- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- Kompakt vízhűtés
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mrbig25 #13535 üzenetére
Nekem Be Quiet! SFX 350W-os van. Alig van hangja mert a rendszerem 40-70 W között fogyaszt, ami kb. 10-20% közötti terhelést jelent a tápnak, így alig melegszik és nem pörgeti nagyon a saját ventijét sem ezért.
A "leghangosabb" venti a konfigomban a procihűtő (Scythe Kozuti) + egy Noctua házventi. Hallható, de elég csendes és egyáltalán nem zavaró.
-
TomiLi
addikt
válasz
mrbig25 #13334 üzenetére
Szuper! Köszi szépen!
Na az átalakításod, nagyon durva! El is mentettem ezeket a képeket!
Az meg, hogy mATX lap van a házban, nagyon kemény! Le a kalappal!(#13335) Pista0001 Víz: Hát én nem vagyok ilyen ügyes! Én csak úgy tudnám megoldani, hogy megveszem a csilliós alkatrészeket, és összerakom.
Viszont, ha még az ember le is szorítja a költségeket, akkor is nagyon combos a végösszeg....Pont úgy ahogy mondod, vagy gondolod....Nekem most a pc-Q11 lett az amit a fejembe vettem, még vga-t is képes lennék cserélni érte, mert nagyon bejön a formája, az anyaga, a letisztultsága. Ebbe meg még a léghűtés is fejtörést okoz (tisztelet a kivételnek!!!) , nemhogy egy vizes rendszer....
-
TomiLi
addikt
válasz
mrbig25 #13319 üzenetére
Köszönöm az információt, és a képet is! Nagy segítség! Ezt lehet, hogy (végre) megkockáztatom.
Ez a Q11 nagyon tetszik (főleg azért, mert full aluminium, meg nem "kell" agyalni a torony hűtőkön, hogy nem fér el, mivel a táp miatt csak alacsony jöhet szóba....)
(#13325) Pista0001 táp: ok! Talán ez a kategória az SFX táp is: Sajnos mindent nem lehet egyszerre....
CPU cooler: gondolom, hogy nem foglalkoztatja a gyártókat ez a kérdés, mivel nem lenne nagy vásárló bázis.
A víz nekem meg nagyon rákfeném... ezerszer akartam már, de valahogy nem jött össze. Talán a plusz macera miatt ( a plusz költség mellett) nem volt soha 100%-os az elhatározásom.Viszont ott tényleg nincs ilyen probléma, hogy melyik blokk mennyire "lóg" ki .....
-
TomiLi
addikt
válasz
mrbig25 #13050 üzenetére
Nekem meg ez a heppem....
Miért nem lehet egy anyagból megcsinálni? Jobban nézne ki az úgy! Erre ott a Lian Li, de azokon meg igénytelenek a perforált "rácsok". Sokkal elegánsabb a Fractal megoldása! (meg nincs is ilyen jó kialakítású lian ház)
SG08: na az meg nagyon felháborító! Minek bele az a táp? Ennél meg aztán tényleg sértés a "lyuggatott", szinterezett acél az aluminium "tömb" előlap mellett! A hátlapba ütött "made in China" meg kiváltképp növeli az értékét....
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #13050 üzenetére
Ez lett az új célpont? Radi(ka)t továbbra is kívülre akarod?
Beköltöztem időközben a Prodigy-be. Nagyon tetszik, leszámítva azt a néhány apróságot amit előre láttam. Főleg az oldallapra telepített gombok/ledek/aljzatok megoldásra gondolok, továbbra is kreténségnek tartom. Próbáltam a vinyókat úgy berakni hogy a csati a másik irányba legyen, de úgy meg nem fér el egyenes csatlakozóval. Ha minden jól meg legkésőbb kedden megjön a dokkolóm, utána ez már nem lesz akkora gond, de addig sz*pok vele. A házzal együtt megjött a vízhűtés egyik darabja is, a többi majd a következő és az azutáni fizuból lesz. Ha minden jól megy karácsonyra kész is lesz a vizezés, januárban jöhet a VGA, és februárban az is kaphat egy vizesblokkot. A radik bírni fogják az tuti.
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #12873 üzenetére
Köszi! Van egy ötletem ami elsőre még engem is meglepett, utána kell számolnom hogy kivitelezhető-e. Egyelőre szigorúan titkos, remélem hamar meg tudom valósítani az elképzeléseimet és akkor lesz írás is logouton.
Csak nem kéne több piros lámpán átmennem, akkor gyorsabban haladnék ezzel a projekttel
-
J.J. András
őstag
-
J.J. András
őstag
-
J.J. András
őstag
válasz
mrbig25 #12835 üzenetére
jah, jó, csak kisebb kell... a Codegen miniITX háza ?
amúgy azt a SoftTouch fület le kell maszkolni, és kész.
a kérdésem csak arra irányult, hogy karácsonyra talán lesz pénzem egy Prodgigyre.
De ha Te eladod, megveszem, csak fekete kelleneaz a fül, ez a SoftTouch nem lecsavarozható ?
üdv
-
tlac
nagyúr
válasz
mrbig25 #12835 üzenetére
meg az sg5-ről is
Szóval továbbra is SG05/06 a befutó.
csak arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire problémás a külső borítás, mert felépítésben nagyon szimpatikus, viszont megijeszt, amit némelyik videóban látni, hogy nagyon könnyen behorpasztható és így tartok tőle, főleg, hogy nem is olcsó
-
-
J.J. András
őstag
válasz
mrbig25 #12791 üzenetére
a Cubitek mini TANK nem érdekel ?
egy angol gyors előszó -
Samanbacsii
őstag
válasz
mrbig25 #12799 üzenetére
Szia!
Tervezed hűteni a FAT-eket is a lapon? High Flow lesz? Mert úgy elég zorkó lesz elhelyezni a cuccokat belül. Egyébként én is a vizen gondolkodom, de passzívban (van kettő mora2- esem) így nekem kívülre lenne szerelve (asztalra stb.) a radi gyorscsatikkal. Ha meg vinni akarom akkor kell venni egy kis radit ventivel... -
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #12032 üzenetére
Az alsó HDD rack nekem mindenképp marad majd, ezért az én esetemben nincs lehetőség variálásra. Csak slim (30 mm) radikat fogok használni, és (ha még kapható lesz akkor) HW Labs Stealt lesz mindkettő. Hátra szerintem megelégszek egy 120-assal, nem akarok kockáztatni. Részemről a pumpa a nagy kérdés. Illetve most megint a CPU blokk is. Kitaláltam hogy EK HF-et szeretnék, erre az új karikás miatt az már nem kapható. A VGA blokk nálam főleg a jövő zenéje, hiszen még el sem dőlt hogy milyen kari lesz. Ha csak egy 6870 fér majd bele a költségvetésbe akkor csak GPU blokkot kap, de ha sikerül összehozni egy 7870-et akkor lehet hogy bevállalom a full cover-t. Majd meglátom.
Szerk.: Jut eszembe, szerintem a hátul szimpla, felül dupla felállás mellé beférhet előre egy szimpla még keresztben, csak akkor szerintem a radi merevítője miatt nem férne alá még egy 120-as venti. Nem szívesen hagynám direkt légáram nélkül a vinyókat. Ha más nem, felül meg hátul kívül is van hely
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #12016 üzenetére
Köszi!
Mikorra várható az írás a logouton? Néhány képet ide is feltehetnél.
Kicsit drága lenne postával együtt az a venti nekem.
A méretek alapján a 140-esnek is be kell férnie hátra, viszont sokkal drágább mint a 120-as, mellesleg slim venti sincs hozzá, úgyhogy szerintem nekem is sima 120-as lesz hátul.
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #12013 üzenetére
Itt egy-egy 120-as van elöl és hátul. Sajnos nem túl jók a képek (mostanában a kis mélységélesség a divat
), ezek alapján nem látszik rendesen hogy hátulra beférne-e a 140-es.
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #12013 üzenetére
Milyen elrendezésben? Gondolom a 240-es lesz fölül, de a 120-as elöl vagy hátul lesz? Nekem az eddigi képek alapján úgy tűnik hogy hátul el kell férnie a 140-esnek is.
A mérnivalók:
Hátul a 140-es ventifurat középtől a ház széléig a VGA-val átellenes oldalon.
Hátul az alsó 140-es ventifurat középtől az I/O shield kivágásig.
Fölül a leghátsó ventifurat középtől a hátlapig, és ugyanez elöl is a legelsőtől az előlapig.
Mindegyik méret természetesen belül mérve.Köszi előre is.
Ja, és még egy: az előlap és a vinyótartó között. A képek alapján úgy tűnik hogy van legalább 30 mm, de szeretnék biztosra menni. 230-as ventit szeretnék majd oda, de azok 30 mm vastagok. Szeretném majd a ventiket a házzal egyszerre rendelni, bár még nem döntöttem hogy Bitfenix lesz-e mind, vagy Arctic-kal vegyesen. Az első tuti Bitfenix lesz, de a többi még kérdéses.
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11988 üzenetére
Nekem vagy augusztusban vagy szeptemberben lesz csak meg. Az utóbbi a valószínűbb, augusztusban a RAM és SSD lesz szerintem inkább a soros, a ház már nem fog beleférni a költségvetésbe. Hétvégén összeírom majd hogy melyik méretek érdekelnek, megköszönném ha le tudnád mérni nekem.
Melyik változatot választottad végól? A fehéret?
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11955 üzenetére
Alapvetően én is erre gondoltam a VGA-val kapcsolatban, vannak szép ram-sünik a piacon. Hogy végül ez lesz-e vagy full cover azt még meglátom. A 7870 nyák-ja relatív egyszerű, sok rész kilógna a full cover blokk alól is, így az esztétika nem érv.
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11950 üzenetére
Ha fenti radi csatijai a házban elöl vannak akkor a radi tuti elfér hátul, ha a ventit kívülre kell tennem az nem gond szerintem, elvégre hátul nem nagyon látszik. Mindkét radi HW Labs Black Ice Stealth lesz, ezeknek nagyon kicsi a csatival átellenes oldali vízterük, úgyhogy szerintem nem lesz gond. A ház biztosan meglesz, majd kiméregetek mindent pontosan és az alapján lesz megálmodva a végleges rendszer. Először valószínűleg nekem is csak a proci lesz víz alatt, a 4350 elvan nélküle
. Mire VGA vásárlásig eljutok remélem csökken az új generáció ára, és belefér majd egy 7870-es a költségvetésbe.
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11947 üzenetére
Én szerintem maradok az eredeti elképzelésemnél, tehát felül egy 30 mm vastag dupla radi lesz, hátul egy szintén 30 mm-es szimpla (ha esetleg odafér egy 140-es akkor természetesen az). Ennyinek elégnek kell lennie egy kb 300 wattos konfighoz, tuningolni nem akarok. Az első vinyótartóról nem tudok lemondani, úgyhogy nálam első radi nem jöhet szóba, viszont a lehető legnagyobb (230-as) venti lesz elöl valószínűleg. Nem tudom hogyan fog alakulni a költségvetés, de év végéig szeretnék végezni vele.
Szerk.: találtam pár topikot a neten, többen is vizeznek ilyen házban. Jól át kell gondolni hogy mi hova kerül, mert azért annyira nem nagy.
-
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11580 üzenetére
Szerintem elöl és fölül egyszerre két dual radi ventikkel együtt tuti nem fér el. Az Xtreme 200-al jó lehet a rendszer, csak úgy meg a VGA-val ütközhet mert szélesebb a radi, mellesleg nem biztos hogy 200-as ventihez is van furat (nem mintha ez utóbbi olyan súlyos probléma lenne
).
Az én igényeimnek kiszerelt HDD tartókkal amúgy tuti nem felelne meg. Az ODD tartó nem fontos, mert az 5,25-ös belső dokkolók meg az eSATA-s külsők kb egy árban vannak, a sebességük is azonos, mellesleg az alaplapom miatt a külső talán még jobb is. Az alsó HDD tartótól viszont biztos nem szabadulnék meg. Csak jobb mint helyet keresgélni egy amúgy zsúfolt házban. Az esetemben 2 db 3,5-es és egy 2,5-es (SSD) vinyóról van szó amúgy, tehát az SSD-nek amúgy is kéne helyet keresni (igazából nem, mert van ötletem arra is már
). Volt már hogy pofára estem menet közben helyhiány miatt. A szokásos alkatrészeken kívül kell még hely a kábeleknek, a csöveknek, a pumpának, a tartálynak...
Részemről teljesen elméleti amúgy a dolog. Egyelőre biztos nem lesz vizes a rendszerem, levegővel meg pont jó lesz a Q11 vagy az Elite 120. Hogy később mi lesz... ?
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11574 üzenetére
Ez a vízhűtés dolog az én fantáziámat is megmozgatta, de igazából ahhoz ez a ház se túl "erős".
Ha mindent belül akarsz tudni akkor felülre tudsz tenni egy dupla radit, oszt' csókolom. Az előlapon nem látom egyik képen sem hogy hol vannak pontosan a ventirögzítő furatok. Ha 2 db 120-as kiépítésre is fel van készítve a ház akkor talán még egy single befér előre és akkor az alsó vinyótartó maradhat, de elé (a radi alá) már nem fér venti a radi oldalsó merevítői miatt. Úgy látom a képeken hogy felülre (és az imént vázolt szituációban előre is) elfér akár X-flow radi is. Összességében nem lenne szerintem túl jó megoldás, főleg mert a vinyók aktív szellőzés nélkül maradnának.
A másik variáció hogy vagy a ventiket, vagy a radikat (vagy mindet) kívülre szereled. Felülre úgy tűnik hogy elférne kívül a dupla radi ha a gép hátoldala felé esnek a csatik. Még vágni sem kell talán, mert lehet hogy pont passzolna a gyári rács helyére. Akár slim ventiket is lehet szerelni belülre, akkor hátra is biztosan elfér egy single radi, akár szintén slim ventivel. Természetesen utóbbinak kell 2 lyuk a csatikhoz. Ez esetben egyik helyen sem lehetne X-flow radi, a tetőn egyértelműen látszik, hátul meg a VGA miatt. Ez a verzió több szempontból jobb lenne szerintem. Egyrészt a belső sokkal szellősebb lenne, másrészt előre akár egy 230-as venti is kerülhet, így elég komoly hűtési teljesítményt lehetne elérni.
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11508 üzenetére
És milyen igaz
.
Bár én inkább HookR kolléga javaslatát követném SSD elhelyezés ügyben, ez a ház nem a jó szellőzéséről híres. Ugyanezen ok miatt viszont passzív bordával nem kísérleteznék még 35W-os procival sem, és az alaplap valamint a beledugott pico-PSU miatt mindenképp alaplapra merőlegesen szellőző procihűtőt választanék.
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11458 üzenetére
Néztem kisza25 képeit és jött a megérzés, hogy valaminek utána kell néznem... Én a Q11-et néztem ki magamnak, gyorsan meg is néztem a gyártó oldalán hogy mekkora VGA is fér bele. 240 mm-et írnak. Aztán gyorsan megnéztem hogy az a VGA amit kicsit későbbre beterveztem milyen hosszú. Az a helyzet hogy 245 mm-t írnak. Szóval ezt elk*rtam.
-
kisza25
félisten
válasz
mrbig25 #11458 üzenetére
köszi
kis fejtörést okozott a szerelés(elsőre nem vettem észre, hogy le lehet szedni a vinyótartót), de szépen/praktikusan megcsináltad, le a kalappal
és még jobb is mint a gyári, mert abba nem ment volna bele ez a freezer, meg ez a VGA-sem, holnap vágok bele egy plexitcsak még nem tudom, hogyan fogom rögzíteni
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11427 üzenetére
Mellesleg a Sapphire-nál általában a dupla LP hátlap is külön 2 db szimpla, nem úgy mint az Asusnál például. Nekem Asus 4350-em van, és szimpla LP helyre flexelés nélkül nem tudnám beszerelni.
Ezen a képen látszik is hogy 2 darabból van.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11298 üzenetére
Ez jòl hangzik, köszi. Még egy jò darabig nem lesz lehetôségem barkàcsolni, ùgyhogy "kénytelen" leszek gyàri hàzat hasznàlni. A jelenlegi felhozatalbòl vagy mATX-es hàz, vagy a Q11, de ha màr ITX lapom van...
Remélem lesz akciòsan mire a pénz meglesz rà.
Pont azt tudja ami nekem kell. 2 vinyòt szànok bele fixen, az 5.25-ös helyre mehet egy hot-swap rekesz, ezzel az alaplapom 3 SATA-ja ki is lesz hasznàlva. Csak egy ATX-SFX àtalakìtòt kell csinàlnom/szereznem.
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #11131 üzenetére
Nem csúnya, de a kerekítések pazarlóak, súlyos literekkel kellett értük fizetni (230 x 338.5 x 363 mm - 28,2l -> Lian Li-k közül még a PC-TU200 sincs ekkora.). Nem véletlenül van alul és felül is ventilátor, jobb híján azokat rakták a kerekítések sávjába, pedig felülre lazán elférne még 2db 3.5"-es HDD is. Az alsó részen meg ha legalább a hátsó kerekítést elhagyják, mindjárt mehetett volna a VGA az aljlemezhez közel. A 230 mm-es szélesség pedig lehetővé teszi, hogy a 2. 140mm-es venti az oldallapra kerüljön, a HDD mellé, azokat hatékonyan szellőztetve. Kisebb is lenne a ház, több férőhellyel.
Valószínűleg a megmunkálási igény kordában tartása volt fontosabb szempont.(#11132) kzkz: Fényképet tudnál róla mutatni?
(#11134) radi8tor1: Mivel már több topikban is említetted, feltételezem, szeretnél venni egyet. Kérdezz rá nagynorbi-ra, hátha maradt még nála elfekvőben!
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11043 üzenetére
Magán a hűtőn nekem sem volt venti egyik gépben sem.
Játék alatt fel tudott szökni a hőmérséklet. Szerintem a legjobb megoldás az lehet ha hátra szerzel egy Arctic PWM ventit (ez úgyis pofátlanul olcsó), előre meg egy "akármilyen" 14 centist. Az Arctic "meg tudja osztani" a PWM jelet, így ezt kötöd az alaplapra, a másikat pedig az Arctic aljzatára, így mindkettőt egyszerre tudja az alaplap szabályozni. Rájöttem hogy igazából csak az egyik ventinek kell PWM megosztósnak lennie.
Az Arctic másik előnye hogy hátra választhatsz "sima" vagy Pro változatot, a sima 25 mm, a Pro 38 mm vastag, így ha a procihűtő egy sima ventitől túl messze kerülne akkor Pro-t használva csökkenthető az üres rész.
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11039 üzenetére
Szerintem a hátsó ventit ne 9 V-ról hajtsd, hanem az alaplap CPU_FAN aljzatáról, így a processzor hőmérséklete alapján tudja az alaplap szabályozni. Ha esetleg mindkettőt kicseréled közösíthető PWM-es modellre akkor még jobb lehet, csak az a baj hogy ilyenből csak 12 centist tudok (Arctic, Coolink SWIF).
Annó a mATX-es "korszakomban" Cooler Master Elite 341 házban használtam Ninja rev B-t úgy hogy a hátsó 120-as venti volt az első verzió szerint bekötve, az előző saját építésű házamban pedig Ninja Mini volt, a mögötte látható 2 db Actic F8 pro PWM pedig a második verzió szerint, közösítve. Elég jók így a tapasztalataim normál használat és normál terhelés esetén, de extrém terhelésre (Prime95) nem jó megoldás. Ja, az első verzióban (mATX) egy Athlon II 250 volt a NInja alatt, a másodikban egy i5-760. Azért a nagy Ninja a kisebb procival jobban bírta
-
HookR
addikt
válasz
mrbig25 #11033 üzenetére
Igen, a ház szellőzése és a procihűtő szempontjából is előnyösebb így átalakítva. Még esetleg, ha a meghajtókat felülre tennéd a táp elé, akkor egy majdani, leendő VGA is könnyebben jutna friss levegőhöz.
(#11037) _BM_: Szemlátomást igencsak népszerű ez a Wesena ITX2-es házikó.
-
mrbig25
őstag
válasz
mrbig25 #11016 üzenetére
Frissült a Lian-Li Q11 -es albumom.
Itt lehet megtekinteni. Egyre jobban tetszik ez a ház. -
SQX_Barto
addikt
válasz
mrbig25 #10801 üzenetére
Az a durva, hogy a Shuttle SZ68R5-ben lévő alaplap (és a proci) bírja a 4,8-at is.
Végül ilyen lesz a gépem, úgy döntöttem, és első körben megnézem milyen a "gyári" összeállítás, minden különösebb moddolás nélkül, ha meg majd nem tetszik, akkor még nekiállhatok tápcserének meg vízhűtésnek.... -
kzkz
őstag
válasz
mrbig25 #10776 üzenetére
"az Intel hasonló vagy jobb teljesítményt nyújt kisebb fogyasztás mellett"
Ez csak terhelés alatt álja meg a helyét, alapjáraton az FM1-es procik kevesebbet esznek az intelnél...
Igaz, az FM1-es platform várhatóan kifut, mert jön az FM2, de ebből lehet a legolcsóbban kijönni. Az intel proci mocskos drága szerintem
-
Otes
tag
válasz
mrbig25 #10321 üzenetére
Nos a filc nem volt opció
így elvágtam
folyékony műanyaggal ragasztották oda..
már csak egy kicsit vissza kellene vennem a fordulatszámból a házventiken és teljes lenne az örömöm, de sajna az alaplapon csak egy ventilátor hely van, így vagy szerezek egy ilyen elosztót vagy manuális szabályzót... :/ -
Otes
tag
válasz
mrbig25 #10323 üzenetére
16cmről indul kb
http://www.cooldrives.com/insaseatacaf.html -
toldy
őstag
válasz
mrbig25 #10130 üzenetére
Miért nem rakod a vga fölé őket? "népszerű" megoldás.
-
válasz
mrbig25 #10130 üzenetére
Igen, tapasztaltam a hosszú VGA-val járó nehézségeket, de nem nagy gond, főleg ha nem szedi szét az ember naponta a gépét.
Először, én is azt csináltam, amit mondasz, hogy lejjebb tettem 7-8mm-el a furatokat, úgy, hogy a hűtő alja elérte az aljlemezt, a csonkok pedig lent voltak. Így be tudtam tenni a gyári ODD/HDD keretet, de a 3,5-es meghajtónak már nem jutott hely. Ezért jutottam a jelenlegi megoldásra, hogy a radiátort a táp alá tettem. Így elfér minden, sőt, ha nagyon kellene, akkor még egy 120x25-ös ventit is oda lehetne tenni a radi alá, ami felfelé tolja a radiátoron meg a tápon keresztül az elölről bejövő friss levegőt. -
Mercutio_
félisten
válasz
mrbig25 #10125 üzenetére
Jah, úgy is lehet mondani
Antec NSK1300/NSK1380/Aria házaim voltak/vannak, az elég zárt, a hangszigetelés miatt (cserébe viszonylag csendes) így a szellőzése se túl intenzív.
Csak a táp ventije nyomja ki a levegőt, illetve a VGA, ha olyat rakunk bele, ami ilyen kialakítású, ezért volt nálam HIS IceQ kártya amikor épp volt (bár mióta alig, vagy csak régi játékokkal játszom elég a Llano APU) és az is csak max. Radeon 5750 -
válasz
mrbig25 #9990 üzenetére
mrbig25:
Most egy i3-2120 van benne, de lehetne nyugodtan nagyobb is, mert 230W környékén fogyaszt a konfig terhelve (nem szintetikus programokkal).
A Zotac Z68 kíváncsiságból landolt nálam, és teljesen elégedett vagyok vele. Az egyetlen negatívum, hogy nem tudom alulfeszelni vele a procit. Lehet, hogy van más hiányossága is, de nem vagyok annyira guru, hogy ez feltűnjön nekem. Nincs semmi baj a gyári intel hűtővel, de amit a helyére tudnék rakni (Akasa AK-CCE-7106HP), az éppen használatban van egy Zotac H67 ITX lapon, egy i3-2100 társaságában (most arról írok éppen).Pista0001:
Tudom, én mértem le neked anno a távolságot (ha jól emlékszem) a venti, és a HDD tartó keret között. Ez kb 8 mm. Ha még 4-5 mm-t hátrébb tolom a keretet (ekkor persze új lyukakat kellene fúrni a rögzítéséhez), akkor szűkösen de elférne egy kompakt vízhűtés egy slim ventivel. Ettől függetlenül lehet, hogy kipróbálom mit szól egy ilyen vízhűtés a passzivitáshoz, csak is a te kedvedértzodo:
Még egy 3,5-es HDD elférne a meglévő alatt, persze csak ha olyan lenne a HDD rögzítő keret kialakítása.Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest