Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
HoppáStúdió #21099 üzenetére
Üdv.!
[link] -
HoppáStúdió
csendes tag
Sziasztok,
nekem a következő problémám lenne. Van egy noname Sonic IIM20W monitorom, ami egyébként jól működik. A hiba az vele, hogy amikor natív felbontásban 1680x1050-ben szeretném használni, akkor a kép elcsúszik és a monitor bal oldalán fekete sáv jelenik meg és "jobbra csúszik el a kép". Ha lejjebb veszem a felbontást, pl. 1440x900 akkor tökéletesen kitölti a panelt és látszik minden. Próbáltam teljesen másik gépre kötve is másik OP rendszerrel (ubuntu) tehát valószínűleg a monitor a hibás. Találkozott már valaki ilyennel? Tudok én is ezzel kezdeni valamit (beállítás/driver) vagy érdemes ezt (árban) javíttatni?
Köszi előre is a segítséget! Tamás -
aAron_
őstag
Sziasztok!
AOC Q3279VWFD8-hoz szeretnék feltelepíteni driver-t, azonban INF fájlt telepíteni nem tudom, mert "The Third-Party INF Does Not Contain Digital Signature Information" hibaüzenetet dobja fel install megkezdése előtt.
Ez után próbáltam windows ADVANCED STARTUP-ba (disable driver signature enforcement) belépni, azonban oda sem tudok, mert nem reagál a billentyűzetemre, se az egeremre.
Van valami ötletetek hogy oldhatnám meg a driver telepítést? Egyáltalán hogy lehetséges, hogy a hivatalos oldalról letöltött driver nem rendelkezik digitális aláírással egy ilyen gyártó estében?
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Az egyik barátomnak van egy Asus VG248QZ monitora, és a problémája a következő.
Játék közben az object-ek szélei elszíneződnek és villognak, legfőképp ha mozog. 144Hzn használja, de a saját bevallása szerint olyan mintha 60Hz-n játszana. Dp kábelen csatlakozik egy Rx460 teljesít szolgálatot. Előzőekben egy Acer Gsynces monitoron játszott, ott semmiféle probléma nem volt. -
mezis
félisten
válasz
M-a-X-i #21091 üzenetére
Üdv.!
A monitorok beállító menüjében nézd meg, hátha van lehetőség "finom hangolásra". Lehetőleg tesztképekkel.
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok,
Kérdésem lenne:
Tegnap szereltem össze 1 vadi új LG 24MP59G (minden kimeneten próbáltam, tehát nem kábel nem ilyesmi hiba - most DP kábellel megy "G-sync" miatt)
Mintha kicsit ferde lenne kijelző legalábbis valahol széléig ér a kijelző, valahol nem:
Ez mind ilyen vacak vagy csak nekem sikerült kifognom?
Tegnap jött 2019/02/27 - tehát ha jól számolom 2019/03/02-án vagy 3-án lenne, hogy 3 napon belül legyek?
MM-ás online vásárlás, közelben van bolt igaz ott nem volt akkor csak kiállítói db és inkább a 14 napos online vásárlás miatti elállást figyelembe véve vettem inkább online.Még 1 maga monitor funkciójával kapcsolatosan, akinek van ilyen, vagy gyakran találkozik.
A joystick alapból jobbra-balra hangerőszabályzás állít, ennek funkcióját nem lehet módosítani?
Baromira nincs értelme fülest nem fogok rákötni a monitorra. Sajnos DP, HDMI esetén észreveszi van hangsáv adott kábelen, hiába tiltottam le NVIDIA vezérlőpultban és már hangeszközök kezelésénél is.Köszönöm válaszotok, segítségetek!
MAX_
-
kory24
őstag
Sziasztok
Az mennyire normális, hogy új Dell P2419H monitor-ból a táp kábel nagyon könnyen kimozdul.
Elég ha meglököm asztalt és kimozdul annyira hogy nem kap áramot...Ez garanciális probléma lenne vagy ennél a típusnál ez "természetes"?
-
Piistii
tag
Sziasztok
Nem rég vettem egy acer monitort és pixel hibás 1 kék pont van a monitor bal részén de ha megérintem eltűnik és ha egy bizonyos pontot megérintek előjön megint. Ez mennyire súlyos ? és tovább romolhat a probléma szóval 1-2 év múlva akár 10 pixel hiba is lehet?
-
Eke
csendes tag
Üdv, mindenkinek!
Nem tudja valaki, hogy lehet a fujitsu-siemens Scaleowiew L22W-11 menűjét unlockolni, sőt még a nyűves power gomb is lockolva van, nem is reagál semmire. Természetesen a tetves neten egy rohadt infó sincs erről...már, miért is lenne...bezzeg használt cucc oldalakat dobál elém..orrba-szájba. A kézikönyve egy betűt sem ír erről. Előre is köszönöm...
-
mezis
félisten
válasz
hajraolaj1 #21083 üzenetére
Üdv.! Szétszedni, kimosni, kiszárítani, összerakni.
-
hajraolaj1
tag
Hali, tegnap sikeresen leöntöttem sörrel az Asus VX229H monitorom. Reggel megnéztem, működik-e, eleinte volt a kép jobb felén egy vertikális kék csík végig de egyébként működött rendesen a kijelző, a gombok viszont egyáltalán nem, feltételezem azért, mert odafolyt a sör. Kihúztam, fejrefordítottam pár órára, minden féle pozícióba állítottam, hátha jobb lesz a helyzet, megpróbáltam bekapcsolni, ment kb. 2 percig utána elment a kép és azóta sincs kép amiatt, mert nem kap áramot a monitor, legalábbis nem világít a LED. Bekapcsolni meg ugye nem tudom, mert nem működnek a gombok. Mit kéne csinálnom?
-
Lendova
őstag
Nem pont hiba, de remélem valaki tudja rá a megoldást.
HDMI kábelt cseréltem, mert többször elment 1-2 sec-re a kép random. Azóta ilyen gond nincs. Viszont, kikapcsolás után néhány percig a monitor írja, hogy no signal detected, majd utána kikapcsol.
Ilyen monitort használok: Samsung F350 -
DeFranco
nagyúr
Szia! Alapvetően tapasztalatokra voltam kíváncsi, gondoltam nem egyedülálló ez a probléma, van ennek egy tipikus megoldása, esetleg ki lehet következtetni a részletek alapján hogy hova érdemes először nyúlni.
Ész nélkül cserélgetni én is tudok magamtól mint a pékből átképzett garázsaknás autószerelő pistabá, de ahogy írtam is, cserealkatrészem nincs, tippre-hoppra meg még kábelt sem szeretnék venni nem hogy tápot vagy vga-t.
Ezért jöttem kérdezni, gondoltam valaki találkozott már ilyen problémával vagy tudja hova érdemes nyúlni először.
Érzésem szerint első körben szoftveres oldalon kellene keresni a hibát, akár valami kéretlen-hívatlan frissítéssel (hol érdemes ellenőrizni?) akár valamilyen energiagazdálkodási beállításnál (kikapcsolom, nem altatom, de a win10-nek van valami köztes állapota ami látszólag kikapcsolás de valamennyire hergelve marad), de mivel nem vagyok tapasztalt, gondoltam kérdezek azoktól akik már láttak ilyet.
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
van egy viszonylag új (augusztusi beszerzésű) LG 23MB35PM-B monitorom. a héten azt tapasztaltam többször is, hogy reggel, első indításra nem kapcsol be a monitor a géppel együtt, kikapcs-bekapcsra sem "talál jelet", bár ilyenkor amíg keresi az inputot, van OSD és látszik hogy kapcsolt a panel, aztán persze visszamegy aludni.
resetre nem kapcsol be, de ha kikapcsolom a gépet (hard off-fal, kapcsoló hosszan nyomva, mert nem látok semmit) és visszakapcsolom akkor már minden rendben működik.
hol lehet a probléma? eddig végig teljesen jól működött win7 és win10 alatt is, most kezdte el a dilit. hol kezdjem el a tesztelést, hibakeresést? mi szokott ilyet okozni? cserealkatrészem nincs.
-
Hatchi
újonc
-
Hatchi
újonc
Sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy sos vennem kellett egy monitort lg ips, régi videokártyám van így analóg módban tudom használni /d-sub/. Beüzemelés óta keresztcsíkosan vibrál a képernyő. Mi lehet az oka?!Köszi előre is. -
mezis
félisten
válasz
GabeZkp #21066 üzenetére
Tesztképekkel milyen ?
(Azok a képek nem fognak kompromittálni.)
-
GabeZkp
csendes tag
-
lenoma
aktív tag
Sziasztok!
egy Samsung e1920 monitor mostanában hidegindításnál nem kapjam meg a jelet a géptöl. Várja mert villog a bekapcsoló lede, a tesztre kiírja, hogy teszt ok. De nincs kép. Ha áramtalanítom géppel együtt majd késöbb visszadugva már simán megy.
Csak D-sub van a monitoron és DVI-ból kapja a jelet.
Esetleg másik kábellel próbáljam. Melyik lenne a legjobb a D-sub kábel másik végére? DVI, HDMI, DP van a videokártyán. -
Piistii
tag
Nekem olyan problémám lenne hogy tegnap vásárolt acer predator xb241yu monitornál. Szürke színnél,fehér színnél jobban látszik EIZO tesztnél de piros feketénél is kicsit látszik közelről nézve ilyen szemcsés lenne vagy mintha koszos lenne.
[link] annyira engem nem zavar végül is mert filmezés játék közben észre sem vesszem csak mondjuk a facebookozás közben. -
GabeZkp
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy monitort.
Típusa: Acer Nitro RG240YBMIIX 24" FullHD IPS monitorNagyon szép a kép meg minden jó rajta. Ps.hez használom. Csak észrevettem valamit hogy a felsö részénél egy pontban mintha fehér folt lenne meg az alsó sarokban. Utána olvastam valami Screen Bleeding hiba. Igazábol nem zavaró és észre se lehet venni ha játszok. De mikor feketés volt a kép akkor láttam meg. Minimális a bevilágítás. Mivel észrevettem így mindig figyelem hogy most látszódik e vagy sem. Kár volt észrevenni.
Ezt hogyan lehet eltűntetni? Vagy garival visszaküldjem?
Előre is köszönöm a választ!
-
Vesh
csendes tag
Sziasztok! Alábbi két képen, bitre pontosan ugyan az a kép látszik, Az első egy Dell u2412m (IPS), a második egy Asus PG248Q(TN). Kissé értetlenül állok a jelenség előtt, jójó értem én, hogy IPSvsTN de úgy gondolom ilyen hiba nem igazán fordulhatna elő egy közel 140000ft-s monitoron. Van valami ötletetek, hogy még is mi lehet a gond? Ennyire gyenge az asus elektronikája? Vagy esetleg a TN panelek ennyit tudnak(ezt nagyon nem hiszem
? Beállításokkal játszva sem igazán változik ez a jelenség, csupán annak mértéke, hogy a kép melyik részén jelenik meg a képalkotási hiba. Kontraszt/fényerő le, akkor értelem szerűen csupán a képernyő közepén látszik valami a szélek teljesen feketék, de a határvonal hasonlóan "darabos". Kalibrálás windows ban megtörtént, betöltve, alkalmazva ahogy kell. Nvidia vezérlőpultban is minden alapon a szintkezeléseknél.
-
Gheldin
csendes tag
Sziasztok,
Displayport kábellel szeretném összekötni a gépet és a monitort, viszont a PC ház kialakítása miatt a videokártya displayport bemeneténél nem tud "bekattanni" a kábel a foglalatba (a kábel feje körül túl nagy a műanyag rész és nem fér be annyira amennyire kéne neki), így nincs is jel. Találkozott már valaki hasonlóval?Van esetleg erre valami megoldás anélkül, hogy meg kéne bontanom az egész buildet?
Köszönöm!
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Adott egy Samsung Syncmaster 940NW monitor (kb. 10 éves) és bekapcsoláskor nem ad képet.
Ki lett próbálva más géppel, laptoppal, kábellel, tápkábellel, tehát biztos, hogy a monitor a hibás.A tünet: amikor áram alatt van és be van kapcsolva, akkor a megszokott LED -es villogás helyett, amikor a LED -es gomb világító fázisba érne, akkor nem világít, hanem villódzik a gomb, majd kezdi elölről az egészet.
Találkozott már vki a fentebbi tünettel (esetleg konkrétan ennél vagy hasonló modellen)?
Illetve javítható a probléma és ha igen, akkor ár/érték arányban vajon megéri-e?
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! - idézek, ha nem ide tartozik elnézést, de beirtam más problémákkal foglalkozo topikba is, de hogy ez Monitor vagy mi a .... azt aki megválaszolja... - " Mostmár nagyon kiváncsi vagyok a problémámra mi okozza.... Ha elolvassátok ez még rejtélyesebb lesz mint maga a Bermuda háromszög...
(még a megfogalmazása is bonyolult...) - Adott a gépem, meg egy Samsung P2450-es Monitor, Tökéletesen üzemelnek, Viszont ha a HDMI kábelt bolygatom, a (PS4 miatt) akkor hol ad képet a PC-Monitor, hol nem, és ugy kell összeimádkoznom, hogy megjelenjen a Bootkép (viszont a gép bebootol, mert Windowsban felcseng a bejelentkező hang) HDMI tökéletes másik géppel kipróbálva, Monitor tökéletes másik géppel kipróbálva - több kábellel is, VGA is tökéletes (erre kitérek)
Anno a 1080Ti-m míg nem jött meg addig ideiglenes VGA-t használtam, ott is fennállt a probléma.. ha a HDMI kábelt piszkáltam... (Több HDMI kábellel is..) Volt egy ideiglenes kis gépem, ott is elkezdte ha a HDMI kábelt piszkáltam ezzel a Monitorral... Illetve nem csak ezzel a Monitorral, volt egy LG 32MP58HQ-P monitorom, ott is elkezdte, (akkor mikor pont hogy eladtam, és a vevő pislogott mi ez... ott is mire képet varázsoltam a Monitorra... azelött tökéletesen ment... Hazavitte rádugta a gépére a Monitort, és tökéletesen üzemel neki azóta is..) Tehát ez a hiba csak NÁLAM fordul elő akármilyen Kábelt-PC-t-Monitort használok.... MI EZ?lehet azt hiszitek szórakozom, de nem....
"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 32GS95UE-B OLED GAMING Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0,03ms / G-Sync / FreeSync
- Samsung 27" 4K UHD IPS HDR10 - LS27A700NWUXEN
- GIGABYTE AORUS FI32Q X 2560x1440p 270Hz IPS monitor RENGETEG GARIVAL eladó remek áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest