Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuhajohn
tag
Sziaztok!
Kb. fél éve vettem egy LG 27UK850 monitort (újan). Fekete képernyőn van egy rakás fényes (zöld) alpixel. A képen bejelöltem körülbelül, hogy mekkora részen. LG-nek van 72 órás pixelgaranciája, de az már régen lejárt. Ilyenkor is garanciáztatható még ezzel? -
mezis
félisten
válasz dvd_R+ #21798 üzenetére
Minden elromolhat, DE nálad semmi probléma nem volt.
Kábel csere volt (talán), akkor most a monitor vezérlő, csatlakozó cseréjének kellene következni. Vagyis egy másik számítógéphez kellene csatlakoztatni.
Ha laptop, akkor a legtisztább úgy lenne a próba, ha a billentyűzet, egér egy másik asztalon lenne.[ Szerkesztve ]
mezis
-
dvd_R+
őstag
Szia!
tehát akkor szerinted se monitor hiba?
Mert szerintem nem az, hisz ha monitor hiba lenne akkor mondjuk a villanásoknál a kép elmenne fekete kép lenne esetleg csak led villágítás stb
Youtube-on néztem pár videót és mindenhol a windowssal, driverrel, esetleg hardware-laptoppal volt a gond
Vagy lehetséges monitor hiba?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
mezis
félisten
válasz dvd_R+ #21796 üzenetére
Üdv.!
Másik forrással kellene kipróbálni és tesztképekkel.
Akár a laptop mozgása is okozhatja a bevillanásokat (kontakt hiba, billentyűzetet, egeret nyomkodta).
mezis
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy ASUS PB258Q [link] , Tegnapi nap eladtam egy fórumtársnak aki érte jött közel 1 óráig tesztelte, majd elvitte, ma pedig írt hogy valami gond van a monitorral.
A jelenség a következő: a kijelzőn bevillanó képek vannak ugyan arról a kijelző képről amit a kijelzőn látsz csak picibe, nekem ez inkább tűnik valami videókártya / windowos problémának
(laptopra van rá dugva hdmi kábellel) hdmi kábel már elvileg volt cserélveItt a videó a hibáról: [Video1] [Video2]
Ez most monitor hiba, ha igen akkor mi okozza ? vagy köze sincs a monitorhoz?
(nálam nem jött elő ilyen hiba, a srácnál 15 percenként előjön)Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Samsung S19B150N monitort vettem a gyereknek. Tiszta klasszik szellemképes az egész!!
D-sub a monitor, DVI a VGA. Átalakítóval működik.
Nem tudom el tüntetni. up to date az egész.
Tudnátok megoldást mondani?
KöszönömSzerk: Kábel csere megoldotta!!
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz GGAllin #21791 üzenetére
[link]
Még nem jutott el a telesen használhatatlan állapotba.
Pl. egy áramkörbe elég lenne 470μF-os, 0,1ESR értékkel bíró elkó, akkor betesznek 1000μF-os, 0,05ESR paraméterűt. Ennek az elkónak a benne zajló vegyi folyamatok eredményeként az ESR értéke megnő 0,2-re. Ugyan még meg van 1000μF-os kapacitása, de a 100kHz környékén működő kapcsoló üzemű tápfeszültség "tüskéit" már nem képes eléggé "tompítani" ezáltal a kapcsolódó áramkörök bizonytalanul működnek.
"Szerencsés" esetben látható jelei vannak egy elkó elöregedésének.[ Szerkesztve ]
mezis
-
gizmoboy
csendes tag
Sziasztok! Van egy Dell U2719DC monitorom, és nemrég lecseréltem a számítógépet, amihez elsősorban használom. Az előző PC-re DisplayPorton keresztül csatlakoztattam, de az újnak csak HDMI és USB-C portja van. A gondom az, hogy az új PC-vel máshogy viselkedik a monitor, amikor elaltatom a Windows-t. Amikor az előző gépem pillanatok alatt elaludt, a monitor is egyből kikapcsolt, ahogy azt el is várnám tőle.
Az új gépnél viszont a monitor nem kapcsol ki egyből, hanem elsötétül a képernyő, majd megjelenik egy 4 percről visszaszámoló, lassan úszkáló ablak, tehát még 4 percig aktív marad a háttérvilágítás, és csak utána kapcsol ki a monitor, ami számomra nagyon idegesítő. Azt írja ki közben, hogy "No HDMI Cable | The display will go into Power Save Mode in 4 minutes".
Sajnos nem ismeretlen ez a viselkedés, mert már találkoztam vele egy másik számítógép és egy másik port használatakor: A monitorra néha rádugom a céges laptopomat egy USB-C/USB-C kábellel. Amikor elaltatom a laptopot, ugyanaz történik, amit már leírtam az új PC esetén (4 perces visszaszámlálás). Mivel nem dugom rá gyakran a laptopot, ezzel eddig együtt tudtam élni, de az otthoni PC-mnél már nem tolerálom ezt az utóműködést.
Az eltérés nem fakadhat a régi és az új gépen lévő Windows beállítása közötti különbségből, mert a régiből átraktam az SSD-t az újba, és a régi rendszert bootoltam be, vagyis (még) nem telepítettem újra a Windows-t. Igaz, a BIOS-ok beállítása még elérhet, de nem hinném, hogy ez okozná a visszaszámlálást.
Tudnátok segíteni abban, hogy újra egyszerre aludjon el a PC és a monitor? A HDMI szabvány lenne az oka, és csak a DP szabvány képes egyből elaltatni a monitort? Vagy csak nem elég korszerű a HDMI kábelem verziója? Mit javasoltok?
A segítséget köszönöm előre is!
-
GGAllin
tag
Valóban van már egy pár éves.
És ott fizikailag is látható hibát keressek vagy ezt be kell mérni valahogy ?
Továbbá azt nem értem hogy miért jön vissza majd tűnik el ismét ez a hiba?
Ha ott ténylegesen sérült vagy elhasználódott a kondenzátor - elko, elektromos kondenzátor ha jól értelmeztem - akkor nem jönne helyre egyáltalán vagy rosszul gondolom?bite it you scum !! ~GGA
-
GGAllin
tag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Siemens 3230T monitor.
A következő a probléma vele:
https://youtu.be/gqqtGdSjgQc
Először Linux Mint alatt jelentkezett a hiba ahogy lement alvóba és ébresztéskor így kezdett el viselkedni, pár restart meg áramtalanítás után helyreállt de most ismét és helyreállni sem akar.
A videón látszik szerintem de azért le is írom, ki be kapcsol kattogó hangot adva ami akkor is jelentkezik ha a jack kábel kívan húzva.
A videó végén kikapcsolom a gépet, így a hang megszűnik de a normális állapot helyett -ahol a LED narancs színre vált kikapcsolódás után illetve megjelenik egy no signal felirat- ki be kapcsol továbbra is, akkor is ezt csinálja ha csak a monitort kapcsolom be gép nélkül.Számomra ez teljesen új jelenség azért is próbáltam minél több információt megadni a hibával kapcsolatban.
Valakinek van ötlete ezzel kapcsolatban hogy mi lehet?Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
bite it you scum !! ~GGA
-
miczo
tag
válasz junior11 #21676 üzenetére
Két gyakori esetre tippelnék: (1) a táp és/vagy jelkábel csatlakozók kontaktja, (2) Kezdenek megfáradni a táppanelon a kondik.
Az első esetben ha szétszeded a monitort és a két fő panelon a csatlakozókat széthúzod és összedugod az megoldhatja.
Második eset: ha barátja vagy az elektronikának és van smd pákád meg lehet próbálni a fáradt elkókat cserélni. A felpúposodott kondikat kell keresni. Ugyanolyan vagy nagyobb értékű, legalább akkora fesztűrésű, jó minőségű low-esr tipus kell hozzá.
-
free8
csendes tag
kijelző kábeltől is lehet ilyen hiba?
Üdv
-
free8
csendes tag
de még van 3 kijelzőm ami jó és azokkal is ezt csinálja
Üdv
-
free8
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne adott egy régebbi laptop melynek fekete lett a képernyője ha lámpával megvilágítom látszanak a betűk.
Kicseréltem a képernyőt több darabbal is ugyanez a helyzet.Kijelzők jók.
Külső monitorral megy.
Mi lehet a hiba? még[ Szerkesztve ]
Üdv
-
RoliHero
tag
válasz ElektrikusDE #21777 üzenetére
Rendben köszönöm!
Kiprobálok egy másik átalakítót, ha nem megy akkor beszerzek egy dvi bemenetes monitort.
MSI B450 Tomahawk Max* Ryzen 7 5800X*RX6700XT Nitro+* Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz* Acer Nitro VG271UP
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz RoliHero #21774 üzenetére
Szia!
Szerintem ezzel lesz a gond:
d-sub dvi átalakító
Valószínűleg többet hazudik a kártyának mint amit a monitor tud.
Én a helyedben másik átalakítóval próbálnám meg, d-sub-os videó kártya vagy dvi bemenetes monitor lenne a biztos megoldás.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
RoliHero
tag
válasz fero02 #21771 üzenetére
Egy másik gépen win7 van ott működik, igaz ott nem kell átalakítani a kábelt, ott d-sub al megy.
Win7 rendszerben simán megy nagyobb felbontással és lehet választani frissítést is 60 és 75 Hz et.
A win10 ben csak ez a 64 Hz van.
MSI B450 Tomahawk Max* Ryzen 7 5800X*RX6700XT Nitro+* Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz* Acer Nitro VG271UP
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Igaz nem konkrét monitor, de TV, ugyan úgy megjelenítő.. Tehát: Adott egy 10m-es HDMI2.0-ás kábel, ami elvileg 4K@60hz-re képes. Viszont- TV-vel összekötve csak és kizárólag 1080P-ben képes 60hz-re, 4K-ban csak 30hz a max...
Összekötöttem a Monitorommal a PC-met, ott 1440P és 144hz-t is kiprésel magából. Tehát most nem tudom 10méteres kábel 4k-ban nem lenne képes átvinni a 60hz-t? TV portja HDCP 2.2-es és 2.0b-s támogatásu mind a 3...
Szerintetek? -
RoliHero
tag
válasz fero02 #21771 üzenetére
Levettem minimumra a felbontás, a frissítésen nem tudtam változtatni mert nem engedte. Utána kiléptem a csökentett módból. De sajnos továbbra is azt írja ki.
Másik monitort kellene beszereznem?MSI B450 Tomahawk Max* Ryzen 7 5800X*RX6700XT Nitro+* Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz* Acer Nitro VG271UP
-
kocsiska15
tag
Hali, nem tudom ide illike-e a kérdés, de megér egy lövést:
Szóval új gépem van új monitorral ( AOC Q3279VWFD8, 1440p 75Hz, FreeSync), új Win10, friss driverek stb. A monitort akartam tesztelni pár videó megnézésével, aztán a Chrome-ban a Youtube 1080p60 videó enyhén szólva is darabos volt, még a kurzor is meg-megállt... sőt teljes képernyőn volt, hogy kifagyott.
Mikor átállítottam a monitort 60Hz-re, akkor úgy tűnt működik. Tudjátok mi lehet ez? A 60fps video miatt lenne? De tényleg mindig át kéne állítanom 75-ről 60Hz-re, mikor egy ilyesmi videót néznék..? Biztosan van valami jobb megoldás/beállítás, kisegítenétek?
(Még nem igazán állítottam rajta semmit a fényerőn kívül, mert minden új)
Köszi!
ha nem jó helyre írtam akkor sorry, tudnátok tippet adni hova írjak? -
RoliHero
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy LG flatron L1918s monitor, illetve egy irodai gép ami dvi csatlakozós. A monitor d-sub csatlakozós. Vettem d-sub dvi átalakítót hozzá. Elkezd betölteni a rendszer, amit mutat is rendesen de mielőtt betöltene a win10 elmegy a kép és ennyi... Fogalmam sincs mi lehet a baj.
Ezt írja ki.Valaki tudna segíteni bi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Van egy ACER Predator XB1 típusú monitorom. Azt vettem észre a napokban,hogy bekapcsolás után van egy fehér pixelhiba fekete képernyőnél. Egy idő után viszont eltűnik.
Ez egy idő után állandóvá válik és nem tűnik majd el,mint most?
Vagy van remény,hogy megmarad ilyen "eltűnős" állapotban?06-3o/9759I39
-
ONTECH
csendes tag
Sziasztok!
Adódott a helyzet, hogy egy Full HD 32"-es monitor mellé beszereztem egy 43"-as 4K-s Tv-t is, a vga egy Gigabyte RX570, Amin egy HDMI és 3 Displayport van.A probléma ott kezdődik, hogy ha a monitort, és a Tv-t is bedugom ( a Tv-t HDMI átalakítón keresztül a displayportba), és kiterjesztem bármelyik kijelzőt a maximális felbontás 1080p, ha fordítva kötöm össze, a tv-t a HDMI-n keresztül és a monitort a DP csatlakozón keresztül úgyanúgy HDMI átalakítóval, akkor viszont a monitort, nem ismeri fel. Viszont ha a Tv-t egymagában bekötöm akkor betudom állítani a 4K felbontást.
Valaki nem tudja, hogy hogyan lehetne azt kivitilezni, hogy mindkét eszköz a saját felbontásán tudjon működni egymás mellett? ( nem duplikálva)Előre is köszi a választ!
-
Mikisys
őstag
válasz HellGreg #21763 üzenetére
A tanulság az, hogy semmiféle átalakító nem működik rendesen, hiába drága, meg szép, meg, stb.
Olyan kábelt kell használni, ami mindkét készüléken el van látva ugyanolyan csatlakozóval és annak a bekötése is jó, megfelel az elvárásunknak.
Az összes csatlakozó egyébként azért más, hogy sokan tudjanak a zavarosban pénzt keresni a különféle trükkös-átalakítókkal, adapterekkel.
De igazán egyik sem jó, csak az azonos-csatlakozós-kábeles összekötés az, ami zavarmentesen és elvárásunknak megfelelően működik.Üdv!
-
HellGreg
őstag
Sziasztok! Lehet hogy nem monitorhibáról van szó, de a következő a gond. Van egy Dell U2717D monitorom, amire az asztali gépem HDMI-vel csatlakozik. Szeretnék rákötni egy Thinkpad T480-at, így vettem egy HDMI-DP átalakítót (mert csak egy HDMI bemenet van a monitoron). Rákötöttem a laptopot de nem talál semmi jelet a DP bemeneten. Azt hittem hogy az átalakító nem működik, ezért vettem egy HDMI-DP kábelt. Azzal se megy, bármelyik DP-be dugom a monitort, nem találja a jelet. Arra kicsinek látom az esélyt, hogy mindkét DP bemenet hibás legyen, így inkább user errorra vagy valami beállításra tippelnék. Bárkinek ötlete esetleg? Ha direktbe kötöm HDMI-HDMI-vel a laptopot a monitorra, megy gond nélkül.
-
RockFonok
tag
Sziasztok!
LG L194WT LCD Monitorom miért vibrál halványan ha gépet felélesztem alvóból?
Most volt szervizben, és azt hittem sikerül ezt is megcsinálniuk.Ez meg miért csinálták megint?
Itt a hátulja 4 db csavar hiányzik https://fatllama.com/rentals/wembley/hire-lg-l194wt--lcd-mon.. miért nem rakták vissza, szerintetek?
Egy hifimmel is meg csinálták 3 db csavar hiányzik meg a kazetta részéből is ami az ajtónál van valami, de működik rendesen.Érdemes újra szervizbe vinni ha majd megint nem kapcsol be?
Ez már 2x-er javítva volt, régen 6000Ft most 8000Ft ugyan az a hiba miatt 5 éve. -
thunder1991
tag
-
mezis
félisten
válasz thunder1991 #21756 üzenetére
Üdv.!
A KÉK szín tűnik el. Hiba kereséshez használj tesztképeket. Leginkább a kéket.
mezis
-
thunder1991
tag
Sziasztok!
Adott egy BenQ G700-as...és olyat produkál hogy ha kedve tartja akkor bezőldűl a kép ha olyanja van megy rendesen,nem kapcsolgat ki semmi egyéb,csak bezőldelli a képet. Van mikor már indításnál olyan van mikor csak pár perc múlva,tegnap pl kb 2 órát ment rendesen mikor előjött a jelenség aztán megint játszadozott hol zőldelt hol nem.
Kábelek,és a vga 100% hogy jó.
Szétkaptam de semmit nem láttam ami esetleg baj lehet,feljött forrasztás vagy púpos kondik... -
ZooLLeR
tag
válasz Stauffenberg #21752 üzenetére
Estét!
Melegítsd át rendesen a betáp forrpontjait.
Nálam volt ilyen és megoldotta a problémát.
Egy próbát megér.Farhát eladó.
-
mezis
félisten
És ha nem a monitort mozgatod, hanem a tápcsatlakozóját ?
Vagy felcseréled a PC 230V-os kábelével ?
Találkoztam én is kitágult 230V-os csatlakozó dugóval és ahogy fero02 írta rá lehet venni egy szorongatással a jó kontaktusra.mezis
-
fero02
nagyúr
Kicsit próbáld meg a csatlakozó villákat összébb hajtani. Csak fogó kell hozzá. Ha ez sem segít, akkor ráérsz utána szakit keresni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Budapesten tud valaki ajánlani egy jó monitor szervizt? Nem baj ha valami régivágású szerelőmester veszi kezelésbe, aki még szokott forrasztani és nem csak alkatrészeket cserélget (azt én is tudok).
Van egy Dell U2311H monitorom, aminél a tápcsatlakozó környékén kontakt hiba van, ha mozgatom a monitort, akkor elektromos sercegéssel jelzi, hogy nem tetszik neki és ilyenkor ki-be kapcsolgat.
Hivatalos márkaszerviz elhajtott azzal, hogy monitort Magyarországon a Dell nem javít, hiba esetén garanciaidőn belül cserél, utána meg így jártál. Én így jártam, nem mai darab.
-
Troy22
újonc
Acer v193w monitor probléma. El megy a kép 2mp múlva, de miért?Az lenne a problémám, hogy kb. 2mp múlva elmegy a kép, de ha kikapcsolom a monitort és aztán vissza, akkor visszajön további 2 mp-re. Nem megy le alfába (nem kezd el a power gombnál kék helyett sárgát világítani) és nem is kapcsol ki a monitor, csak simán fekete lesz a kép. Próbáltam másik D-sub kábellel is, de ugyan olyan. Mi lehet a probléma?
-
Alien4
tag
Sziasztok!
Szinte biztosra veszem, hogy a W10 hibája, de hátha találkoztatok már vele
Megjelenítő: [link]
Vidkártya [link]
Jelenség: nem használt állapotban (napközben ha kisfiunk fel van) ki szoktuk kapcsolni a megjelenítőt. Képernyő kikapcsolása 10 perc, merevlemezek 20 perc.
Ha visszaülünk a géphez, akkor bekapcsoljuk a TV-t és a felbontás nem stimmel (túllóg a kereten) valamint a színkezelés is kicsit elszáll. (nincs most fotóm, bocsi)
Bárkinek bármi ötlet, hogy merre keressem a megoldást? Előre is köszi, bocs ha off! -
pixelshader
tag
válasz Ciccuka #21746 üzenetére
Helo, ha egy monitoron nvidia kontrol panelnél nagyobb frissítést állítok be, mint amennyit alapból enged, az káros? Vagy valójában nem is csinál semmit? Mert én nem látom a különbséget.
Olvastam valahol hogy csak az újabb hdmi kábelek bírnak 1080/60hz-nél nagyobb jelet leadni. -
Ciccuka
veterán
Nagyon rossz minőségű képeket raktok fel.
VA, ívelt monitort középen érdemes fényképezni (a "gyújtóponton")
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Ugy nez ki vettem egy P2419H monitort.
Online vettem a visszakuldesi lehetoseg miatt. Mivel tudnam "megtornasztatni" a pixeleket, hogy kijojjon az esetleges gyengeseguk?E30 (oo=[][]=oo)
-
JohnYBoVs
csendes tag
hello,
ilyet produkál a DELL P2417h monitorom görgetés közben. Rájöttem, hogy két dolod tudja telejsen eltüntetni ezt a lilás-kékes blurt: A Game üzemmód, és ha melegítem a színhőt vagy a monitoron, vagy a Windowsban.Mi lehet a baja?
-
The Goth
tag
válasz Dozbik #21733 üzenetére
TV-vel? A TV-n lévő HDMI port az szintén bemenet, arra hiába is kötnéd rá.
Akkor ez bizony egyértelműen hibás darab. A helyedben én még a mai napon jelezném ezt feléjük. Bár újracsomagoltnál nem tudom milyen garanciális feltételek voltak hozzá. De erről gondolom előtte tájékozódtál.[ Szerkesztve ]
"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
Dozbik
tag
válasz The Goth #21732 üzenetére
Köszönöm a választ! Sajnos a monitor menüje sem jelenik meg, eltűnik a check cable connection felirat után. Pedig az elején felvillan. Sajnos VGA csatlakozót sem találok rajta hátul, csak D-Subot, ahhoz meg hiába küldtek kábelt, nem tudom mire rákötni. Kezdek a visszaküldés felé hajlani, mert ezzel többszöri nekifutásra sem sikerült dülőre jutnom. Amúgy egy újracsomagolt termékről van szó, ami bár küllemre teljesen rendben van, de az adást az öreg Istennek sem akarja megjeleníteni. Még esetleg TV-vel megpróbálhatom összekötni.
-
The Goth
tag
válasz Dozbik #21731 üzenetére
Ha van akkor probálj ki másik HDMI kábelt.
Ezen a Philips monitoron is van vga, próbáld ki azon a bemeneten.
Ha van set-top-boxod, vagy egyéb HDMI kimenetes cuccod, próbáld arra rádugni a monitort.
Azt nem írtad, hogy a monitor menüjét meg tudod-e jeleníteni?
Ha még a monitor menüje sem jön be, vagy másik eszközre dugva sem működik, vagy vga bemeneten sem, akkor a monitor hibás. Küld vissza, vagy ha 14 napon belül vagy kérd vissza a pénzed és ha ragaszkodsz ehhez a típushoz, akkor vedd meg máshol.[ Szerkesztve ]
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Vettem az Emagon egy Philips 223v7qhab modellű monitort. Laptopra próbálom rácsatlakoztatni, de a monitor egyelőre csak villog. Amikor bedugom a tápkábelt, kiírja, hogy check cable connection, aztán eltűnik a kép és alul villog a működést jelző led. Hiába dugom be a laptop HDMI kimenetébe és a monitoréba is a HDMI kábelt, annyi történik most, hogy hallom a hangjelzést, hogy a Windows 10 felismeri a csatlakoztatott eszközt, de mindkét monitor elsötétül. Próbáltam az összes kivetítési beállítást, az extend beállítást szeretném használni, de egyiknél sem történik semmi. Két laptopon is próbáltam, az egyiken displayport átalakítóval, ugyanez történt azon is. Ha visszadugom a laptopra a VGA átalakítóval a régi VGA kimenetű monitort, hibátlanul működik, felismeri stb. Nem értem, mit csinálhatok rosszul, drivert próbáltam frissíteni, de ez egy céges gép, úgyhogy egyrészt nem is lehet, másrészt meg plug and play kéne hogy legyen a monitor. A drivert a másik gépen nem teljesen sikerült szerintem frissíteni, mert bár letöltöttem a honlapról a felkínált szoftvert, de nem sikerült elindítanom, nem volt exe file vagy valami hasonló. És még jutub videót sem találok róla relevánsat.
Előre is köszönöm, ha válaszol valaki!
[ Szerkesztve ]
-
wolf033
senior tag
Üdv!
Van egy Dell U2312HM monitorom. (remélem jól emlékszem a típusára.
Jelenleg nem használom mert lett egy másik monitorom viszont a gyereknek lehet elővenném ha normálisan működne.
A probléma az, hogy a monitor jobb oldalától elindul egy rózsaszínesedés ami hol előjött hol eltűnt néha zöldes volt.
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
ErMi0129
csendes tag
Kipróbáltam az integrált vga-al, ott is ugyan ez a hiba. így kizárva, hogy a vga a ludas.
Közben az kiderült, hogy ha bejön rossz felbontással a windows és mielőtt vissza állítanám full hd-re rendszeren belül, monitor ki kapcsol és vissza, akkor helyre áll magától
Szóval, akkor ez monitor hiba lenne? Vagy kábel, de létezik, hogy a hdmi meg a displayport kábelem mind rossz lenne? És, ha a windows frissítés miatt, nem igazán szereti a jelenlegi driver-t ami tudomásom szerint 2015-ös .
Előre is köszi.... -
ErMi0129
csendes tag
Sziasztok!
Van egy óriási problémám.
Az előző kártyám gyári hibás volt, vettem egy rtx 2060 supert.
Tiszteletére új win 10 stb...
és driver telepítése előtt és utána is a Windowsba 640*480 maradt a felbontás, amit nem is enged állítani.
Monitorom acer xf240H 144hz-es displayporton használva.
Ki találtam megnézem hdmi-vel lám egyből átugrott full hd-ra.
Meg vicceltem, kihúz a hdmi, be a displayport és maradt az is full hd. nagy öröm minden fasza.. ja nem: restart után újra 1024*768 fogad és állandóan át kell állítsam, ha engedi, mert nem mindig, és akkor játszadozni kell a ki be húzgálással.
Valaki remélem tud segíteni, vagy megint szar a kártyát fogtam ki? Borzalmasan idegesítő
Előre is köszönöm.... -
F34R
nagyúr
Hali
Van egy Asus LCD monitorom immaron 9 eves... elkezd vibralni, leginkabb sotet hatteren lehet eszrevenni. Probaltam alacsonyabb felbontas, nagyobb frissitesi frekvenciat nem jott helyre..
Csereltem masik tapkabelt, bemeneti kabelt akkor is fentmaradt a hiba. volt ujrakonfiguralas a monitor beallitasai kozott is.. Kezd kuka lenni? -
The Goth
tag
Nos amennyiben a vga egyértelműen kizárható, akkor így jártál, sajnos. Azt írtad, hogy pár perc után normálisan használható, szóval akkor még van időd újra gyűjteni. Amit azért mindél előbb elkezdenék a helyedben.
-
The Goth
tag
Ez inkább vga hibának tűnik. Mivel azt írod, hogy 5 perc után elmúlik, három lépésben teszteld le.
1.) Kapcsold ki a freesyncet. Ha ekkor is jelentkezik, akkor:
2.) Próbáld ki HDMI-n. Ha ekkor is csinálja:
3.) Próbáld alaplapi kimeneten, kiiktatva a kártyát.
Ha még ezek után is jelentkezik, na akkor a monitor fog megdögleni."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
kidy
csendes tag
Sziasztok!
2 éves Samsung monitorról lenne szó.
Ezt produkálja mostanában, eddig semmi baja nem volt:Az a legfurcsább hogy miután beindítom, 5 percig maximum ha csinálja, utána minden rendben. Dp-on használom freesync miatt egy rx 580-al.
Kérlek mondjátok hogy nem most fog bedögleni[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
Valakinek nem kell dell 23,8"-os panel? egy csík van benne, eleinte zöld majd elmúlik, viszont ingyen adnám. Ha valakinek van betört 24-es DELL-ja, azt megcsinálni jó ideiglenesen, vagy csak tesztre.
Még mindig másodrangú állampolgár
-
mezis
félisten
-
spyamsterdam
csendes tag
Megoldódott
-
spyamsterdam
csendes tag
Ott van mindenhol még a biosba is .
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
Általában "szerelhetőek", a vezeték irányában kihúzhatóak de meg kell szüntetni az akadályt. Kis kigörbített-bekattanó nyelvecske szokta bent tartani. Ezt vagy oldalról kell vissza nyomni, vagy a kihúzás irányából pl. egy tűt benyomni a műanyag és a karmocska közzé.
mezis
-
Ciccuka
veterán
válasz junior11 #21705 üzenetére
Samsung S27F358 lesz az
Van rajta DP port eszerint a gyártói honlap szerint, de szerintem elég drága rajta az a plusz port az árkülönbséget nézve.Viewsonic és az LG 27MP59G - ezeket érdemes még kuponozni
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz junior11 #21705 üzenetére
Sajnos nem emlékszem a típusára. Néhány hónapja láttam, hogy megjelent, talán valami cikkben.
Ez tűnik még most hirtelen jónak (kb. 10-est le lehet kuponozni az árából, pl.)
S24E650PL
Itt vannak még DP-s monitorok.Bár ez nem igazán a legjobb játékra, de munkára viszont igen. Elvileg nem tud FreeSync-et se.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz junior11 #21703 üzenetére
Igen minden rendben van szerencsére. Az zavar benne, hogy nincs rajta DisplayPort csatlakozó (így nem megy az "Nvidia féle FreeSync"), de van már újabb változata, amin van csak az épp drága, így nem annyira jó vétel.
Igaz az F350 ára (valamikor 30 alatt is volt) is emelkedett egy kicsit talán, ahelyett, hogy olcsóbb lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Ezekből a csatlakozókból az érintkezőket vajon ki lehet piszkálni/vissza lehet dugni speciális szerszám nélkül is? Mert akkor vennék egy ilyet: [ebay] / [azsiacenter]
Majd az új kábel vezetékeit a régi mintájára átvariál(tat)nám, a vezetékeket a régiből egyenként kihúzva és felcímkézve (és közben fohászkodva, hogy a szerelősrác a terv hallatán nem kerget ki a műhelyből ). Így elsőre úgy tűnik, hogy a csatlakozók kompatibilisek, még ha az újon nincs is olyan rögzítőpöcök, mint a régin. Mondjuk még így sok banánhéjon el lehet csúszni...
Pl. mivel nem a kondik kicserélése utáni összerakásnál vette észre, hogy valami nem stimmel, hanem próbabekapcs után, jól sejtem, hogy az egymással érintkező csupasz LVDS vezetékek potenciálisan akár a vezérlésben is hazavághattak valamit?▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐