Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #16939776

    törölt tag

    válasz rasotamas #52013 üzenetére

    Igy van. Valamilyen köztes feszültség lépcsőt kell beiktatni és két konverziót végrehajtani. UP-Down/Down-UP
    Nincs is igazán szükség rá, mert a szünetmentes tápláláson kívül ennek - mára - semmi haszna nem maradt, mert PC-ben nincsenek már direktben 12V-ról működő részek (PCI hangkártya analóg része, ventilátor) amik érzékenyek lennének a feszültségváltozásra. Mert nem direktben erről a feszültségről vannak táplálva, jellemzően szabályzó követi a 12V-ot, aminek a kimenete 5V vagy az alatti és toleráns a bemeneti feszültség változására (esésére).
    A nagy áramot fogyasztó, nyers 12V-ot igénylő részek (VRM) rendszerint rendelkezik olyan képességgel mint UVP ami ~10,8V-nál limitálni fogja a kivehető áramot, ~10V-nál meg lekapcsol, hogy megvédje a feszültség bemenetet, kapcsoló elemeket az áram megszaladásától.

    A 19V-is olyan, hogy nagy áramoknál már nem raknak a fogyasztó és a 19V közé konvertert, inkább olyan VRM-et építenek ki ami direktben fogadni tudja a 19V-ot. Step down 12V-ra abban az esetben van szükség, ha nem elég erős hozzá az 5V-ról üzemelő ventilátor, és vagy van lehetőség 3,5"-os HDD-(ke)t beépíteni.

    Hagyományos Desktop alkatrészekből építkezve viszont kell egy 19V->12V konverzió beiktatni, amit nagyon nehéz "csendesre" megépíteni, másik probléma az ár, a harmadik hogy 200W-300W felett a térfogat (AC-DC+DC-DC) közelít egy hagyományos ATX-SFX PC-táp térfogata között van, amivel az előnye, hogy külön egységként kezelhető, elrejthető elolvad.

Új hozzászólás Aktív témák