-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
figoa
tag
válasz
emiki6 #65646 üzenetére
ezzel tisztaban vagyok....viszont azzal tiszaban vagy miert akar a 2 fules kozul donteni aki kerdezett velemenyt?
ezenkivul mi a problema ha valaki mas segit onzetlenul keresgelni,dontest javasolni?
igazabol azt nem ertem miert kellene megindoloknom neked, hogy miert masoltam ide...ha esetleg azt erdekli aki feltette a kerdest?le egyszerusitem a dontesi javaslatom kizarolag annak az urnak szol aki kerdezte:
az AKG piros es fekete szinu ezert sokkal jobb dontes az AT vasarlasnal...
tiszteletem "nagyurak"
es elmenest,de se nem a magyar iras es se nem a magyar mentalitas nem megy meg jol hala az egnek -
figoa
tag
válasz
#56474624 #65644 üzenetére
na de. mielott latónak vagy elhamarkodott szakbarbarnak minositenenek itt hozzaértok...
a kiragadott 2db parameter 3 oldalas messenger beszelgetes alapja amit nem szeretnek ide feltoletnei es az ember akitol szarmazik az informaciom .mint emlitettem "tudja a tutit"ilyen az elet...
egyébkent nem rabeszélni akarom...segítettem,igy igazán hozzáérto embertol tanacsot kertem az urnak, akit erdekelt a vélemeny.
-
Bodz
nagyúr
válasz
::djuice:: #65606 üzenetére
Igazából nincs jelentősége.
(#65610) figoa: Vegyél akkor HD662 Evót!
(#65616) Sefter: Ajánlott, ha 2016 utáni. Bármelyik normálisabb erősítő simán boldogul vele, nem túl nehezen hajtható.
(#65638) demmer123: Egyformák. A kínai párna mérete nem stimmel.
-
demmer123
őstag
Vettem egy fejhallgató párnát az ebayről.
Nekem egy sima Hyperx Cloud 1-es van.
Én vettem egy Hyperx Cloud 2-es párnát de akárhogy erőltettem nem tudom feltenni a sajátoméra,kicsinek tűnik.
Ezt rendeltem [link]
Lehetséges hogy a Hyperx Cloud 2-esnek kisebb a fejhallgató párna része?
-
kismércse
tag
Üdv!
Elektronikus zeneszerkesztéshez, tehát főleg keveréshez akarok fejhallgatót. Kettő között vacilálok. AKG K712 Pro és Audio Technika ATH-R70x között. Valakinek van tapasztalata ezekkel a fülesekkel mixing terén?
-
Greg204538
tag
válasz
klacaca #65583 üzenetére
focalba beleférsz. intim élmény, de nem zavaró. (nekem 6cm és még van hely a kagylóban - csajok ugye nem olvassák ezt?
)
pánt feszítésre el tud törni. (én az elején megnyugtatóan feszegettem, nem törött el.) eltelt 5 hó, még mindig semmi baja. ha felhelyezésnél nem harmónikát játszol vele, nincs gond. ha ezt tudod tartani, tiéd a fejes évekre. (én az elején tahó mód feszegettem felhelyezésnél, táskában hordtam, nem törött el. erre van a garancia) kretén egy tervezési hiba.
klasszikusra nem hallottam jobb zártat a kategóriádban. és jazzre sem, mert a hangszerek nem hallatszódnak, hanem élnek bene.
hangképe a kívánalmaidnak megfelel. -
figoa
tag
válasz
Samtya #65624 üzenetére
koszonom Samtya!
semmikepp nem nyulok melle,hiszen ezek csak atmeneti "megoldasok"
addig amig el nem jutok ahhoz,ami mindig is a legnagyobb kedvenc volt,
es remelhetoleg az elmult 2 ev alatt nem romlott a minoseguk...
az pedig az a marka ami (reklamokat kerulve) Ra-vel kezdodik es Zer.a "vege". -
törölt tag
válasz
Ezt sok fejhallgatóra el lehet sütni, hogy "az igazat szólja", aztán mégis másképp szólnak, másképp tálalják az "igazságot". Nincs egyetlen "legigazmondóbb". Még ha némelyek szeretik is valamiféle megdönthetetlen érvként hangoztatni, hogy egy adott típus "csak az igazat szólja".
-
guftabi96
addikt
Üdv!
Játékhoz és zenéhez keresek valamilyen olcsóbb fejhallgatót (~10k körül)
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Csak itthon, nem lenne hordozva.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék: PUBG, Battlefield 4,1, Battalion és pár szimulátor (Assetto, rF2, AMS), zene: mindenféle műfaj, a rocktól kezdve az elektronikus zenéig. Mostanában sok electro-swinget hallgatok.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
~10k
4.) Új vagy használt?
új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Teljesen mindegy
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
A "kopogós" mélyeket nem szeretem, elektronikus zenénél kifejezetten idegesít, ha nem jó a basszus.
8.) Honnan vásárolnál?
Inkább itthonról, de amazon.de is szóbajöhet
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Jelenleg egy usb-s Ugreen "hangkártyám" van. (nem nagy szám, de az alaplapimnál jóval jobbnak érzem)
Takstar HI2050 és Superlux HD681 Evo-t néztem eddig -
Puro
aktív tag
Sziasztok!
Elérkezett a pillanat, hogy lecseréljem a Sony MDR-XD100-as fejhallgatómat egy újra. Elsősorban játékra használnám, ritkán yt zene, film. Az erősítő, amivel használom a K.Tibor féle FH6 energico és egy opa cserélt audigy hangkártya Lehet van ettől jobb összeállítás is, de én már erre is azt mondom, hogy 90%-ban ok. Rettentően kényes vagyok a hangzásvilágra, szóval egy olyan fülest keresnék, ami ennek méltó utódja. Mindenképpen zárt kell, mikrofon nem lényeges, a rá fordított összeg kb 10-15k között. -
Samtya
senior tag
Ezt találtam, de nem tudok róla semmit, tehát utána kéne járnod, hogy mit tud. Én is most olvasgatok véleményeket róla. A Superlux HD660 lenne még, ami jól rácuppan a fejre, de az meg pont nem a hordozós kategória.
-
Samtya
senior tag
Uhh, ez fogós kérdés (nekem), mert a Pio újkorában eléggé szoros és jól szigetel. Ebben a kategóriában nem ugrik be semmi, fentebb is inkább az aktív NC fejhallgatók tudnak többet. Vagy félreértem és valóban fülest, azaz in-ear fülhallgatót akarsz? Azokból talán van, de az meg ugye másik topik témája.
-
::djuice::
csendes tag
válasz
szakibá... #65615 üzenetére
Köszi!
Nos, valóban nem utcainak kéne egy ekkora palacsintasütő a fejemrehanem általános, zenei/filmezős fülesnek itthonra.
Volt kilátásba egy K501 használtan kb. ilyen árban nemrég, de elég ratyi állapotban volt és gondoltam AKG-n belül ez csak jobban közelíthet hozzá, mint pl. a Mediamarktban kipróbálható rettenetek. A túltolt basszust amúgy is utálom ami ma divat... -
Veron
addikt
Sziasztok!
Milyen fülest ajánlanátok, amit ingázás közben tudok használni és fontos a jó izoláció, valamint az, hogy szemüvegben viselve is kényelmes legyen? A hangerőszabályzó/mikrofon hasznos, de nem létszükséglet. A keret 20-25k Ft.
Van egy éppen csak kipróbált Pioneer SE-MS5-T darabom, ami leváltok, ha találok jobban izoláló darabot. Létezik ebben a kategóriában jobb nála a fent említett dimenziókban?Kösz!
-
Sefter
veterán
Audeze El8 ajánlott a kategóriájában? Könnyen hajtható?
Akik elsősorban nem fejes gyártók pl. Klipsch, Pioneer..stb, mennyire ismerhető fel a márkára jellemző hangfalas hangzás a termékeikben? -
szakibá...
senior tag
válasz
::djuice:: #65614 üzenetére
Ez teljesen normális, azért van az erősítőn poti, hogy mindenki a saját kedve szerint állítsa a hangosságot. Nem az a jobb füles, ami hangosabb. Az adatlapon szokott szerepelni "érzékenységi" adat, ez többet mondana, ha egységesen adnák meg, hogy mire vonatkozik (mW, Volt, mert nem mindegy). Ez az AKG 240, amit kinéztél, amúgy sem utcai fejes, minden behallatszik. Kell neki egy jó erősítő, és elérthető vele a halláskárosodás is, ha nem vigyázol. Mivel kifutó típus, ezen a 20 ezer körüli áron jó vétel. Én csak azért nem veszek most, mert már van ennek egy 600 ohmos régi változata. De muszáj meghallgatnod, ha komolyan szemezel vele, mert nem mindenki szereti, ha nem jojózik a dobhártyája a szubbasszustól.
-
csendes tag
válasz
szakibá... #65613 üzenetére
Nem biztos hogy ez nagyon a K240-hez kötődik akkor ahogy említed, de pl. olyat már tapasztaltam, hogy azonos márkájú kis füldugós hallgatókból az egyiket egy mobilba dugva szólt szépen, a másik ami még drágább is volt, 10 cm-el hosszabb kanócot kapott és ugyanolyan max. hangerőn kb. 30%-al halkabb volt!
Nem tudom sajnos az ohmikus értékeiket már, de talán ebben csak számíthat a dolog, nem? -
szakibá...
senior tag
válasz
5 ohmtól 2000 ohmig ismerek fejhallgatókat, ennek az adatnak nincs akkora jelentősége, mint gondolod, a hangzás nem ettől függ. Az 55 ohm olyan érték, amit a mobil eszközök is képesek kezelni. A K240 típusnak több változata létezik, nyilván van hangzásbeli különbség köztük, tehát célszerű meghallgatni. Azon az áron szerintem megéri. A stúdiókban sokféle fejhallgatót használnak, nem csak ilyet, ne ez legyen a szempont.
-
fericske
addikt
válasz
korpicschess #65601 üzenetére
Volt már szerencsém az AQ sorozathoz, belehallgatás ügyileg. Egyik sem keltette fel a figyelmem, és nem is igazán fedeztem fel különbségeket köztük.. Tapasztalt fülűek túlárazottnak tartják őket, és általában olyanok hájpolják akik nem is hallották még, vagy csak azt hallották abban az árkategóriában.
Érdekelne a véleményed, így, hogy hosszasabban tudsz ismerkedni az egyikkel. -
Samtya
senior tag
Jó lehet az M30X vagy akár az M20X is kedvezőbb áron. Ennek eggyel kevesebb helyen nyaklik a pántja, amely itt előny lehet.
#65606 ::djuice:: nem blikkre nyomott szöveg, valóban van ilyen felhasználása. Ja, Ohmok, önmagában nem sokat jelent (főleg 100 alatt), a hangerőt befolyásolja több más tényezővel együtt.
-
Endyy
csendes tag
Udv mindenkinek!
Tanacsert fordulok hozzatok.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
-Otthon a szobaban.2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
-Beszed 40% (face es a tobbiek), jatek 40% , film 20%3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
-5000-22000.- Ft4.) Új vagy használt?
-Uj5.) Circumaural vagy supraaural?
-1-es. a circumvenialos6.) Zárt vagy nyitott?
-Zart7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
-Hallaskarosult, idos embernek lesz. A melyre hangolt fuleseknel csak duborgest hall a melyhangok helyett, a nagyon kiemelt magasaknal sistergest XD.
KOZEP hangzasban jeleskedo peldanyt keresek.
Elsosorban voip, kozossegi hivasok(minel erthetobb beszedhangok), jatek, neha film. Zavar, hogy mar a sokadik olcsobb fejhallgato-headset megy a kukaba, kene egy rendes, amely sok even at birja a kikepzest. Nem torik meg a kabele, nehany ezresert lehet javittatni ha netan elromlik, nem malik szet a szivacs egy ev utan, strapabiro, kenyelmes 5-10 ora/nap (beszed-jatek),ha veletlenul leesik, nem torik ripityara, megbizhato.8.) Honnan vásárolnál?
-Barhonnan, ahol van ervenyes garancia Mo-on belul.9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
-Sima,gagyi alaplapi meghajtas erosito nelkul. ASRock H77 PRO4/MVP s1155 hat eves alaplap Ne legyen sok ohmos, hogy eleg hangosan szoljon,es megbirkozzon vele az alaplapi..Az ajanlott listaban szerepel egy ilyen fules. Allitolag kozephangokban jo.
Audio-Technica ATH-M30x Mit lehet tudni rola? Egyeb alternativa kedvezobb aron? -
diegho
nagyúr
No azt mondja barátom kipróbálja az Invotone-t.
-
csendes tag
16, 600 ezek ohmok nálad? Amit linkeltem 55 ohm, és ennek nem tudom mi a jelentősége? Én csak 32-esekkel találkoztam fülesekben idáig. Mit befolyásolhat ez hangzásban?
A K240 Studiot állítólag zenei felvételeknél kontrol fülesnek használják sztenderdként egy hangszerboltos szerint, mert nyers és az igazat szólja, ahogy ő mondta. De hogy most ez blikre nyomott szöveg vagy nem, azért jöttem ide érdeklődni hogy kiokosítsatok.
-
diegho
nagyúr
válasz
darvinya #65604 üzenetére
Sehol nem látom raktáron már.
Kicsit konkretizálom az igényeket.
10k alatt, inkább 7-8k
2m, vagy hosszabb kábel
Zárt
SHP2500-nál hangosabb
Hosszabb távon is legyen kényelmes
Szövet legyen lehetőleg, én pl rühellem a műbőrt, mert beleizzad a fejem nyáronHa nem lesz más, akkor kap SHP2500-at ő is.
Az elsőként ajánlott invotone műbőr, nem tudom mennyire zavarná barátomat, engem tuti nagyon.
-
korpicschess
veterán
Nem bírtam ki, levadásztam apróról az Audioquest Nighthawk-ot.
Atyaég, olyan különleges ez a fejes, más még nem váltott ki ilyen érzést belőlem.
Lehet a ritkasága, lehet a külseje. Nagyon minőségi, a csomagolás, a kábel, a kialakítás, iszonyú jó a párnája. A hangjának kell bejáratás még valószínű... Kipróbálási célból vettem, de lehet, hogy marad is...Rákerestem a topikban, de túl sok konkrétat nem találtam. Mik a vélemények róla? Bejáratással a speciális driver miatt viszonylag nagyobb változásra számítok. Dragonfly-al nem próbáltam még csak Fiio X5-tel, de nem gondoltam, hogy lesz valaha is AQ fejesem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest