- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- HP notebook topic
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goldye
aktív tag
Sziasztok! Kinéztem Kingmax 2x1gb 1066mhzes modulokat, egy e6750 mellé. Tuningolni szeretném, ezért a 800-sok már kicsik voltak (450ig min. megy az FSB), és olcsóbb mint 800s tuningramot venni. De ugye kingmax, tehát nem nagyon örülnék neki ha bármi baja lenne. Mit tudtok nekem ajánlani vmelyik jobb fajtából?
Előre is kösz!
Goldye -
Goldye
aktív tag
Vki erre tud válaszolni?
Jövőbeli gépembe 1066mhzes memória kéne a proci tuning miatt, vagy erősebb 800-s amit fel lehet húzni. Egy e6750ről lenne szó. A kérdésem hogy Kingmax 1066-sat nagyon érdemes e venni, mert ha 1066 akkor nem emelgetném az elég, és nekem eddig is kingmaxaim voltak, tudtommal csak egyszer sütöttem el egy kitet, azóta az új megy 24/7be már régóta. Előre is kösz a válaszokat!
-
Goldye
aktív tag
Jövőbeli gépembe 1066mhzes memória kéne a tuning miatt, vagy erősebb 800-s amit fel lehet húzni. Egy e6750ről lenne szó. A kérdésem hogy Kingmax 1066-sat nagyon nem érdemes venni, mert ha már 1066, nem emelgetném az elég, és nekem eddig is kingmaxaim voltak, tudtommal csak egyszer sütöttem el egy kitet, azóta az új megy 24/7be. Előre is kösz a válaszokat!
-
Goldye
aktív tag
válasz puntotom #6869 üzenetére
Ugyanolyan chippel rendelkezőt kell venned az nagyon fontos, mert lehet anélkül nem megy. Vagy 2x512-t vagy 2x1gb-t csinálsz az a jó, de asse baj ha 512 és 1gb van bent, csak nem annyira jelentős a gyorsulás DC miatt(mármint a 2x512höz képest, nem a mostani SChez, ahhoz képest jelentősebb a gyorsulás).
[ Szerkesztve ]
-
Goldye
aktív tag
válasz petyuska74 #6566 üzenetére
Kérdezd meg a procis topikban hogy hogy húzd. jah és van értelme húzni ha nem hajtja ki teljesen a vkaridat(sztem nem).
-
Goldye
aktív tag
válasz tomjankins #6549 üzenetére
Gyorsabb a 2x2 ha ezt akarod de pénzkidobás.
-
Goldye
aktív tag
Ahogy fehérholló mondta, ha h ddr2-s lapba szeretnéd rakni, akkor oszd el 2vel a memória órajelét és ha kisebb az proci fsbje mint 400 akkor nem gyorsabb egyik se, ha nagyobb akkor gyorsabb az 1066-s. (tudom h ezt mindenki tudja, de úgyse válaszoltatok volna rá neki :p )
tomjankins: Drága a 2x2 és felesleges. Ha 4 gb-t akarsz ahogy énis, akkor költséghatékonyabb a 4x1, és hidd el ha bővíteni akarsz már lapot is fogsz venni amibe újabb generációs memóriát fogsz rakni, mivel 4gb jó ideig bőven elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Goldye
aktív tag
válasz FehérHolló #6434 üzenetére
Okok köszi a tanácsot.
-
Goldye
aktív tag
válasz FehérHolló #6430 üzenetére
de nem ebbe megy xD. Én meg már ezt írtam le biztos. De nem akarok vitatkozni. a lap: gigabyte p35-ds4.
-
Goldye
aktív tag
Ha olcsóbban kijön megéri venni inkább 4db 1gb kingmax 1066mhz-t, vagy inkább tuning 800-st. Valószínű nem lesz kihasználva még tán a 800 se (q6600 tuning ameddig bírja), de ha jól tudom akkor nem teljesítményromlás ha a memónak nagyobb órajele van.
-
-
-
Goldye
aktív tag
-
Goldye
aktív tag
válasz FehérHolló #6202 üzenetére
Addig sztem nem fogom húzni Érdemes nagyobb mhz-re rakni az 1:1-s arányt megszakítva, vagy inkább ne emeljem majd magasabbra?
-
Goldye
aktív tag
válasz FehérHolló #6180 üzenetére
Azokat meddig tudom húzni? És kell rá vennem hűtőt vagy a nélkül is bírja?
-
Goldye
aktív tag
Érdemes kingmax-800 (2x1gb)-nél jobb ramot venni, ha e6750 mellé menne és húznám? Tehát ha 400-s fsb felé kerül a sor, akkor emelni kell a memóriát is (1:1 arány), és nemtom mennyire bírná az akár 1000mhzt.
-
Goldye
aktív tag
A 64bites xp az mennyit ismer fel memóriában, és mennyit tud használni belőle?
-
Goldye
aktív tag
Elvileg a 32bites windows 2 gigáig tud kezelni nem? A 64bites tud már 4t is
-
Goldye
aktív tag
Nincs különbség azon kívül amit leírtál.
#5913: A 667 mhz és 800mhz között semmi különbséget nem fogsz észrevenni, csak olyan progiknál, mint pl winrar, amik érzékenyek az órajelre. Esetleg akkor lehet egy kis gyorsulás, ha procid fsbje 800, mert akkor 1:1-s arányt csinálsz. De az is elhanyagolható.[ Szerkesztve ]
-
Goldye
aktív tag
válasz kicsitomi88 #5902 üzenetére
Nem esett le hogy pont a fele . Pedig ezt énis tudtam h mi a különbség a ddr 1 2 3 között...
-
Goldye
aktív tag
Sziasztok!
http://kepfeltoltes.hu/071103/cpuid_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A problémám azzal lenne h nem kéne a 267mhznek 533-nak lennie? Esetleg a rossz fsb:ram arány miatt nem jó?Előre is kösz a válaszokat!
-
Goldye
aktív tag
Sziasztok!
Vki tudna nekem ajánlani egy erős memkártyát 2 gigában és 800mhz fölött ami megéri (márkásat (corsair, ocz, a-data), lehetőleg amihez jár passzív hűtő, nem nagyon ismerem a márkákat)? Az még jobb lenne ha árakat is tudnátok írni.
Előre is kösz!
Szerk.: jah és Asus P5GD2 Deluxe alaplapom van.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Autós topik
- Path of Exile 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Digitális Állampolgárság Program
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Crucial 2x4GB DDR3 1600-1333MHz RAM KIT
- Samsung 2x4GB DDR4 2400MHz M378A5244CB0-CRC RAM KIT
- G.SKILL Trident Z 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C15D-16GTZB memória,hibátlan állapotban!
- GSkill 2x4GB DDR4 2400MHz CL15 XMP Ready RAM KIT
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 2933MHz CL15 HX429C15PB3AK2/16 Eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest