- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel találgatós topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok! Raijintek Metis házat keresek fehér színben. Nem nagyon van, pláne jóáras webaruhazakban. Regebben is ilyen ritka volt, vagy csak most fogytak ki a készletek belőle?(ipon, pcx)
-
Sziasztok!
Raijintek metis házzal kapcsolatban lenne pár kérdésem.
A neten nézelődve azt olvastam, hogy sfx tápot használva max 25cm-es vga fér bele, ezt meg tudnátok erősíteni ti is?Következő.. Nézegettem az sfx tápokat, 6600k-t, és vagy 1060-at, vagy 1070-et kellene kiszolgálnia. (jjelenleg 980ti van, a 28cm-es mérete miatt kizárt, hogy befér, na meg ugye 250W tdp)
Ezt a chieftec tápot néztem, van-e tapasztalatok róla, elég lenne-e a megcélzott konfighoz?Sfx ---> atx átalakító lemezt lehet kapni külön, én nem találtam hirtelen..
A Metis adatlapja szerint 160mm magas cpu hűtő fér be, gondolom a macho 120 rev.A-val nem lesz gond, az pont akkora.
Utolsó kérdésem az lenne, hogy érdemes a plexis házat rendelni, vagy inkább a szellőzés miatt a perforált oldalú a javasolt?
Köszönöm.
-
Pgraph
aktív tag
Köszi!
Igen, sejtem, a gyakorlatban Sims3-azás alatt nem nagyon jönnek ki a sebesség különbségek. Na, még meglátom. Saját gépemben Samsung 850 Evo-t használok bő egy éve, de annyit nem akarok adni érte.(#35324) Fleto93: Te vagy a második itt, aki említ anomáliát újabb generációs hardver és a Sims között. Netet bogarászva nem találtam egyértelmű ellenjavallatot, elvileg menni kéne. A Sims4 az biztos fut Intel HD530-cal.
Ez a Metis egyre jobban tetszik, szemre is nagyon patent, milyen kompakt gépeket lehet bele szerelni.
-
Pgraph
aktív tag
válasz
AxBattler #35315 üzenetére
Köszi!
Az ajánlott Chieftec ház nem is rossz, de a lányomnak túl „műszaki”, ezért gondoltam a színes kis Metisre (amit ahogy egyre többször nézegetek, a fekete változatával egyre jobban kezd kedvem lenni magamnak is építeni valamit.... Pofás ház ez.)
eight: Köszi a tippet, ennek az Intel grafikás dolognak utánajárok. Az Adata SSD gyorsabb is egyébként, vagy elhanyagolható a különbség a Fury-hoz képest? -
válasz
Pgraph #35314 üzenetére
Még kisebb ház, táppal: Chieftec FI-01B-U3, csak ehhez kell még egy alap procihűtő, pl. Alpenfohn Silvretta, vagy esetleg Arctic Alpine 11 Pro.
Tápból esetleg Zalman ZM350-FX, ha maradnál a Metis-nél, jó kis ház az is.
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Kislányomnak raknék össze karácsonyra Sims3-ra kis játék konfigot (meg persze a szokásos net+wordexcelsatöbbi). Ezt válogattam össze:
- ASUS H110I-PLUS alaplap
- INTEL Core i3-6100 3.70GHz 1151 BOX processzor+stock hűtő
- HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FBK2/8 memória
- ADATA 120GB XPG SX930 SATA3 2,5" ASX930SS3-120GM-C SSD
- RAIJINTEK Metis piros ház
- CHIEFTEC Force CPS-350S táp
Dedikált videókártya és HDD nem lenne benne.Mivel 1151-es platformot nézek, talán időtállóbb lehet későbbi esetleges i5-tel, dVGA-val körítve (persze a lányok nem hardcore játékosok, úgyhogy lehet, hogy évekig így is marad (biztos...)).
Jó ez így? Nem jó ez így? Minden működne mindennel? Mit változtatnátok esetleg rajta?
Szívem szerint kisebb/olcsóbb tápot is néznék, de nemigen van vállalható darab ebben a szegmensben. Esetleg ő?: FSP 300W FSP300-60HHN. Ez vállalható?
SSD-n lehetne tán még árat faragni: HyperX Fury 120 GB. Vagy az ADATA jobb annyival, és ha jól tudom íráskorlát mentes is?
Esetleg butítsam valami Pentiumra, G4400-ra mondjuk?Köszi.
-
zsoltee10
addikt
Ja ok, ha garis a táp, akkor tárgytalan.
Más:
Metis kuckóban használ valaki GTX 1060-at? A topicjában érdeklődtem, de csak a Gigabyte 1060WF2OC-t ajánlották, a honlapon nem írja a gyártó, hogy idle passzívan megy, 1 db hőcsővel van szerelve, nem tűnik túl masszívnak. ITX méretű vga nem jó, mert a legtöbbnek nem áll le a ventije és jelenleg mindössze 1db 12cm slim venti működik a gépben 400rpm-en, szóval gyakorlatilag éjszakai csöndben se hallani a hangját, ezt a csendet szeretném megőrizni legalább netezés közben.
Szóval 1060, ami 55-60 fokig nem pörgeti fel a ventilátort és befér a Metis házba, amiben nagyon max 26cm hely van?
-
Seep
senior tag
Szervusztok urak. Ahogy ígértem itt egy pár kép az én Metis-emről.
Az első kép mikor rájöttem, hogy elfelejtettem bekötni az előlapi USB csatlakozókat:
Alkatrész lista:
Asrock z77e Itx
I7 3770k
Thermalright 120i + 120mm Noctua
Gigabyte 1070 Mini + 120mm Noiseblocker
Corsair RM750i
Raijintek Metis + 120mm Noctua
+ 2x 2.5" SSDU.I.: a házat csak nőgyógyászoknak ajánlom
U.I.2.: tervben van a ház tetejének kivágása lézerrel -
Csokilama
tag
válasz
Nicolle #35258 üzenetére
ITX-nél sincs gond a hűtéssel, csak több odafigyelést és esetleges kompromisszumot(modolást) igényel.
Az ilyen Console formájú házaknál a processzorhűtő szokta a legnagyobb problémát okozni. Videokártya vígan elvan, főleg 1080.
Válaszd ki a lehető legnagyobb hűtőt ami csak befér a kiszemelt házba, majd olvass el pár tesztet, hogy abban a párosításban mire képes. Majd mérlegelj, hogy elég-e.
Amivel még javíthatsz a hőfokokon az a delid+ kupak felé is valamilyen folyékony fém paszta pl: CLU vagy Thermal Grizzly Conductonaut. Ez olyan +10k viszont ezzel nyersz a legtöbbet.Nálam Raijintek Metisben i7 4790k 4,7GHZ-n Noctua NH-D14 hűtővel és 400rpm(minimum) BF1-ben 50-55 fok, cpu burnerben 60 körül maxol. GTX 1070 is 50-55, furmark 60 fokon maxol. Nagyon jó ház a metis, viszont alapból vagdosni kell high-end confighoz.
Fractal Design Node 202-be megfelelő hűtésű configot lehet építeni.
procihűtőnek pl: Thermalright AXP-100R -
-
Archttila
veterán
Szerintem ez a ház nagyon jó választás lehet ha nincs keret NCASE-re.
ECO GAMER, Raijintek Metis házikóban by kisza25
de egy COUGAR QBX-el sem nyúlnál mellé.
-
Seep
senior tag
Na a Metis megrendelve, a Giga 1070 mini meg mar meg is jott
-
zsoltee10
addikt
válasz
Sebaj Fóbiás #35071 üzenetére
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Kerestem egy olyan fehér ITX házat, ami nem túl drága, pl mint a CM Elite 120 Advanced, szép, mint a Nebula C, BitFenix Phenom, FD Node 304 és belemegy nagy CPU hűtő is, hogy később ne egy vagyonért tudjak csak jó halk hűtést tenni bele a gyári Intel helyett. Illetve legalább két 3.5-ös és egy SSD hely kellene bele. Igazából a BitFenix meg a FD már túl van a kereten, de annyira állat jól néznek ki.. Néztem a Metis-t is, megtaláltam az egyetlen boltot (a drága és messzi varázslón kívül) ahol fehérben is lehet rendelni, már majdnem meg is rendeltem amikor láttam, hogy csak egy darab 3.5-ös vinyó megy bele.
Közben láttam, hogy alacsony top-flow hűtőből is van azért olyan ami halk is és nem 10+K forint, szóval valószínűleg a CM lesz, de gondoltam hátha tudtok még olyat amit érdemes lenne számításba vennem. NAS lesz, VGA nélkül, 1150/51 Celeronnal.
-
zsoltee10
addikt
válasz
AxBattler #35056 üzenetére
Na igen, kicsit sok a kritérium. A Metis házban ugye nagyon max 26cm hely van a vga-nak SFX táppal, de ott vannak még a házikó tetején található csatlakozók kábelei is, ami elvesz mondjuk 1cm-t.
A ph-s tesztben található Sapphire RX470-ek közül az Asus és a Sapphire 24cm körül mozog, az MSI hosszabb. Vajon még a tápcsatit is bedugva elfér az RX470-es Asus vagy Sapphire kártya? Sapphire RX 470 Nitro A Sapphire 4GB verziója itt a hardveraprón 61k körül mozog.
Gigabyte is szimpi lehet, keresek tesztet.
Azt már csak halkan merem leírni, hogy 2db hdmi csati jó lenne...
1050 még nem kapható, 1060 meg jóval drágább. -
válasz
zsoltee10 #35055 üzenetére
Van olyan, aki 380X-et, vagy RX470-et rakott a Metis-be, szóval sokminden belefér, de ez így eddig elég... szétszórt.
AMD: RX 470, mondjuk Gigabyte RX 470 G1 Gaming 4G GV-RX470G1 GAMING-4GD
Nvidia: megvárnám az érkező 1050Ti-t, mert ennyiért csak butított, 3GB-os GTX1060 kapható.(#35054) Duracellm...
Ja. -
zsoltee10
addikt
Elkezdtem törpölni a vga-n.
60-70k között gondolkodom max. A Metis házba gyakorlati tapasztalat alapján mekkora vga fér el vajon? Ugye az se mindegy, hogy a tápcsati a vga tetején vagy a hátulján van. Fontos lenne, hogy üresjáratban passzív legyen a hűtése. Még azt se döntöttem el, hogy AMD vagy nVidia? Mindig ATI kártyám volt szinte, de a kisebb fogyasztás és hőtermelés miatt érdemes lenne a Metis házba inkább GTX-et választani?
-
burny
aktív tag
Azt a metis sütőt ne ajánlgassátok már, felforrósodik a monitorom is ha a légáramlást nézegetem képeken.
Hogy ne legyen teljesen off: [link]
-
zsoltee10
addikt
válasz
Grave_444 #34971 üzenetére
Érdekes gondolat megfordítani az elrendezést, de én maradtam az eredetinél. Egy forró vga-ról a meleg levegő felfelé szállva melegíti a procit is.
Egyébként összeraktam a Metis házba a következő konfigot:
Asus H110I Plus
i5-6600
Corsair: 2x8GB 2400MHZ DDR4
Corsair SF450 táp
Samsung 750 EVO 500GB SSD
Raijintek Ereboss proci hűtő.A táphoz nem adtak ugyan SFX/ATX átalakítót, de egyetlen alátét elég volt, hogy masszívan 3 ponton rögzítve legyen, így alulról friss levegőt kap a táp.
VGA még nincs, ezért az SSD-t ideiglenesen a 3,5" helyre tettem.
A gyári tápkábel elvezetésnek sok értelmét nem láttam, kiszereltem és a ház alól bukkan elő...A Raijintek Ereboss gyönyörűen elfér, csak a 14cm ventilátor beleütközik az alaplapon található alkatrészekbe, és kilóg a házból, így nem tudom feltenni az oldalát. Könnyű megoldás lenne betenni egy 12cm ventit, csakhogy ez a 14cm slim venti nagyon eltalált darab, a Biosban beállítottam a venti profilt, így éppen elindul és mindössze 400-as fordulaton teker, így totál néma. 600rpm-en már hallom a hangját, de 400-on már nem és van annyi minimális légáramlás, hogy a proci hűvös marad terhelés nélkül.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Grave_444
nagyúr
Van itt olyan, aki így használja a Raijintek Metis házát? [link]
-
zsoltee10
addikt
Az alaplap kivételével minden cucc megjött. Gondoltam addig beszerelem a tápot a házba. Jó kis tömzsi ez a Corsair SF450 táp, tetszik. A Metis házban viszont ATX hely van, úgyhogy átalakító keret nélkül csak két csavarral tudom rögzíteni, az meg úgy nem az igazi. Természetesen a Corsair kínál átalakító keretet...
Az aprón régebben hirdetett valaki SFX/ATX keretet, de most nem találok. Valakinek valami ötlete? Megoldom házilag is, de szeretem a precíz gyárias megoldásokat...
-
Csokilama
tag
válasz
Tenken #34914 üzenetére
Nagyon jó, viszont a maga 2,5 slotjával eléggé overkill minden kártyára.
Alapból egy EVGA GTX 1070 FTW volt a terv csak olcsón szereztem egy FE-t.Amennyiben valaki high-end konfigot akar metisbe akkor fentre 2, alulra 1 lyuk és rendesen megoldott a szellőzés.
Videokártyának az EVGA GTX 970-980-1070-1080 vonalat ajánlom, tökéletesen elfér és jó a hűtés.(AMD részről MSI r9 290/X gaming 4g vagy RX széria. )
Procihűtőnek pedig a Raijintek Ereboss -
Csokilama
tag
Sziasztok!
95%-ban összeállt az apró fenevad így gondoltam megosztom veletek a jelenlegi állást.
Egy Raijintek Metis házat lyuggattam ki a jobb szellőzés és kompatibilitás érdekében. A következő konfigot sikerült belepréselnem:
Alaplap: EVGA Z97 Stinger ITX
CPU: Intel i7 4790k delid 4,7ghz 1,23V
CPU Cooler: Noctua NH-D14+NB eLoop B14 PS+ B12-PS
Videokártya: GTX 1070 FE+ Raijintek Morpheus+Power limit mod
Ram: Vulcan gold 2400mhz 2x8gb
SSD: Samsung 850 500GB+ LiteON 500GB SSD
Táp: Corsair TX750+ NB PK-PS, ritkított és lerövidített kábelekkel.
Házventik: 3db NB Blacksilentpro 12 PL-PS + Prolimatech ultra sleek vortex 12 PWMA procira a kupak alá-felé és a GTX1070-re is Thermal Grizzly Conductonaut került. Aminek hála a proci játék közben 50-55(furmark 65), GPU 55 fokon maxol és 2088/4799mhz körülre boostol. Ventilátorok olyan 600-700 RPM között pörögnek.
A tervek között szerepel a ház "tetején" lévő ventilátorok slimre cserélése, mivel úgy elférnének a házon belülre is. Illetve ezzel együtt az első 120-ast 140-re. Plusz bekapcsológomb, előlapon lévő kivágás kicsinosítsa.
-
Tenken
őstag
Sikerült beköltöztetni metist végre.
-
maláj
addikt
emberkék ...
a Raijintek Metisbe belefér -é a GV-N960D5-4GD vga ???
elméleti síkon nem (177mm > 170mm) de nekem gyakorlati tapasztalat kell -
zsoltee10
addikt
válasz
radi8tor #34784 üzenetére
Pedig már majdnem minden megvan.
Találtam egy youtube videót, amin egy MSI lapra szereltek Raijintek Ereboss hűtőt, Metis házba.Raijintek Metis ház
MSI H110I PRO
i5-6600
2x8Gb ram
Corsair SF450 SFX táp
Raijintek Ereboss hűtő.
Samsung 750 EVO 500GB Sata3 SSD.Vga-t még nem tudom, az még ráér. A hátsó ventit megfordítom, az fogja fújni a CPU hűtőt.
Utolsó kérdés: milyen ramot vegyek? Ne legyen túl magas, tuning nem lesz.
-
zsoltee10
addikt
Ezen a videón a srác egy Metisbe egyThermailright HR-22-őt épít be, amire a hátsó fenti fújja és a táp venti szívja el a levegőt pl. ezek szerint ez a hűtő elfér, vajon az alaplapok elrendezése egyforma?
4 lap között örlődöm, melyeket innen a topicból kerestem ki.
MSI H110I PRO
Gigabyte, GA-H110N,
ASROCK H110M-ITX,
ASUS H110I-PLUSAsrockon kívül mindegyikre 3 év gari van, felszereltségük mindegyiknek elegendő számomra.
A ventilátor vezérlés döntené el a kérdést közülük. Melyik tudja a proci ventijét szabályozni 0 és max fordulat között hőmérséklettől függően??
-
zsoltee10
addikt
Ház pipa. Rendeltem egy fekete Metist.
-
zsoltee10
addikt
Egyre jobban tetszik a Raijintek Metis. Nálam még egy olyan trükköt is be lehet vetni, hogy a jobb oldalát nem teszem fel és hagyok a faltól 1-2cm-t, így a szellőzése jobb lesz, de ugye nem látszik.
A tetejére viszont a vga miatt kell kitalálni valamit.Ráadásul elvileg tápot se kell vennem. Van egy még mindig nagyon csendes és moduláris Corsair HX520W tápom, amit megtarthatok elvileg, mert 160mm táp elfér, ez meg a mérés tanúsága szerint 145mm körül van.
-
zsoltee10
addikt
Most találtam keresés közben rá a Raijintek Metis házikóra. Ez már elég kicsinek tűnik. 30cm vga-t nem akarok, torony hűtő elfér benne, ami a hátsó szellőző venti légáramába állna.
Vélemény?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Kösz! Ez a SilverStone Milo ML06-E nagyon baba! Persze azért rohadjon meg, hogy táp nélkül annyi, mint a Chopin..
A Cooltek U2-t már nézegettem magamnak. Nekem csak egy kis terhelésű, visszafogott költségvetésű (1150) NAS+HTPC lesz benne. Oda jó az ATX táp, meg a sok 3.5 bővítőhely, haveromhoz szerintem "túl nagy" lenne. Az FTZ01 ezüstje meg a Chopin színe után szerencsére nem tetszik... tényleg gyilok ára van...
cinemazealot:
"Midi billentyűzet és Chopin? Találó."
Bakker, ez eddig le sem esett!Goose-T , Seep:
Igen, a Metis is potenciális jelölt, pláne, hogy olcsó is, és még jól is néz ki. Az U2-vel egy pakkban vannak, itt már majd haverom fog dönteni, hogy ragaszkodik-e a Chopin körüli mérethez, vagy lehet nagyobb is. A hangszórók amúgy kb Metis/U2 méretűek, úgyhogy szerintem tökre passzolnának.Kössz mindenkinek, folyt köv!
-
Goose-T
veterán
válasz
Sebaj Fóbiás #34485 üzenetére
Szerintem egy ezüstszínű, ablakos Raijintek Metis is jól nézne ki abban a környezetben, és abba mehet bármilyen ATX táp, sokféle VGA és rendes toronyhűtő.
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #34080 üzenetére
Tökmindegy, milyen hűtőt teszel a procira, az akkor is ugyanannyi hőt fog termelni, csak hatékonyabban fogja szétteríteni a környezetében, ami még tovább is ronthatja a helyzetet. Az én Metisemben egyébként először úgy próbáltam ki a hűtést, hogy a hátsó venti kifelé fújt (nincs a képen), de úgy nagyon rossz volt a hatásfok. Miután megfordítottam, hogy befelé fújjon, sokkal jobb lett.
Amúgy lehet, hogy jobb lenne a gépembe már egy toronyhűtő, ami szépen beleállna a légáramba, de ez a konfig jövőre (Raven Ridge-re várok) úgyis menni fog egy Chieftec FI-01B-be, abba meg csak ezzel a hűtővel fér bele. Addig meg már nincs kedvem tökölni a hűtőcserékkel, mert az nem egy kellemes meló ITX méretben.
Nem is maga a hűtőcsere, hanem szétszedni és összerakni a gépet. Örülök, hogy most egyben van, és működik.
-
kisza25
félisten
válasz
jim bcs #33819 üzenetére
ok, majd csak jövőhéten lesz meg, már megrendeltem mindent, csak ugye vidéki vagyok, ma rendeltem délelőtt, örülök, ha hétfőn itt lesz minden...
Sok minden újdonság lesz nekem is, bár már volt 2 fajta gtx 960-am és 2 fajta gtx 950-em, de 75W-os gtx 950-em még nem volt
Skylake az laposba nagyon szépen duruzsolt, pedig csak 2,8Ghz volt 4magon és ddr3-al, itt 3,6Ghz lesz 4 magon és itt kipróbálhatom a ddr4-et is.
Remélem az sfx táp miatt könnyeben elférek a kábelekkel
a háttértárak nem lesznek újak
Azért elég durva, hogy egy erős közepes gép, bill., egér., monitor nélkül 200 eFt, úgy hogy mindenből szinte a legolcsóbbat raktam bele a gépbei5-6600 BOX - 58.990 - 3év
EVGA GTX 950 2GB (75W) 46,5 eFt - 3év
MSI H110I PRO 23,8 eFt - 3év
DDR4 HyperX 2133 16GB (2x8 kit) 22,5 eFt - 3év
Sundisk Ultra 240GB 15 eFt 5 év
Raijintek Metis (ezüst) 16,8 eFt 2 év
Zalman ZM350-FX 15,5 eFt - 3évAz elmúlt 2- hétben a ddr4 16GB (2x8GB) 17.5eFt-ról felment 24-25eFt-ra
A VGA-k ára is felment, ennek csak az én variálásom miatt maradt ennyi az ára
A CPU-k is drágultak 3-4 ezret
Az alaplapok is 2-3eFt-al drágultak, a fekete ház meg pont nem kaphato IPON-on ahonnan rendeltem 3 másik dologgal együtt amik viszont ott voltak jobb áron
Egy hete még pont egy 10-essel lett volna olcsóbb ez a gép -
kisza25
félisten
Na gyerekek, megvan a pénz, berendelve a vas
i5-6600 nonK
EVGA GTX 950 2GB (75W)
MSI H110I PRO
DDR4 HyperX 2133 16GB (2x8 kit)
Sundisk Ultra 240GB
Raijintek Metis (ezüst)
Zalman ZM350-FX
1,75TB (külső) -
kisza25
félisten
-
eight
senior tag
Mivel még sem Evolv sem Metis nem volt a közelemben (csak fórumokon és cikkekben láttam), ezért nem tudom. Jobb a Metis?
Ha jól látom, kellene vennem egy új CPU hűtőt, mert a tervezett nem férne bele, és a videókártyából is kicsi kellene, bár tényleg aranyos kis háznak tűnik.
Evolvot Duracellm... ajánlotta, topicgazdaként, gondolom csak nem ajánl rossz házakat, vagy víz nélkül talán nem érdemes foglalkozni vele?Egyébként még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a mai segítséget
-
kisza25
félisten
válasz
UdVi86 #33714 üzenetére
tt core v1
nem kell egymás fölé akkor RAIJINTEK Metis
ebbe belefér jó nagy CPU hűtő -
válasz
kisza25 #33685 üzenetére
Alapszabály: tápon ne spórolj!
Viccet félretéve én azt a 3-4k HUF-ot nem ezen fognám meg, és a későbbiekben is nagyobb lenne a mozgástered VGA szempontjából, ha le akarnád cserélni a 950-est: a Metis-be mehetne hosszabb, akár tápcsatis VGA is, pl. egy félpasszív Asus STRIX nem lenne rossz.
A korábban általad linkelt videóban tök jó a felső lemezre tervezett szellőzés, alapból így kellene árulniuk, bár szerintem venti nélkül a rács is elég lenne egy ilyen - viszonylag - keveset fogyasztó konfignak.(#33683) AxBattler
Hüjjje vagyok, a Csifihez nem adnak átalakítót....Bocs, késő volt már.
-
kisza25
félisten
válasz
Jim Tonic #33675 üzenetére
2014 -es hirdetés
találtam egy vidit(RAIJINTEK Metis), valami ilyesmi jó lesz -
kisza25
félisten
azt hiszem változtatok a terven és RAIJINTEK Metis házikóba építkezek,
tudtok mondani olyan sfx tápot amihez adnak atx átalakítót, vagy hogy hol kapok olyat külön? -
dudi
senior tag
Köszi szépen az ajánlást!
Már én is észrevettem, hogy az Asrock nem lesz jó, viszont most szemezek a giga h170n-wifi-jével, ami 7ezerrel drágább a h110-nél, viszont ami tetszik rajta az a dual lan és wifi. Bár nem biztos, hogy ezek létszükségletek. Szerinted a h110-zel is alul lehet feszelni a procit? 65W-os i5 6600-at tervezek bele, amit jó volna minél hidegebben tartani (6600T nem tűnik túl ésszerűnek).Eredetileg én is az In Win-ekkel szemeztem, ki is választottam, hogy nekem a BM669-es kell, erre kiderült, hogy szép meg jó, csak kapni nem lehet sehol. A chopin árát kicsit sokallom (jó volna 12-15-20 körülre lőni, táp nélkül).
A 3.5"-es hdd és egy esetleges vga miatt egyelőre a raijintek metis a jelenlegi kiszemelt. Lényegesen nagyobb, viszont mindent tud, ha nem tévedek (277x254x190, 13,36 liter, de belemegy 160mm cpu hűtő) és elvileg 14-15 ezer körül megvan.
ML06-nak nem igazán tetszik sajnos az elrendezése; valami kockább, tömörebb ház a jelenlegi elképzelésem (magasabb hűtők miatt is).
A cooltek U1 is jól néz ki, kérdés, hogy ez vagy a nagyobb metis.. Kár, hogy simán elférhetne benne még egy vga is. Bár cserébe közel feleakkora csak, mint a Raijintek (267x197x162, 8.52 liter)
Mégegyszer nagyon köszi a tanácsokat!
-
eMPet72
csendes tag
Sziasztok!
„Gombhoz a kabát” keretében szeretnék új gépet összerakni. Ami belekerülne: ASRock H110M-ITX, I5-6400, 3,5 HDD, 2,5 SDD, később egy GeForce GT950, vagy hasonló méretű kártya, 2x 4 GB memória.
Elsősorban fehér, másodsorban ezüstös (vil. szürke) színben keresném.A gép vagy egy 33x33x37 cm mély (max 40 cm mély) elől-hátul szellőző polc fakkban lenne, vagy az asztalon, de ennél nagyobb helyet nem szánnék rá. Egyébként sem szeretem a nagy batár gépeket és házakat (jelenlegi mini tornyom is nagy), így a mini-itx felé kacsingatok. Eddig ezeket néztem ki:
- Cooler Master Elite 120 Advanced (40 cm mély) (20L)
- Sharkoon CA-M (17L)
- Xigmatek Nebula C (20L)
- Raijintek Metis Classic (13L)
- Silverstone SG05-Lite (11L) (kisebb SFX táp nem hangosabb?)Milyen tapasztalatok vannak ezekkel (hűtés, táp, hely), illetve színben melyiket (esetleg mást) ajánljátok?
Persze feketében, nem ekkorában, nem ide, occón van más is, de valamilyen szinten ragaszkodnék a helyhez és színhez. Keret: 15-20e. -
Goose-T
veterán
válasz
#31600896 #32653 üzenetére
Nekem van egy BT-02B házam, de annyira rossz volt a szellőzése, hogy kivágta nekem az oldalát Imibogyó, itt vannak róla képek. Mondjuk egy 95W-os A10-7850K-t kellett hűteni benne egy Scythe Big Shuriken 2-vel, szóval nem egyszerű eset. Utána már jobb lett a hűtés, azóta viszont lecseréltem a házat egy Raijintek Metisre, ATX tápot is vettem bele, azzal azért csendesebb lett. Mondjuk csöbörből vödörbe kerültem, mert mivel halkabbak lettek a ventilátorok, ezért sokkal jobban hallatszik az alaplap ciripelése.
-
Goose-T
veterán
válasz
Grave_444 #32435 üzenetére
Nekem Metisem van, VGA nélkül használom, egy AMD A10-7850K alapú konfig van benne. Itt vannak képek róla.
-
Grave_444
nagyúr
Valaki használ Raijintek Metis, Silverstone SG13 vagy hasonló elrendezésű kicsi házakat "gamer" vagy csak netezős géphez?
-
TomiLi
addikt
Köszönöm ismét!
Akkor azt hiszem ,hogy lemondok inkább az odd-ről, és egy pci hot swap rack-et fogok venni.
"Sajnos" az ssd az már meg van, így pont kijövök a 4 sata-val (ssd, hddx2, hot swap)Táp: akkor maradok egy ATX tápnál, az SFX-ekben nem bízom annyira...
(zaj - nem szeretném, ha egy film közben el kezdene nyűszíteni a táp venti - nálam meg elég alacsony az ingerküszöb. Sajnos a hdd-k "klattyogása" elkerülhetetlen)
Arra gondoltam, hogy raijintek metisbe pakolnám a kis konfigot, a cpu (maradunk g4400-nál) meg kap egy Thermalright 120i hűtőt (ezt is csak azért ,mert az van itthon....
)
Köszi mindent!
-
Goose-T
veterán
Elegem lett a Chieftec BT-02B által nyújtott szűkös lehetőségekből, és megrendeltem helyette egy fekete Raijintek Metis Classicot. A be quiet SFX Power 2 300W-os tápot sem költöztetem át, marad a házban, és majd megy le anyósomhoz a régi Trinitys konfigommal, ha megjelenik a Raven Ridge, addig meg behajintom a szekrénybe. Így vettem még egy FSP 350W-os tápot is, az talán halkabb lesz, mint az SFX.
Ezektől várom a csendesedést:
1. 12cm-es ventijű ATX táp a 8 centis SFX helyett
2. 12cm-es házventi a 8 centis helyett
3. Remélhetőleg nem cicergő táp (meglátjuk)
4. A Metis gyári 12 centis házventijét kapásból lecserélem egy Coolink SWiF2 120P-re, ami a procin volt korábban, csak lecseréltem egy Enermax Twister Pressure-re.Ezt a konfigot költöztetem:
* AMD A10-7850K APU (95W)
* Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI alaplap
* 2x4GB DDR3-2133 RAM
* WD Red 2TB
* Intel 520 SSD 240GB
* Scythe Big Shuriken 2 rev.b hűtő az Enermax Twister Pressure-relMajd referálok, ha megjött a cucc, és összedobtam.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #31840 üzenetére
Például:
- Cougar QBX
- Cougar QBX Kaze
- Cubitek Mini Center (Gondolom a VGA hossz miatt kiesik)
- Cubitek Mini-ICE (Gondolom túl nagy)
- Fractal Design Node 202 (Lapos, fekvő)
- GEEEK MAX M100 (Műanyag)
- ICE M02 - [link]
- Jonsbo/Cooltek C2
- Jonsbo/Cooltek UMX1 Plus (Torony, de cserébe szép)
- Jonsbo/Cooltek V3+ (Gondolom rövid)
- Jonsbo/Cooltek V6+ (Gondolom rövid)
- Jonsbo/Cooltek V7S (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q01 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q04 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q11 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q19 (Gondolom rövid)
- Lian Li PC-Q25 (Gondolom nagy)
- Lian Li PC-Q33 (Gondolom rövid. Az 52mm lehet, hogy határeset.)
- NCASE M1
- Primo P115EA
- Raidmax Atomic (Azon az oldalon nincs szellőzőnyílás)
- Raijintek Metis (Azon az oldalon nincs szellőzőnyílás)
- Rational Bananas - !nverse
- Realan E-Mini E-D3 (Gondolom rövid)
- Realan E-Mini E-M3 (Gondolom rövid)
- Realan E-Mini E-M5 (Gondolom rövid)
- Silverstone FTZ01 / ML07 / RVZ01
- Spire PowerCube 712 -
bope87
aktív tag
Hmm, gondolkodok az SFX-en, konkrétan a be quiet sfx power 350w-en. Nem akarok spórolni, 20e-ig max elmennék, de elég nehéz olyat találni ami tökéletes a Metisbe. Ugye nem mindegy merre áll a tápcsatlakozója, mert a házba szerelt tápkábel eléggé rövid, ezt az FSP-t is nagy szenvedés árán tudtam csak belerakni.
Ez csak a bekapcsolás után ad elég fura kerepelő hangot, kb 5 perc után elmúlik (már ha elsőre sikerült bekapcsolni...).
Köszönöm a segítséget
ha megtörtént a tápcsere csinálok róla pár képet.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bope87 #31585 üzenetére
Nekem volt metisben sfx táp, úgy néz ki, hogy a metis alján van egy kivágás a tápnak, na arra kell felcsavarozni egy sfx táp konzolt és arra megy rá a táp maga.
A konzolt azt adják az sfx táphoz.
Nekem egy SilverStone Strider Gold 500W SST-SX500-LG volt benne, ez félpasszív, azaz alacsony fogyasztás mellett nem kapcsol be a ventilátor. Az más kérdés, hogy játék alatt full kakaón a ventilátor hozzáért valamihez és rohadt hangosan elkezdett kerepelni, szóval most garanciában van már 3 hete.
-
bope87
aktív tag
válasz
varmi2 #31584 üzenetére
Köszi a választ! Nem rossz megoldás az átalakítós beszerelés sem, csak nem tudom, hogy passzolna a Metisbe (mármint, hogy tutira elférne-e, nem takar-e le semmit, ilyesmire gondoltam).
Legrosszabb esetben marad az ATX méretű táp, csak (fél)moduláris, hogy fölös kábelek ne lógjanak a házban, ígyis művészet szerelni -
bope87
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete úgy döntöttem én is belevágok a Mini-ITX projektbe, egy új alaplap (ASUS H81I-PLUS) és ház (Raijintek Metis) kombóval. A proci maradt a 2 éves G3220, a táp egy FSP HEXA 400, a videokártya egy MSI HD7770. Úgy tűnik a táp garanciában cserélve lesz, szépen lassan elhalálozik.
Azon gondolkoztam, hogy valami kisebb méretű táp is elbírná az adott összeállítást? Milyen lehetőségek vannak egy Mini-ITX gépben? Gondolok itt fizikailag kisebb tápokra többek közöttKöszönöm előre is!
-
Ispy
nagyúr
válasz
Goose-T #31375 üzenetére
Nem ezért cserélem le, hanem azért mert ....... miért is? Ja, igen, már több, mint egy éves a metis, mennie kell
Na jó, ha nagyon kell egy indok, akkor azért, mert meguntam az ezüstöt, most fekete lesz megint (ez most úgy hangzott, mint ahogy a nők választanak autót: mert szép piros
).
-
Ispy
nagyúr
Túl sokat olvasom ezt a fórumot, ennek köszönhetően megválok a metis háztól és beleköltözök egy Cooltek U2-be, pár centivel magasabb csak.
A metisben egy ház venti volt csak hátul, itt viszont van egy elől is, érdemes oda is rakni ventit? Ez honnan szívja a levegőt? Azokon a kis részeken oldalt?
Ha egy ilyen rákötök az alaplapra, akkor egyben tudom vezérleni az első-hátsó ventilátor sebességét?
-
törölt tag
válasz
#72042496 #31357 üzenetére
1 db ssd-vel -gond nélkül elmenne egy ilyenben passzívan:[link] Vagy a korábban általad említett metis+S-Flex..
Más: Pár friss soc és cpu (ITX-es platform) M.2 ssd kimérve fogyasztásra/teljesítményre. [link]
Ahogy látom legtöbbször összevethetőek eredmények, mert egyforma módszert választott mérésről mérésre(amikor a következő sarkon van a nagyker, és pénz is van sz@...)
-
Pete55555
addikt
válasz
#72042496 #31348 üzenetére
40.000 egy ilyen lap
Jobban jársz egy 20k-s H81-el, meg egy celeronnal/pentiummal szvsz. Órajelet visszaveszed, feszt leljebb veszed, és nem fogyaszt semmit.
Tápnak egy PicoPSU, amúgy kocka kell a linkelt ASRockhoz is. Vagy ha a metist veszed, lehet normál ATX táp, és olcsóbban kijössz. -
törölt tag
Sziasztok!
Kellene a családba egy kis méretű, minél halkabb, Windows 10-es, SSD-s gép, amelyik pörög ha internetről van szó, simán viszi a FHD YouTube videókat és a FHD filmeket. És persze, legyen minél olcsóbb.
Alapként az ASRock N3150DC-ITX lapot néztem ki, de mindenképpen lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban:
1, Megfelel ez az alaplap, illetve az N3150 Braswell a fenti célra?
2, Ennek a Braswellnek mekkora a teljesítménye egy E7200-hoz képest? A jelenlegi gépben egy E7200 van, de az a gép nagy, hangos, és egy régi HDD mellett már eléggé köhög.
3, Táp jár az alaplaphoz, vagy bilibe lóg a kezem? (Holnap utánanézek, de hátha valaki fejből megmondja.) Ha nincs hozzá táp, mennyiért, milyent érdemes venni?
4, Egy 3-400 as fordulatra szabályozott 12/14 centis ventilátor elég a borda fölé/mellé, hogy lehűtse? Érdemes egyáltalán ventilátorban gondolkodni, vagy simán megy ez passzívan is?
5, RAM-ból a fenti célokra elég a 4 GB, vagy jobb lehet a 8 GB?
6, Tudtok ajánlani valami jó kis ITX házat, amelyikbe belemegy a 12/14 centis ventilátor, egy SSD, opcionálisan egy HDD, letisztult megjelenésű és lehetőleg visszafogott ára van (nem 30 ezer)? ODD nem kell. A Raijntek Metis például tetszene, vannak ehhez hasonlók? Netán egy Chieftec IX-03B, aztán menjen passzívan? Sajnos nem vagyok képben, ezért minden tippet szívesen veszek.Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
imibogyo
veterán
válasz
jim bcs #30980 üzenetére
Köszi az infót. Bár nekem nem lenne közvetlenül rajta venti, hanem a ház fog átalakulni és ventit fogadni. Ilyesmi lesz majd... De csak ha végre január végén február elején beköltözök az új műhelybe és végre hozzáférek napi szinten az esztergához. Ettől függetlenül meglesem azt a hűtőt, amit ajánlottál.
(#30981) Ispy: ez Metis?
-
HookR
addikt
Privátban felmerült, hogy mi az a Metis-nél is kisebb ház, ami ATX tápot fogad és ha már kigyűjtöttem, akkor bemásolom ide is érdekességképp.
Raijintek Metis - 13,37l
Lian Li PC-Q01 - 13,31l
Jonsbo V6 - 12,6l
NCASE M1 - 12,6l
Realan E-Mini E-D3 - 11,9l
Realan E-Mini E-M3 - 11,8l
Cooltek C2 - 11,74l
Lian Li PC-Q07 - 11,6l
Silverstone SG13 - 11,45l
Cemo 2600 - 10,92l
Lian Li PC-Q03 - 10,3l
Cemo 2400 - 10,08l
Cooltek Coolcube - 10,08l
Cubitek Mini Center - 10l
CiT Vision (KS-A2) - 9,52lPersze toronyhűtő ezek közül csak a Metis-be való. Illetve az NCASE M1-be lehet még nagyobb méretű top-flow hűtőt elhelyezni, abban sincs a táp a processzor 'fölött'.
-
Goose-T
veterán
válasz
#16939776 #30663 üzenetére
Valószínűleg a táp lesz a ludas, de azt már nincs kedvem lecserélni, így is van két vadiúj Chieftec tápom a szekrény mélyén (egy 180W-os SFX és egy 200W-os TFX), nem akarom még eggyel szaporítani. Sajnos amikor vettem a gépet, csak a Be Quiet SFX Power 2 300W volt az egyetlen értelmes táp, amit lehetett kapni, ezért azt vettem. A Chieftec SFX-350BS ellátása elég darabos volt, és pont nem volt akkor az egész országban, a Zalman ZM350-FX pedig akkor még nem jelent meg. Mindegy, most már elleszek ezzel is, annyira nem zavaró.
Esetleg ha valaki elvinné ezt a három tápot mondjuk egy tízesért, akkor megfontolnám egy SFX-350BS megvételét, de erre nem sok esélyt látok. A két kis Chiftecet már hirdettem egyszer egy hónapig, de még érdeklődő sem volt. Mindegy, ha megjelenik 2017-ben az AMD Zen alapú APU, akkor arra lecserélem a kisebb gépemet, és kavarni fogok egy kicsit a házakkal is:
1. A Chieftec BT-02B-ből átteszem az FI-01B-be a benne lévő 7850K-s konfigot, és leszabályozom 65W-ra, az lesz a tévére kötött gép.
2. A BT-02B-be átépítem az FI-01B-ből az A10-5700-as gépet, amiben benne marad a Be Quiet táp. Ez a konfig a BQ táppal együtt lemegy anyósomhoz, zörögjön nála.
3. Az AMD Zen APU-s konfighoz veszek egy Raijintek Metist, abba pedig rendes ATX táp megy, azok között már biztos találok olyat, ami nem zörög vagy cicereg.
Ehhez már csak az kell, hogy ne menjen csődbe az AMD 2017-ig.Szeretem az AMD APU-kat, nem akarom Inteles IGP-vel szívatni magamat.
-
-
Goose-T
veterán
Vagy esetleg a Raijintek Metis, amit még magamnak is megvennék, ha nem lenne már két ITX-es gépem itthon SFX és TFX tápokkal. Abba mehet ATX táp (könnyebb belőle csendeset találni), toronyhűtő, magas VGA és még jól is néz ki.
-
Goose-T
veterán
válasz
#95561216 #29505 üzenetére
Ha én most egy ilyen konfigot raknék össze, akkor egy Raijintek Metisbe pakolnám.
-
Goose-T
veterán
válasz
#25954560 #29256 üzenetére
Szerintem meg az E-I7 lesz a te házad, mert az E-I5-be még VGA-t sem lehet rakni. Abba viszont 80x15-ös ventik mennek. Ha mégis 40-es ventiket keresel, ne legyenek illúzióid: hangosak és minimális a légszállításuk. Vegyél inkább egy Raijintek Metist.
-
Mercutio_
félisten
Skacok, létezik olyan (táp nélküli) kuckó ami csak alig nagyobb mint a chieftec IX-01B és hasonló árkategória?
Bónusz kérdés: SG05-öt érdemes-e lecserélni Raijintek Metisre?
-
Pénteken vettem egy AC Alpine 11 Pro Rev.2-es hűtőt, de sajnos a venti műanyag kerete nyomta a RAM-okat, meg mintha a kondik is kicsit útban lettek volna, szóval kuka.
Konstatálnom kellett, hogy a lapomon elég közel vannak a DIMM-slot-ok a CPU hűtő furataihoz:
A Silvretta lenne még, amit nézegettem, de a lenti képek alapján ez sem férne el:
Bár nem tudom, ezen a képen a rögzítősínek síkján nem nagyon lóg túl a borda:
Vagy inkább maradjak a Rajintek Metis, TT Slim X3 kategóriás hűtőknél, lecserél ventilátorral?
-
ZetorGumi
addikt
Ezen a házon is elgondolkodtam most, a Metis mellett...
-
jim bcs
nagyúr
-
>Deego..
senior tag
A jelenlegi Chieftech BS01BBSL marad. Sajnos a Metis számomra kicsinek bizonyult.
Tervezem a ház minimális moddingolását ezért is vettem meg a Bitspower takarólemezt.Lehet, hogy marad az ITX, de az mATX lapra való csere sem kizárt.
Egyébként a Phanteks PH-TC12LS remekül teljesít.
-
>Deego..
senior tag
i3 2120 passzív hűtésére tudtok megoldást avagy egy megfelelő hűtőt ajánlani?
ui: Egy Raijintek Metis házban lenne némi moddingal.
-
>Deego..
senior tag
1,5 év konzolos móka után ismét visszatérnék az ITX világába.
A kedvemet ez a Metis mod hozta meg egy netezős, filmnézős géphez.
Már beszerzési státusz alatt vannak az alkatrészek.
Hamarosan képekkel is jelentkezem. -
HRicky
tag
Sziasztok Mini ITX házat keresek.
Ilyen legyen:
Előlapi USB 3.0.
Minél kisebb fizikai méret(1 HDD + 1 SSD)
Álló kialakítású és az USB aljzatok vagy elől vagy a tetején helyezkedjenek el mert oldalt nincs hely.
Ár: max 25ezerAmiket eddig kinéztem:
RAIJINTEK Metis
LIAN LI PC-Q01ATudom a szellőzés nem megoldott de milyen hűtőket vegyek hogy jó legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- Apple Watch Ultra 2 GPS, LTE, 49mm // Számla+Garancia //
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest