- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
envagyok #45545 üzenetére
Az X5680-nak nem babrálható a szorzója...Emlékeim szerint. A W3680-nak igen.
Vannak olyan lapok, ahol xeon mellett nem engedi változtatni a ram szorzót. A foxconn pl ilyen, lehet az evga is ilyen lesz...
Na de emeld a biciklit 160-ra és máris meglesz a 1600-as ram. (Feltéve, ha a lap bios-a nem kezdi el visszaosztani valami idóta értékre...)
-
envagyok
veterán
Próbálgatom a tuningot az EVGA lappal, és az X5680 procival.
Egy egészséges 160-as bclk-t szeretnék 4GHz körüli órajellel, de nem igazán akar összejönni, még az AIDA stabilitás teszt elmegy, de a linx-nél mindig összefossa magát.
A ramok 1600-asok, 160-as fsb-nél ki is jön az 1600-as sebesség.
A QPI-t és az uncore-t hova érdemes tenni?
Mit mekkora feszültségre állítsak?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Remus389
veterán
Vérszemet kaptam, olvasgattam a youtube kommenteket:
Musa Nak
dang you got lucky with that x58 they seem to be expensive for some reason.....
Was geht sie das an?
They aren't everywhere. Since the cheap (at least here in Germany) MSI boards are plentyful, you can just get a <$30 X5675 and such board for <$70 and be done with it. I have a system with the MSI X58 Pro (the board was even cheaper, the CPU back then like $55) and the system runs stable @4.7 GHz (boost 4.9 GHz) with sane temperatures and 1.44V.
Én csak 4 Ghz-ig jutottam, de ott is Throttlingolt. Nincs gond a procival (persze), de az alaplappal sem. A gond a hűtésemmel van!
Szerintem nem kötök kompromisszumot és veszek egy Noctua NH-15-öt, ha AM4-re váltanék, úgyis rá lehet arra is szerelni.
Én is fel akarom húzni 4.4 Ghz-re!
Az érem másik oldala hogy azt irogatják hogy lassan jönnek az AVX-es játékok, ott meg nem szuperálnak ezek, de ha megvan a 60 fps akkor, tőlem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Remus389 #45540 üzenetére
Rengeteg videót néztem, igazából még ami nekem van 4/8-as X5677 is elég, 4,5-re húzva kitolja a min 60 fps-t, a 6/12-es X56xx-ek meg pláne.
És X79-el ellentétben lehet jó OC-s lapot kapni alájuk, relatív jó árban, a ram meg olcsó jános kategória általában (persze max 1600-as mezei ramról lévén szó).
-
Remus389
veterán
Nem néztem meg, nézzétek meg kiderül
-
válasz
envagyok #45537 üzenetére
1333 nem azt jelenti, hogy annyival megy, ahogy emeled nőni fog.
Googlizz rá itt van Youtube video is, hátha segít -
-
envagyok
veterán
Na beüzemeltem az EVGA lapot, kicsit más a BIOS-a mint az ASUS-oknak.
Tudtok segíteni, hogy X5680 6/12 procival kb milyen irányban menjek el?
Egyrészt a ramot nem lehet 1333 fölé állítani, alapból ezeket a beállításokat adja: szorzó 26 (max27) 3.449 GHz 133 busz sebesség qpi 3183.79 MHz fesz terhelés alatt 1.164 volt NB frekvencia 1989.9 ram sebesség 1333MHzÍgy CPU-Z 292/2384 pontot adott benchmark-ban. A ramjaim 1600-as ballistic 3x4GB
MCH STRAP-ot nem tudom mi plMost nincs valami combos hűtés rajta, terhelve 55-60fok a magok hőmérséklete, valami lightos tuningot szeretnék, amivel azért szalad 1600-on a ramom.
-
-
-
Erre utaltam én is, abból a 80 már jobb áron van, 90 csak szerencsével általában itthonról van jobb áron
(#45523) rgqjx
Lapfüggő a x5650 és 560-nál a 5GHz stabilitás. Amelyik lep jól bírja a magasabb BCLK-t azokkal nincs gond.
Egy jó X58-as lap 200 felett is bír BCLK-t akár stabilan is.DE tény magasabb szorzóval nem kell a 4GHZ-hez magas BCLK-t beállítani.
-
Vesa
veterán
válasz
kenand #45522 üzenetére
A jó öreg LAN party-k, sokat játszottunk mi is a barátokkal. Akkoriban ez egy rendes közösségi élmény _is_ volt, egész napos IRL összejövetel, rendeltünk kaját, piát, és volt egy nagyon jó hangulata az egésznek. Online multizni viszont egyáltalán nem tudtam soha, az már nálunk is csak a fiaméknál divat.
-
rgqjx
aktív tag
válasz
Mike8212 #45521 üzenetére
Igen, ez az, bár eddig is tudtam, hogy milyen lapom van.
Igazából a #45513 hozzászólásommal arra utaltam, hogy egy X5650, X5660 stb.-ból nem igazán nehéz stabilan kiszedni a 4 GHz-t. Mikor megvettem a lapomat jópár éve, akkor szétszedtem, újrapasztáztam mindent MX4-el. Összerakáskor pedig figyeltem, hogy a vrm is kapjon levegőt. Erre a legtöbb x58-as lapnál érdemes odafigyelni. Ha a hűtést meg tudod oldani akkor nem nehéz az ekkora tuning. -
válasz
Mike8212 #45521 üzenetére
Ők inkább játszanak, én már nem igen. (10 éve még milyen jó LAN partikat toltunk, de csak stratégiában voltam ellenfél, lövöldözősben mindig aláztak...) Bár a nagyobbik BP-i műegyetemre jár még is én vagyok (orvos létemre) a technikai ember otthon. Azért a számítógép szeretet rájuk ragadt. Régi szép időkben a másik lakásban volt a tetőtérben egy hosszú számítógépes asztalunk. Két szélén a két gyerkőc én meg középen ültem. ....
-
Remus389
veterán
OFF, de érik az Intel gyilkos. [link]
Na hát jól döntöttem hogy megvárom.
-
-
Vesa
veterán
válasz
Mike8212 #45512 üzenetére
Tuning is mehet stabilan, csak jol be kell lőni. De tény, hogy ezek a brand gépek rengeteget bírnak, 0/24- re vannak tervezve és azt több éves tapasztalatból mondom, hogy atom stabil szerkezetek. Dell+HP gépekkel van napi tapasztalatom, mert cégnél is ilyen WS-ek vannak és otthon is ilyeneket használok. Kis túlzással elpusztíthatatlanok.
-
Mike8212
tag
Így van ahogy mondjátok. Kb. 7 hónapja terveztem már , egy 1366 workstation vásárlását. Akkor az árak 60 k körül voltak. Most konkrétan a fele. Yessssss.
Amennyiben ilyen ütemben halad, tavaszra dual cpu - s erőgépet vehetünk 30 k körül . 24 GB ECC rammal , plussz ami nekem van 878 W ( vagy mennyi ) gold psu - val. Nem a tuning a minden ( okés de az
) a stabilitás is egy szempont. Nekem a kettő közül a második fontosabb. Hiába vagyok 4.8 GHZ - en , ha throttling van , lefagy stb összeomlások vannak . Persze a Sabertooth x58 az más tészta.
-
Korábban a 775/771 modding alapja is a leselejtezett szerverek, workstationok voltak.
2-CPU-s 771-el én is szórakoztam, 1366, 2011 még jobb, mert újabb, de átlagos felhasználáshoz felesleges a 2 CPU, jobb a tuningolt desktop lap + Xeon.
A DEll T5400 dual 771 nekem is nagyon bejött, mint megépített gép. -
Vesa
veterán
válasz
Remus389 #45509 üzenetére
A lap igazából akkor téma, ha tuningolni akar az ember. Mert egyéb esetben tonnányi workstation kapható üresen. Én HP z600-at vettem rongyos 20k-ért, ebben egy dual lap van+egy 600W-os gold táp+ a kb. elpusztíthatatlan ház (igaz, nem csilivill gamer). :-) (Nincs ezeknek ára, vettem egy komplett gépet is 2db x5675-el vagyis 12C/24T, 24GB 1333 ECC RAM-al és még egy 4 portos SAS vezérlő meg egy Quadro VGA is volt benne, mindezt potom 120k-ért. Úgy renderelt Max-ban, hogy öröm volt nézni)
Fogyasztásban persze nem versenyezhet az újakkal -bár az x5675 már a hűvösebb, 95W-os széria, de 2db esetén még így is zabál terhelésen-, ugyanakkor ilyen teljesítményt, ilyen minőségű és ennyi memóriával hol kapni ennyiért? Most ugyanezt eljátszottam 2011-en, mert már nincs áruk ezeknek a gépeknek sem, sorra dobják ki a cégek. Pedig mai napig elképesztő a teljesítményük.
Persze ha tuningolni akar az ember, akkor ez felejtős. Én nem húzom a procikat, viszont fontos a sok RAM támogatása (48GB+), és az, hogy ECC-t is kezeljen, valamint a dual CPU lehetősége.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45506 üzenetére
Az X58-as platform nagy előnye hogy kezdenek filléresedni a hathengeresek.
Most néztem Ebay-en szállítással 5000Ft (!) a legolcsóbb 5650! (bár most látom ez ilyen licitálós, de akkor is nézzetek körül, egész olcsók már)
És azért aki ért a tunningjához szép eredményeket érhet el vele.
Szerintem teljesen el fognak értéktelenedni a Xeonok, mert alaplap az van amennyi, de a procik folyamatosan jönnek a piacra a leselejtezett szerverekből
szóval jövő tavaszra már nem lesz tétel egy jobbfajta hatmagos sem, filléres lesz, csak lapot találj
-
válasz
jokeph #45506 üzenetére
A baj csak annyi, hogy az X58-s lap sem túl gyakori, az X79 meg mint a fehér holló. A tuning nem igazán működik x79-en, max ha szorzózár mentes a poric. (Ott sajna az Intel bekeményített )
Korábban én is szemeztem x79-cel (akkor még a proci jóval drágább volt hozzá, de a lap elérhetőség nem ) -
jokeph
nagyúr
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Interactive Brokers társalgó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest