Új hozzászólás Aktív témák

• bitrograde

senior tag

válasz Xelo #112522 üzenetére

Szerintem részben igazad van, és nem akarok nagyon min-maxolni, de.
    Saját tapasztalatom szerint egy rossz kábel képes elrontani a hangot, egy jó kábel meg nem csinál mást, csak nem rontja el, nem szól érdemben bele, hagyja a készüléklánc többi elemét érvényesülni. A FAW ilyen, nem olcsón, különösen nem egy alsó-középkategóriás Sennheiser árához képest. Amikor viszont komolyabb vas kerül a Sennheiser (vagy személyes tapasztalat ismét: a Hifiman HE6SE elé), akkor nagyon kihallani még a FAW felső házában tanyázó kábelek különbségét is. Ez nem megszokhatatlanul nagy különbség, de jól hallható, és ha az ember megengedheti magának, akkor biztosan lapot húz tizenkilencre is. Feljebb talán még inkább így van, azt nem tudom.
    Hangfalas rendszerben ez sajnos még drasztikusabban jelenhet meg: két kábel különbsége jelentheti, hogy leválik-e a hang magáról a sugárzókról. Ez általában IC- és HF-kábelek esetében érzékelhető a leginkább, én tápkábelnél csak néhányszor hallottam óriásinak mondható különbséget, de azt elég vastagon is mérték. Persze van néhány titkos, jó ár-érték arányú kábel. Sokáig éltem együtt pl. Schmidt Feri baráton által készített fonott kábelekkel, és ár-érték arányban szinte verhetetlenek voltak. Vannak egészen egzotikus, az apróban ritkán felbukkanók is. Nagyon kedvelem pl. a SAEC japán kábelt, HF-nak sikerült egy nagyon ritkán felbukkanó 2000-est szereznem. Már a 600, 700, 850-es és 1000-est is nagyon dicsérik, de ez a 2000 egészen varázsos. Röviden is hosszú volt az ára, de megérte. Nemrég az USA-ból sikerült egy USB-t is beszereznem belőle (az avx-esről lecsúsztam), az is nagyon tud valamit. Vagy nemrég egy Sternklang Ephemera digitkábel váltott egy 7-es WW-t (talán platinum??), ami kölcsönben volt nálam, és az is valami varázslatosan szól, pedig csak két kivasalt rézszalag pamutban, igaz míves dugókkal.
    Szóval az van, hogy a legtöbbször puding, az van.

Új hozzászólás Aktív témák