-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Werkly #60632 üzenetére
1.6V-ig aktív hűtéssel mehet sokak szerint. Samu b die, egyik legjobb. 24/7-re én 1.5V-nál többet nem adnék azért.
Ha nem szeretnél piszkálódni, csak stabilnak steretnéd tudni, futtass le ram stresszelő progit, pl gsat, tm5 stb. Azok kimutatják sźepen, ha vmi nem kerek.
-
válasz
Werkly #60632 üzenetére
Szerinte Samu B die.
Ha nem téved, akkor az 1.36V teljesen rendben van, lapfüggően ezek 1.5V mellett is stabilak.
(15-15-15-35 az időzítés?)
Mindazonáltal ha az xmp hibázik az nem csak a ram hibája lehet, hanem (és B die esetében pláne) a lap rossz auto beállításaié. Én ott is szétnéznék a helyedben (SOC feszültség első körben), de remélem erre jön valaki aki ért is hozzá, én inkább nem kuruzsollak. -
válasz
Werkly #60629 üzenetére
Egyrészt magán a ramon. Némelyiken a gyártási számból látszik (én ehhez nem értek, se itt többen igen). Vagy leszeded a heatsinket. ha könnyen lejön. Másrészt a Taiphoon burner report funkciója viszonylag jó százalékkal megmondja neked. Sajnos szokott tévedni, de valami vacakra ritkán mondja, hogy világbajnok.
-
-
PROTRON
addikt
válasz
Werkly #58510 üzenetére
Az adatlapodon egy bika konfigot látni rtx 3000-el....nem tudom értelmezni a kérdésed.
Egyébként én még úgy 3-4 hete azt láttam feladat kezelőben, hogy valami miatt folyton "használatban" van a memórám fele-2/3-a, úgy hogy épp semmi nem indokolta...mivel 32 gb van, az autocad meg a töredékét se kérte, a kevéske játék alatt sem éreztem röccenést, meló helyen meg hajtás így később akartam foglalkozni vele...
Mostanra varázsütésre megjavult... "relatíve", már csak 6GB alap win10+Chrome pár ablakkal....
Most 1-2 másik dolog furcsán kezdett viselkedni, pl folyton véletlenszerűen leáll a windows explorer....mármint gyakrabban mint korábban
szal én akár még arra is tippelnék hogy valami winfos titkos rendszerfrissítés volt a háttérben. hogy menjenek az anyjuk....be a kötelező frissítésekkel. :@ -
Farkassacred
őstag
válasz
Werkly #52252 üzenetére
Sziasztok.
Az alaplapon számít az, hogy az 1 és 3-as vagy a 2 és 4-es ram slot-ba (processzortól indulva számolom) helyezem be a meglévő két memóriám? Nem vagyok egy profi szerelő, azt viszont tudom, hogy ha két memóriám van, akkor az ugyanolyan színű slotba menjenek. Számít valamit ha nem az elsőbe rakom? -
koko52
nagyúr
válasz
Werkly #52234 üzenetére
Milyen ramot vegyek? topikban mindent megtalálsz. Játéknál nem számít a ram sebesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest