Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz
gaben22 #66459 üzenetére
Minél magasabb kategóriás cuccot veszel, annál többet buksz rajta ha el akarod adni. Ezzel nem lehet mit csinálni. Nevelőapám csúcskategóriás HD projektora 1 millió volt amikor megvette, most 50 ezerért van aprón. Nekem a csúcskategóriás videokártyám a típusszám áráért lett eladva, és szerintem csak azért kelt el mert összes eredeti doboz/tartozék megvolt (oké, ezt használtam is 10 évig mindenre ami elképzelhető).
Egyébként csinálhatsz szervert azzal a procival, legrosszabb esetben 10-20 wattal többet fogyaszt mint egy odroid, csak az alaplapra áramellátásra kell figyelni (én lekapcsolnám a turbó órajelet, AMD-nél erre van mód, így sokkal kevesebb áramot használ és alig fűti magát).
Egyetlen gond csak az hogy ha a D14-et akarod használni, ahhoz nagyobb ház kell. Ezzel bukik hogy apró gépet akarsz. Odroid H4-el meg lehet oldani hogy egy egész szerver vinyókkal együtt nincs akkora mint a D14. Vagy vehetsz drágább ITX lapkát és SFX tápot, akkor talán pl. Jonsbo C6-ba is befér, csak akkor sokkal többe van.
Szervernél én x86 alapút erőltetek mert nálam TrueNAS megy, pont ezért baromi nagy szó az odroid H4.
Egyébként ha már szóba jött, az Odroidot honnan lehet rendelni Magyarországon? Wireless boltban már próbáltam, ott kifogyott és nem is tudták mikorra lesz legközelebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Üzleti vita és megbeszélés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Haditechnika, harcászat
- Battlefield 6
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest