- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exodius
őstag
Jó nyomjátok....
-
tween
őstag
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? : otthon
Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? : film, játék
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? : 30K, vagy kicsivel több
Vezetékes vagy vezeték nélküli? vezetékes
Circumaural vagy supraaural? : circumaural!
Zárt vagy nyitott? mindegy
Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? sony DZ280
Márka nagyjából mindegy, de Sennheiser párti vagyok.Köszönöm!
-
Ati1979
veterán
válasz
korpicschess #30546 üzenetére
Az elég nagy visszalépés lesz.
-
vodkaboy22
addikt
Szerintem meg pont jobb a dB/mW mert kapásból ha megvesznek egy erősítőt nézik ezt az adatot (ennek gyakran lehet hinni)
1mW/250Ohm 0.1% THD
10mW/250Ohm 1%THD
max - 20mW/250Ohm 10%THD
És mellé nézik ezt a fejes papírjáról: 250Ohm 96dB/mW Tehát > 1mW mellett azzal az erősítővel nem fog torzítani és elég hangos is lesz. KIRÁLY.... De ha mondjuk olyan fejest vennének ehhez az erősítőhöz hogy 250Ohm 91dB/mW akkor kapásból jön a probléma hogy 96dB-t ezzel az erősítővel ez a fejes már nem fog tudni és már 94dB-nél is 5-10% THD lesz...Még egy érdekes ahogy mondtam dB/V-nál egy fix amplitúdóval mérnek ami 1V na most ez lehet hogy a membrán maximális tervezett kitérésének kb csak a 30% takarja csak le... Ez gond mivel a membrán nem lineáris ezért 60%-os kitéréshez már sokkal több fesz kellhet. Így ha megadnak mondjuk egy 96dB/V-ot akkor azzal még korrekt módon számolni se tudsz mivel nem tudhatod hogy most ez mekkora membrán kitérésnél volt.
-
korpicschess
veterán
Na eladtam az AD900X-et. Erosen agyalok, hogy mi legyen, de valószínűleg A500X lesz a befuto. Kar, jogy nincs kekben.
-
törölt tag
válasz
Dorien #30507 üzenetére
Úgy vélem, te ott belül már régóta átláttad, hogy az én
"Az érzékenység maga a "hangosság""
mondatomra adott
"Igen, de csak akkor ha "voltage sensitivity" az, amiről beszélsz. (pl. Sennheiser) A "power sensitivity"-hez (pl. Beyerdynamics) még kell az impedancia."
kitételed hibája, hogy pont fordítva értelmez, mint amilyen a valós helyzet. Ha a kitételedben megcseréled egymással a "voltage sensitivity" és a "power sensitivity" kifejezéseket, akkor máris helyreáll a világ rendje, és megtakaríttatik egy hozzászólásfolyam. Egyetértesz? -
Ribi
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30542 üzenetére
Ezt írtad: A feszültség méréssel az a baj hogy ezt úgy csinálják hogy...
Majd leírtad, hogy: Na most mit csinálnak amikor dB/mW-ot mérnek?Mind2 esetben mérnek feszt (teljesítmény mérésnél áramot is). Egyik eset jó, másik nem.
Értem, hogy teljesen más a módszer, ami a módszer hibája, nem az, hogy feszt adnak meg.
Eleve mivel minden rohadtul változik, baromira felesleges cefet pontos mérés. Plusz ha úgyis kamuznak akkor aztán végképp.
Totál elegendő az első fapados mérés is. Maguknak lehet hogy van értelme, de átlag usernek ez részletkérdés. De szerintem profibb usernek is baromira mind1. Tekerik a potit oszt nézik, hogy milyen hangos. Ez pedig a fesz-dB adja vissza leginkább. Szerintem. -
törölt tag
válasz
vodkaboy22 #30535 üzenetére
Pontosítanék:
1. Én nem szócsatáztam senkivel, Ribivel pedig még csak nem is kommunikáltam egy pillanatig sem. Doriennel vitatkoztam, részemről szigorúan tényszerűen..
2. A téma az volt, hogy a hangsugárzók (fejhallgatók) érzékenysége mint mérték miből áll és mit jelent. Az érzékenység mértéke szabványosan, definitíve, tehát szakmailag rögzítve egy olyan viszonyszám, amely a hangsugárzóba beérkező egységnyi teljesítmény hatására létrejött hangnyomást ábrázolja. (Ezt köznyelven "hangosságnak" nevezzük-nevezhetjük.) A hangsugárzóérzékenység mértéke azért teljesítmény per hangnyomás, hogy ezzel a mértékegységgel az "abszolutizált", az elektromos rendszer többi részétől elvonatkoztatott hangsugárzó tulajdonságát írhassuk le minél egzaktabbul. Az érzékenység szakmailag szándékoltan a hangsugárzó adata, lehetőség szerint abszolutizált formában. Az érzékenységben már benne foglaltatik az impedancia, mint az érzékenység ("hangosság") egyik oka, összetevője. Ezt ábrázoltam Doriennek.
3. Ha a méréseinkben az áramerősségbevitel lenne a létrejött hangnyomás eredője, akkor egy szűkebb értelmű (és talán relatívabb) mértéket kapnánk, mint a teljesítménybevitel mérésekor (de természetesen ez lehetséges mérték lenne). Ezért a hangsugárzóérzékenység mértéke a rögzített mértékrendszerben teljesítmény per hangnyomás, ahol ráadásul a teljesítmény is egy "eszményi", "ideális", szabványosított teljesítmény, éppen azért, hogy minél abszolutizáltabb formában a hangsugárzóra vonatkoztatva nyerjünk "abszolutizált" adatot, ne a rendszer és a hangsugárzó viszonyára. Az érzékenység szándékoltan a hangsugárzó adata. -
Ribi
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30538 üzenetére
És miért mérik másként a mWnál lévő feszt és "csak a feszt"?
-
Bargyu
tag
válasz
Dorien #30507 üzenetére
A linkből másolva:
What happens if I connect my studio-quality headphones to my iPhone?
The good news is that high-impedance headphones will never overload or damage a portable device. Battery life may be increased, distortion may decrease, noise may be decrease, and the SNR may improve. The bad news is that the maximum playback level may be too low. Bottom line - if you have a pair of high-impedance headphones, try them with your portable devices. If the playback level is loud enough, high-impedance headphones should improve the overall sound quality of your portable device. But beware, the maximum playback level may be too low when driving high-impedance headphones from a portable device.
Azt tudom mondani, hogy iphone, ipad simán meghajtja a HD800-at, nincs hangerő probléma.
-
vodkaboy22
addikt
A feszültség méréssel az a baj hogy ezt úgy csinálják hogy fognak egy szinusz mérőjelet és mérik a fejesen eső feszültséget (földfüggetlen kimenetről ergó balanced kimenetről 1 drivert mérnik.) és a mérést átlagolják.
Felvesznek kb 20 pontot a 20-20kHz-ig és ezt a 20 pontot végül megint átlagolják. Ebből lesz mondjuk 96dB/mVEzzel sok baj van és nagyon nem korrekt mérés. Gondold végig miért!
Na most mit csinálnak amikor dB/mW-ot mérnek?
Sajnos 20-10kHz-ig megint felvesznek 20 pontot... És azt átlagolják, DE
A mérést úgy végzik hogy 4 pontos mérőműszerrel mérik az erősítőből kijövő áramot és az erősítő kimenetén lévő feszültséget. Aztán a műszer minden mérési pontban 3 adatot ad meg amit átlagol:
Felvett teljesítmény kitérés 0 pont, Felvett teljesítmény kitérés +180fok, Felvett teljesítmény kitérés -180fok.
(Ugye +180fokban az erősítőn kiadott áram lesz a jó mért adat (induktivitásként való viselkedés) -180fokban pedig az erősítőn kiadott feszültség lesz a jó adat (kapacitásként való viselkedés).) És ezt a három kitérésben mért értéket átlagolják (Nem pedig időre átlagolnak!!!)
Remélem érthető!Ja és még egy apró baki sajnos dB/mV-nél nem veszik figyelembe hogy amplitúdó függő is az érzékenység!, míg dB/mW-nál ugye a tervezett maximális két kitérési végállapotban mérnek!
-
Ribi
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #30535 üzenetére
" Méred a kimenő áramot és a kimeneti feszültséget (nem egyenlő a fejesen eső feszültséggel ugye?
)"
Szóval akkor teljesítmény esetén oké, hogy a kimenő feszt méred, de csak fesz esetén már nem? Na ne magyarázz már össze vissza te is. Egyszer így mérem másszor meg az már nem jó? Egész lenyugodtam, erre te is fel akarsz idegesíteni? -
ingyom007
tag
Sziasztok!
20k körül keresek egy fejhallgatót itthonra játék/film/zene. Fasza hangkártyám nincs de szerintem ennyiért nem is kapok olyat aminél annyira számítana a kártyaMegnéztem a listát ami az első kommentben ott van de nem békültem ki egyik említett fejhallgatóval sem. Fontos lenne, hogy cserélhető legyen a kábele.
Jelenleg egy 4éves Sennheiser hd465-öm van belement szerintem minimum 10000óra használat(lehet keveset mondtam) legnagyobb hangerőn sajnos már berecseg a balos a szivacsok állapotáról meg inkább nem beszélek a fülpárnák lényegében már eltűntekJa és mikrofon nem kell rá.
Nem tudom jelenleg minőségben hol tart a Sennheiser de ez a füles teljesen megfelelt eddig csak kicsit kiégett márHa hasonló minőséget gyártanak még mindig akkor ragaszkodnék a márkához. Inkább felé essen a 20ezres határnak pár ezerrel mint alá ha ezen múlik..
-
vodkaboy22
addikt
Bocsi most olvastam csak bele így úgy a szócsatátokba. És mindketten írtatok értelmes/értelmetlen dolgot.
Lényeg. dB/mW-nak van a legnagyobb értelme, mivel (dinamikus driverekre igaz) a driver kitéréstől függően tud kapacitásként és tud induktivitásként viselkedni. Még az impedancia/frekvencia diagrammok is csak útmutatók a driverhez, mivel nem veszik figyelembe hogy a driver milyen pozícióban van és ugye a driverekre nem csak egy mérőjel szinuszt engedünk rá...
Gondolj bele pont amikor a driver induktivitásként viselkedik és "visszarúg" az erősítő felé akkor mi van?
Mondjuk a driveren indukálódik egy 0.7V ellenfeszültség és az erősítő kimenetén pedig 2.1V van. (Extrém eset de hangfalaknál van hogy a kitérési önindukció eléri a 2.5Vpeek-et is...) Eredmény a fejes 1.4V effektív feszültséget fog kapni. Na most amikor meg a másik állapotba tér át a fejes és a másik végállapotban átmegy hirtelen kapacatisásba akkor meg elkezdi "zabálni" az áramot az erősítő belső ellenállásán a sok kimeneti peek áram miatt több feszültség esik így megint esik a kimeneti fesz. És mindezt csak egy kimozdulási ciklus 2 végállapotában!
Nem olyan 1szerű ez a dolog. Kimeneti teljesítményt viszont könnyebb mérni hitelesebb is és megfelelőbb adat is. Méred a kimenő áramot és a kimeneti feszültséget (nem egyenlő a fejesen eső feszültséggel ugye?).
Tehát dB/mV fejes érzékenység megadásra nem jó...
dB/mW megbízhatóbb adat. Legjobb pedig dB/mA lenne...viszonylag lineárisra Ezt pedig el kell felejteni! Ezek mind nagyon nem lineáris rendszerek és még ha szigorúak akarunk lenni akkor tökéletesen nem is modellezhetőek folytonos rendszerekként!
-
törölt tag
válasz
#71562240 #30529 üzenetére
Dorien
Emlékezz vissza, eredetileg én is tömör, szűkszavú voltam. Te ezt mondtad: "Az érzékenység és az impedancia közösen határozza meg, hogy milyen hangosan szól a fejes. Minél nagyobb az érzékenység és minél kisebb az impedancia, annál hangosabb." Én pedig kijavítottam a nyilvánvalóan téves fogalmazást imigyen: "Az érzékenység meghatározza a hangosságot. Az impedancia csak szorosabb-lazább összefüggésben van vele. Az érzékenység maga a "hangosság". Azonos készülékkategórián belül a kisebb impedancia megnöveli az esélyt a nagyobb érzékenységre-hangosságra." Csodálatosan tömör fogalmazás, ebben a négy mondatban benne van az egész miskulancia, amit utána terjedelmesebben voltam kénytelen fejtegetni, a nyilvánvaló hibádhoz való ragaszkodásod miatt. Kammerer tömören fogalmaz, ha úgy véli, hogy a címzett érti azt, amiről szó van. -
Ribi
nagyúr
válasz
#71562240 #30529 üzenetére
Fasza lenne ha abbahagynád ezt az ámokfutást...
Mindenki tudja pontosan, hogy hogyan kell kiszámolni a dolgokat, de amit itt össze vissza hadoválsz az kezd unalmas lenni és csak összezavarja az embereket.
A voltage sensivity azonos potméter állás mellett adja meg a hangosságot (adott erősítőnél). Ez praktikus. Akadj már le róla plz...
Eleve ha egy fülest viszonylag lineárisra terveznek, akkor pont a fesz állandóság mellett hiába változik az impedanciája, a fesz ami állandó és nem a felvett teljesítménye. Még egy ok a fesz-sensitivity mellett -
törölt tag
válasz
Dorien #30526 üzenetére
Akkor "szokásos bullshiteskedjünk" tovább - vagy inkább elismerhetnéd, hogy tévesen beszéltél.
Ha a "Nominal sound pressure level: 96 dB (@ 1 mW)" adat mindhárom verziónál pontos (lenne), akkor elvileg mondhatnánk, hogy ugyanolyan hangos (lenne) mindegyik verzió. Tehát az a megállapításod, hogy "Ettől még nem lesz ugyanolyan hangos a 32 / 250 / 600 ohm verzió ugyanarról a forrásról, hiába ugyanez az adat van megadva mindegyiknél." elvileg téves, mert elvileg ugyanolyan hangos lesz. Ha a gyakorlatban nem ugyanolyan hangos, az két dolgoról szól - merthogy a gyakorlat mindig bonyolultabb mint az elv, de még lényegesebb, hogy az elv is bonyolultabb, mint a nominális érzékenységi adat:
1. A gyártó hazudik. Amint tudjuk, ez általában így szokott lenni a frekvenciamenetre és az érzékenységre vonatkozó gyártói specifikációkkal, ezeket az adatokat ugyebár sose vesszük komolyan.
2. Ezeket az adatokat azért se vesszük komolyan, mert valójában ezek nem is léteznek, nem jelentenek semmit. Valójában tehát olyan mennyiség sem létezik, hogy érzékenység = 96dB/1mW, hiszen ez a nominális érzékenység is csak egy kitaláció, egy képzet, egy afféle "átlag", pontosabban a gyakorlatban az 1kHz-re vonatkozó értéket szokták megadni nominális érzékenységként, merthogy mint ugye tudjuk, az érzékenység (hasonlóan az impedanciához) a frekvencia függvényében (alkalmasint igencsak meredek hullámhegyek-hullámvölgyek mentén) változik. Tehát a valósághoz valamelyest közel állni tudó érzékenység adat egy grafikon, amely a frekvencia függvényében ábrázolja az érzékenység menetét (hasonlóképpen van ez az impedanciánál). Tehát, még ha fel is tételezzük, hogy a Beyer mind a három, eltérő nominális impedanciájú verzióra korrektül számolta és adta meg a nominális érzékenységet, akkor is ott vagyunk, ahol a part szakad, egészen addig, amíg meg nem nézzük az érzékenységmenet-grafikont. A grafikonon láthatnánk, hogy ha netán 1kHz-nél éppenséggel mindhárom verziónak éppen pont 96dB lenne a nominális érzékenysége, attól még a valós érzékenységmenetük a frekvencia függvényében teljesen más képet mutatna, eltérő érzékenység-arányokkal a mély és a magassávban, ami más hangosságérzetet eredményezne. A nominális érzékenységi adat is csak egy virtuális valami (mint ahogy a nominális impedanciaadat is).
"Szokásos bullshit", vagy inkább tévedtél már a kiindulópontodnál? -
Dorien
veterán
-
törölt tag
válasz
#71562240 #30524 üzenetére
Ja, pontosítom az "a fejhallgató dobozán mindig az érzékenységet adják meg" kitételemet, arra, hogy ez az általános és kötelező gyakorlat, ellenben ha a Sennheiser nem ezt teszi, akkor szépít, eufemizál, konkrétan csal. Lásd a cikk táblázatában levő tendenciózus különbséget a Sennheisernek tulajdonított "voltage sensitivity" szélhámosság és a valóság között - a valóság ez esetben ugyebár a "power sensitivity", vagyis "A" sensitivity. A "voltage sensitivity" esetében határozza meg együttesen az "érzékenység" és az impedancia a hangosságot, mert voltage sensitivity nincsen, az érzékenység a "power sensitivity", amely önmagában határozza meg a fejhallgató hangosságát - erről szól a cikk is. (Javaslom elolvasni.
)
-
törölt tag
válasz
Dorien #30507 üzenetére
Elfelejtettem , most hozzáteszem a fentiekhez, hogy ez az értelmezésed a kezdő hiba. Hiszen a cikk (is) éppen azt beszéli a fejhallgatóerősítők esetenkénti visszás specifikálási gyakorlata miatt, hogy ehhez a bizonyos "voltage sensitivity-hez" szükséges még az impedancia, mert a "voltage sensitivity" nem önmagában bír jelentéssel, hanem csak konkrét fejhallgató konkrét impedanciájával együtt jelent valamit. A "power sensitivity-nek" nevezett mérőszám (ami egyébként a valóságos érzékenység hivatalos mérőszáma), a cikkben is önmagában áll, önmagában fejezi ki a fejhallgató hangosságát, önmagában bír jelentéssel. Tehát pont a fordítottját fogalmaztad meg a helyzetnek. A "power sensitivity-hez" nem kell még az impedancia, hiszen éppen abban már benne van az impedancia. A "voltage sensitivitiy-nek" nevezett képzeményben nincs benn az impedancia, ezért az nem jelent önmagában semmit, hogy abból sensitivity-t tudjál számolni, ahhoz szükséges a fejhallgató impedanciáját ismerned. A ckikk éppen az ellenkezőjéről szól, mint amit te mdgfogalmaztál belőle, és figyeld meg, nem véletlenül teszi a cikk írója is rendszeresen idézőjelbe ezeket a "voltage" és "power" sensitivity metaforákat, hiszen lényegében éppen arról szól ő is, hogy ilyesmi nincsen, csak a cikk számolási módot nyújt ahhoz az ("illegális") gyakorlathoz,hogy mobillejátszók "teljesítményét" rendszeresen inkorrektül, a kimeneti feszültség vs. impedancia viszonyszámában adják meg, tehát nem teljesítménymérőszámban. A cikk arról szól, hogy ebből az "illegális" specifikációból milyen számolási móddal tudsz sejtéseket levonni a fejhallgatód hangosságára az adott eszközzel, amelynek nem adták meg szabványosan a teljesítménymérőszámát. A fejhallgatók dobozán azonban mindig az érzékenység mérőszámát láthatod, ami teljesítmény eredményezte hangnyomás, tehát úgymond "power sensitivity", mert csak ez létezik, olyan nem létezik, hogy voltage sensitivity. A "power sensitivity" azonban már tartalmazza az impedanciát, mint sszetevőt, tehát önmagában határozza meg a fejhallgató hangosságát, nem az impedanciával együtt - hiszen már benne van az impedancia (is), meg minden egyéb.
Te voltál write only, te nem olvastad el a cikket - meg amit írtam róla. -
oneiros
tag
Üdv!
Nézegettem az invmusic.hu honlapját, és asszem megtaláltam a legolcsóbb Takstar fejhallgatót, ami kapható Mo.-n Invotone H-819 álnéven.
Ez egy félnyitott, szövet párnás, hangerő szabályozós (ős)Takstar TS-819 klón 4m kábellel.
Aki 3k körül keres TV-hez/játékhoz fejhallgatót, annak jó vétel lehet, és még az is megeshet (még nem hallottam), hogy hangban lenyomja az eddigi favoritot, az SHP2000-et. -
rizso
addikt
válasz
korpicschess #30520 üzenetére
De azzal nem tudok laptoppal kockulni vagy telóról hívást fogadni
-
rizso
addikt
Superlux HD681 EVO "wireless mod"
A "fun" faktor megugrott, és ez szerencsére nem ment a minőség rovására (mondjuk csak telefonról vagy laptopról használom, semmi extra erősítő).
-
törölt tag
válasz
Dorien #30516 üzenetére
Nem én vagyok write only, ugyanis én értem, miről szól a cikk, szerintem te nem érted, meg hogy mit írtam én erre fel (egyébként csak spanyolviasz evidenciákat). Arra a mondatomra ugyanis, hogy az ézékenység önmagában a fejhallgató "hangossága", tehát hogy nem az érzékenység és az impedancia együttesen határozza meg a "hangosságot", hanem az érzékenység önmagában, nem válasz ez a "voltage sensitivity-power sensitivity" értelmetlenség. Leírtam a fentiekben, hogy miért, .DLL-nek meg is ismételve. Most mégegyszer: az érzékenység nem kétféle, hanem egyféle dolog, mégpedig teljesítmény hatására létrejövő hangnyomás, azaz a hangsugárzó (fejhallgató) potenciális hangosságának mértéke, önmagában meghatároza a hangosságot.
Az általad tálalt cikk azon a magától értetődő összefüggésen rugózik, hogy hogyan kell alkalmazkodni ahhoz, hogy bizonyos fejhallgatóerősítő vonulatban a "teljesítményt" mellébeszélve adják meg, és erre alapozva esetleg bizonyos fejhallgatógyártók az érzékenységről is mellébeszélnek, szépítenek. Tehát a cikk szerint sem az érzékenység és az impedancia együttesen határozza meg a fejhallgató hangosságát, hanem az érzékenyég önmagában (az érzékenység persze bonyolult okok okozata, egyik ok az impedancia, ami szintén sok mindennek az okozata..., de ez mindegy most). Ebből a szempontból is, és egyébként is ez a "voltage sensitivity" az angyalok szárnya, nincs mit beszélni róla, még senki se látta. -
törölt tag
Persze, ez nyilvánvaló fizikai összefüggés, ezen nincs mit magyarázni. Annak, hogy fejhallgatóerősítők, leginkább mobillejátszók "teljesítményét" alkalmasint úgy adják meg, hogy lead 30mV feszültséget 16Ohm-ra (feleannyit 31Ohmra...), annak vannak bizonyos praktikus okai is a fejhallgatók világában, de leginkább marketingokai vannak, így kevésbé látszik, hogy milyen kis léptékről, milyen kis teljesítményekről van szó, például mobillejátszók esetében. De a teljesítmény mértéke teljesítménymérték, tehát Watt - ami tartalmazza a fent leírt fordított arányosságot a feszültség és az ellenállás között, és a némely fejhallgatóerősítők esetén gyakorolt kifacsart "teljesítménymegadási" gyakorlattól még nem válik létjogosulttá megkülönböztetni "voltage sensitivity-t" és "power sensitivity-t", mert ez értelmetlen, ilyen a valóágban nincs, ez a semmi gittrágása. Az érzékenység olyan mértékegység, amely egységnyi teljesítmény hatására létrejövő hangnyomást mutat, tehát az érzékenység megadja a hangsugárzó "hangosságának" mértékét. A teljesítmény pedig teljesítmény, nem feszültség. Tehát a "voltage sensitivity" legfeljebb is csak értelmetlen marketinggyakorlat, illetve ennek "illegális" mellékhatása, ugyanis minden sensitivity definitíve "power sensitivity", zehát teljesítmény és hangnyomás viszonya.
-
Slownz
senior tag
Sziasztok!
Egy jó ideje már nem követem a topicot, ezért kérnék segítséget.
A munkahelyemre keresek egy zárt fejhallgatót, max 25 ezer pénzért (az új ára ne legyen több 25K-nál).
A Shure 440-en kívül van más alternatíva?
Köszönöm, aki válaszol.
Annyi eszem persze nem volt, hogy megtaláljam a hozzászólás előtt, ezt.
-
.DLL
veterán
Hirtelen ezt találtam: [link] Itt az input-output elvileg simán felcserélhető az optput lesz a bemenet, amire dugod a hangot, a két input meg jelen esetbe kimenet lesz, egyikről a hangzobozok, a másikról a fejes fog szólni. Megfelelő TRS Jack - RCA átalakító kelleni fog még. Nyilván ne monót vegyél, lehet hogy az a baj az adaptereddel is, hogy 2×mono-t csinál.
-
.LnB
titán
Köszönöm a választ.
Ha megkérlek tudnál linkelni nekem egy ilyet. Mert őszintén bevallom sose hallotam még róla. Azt sem tudom mennyibe kerülhet.
Nekem egy ilyenem van. De ha ezt bedugtam akkor a füles csak mono-ba szólt. A másik bemenetbe a füles mellett az 5.1 sztereó hangfalai voltak bedugva. Ezt nem tudom számít e de gondoltam leírom. -
.DLL
veterán
válasz
#71562240 #30509 üzenetére
Ez annyi, hogy a forrás lead #V RMS veszültséget, ez kisebb impedanciás hangszórón nagyobb teljesítményt produkál, mint egy nagy impedanciás hangszórón. Azonos dB SPL/mW érték esetén a kisebb impedanciás, a nagyobb teljesítményleadás miatt hangosabb lesz.
(#30508) .LnB: Nem ajánlott! Passzív útválasztó ajánlott. (jelen esetben 1x be, kapcsoló, 2x ki)
-
törölt tag
válasz
Dorien #30507 üzenetére
Bocs, most nincs időm elolvasni a cikket, de átfutva rajta és a lényegi fejezete alapján gittrágásnak tűnik, komolyan véve bizonyos "szabálytalan" marketingeszközöket. A (hifi) hangsugárzókra vonatkozó érzékenységi paraméter szabványosan azt jelenti, hogy a készülék egységnyi teljesítmény hatására mekkora hangnyomást produkál szabványos távolságban. Ennek alapmértékegysége a dB, ami hangnyomás, tehát "hangosság". Az érzékenység a "hangosság" mérőszáma. Nincs olyan, hogy "voltage sensitivity", ez hadova, tovuhabohu, gerillamarketing. Ha valamelyik hangsugárzógyártó ilyesféle mértékegységet ad meg, az csal, mert a dolog értelmetlen. A cikk tehát vagy gittrágás a semmiről, vagy a Sennheiser csalásának leleplezéseként lehetne értelmezendő.
De ha állítod, hogy fontos és érdemes elolvasni, akkor majd megteszem.
Nincs "voltage sensitivity", értelmetlen. Ezért power sensitivity sincs, mert a sensitivity eleve, szabványilag, definitíve "power sensitivity", a többi szemfényvesztés legfeljebb.
Ettől függetlenül tisztában vagyok vele, hogy a fej-/fülhallgatók esetében mi mindenre használják a feszültség mértékét, amire nem kéne, de legyünk tisztában vele, hogy ez "nem legális", legfeljebb alkalmasint praktikus, illetve marketingeszköz. De ezt nem vesszük természetesnek, mert nem az. -
.LnB
titán
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem. Van jelenleg egy Sennheiser HD555 fejhallgatóm amit egy Asus Xonar DX hangkártya hajt meg.
Most tervezek venni egy sima olcsó hangfalat Genius SP-HF1250B.
Az lenne a kérdésem, hogy ha a fejhallgatót a hangfalba dugom bele akkor veszít majd a hangminőségből? Vagy ti ezt, hogy szoktátok megoldani? Mert a 2.0-s szetreó hangfalat ugye ugyan oda dugom a hangkártyába ahova a fejhallgatót. Régebben próbáltam jack elosztót de nem működött jól.Előre is köszi a válaszokat!
-
Dorien
veterán
válasz
#71562240 #30503 üzenetére
"Az érzékenység meghatározza a hangosságot. Az impedancia csak szorosabb-lazább összefüggésben van vele. Az érzékenység maga a "hangosság". Azonos készülékkategórián belül a kisebb impedancia megnöveli az esélyt a nagyobb érzékenységre-hangosságra."
Igen, de csak akkor ha "voltage sensitivity" az, amiről beszélsz. (pl. Sennheiser)
A "power sensitivity"-hez (pl. Beyerdynamics) még kell az impedancia. -
szaszayanou
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #30496 üzenetére
Megörökíthetnéd a tapasztalataidat itt a fórumon azonos impedanciájú edition és pro beyer driverrekkel kapcsolatban. Szerintem többünket is érdekelné. (Már csak az árkülönbség miatt is.)
-
törölt tag
válasz
Dorien #30495 üzenetére
Az érzékenység meghatározza a hangosságot. Az impedancia csak szorosabb-lazább összefüggésben van vele. Az érzékenység maga a "hangosság". Azonos készülékkategórián belül a kisebb impedancia megnöveli az esélyt a nagyobb érzékenységre-hangosságra.
(#30492 Ator Lásd fentebb a gyakorlati lényegét, ehhez hozzátéve, hogy (bizonyos határok között) minél nagyobb az impedancia, az erősítő annál "biztonságosabban" tudja hajtani a hangsugárzót, de annál nagyobb erősítőteljesítmény optimális a hangsugárzó meghajtásához. Hangminőség (a hangsugárzó kontrollálhatósága) szempontjából általában előnyösebb az optimálisan nagy impedancia, a nagyon kicsi impedancia pedig kiemelt veszélyt jelenthet az erősítőre (közvetve a hangsugárzóra), mert megszaladhat, leéghet a kontrollálatlan teljesítményleadás miatt. Ez a gyakorlati alap, elméletileg pedig megjegyzendő, hogy az impedancia nem egyszerűen ellenállás, hanem inkább "látszólagos ellenállás", azaz az (egyenáramú) ellenállásnak a váltóáramú rendszerben mérhető analógiája - ezért van külön neve.
-
Dorien
veterán
válasz
vodkaboy22 #30501 üzenetére
Biztosan igazad van, én csak a head-fi-s cikkre alapoztam a kijelentésemet. Ezek szerint tévedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest