- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szevam
senior tag
Tegnap megnéztem egy D80-as vázat. Próbálkoztam kép készítéssel egy kicsit szűrt természetes fénynél és belső világításnál. A rekeszt F22-re állítottam, és láttam, hogy az expozíció korrekciós skála a keresőben teljesen bal oldali tartományban volt. Növeltem a záridőn, de még 30 másodperces értéknél is a bal oldalon volt, pedig a kép már csutkáig kiégett. Ez természetes viselkedés a D80-nál?
-
torzo
őstag
válasz
Gabor970 #19633 üzenetére
Van fórumtárs, aki profi módon ért az M42-es obik többségének átalakításhoz. Az ilyen obival lesz tehát végtelened is, nincs plusz lencse. Keresd rascalyjo-t! Nekem pentás obit adaptált Nikonra, ami azóta is hibátlan. Az már más kérdés, hogy érdemes-e ezekkel a régi optikákkal játszadozni, mert dx vázon elég macerás az élesség beállítása, ugyanis a kereső kicsinyke, a visszajelző kukkolása meg elég nyögve nyelős. Statikus témánál persze nem érdekes. Aki meg már fx-re tért, annak általában van pénze a modern jó optikákra is. De ettől függetlenül vannak fanatikusok, akik sokat játszanak M42-es optikákkal és láttam már mesterfotót is közülük nem egyet.
Előre mondom, a Pentacon 29/2.8 átalakítása nem éri meg a pénzt, mert nagyon ratyi obi. 50/1.8, 135/2.8 tűrhetőek, csak elég durva CA van, de szép kontrasztos a képük.Byk01: Fénymérés d7k-tól felfelé van!
-
Dare2Live
félisten
válasz
BigBlackDog #19643 üzenetére
képminőség uaz. D80 3 fő előnye van
-1 -a legfontosabb nekem a kereső
-2- a kezelés
-3- az obiaki persze olcso 50 1.8at akar annak az obi lehet...
-
nesa
veterán
válasz
BigBlackDog #19643 üzenetére
Igen, en tuti a D80 at valasztanam, igy hasznaltan nincs akkora arkulonbseg mint ujkorukba.
-
Gabor970
addikt
máris lenne egy kérdés. Látom létezik Nikon F - M42 adaptergyűrű. Használható ezzel régi M42-es objektiv? Van három még Prakticás korszakból. Teljes manuálisban az rendben van, de fénymérés valami módon lehetséges? Vagy csak vegyem elő a régi megérzéseimet?
Vagy felejtsem el ezt az adapteres dolgot?
-
Real_Necro
veterán
válasz
kilozsul #19628 üzenetére
Ebay-t szerintem Tami esetében felejtsd el. Ilyen obit csakis letesztelve szabad venni, hogy ne fogj ki esetleg fókuszbajosat, vagy zoom gyűrű hibásat... egyébként meg okkal nincs annyi eladó (de azért szokott lenni), mint ahogy az 50-es f1,8-as G fixből sincs sok. Olcsó és jó obik.
-
kilozsul
aktív tag
válasz
spanyoll #19624 üzenetére
Nem is kételkedek az állítás helyességében! Egyszerűen arról van szó, hogy mindenki elintézi annyival, hogy a vc nélkülit vedd. Azon csodálokozok, hogy nincs erre már valami rövidítés, mint pl. a LOL... Lehetne mondjuk NVC...
A helyzet viszont az, hogy eladó, használt, stabi nélküli nem nagyon van. Ahogy néztem az összehasonlító oldalakon, tényleg elég durva a különbség, de érdekelt volna valakinek a saját, gyakorlati tapasztalata is.
Van egyébként egyértelmű megkülönböztető jelzés a típusszámban? Mert ebay-en elég vegyesen vannak az elnevezések, és attól, hogy nem írja mögé a VC-t, még lehet olyan verzió...
-
Real_Necro
veterán
válasz
spanyoll #19624 üzenetére
Gyors guglizás: Tami 17-50 f2,8 vc vs. non vc
-
Byk01
őstag
válasz
meridaharcos #19623 üzenetére
Szerintem fordítva emlékszel, mert az obira mindenhol csak egy év garit adnak.
-
meridaharcos
senior tag
válasz
#40935168 #19586 üzenetére
Tripontnál, mint hivatalos partnernél vettem bő egy hónapja egy D3200-at kitobival. Amennyiben jól emlékszem, a vázra csak egy év garit kaptam, az obira pedig hármat. Kell valamit tennem (gondolok itt például termékregisztrációra), hogy az emlegetett +2 év gari a vázra életbe lépjen ???
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Bár az obis topikban is feltettem a kérdést, ide is átjövök vele, hátha... Van-e valakinek gyakorlati tapasztalata a Tami 17-50 2.8-as obival kapcsolatban? Konkrétan az érdekelne, hogy valakinél volt-e vázon a stabis és a stabi nélküli verzió is, tényleg lényeges-e a különbség köztük? Erősen gondolkozom egy ilyen obin, de egyrészt használtan szinte nem létezik Nikonra, ebay-en pedig szinte csak a II-es, stabis van. Szóval?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Nikon D80-as vázról mi a véleményetek, mint kezdőváz (ismerkedésre a tükrös gépek világával)? Hány expót bír ennek a típusnak a zárszerkezete (20-25e expószám még belefér)? -
Gabor970
addikt
a használatit már kinyomtattam
na jó, pár dolgot el is olvastam belőle. Olyasmit nem szeretnék kérdezni, amire ott is megvan a válasz, bár tuti elő fog fordulni.
Hát igen, régi darab, sajnos az élet sok fontos dolgai közt a fényképezésre nem sikerül jelenleg többet áldoznom, ezt is azért vettem meg, mert csak 35e volt kevés expóval (hatezerpárszáz) alap 18-55 objektivvel karcmentes, újszerű állapotban. Ráadás polár és infra szűrővel. Akkor már mégsem egy kompaktra költök ennyit. -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Megvettem életem első DSLR-jét
D40-es Nikon. No akkor elkezdem olvasni a fórumotok...
-
válasz
Freddy76 #19606 üzenetére
Múltkor D3100 volt nálam tartalék gépnek.
A keresője teljesen használható fényképezéshez. Keresőben szemtekergetéshez persze kevés.
Ami inkább szempont, hogy nem 100%-os a lefedettsége, nagylátónál pl. szeretem pontosan látni, hogy 1-1 vonal vagy akármi még bent van-e? Valamint a 230k-s felbontású kijelző is zavarna már hosszútávon. -
Rent
senior tag
Ezért vettem ilyet, amit bárkinek ajánlok: [link] d5200 sorozatlövése megállíthatatlan lett.
-
törölt tag
válasz
choco01 #19601 üzenetére
Ez csak az említett Toshiba 8GB-s R95-re érvényes tábla - ezt mondom, hogy minden kártyánál más a dolog, ráadásul ha a Nikonnál járt Toshiba R95 kártyát éppen Kína X üzemében Y chip-el gyártották, majd Európába egy másik Toshiba R95 szállítmány érkezik Z üzemben gyártva W chipekkel, eltérő sebességekkel, akkor van baj.
No. GLHF. Azaz: Good Luck Have Fun
-
choco01
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Politika
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest