- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #20418 üzenetére
Ebbe szerintem itt ne menjünk bele. Van tuningos topic.
Amúgy nem feltétlenül kell a procit húzni. Lehet önmagában erős az a proci (pl i7-4770K).
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #20416 üzenetére
Attól hogy tuningolva van miért ne lehetne elég egy erős paneltáp?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #20413 üzenetére
Tuningolva talán hozza a 7850 szintjét.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #20411 üzenetére
Kicsit nézz utána mit tud az új nvidia GTX 750 vagy 750 Ti 55/75W-bol kínozni
-
maláj
addikt
válasz
viperabácsi #20344 üzenetére
nekem is ilyen lesz
-
rover45
őstag
válasz
viperabácsi #20344 üzenetére
Csak ajánlani tudom!
-
válasz
viperabácsi #20339 üzenetére
Évek óta őrizgetem én is az ilyen 423W-os tápom de még nem került beépítésre.1 hónapot kb. ment már gépbe(Acer brand lap,G860,120Gb Samsung 830) gyári hűtővel ami 5-700 körül pörgött.Az FSP Zen-t 300W is őrizgetem de azt meg nem mertem gépbe tenni az elhíresült instabilitásuk miatt.Bár én még ennél a példánynál nem tapasztaltam de nem is használtam csak 1-1 tesztre pár órácskára.
-
ST05
őstag
válasz
viperabácsi #20298 üzenetére
jól néz ki ,gratula..
( nano gaming ramon egy speciális hőleadó festékréteg van, bizony azok jó kis ramok...) -
Ruszki
senior tag
válasz
viperabácsi #20265 üzenetére
Itt 53,9 mm ír!
Na most a hűtőre pedig 59 mm hát nem tudom!Jó lenne tudni hogy pontosan ki e nyúl a cooler a ramok főlé!? -
sanki85
csendes tag
válasz
viperabácsi #20261 üzenetére
Ezek aztán nem voltak szégyenlősek Ctrl+C, Ctrl+V és már meg is tervezték
-
sanki85
csendes tag
válasz
viperabácsi #20259 üzenetére
Jó észrevétel,de minden másban külsőre egyformának tűnik.
-
rover45
őstag
válasz
viperabácsi #20229 üzenetére
Mekkora hülyeség lenne egy ilyet tennem az ISK-100amba és az oldallapot nem rátenni?
-
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #20229 üzenetére
Nem, csak nagyon hasonló (amúgy 5mm-rel alacsonyabb az AXP-200-nál), ami leginkább az azonos tervezési kényszerek folyománya.
-
sb
veterán
válasz
viperabácsi #20099 üzenetére
Egyetértek. Amíg 200W-os cpu-k és vga-k voltak addig kellhetett, de manapság már bármire elég egy töredék teljesítményű konfig is. 200W körül kijön egy bika dvga-s rendszer, amit léggel játszva hangtalanul le lehet hűteni. Dvga nélkül 100W körül.
A viszonylag alacsony fogyasztáshoz képest így értelemszerűen a tuning is sokkal több plusszfogyasztást jelent. Szerintem azzal sem éri meg nagyon vacakolni a mondjuk 5-10 évvel ezelőtti állapothoz képest.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #20114 üzenetére
Na ja, valamit valamiért.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #20109 üzenetére
Na jó, de egy hűtő miatt ennyi macera?
Vehettél volna inkább egy low profile-t, persze, az nyilván nem hűt úgy.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #20109 üzenetére
Rendben köszi a megerősítést.
Jó lenne ha lennének itthon szerszámaim meg anyagom, akkor készítenék egy magamnak tökéletes házikót vagy egy meglévőt alakítanék át.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #20099 üzenetére
Nekem speciel jó lenne egy olcsó vízhűtés 4-8k körül, mivel a Shuriken tartóját el kellett hajlítanom, nem fekszik fel teljesen a procira és a táp ellen is dolgozik. Muszáj volt, különben hozzá ért volna a vga-hoz.
Pár napja is azért kérdeztem, mert tudtam volna 3500-ért lefogató nélkül AVC Herculest.
HDD-t ha cserélném 2.5"-osra elférne, de azt nem ajánlották, mert lassabb.
Ha úgy döntök váltok ki kell találnom hova teszem a vinyót, sok lehetőség nincs. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #20092 üzenetére
Hogy lehet, hogy nem fértek be? Ha én összeraknék egy konfigot, mondjuk egy 130-as házba, hasonló alkatrészeket vennék (ITX lap, i5 proci, normál VGA, normál táp, SSD).
Ez alapján a videó alapján nem olyan lehetetlen. Tudom, ez 130-as, de a 120 sem különbözik érdemben.
Nálad mi nem sikerült?
-
Gaben01
őstag
válasz
Csak nem 88Prot kollégáét?A Prodigy-m nála landolt a hónap közepén.
-
anytime
őstag
válasz
Netan fenykepeztel kozben?
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #20053 üzenetére
Elkepzelheto a végeredmény mindenesetre az amit leirtam. És ezért írtam, hogy integrált procikkal nem tudom mi a helyzet, bár mintha remlene, hogy a brazos - os lapok se indultak 4pin nélkül
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19846 üzenetére
160W-os picoPSU lenne kicsit moddolva (CPU tápkábel külön kihozva).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19842 üzenetére
Ekkora elég lenne a célra: [link]
Asztali munkaállomás 256GB-os SSD-vel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19840 üzenetére
Persze, én is ilyen gépet raknék össze, de kisebb házba.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19838 üzenetére
Nehéz szülés volt.
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #19823 üzenetére
Köszönöm,érdekes átalakítás (bár a táp helyével a ház hátulján kezdhetett volna valamit),elgondolkodtatott.A videóban egy AXP-200 van,ami 73mm magas ventivel, az AXP-100-am viszont csak 58mm,így nálam azért marad 15mm a venti és a táp között.
Köszönöm mindenkinek a segítséget,észrevételeket és javaslatokat.
Nemsoká megírom a tapasztalatokat. -
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #19802 üzenetére
És akkor a 2 hdd + az ssd hova kerül?Faragni nem igazán szeretném a házat.Nem a hűtő a fő kérdés hanem a táp beszerelése (ventivel fölfele vagy lefele) illetve a cpu hűtő venti szívjon vagy fújjon.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #19606 üzenetére
Attól még magát a procit a lap biosa (a benne lévő mikrokód) nem fogja ismerni, és adott esetben hibásan, vagy egyáltalán nem kezeli, de olyan eszközökkel amiket leírtál a proci mellett mi a fenére nem elég az a prociválaszték amit támogat? e-penis?
Csipszetek közti difi ezer helyen le van írva, ha te lusta vagy guglizni (első tallat, táblázatos formában) más is lehet lusta gépelni
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #19604 üzenetére
Support résznél megtalálod a procik listáját amit kezel, feltehető a hasonló TDP-osztályba soroltakkal is megbirkózik (Giga GA-B75TN 1155-ös lapnál 77W TDP a limit itt úgy látom bátrabbak és a 84W-osakat is bevállalták)
-
prmcsk
addikt
válasz
viperabácsi #19522 üzenetére
Azért, hogy ha többre vágysz, vegyél új lapot.
#19520) Mercutio_ Én meg azt nem értem, hogy mi a farokért hagyják le tendenciózusan az ilyen lapokról az integrált SFDIF/Koax hangkimenetet ? Még bővíteni sem lehet, mert nincs port, ahova dugnám.
Ja, hogy vegyek másik lapot ? De mITX lapon lassan csak a csúcs árúakon van.
-
sg22
senior tag
válasz
viperabácsi #19510 üzenetére
nincs feltuntetve, de C2-es.
Deluxe-ot nemlehet kapni, szerintem atneveztek Pro-ra. Megneztem a weboldalukon googlebol, es ugyanaz a ket alaplap. Meg ugyanugy is neznek ki
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19515 üzenetére
Ellenben, ha rákeresel erre: 90MB0H30-M0EAY5
Láthatod, hogy C2-et dobál ki a Google.Ez pedig nem C2: 90MB0H30-M0EAY0
Szerintem nem gáz rákérdezni egy webshopban vásárlás előtt, hogy milyen gyártói cikkszámú terméket takar az a cucc.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19510 üzenetére
Normális webshopban ez fel van tüntetve. Ellenkező esetben simán rákérdezhetsz náluk emailben.
Deluxe-ot láttam korábban, most valamiért nincs a kínálatban.
-
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #19492 üzenetére
Próbáltam róla több infót fellelni, de hasztalan. Nem világos számomra, hogy ez valami egyedi megoldás, vagy kereskedelmi termék. Nem sok mini-ITX lapon van egymás mellett egy sorban a 24 és 8pin-es betáp csatlakozó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19502 üzenetére
Leírtam elég egyértelműen, hogyan tudod beazonosítani a C2 vagy nem C2-es lapot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19417 üzenetére
Olvasd el ezt, mit javítottak C2-vel: [link]
(Intel logo rész alatti szöveg) -
törölt tag
válasz
viperabácsi #19368 üzenetére
Talán így generálják az igényt az olcsó - egy-be-vizes hűtésekre...
Maga a ház konstrukciója nagyon jól sikerült, "kis" átalakítással 400-450W hőt tudtam belőle kitolni, moderált zaj mellett.Az SG05 is sokkal jobban használható lenne, ha hátul a táp helyén lenne egy 120mm-es fan-nak nyílás, a táp pedig az alaplap és a doboz eleje közé kerülne, úgy hogy ott is meg tudna élni a 120-as légkavaró...
Gyárilag... -
ST05
őstag
válasz
viperabácsi #19315 üzenetére
nagyon tetszik az a csomózott harisnyázás , szép--
Mattanyahu: 850 es miért ne? nyugaton ugyanannyik szinte..
biztos azt látta megfelelőnek szétszedéshez pölö, de , tuningoolt i7 nek meg tuningolt nagy vga-nak csak jó ha van 66A, márpedig nemhiszem hogy 7750-et tervezett levizezni ! -
Mattanyahu
tag
válasz
viperabácsi #19315 üzenetére
mi a ráknak 850w-os táp bele?
a fele is sok...arról nem is beszélve, hogy másfél éves a projekt és igencsak félbemaradt
-
Garold
senior tag
válasz
viperabácsi #19091 üzenetére
Az a legobb esetben N-es, a régiek pl pirelli, speedtouch csak G-s szabványt tudnak.
-
válasz
viperabácsi #19086 üzenetére
Nem elég, ha csak a gépen van ilyen, a többi eszköznek is tudnia kéne(legalább a routernek)
Ha most otthon minden n-es(ez az elterjedt), akkor nincs értelme az ac-nek(ez az újabb és gyorsabb). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #19086 üzenetére
Deluxe jobb (gyorsabb WiFi-vel rendelkezik). Olvass utána a WiFi szabványoknak.
-
válasz
viperabácsi #19084 üzenetére
Wifi n/ac
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #18658 üzenetére
Akkor valahogyan kompenzálni kellene ha valaki(vevő) figyelmeztet egy hibára (esetünkben a táp csatlakozás). Én is nézegettem ezt a házat és nem tudom mi kerül rajta 70 k körüli árba?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #18658 üzenetére
Prototípusok mindig drágábbak, mint a sorozat gyártott termékek.
-
kisza25
félisten
válasz
viperabácsi #17965 üzenetére
mondjuk ha a vga megkapja a tápot nem lesz egyszerű lefedni
-
HookR
addikt
válasz
Igazság szerint már volt, de tény, hogy az én linkem is beleolvad a környezetébe: "Gamer PC egyszerűen" - #15259
-
d@minator
addikt
válasz
Nahát! Ez sokban hasonlít az én terveimhez. El is mentettem bár nem minden tetszik rajta...
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #17915 üzenetére
Z77-es Giga lapom van, egy kalap kaki. Ránézésre a 87-esek ugyan olyanok. A BIOS-ban a beállítási lehetőségek a nullához konvergálnak. Nem vagyok ASRock fan (sőt!), de a jelenlegi felhozatal elérhető árú részéből egyértelműen az ő lapjaik a nyerők nálam.
-
shteer
titán
válasz
viperabácsi #17915 üzenetére
-
shteer
titán
válasz
viperabácsi #17912 üzenetére
nem macho, első generációs HR-02. azzal, már rajta van - nem is nagyon látszik alatta a lap
rendszert nem húztam újra, indult rendesen - a boot gyorsabb lett, de ezt a lapnak tulajdonítom
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17909 üzenetére
És esetleg ez nem jöhet szóba?Vagy mindenképp 1150-re akarsz váltani?
-
shteer
titán
válasz
viperabácsi #17909 üzenetére
ide egy Asrock Z87E-ITX került, reggel be is dobtam az ATX lap helyére még a régi házba - elveszik benne
#17852 sb: még 1-2 hétig bebújhat aludni, de akkor lejár a kilakoltatási moratórium
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17905 üzenetére
Ha szánsz rá ennyit és kell a Z87 chipset,akkor ezt vedd meg,mert tényleg baráti ára van.Ha elég a H87 is,akkor az Enton által leírt szempont alapján kell dönteni.
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #17904 üzenetére
Most nézve akkor már inkább EZ mert ez z87 és egy árban van kb a h87 asussal.
-
Enton
addikt
válasz
viperabácsi #17902 üzenetére
Hát a kettő közt marha egyszerű a választás, 6 sata port kell vagy wifi+dual lan.
Esetleg procihűtő a foglalat elhelyezkedés miatt.
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17899 üzenetére
Akkor nem lesz nehéz a választás,mert mindkét linken a Giga H87N-WIFI van.
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17895 üzenetére
1920x1080, vsync on, élsimítás on és közepes beállításokkal teljesen élvezhető a játékmenet,nem szaggat vagy ilyesmi.Ennél komolyabb játékkal nem játszok,úgyhogy én teljesen elégedett vagyok a hd4000-rel.
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17891 üzenetére
Én meg pont anyagi megfontolásból váltottam ATX-ről ITX-re, illetve a géphasználati szokásaim megváltozása miatt.Gyakorlatilag lapot és házat cseréltem (meg most ramokat), eladtam a vga-t, és simán elvagyok a hd4000-rel azóta is.Filmeket,sorozatokat nézek,net, office és néha Gears of war.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #17891 üzenetére
Szerintem nem sokkal drágább egy Mini-ITX konfig se ha nem kell vízhűtés stb..
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17889 üzenetére
Köszönöm, értékelem a szándékot.
-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi #17887 üzenetére
A legelső Noctua (NH-U12S),amire kattintottam nem kompatibilis a lapommal(Components at the back prevent installation of the backplate.).
Köszönöm a linkelt írást,ismerem és olvastam is már.A helyzet az,hogy a hűtő már megvan, a ramjaim lecserélve normál méretűekre és a probléma megoldódott. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #17719 üzenetére
Ez valóban 10000Ft-os kategória.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #17691 üzenetére
Felhívnám a figyelmet, hogy 16-24V feszültség kell neki, valamint hogy nem közlik a különböző ágak terhelhetőségét. Lehet jó is akár...
-
rover45
őstag
válasz
viperabácsi #17691 üzenetére
nem rossz
esetleg van is otthon a fiókba egy felesleges?
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #17665 üzenetére
ITX platformon nem valószínű hogy tennének kiegészítő SATA vezérlőt a PCH mellé, így biztosan csak 4 SATA aljzattan jönnek H81 lapok, abból is csak 2 6gbps-es. Utóbbi nem hátrány, mert HDD-knek a SATA2 is bőven elég, a 2 db SATA3 meg elég SSD RAID-nek is akár. Az összlétszám lehet hátrány, ha valaki NAS-t szeretne építeni, de szerintem jellemzően a H87 és Z87-es lapokon is csak 4 csati van/lesz (nem néztem utána, úgyhogy ezért felelősséget nem vállalok
).
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #17665 üzenetére
normal hasznalat mellett mondjuk semmi , ugyan ugy mint a h61-es lappal sem voltak szembetuno hatranyok.
overclock ugy sem lesz akkor meg 8.
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #17661 üzenetére
-
TomiLi
addikt
válasz
viperabácsi #17500 üzenetére
igaz, de végeredményben teljesen mindegy!
-
jilian
addikt
válasz
viperabácsi #17500 üzenetére
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #17366 üzenetére
vadaszni kell forumokba (leginkabb kulfoldieken) bios update eseten nem tudom fog e mukodni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #17368 üzenetére
Amíg nem updateltem a gyári BIOS-t, addig tudta vinni i7-4770 procival 3.9GHz-en full terhelésen is.
Majd veszek egy BIOS chipet és vissza rakom rá a régit. Sajnos downgrade-elni nem lehet.Nem tudom mennyivel jobb Giga-nál, sosem volt Giga lapom.
Csak erről biztosan tudom, hogy a 0306 BIOS tudta járatni mind a 4 magot Turbó frekin full terhelés mellett is.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #17366 üzenetére
Ennyire fontos a WiFi?
Non-K procinál nem olyan egyértelmű a helyzet, mert a jó kis UEFI update-et K-s procira találták ki.
Ha nem fontos a WiFi, akkor: ASUS H87I-PLUS
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #17363 üzenetére
zsakbamacska , elvileg igen de azt hiszem radiatornak volt olyan hogy egy friss uefi updattel nem volt meg a turbo ertek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #17220 üzenetére
Arra egy G1610 is bőven elég 4GB rammal egy SSD a sebesség érzet miatt és olcsóbban is megvan ugyanaz az élmény.
Ha meg játék is lesz a procin spórolt pénzből egy HD7750 mehet bele, vagy az aprón hirdetett amd-s apumhoz hasonló megoldáson is elgondolkodhatsz, ha nem kell dvga de Intelnél erősebb vga teljesítmény kellene.
Korábban raktam be ide 3DMark eredményeket, most nem tudok linkelni mert mobilról vagyok. -
MontyCrew
senior tag
válasz
viperabácsi #17228 üzenetére
Hd400el már azért alap játékot is lehet futtatni, persze értelmes keretek közt,, én modnjuk anno eleget cod2 őztem rajta
World of Tanks is szépen ment rajta, de gondolom ősödnek nem emiatt kell
-
Geller72
veterán
válasz
viperabácsi #17222 üzenetére
"Csak net meg esetleg filmnézés menne rajta"
-Irreális erre 8 giga ramot elpazarolni most, amikor a ram árak ilyen magasan vannak.
A 2x2 is legtöbbször sok. Kb 20+ gépet szervizelek folyamatosan, ahol W7-x64-re 2x1 giga van és kb erre használják, mint te használnád. Soha nem volt még owerflow. A 2x2 még ok, ha 4 mag/szál lesz, mert a w7 alapból eléggé prefetch-el. Ha adsz neki ramot, nem dobja vissza... AMD vonalon nagyon jó itx lapok vannak komoly procikkal. Grafikai részen az Intel vonalat keresztbe-hosszába megeszik. Javaslom, hogy nézz körül az itteni tesztek közt. Ha kell, szívesen segítek.
Geller -
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #17225 üzenetére
igen es en maradnek annal az i3-nal is.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
viperabácsi #17225 üzenetére
persze, ez teljesen korrekt lap, mint amit javasoltam. Új chipset, sata3 usb 3. Ára is rendben van.
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
AMD-kben erősebbek a grafikus magok, így érdemes lehet ott is szétnézni
Milyen CPU-t topikban biztos tudnak segíteni hogy mi lenne az i3 3225-nek -
MontyCrew
senior tag
válasz
Ha fontos a grafikai erő, és nem akarsz dVga-t akkor érdemes megnézni az Amd FM2 APUit is. Egészen korrekt integráltjuk van. FM2 tokozással rendelkeznek ezek.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
viperabácsi #17220 üzenetére
Én az Asrock B75M-itxre szavazok párra, így a memók mehetnek 1600ra és ezáltal az integráltad is egy icipicit gyorsabb lesz
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #17217 üzenetére
Egyértelműen: nem éri meg neked a csere.
Csak extrém tuning mellett kell hűteni azokat az alkatrészeket is. -
>Deego..
senior tag
válasz
viperabácsi #17215 üzenetére
Persze, mint minden jónak..
Én is így voltam az AXP-100 al, de megérte az árát. -
>Deego..
senior tag
válasz
viperabácsi #17213 üzenetére
125W-al biztosan. Persze normál körülmények mellett.
De az OC sem árt neki. -
>Deego..
senior tag
válasz
viperabácsi #17155 üzenetére
Augusztus 7.-én elvileg már raktáron lesz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
viperabácsi #17155 üzenetére
AXP-100 beharangozója után 6-8 hónappal jelent meg.
Ha ezt követik, akkor talán decemberben.Geller_1972: ilyet többen is használnak a fórumból. Szerintem elégedetten.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #16889 üzenetére
Voltak hosszú távú tervek, de a tapasztalatok után már nem ezzel az alaplappal fogom megvalósítani őket valószínűleg. Mint írtam "tűzoltás" is volt, így alakult.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #16663 üzenetére
A penen van oprendszer is (linux) nem csak xbmc
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
viperabácsi #16415 üzenetére
Júniusban veszem. Először el kell döntenem, hogy Haswell + dVGA sok pénzért, vagy egy Richland APU.
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #16344 üzenetére
Silverstone pont hogy nem tucat, akkor eleve starch-bol kellene epitkezned.
-
F34R
nagyúr
válasz
viperabácsi #16330 üzenetére
szerintem bele se fogj mert nem megy bele , en meg worklogot sem lattam senkinel sem.
Ha mindkeppen "kicsi" koll akkor en ezt vennem Silverstone SG09 vagy SG10 matx is belemegy. van ahol akar most is megtudod venni [link] -
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #16340 üzenetére
Éppenséggel nem lehetetlen. Kérdés mennyire vagy elhivatott?
Az alaplaphoz mellékelt, szabványos befoglalóméretű hátlapi takarólemez úgysem férne el, mert túllóg a nyíláson néhány mm-rel, a nyílás meg az alaplap nyákján. Ha az új, általad készítendő hátlemezen csak az egyes csatlakozóknak alakítasz ki nyílásokat (az egybefüggő nagy helyett), a maradék köztes 'hús' elég lehet merevítésnek. Pláne ha alapanyagnak például kellően vastag műanyaglemezt választasz, aminek az élében elhelyezheted a süllyesztett fejű csavarokat, amik a ház vázához rögzítik oldalról.
Esetleg ha nincs szükség az összes bővítőkártya számára kialakított nyílásra, akár azok közül is meghagyhatsz egyet kivágatlanul.Mindenesetre érdemes alaposan megtervezni, mert lesznek helyek, ahol majd a milliméterekkel kell sakkozni.
-
HookR
addikt
válasz
viperabácsi #16330 üzenetére
A specifikáció szerint 250mm a Node 304 szélessége. Hajlok a nemleges válaszra, mert a 6mm-es különbözetbe el kell férnie a 2 oldallemeznek és a hátlap 2 oldallemezzel párhuzamos hajtásának is. De még ha be is préseled cipőkanállal, ki kell ötlened valamit:
- a nyílások által meggyengített hátlap merevítésére;
- a tápegység feljebb költöztetésére;
- alternatív HDD rögzítésre.Persze ha a kiszemelt microATX-es alaplap kisebb a szabvány által maximalizált 244 x 244 mm-nél, akkor mindjárt más a helyzet.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #16299 üzenetére
Nekem az asztali gépen a rendszermeghajtón 25GB-t foglal a Win7+full Office+minden szir-szar kisebb program, természetesen virtuális memória és hibernálás tiltva
htpc-nek bőven elég 4GB ram, sose fog elfogyni
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #16302 üzenetére
Ez megint a felhasználástól függ. Egy normál használatú gépnél (semmi fotó/videó szerkesztés/vágás, semmi játék) 4 - de szerintem akár 2 - gigával is elvan virtuális memória nélkül, 24/7-es üzemhez vagy türelmes felhasználóhoz meg a hibernálás nem kell. 2 GB ramnál ez a kettő letiltása hoz 3-5 GB szabad helyet. Szerintem megéri ha szűk a hely. Most már én is lezártnak tekintem. Písz.
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi #16297 üzenetére
Házimozi+fényképtároló felhasználásról volt szó, nekem ez egyféle HTPC+NAS kombóra utal, utóbbi funkció csak a fényképek tárolását (megosztását) szolgálja. Ezt figyelembe véve nem kell szinte semmi plusz program a Windows mellé, csak az alaplap és a dVGA driverei (képminőségben jobb lehet egy alap nV vagy AMD (ATi) az Intel IGP-nél), valamint egy filmlejátszó program (mondjuk XBMC). Mint írtam, láttam már 20 GB-os vinyón Win 7-et úgy, hogy mellette 1,5 GB szabad volt. Ha a 30/32 GB-os SSD-n akár 25 GB-os partíciót hozol létre (a 20 % így teljesül), akkor is ráfér ami kell. Értelemszerűen a virtuális memóriát és a hibernálást célszerű letiltani, ezzel rengeteg helyet lehet nyerni.
Az hogy kinek mekkora SSD kell... Nekem a "nagy" gépben 128-as van, 100-as partíció van rajta, annak a fele szabad úgy, hogy még játékok is vannak rajta. A HTPC-ben 64-es van, 50-es a partíció, 20 GB szabad.
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #16297 üzenetére
Kivéve azokat a típusokat, ahol a gyár már alapból rak rá tartalék cellákat amit te nem is látsz, de az SSD maga kezeli, ilyen pl. a Samu 840-es is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Android dual SIM okostelefonok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest