Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Üdv.!
Próbáltad másik kábellel, VGA-val ?
Másik fajta tesztképekkel, (alapszínekkel) milyen ? -
gbela
senior tag
Sziasztok,
3 hónapos ACER XF27HUA (IPS) monitort vettem most meg. Tesztelgetés közben a következő, képen is látható hibát találtam. Deadpixelbuddy-n nézegettem, és sárga háttérnél jobboldalt egy függőleges zöld vonal látszik. Csak sárgánál van, ahogy sárgára váltok erősebb, aztán picit halványul, de megmarad. Viszont semmilyen más színnél nem, játékban, windowsban nem sikerült máshol tettenérnem. Ha átváltok egy fehér hátterű böngészőablakra, majd vissza a sárgára akkor el is tűnik.
Kérdésem az, hogy ez vhaj gariztatható e. De talán még fontosabb kérdés, hogy lehet a rosszabb. Mert nem zavar egyáltalán, mivel csak fenti körülmények között sikerült előhozni. De ha ez valami olyan hiba ami rosszabbodhat akkor inkább végigmegyek a gariprocedúrán.Ha valaki tud segíteni előre is köszi.
-
CyraX
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régebbi 3D monitorom (Samsung s23a700d), amit játszani vettem még anno, de mostanában csak dolgozok vele második monitorként.
A problémám az, hogy "foltosodik" a kijelző, csatoltam egy képet demostrációs célból. (a kép bal és jobb oldalán, alul látható, olyan, mintha a háttérvilágítás kikapcsolna. a többi helyen kb jó a világítás, max a fotó rossz)Ami fura: ha a kijelzőn frissítést vagy felbontást állítok, néha átkattan és normálisan jelenik meg a kép (nincs foltosodás), ilyenkor a tápegységből egy halk, magas frekvenciás zúgás hallható (rendeltem hozzá másik tápot, ugyanazt csinálja). Idővel (néhány mp-től akár néhány óráig terjedő időszak) aztán újra előjön a foltosodás, ilyenkor addig váltom a frissítést, amíg jó nem lesz újra.
Kuka vagy van valami opcióm?
Köszi
-
Kaslerka
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék Tőletek a következő hibajelenség megválaszolására.
Van egy LG Flatron E2251-es monitor a családban és bekapcsoláskor Ki/Be kapcsol a monitor kb 2-3 percig...
Képet (Windowsét) közben nem ad, csak megjelenik 1mp-re az LG logo, majd eltünik, ismét megjelenik, majd ismét eltűnik... Aztán 2-3 perc után mutatja rendesen a képet és mindenki boldog. Táp/kondi? A válaszokat előre is köszönöm. -
fero02
nagyúr
válasz
Bluerainbow #20992 üzenetére
Tudod mi a különbség a képernyőkép és egy hibáról készült fénykép között? Maga a hiba!
Ha a munkád miatt fontos a kép, akkor vegyél új monitort. Elviekben javítható, de nem 100%. Illetve a tartóssága is kérdéses.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Sziasztok !
4 év után meghibásodott az LG LG 34UM65 ultrawide képernyőm. Tegnap böngészés közben megjelent egy függőleges világoskék csik a képernyőn. Nem mondom,hogy nem lehet elviselni , de sokat használok Lightroom-ot , Photoshopot és azért ott zavaró. Természetesen megpróbáltam több jelforrással külömböző bemeneteken , mindefele ugyanigy viselkedik. A kérdésem az , érdemes-e szerelőhöz vinni , van-e esély a javitására , vagy vegyek új képernyőt ? Köszönöm a válaszokat.
-
TeeJay
félisten
van egy Acer Nitro VG220 monitorom
miért nem kapcsol ki x idő után ha be van állítva windows alatt?
csak fekete képet vetít de a monitor megy látom a háttérfényt
más monitor rendesen lekapcsol ilyen esetbenilletve menüjében a system részen mit jelent a HDMI black level és a quick start mode?
-
-Zerg-
tag
Sziasztok!
Valami gond van a monitorommal, és amig megoldódik, kaptam kölcsön egy Fujitsu Siemens Scaleoview x17-3-as monitort. Működik is de csak a Windows bootolásakor mutat képet, és utána is jó.
Semmi POST kép nem lászik. A BIOS-ban eredetileg nincs kikapcsolva a POST mutatása. A BIOS-ba valószínűleg belép, mert ha nyomogatom a DEL gombot, megáll a bootolás. De a képen nincs semmi. A fekete képernyő se látszik, ami a hibás leállítás után szokott bejönni (Csökkentett mód, normál indítás, ilyenek.)
A felbontása natív-ban van 1280x1024 4:3-as képernyő 75 Hz, de ez csak Win ben érvényes.
A power LED csak akkor vált zöldre, ha megjelenik a win képernyő.. Egyébként sárga és "no signal"
Mitől lehet ez? Az OSD-ben kell valamit álítgatni? -
geotigris9
tag
Sziasztok!
Adott egy SAMSUNG Sync Master BX 2450 monitor és adott hozzá MagicTune program ami nem működik feltelepítés után rákattintok és semmi. Próbáltam több verzióját sikertelenül. Sajnos utána nézve a kompatibilitási listában a VGA kártyám (ASUS Radeon HD 6950) az nem szerepel. Op. rendszer Windows7 Ultimate 64bit.
Ha valaki használja a MAGIC TUNE programot és hasonló problémába ütközött valahogy sikerült mégis működésre bírni.
-
ako127
csendes tag
Szia, azt hiszem nekem is hasonló problémám van, de Dell U2419H-val. Nálam a panel jobb felén a háttérvilágítás erőssége kezd el időnként vibrálni. Fehér háttér előtt a legszembetűnőbb, és nem csak a monitor széle, hanem a panel teljes jobb oldala vibrál (viszonylag alacsony frekvenciával). A bal oldal viszont szép egyenletes háttérvilágítású.
Sikerült valami megoldást találnod a problémára?
-
Thermy
tag
Sziasztok! Van egy LG24GM79G monitorom és sikeresen egy nagy ütést kapott és betörta panel, szerintetek ezt tudja valaki cserélni, vagy javítani? Esetleg megéri vele foglalkozni, vagy kuka? Ha igen akkor ajánlani tudtok valakit?
https://kepkuldes.com/image/na97e -
5150
aktív tag
válasz
Mikisys #20983 üzenetére
Nem kell "bocsánatot kérni" ne viccelj már...Amiket irtál a dugó forgatásról nekem eleve teljesen új volt. Ahogyan (val'szeg fura, de) pl. azt sem vágom van e értelmezhető különbség (azon kivül, hogy modernebb/újabb megoldások) ha d-sub helyett, dvi, displayport, vagy hdmi kábellel kötöm gépre. Ezekből mondjuk "csak" az első 3 található a monitoron. Én eleve azt feltételeztem, hogy a gyártó hivatalos oldaláról letöltött legfrissebb vezérlő installere természetes, hogy feltelepiti magát a vezérlőt (alapból is, de hogy admin rightsal sem, ezt nem gondoltam volna) Utána újrainditottam (bár azt sem kérte, de ki tudja a mai világban) és mint aki jól végezte dolgát, hátradőltem és: tökugyanaz a vizszintes zaj szerűség. Hát a kutya nem gondolta volna, hogy egy HP elite monitorhoz a HP olyan installert ir, ami fel sem pakolja a nevében (is) szereplő hivatalos drivert és kézzel kell buherálni, hogy rendeltetés szerűen üzemeljen a továbbiakban... Hál'istennek most már tökéletes
Mindenesetre a javaslatokat, észrevételeket köszönöm
-
Mikisys
őstag
Bocsánatot kérek, azt gondoltam a videót Te csináltad, de nem.
Nem baj, azért amit ott látni, meg amit Én is leírtam, azt tessék szépen végigpróbálni, ha egyáltalán nem javul a helyzet, akkor más a gond. Másik VGA kábel, másfajta kábel HDMI, DVI, csere-bere, hátha.
Ha a monitor hibás, akkor az mindig villog, bármilyen beállításban, felbontásban, de lehet konfliktus a monitor és a videokártya, meg a szoftvereik között is.Üdv!
-
5150
aktív tag
válasz
Mikisys #20981 üzenetére
"Megoldottad a videó szerint, nem?" Nem. Ha olyan egyszerű lett volna, mint amit a videóban mutogattak, miért linkeltem volna utána ide? Nekem nem oldotta meg és ahogy a videó alatti hozzászólásokat látom, az emberek cirka felének sem.
Viszont végül rájöttem, hogy drágalátos HP iszonyúan jól megirt installere, még admin jogokkal, unblockolva sem telepitette föl magát a drivert, csak az ICM profilt, mert "nevet" tüntetett fel a desktop beállitásoknál. Pedig friss az oprendszer, szinte még szűz, összes update telepitve. Manuálisan eszközkezelőből feltelepitettem, azóta tökéletes.
(#20980) Spec Kipróbáltam 2 másik monitorral, egyikkel sem csinálta.
-
Mikisys
őstag
Megoldottad a videó szerint, nem?
Másik konnektorba dugva nem jelentkezik az a vibrálás, tehát az elosztó lehet hibás, vagy a több készülék össze-vissza dugott állapota okozhatja a zavart.
Meg kell próbálni a monitort elosztóval a másik konnektorban, de valamelyik másik készülék dugóját fordítva kell bedugni a konnektorba, vagy éppen a monitort, kell fordítva bedugni.
Ez a dugóforgatás esetleg megoldja a vibrálás jelenségét, de okozhatja más készülék belső hibája is.
Tessék próbálkozni addig, míg a jelenség meg nem szűnik, vagy ha a monitorra határolódik a hiba, akkor azt javíttatni kell.Üdv!
-
5150
aktív tag
Talán ezzel a videóval könnyebb szemléltetni. Ha valaki tud rá megoldást, help please!
-
5150
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy monitort (hp elitedisplay e190i) és akármit csinálok "vibrál". Nem tudom hogy irjam le a jelenséget, hasonló ahhoz, mint régen, mikor a CRT-hez túl közel volt egy-egy hangszóró (gondolom a mágnes főleg) Sejtelmes halovány "hullámzásokként" tudnám leirni vizszintes irányban az egész képernyőn. Főleg a világos "felületeken" feltűnő, de ha 20-30centiről nézem akkor az egészen sötét felületeken is látszik. Próbáltam resetelni, állitgatni, de csak megmaradt. Ha nem veszem a kontrasztot maximumra akkor szinte elviselhetetlenül zavaró. Van ötletetek mi okozhatja? És hogy lehet e orvosolni valahogyan?
-
j3throo24
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ACER PREDATOR XB271HKBMIPRZ típusú G-Sync monitor. Az első egy hónapban minden hiba nélkül működött, aztán elkezdte folyamatosan ugyanazt a hibát produkálni. Random idő után a kép egyszerűen elfeketedik, semmilyen hibaüzenetet nem ír. A visszajelző led kéken világít, mintha be lenne kapcsolva, és látszik, hogy megy a backlight (valamivel világosabb a panel mint kikapcsolt állapotban), de a menü gombokra nem reagál.
Több monitoros setup, a gép simán megy tovább, úgy érzékeli hogy ott is aktív a kijelző. Ki-be kapcsolásnál van hardver csatlakoztatása/eltávolítása windows hang.
Csak úgy hajlandó megjavulni, ha kihúzom a tápot, 30 secig lenyomva tartom a power gombot, majd visszakapcsolom.
Eddig a G-Sync chipre gyanakodtam, de most kikapcsolt g-sync mellett is elszállt.
Találkozott már bárki hasonlóval?
-
G@ben
addikt
Van egy jó régi Samsung Syncmaster 932BF monitorom, ami elkezdett ciceregni. Csak akkor, amikor be is van kapcsolva, tehát akár a gép, akár a monitor ki van kapcsolva, akkor nem. Annyit hallok, hogy valahol fent, középtájon csinálja, illetve egy olyan szagot ad ki ott, mintha egy kicsit megégett volna valami.
A kérdés, hogy szabad-e így használni, illetve ha igen, várható-e, hogy viszonylag gyorsan tönkremegy? -
Piistii
tag
én csak a szürke résznél látom sehol máshol nekem is van még 4 év gari rajta..ha teljesen kikapcsolom a monitort lehűl és úgy kapcsolom vissza akkor 3 óráig semmi baja de utána megjelenik és végig ott marad
engem sem nagyon zavar őszintén -
válasz
Piistii #20973 üzenetére
Az oka mind a mai napig rejtély, itt a fórumon se volt ötlete senkinek. Viszont, mint írtam is csak az asztalnál észrevehető, se netezés közben, se a játékoknál nem látszik, engem különösebben nem zavar, így igazából nem foglalkozom vele.
Egyébként is, még majdnem 4 év gari van rajta, szóval nem föltétlen kell kapkodnom emiatt. -
Piistii
tag
jó 3 óra múlva megint előjött
-
Piistii
tag
tegnap este áramtalanítottam a monitort majd reggel bekapcsoltam és jó lett egyébként minden más színnél ok volt
-
mezis
félisten
válasz
Piistii #20968 üzenetére
üdv.!Az alapszínekkel milyen ?
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy hiba-e, de szeretnék tanácsot kérni.
Vettem egy AOC Q3279VWFD8 típusú monitort, aminek az Imagine setup menüpontja inaktív, és ha rávezetném a menüvezérlőt, akkor tovább ugrik a következő menüpontra. GTX1050Ti kártyával van összekötve DP-n keresztül. Előfordulhat, hogy azért inaktív az a menüpont, mert talán abban van a freesync beállítás is, amit elvileg csak megadott AMD kártyákkal támogat? Az Nvidia is elvileg beszáll/t a freesync technológiába, és a legfrissebb, tegnapelőtti driver van leszedve hozzá.Valami ötlet?
-
gyulank
addikt
Az monitorhiba, ha D-SUB-os videókártyára dugva 100% élességen is majdnem jók a betűk, és a Windowsos kalibráló gammás képénél ez semmit sem változtat, viszont HDMI-s kártyára dugva 0% élességen olvashatók a betűk, ettől felfelé pedig a betűk közt a háttértől világosabb foltok jelennek meg, ami főleg itt a sötétebb háttéren látható, plusz a gammás kép teljesen megváltozik, ahogy az élességet állítom? És mindkét HDMI csatlakozón ez van, és minden kábellel. Csak egy HDMI-s videókártyám van, így nem tudom összehasonlítani más HDMI-s kártyával. A kijelző FX2490HD.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy freesync képes monitort. (Acer Nitro VG240Y 75Hz).
A kérdésem az, hogy miképp érem el a legkisebb input lagot? Freesync a monitor menüben és a vga driverben bekapcsolva. Játékokban vsync kikapcsolva.
Chill és egyéb fps limit a driverben nincs bekapcsolva.Jó ez így a legkisebb input laghoz, vagy más beállítás kellene?
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
Uj Dell U2417H hasznalat kozben enyhen vibral es csak igazan par szinnel feltuno (pl a PH hatternel) de erzem hogy farad a szemem hasznalat kozben...
A dell displayport kabelet hasznalom(hdmivel is csinalja), laptoprol megy, uj driverek vannak (uj windowsal), mi lehet a problema..? -
Nálam azért elég egyértelmű volt az a két sárgás bevilágítás, amit egyébként az egyik oázisos kolléga látott a bejegyzésem alapján, a monitoros topikban, és rám írt privátban, hogy vigyem vissza a monitort mert cserélik, de csak a két sárgás bevilágítás miatt.
Szóval az általad leírtak alapján, nem biztos, hogy garanciális okként kezelnék. Az meg. hogy hosszabb távon mi várható, passzolom nem vagyok a téma szakértője. -
Spec
őstag
válasz
pendre54 #20959 üzenetére
Nekünk sárgás bevilágítás nincs rajta. Nem adja vissza a kép jól, mert a mobillal készített képet a sötét miatt erősen fel is erősíti a kamera, szóval nem ennyire erős a valóságban a dolog. Akkor ez ezek szerint normál kategóriának mondható? Várható, hogy ez rosszabbodik később, vagy javul esetleg?
-
Csak viszonyításképpen, az Oázisnál vettem anno egy 24 colos Eizo monitort, és hazavitel után tapasztaltam ezt: [link]
A monitort szó nélkül cserélték, de a csak a monitor bal felső szélén látható, két sárgásabb bevilágítás miatt, a többi úgymond normál kategóriába tartozott. -
válasz
MájMekk #20956 üzenetére
Nálam is valami hasonló jelenség van, csak pont fordítva, azaz a bekapcsolás után látszik egy keretszerűség, ami azután 8-10 perc üzemelés után "felszívódik". Itt írtam róla részletesen, fotókkal, de mind ez ideig az okára vonatkozólag nem derült ki semmi. [link]
Egyébként ez a jelenség csak az asztalnál észrevehető, netezésnél, játékoknál, vagy pl. az Eizo tesztnél nem is vehető észre. -
Spec
őstag
Notebook-os topikban már kérdeztem, de itt is felteszem a kérdésem, több szem többet lát alapon
Frissen vásárolt Acer Predator Helios 300 kijelzője a képen látható backlight bleed és/vagy ips glow jelenséget produkálja.
A kérdésem, hogy ez mennyire normális, elfogadható kategória? Nem nagyon durva a dolog, de picit azért zavaró, főleg sötét témák megjelenítésekor. Ahogy megfogom a kijelzőt és kicsit megmozgatom, enyhén meghajlítom változik is. Van hogy jobban látszik, van hogy kevésbé erősen.
Emiatt cserélnék, ha visszavinném 3 napon belül? Mert amúgy más tekintetben tökéletes a vas. Előre is köszi a válaszokat.
-
TeeJay
félisten
sziasztok
agybajt kapok
vettem ma egy Acer Nitro VG220 21,5" IPS gamer monitort
van rajta kettő darab HDMI meg egy VGA plusz egy audio in és egy headphone csatlakozó
PC-ben Intel HD4600 van meg Realtek HD audió ami ugye tud egyszerre két kimenetre is azonos hangot adni
monitort rákötöttem gépre erre HDMI-n akar csak hangot adni digitálisan
hiába van a jack dugóval bekötve nem akar a hangkimenetről hangot adni csak HDMI-n
menüben nincs állításra lehetőségmi a fenét csináljak ilyenkor?
-
RockHaRD
addikt
Igaz nem monitor, hanem tablet, de elvileg ez egy IPS kijelző.
[link]
Tegnap vettem, azt mondták, hogy nem látnak hibát, szerintem pedig így használhatatlan. Nincs betekintési szöge a tabletnek, minden irányból katasztrófa. Tudja esetleg valaki ennek a hibának az okát, hogy ne rázzanak megint le? -
Khaosz55
addikt
A 6-8 éves benq monitorom kb 10 perc után kikapcsol. 15 után ismét be lehet kapcsolni. Érdemes szerelőnwk megmutatni vagy kukázzam?
-
betyarr
veterán
üdv!
tegnapig flottul működött a monitorom,de most hogy kapcsoltam volna be,semmi.nem világít a kapcsolóján a led sem,illetve képet se ad.próbáltam másik tápkábellel is,meg másik dugaljban is,de nincs életjel
dell p2414hb
-
whatnot
őstag
Még decemberben vettem egy Acer XB271HU-t. Minden rendben a monitorral, csak nagy ritkán fekete képernyőt dob olyan fél-egy másodpercre, aztán megint rendben működik.
Nem rettenetes, de azért jó lenne tudni, mi ez. Tapasztalt már valaki hasonlót? Mitől lehet? -
128bit
tag
Sziasztok
Van egy 144hz FHD monitorom amiben megrepedt a kijelző 😓Az a kérdés, h milyen LCD kijelzőt lehet bele rakni ?
Veszek egy ugyan ilyen felbontású és méretűt és jó lesz?/Igazából nem tudom ,h a 144hz az elektronikán múlik csak ,vagy a kijelzőnek is annak kell lennie./
Világosítsatok fel légyszíves -
kispapi
újonc
Sziasztok!
Van egy vga-s asus ve228 monitorom, és vettem nemrégiben egy sapphire nitro+ rx 580-at és vele eggyütt egy olcsó hdmi-vga átalakitót.Néha az asztalon kb 80 fokos szögben álló csikozódás elkezd megjelenni és jobbról balra mennek a csikok majd lelassulnak és megállnak és eltünnek.Ha játékban vagyok akkor pedig fentről lefele gyorsan mozgó villódzódás jelenik meg állandóan.Ha a monitort az átalakitóval használom az alaplapba dugva akkor nincs ilyen probléma.
Viszont kipróbáltam tv-vel hmdi-n keresztül használni a kártyát és ott nincs ilyen probléma.
Utána kipróbáltam a tv-t és a monitort egyszerre bekötve és a tv-n futtatni a játékot(pl gta v) és amikor ott beléptem a pause menu-be csak akkor kezdett el villódzani a monitoron a kép a tv-n pedig nem.
Szerintetek mi lehet a gond? -
mezis
félisten
válasz
M-a-X-i #20940 üzenetére
Lehetne tesztképekkel és olyankor, amikor a hiba jelentkezik ?.
-
M-a-X-i
tag
válasz
M-a-X-i #20937 üzenetére
Ma reggelre, megint eltűnt a jelenség, pedig tegnap úgy kapcsoltam ki már állandó volt a hiba.
Kicsit hosszabb ideig ment tegnap a monitor lehet valami felmelegszik? Bár nagy meleg azért nem volt a szobában.
Nyáron többet kap az biztos.Így nem sikerült lefényképezni a jelenséget.
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni LG23EA63V-P monitorom van. 5 éves múlt már - éreztem cserélni kellene
Probléma a képpel a következő balról jobbra (2/3 a képnek "pixelesebb" 1/4 meg rózsaszínes árnyalatú ott).
Nem tudom érthető-e aki látott már ilyen hibát az tudja miről beszélek.
Bal szélén tökéletes a kép, ahogy megyek képernyő közepe felé pixelek kontúrja látszódni kezd (fura).Néha már csinálta ezt a problémát, de most már állandósulni látszik. Akkor nem tudtam beazonosítani egyértelműen monitor hiba-e, mert ahogy átváltottam HDMI -ről másik gépre D-SUB elmúlt a hibajelenség.
De olyan is volt már újraindítottam gépet akkor is eltűnt.Egyik fórumon találtam hasonló hibát, nem találom a linket ő próbálta lefényképezni majd én is megpróbálom.
Minden kimeneten, minden féle kébelel csinálja, HDMI / DVI-D / D-SUBBent a cégnél pont ugyan ez a model hasonló hibát produkált azt hittem megütötték stb azért ilyen.
Láttam, hogy lehet ilyen panelt hozzá kapni:
free shipping original 100% test for LG 23EA63V-P 22EA63V-P 24EA63V-P 27EA63V-P drive boardAki látott már ilyen hibát érdemes még esetleg ezt a fent említett elektronikát megvenni hozzá, vagy ez egyértelműen IPS panel hiba lesz és kár erőlködni. Sajnos vidéki vagyok itt nem sok esély van rá értelemes szerelőt találjak még valamennyit szánnék rá. De nyilván 10-15 felett már elengedem nyilván.
Köszönök szépen minden választ segítséget!
-
mezis
félisten
válasz
Tikekesi74 #20934 üzenetére
Attól, hogy nem puffad, lehet rossz. (ESR megnőtt, kapacitását elfelejtette.)
-
mezis
félisten
válasz
Tikekesi74 #20932 üzenetére
Üdv.! A tápegység elkóit kellene ellenőrizni.
-
Tikekesi74
újonc
(L:/dl/upc/2019-01/04/770971_n944va5ogy7kzttz_sziv1.jpg)(L:/dl/upc/2019-01/04/770971_t3fw5qaq7hpcotzz_windows_laptop_gericom.jpg)[kép](/L)(/L)Sziasztok! Van egy Gericom GM2200-ás monitorom aminek a képé(L:/dl/upc/2019-01/04/770971_ytu9d5wtmkao3vfe_sziv2_kozeli.jpg)(L:/dl/upc/2019-01/04/770971_zpawxhxegktcylch_gericom_folt_kozelrol1.jpg)[kép](/L)(/L)vel van némi probléma, egy kis felhősödés szemcsésedés, nem odaillő színek stb. Először azt hittem kábelhiba, de mivel vga és dvi is van rajta mindkettővel ugyanaz az eredmény, sőt vga-val laptopra dugva sem változik semmi. Mi lehet a baj, gamma vagy szín, esetleg más? Eizo monitortesztelővel próbáltam, kiokoskodni valamit, de sokkal okosabb nem lettem. Mellékelek pár fotót a könnyebbség kedvéért, mert így egyszerűbb a diagnosztizálás. Érdemes javítani, vagy kuka? Előre is köszi!
-
Janoska12
újonc
Üdv!
Egy Medion Erazer x58426 monitorról lenne szó.
Az a problémám, hogy ps4 proval használom/használnám, eddig tökéletesen működött. Állítgattam a monitor beállítását, és a freesyncet bekapcsoltam. Elsötétült a kép és így is maradt. Rákötöttem a laptopra, ott nem ismerte fel a monitort, 640x480-ban indult, nem is tudtam átállítani. A felbontást a laptopon nagy nehezen megtudtam oldani, de amint rákötöm a ps-re "NO SIGNAL". A ps más eszközökkel tökéletesen működik.
Valaki valami megoldást ha tudna, azt nagyon megköszönném!
-
Newyorker
addikt
Segítsetek! (lehet nem tipikus monitor hiba dolog)
Van egy Dell U2717D monitorom. Szeretnék hozzá egy Dell soundbart, de ehhez a típushoz jelenleg nincs kompatibilis! De! Létezik egy Dell pro stereo soundbar A515M, mely nem a monitor kávájába csatlakozik, hanem a monitor állványához, de az én monitorom állványának szára vastagabb, viszont az U2715H állványa vékonyabb és ahhoz jó. Szumma szumma az U2715H állványa jó az én U2717D monitoromba?
-
enamessias
aktív tag
Üdv!
Nekem csak egy kérdésem lenne! Egy 100Hz-es (3440x1440) monitort álltalában hány ms-os panellel szerelik? Illetve meg fordítva a kérdést, egy 100Hz-el (vagy 144Hz-el) hirdetett monitor képfrissítését csak az owerdrive funkcióval lehet elérni???
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kissé összetett problémám.
A monitor ugy érzékeli, hogy nem müködik a vinyó. Egyik oka, hogy nem müködik a vinyó. Hiába állitom be a win10et, hogy nincs energia takarékosság, maga a monitor folyton ki akar kapcsolni. Küld egy üzit, és ha nem nyomom meg kétszer a bekapcsolót, kikapcsol a monitor. Ha ssd oprendszerrel használom a netet akkor van a probléma, az ssdtől azt érzi, hogy nem megy a gép.
Mi lehet a hiba?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
gabro0
őstag
Találkozott valaki olyannal, hogy DP-vel fűzött monitorok közül az elsőt kikapcsolva (tehát amibe megy a gépből a jel) kifagy a gép, felpörögnek a ventik és pár mp után újraindul?
Windowson történt mindez, valami ordenáré bug lehet. -
Csabi04
tag
Sziasztok Van egy LG 25UM58-P monitorom. Most frissítette a Windows magát és a legnagyobb észlelt felbontás 1920X1080. Mit tegyek hogy be tudjam állítani a régi legnagyobb felbontást?
-
mezis
félisten
válasz
stalker1019 #20920 üzenetére
Üdv.!
-
stalker1019
csendes tag
Sziasztok!
Van egy GTX 1060-am, amit két ugyanolyan Dell monitorral használok, az egyiket HDMI a másikat DP kábellel.
Az egyik monitoron (kábeltől függetlenül) furán jelennek meg az "átmenetes" dolgok.
Példaként: gmail bal oldali menüsávon, amikor húzogatom az egeret, így jelenik meg:
A probléma a lilás szín és a zajosság.
Driverek frissek, csak egyik monitoron jelentkezik, böngésző független, mert más program is csinálja, pl Total Commander.
Valakinek ötlet?
-
BalaG
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis helpet kernek, probalkoztam mas forumba de nem jutotam elorebb.
Adott a gep:
Asus b150m plus alaplap
I7 7770 cpu
16GB Kingston ram
FSP hyper m 600 tap
SP Rx580 vga
ASUS vg278 monitor
(Delock DP 1.2v kabelel van osszedugva)
WIN 10 PROA problemam a kovetkezo: neha fogja magat a kep es elmegy. 2-3-mp mulva meg ujra bejon.
Es ezt jatsza random egy heten tobbszor is akar. 5-6-percig ezt csinalja a gep.
Szinte vadi uj a pc es eredeti win10-van fent. regi xfx rx460-al nem csinalta. Monjduk akkor mas kabel volt. Parhonapos shappire rx580al meg csinalja. Csak windowsba produkalja 144hz-en ezt jatekok kozbe nem mert ott 60Hz korul jatszom.! Memtest vga test minden test teljesen jo! Lehet a monitor a fos?
144hertz-et nembirja valami win program?? vagy driverek? tulfeszultseg? esetleg mas monitor kabel kene?
Ujra tettem mar az egesz gepet es semmit. -
kikikirly
senior tag
Sziasztok.Havernak bedöglött a régi monitora,vett egy újat amivel minden oké 1 dolgot leszámítva:
Mikor bekapcsolja feljön az alaplap gyártó szokásos logója(Jelen esetben Asus), majd utána elsötétedik a kép és kiirja hogy No Signal(kb 5s), és mikor elkzed felállni az Asztal akkor bejön a kép és minden oké(SSD-n van a system,lehet ezért jön be csak a tálca megjelenésekor a kép).Elképzelhető hogy a Biosba át kell állítani az alaplapi monitor kimenetet(i3-6100,HD 530 IGP-jét használja)?Valszeg a régi monitor másik csatiba volt bedugva, lehet a gép most is abból a csatiból várja a jelet ezért jön be a No Signal felira és utána átvált magától oda ahová be van dugva a monitor és be jön a kép.Konfig:i3 6100
120gb kingston SSD UV400
Asus H110M-K alaplap
4gb 2133mhz memória Crucial CL15
400W Chieftech Smart tápegység -
core i7
addikt
Eddig 1 álló képnél és 1 videóban levő álló képnél jelentkezett 120Hz nél 60Hz-n nem
Ahogy mozgatom az ablakot úgy követi a képet a vibrálás tehát nem konkrét pixelek
-
Benkovics91
tag
válasz
Benkovics91 #20913 üzenetére
Sőt azóta összeraktam egy netezős szintű konfigot és friss win7 ment rá! Ugyanezzel a monitorral természetesen. Az 1440x900-as felbontás itt a felsorolásban volt, viszont ha azt állítottam be akkor nagyon összehúzott képet kaptam és kiírta, hogy nem ez az ajánlott felbontás, hanem érdekes módon az 1440x900.... Ezt ugye a monitor írta ki nem a windows!
-
Benkovics91
tag
válasz
ZooLLeR #20912 üzenetére
Egy teljesen más konfigba próbáltam a monitort! Az összes régebbi driverrel próbáltam már és mindnél ugyanez a probléma... Próbáltam úgy hogy Win7 és Win8 kompatibilitással indítva a drivereket (a win10-est is és a Win 7-es drivert is), de ugyanúgy maradt a probléma....
-
ZooLLeR
tag
válasz
Benkovics91 #20910 üzenetére
Na várj.
A monitort próbáltad ki egy másik géppel, amibe beraktad ugyanazt a VGA-t, vagy egy olyannal ami teljesen más konfiguráció?Próbáld ki régebbi driverrel az eredeti gépen, ne a legfrisebbel. Lehet nem egészen kompatibilis az Oprendszerrel.
-
carlos043
csendes tag
Sziasztok!
Abban kellen segítség, hogy egy Asus VH222D monitort szeretnék összekötni egy Amd Radeon HD6450-nal.
A monitoron dsub a videókártyán elviled dvi-i kimenten van. Egy gagyi dsub dvi átalakítóval, zajos a kép és csak 1650x1050 felbontáson hajlandó működni. Elvileg tudja a full HD-t.
Milyen átalakítót kellen vennem és hol? -
ZooLLeR
tag
válasz
Benkovics91 #20907 üzenetére
Az eszközkezelőben jelzi a VGA-t a gép?
Azt tudom elképzelni hogy nem települt fel teljesen a driver és ezért nem listázza a kívánt felbontást.Szerk.: Másik géppel/ laptoppal jó a monitor?
-
ZooLLeR
tag
válasz
Benkovics91 #20905 üzenetére
Üdv!
Próbáltad másik géppel a monitort?
Első blikkre a VGA driver lehet a ludas. Ennek a kombónak működnie kéne.
Maga a DVI-VGA átalakító nem befolyásoló tényező ebben az esetben. -
Benkovics91
tag
Sziasztok!
Retró pc összeállításnál egy olyan hibába ütköztem, hogy a monitorom felbontását nem tudom beállítani a gyári natív felbontásra, mert nincs olyan lehetőség a felbontások között! Egy HP LE1901w típusú monitorom van, ami elvilekben 1440x900-as felbontást támogat! Mint mondtam ilyen lehetőség a felbontások között nincsen....
A gép egyéb adatai:
- Alaplap: Asrock N68 GS3 UCC
- CPU: AMD Phenom II X4 B55
- Vga: Gainward 9600 GTFontosnak érzem megemlíteni, hogy a 9600 GT-t DVI átalakítóval és VGA kábellel használom, mert a vga-n nincsen sima vga bemenet! Ezen kívül próbáltam monitor drivert keresni az interneten és amiket találtam azok sem segítettek... Valakinek esetleg valami ötlet?
Üdv: Benkovics91
-
imref
csendes tag
(#20897) Mikisys
(#20894) ZooLLeRKöszi a megnyugtatást!
Visszaraktam, használom!BUÉK
-
Mikisys
őstag
A szigetelés hiánya, a nem megfelelő vezeték használata, dobozolás, mert ne a karácsonyfára való izzósorról vegyünk példát, az majdnem mind tűz- és életveszélyes!
A vonatkozó előírások szerint mindkét vezetéket meg kell szakítani, vagy kapcsolni, tehát két relé kellene, vagy inkább Schrack, vagy Omron nagyáramú, több-érintkező-páros relékkel kell megépíteni, tokozva, dobozba szerelve, megfelelően vezetékezve és szigetelve az egész áramkört.
Egyébként mindenki azt tesz, amit akar.Kellemes ünnepeket és BUÉK!
-
wolf033
senior tag
válasz
Mikisys #20898 üzenetére
Köszi mindenkinek de azért nem volt ilyen nagy a baj.
Lehet rosszul tettem fel a kérdést.
Csak annyi volt a baj, hogy amikor a gépet indítottam a monitor nem indult hanem külön be kellett kapcsolni.Megoldás:
Az Automatic Stanby gyárilag 4 órára volt állítva, azt kioffoltam és már indul is a monitor gépindításnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- LG Ultragear 45GR950QE-B OLED A Győzelemhez! 45 Ívelt Qhd OLED Gaming
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest