- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
PicoPSU-val érdemes vigyázni, főleg ha vaskos vagy a vezetékezése párhuzamos az alaplappal. Bizonyos alaplapokon ugyanis a RAM foglalatok nagyon közel vannak az ATX táp aljzathoz. Így egyes a PicoPSU-k nem férnek el, főleg ha a RAM modulokon még hűtőborda is van. Ez pl. egy vékonyabb (noname) PicoPSU egy borda nélküli RAM modul mellett, tipikus cipőkanál szituáció:
Az eredeti (mini-box.com-os) PicoPSU olyan vastag, hogy az már ide sem fért volna be, nem hogy a korábbi hűtőbordás modul mellé.
-
Ribi
nagyúr
Szerintem nézd meg az alaplap beállításait is, lehet van valami beállítás amivel fixen tudod korlátozni 35W-ra. Szerintem ilyen prociknál is bőven engedik a fogyasztást x ideig. Illetve nem árt észben tartani, hogy TDP nem ugyan az mint a fogyasztás.
Notikban és ilyen T-s prociknál szerintem sokkal régebb óta trükköznek ezzel mint desktopon, mivel ott ritkán kell csak magas freki, mehet a boost, aztán ha tovább marad a terhelés akkor visszaveszi magát. -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Ez ugyanaz, mint mikor felmész egy Wagon R+ -szal a pályára, 140-nél benyeli a 10 litert, mert pörgenti kell, míg egy nagyobb motoros alacsonyabb fordulaton, erőből megoldja ugyanazt, miközben nem eszik annyit.
Ez a helyzet a procikkal is, egy feladat ellátásához ugyanaz a proci máskép fog hozzá, ha van kraft, mint egy gyengébb, és a speedtep, illetve a frekikhez társított fesz értékek miatt simán megtörténik, hoghs az erősebb proci kisebb frekin, alacsonyabb feszen, és gyorsabban megoldja, azaz nem csak hogy kevesebb energia kell, de még a feladat elvégzésére igénybe vett energiát is rövidebb ideig kéri.
Pont írtam pár példát a múltkor, egy T-s nem biztos, hogy kevesebbet fogyaszt, mint pont ugyanolyan körülmények között egy nem T-s proci.Nem véletlenül volt az sem, hogy soha nem lett T végű proci se ár- érték bajnok, se közönségkedvenc.
-
Rick4
félisten
A 35W TDP nem a max fogyasztást jelöli, ezek elméleti értékek, mivel ez valami csonkolt cucc, és gyengébb, mindig pörögni fog, azaz a speedstep feljebb nyomja a vcore-t, meg a frekit, hogy haladjanak a dolgok, ezért valójában többet eszik, mint a sima.
De ezt mondtam már, nálad is ugyanaz történik, mint nálam történt jó 10 éve.Amúgy van itt két kontron itx lap ráforrasztott i7-4860EQ procival, ha nem akarom elpiszkálni az alap beállításokról, tehát te rátolva, se elvéve nincs semi, akkor stressz tesztnél 64Wot kajál, egy vinyóval win11 alatt meg 22W-ot.
FireKeeper:
Van itt még 48 db régi RX 570-580-as kártya, ha jól emlékszem, 1300 a gpu freki, 1.3V-ral, nálam télen 1200-on ment 0.8-0.9V-on, nyáron 900-on ment 0.75-0-8V-tal, ramok is alulfeszkózva 0.8V-tal, 50-55°C-nál feljebb sose mentek..
A bányász bios amúgy nem az overclockról szól, hanem az undervolt+ memóriaidőzítésről, de persze ezt is lehet hülyén csinálni.
-
Mindenki matricázik valahonnan...
Egyébként tetszik ennek a SohooPC-nek a kínálata, Chieftec, InWin, Akyga, stb. termékek vadkeleti változatai köszönnek vissza rám mindenhonnan.
Különösen a monitorral egybeépíthető AIO PC-k tetszenek (GABA, ViewPaker utánérzés), csak kár hogy nem lehet kisker szinten rendelni.
#55410 T J
A gyenge 12V ág problémára létezik megoldás: #55308
Annak, aki ért hozzá, egyébként inkább ne. -
PROTRON
addikt
Nem, nem csinál vele semmit, csak méri és megszakít ha túllépi a megengedett fesz értéket.
A "csinál vele valamit" azt mindig arra értjük hogy ha "transzformál", egyik feszről másik értékre és egyéb nyalánkságok.A "T" proci arra jó hogy gyárilag be vannak állítva benne olyan bios korlátozások, amiket egyébként a nomál prociknál Te magad is be tudsz állítani. Pl hogy mennyi ideig engedjen turbózni. Ezt sajna saját példámon tanultam meg hogy gyakorlatilag semmi haszna nem volt kivárni hogy tudjak szerezni "T" procit.
Csak rendesen át kell nézni a bios beállításokat és mindennek utánaolvasni. Nagyobb nyereséget lehet így elérni.A vinyók pontos gyártói adatlapján általában szerepel hogy melyik fesz értéken mennyi ampert kér.
-
A 160W-os változat tud leadni 96W-ot 12V-os ágon, míg a 200W-os Inter-Tech max. 120W-ot, ezt vedd figyelembe.... plusz kell hozzájuk egy 12V-os külső kocka.
Szerintem ezek nem rossz modellek, de megvannak a korlátaik.A Chieftec 120W-os, vagy 85W-os paneltápjához minden megvan egy csomagban.
Kb. ez az egész felhozatal pico/panel vonalon, amit megbízhatónak mondanék ÉS kapható magyar boltban. No meg a Silverstone és a Streacom termékei, de azok heroináron mennek. Vállakozó kedvűeknek ott van még az Akyga modellje is, hajtott itt valaki vele 3400G-t, húzott IGP-vel.
#55399 cinemazealot
Alpine 12-re hogyan erősítetted rá az Artic P8-ast? Képet kérünk! -
-
cinemazealot
addikt
- i7-4770 + ARCTIC Alpine 12 (borda)
- ARCTIC P8 PWM PST (ventilátor)
- Gigabyte H97N-WIFI
- 2×8 GB Corsair Vengeance LP (1600 MHz) DDR3
- Kingston SA2000M8/500G SSD
- Kingston A400 240GB SSD
- mini-box PicoPSU-120-WI-25V
- FSP120-AAB kockatápNyugalmi állapotban (Ubuntu 20.04.4 LTS alatt) 25 W-ot (27 VA-t) mérek konnektorból.
-
sasNAXO
aktív tag
Szüleim gépében 2+ éve ha minden igaz ez az rgeek teljesít szolgálatot. A náluk lévő külső tégla nem rgeek, de nekem is van egy saját 120W-os rgeek téglám (ami egyébként nem coil whine-ol, ellenben az EU garis cucc szüleimnél igen), meg ugyanez a pico psu csak már átkebelezve. Eddig még egyik sem adta fel (én nem használom minden nap, cserébe pl. 3400G-n hűtéshez terheléses tesztek is mentek vele).
Nekem szintén valami alis kis pico psu-ról ment egy 36W-os külső tégláról egy kis itx gép ami ilyen mini linux szerver volt, samba, pihole, ilyesmi, 24/7-ben ment, sose volt gond vele (volt benne egy kis venti azért, tehát volt minimális hűtés). Fogyasztást sose néztem, egy N3150-es ITX alaplap volt, 6W-os CPU-val, szóval sok nem lehetett.
Azóta egy Intel NUC (NUC5CPYH) váltotta, pont elég a 2 magos2W-os*proci még amire nekem kell és valszeg még kevesebbet fogyaszt.*Szerk.: Most nézem ez az N3050 is 6W.
-
Patice
nagyúr
Most volt időm kicsit bővebben írni, mert nálam is van most egy lassan alakuló háttérprojekt gépépítés fronton.
Eddig ez az eredménye:Chieftec ház
Asrock H270M-ITX/AC alaplap
Intel Core i5 7500T
2x8GB HyperX Fury DDR4 RAM
Samsung 970 Evo M.2 SSD (PCIe3 x4)
Streacom Nano120 PicoPSU + a hozzá való külső (jó nagy, 200W-os) kockaNemrég megmértem mennyit vesz fel a hálózatból egy egyszerű Lidlis mérővel. Bekapcsolás, boot után, kb. 20W körül vesz fel, ha csinálnia is kell valamit, akkor simán felugrik 30W fölé (32-34), de néha leesik 12W-ra is pár pillanatra, amikor a proci tényleg idle és visszaveszi a proci frekijét a minimumra.
Én is ki akarom próbálni épített routernek PfSense-el, megrakva mindenféle pluginnel, hogy hogy bírja.
Jelenleg ezt a feladatot egy HP t620 Plus látja el VGA helyett egy 4 LAN csatis hálókárytával, AMD GX-420CA CPU-val, ami papíron 25W, csak még meg kellene mérnem, hogy ez mennyit kér a hálózatból jelenleg.
-
T J
tag
Pico táp ügyben sajnos elég siralmas a helyzet. Minden ami nem hdplex, az kínai dzsunka. A 200W-os inter-tech is. De ez legalább tud 12V ágon 10A-t ... elvileg. A kisebbek nem, és a nagyobbak se mind. Pl találtam gyengébb 250W-osat, a 3-400W-osakról pedig még gyártói specifikáció sincs.
Hatékonyságot mindegyiknél 90% felett állítják a gyártók. -
Ribi
nagyúr
Igen, de esetenként ha beesik 12V alá az akksi fesz, onnan már baj van.
#55135Pont, hogy boost vonverter kellene, hogy mondjuk 18V-ra feltolja az akksit és onnan a wide range cuccal le, de akkor megint ott vagyunk, hogy ide oda konvertálással pont az eredeti konvertálási problémát nem oldottad meg
-
Francia91
veterán
A gumirögzítőben szépen passzol, stabilan is áll, viszont a száránál, a talp előtt van egy kb 3 mm-es szakaszon nagyobb átmérő, azt kellett reszelővel lefaragnom, hogy a venti furatába koppig be tudjam tolni. Eredetileg Noctua ventihez készült ez a modellfájl, lehetséges, hogy ezért ez az apró átmérőkülönbség a talp előtti kis szakaszon. De szépen lefaragható, és jó lett
-
Francia91
veterán
Ezt a félét (a harmadik linken szereplő) csináltattam ismerőssel, képet délután tudok küldeni róla
Ilyen ventiből vettem kettőt a házzal együtt, kipróbáltam a pöcköt az elkészült pöckökkel, csak egy minimális igazítás kellett tűreszelővel, és passzentos -
-
Francia91
veterán
Köszi, ez nekem jól jön, mivel 15 mm-es slim ventiket vettem felülre a gyáriak helyett
Be Quiet! Shadow Rock TF2 hűtőt tervezek az NR200P-be épülő konfig procihűtésének (ezzel a hűtővel jó tapasztalatom van kizárólag), de esélyes, hogy normál magasságú venti a hűtő mérete miatt nem férne el a felső panelen. ezzel meg lesz oldva, ismerősömnek el is küldtem az stl fájlt, kinyomtatja nekem -
Qkackca
őstag
Szóval, nem pont erre a hétvégére gondoltam, de sikerült.
Szélzaj van, de engem nem zavar. Viszont bármilyen környezeti zaj elnyomja, vagy egyáltalán elkezded használni a gépet, és odafigyelsz arra amit csinálsz, már nem tűnik fel a hangja. Meg ugye máskor, mondjuk játék esetén valószínűleg halkabb lesz.
Ezzel a Turbo power és Core Current Limittel kb ugyanezt tudja az NH-L9i is, csak az azért halkabb ennél is.
A Xeonok (E3-as sorozat v1-v2) meg eleve 77w-os tdp-vel jönnek, szóval azokat még ennyire se fogja vissza. Mert többnyire csak 3,6GHz-ig turbóz így, csak 1-2 aida tesztben megy fel 3,7-re. -
hegegabi80
addikt
Biztos nem enged annyit, neked kell valahogy rávarázsolni a ventit.
Nekem is most az IS-47K lesz benn a gépben, de nem a 9-es ventivel, hanem a tetejére rádrótozok egy 120-as slim ventit. Sajnos az IS60 alatt nem férnek el a magas ramok, igaz most normál ram van, de sose lehet tudni később milyen lesz. -
hegegabi80
addikt
Azért a 6,5 cm-be elég sok jó hűtő belefér, ha elárulnál még 1-2 dolgot a konfigról.
Pl ott van aprón egy Alpenföhn Black Ridge vagy Panorama. Ezekre lehet akár tenni 120-as slim ventit is, de lehet még normál is és még mindig beférne magasság méretbe.
Vagy esetleg IS-50 vagy IS-60 is. -
PROTRON
addikt
"Az épp bírja" a prime-ra vonatkozik nem de? A prime legalább 10-15%-al magasabb hőfokokat eredményez mint akármelyik valós idejű terhelésed.
Szal ha belekalkulálod a nyári melegebb külső hőfokot, akkor a valós terheléseddel se szabadna 90 fölé másznia a jelenlegi hűtőddel.
De ha tényleg zavar, akkor ott a Cryorig C7 CU, szigtorúan a réz változat, ugyanúgy a Thermalright AXP-90R FULL, szintén a réz változat. Ezek a legkisebb olyan hűátők, amik kifejezett erősebb procikon is jól teljesítettek itx környezetben a minimális helyigénnyel. Mármint ha nem fér el nagyobb méretű, mert akkor ennének olcsóbb lehetőségek. -
Qkackca
őstag
Egy adatpontnak talán jó lesz [link]
Mintha silvretta lenne a másik itx-ben, de azt már vagy 1 éve nem kapcsoltam be. Hétvégén meglesem ha gondolod.
Amd A10-6700, bár ez vagy a Xigmatek Praeton vagy a Silvretta, már nem tudom pontosan.Kell az a prime szintű terhelés neked vagy csak úgy érdekel a max hűtési teljesítmény?
-
flashpointer
őstag
Fektett pozicioba nem fer be sehogy mert a C14S pont annyira log ra/ki hogy pont nem jon ki pedig mikor neztem a videot rola megorultem hogy valaki ezzel hasznalta fektetve ( a Socket pozicioja a lapon pont a legrosszabb...) Ja es persze kb 3 mm hianyzik hogy a felso venti is beferjen tole, az elore eso felsore meg kb szinten 2 lamella (2-3mm) log at..
-
hoffman_
nagyúr
nem vagyok ám vájtfülű, sőt, kifejezetten rossz a fülem, úgy 15kHz felett megszűnik a világ. ez a lemez viszont valami nagyon rossz frekit talált meg, amúgy én is azt hittem volna, hogy azért nem kell leszabályozott venti nagyságrendbe tenni. elég közel van az asztalon a gép, és mióta itx-re váltottam, azóta búcsút intettem a tempered glass-nak és 700rpm-nek is, nem gondoltam volna, hogy zavaró lesz. tévedtem
-
törölt tag
A Hangos miben testesül meg pontosan?
lemez járása, fej kéregesse hallatszik ki a fém lemez alól, vagy búg/rázkódik?5 tányérral azért legalább az esélye megvan, hogy hangos lesz.
[link]
max. 1 db lemezzel szerelt HDD az, amit éppen még nem találtam cikinek hang/rázkódás szempontjából.
-
hoffman_
nagyúr
én épp ebben a pillanatban rendeltem egy második 1TB nvme drive-ot, hogy kivehessem a 2.5" 2TB Toshiba L200 lemezt, mert falramászom a folyamatos sziszegésétől. nem akartam vagyonokat költeni, így inkább leadtam a tárhelyből, de megőrjít a vinyó.
amíg kötegelővel volt a Ghost-ban rögzítve állítva, nem votl ilyen vészes. mióta kifúrtam a gyárilag elcseszett (...) rögzítési furatokat és csavarral rögzítettem, azóta a lemez a leghangosabb, simán rálicitál 2db Noctua a12x15-re 1100rpm-en.
-
-
HookR
addikt
Én AIDA64 SensorPanel-ből konfiguráltam egy az igényeimnek megfelelő tálcára optimalizált variációt:
Csak sajnos ez idáig hiába próbáltam Fiery-t megfűzni, a SensorPanel mind a mai napig nem eszköztár kompatibilis, azaz nem lehet tartósan a tálcára dokkolni (a tálcán kattintás felülírja az 'always on top' beállítást).
Jelenleg közvetlenül a tálca fölött/mellett használom... 'ideiglenesen'.
-
PROTRON
addikt
Nálam is automatán elindul a feladatkezelő windows indításkor....már kb 14 éve.
De a HDD led szigorúan véve nem a cpu gondolkodására volt hivatott jelezni, hanem a háttértárat...csak ugye régebben a cpu szinte csak akkor dolgozott amikor a háttértár is, így egybeforrt nálam is a két dolog. -
PROTRON
addikt
Az én alaplapomon a HDD led az nvme-vel kapcsolatos folyamatokkal kapcsolatban fel se villan, csak ha a SATA meghajtók vannak használva. Elsőre anno megijedtem, mert mondom nem fogom garanciáztatni egy led miatt, de ha már ezt se csinálták meg jól akkor mi egyéb hiba lehet.
Aztán rájöttem hogy az nvme tech eléggé távol áll a HDD-től.
Most hogy van egy SATA meghajtó, továbbra is csak akkor villan fel ha azon van forgalom, egyébként kussol. Szal nem hiányozna, ha le lenne írva tisztán hogy nincs. -
-
-
hoffman_
nagyúr
igen, egyetértek. földelésre is gondoltam, de minden patika, felújított lakás, magam is méricskéltem eleget villanyos téren is. télen száraz(abb) a levegő és nevetséges, de az új papucsom sem javított az ügyön, dobom is kifele
Chaser:
én most most határoltam el tőlük magam, ha lehet már kerülöm, szerintem nem érdemes rájuk hagyatkozni. rufusz-t pl. bármikor előbb ajánlom jó szívvel. az Aorus lap amúgy elég klassz, én is azt néztem anno, csak azt nem lehetett kapni egyedül hónapokig, plusz menet közben nekem létfontosságú lett a toslink.ebben a házban még nem. van ugye a FormD T1, az külön jól viselkedik, de még nem mixeltem a két riser-t. megnézem majd valamikor a Ghost-ban azt is. nagyon sokat hozott a konyhára egyébként a pcie gen auto --> fix 3.0 beállítás BIOS-ban, de sajnos nem csak ez volt a gond a jelek szerint.
duo:
végülis, innen még nem néztem -
Rick4
félisten
A nem számít az nyilván nem azt jelenti, hogy a jelenség nem létezik, inkább arra gondoltam, hogy amennyiben a lyukacsos felülettel párhuzamosan halad a levegő, márpedig az alja, teteje, oldalfalak ide számítanak, a felületi lyukacsosság nem fogja megváltoztatni a bent áralmó levegő irányát, azaz az ugyanúgy továbbhalad, mint ha nem lenne lyukacsos. Nyilván ehhez az is kell, hogy ne rekedjen meg belül, elől be hátul ki, és nem lesz gond. A zárt, és a lyukacsos oldalú házak között lehet 1-2% procihőmérséklet eltérés, talán mérési hibahatáron belül maradsz.
De egyszerű, teszteld le. Bekapcsolod a gépet, mérsz, majd az oldallapokat, a lyukacsos részeket leragasztod egy sima méretre vágott A4-es lappal, hogy csak az eleje, vége legyen lyukacsos, pont úgy, mint egy klasszikusnak mondható kivitelnél....
-
Chaser
legenda
szerintem is, illetve tapasztaltam is
azoknál a házaknál aminél sok a likacs', mesh, nem lesz olyan légáram mint a zártaknál
a likacs' viszont aeroodinamika/termo
odinamika miatt dolgozik "passzívan" is
adott konfigtól függ, ventik elhelyezésétől hogy mi a legoptimálisabb felállás -
Rick4
félisten
A légáramlásnak iránya van, a cél az, hogy egy vonalban bejusson, ott ne rekedjen meg, és ne körbe- körbe járjon, hanem a másik oldaln kifelé menjen. Az ezt nem különösebben fogja befolyásolni, ha az oldala lyukacsos, a venti egy irányba fúj, pl elől befelé, még egy a másik végén kifelé, és kb el is végezted, amit ezzel lehet tenni.
Már csak a benti ventik, procihűtő, stb maradnak, amiket ezzel a légáramlattal nagyjából egyensúlyba kell hozni, tehát ne szemből, és ne a meleg felől szívjon a belső venti, vagy ne szembe fújjon a másiknak. A lyukacsosság akkor lenne zavaró, ha ez egy cső formájú valami lenne, de a levegő akkor is a fújás irányába halad, nem olyan, mint a víz, hogy nyomás hatására kijön a lyukon. -
hegegabi80
addikt
Hivatalosan nem, de még is elfér benne. Az UMX1 is csak itx-es, még is belefér kényelmesen matx lap is.
Jól néz ki a linkelt cerberus is, de az árcédula elég vaskos.HUN_Sector: Na ezt én se tudtam, hogy nem is megy bele hiv. ATX táp. De gagyi már.
Szerencsére azért kis hazánkban is könnyen elérhető már a 3D nyomtatás. -
PROTRON
addikt
Semmi gond, mivel a legutóbbi bejegyzésemet nem kötöttem össze azzal amivel beléptem a topicba, így a kiválasztást igazán megnehezítő lényegi információk kimaradtak.
Nem csak hogy thin-mini itx kell, de fektetett memória foglalat, LVDS(flat-érintő kijelző), GPIO és dedikált PCIe slot.
Az általad is megtalált IMB410N függőleges memóriákkal szerelendő--->nem thin kialakítás, ráadásul teljesen felesleges felárakat tartalmaz (pl 1200-as foglalat->feleslegesen drágább proci, semmi igazán újat nem tartalmaz, feleslegesen 2933-ig támogatott ram sebesség, TPM védelem, etc miatt), a másik kettőnek nincs pcie slotja, az asusnak meg még GPIO sincs.
Mielőtt még belemennénk, az M.2-ről PCIE átalakítózás néha eléggé lutri hogy milyen kártyát fog utána elfogadni így azt sem akartam megkockáztatni, meg úgy elveszítem az alaplapra háttértár szerelését.
Meg eredetileg azt hittem egyszerűbb lesz 6. genes procit szerezni. xDDe azért köszi hogy rákerestél Te is és bebizonyosodott hogy nem én vagyok helikopáter ha nem találtam.
Amúgy ha hamarabb kezdek keresni tudtam volna tőlük rendelni imb310Tn( persze brutális %-nyi felárral más ugyanúgy szürke importos webshopokhoz képest), de sajnos így év vége felé kifogytak a készletek. -
hegegabi80
addikt
Létezik olyan műanyag távtartó, amit a lapba beleteszel és odatámaszkodik az alja a házhoz.
Én ilyen esetben ezt szoktam használni. -
törölt tag
en is azt nezem. kene pici konzolokat csinalni, ami felfekszik a meglevo keretre es kicsit megsullyeszteni a tavtarto reszen, hogy sikban legyen a tobbivel. ha a konzol furatait, amivel a hazhoz rogzited hosszukasra hagyod, akkor nem is kell hajszalpontosnak lennie egyik iranyba a tavtarto pozicionalasanak.
de nem keves melo ahogy elkepzelem. -
Speed®
titán
Mert ott az IGP frissebb. Hiába Haswell a 4860EQ, az Iris Pro fogykos ilyen téren. Kontronék oldalán is 4K30 van megadva, gondoltam én is, hogy majd én azt tudom, de csak kidobott 10k lett a vége (adapter+kanóc). Kardba azért nem dőlök, úgyis kerül VGA a gépbe, hogy néha menjen a kocajáték, azon majd lesz 2.0 csati.
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Én a memória támogatási listával és mennyiséggel állok hadilábon.
Az általad linkelt procinál és az ASRock oldalán is 8GB-ot ír, pedig tudnak többet is kezelni eme teszt szerint.
Én most vettem akcióban ASRock J4105M (tudom mATX) meg Corsair Veng LPX 2x4GB DDR4-et összesen 36.680-ért.
De tényleg, miért? Nincs idejük tesztelni, ennyire kell nyomatni kifelé az újat, amit ráadásul sok esetben nem is lehet kapni?Tazi
-
zsolt_64
senior tag
-
zsolt_64
senior tag
i3-4330 TDP = 54w
j5040 TDP = 10w
meg egy ventillátoros táp meg pluszba videókártya...
végigjátszottam és kalkuláltam a lehetőségeket, ez az alaplap nem olcsó, de ha ki akarsz hozni hasonló teljesítmény, akkor más is kerül ennyibe. most új alkatrészekről beszélek.
A szupercsendes htpc sajnos sok pénzbe kerül...DUPLY: ha a huf nem gyengélkedne ..... egyébként ott az elődje a j5005 az kb 43-44 Khuf
gyors kalkuláció alaplap 50 háztáp 20 ram(8GB) 18 = 88Khuf
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motoros topic
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged