- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biokox
tag
válasz
masterful87 #42206 üzenetére
Tehetsz bármit a füledre azt a bizonyos basszust ha nem is hallod de érezni fogod a melledbe az is zavarni fog
-
törölt tag
Én egy ilyet vettem az anyukámnak alváshoz, magamnak meg egy FlyFit-et (ami azóta elhalálozott sajnos). Ezek szerintetek mennyire mondhatók jónak? Reális az, hogy frekvenciaszűrő van bennük? Gondolkozom rajta, hogy újra venni kellene egyet, most repülőn IEM-et használok (általában csak bedugva, nem valamit hallgatva), mert kényelmesebbek, és megmaradnak a fülemben jobban azoknál a narancssárga dugóknál, amit ott osztogatnak.
-
fericske
addikt
válasz
Golota #42231 üzenetére
Megmértem a hallásom, de egy másik Ear Test nevű programmal, mert a home audiometer kötözködött a hangkártyával meg nem volt free minden frekvencia.
Emezzel 10 Hz léptetést lehet csinálni 20-16 KHz-ig.Bal fülem: 30-14600 Hz
Jobb fülem: 40-14850 HzMost vagyok 40. Fele ennyi idős koromban 19 KHz-ig biztos hallottam. Úgy tudom az URH rádió pilot jele (RDS) ezen a frekin ment és azt elég jól hallottam. Illetve azon a hallásvizsgálaton - az korábban volt - amit .DLL is írt, pipa volt az összes frekvencia.
Felületes számításaim szerint, ha megérek egy szép öregkort és ebben a tempóban romlik tovább a hallásom akkor még meg fogom hallani ha majd szólnak hozzám
-
TheZukker
tag
Pécsen tudtok esetleg olyan helyet, ahol komolyabb fejhallgatókat (mondjuk az 50k-s kategória felett) lehet alávaló forrásról meghallgatni? Rendkívül kíváncsi vagyok, hogy a Slux után odaakarnám-e adni az összes pénzem valamiért.
-
Golota
aktív tag
válasz
szakibá... #42238 üzenetére
Nem csak erre az egyre gondoltam, bár nálunk főleg ez kapható. Szerintem motorozáshoz, munkavédelemhez pénzkidobás, én maradok a Howard Leigh-nél. Zenész verziót nem próbáltam, ott lenne értelme a "lineáris csillapításnak".
-
niof
veterán
Többek között ezért nem szeretek én sem moziba járni! 1,5-2,5 óra zajártalom! Teljesen mindegy, milyen film, a Minyonok is 100 dB környékén gagyognak. Lehetne azt halkabban is.
Amúgy a bulikra visszatérve, emlékszem, mikor itthon először volt Sensation party (akkor még nagy szám volt), a TV-sek kérdezték a buliból kijövőket, hogy hogy tetszett nekik. Volt aki azt mondta, "jó volt, csak halk volt a zene!". Egy barátom akkoriban utánanézett ennek, hogy ez miért lehetett, és azt az infót találta, hogy a Sensation szervezői a saját technikájukat hozták ide, és pont az volt a lényeg, hogy mindenhol egyformán, és nem üvöltve lehessen hallani a zenét. Csak ugye a Magyar közönség ahhoz van "szoktatva", ha elmegy egy akármilyen buliba, legyen az akár egy falusi bál, akkor ott hangosan szól a zene, mert buliba azt így kell!
Szörnyűnek tartom, hogy ezen nem lehet már túllépni! -
Endyy
csendes tag
Koszonom a prohardveres forumozok segitseget. Megvettem az ATH AD900X darabot. Ahhoz kepest, hogy FPS-re vettem, le sem birom tenni, azota egyet nem jatszottam meg
Zenet hallgatok amikor akad idom. Eddig 4-5k-s fejhallgatokat hasznaltam. Kesz! Nagyon boldog vagyok vele
Es el sem merem kepzelni mi fog tortenni amikor az otvar alaplai noti hangkimenet helyett egy U7 xonar lesz alatta....
-
niof
veterán
válasz
Golota #42233 üzenetére
Szerintem arról beszélsz, amit én fentebb linkeltem (csak a munkavédelmi változatát)!
Én nem vagyok nagy buliba járós, de már egy jó ideje gondolkodtam azon, ha elmegyek egybe újra, akkor előtte veszek valami védőfelszerelést. Tavaly nyáron, mikor kijöttünk Palace-ból a Digweed buli után, nekem is 2 napig csengett a fülem, meg tompán hallottam. Addig nem volt ilyen, mondanom sem kell, rendesen betojtam. Mivel szinte amikor csak tehetem, zenét hallgatok, nagyon rosszul érintene egy ilyen veszteség.
Szóval cselekedtem, és idén ugyanoda Nick Warren-re már az ő buliba való füldugójukkal mentem, egy barátommal együtt. Igazából pozitívan csalódtam a cuccban, mert egész élvezhető maradt a hallott zene, és mikor reggel kijöttünk, egyáltalán nem volt semmi gond. Pedig kb. 2m-re voltam a hangfalaktól egész éjjel. -
.DLL
veterán
válasz
Golota #42231 üzenetére
Köszi a tippet, kipróbálom!
Jaa, még mindig ilyen SZTK-s szint megy? Anno általános suliban pedig kijöttek egyszer hallásvizsgálatra (ének-zene tagozatos suli, így belegondolva nem meglepő
) és 20-20kHz-ig hallgattattak velünk hangokat véletlenszerűen jobb és bal csatornán. Rá kellett bökni melyikben halljuk, nem lehetett csalni.
-
szakibá...
senior tag
válasz
Golota #42233 üzenetére
Elárulom, hogy az a bizonyos "zenész" füldugó sem lineáris, ráadásul más-más csillapításúra állítva sem egyforma jellegű a karakterisztikája. De még mindig jobb, mint a semmi, vagy a szivacs füldugó. Az ára nézőpont kérdése, aki rendszeresen jár hangos koncertre, vagy zenél a színpadon, annak megéri. Ha motorozik is, még jobban ki tudja használni.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Golota #42234 üzenetére
Az ex-nejem 43; mikor nemlétező hallásom teszteltem a hifin (hulladék fejeseim már 15k-nál lekonyultak), jól feltekerve a volumét, hátha hallom - bejött a konyhából követelve, hogy azonnal hagyjam abba. Akkor jártam 19k-nál. Lányom húszezernél még nagyon jajgatott, de ez 12 évesen még elfogadható
-
LógaGéza
veterán
válasz
schawo #42232 üzenetére
Ebben az a érdekes, hogy van pl Tescoban ezek a rágcsáló, meg egyébriasztó cuccok a ropik környékén - én pl utálok odamenni, mert tisztán hallom a hangját (kb 17kHz körül lehetnek), és nagyon zavar - 24 vagyok, barátnőm 21, öccse 19, egyikőjük se hallja. Ugyanez van nagyszüleinknél is, mióta ott is van ilyen, akkor első dolgom ha ott vagyok, hogy kihúzom... Pedig dolgozok egy ideje technikusként, voltam már monitorpultos is, de nem sűrűn látok füldugóban rohangálni srácokat
-
Golota
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #42230 üzenetére
Igen, mert a munkavédelmi füldugók nem egyenletesen csillapítanak minden tartományban. Kifejezetten zenére valót elég kevés helyen lehet kapni. Van egy márka, amit (szerintem) nagyon durván túláraznak. Nem akarom rontani a bizniszét, nem nevezem meg. Még mindig jobb, mint ingyen megsüketülni.
15-16k nagyon jó ennyi idősen. Sajnos nekem a közelében sem jár már, pedig fiatalabb vagyok, ha nem is sokkal...
-
válasz
RetepNyaraB #42230 üzenetére
39 vagyok, 16 fölött nekem sincs semmi, ez az életkorral járó természetes változás.
-
Golota
aktív tag
Van egy progi a neten, "home audiometer" névre hallgat. Mivel nincs kalibrálva, nem teljesen hiteles, de arra mindenképpen jó, hogy az egyes tartományok egymáshoz viszonyítva be legyenek mérve. Érdemes nem V karaketű fejessel hallgatni, különben lehet nagy ijedtség belőle
Az audiológiai vizsgálat nem fog 8000 Hz felé menni, hiába is küldöd a barátodat. Ha jól tudom, akkor 250, 500, 1000, 2000, 4000, 6000 és 8000 hz-n mérnek, mert kb ez a beszédtartomány. Köztes frekit sme mérnek.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Golota #42227 üzenetére
Én már 1986 körül füldugóval jártam koncertre. Szerintem későn (valamelyik jubileumi Hobo koncert után a Pecsában egy hétig csengett a fülem, ott döntöttem el egy életre, hogy szükségem van még a füleimre), de legalább magamtól. Csak ajánlhatom. A mellbeverő basszus megmarad, de az ideg- és fültépő felső regisztert szépen leszedi.
Most vagyok 45, 15-16k Hertz még megvan. Felette már nem... -
.DLL
veterán
válasz
Golota #42226 üzenetére
Részletesen nem elemeztem ki csak átjött zenét hallgatni, és volt egy szám amiben engem kiidegelő mű-csengő szólt időről időre, kibökve a 12K-s oszlopot a spektum analizátorban, és mondom neki, hog ebben a számban ez a csengés zavar... Azondja milyen csengés, aztán mutatom neki, hogy most: mutatva a 12K-s oszlopra... de hiába. El is küldöm mindjárt hallásvizsgálatra, jó ha kiderül hogy van esetleg még ezen kívül más frekvencia"vakfoltja"
Szerencsére én alapvetően halk helyn dolgozom: iskolában, bár néha azért használunk szerszámgépeket. Flex-hez a szekrényben lapuló AKG K44-et szoktam felvenni.
De nem fog le sokat, viszont pont a magas visításon amin a Flex jár, azért tompít annyit hogy ne legyen kellemetlen.
(#42224) schawo: Huh igen, egy dogfelszerelés kegyetlen hangos. A dobosok viselnek fülvédőt? Mert én nem szoktam látni...
-
Golota
aktív tag
válasz
Golota #42226 üzenetére
Egyébként a téma nem is annyira off-topic. Nem ártana minden fejest kereső embernek elolvasni ezeket a kommenteket. Lehet, hogy pár ember nem tekerné fel a hangerőt annyira, hogy 20 évesen egy 80 éves hallásával rendelkezzen,
Érdemes megfigyelni a koncertvideókat is. A Big4 valamelyik skandináv koncertjén szinte minden gyerek fülében ott virított a füldugó. Nem ciki...
Tőlünk nyugatabbra nem látsz olyan motorost, aki a bukósisak felvétele előtt ne nyálazná a füldugót...
Nálunk is meg kellene honosítani ennek a kultúráját. Én mondjuk minden fórumon felkent védelmezője vagyok ennek.
-
Golota
aktív tag
válasz
masterful87 #42220 üzenetére
Az a gáz, hogy a halláskárosodás kialakulásához nem kell sok időt zajos környezetben eltölteni. A hirtelen zajterheléstől először a 4000 Hz tartományban alakul ki egy "csipke", azaz azon a frekvencián nem fogsz rendesen hallani. Ez a beszédtartományba tartozik, tehát előbb-utóbb észreveszed, hogy a magasabb hangokat nem hallod úgy, tompább lesz a beszéd, vagy egy emberekkel teli szobában nem érted tisztán, ha valaki beszél hozzád és azon kapod magad, hogy részben szájról olvasol, bár ez egy ideig nem tűnik fel.
A zajterhelésre az emberi tolerancia nem lineárisan csökken, hanem exponenciálisan. Ez sajnos azzal jár, hogy egy általad is leírt zajos környezetben simán 90 decibel fölé mehet a hangnyomás, amit nemhogy napokig, de egyéni toleranciától függően akár percekig sem képes halláskárosodás nélkül elviselni az ember.
A hallásromlás egyébként jellemzően a magas frekvenciákat érinti először, tehát a 4000-es csipke mellett szépen "lekonyul" a 6000 és fölötti frekik. A cintányér nagyon távolra kerül, vagy eltűnik. A madarak elhallgatnak, vagy csak közelről hallod őket, a levelek már évek óta nem zizegnek a fákon...
Ez nem játék. A halláskárosodás (jelenlegi orvosi lehetőségek mellett) megfordíthatatlan folyamat és rendkívül alattomos, mert nem veszed észre azonnal, csak mikor már jó nagy a baj.
A lehető legjobb hallásvédelmet vedd, ami csak elérhető. Ezen ne spórolj! Szerencsére nem drágák ezek az eszközök. Mindig viseld, ha dolgozol, soha ne feledkezz meg róla, mert akár egy nap alatt is végleg hazavágod a hallásod, egy életre!
A mellékhatásként kialakuló tinnitustól már ne is beszéljünk, sokak életét tönkretette már....
Az a munkáltató, aki ezt ilyen lazán veszi egy igazi görény, nem csak munkajogilag gázos, hanem emberileg is maximálisan elítélendő.
Sok munkavédelmi oktatást hallottam már, de ezt mindig kifelejtik. Motorosok, zenészek, zenehallgatók, zajos környezetben dolgozók, mind fokozottan veszélyeztetett a témában.
Remélem kellőképpen megijesztettelek (téged is)
-
Sinesol
veterán
válasz
Hát én dolgoztam gyárban még régebben, ott csak olyan zajszint volt mint egy forgalmas belvárosi utcán, szóval nem egy présgép szint, viszont első nap elmondták hogy a fülvédő kötelező és emellé csak munkavédelmis cipőben + általuk biztosított munkaruházatban + maszkban lehetett belépni adott gyártási területekre. Ha valami gond volt bármivel, ott azért elég keményen lecseszték az embert.
Ezt alig hiszem el, hogy egy ilyen egészségre sokkal ártalmasabb üzemben ennyire nem törődnek a dolgokkal. -
válasz
Tök mindegy, hogy mit irattak alá, a munkavédelmi eszközök használata a munkaadó felelőssége. Beleértve az eszközök biztosítását, használat oktatását, és a használat ellenőrzését is. Az már eleve vicc, hogy neked kellett eszközt vásárolni. Ez önmagában egy messziről látható mértékű bírságot ér. 8 évig voltam egy 50 fő körüli járműipari cég vezetőségében, nálunk ez egyszerűen nem fordulhatott elő. Naponta ellenőriztem, és ha valaki nem viselte az előírt felszerelést, én rugtam seggbe. Közös érdek. Az egészséges munkavállaló a jó munkaerő. Aki a kórházi ágyat nyomja, az nem dolgozik, aki meg évek múlva perel, az kurva drága munkaerő.
-
masterful87
senior tag
Köszönöm szépen mindenki válaszát! Sokat segítettetek, már tudom mire van szükségem!
SOS-be elmentem a legközelebbi munkaruházatiba, és vettem egy 1300Ft-os műanyag vackot, pár nap és kiderül mire lesz elég! De az már most borítékolható, hogy a gagyi agybadugós verziónál jobban fog csillapítani.
A zenehallgatásról pedig lemondok, majd hallgatózok máskor. Ezt most kipróbálom, ha pedig komolyabb kell, akkor beszerzek egyet.Nálunk a munkavédelem inkább csak ajánlás... Egyedül az acélbetétes bakancsot veszik komolyan, a szemüveget csak akkor ha a főnökök ott vannak, minden más saját felelősségre, a kutyát nem érdekli, hogy milyen, mennyire vágásbiztos kesztyű van rajtad, vagy az alkarvédőt használod-e. A hallásvédelem meg még ennyire se érdekli őket, ez az egyetlen dolog, amit az itt eltöltött 8 hónapom alatt senki nem követelt meg, vagy kért számon!
Én úgy vélem, hogy aláírtunk olyan papírt, hogy a védőeszközök adottak, ránk van bízva, hogy használjuk-e őket, ha meg egészségkárosodást szenvedünk az a mi bajunk, saját felelősségre tesszük, a munkáltató mossa kezeit. De ezt nem tudom hogy igaz-e, csak a hozzáállásukból következtetek erre.Amúgy egy tatai autóipari nagyvállalatnál dolgozom, jelenleg a présüzemében.
-
.DLL
veterán
Egyik haverom is gyárban dolgozik, még csak 26 (27?) éves de már a 12kHz-et nem hallja...
-
Tomacko
őstag
válasz
Röviden válaszolok. Szerkezetlakatos vagyok, 15 évet lehúztam a szakmában jellemzően műhelyben ahol sok egyéb gép is "dolgozott". NEM akarsz fejhallgatót hallagatni a présgép mellett, ez jó tanács. Ha most zavar a gép zaja, és idegeskedsz stb. akkor ha zenhallgatásra adod a fejed a gépnél még inkább idegbajos leszel a zajterheléstől.... tapasztalatból mondom. Zenét csakis külső hangszórón sdzabad ilyen gépek mellett hallgatni persze ha megengedik, és szeretik a zenédet mások is
-
Golota
aktív tag
válasz
Ha jót akarsz magadnak, hallgass azokra, akik a rendes fültokot ajánlják. A halláskiesés/károsodás nagyon sunyi dolog. Tudnék mesélni róla. Maradjunk annyiban, hogy nem akarsz tinnitust és azt a stresszt, meg depressziót, amivel járhat. Vedd meg a legfaszább fejtokot, ami csak elérhető és vegyél otthonra egy rendes fejest. Egy napon még hálás leszel ezért.
-
Na hát ez a HyperX "Takstar Pro 80" Cloud egy nagyon jó fejes!
-
niof
veterán
válasz
Egyébként a többieknek igaza van. Inkább egy fülvédőt vegyél, ha a cég nem ad (pedig kellene!), mert ha a zajt akarod vele elnyomni, akkor majdnem épp olyan hatásoknak teszed ki a füled, mintha nem lenne rajtad. Persze annyira nem, de majdnem.
Én is zömmel zajos környezetben dolgozom (fröccsöntő üzem), és ha sokat vagyok a gépek közt, én is füldugót használok. Pedig nálunk "csak" 75-90dB közt vannak kb. a zajszintek. Én ezt használom. -
vamzi
senior tag
Sziasztok,
Párom szeretne venni magának fejhallgatót. Tudnátok ajánlani valamit?
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? --> utcán, edzőteremben
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? --> edzés, futás
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? --> 30.000 HUF
4.) Új vagy használt? --> az új preferált, de ha van valami kihagyhatatlan mérlegel
5.) Circumaural vagy supraaural? --> nem tudom aktív mozgáshoz, melyik jobb, de Ő supra-aural-t szeretne
6.) Zárt vagy nyitott? --> zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Jelenleg az iphone gyári headsetjét használja és a hangzása megfelel neki, tehát nincs miről beszélni.
8.) Honnan vásárolnál? --> mindegy, belföldet preferáljuk, de külföld is szóba jöhet
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? iPhone+1.) Bluetooth előny lenne.
Ezek az infók elégségesek?
Közben bogarászom ezt is, hátha látok valamit.Köszönöm,
Ádám. -
krichd1
addikt
válasz
Szia, egy Peltor Listen Only Headsets talán megfelelne. Szerintem ilyen helyen ne hallgass zenét, inkább használj egy jobb fajta sima fülvédőt, mint például Peltor X5 vagy ez.
-
válasz
Egy rendes munkavédelmi fültok csillapítási értékének közelébe sem ér semelyik zárt fejhallgató. Használj rendes fültokot, ahogy elő van írva, amíg van értelme (mert még nem vagy ágyú süket). Zenét meg majd hallgatsz otthon. Ne akard, hogy a külső zajforrást túlharsogja a zene, a szórakozás nem ér ennyit. Milyen munkahely, illetve milyen munkavédelmis az, ahol ez egyáltalán kérdés?
-
niof
veterán
válasz
Hát, az irányárba nem fér ugyan bele, de ez ránézésre is inkább egy munkavédelmi fültokra hasonlít, és fület körülölelő. Amúgy a zajos gépek mellett a hangminőség meg amúgy sem mérvadó annyira talán...
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Gyárban dolgozom, 2 darab 1100 tonnás présgép mellett. Ha az ember nem akar megőrülni, és előbb-utóbb elveszíteni a hallását, akkor jobban teszi ha védi a fülét. Próbáltam a szivacsos és a műanyag agybadugós füldugót, de egyik se vállt be. Ráadásul a műanyag olyan gyorsan koszolódik a folytonos ki- és berakástól, hogy biztos összeszedek egy jó kis fülgyulladást pár héten belül!
Viszont nem próbáltam az agybadugós fülhallgatót, de itt is ugyanúgy játszana a koszolódás, na meg nem hiszem hogy megvédene a prések nyújtotta basszustól. Gondoltam rendes munkavédelmis, teljes fülvédőre, és alá a fülhallgató, de ezzel még több lenne a gond. Fülvédő le, füles ki, mindkettő csupa kosz, és csak így tudnék kommunikálni a kollégákkal, nagyon macerás...
Ekkor gondoltam arra, hogy kéne nekem egy pár ezer forintos (max 5 ezer) fejhallgató, amit nem sajnálnék, ami koszos lehet, bírná a strapát, rendesen elszigetel a prések zajától, és mehetne benne a kellemes muzsika!Nincsenek extra igényeim, szóljon kellemesen egy botfülűnek is, legyen aránylag masszív felépítésű, legyen olcsó, és esetleg legyen lecsatlakoztatható a jack kábel róla, arra az esetre, ha egyedül akarok maradni a gondolataimmal!
-
petya86
tag
Sziasztok!
Egy ideje nézegetem a vezeték nélküli (BT) fejhallgatókat. Tömegközlekedés alatt, utcán és esetleg irodában lenne használva. Fontos szempont, hogy a telefon (iPhone) távirányítható legyen vele. Jelenlegi kiszemeltem a JBL E50BT, bár árban már ez is kicsit átlépi az ingerküszöböt (30ezerért találtam legolcsóbban). Legjobban a kényelme tetszik, bár csak üzletben kitett demo példányt próbáltam rövid időre, de messze ez tűnt a legkényelmesebbnek.
A kérdésem, hogy valakinek van-e tapasztalata azzal, hogy télen, hideg időben mennyire kényes egy ilyennek az akkumulátora? Illetve mennyire bírja esetleg a szemerkélő esőt, vagy ilyen esetben egyből az első csepp után érdemes eltenni?
Válaszokat előre is köszi!
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
3 éve napi szinten használt Brainwavz HM3-ban a napokban megtört a kábele, amit ki szeretnék cserélni. Tud valaki segíteni abban, hogy milyenre érdemes? Jó lenne, ha bírná a gyűrődést, ugyanis főleg a táskámban van
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Vicces videók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- OLED TV topic
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adóbevallás
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest