,16=597V lenne, ami már talán elfogadható lenne, márha a 19A nem sok ?!Részben en is hibás lehetek, mert tudatlanul symo 5,0-3 helyett 6,0-3 -t kertem a várható bővíthetőség miatt...
-----_----------
Panel: JA Solar 315w Mono. (STC szerint)
Vmpp: 33,16V
Voc: 40,53V
Impp: 9,5A
Inverter: symo 6,0-3
Umin/max: 150/1000V
Imax: 16A/16A. (Imax array short circuit c. 24/24A)
Ustart: 200V
Unominal: 595V
Umpp_min/max: 195/800VKöszönöm előre is a segítséget...
-
GIJoe
addikt
válasz
Geresics #6070 üzenetére
Pedig ezt mèg csak fokozni lehet, tavaly augusztusban szereltèk fel a klímákat, a hmke-m szeptemberben lett kèszre szerelve, iden majusban volt az oracsere, h tarifat hetfon szereli az EON elvileg, szerintem egyszerre adtunk be mindent..
Nem kapkodnak na, pedig èn úgy tudtam 1 óra is tudná ezt, megtippekem többe is kerül nekik teljesen külön kezelve..
-
Blamazs
senior tag
-
törölt tag
"de jobban teszem ha be sem adom az igényem mert visszadobják."
Vagy nem dobják, hisz itt van előttem egy friss EON MGT
1 fázis 3,6 kW-ra megadva a 3x20 Amperes bekötésnél :-)
----
2,5-5,0 kW között a konkrét helyszíntől függ >> utcai hálózat állapota, hogy mit engednek ls mit nem.
Volt már, hogy 5 kW is mehetett...
BE KELL8ett volna már) ADNI az igényt HA/AMIKOR eldölt az inverter mérete és típusa!
Aztán mevárni a választ az a tuti.
Utána lehet tovább lépni. -
Blamazs
senior tag
Na ez remek. Eddig belefecceltem 500.000-et szabványosításra és teljesítménybővítésre. Aztán kiderül hogy ami a terv volt az kuka. Eddig itt is sokan mondták, hogy nyugodtan 3 fázisra 1 fázisú invertert rakassak. Erre tessék. Kialkudtam egy jó árat pentelétől, kimatekoztam hogy jönne ki a legjobban de jobban teszem ha be sem adom az igényem mert visszadobják.
-
Fifi
őstag
válasz
Blamazs #6047 üzenetére
Engedni engedik, csak te nem szeretnéd azt.
Én konkrétan így jártam. -
-
Őstermelő
csendes újonc
Jól van na. Rég jártam iskolába.
A megtérülés pedig szépen alakul az edigiek alapján.Több lesz várhatólag a termelés a vártnál.
Eddig november 12 óta 42.000 kWh Az általam elvárt pedig éves termelés 55.000 kWh Amivel több az már extra megtérülés.Az igazi megtérülős beruházás pedig holnaptól indul. Pályázatos 95% támogatással 9.6 kWp rendszer holnap 10-kor óra csere.
-
Őstermelő
csendes újonc
Az össz napelem 49 kwp,ez ketté van osztva két db 20 kW-os inverterre.
Ebből az egyik inverteren van 25.6 kWp napelem,ez a napelem mennyiség sem tudott a meleg miatt akkora pillanatnyi csúcsteljesítményre ,hogy az inverternek vágni kelljen.A pillanatnyi csúcstermelés volt 19 kWh a napi összteljesítménye 158 kWh,volt.
Az össz rendszer hozott 300kWh -ot termelt. -
kardkovacsi
senior tag
Múltkor volt szó róla, hogy a szaldó esetleg eltörlése után milyen rendszer lenne jó és előremutató.
Én támogatnék egy olyat is, hogy marad a szaldó de a termelés 10%-át (a százalékkal állítgatásával pedig lehetne a megtérülést is "tekergetni") le kéne adni a szolgáltatónak ingyen, azaz a 90%-át lehetne a termelésnek elszámolni.
Ezzel lehetne ösztönözni, hogy nagyobb méretű rendszerek terjedjenek el és maga a szolgáltató se járna rosszul mivel a termelés egy része tényleg helyben maradna és nem kéne valamikor máskor szállítani a termelt áram helyett az adott helyre. -
Blamazs
senior tag
Sziasztok! Most olvastam egy FB csoportban, hogy EON területen ha valakinél 3 fázis van oda nem engedélyez az eon 1 fázisú invertert. Tényleg igaz ez?
-
Janusz001
őstag
Nyáron szerintem ennyi panellal nem fogja a csúcsot elérni, talán ősszel/tavasszal. Nálam 5kw Fronius inverter, 6.67kwp panel, enyhe dk. tájolás, ezzel ebben a melegben nálam lejön nagyon max. 42kwh, áprilisban hidegebb időben pedig közel 46kwh.
Mehetett volna fel még panel bőven, ha anyagiak/hely engedi. -
JKalo
tag
Sziasztok, 25.-en végre elindult a rendszerem Sopron környékén :-)
Fronius symo 6,0-3; 16db JA mono 315w panel: 8 DK - 8 DNy 34° árnyékmentes tető.
A termelésem eddig:
07.26 17,8kW
07.27 21,8
07.28 23
07.29 20,6
amely az 5,04kw -nyi panel függvényében, messze elmarad a forumon irt 44kw értéktől :-(Mi a véleményetek, tapasztalatotok?? Kerlek osszátok meg velem!
Kivitelezés: Eon-Solar: alvállalkozó Liget Solar
[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
Datamanagert érdemes frissíteni?
Telepítve: 3.14.1-10
Rendelkezésre áll: 3.16.6-1 -
zsolt999
tag
Lenne még egy kérdésem. 17db napelemet raktak fel (AE SOLAR 300W MONO NAPELEM 270-295w). A 3 nap alatt a csúcson ami lejött max, 4,2kw/h volt. Kevésnek tűnik,vagy ez elfogadható? Elvileg 5kw-ot tudni kéne neki, vagy nem?
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Ma megvolt végre a szabványos mérőhely beüzemelése eon részről is.
Ezt az órát tették fel. Jól gondolom, hogy ez már ad-vesz mérő?
Leírása alapján az, 15.8.0 és 2.8.0 értékeket is jelez ki és áramirányt, hogy hálózatból veszi a villanyt vagy termeli vissza. Lehet már ilyeneket rak fel az EON?
Innét indul a napelem projekt , és talán óracsere sem fog már kelleni -
Geresics
Topikgazda
válasz
zsolt999 #6032 üzenetére
Gyűjts egy kis esővizet, attól nem lesz vízköves. A kis pöttyök nem mérvadóak, de ha pl. egy méhészet van melletted, akkor a méhsz@r rá tud égni, és pár év alatt már jelentős lesz az "eredmény". Ha pedig telepítés óta van rajta a piszok, akkor egyszer kell csak leszedni.
-
Janusz001
őstag
válasz
zsolt999 #6032 üzenetére
Csapvíz, kútvíz nem jó, mert vízköves lesz. Felénk áprilisban extra aszályos volt az időjárás, csapadék sokáig nem volt. Tele volt a napelemem madárkaki, por, stb. szennyeződéssel szemmel láthatólag, direkt figyeltem a termelést, aztán jött a megváltó zuhé, csili vili lett a napelemem és lám a termelés ugyanott alakult. Előtte sem foglalkoztam vele, a saját tapasztalatom pedig csak megerősített benne.
-
-
zsolt999
tag
Sziasztok, napelemek tisztítását mivel érdemes csinálni, hogy ne sérüljön semmi?
-
Fifi
őstag
válasz
joghurt #6024 üzenetére
Az emeletünkön 3 lakás van. Rajtunk kívül egy idős hölgy és egy idős házaspár lakása.
Az idős hölgy lakása (E1) kb. 6 méterre van az inverter tervezett helyétől.
A közvetlen szomszéd házaspár (E2) ajtajai a mi lakásajtónk mellett van, de annyira nem hallanak, ha be szeretnék jutni hozzájuk hiába csöngetek, fel kell hívnom telefonon, hogy engedjen be.Ami jobban aggaszt, hogy a lakásajtónk mellett lenne közvetlen a villanyóránál.
A lakásunkba belépve egy apácarácsos szekrényben van egy kialakított rack, annál talán nem lesz hangosabb:
-
-
Ami az irodánkban van SE, az reggelente 8 óra körül bizony brutálisan zúg kb. 5 percen át. Összehasonlító táblázatok szerint a 40 dBA az átlagos otthoni zaj (pl. egy számítógép), az 50 pedig már egy kompresszoros hűtőgép. A mi inverterünkre én simán mondanék 60-at is (beszélgetés, légkondi), éjszaka nem tudnék aludni mellette.
A fő kérdés nálatok az, mennyire fog behallatszani a többiekhez. Zegzugos és nyitott, vagy zárt és visszhangos-e a lépcsőház? Nyílnak-e ablakok oda? Mert a szomszédok ez alapján fognak utálni (vagy sem).
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Honnan lehet autentikus információst szerezni a SolarEdge SE4k méret, súly és zajkibocsátási információira? A solaredge oldalán szinte ahány pdf, annyi adat ...
Az invertert a társasház lépcsőházában helyezném el és a tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatokba be szeretném írni az inverter adatait, hogy később ebből ne legyen gondom.
1.) https://www.solaredge.com/sites/default/files/se-three-phase-inverter-setapp-ds.pdf:
540 x 315 x 191 mm, 16.4 kg, < 40 dBA
2.) https://www.solaredge.com/sites/default/files/se-three-phase-e-series-inverter-datasheet-hu.pdf:
540 x 315 x 191 mm, 18,9 kg, < 40dBA
3.) https://www.solaredge.com/sites/default/files/se-three-phase-indoor-inverter-datasheet.pdf:
540 x 315 x 260 mm, 33.2 kg, < 40 dBA4.) https://www.solaredge.com/sites/default/files/se-three-phase-inverter-datasheet-hu.pdf:
540 x 315 x 260 mm, 33,2 kg, < 50dBAVajon melyik lehet a nálunk kapható inverterre az igazi adat?
Legrosszabb esetben beírom a 4.) számú pdf-ben lévő adatokat, mert ott a legmagasabb minden érték -
Geresics
Topikgazda
Ez a hazai forgalmazó saját partizánakciója. Valamiért évekkel ezelőtt kitalálta, hogy minden rendszert sajátjának regisztrál be, és a tulajdonosnak tőlük kell hozzáférést kérnie. A SolarEdge hasonlóan működik, de ott ezt a gyártó találta ki, itt pedig a forgalmazó, hogy mindent lásson, és a statisztikákban minden őket támassza alá. Mindenki döntse el, hogy ez neki mennyire szimpatikus...
Fel kell hívni az EU-Solar-t...ki kell tölteni ezt az adatlapot, és kaptok hozzáférést a saját rendszeretekhez.[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
Nővéremnek 22-én üzemelték be a rendszerét, Growatt inverter 16db 280w-os panel . Meg is csináltuk a regisztrációt, hogy lássuk a termelést neten/alkalmazásban, aznap és másnap reggel még minden ment rendesen, de ezóta nincs semmi adat, még előzmények sem. Valami ötlet mi lehet a probléma, ha újra hozzá szeretnénk adni a dataloggert azt mondja már fel van véve. Kéken villogott a wi-fi amire azt olvastam hogy minden rendben..
Eddig az volt, hogyha rámentem a datalogger listára akkor no data-t írt, most viszont ott van a hozzáadott datalogger és a Connection Status most Lost.
-
Geresics
Topikgazda
válasz
FRENK1988 #6014 üzenetére
Ebben a videóban beszélek erről is
Éves szaldós elszámolás -
FRENK1988
veterán
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy mitől van az inverter webes felületén látható termelt napenergia mennyisége és a villanyóra által mutatott betáplált mennyiség között több mint 500kwh (2.9MWh vs 2468kWh)
120nm családi ház (2db 3,5kw klímával és a többi lommal (1 tv ledes világítótestek mindenütt stb)) -
poci1500
csendes tag
Ja még egy kis tapasztalat. Ha valakihez netalán azt a fajta biztonsági kapcsolót szeretnék felszerelni amelyik MC4-es, lehetőség szerint válasszon másikat. Itt folyamatosan durranak el a csatlakozók. Kis füst, nagy füst.
-
poci1500
csendes tag
-
poci1500
csendes tag
És még egy kis okosság. Ha esetleg nem magas a tető de cserébe hosszú érdemes fektetve is kiszámolni hogy mennyi fér fel.
-
axioma
veterán
-
poci1500
csendes tag
Itt a hőszigetelés kicsit más. Minimum 200mm és plusz légrés a szellőzés miatt. Az integráltakat pedig tető felújítással együtt kell csinálni. A kis tetőn van 56 db( körönként28) termel 416V x 416V.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új hangfalkábel OFC 2x4 mm2 réz hifi hangszórókábel hangfal vezeték
- Új digitális forrasztó állomás PTC hőfokszabályzós trafó 24V 110W