Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szacsee

nagyúr

válasz Lauda #5306 üzenetére

Nekem nincs P6T Deluxe alaplapom, de tudok segíteni, mert meglestem a manualod.

Nagyjából ezt írja:
    Ezek a táp csatlakozói... bla-bla a csatlakozókat nem tudod felcserélni dugd bele és nyomd meg erősen... bla-ba..

-Az ajánlott táp legyen 2.0-ás ATX vagy újabb szabványú és ajánlottan 600W.. :N :DDD

- Ne feledd el az EATX 4 / 8 pint bedugni, mert kül. a rendszer nem indul el.

- Minél nagyobb táp ajánlott, ha nagyobb fogyasztású cuccossal pakolod tele, mert a rendszer instabil lehet, ha nem elég a delej.

- Használj teljesítménykalkulátort ... bla-bla ... hivatkozás.. bla-bla..

- 2 vagy több háj end vga használata esetén használ 1000W, vagy nagyobb tápot...

Na szóval ennyi amit ír a manual, Te viszont nem erre vagy kíváncsi, hanem, hogy ha van a tápon 4 illetve 8 pin, akkor melyiket használd... :F
    Az EVGA csúcslapjánál 2 8 pines csatira írtak 600W-ot, egy külföldi oldalon én is rátaláltam, hogy 1db 8-pines EATX csati szabvány szerint 300W-ot tud továbbadni.
    Ergo, ha tuningolsz erősen javallot, ha nem akkor elég a 4 pin is.
    Pszihológusok kérdik általában: Nem akarsz beszélni róla?
    -Nem... de leírom utoljára:

Az érintkező felületén ugye a feszültség állandó, az áramerősség növekszik, ahogy terheled a rendszert.. Namost 4-pines csatinál van 2 db test és 2db 12V...
    8-pines csati esetén van 4 test és 4 12V-os csatlakozó.
    Evidens, hogy adott felületen érintkezik a csatlakozó az árammal, ergo 10A áram esetén a 4pines csatik felületén 5-5A oszlik meg... Ez 8 pines csatik esetén 2,5-2,5-2,5-2,5A
    Viszont I7 esetében nem 10A dobálózunk tuningnál, hanem többel... néha sokkal többel. ;] Ha figyelembe vesszük ezt, akkor alapon 150W-os korlát elég neki, mivel a 4 pin ennyit tud biztonságosan átadni, viszont ha jobban beterheled, akkor adott felületen nagyobb áramerősség fog átmenni ez esetben a csatlakozón. Ha nő az áramerősség és a csatlakozó felülete kevés hozzá, akkor a csatlakozó felmelegszik, az ellenállása minimálisan, de nő ( ha jól vagyok informálva) és ez tovább ront a helyzeten...
    Képzeld el úgy, mint egy fogyasztóra dugott hosszabító, ha egy körfűrészre nem 2,5mm2-es vezetéket teszel minimum (ipariról van szó), hanem mondjuk szélsőséges esetben egy fülhallgató kábelen akarod táplálni a fűrészt pl.. akkor a kábel szép gyorsan elcsöppen... lassítva: felmelegszik, átolvad a szigetelésen, hozzáér a másik érhez és rövidzárat képezve 2-3x akkora áram kúszik rajta keresztül. Na ez nem teljesen olyan, mint amikor alaplapnál kevés a csatlakozó felülete, de szemléltetésnek nem rossz.

1 szó mint 100: Használd a 8-pint, ha van, ha nincs, akkor 4 pin, de ésszel a tuningal.. :K

Új hozzászólás Aktív témák