- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
A mindhárom alapszínnél látszik a színek fényerő változtatásakor, viszont maximális fényerőn csak halványabban.
miczo: szét nem szeretném szedni, mert nem tudom, hogy aztán sikerül-e ugyan úgy visszatenni mindent. Igazából azt sem tudnám, hogyan fogjak hozzá a szétszedéséhez, mert elég egyben van a keret és a kemény védőréteg a kijelzőn, biztos egybe van ragasztva.
-
-
-
Marci112233
addikt
Akkor nem rendelek új tápot, főleg hogy az írásom után teszteltem. Levettem a képernyő készenlétbe kapcsolását 1 percre. Amint oda ment a rohadék ki is kapcsolt, pedig korábban nem tette ezt meg. Ezután lelőttem a készenlétet, tehát nem tud abba menni, és azóta sem kapcsolt ki. Nem lehet okozó az új VGA a 3070? Azóta áll fent a dolog.
-
RockFonok
tag
Kell pár perc hogy eltűnjön és még a szélén is marad darabig a fehér de van hogy halvány zöld is van jobb oldalt.
https://kepkuldes.com/image/UV4fZZ
https://kepkuldes.com/image/UV43AQ
https://kepkuldes.com/image/Ua04O2
https://kepkuldes.com/image/Ua0XdP
https://kepkuldes.com/image/Ua0sKHMonitor teszt:
https://kepkuldes.com/image/UVtMPq
https://kepkuldes.com/image/UVtkzF -
dzsi23
addikt
Az alsó és a felső csík továbbra is növekszik, leginkább jobbra, a kijelző széle felé, a többi változatlan.
Este nekiesek a mentésnek, remélem, addig nem lesz komolyabb baja. Ironikus, hogy már megvettem az utódját, csak még nem volt időm átköltözni, erre pont most produkálja ezt... lehet, hogy megsértődött? -
Kipróbáltam, amennyiben monitorra duplázva van a kép, úgy a monitoron is ez a probléma, ha csak a monitoron van kép, úgy a hiba megszűnik. Drivereket letöröltem, újra felraktam, mindent is próbáltam frissíteni és egyik lépés közben/ után sem történt változás :/ Kicsit elbizonytalanodtam, hogy mi lehet a probléma forrása.
-
ProEvoFan
nagyúr
Közben engedte újratelepíteni a radeon drivert és ok minden.
Abból indult ki a probléma, hogy a gép alvó módba kapcsolt és nem indult el pl az egér mozgatásával, hanem elment a kép a monitoron és újraindítás után power saving lett a vége....ez valami radeon driver bug lehet, vagy nemtom.
Most ok minden.
A régi 9 éves gépen nem csinálta, most az új gémer PCn meg igen, de mindig az alvó mód bekapcsolása után. -
SzekeresPeti
tag
Hát igen, most hogy mondod, D-sub meg hdmi van az újakon csak.... Ez is dilemma, h vajon meddig fogom még használni a mostani monitort. De ha csak pár évig, sztem akkor is megéri beruházni pár ezer ft-ot DVI hosszabbítóba, ha jól működik, elodázva a nagyobb kiadást, amit egy új monitor megvétele jelent...
-
miczo
tag
Ehhez csak csatlakozni tudok. Egy LEDesített monitorral az addigi fogyasztás is kb. lefeleződik. Vannak ezekből elég jól fényerőszabályozható verziók, meg kell keresni hol van a szabályzójel (a ccfl inverterébe menőt használják ezek a kis konverterek is).
-
batyuska100
senior tag
A kondicserétől nem félek annyira, van itthon egy kis tucat bontott (jó) kondi, ismerősömnek van tesztere. A fénycsőhibától jobban tartok, Alin van LED conversion kit óccóé, de mi van ha nem tudom összerakni vagy megreped a panel? Igaz hogy sokat nem veszíthetek rajta mert így kb használhatatlan de jó lenne eldöntenem hogy vagy szervízbe vigyem hogy megcsinálják drágán vagy itthon összetákolom olcsón..
-
-
NONPLUSULTRA
tag
Még egy utolsó szösszenet: Egyébként a menü működik csak nem jelenik meg a képernyőn.
A képernyőnek van háttérvilágítása de ha az input váltó gombot nyomom akkor teljesen elsötétül majd újra feketén világít tehát átvált HDMI-ről Display portra és vissza . Felmerült, hogy mikor a menügombokat próbálgatom, mindig elnyomom más bevitelre és azért nem kapok képet de ha csak azt nyomkodom, 10. lenyomásra jön vissza a kép (a 2 opcióból).
Ha van kép akkor van menü megjelenítés is. Kvázi ugyanaz az eredmény mint a sokadik ki-be kapcsolás. Csak feltűnt, hogy a menü működik csak nem látszik. -
NONPLUSULTRA
tag
Pedig már majdnem azt hittem hogy lesz.
TL;DR: hibás a monitor.
Az utóbbi pár irányított ki-be kapcsolásra elkezdett úgy működni, hogy a PC és monitor együttes újraindítására fekete képernyőt kaptam, ezután csak a monitor újraindításakor pedig elindult. Aztán megint nem. Aztán rákötötteme TV helyére a kábeltv beltéri egységére, ugyanez. Aztán végre kipróbáltam azt amit te javasoltál, és nyilván jók voltak a megérzéseid, 5 bekapcsolásból 1x kaptam működő menüt a többinél nem. És ez az ami minden hibajelenség közül a legidegesítőbb, mikor néha megy, néha nem. Ezért bíztam benne amikor ment, hogy hátha én csinálok valamit rosszul de mivel a visszaküldés pénzbe kerül és a boltban minden eszközt meg fognak ragadni arra, hogy NE cseréljék ki, mindent ki kellett próbálnom. Végül a te javaslatod győzött meg, mikor semmit sem kötöttem rá és úgy sem reagál a menügombokra.
-
NONPLUSULTRA
tag
Ezt még nem próbáltam, most olyanja van éppen, hogy megy szépen de a legközelebbi makacskodásnál kipróbálom. Frissítettem a drivert a gyártó honlapjáról és még él bennem a remény, hogy hátha ettől működik de majd kiderül. Pl az volt gyanús, hogy másik gépre rákötve látom, hogy elindul a winows, azaz csak a win logó és a töltőkarika aztán kakukk, elsötétül és nyomkodhatok rajta bármit, nem reagál. Lehet a Win 10 valamelyik frissítése kavart be legalábbis most ebbe a fűszálba kapaszkodom.
-
anderledani
őstag
Kicsit részletezem.
Ez a monitor 12 éves, azóta az enyém, 7 éve ebben a szobában, ezzel a felállással van bedugva, egy másik Samsung monitor mellett ami 5 éves. Ezt a lecsapkodást tegnap kezdte el. Tegnap délután használtam épp a gépet, amikor lecsapott. A gép állandóan megy nálam. Visszakapcsoltuk. Ment minden, majd kb 6 órával később megint lecsapott, akkor már nem lehetett visszanyomni a biztosítékot, azonnal újra levert. Először kihúztam a gépből mindent, úgy felkapcsolt, és a DVI-t amikor hozzáérintettem a gépen a porthoz, akkor vert le újra. Ezután kipróbáltam ugyanezzel a monitorral, HDMI-vel (HDMI-DVI átalakítóval) is megpróbáltam, úgy is levert. Ha csak a dvi átalakítót dugom be üresen akkor nem ver le. Másik monitort DVI-al bedugva nem ver le. Másik monitort pillanatnyilag is használom. A gépnek be kell dugva lennie a konnektorba, hogy ez megtörténjen, de a gép tápján a kapcsoló ha offon van, akkor is megtörténik.
Tehát tegnap kezdődött ez az egész, előtte semmi ilyen nem volt. -
Poplacsek
senior tag
Pontosan, ha a koax miatt van, akkor a galvanikus leválasztó megoldja. Nálam is ez van a Tarr-os koaxon mert enélkül azonnal veri a FI relét, de a kondenzátoros leválasztással 10 éve semmi bajom. Ha minden védőföldeléses csatlakozós eszközből kihúzza a koaxot és úgy is leveri, akkor viszont nem ettől van, akkor lehet egyenként kizárogatni, hogy melyiknek van szigetelési problémája, FI relé esetén nyilván csak a védőföldes csatlakozóval ellátott eszközök jöhetnek szóba.
-
Lacielvtárs
nagyúr
szia, kipróbáltam, de semmi változás
esetleg az még okozhat ilyen gondot, hogy amikor vettem a vga-t akkor nem telepítettem újra a windows-t?
a drivert, a régit minden alkotó elemével eltávolítottam, és utána restart majd azután raktam fel az új drivert...
nagyon más ötletem nincs már
csináltam egy videót, nem tudom ezen kivehető e probléma.
nem nagyon látszik hogy milyen lesz a kijelző, de ami pl érdekes ha váltok színprofilt, akkor a videón egyértelműen látszik hogy pl nem igazán akar bekapcsolni a hdr funkció, és ropog a hang ami nagyon érdekes... [link]
ha volna valami tanácsot, nagyon szívesen fogadomigazából ménen megy rajta csak ez az egy funkció nem
-
Lacielvtárs
nagyúr
Ezt a teszt képeket holnap kipróbálom, köszönöm
Hát nagyon úgy tűnik igazad van, nem értek hozzá, de azt gondoltam hogy a nagyobb kepfrissites jobb képet ad, és érdekes hogy nem.
Bár közben ami fura az a hdr funkció bekapcsolasa ami meg hülyiti.
Lehet érdemes lenne vennem egy 2.1es hdmi kábelt, és hagyni a display portot.
Ezt a kábelt azért vettem mert a korábbi 2060as vga csak egy egy port volt.
Ezen már van 3 ilyen és 3 olyanRövid kábel sajnos nem opcio, mert muszáj ezt a távolságot athidalni
Szerinted inkább hdmi kábelben gondolkodjanak?
Esetleg ez a kábel jó lehet nekem?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Az nagyon érdekes, mert ha leveszem kisebb értékre akkor meg eltunik az egér...
Olyan mintha nem működne az asztalon semmi, az ikonok és a tálcán az ablakok is kisebbek lesznek.
Nagyon furcsán viselkedik.
A 60 Hz ami jó lenne viszont ha azon az értéken hagyom akkor értelme sem volt a cserénekAnnyi még hogy egy 5 méteres display kábellel van bekötve ha az számít.
Konkrétan ezzel a kábellel.
[link] -
FistXL
senior tag
Samsung, Xerox kisebb monitorokban tudtam váltani CCFL-ről LED-re azzal a kompromisszummal, hogy a fényerő fix, nem szabályozható.
Milyen tapasztalataid voltak, miután lecserélted led-re? Romlott a képminőség?Pár éve ugyanitt láttam CCFL csöveket is.
Szinte csak NEC monitorokhoz találtam ccfl csövet ebayen. Ezeknek van valami méretszabványa, tehát elég ha csak a szélessége megfelelő, akkor passzolni fog?
(már ez is elég problémás, mert bár ez egy 27"-os, de 16:10-es monitor) -
Veron
addikt
4 db usb3.
Csupán Egyből szeretném táplálni az 1A-es asztali led lámpát. Viszont nem működik, csak ha az upstream be van dugva a PCbe egyébként mintha az kapna áramot az USB hub.
Nem tudom, hogy ez hiba, beállítási probléma, vagy normális jelenség. Gondoltam ha már 220at eszik a monitor, akkor meg is hajthatná arról azbUSB hubot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- HP OMEN Transcend 32 - 31,5", OLED, 3840x2160, 240Hz, HDR400, 0.03ms - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest